The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 13:57
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jak już mówimy o pamięci...
... Litex
I tu absolutnie sie zgodze, do dzis jest to najlepszy mecz Wislu w pucharach w tym sezonie... ale rowniez byl to najlepszy mecz za Maaskanta, to byla kapitalna gra.

Tyle ze co z tego, to byl jeden mecz.

Teraz sie juz gra naprawde podoba sporo kombinacyjnej gry i duzo klepek.

Oczywiscie ze trzeba ryzykowac, ale i tak Nunez za to co zrobil to powinien posprzatac krzeselka przed nastepnym meczem.

Wystarczylo ze Chavez wreszcie odpoczal i przepracowal dobrze okres przygotowawczy i widać bylo ogromna roznice w szybkosci i startach... Nunez powinien grać na lewej obronie, ofensywny, swietna wrzutka, zwrotny... wszystkie atuty ktorych brakuje Diazowi. Dlatego uwazam ze to jest optymalny sklad:
Pareiko - Jovanovic, Chavez, Czekaj, Nunez - Wilk - Gargula, Melikson - Iliev, Biton/Genkov, Malecki/Kirm

Rowniez zastanowilbym sie czy nie sprobowac w tej sytuacji Bitona na lewym skrzydle, ale zeby bardzo mocno wchodzil do srodka, a zostawial miejsce Nunezowi. Oczywiscie z zachowaniem ogromnych proporocji, tak jak wyglada to w Barcie, ze ktokolwiek teoretycznie gra na prawym skrzydle to bardziej gra jako drugi napapstnik, a Alvez ma cala prawa strone dla siebie...

A Ci co rzucali sniezkami.. nic tylko w ryj! - Powinno tak byc na sektorze, widzisz kogos kto rzuca to w ryj...

Oczwyscie za cos takiego nie zakazy stadionowe, ale Wisla pewnie dostanie z 20-30 tys euro kary, i kara ta powinna byc w 100% zaplacona przez tych co rzucali to sie wreszcie naucza kultury

PS. swiety nie jestem, jak trzeba np zaje*** zydkowi to trzeba, ale bez jaj zeby zachowywac sie jak male dziecko i w bramkarza rzucac...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.02.2012, 14:02
Ja po meczu jestem zaskoczony, dawno nie widziałem tak grającej Wisły, ale pewnie z Zagłębiem będzie piknik jak zawsze i wszystkie pochwały pójdą się jebać.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.02.2012, 14:04
Japycz napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Czy Michał Czekaj będzie mógł wystąpić w rewanżu czy będzie musiał pauzować z powodu tej czerwonej kartki?
Będzie mógł zagrać, ale jedynie na bramce. Przepisy UEFA są w tej kwestii jednoznaczne. Także Kaziu ma duży dylemat, czy postawić na wschodzącą gwiazdę Białej Gwiazdy Michała czy na sprawdzonego Pareiko.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.02.2012, 14:05
jism napisał(a):Wyświetl post
Nie powiedziałem, że Moskal zbawił Wisłę w 3 miesiące. Napisałem, że widzę, a właściwie trudno nie zauważyć, znaczącą poprawę jakości w grze ofensywnej.
Po drugie, idąc Twoim tokiem rozumowania, można by powiedzieć, że Twente to też kiepska drużyna, bo w Krakowie przegrała z Wisłą, grając co najwyżej przeciętnie. A może wczoraj to Wisła była na tyle solidnym zespołem, że Standard nie był w stanie zrobić jej krzywdy?
Jedno czego mozemy być pewni, to że rewanżu będzie zupełnie inny mecz i zupełnie inny rywal, są tacy, którzy twierdzą, że Standard w Krakowie i u siebie będzie jak Apoel z Krakowa i Apoel z Cypru. Wczoraj Moskal mądrze ustawił drużynę i rozsądnie korygował. Więc jest nadzieja, że nie powtórzy błędu Maaskanta z Nikozji.
Nie rozumiemy się. Nie da się ocenić progresu gry ofensywnej Wisły na przykładzie wczorajszego meczu, ponieważ nigdy nie będziemy mieli pewności czy to my byliśmy lepsi niż jesienią czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense. Żeby ocenić progres musielibyśmy zagrać z tymi samymi przeciwnikami, w dodatku będącymi w podobnej formie, co wtedy. W innym przypadku możemy spekulować i się licytować, ale... To nie ma sensu. Za to mecze z Zagłębiem, Koroną, Lechem i Bełchatowem dadzą nam już naprawdę sporo danych, pozwalających ocenić czy jest lepiej, tak samo, czy gorzej.
Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2012, 14:13
Co niektórzy obawiają się Standardu w meczu na wyjeździe i porównują to do dwumeczu z Apoelem. Ale weźcie pod uwagę jaki miał u nas przebieg pierwszy mecz z Apoelem. Goście prowadzili gre, a my tylko liczyliśmy na jakieś kontry i akcje indywidualne. Wczoraj to my rządziliśmy na boisku i to w dodatku w osłabieniu. Dziś Wisła jest inną drużyną, a i rywal jest znacznie słabszy od Cypryjczyków, więc spokojnie. Samo takie nastawienie do rewanżu, że Standard u siebie jest niewyobrażalnie mocny może źle działać na psychikę piłkarzy i spowodować bojaźń za tydzień
w czwartek. Jesteśmy lepsza drużyną i powinniśmy to udowodnić w rewanżu
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 17.02.2012, 14:20
Jak można porównywać Litex ze Standardem? wystarczy popatrzeć jakimi napastnikami dysponują Belgowie a w Litexie grali jacyś piłkarze sprowadzeni z brazylijskiej ligi regionalnej po 10 tys euro.Taka formacja jak obrona w ogóle w drużynie Bułgarów nie funkcjonowała był to słaby zespól, który samą taktyką można było ograć jak się chciało.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 17.02.2012, 14:21
Moja ocena meczu:
1. Limit szczęścia został wykorzystany w fazie grupowej
2. Zespół znakomicie przygotowany pod względem fizycznym, przez całą poprzednią rundę nie widziałem tak biegających Genkova, Kirma, a nawet Meliksona. To daje duże nadzieje w kontekście walki o MP.
3. Poszczególni zawodnicy:
Pareiko - pewne interwencje, poza 1, w której nie chwycił piłki.
Jovanović- dosyć dużo złych zagrań w defensywie, a gra obronna jest ważniejsza dla skrajnego obrońcy niż atakowanie (z przodu b. dobrze) - ogólna ocena średnia.
Czekaj - po prostu pech i cwaniactwo gracza Standardu. W dalszym ciągu należy mu dawać szansę w 1 składzie i cieszę się, że Moskal to robi. BTW: W nast. sezonie chciałbym zobaczyć na środku obrony Głowackiego z Czekajem .
Chavez - pozytywne zaskoczenie, bo w sparingach sprawiał wrażenie gracza bez formy. Radził sobie w pojedynkach z silnymi napastnikami z Belgii.
Diaz - przeciętny występ, kilka razy dał się ograć na środku defensywy.
Wilk - kocham jego zaangażowanie i wiślacką duszę. Znakomity występ.
Nunez - Do 27. minuty podobała mi się jego gra. Ma spore umiejętności, ale nonszalancja nie do przyjęcia.
Garguła - biegał, walczył i sprawił, że Melikson miał z kim grać. Minus za ,,100", chyba sam był zaskoczony tą okazją i zabrakło zimnej krwi.
Małecki - bez komentarza.
Melikson - jeden z jego lepszych meczów w Wiśle. Fantastyczny występ, najlepszy zawodnik na boisku.
Genkov - podobnie jak Chavez: pozytywne zaskoczenie. Aktywny i waleczny + bramka.
Rezerwowi:
Iliev - bardzo dobra zmiana, ma zmysł do gry kombinacyjnej i swobodę dryblingu.
Kirm - dawno nie widziałem tak dynamicznego Słoweńca.

Dobry mecz Wisły, ale jedziemy do Liege na bardzo trudny mecz, będziemy potrzebować dużo szczęścia. Trzeba zdać sobie sprawę z tego, że Standard będzie zupełnie innym zespołem.
Będę mocno trzymał kciuki i wierzył do samego końca. Dobry, odważny futbol zrekompensuje mi ewentualne odpadnięcie.
Odpowiedz cytując
jism
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 17.02.2012, 14:30
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiemy się. Nie da się ocenić progresu gry ofensywnej Wisły na przykładzie wczorajszego meczu, ponieważ nigdy nie będziemy mieli pewności czy to my byliśmy lepsi niż jesienią czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense. Żeby ocenić progres musielibyśmy zagrać z tymi samymi przeciwnikami, w dodatku będącymi w podobnej formie, co wtedy. W innym przypadku możemy spekulować i się licytować, ale... To nie ma sensu. Za to mecze z Zagłębiem, Koroną, Lechem i Bełchatowem dadzą nam już naprawdę sporo danych, pozwalających ocenić czy jest lepiej, tak samo, czy gorzej.
Właśnie, nie rozumiemy się
Standard mniej zaangażowany niż Twente czy Odense w Krakowie? W fazie pucharowej LE? Słabszy? Co to znaczy słabszy? Fizycznie? Przecież jest w trakcie sezonu, a my prosto z przygotowań. Proszę Cię, nie wchodźmy w absurdalny dyskurs trenersko-ekspercki, jaki dominuje w Polsce ("forma jest niewiadomą", "się zobaczy", "boisko zweryfikuje wszystko" - mowa trawa godna the best of żargon policyjno-urzędniczy)
Jasne, że liga da nam odpowiedź, to truizm przez wielkie T, ale dawno nie widziałem tak pozytywnego mgnienia wiosny na początku rundy, tym bardziej w pucharach w wykonaniu Wisły. Stąd optymizm. Optymizm, nie pewność. Dobry prognostyk, nie przekonanie.
Odpowiedz cytując
weldox
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 17.02.2012, 14:30
Nie wiem czy już ktoś o tym wspominał, ale wczorajszy mecz był chyba pierwszym remisem na R22 od spotkania ze Śląskiem 1 października 2010 (!). Poprawcie mnie jeśli się mylę
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2012, 14:31
czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense. Żeby ocenić progres musielibyśmy zagrać z tymi samymi przeciwnikami, w dodatku będącymi w podobnej formie, co wtedy. W innym przypadku możemy spekulować i się licytować, ale... To nie ma sensu. Za to mecze z Zagłębiem, Koroną, Lechem i Bełchatowem dadzą nam już naprawdę sporo danych, pozwalających ocenić czy jest lepiej, tak samo, czy gorzej.
Co przeciwnik to coraz mniej zaangazowany. Jezeli Standard byl mniej "zaangazowany" niz Tweente to ja nie mam pytan. Oby tak dalej a w finale zupelnie sobie oleja i wogule na mecz nie przyjada. Trzeba przestac karmic trola

Jak ty chcesz oceniac progres po meczach z Zagłębiem, Koroną, Lechem i Bełchatowem jak oni nie beda w podobnej formia co wtedy, z innymi pilakrzami w skladach grajac na innych stadionach przy innych kibicach, sedziach i przy zupelnie odmiennej pogodzie. Cytujaca " w tym przypadku możemy spekulować i się licytować, ale... To nie ma sensu."
Odpowiedz cytując
kliczko9
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2012, 14:35
Do wszystkich kibiców z trybuny C
Na wczorajszym meczu zaginęły bloczki mandatowe, firma Magillo uczciwego znalazce prosi o pilny zwrot i kontakt.
Czeka nagroda
Kontakt:12 6590930
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Stary 17.02.2012, 14:40
Tak po wczoraj: Małecki ewidentnie dojrzał. Dojrzał do tego, żeby przestać grać w Wiśle. Psuje akcje, psuje atmosferę, na zmiennika się nie nadaje, bo będzie wiecznie obrażony. Szkoda, bo Wiślak z krwi i kości, ale drużynie szkodzi i tyle...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2012, 14:43
weldox napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy już ktoś o tym wspominał, ale wczorajszy mecz był chyba pierwszym remisem na R22 od spotkania ze Śląskiem 1 października 2010 (!). Poprawcie mnie jeśli się mylę
Dokładnie, Półtora roku byliśmy bezkompromisowi u siebie aż do wczoraj. Chociaż wczoraj też nie powinno być remisu
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2012, 14:51
Małecki zamiast dostrzegać partnerów na boisku ogląda swoją pałę między nogami. Ten gość ma siano w głowie im prędzej się go pozbędziemy, tym lepiej zwłaszcza, że do gry kombinacyjnej trzeba mieć trochę więcej w głowie rozumu niż prezentuje to Patryk.
Polska to dziwny kraj zwłaszcza jeśli idzie o kibiców dwa polskie zespołu zremisowały bramkowo u siebie a powiało takim optymizmem jakbyśmy co najmniej 5-0 wygrali.
Ile dogodnych sytuacji stworzyła Wisła poza przypadkowym podaniem w pierwszej połowie do Garguły?
Moskal chce grać ładnie dla oka ale problem w tym że ma za cienkich piłkarzy robiących masę prostych błędów nawet uwielbiany Melikson zanotował niezliczoną ilość strat.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.02.2012, 14:56
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jak ma ktoś wątpliwości co do poziomu zaangażowania obu ekip to słowa trenera Standardu oddają to najlepiej:

Wisła zaangażowała się w grę znacznie bardziej niż Standard - Jose Riga.

A miał powiedzieć że Wisła była lepszą ekipą wczoraj? Koleś nie chciał dać do zrozumienia wszystkim a przede wszystkim Wiślakom, że tego dnia to oni lepiej kopali piłkę. Nie potrafili się zaangażować? to ich sprawa, byli o wiele słabszą drużyną, remis mogą uznać za szczęśliwy wynik.
Po co siać ferment i na siłę pieprzyć że za tydzień Wisła dostanie worek bramek? miast się cieszyć że drużyna zagrała naprawde dobry mecz i Belgowie nie okazali się tak silni jak prognozowano.
Nie rozumiem tego, zawsze źle. Grają źle, okej źle ale kiedy grają dobrze i dalej krytykować? panowie trochę umiaru
Odpowiedz cytując
TheMadness06
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2012, 14:57
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Kto buczał na czarnoskórych ?
Na B było kilku takich przypominających: http://www.youtube.com/watch?v=vbTMzVGogRQ

Buczenie było gdzieś koło 70 min właśnie na B i częściowo C, jakaś akcja Standardu pod naszą bramką.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2012, 15:00
Ja im źle życzyłem, czy też mam się czuć winny?

Ale macie rozterki...
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Stary 17.02.2012, 15:01
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Moskal chce grać ładnie dla oka ale problem w tym że ma za cienkich piłkarzy robiących masę prostych błędów nawet uwielbiany Melikson zanotował niezliczoną ilość strat.
Tyle, że w sparingach naprawdę wszystko wyglądało nieźle, strat było znacznie mniej, grali faktycznie ładnie dla oka - naprawdę, potrafią. Nie wszystko da się z wczoraj usprawiedliwić czerwienią i głupim golem bo faktycznie strat i niedokładności było za dużo, ale mimo wszystko, pierwszy oficjalny mecz od wielu tygodni, w zimowych warunkach, myślę że naprawdę może być lepiej. Zobaczymy jak to z Zagłębiem będzie wyglądać, bo pamiętamy że na jesieni nasi potrafili ładnie grać z Lechem, a ze średniakami była klapa.

Tak czy siak imho widać, że Moskal robi z zespołem dobrą pracę, zawadzają słabe ogniwa jak przede wszystkim Małecki, i moim zdaniem Kirm też niczego dobrego nie pokazał po wejściu. Nie jestem za dawaniem czasu w nieskończoność jak to niektórzy chcieli dawać Maaskantowi, ale na razie naprawdę nie ma co spinać. Walczyli w 10, wyrównali, nie jest źle. Chociaż pewnie faktycznie w rewanżu Standard nas nieźle przygniecie...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.02.2012, 15:10
czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense.
A wytłumacz mi czemu Standard miał by być mniej zaangażowany?
Standard to drużyna z aspiracjami do LM , grała zresztą już w niej, nie tak dawno ale to oczywiste że traktuje tą edycję LE z pełną powagą
Inna sprawa że plan na wyjazd wykonała , osiągając korzystny wynik, tyle że wiadomo, przy takim ułożeniu się meczu , muszą czuć niedosyt.

A już bawiąc się w porównania - jak dla mnie to zespół słabszy niż Apoel.Apoel mimo iż przegrał w Krakowie, przynajmniej na mnie zrobił o wiele lepsze wrażenie i można było się spodziewać że w rewanżu, spokojnie sobie z nami poradzą.

Standard w ogóle nie miał pomysłu jak z nami sobie poradzić i tu rodzi się pewna szansa w rewanżu.Są faworytem, to jasne ale nie powinni nas tak stłamsić jak Apoel, czy też drużyny z Anglii i Holandii.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2012, 15:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
wskaż jedna osobę która widzi Wisłe w finale ? jakis 7 latek ?

Fankluby Małeckiego nie idzcie tą drogą .Niestety , ale Małecki na boisku zatrzymuje jakiekolwiek chęci Wisły do gry kombinacyjnej . I to nie jest pierwszy taki mecz w jego wykonaniu . Ile on strat zanotował w tym meczu ?

Kibice chorągiewki, Małecki strzeli zwycięską bramkę w Belgii to będziecie go na rękach nosić. Na razie przytrafił mu się jeden słabszy mecz, a już co poniektórzy by go sprzedawali.

A tą akcje dedykuję tym którzy piszą, że Patryk nie potrafi gra czy klepki, czy nie ma predyspozycji do gry kombinacyjnej:

http://www.youtube.com/watch?v=ACq4RHmqBus

I jeszcze jedna sprawa, pisanie o Meliksonie jako graczu meczu - niedorzeczność. Owszem wyglądał bardzo dobrze, dryblował, był aktywny i brał na siebie ciężar rozgrywania piłki, ale czy ktoś policzył ile w tym meczu zanotował strat? Ja przynajmniej sześć zauważyłem, gdzie niecelnie podawał , lub jego szarże były czysto zatrzymywane przez przeciwników. Jak dla mnie cichym bohaterem (po raz kolejny) był CEZARY WILK. Ile ten chłopak daje zespołowi to głowa mała i po raz kolejny przydała by się dokładna statystyka poszczególnych zawodników, Czarek miał z 20-25 odbiorów piłki na bank.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.02.2012, 15:21
Lysy napisał(a):Wyświetl post

A tą akcje dedykuję tym którzy piszą, że Patryk nie potrafi gra czy klepki, czy nie ma predyspozycji do gry kombinacyjnej:

Obliczmy teraz ile razy mógł coś takiego zrobić a nie zrobił? Nawet głupia akcja kiedy mógł podawać strzelił z 35 metrów , nawet w bramkę nie trafiając a do tego lekki strzał.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.02.2012, 15:36
Gdyby nie ta kartka.. Nie wiem jakim cudem Nunez gra w pierwszym składzie, dobrze, że w czerwcu odejdzie, bo mnie coś strzeli z tymi jego zagraniami. Szkoda, że akurat padło na Michała - szacun dla Moskala, że wystawia jego a nie nieszczęsnego Jaliensa. Straciliśmy dużą szanse, bo polskie kluby w meczach u siebie dzięki pomocy swoich kibiców potrafią wspiąć się na prawdę na wyżyny swoich możliwości i ograć ich nie jest łatwo.. A rewanż będzie piekielnie trudny, Belgowie też mają wspierających kibiców i śmieszą mnie teksty: "Dzisiaj ich miażdżyliśmy w 10, w Belgii spokojnie ich pojedziemy" Nie, nie pojedziemy. Potrzeba cudu i rozegrania na prawdę świetnego meczu od 1 do ostatniej minuty, i do tego szczęście też musiałoby dopisać, ale wierzę bo nie takie cuda się zdarzały! Widać, że Moskal ich nieźle przygotował, brak roszad wyszedł na plus, piłkarze są coraz bardziej zgrani i to mi się podoba, a nie zmienianie składu co 6 miesięcy( oby letnie okienko przebiegło jak najłagodniej dla Wisły, bo to kolejna zmiana graczy i kolejna strata czasu, aby zawodnicy się zgrali i poznali... ) - jak kupować to 1 konkretnego, a nie 3 średnich, tylko po to, żeby zadowolić płaczących kibiców, że brak wzmocnień. Taką drogą powinniśmy podążać. Ciekaw jestem postawy w Lubinie, pewnie mobilizacja już będzie nie ta i będzie dla nas ciężki mecz, ale to ich zasrany obowiązek, aby grać w każdym meczu na 100%! Mamy dobrą ekipe, szeroką ławkę, więc trzeba być dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.02.2012, 15:38
Kibice chorągiewki, Małecki strzeli zwycięską bramkę w Belgii to będziecie go na rękach nosić. Na razie przytrafił mu się jeden słabszy mecz, a już co poniektórzy by go sprzedawali.
Co jest dziwnego w tym że po słabym meczu się gani a po dobrym chwali!?

Mały był wczoraj po prostu zerem i nie zmieni tego jedna klepka pół roku temu.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 15:39

Ty tak na serio?
Na meczu był? Tym i kilkudziesięciu poprzednich? Wklej jeszcze link jak wpakował bramkę APOELowi i rozgrzesz go za niezliczoną ilość idiotycznych zagrań, masę niecelnych podań, notoryczne ignorowanie lepiej ustawionych partnerów i niekończące się fochy.

Bo kiedyś wymienił klepkę z Meliksonem. Ręce opadają.
Podobno na vimeo jest film jak Małecki w gierce treningowej na chwilę podnosi głowę i podaje do wychodzącego na czystą pozycję partnera. Poszukaj, zloopuj i przekonuj samego siebie, że imć Patryk Małecki ma zmysł do gry kombinacyjnej. Materiał na post roku.

Założę się, że Beto zagrał kiedyś klepkę z Dawidowskim.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2012, 15:43
Cytat:
Nie wiem jakim cudem Nunez gra w pierwszym składzie, dobrze, że w czerwcu odejdzie, bo mnie coś strzeli z tymi jego zagraniami.
Nunez popełnił moim zdaniem, dwa bardzo duże błędy... jednak nie chcę wieszać na nim psów, gra w środku pola to bardzo trudna pozycja gdyż łatwo właśnie o takie zagranie, jak dajmy na to Patryk czy Melikson stracą piłkę na połowie przeciwnika to nic się nie dzieję bo można to naprawić. Natomiast tam już nie ma takiej możliwości. Mimo wszystko cenię Nuneza za to że nie stoi schowany jak piz tylko chcę piłkę, nawet jak ma przeciwnika na plecach. Gervasio nie jest jeszcze wiekowym piłkarze i gra stosunkowo krótko na tej pozycji, mam tylko nadzieję że nie speszy się tym co się stało i nadal będzie starał się grać tak jak gra. Moim zdaniem jeśli będzie grał przez dłuższy okres czasu na tej pozycji to przestanie popełniać takie błędy. Jestem za wykupieniem Nuneza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2012 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.02.2012, 15:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A wytłumacz mi czemu Standard miał by być mniej zaangażowany?
Standard to drużyna z aspiracjami do LM , grała zresztą już w niej, nie tak dawno ale to oczywiste że traktuje tą edycję LE z pełną powagą
Inna sprawa że plan na wyjazd wykonała , osiągając korzystny wynik, tyle że wiadomo, przy takim ułożeniu się meczu , muszą czuć niedosyt.

A już bawiąc się w porównania - jak dla mnie to zespół słabszy niż Apoel.Apoel mimo iż przegrał w Krakowie, przynajmniej na mnie zrobił o wiele lepsze wrażenie i można było się spodziewać że w rewanżu, spokojnie sobie z nami poradzą.

Standard w ogóle nie miał pomysłu jak z nami sobie poradzić i tu rodzi się pewna szansa w rewanżu.Są faworytem, to jasne ale nie powinni nas tak stłamsić jak Apoel, czy też drużyny z Anglii i Holandii.

Nie da się ocenić progresu gry ofensywnej Wisły na przykładzie wczorajszego meczu, ponieważ nigdy nie będziemy mieli pewności czy to my byliśmy lepsi niż jesienią czy też Standard zdecydowanie słabszy i mniej zaangażowany niż Fulham, Twente czy Odense.

Pozwoliłem sobie zacytować całe zdanie, bo wyrwanie z kontekstu fragmentu, wypacza sens wypowiedzi. Otóż ja nie chcę rozstrzygać, który z przeciwników był lepszy, który gorszy i czy byli dobrze zmotywowani. Nieśmiało tylko zwracam uwagę, że tak jak w przypadku meczu z Lechem, nasza "lepsza" dyspozycja może brać nie z poprawy stylu gry, a nisko zawieszonej poprzeczki przez przeciwnika, choć oczywiście, nie chce niczego przesądzać.

Za to na pewno mecze w ekstraklasie dostarczą nam sporo wiarygodnego materiału porównawczego i tego się trzymajmy.
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2012, 15:56
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie ta kartka.. Nie wiem jakim cudem Nunez gra w pierwszym składzie, dobrze, że w czerwcu odejdzie, bo mnie coś strzeli z tymi jego zagraniami.

Widać, że Moskal ich nieźle przygotował, brak roszad wyszedł na plus, piłkarze są coraz bardziej zgrani i to mi się podoba, a nie zmienianie składu co 6 miesięcy( oby letnie okienko przebiegło jak najłagodniej dla Wisły, bo to kolejna zmiana graczy i kolejna strata czasu, aby zawodnicy się zgrali i poznali... ).
To jednak wyjebac czy zostawic, stabilizacja czy zmiany, bo sie pogubilem. Jeden post i dwie opinie.

Moze Nunez tez potrzebuje stabilizacji i ogrania na jakby nie bylo nowej dla niego pozycji. To jest mlody gracz ktory gral tylko w Argentynie do tej pory i to nie na tej pozycji.

Uwzgledniajac dwa tragiczne zagrania to i tak mecz w jego wykonaniu byl dobry. Chlopak nie ucieka przed odpowiedzialnoscia i pokazuje sie do gry. Wiadomo Javier Mascherano z niego nigdy nie bedzie ale jak na nasze mozliwosci solidny pilkarz moze z niego byc w dodatku moglibysmy na nim zarobic w przyszlosc (jezeli zostanie wykupiony)
i
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.02.2012, 16:00
cinekw napisał(a):Wyświetl post
....Nie wiem jakim cudem Nunez gra w pierwszym składzie....
Różnice pomędzy grą Wisły z Nunezem w środku, a bez Nuneza (za to z Brudem) mieliśmy podczas sparingu z duńczykami. Odkąd wszedł Nunez przeciwnik został całkiem rozbity, a nasza gra zaczęła wyglądać fajnie, co skutkowało 2 bramkami i odwróceniem losów spotkania.

Owszem, zrobił dwa WIELBŁĄDY we wczorajszym meczu, ale śmiem twierdzić, że to między innymi dzięki niemu nasza gra wyglądała tak jak wyglądała - czyli znakomicie, mimo przewagi liczebnej przeciwnków.
Nunez to jeden z solidniejszych ogniw naszej drużyny, a błędy da się wyeliminować.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.02.2012, 16:00
Remis na pierwszy rzut oka generalnie niby na plus ale znając cały przebieg to każdy powie, że mogło być lepiej. Bałem się, że po zimie bez konkretnych meczów zagramy słabo fizycznie i technicznie, że będą problemy ze zrozumieniem między formacjami na boisku. Nie było źle, było dobrze chłopaki wykonali kawał dobrej roboty na obozach. Nie wiem, czy Genkov na napadzie do lepsze rozwiązanie od Bitona, bramkę strzelił ale nie miał ani jednej klarownej sytuacji pod bramką. Brakowało dobrych wykończeń na strzelenie bramki, szkoda, że Garguła minimalnie obok słupka pociągnął brawo dla niego za strzał a sama akcja fajna była. Nasi piłkarze troszkę się motali pod bramką Standardu, albo dryblowali na siłę za dużo albo źle podawali, choć tu też trzeba przeznać, że cały Standard szybko i w większości się wracali przed swoją bramkę i też ciężko było się przedrzeć z piłką między obrońcami żeby coś strzelić. Szczerze też myślałem, że Standard zagra lepiej, agresywniej no dla nas na szczęście w drugiej połowie troszkę odpuścili.

Co do poszczególnych linii to Pareiko zagrał poprawnie, można go pochwalić też nie miał okazji, żeby jakoś szczególnie był bohaterem meczu. O karnym można dyskutować, no ciężko wyczuć co strzelec zrobi.
Obrona też na plus, moim zdanie reakcja Czekaja na Nuneza była dobra bo co chłopak miał zrobić, patrzeć jak tamten idzie sam na sam z Pareiką?.. A przepisy są jakie są i czerwona kartkana pewno się nie należała dla naszego obrońcy. Pomoc też bez zarzutów, Melikson oczywiście nasza gwiazda mało kiedy się mylił jeśli w ogóle, ładna postawa Wilka waleczna niczym Sobol, Nunez prócz nieszczęsnego zagrania też raczej dobrze, Małecki zawsze będzie miał ciąg na bramkę to jest napastnik więc nie ma się co dziwić, że strzela z daleka i bez względu czy to strzał ze złości, czy celny, przymierzony. Ale średni mecz w wykonanu Patryka. Gargułą też dobrze grał, miło patrzeć, że gość długo nie grał kiedyś i że tera wciąż jest wartościowy. A Genkov był dobrze obstawiany przez stoperów Standardu i ciężko było mu tam co nawojować w polu karnym, liczyłem, że głową może coś wpadnie i wadło.., ale hmm brzuchem, podbrzuszem, udami..? Chwała mu za to, był tam, gdzie miał być napastnik i strzelić bramkę w ten sposób, a to też cwaniactwo na boisku które jest przydatne.

Jestem pozytywnej myśli przed rewanżem, jeśli nie zagramy gorzej niż w Krakowie, to można powalczyć o awans w Liege. Myślę, że ważnym będzie, żeby strzelić bramkę i pójść za ciosem. I tak sądzę, że mamy łatwiej, niż Legia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.02.2012, 16:14

.
czyli bawimy się w drugiego Piotra Brożka który chciał jechac 3 lata na tym że zagrał świetny mecz z Barceloną ?

jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz , dziękuję

PS. chciałbym żeby Małecki strzelił zwycięzką bramkę w Belgii z dwóch powodów . Raz - dałby Wiśle zwycięstwo , a dwa jest większa szansa że zostanie sprzedany
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów