The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 01:08
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
[B]balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki).
Nie zapominaj że bardzo zawinili działacze KLUBU, że nie odśnieżył trybun. Terenu wokół stadionu zresztą też.

Walkower za śnieżki to byłaby przesada. A jak będzie kara to może ktoś się zastanowi, że czasem trzeba wydać 5 tys zł za odśnieżanie żeby nie płacić 20 czy 50 tys. kary. Rzucania śniegiem nie pochwalam ale partactwa organizacyjnego jakie miało miejsce przy Reymonta dziś też nie.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.02.2012, 01:10
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Powinieneś się leczyć, bo trudno jest znaleźć jakieś słowa, które nie są przekleństwami, które trafnie oddałyby Twój poziom intelektualny. Druga opcja, jesteś tak nieszczęśliwy, że przykro Ci jest, gdy cieszą się kibice z dobrego meczu swojej drużyny, która przez większość meczu grając w 10 dominowała na boisku.

Tak... jasne. Załóżmy na moment idiotyczne stwierdzenie, że futbol polega nie na strzelaniu bramek (najlepiej na boisku rywala w systemie pucharowym) tylko na "dominowaniu przez większość meczu na boisku". Myśląc w ten sposób to Wisła sobie może dominować kolejne 90 minut w Belgii i jak się skończy 0:0 to zostanie już tylko takie pierdzielenie, że "przecież i tak byliśmy piłkarsko lepsi"... Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz (nie przez "większość" jak Wisła) a ma gorszy wynik niż Wisła.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.02.2012, 01:12
barany od śnieżek powinny sie teraz zrzucic na kare dosyc tego bydła i prostactwa
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 17.02.2012, 01:13
"thechris"
Masz rację Wisła to gówno i 13827387623 metrów mułu Zremisowali z mega super wypas klopsik wyczesanymi belgami i na to nie zasłużyli Bo przecież grając w 10ciu byli o lata świetlne lepszym zespołem HAHAHAHAHAHHAHAH Czy ty w ogóle widziałeś ten mecz czy tylko udajesz Znasz takie powiedzenie Gra się tak jak przeciwnik pozwala ? A jeśli nawet sobie odpuścili to tylko świadczy o nich i taki to zespół jak z koziej dupy trąba
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2012, 01:19
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tak... jasne. Załóżmy na moment idiotyczne stwierdzenie, że futbol polega nie na strzelaniu bramek (najlepiej na boisku rywala w systemie pucharowym) tylko na "dominowaniu przez większość meczu na boisku". Myśląc w ten sposób to Wisła sobie może dominować kolejne 90 minut w Belgii i jak się skończy 0:0 to zostanie już tylko takie pierdzielenie, że "przecież i tak byliśmy piłkarsko lepsi"... Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz a ma gorszy wynik niż Wisła.
Jeśli chcesz sobie analizować wyniki, to proszę, sprawdź sobie jak Wisła pokonała Barcelonę 1:0.

Trzeba być po prostu debilem, by krytykować dziś zespół za to ze nie wygrał z tymi plażowiczami 4:0 tylko uzyskał tak jakże hańbiący wynik. Przecież żadnego wpływu na przebieg meczu nei ma czerwona kartka, bo i tak przecież to są profesjonaliści, nawet w 6 powinni sobie dać radę.
Gówno obchodzi mnie to, że traktujesz ten mecz tak jakbyś przeczytał tylko końcowy wynik meczu i stwierdził: "remis bramkowy u siebie - nie mają szans, niech dadzą walkowera bo skończy się jak na Cyprze" (może tak było, Twoje brnięcie w zaparte jakoś zastanawia mnie czy faktycznie operujesz wynikiem).

Oglądaliśmy dzisiaj drużynę grającą ofensywnie - tak jak wszyscy chcieli -, grającą agresywnie, do końca. To że nie wygraliśmy 3:0 to sprawa tylko i wyłącznie tego iż piłka nie jest tak oczywista jak mogłoby się wadawać, tu nie zawsze lepszy wygrywa, nie każdemu dopisuje szczęście, kurde aż głupi osię czuję piszać takei oczywste sprawy, skoro i tak zaraz po raz 134 stwierdzisz, że Wisła jest feee Cupiał niedobry, nie ma sensu lecieć do Belgii.

Przeczytaj swe posty, jeśli jesteś pod wpływem alkoholu, zrozumiemy. Jeśli jednak to jest Twoje zdanie, wiedz, że właśnie stajesz się pośmiewiskiem w nei jednym wiślackim domu. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2012, 01:21
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Dzięki Nunezowi możemy odpaść, bo tak grający Standard Wisła mogła pyknąć kilkoma bramkami. Gdyby Garguła strzelił setkę na początku, to wówczas mogłoby być świetnie. Znając życie za tydzień Standard lepiej i będzie niezwykle trudno o awans.
Dzięki Nunezowi to tu wogóle jesteśmy, bo to ze pajacował z Fulham pozwoliło nam zdobyć bezcenne 3 punkty.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 17.02.2012, 01:25
może nie pośmiewiskiem ale zdecydowanie dziwolągiem
AHA
nic nie powiedział(powiedziała) na Cupiałą ( na szczęście) bo facet który co by o nim nie mówić zainwestował miliony z własnej kieszeni w klub nie powinno się mówić źle
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2012, 01:26
Ja proponuje przestać pompować balonik pod tytułem: Wisła awansuje do 1/8 finału LE. Rywal jest wymagający i nie można go lekceważyć. APOEL też w Krakowie zagrał słabo, a w rewanżu u siebie wręcz nas zmiażdżył, więc nie ma co się podniecać. Oczywiście szansa jest spora ale trzeba naprawdę zagrać dobre spotkanie.
Powiem szczerze, że zaskoczył mnie Genkow. Uważałem go za piłkarza trochę drewnianego, a tymczasem dzisiaj naprawdę zagrał dobre zawody.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 17.02.2012, 01:26
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Wisła to gówno
Jeśli tak twierdzisz to Twój wybór... Ja tylko wyrażam swoją opinię o straconej szansie i nie wykorzystaniu atutu własnego boiska. Z jednej strony jestem mile zaskoczony wynikiem bo w 30 minucie byłem raczej przekonany, że skończy się 0:2 a nie 1:1. Mimo to jestem też lekko wkurzony, że momentami ładna gra nie przełożyła się w żaden sposób na korzystny wynik bo powiedzmy sobie szczerze, że 1:1 to wynik, który nie daje zbyt wielu szans na awans, biorąc pod uwagę to jak gramy źle na wyjazdach i to jak Standard dobrze gra u siebie. Niestety to, że ładnie ktoś kopnął kilka razy mnie jakoś nie kręci kiedy wynik jest średnio-kiepski. Jak ktoś lubi ładne widowiska to polecam oglądać jazdę figurową na łyżwach. W piłce nożnej chodzi o coś innego.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2012, 01:27
Nie ma co się bać tego Standardu w Belgii, ich stadion wcale nie jest twierdzą, przegrali z Anderlechtem, wcześniej przgerlai w pucharze Belgii u siebie 2-4(!) a poza tym nasi są przyzwyczajenie do głośnego dopingu, więc na pewno nie będzie tak jak w Nikozji. Myślę nawet że będzie lepiej, u nich murawa będzie zapewne trochę lepsza niż na R22, a to my graliśmy więcej piłką po ziemi i klepką a im równiejsza murawa tym lepiej to wychodzi.
Szczerze wierze że powtórka z Schalkę na wyjeździe jest możliwa!
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2012, 01:28
Jestem naprawde mile zaskoczony gra Wisly. Wisla grala nie tyle dobrze co poprostu... swietnie. Naprawde jestesm pod wrazeniem, mowta co chceta, ale Standart to nie jest zaden ogorek. A my z nimi gralismy jak rowny z rownym grajac spora czesc meczu w...10.

Jesli ktos moze narzekac na rezultat to... tylko my. Gdyby nie 2 glupie i niepotrzebne bledy (w konsekwencji czerwona kartka i stracony gol), "100" Garguly, i Malecki (Iliev go przewyzsza o klase), to moglibysmy wygrac i to wiecej niz jednym golem. Zreszta tak jak Legia (tj. gdyby wykorzystali 2 "sam na sam" ktore mieli). Chyba jednak cos sie z tym poziomem u nas naprawde rusza (jako liga). Mila odmiana, od tych wszystkich Karabachow i Arisow... Teraz ten trend podtrzymac, a bedzie dobrze. A Melikson... mmm, 3-4 Meliksonow w skladzie i LM praktycznie zagwarantowana

A i jeszcze jedno; balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki). Wylapac dziadow, wlepic zakaz no i... oczywiscie niech oni placa ta kare. Szkoda tylko ze wstyd pozostanie...

-------------------------------------
A i jeszcze jedno; do roboty w koncu z tym szkoleniem-scautingiem. Legia zarobila teraz 5 mln euro, i dzisiaj widzialem pilkarzy na murawie ktorzy pewnie przyniosa jej co najmniej tyle kasy... o ile nie wiecej. Wolski i Zyro. Zyro wprawdzie zawalil sam na sam, ale to co gral w tym meczu... Mmm, i puscil z 2-3 prostopadle pilki- poezje. Zreszta dzieki jednej z nich padl drugi gol dla Legii. Wolski tradycyjnie, moze byc niewidoczny ale nigdy nie da o sobie zapomniec (asysta). Reasumujac, szkolenie-scauting to prawdziwa zyla zlota.
a catering dobry ? lol
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 01:29
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie... Legia dominowała przez cały mecz (nie przez "większość" jak Wisła) a ma gorszy wynik niż Wisła.
Tak na marginesie to twoja Legia nie dominowała w całym meczu i zaprezentowała się gorzej od Wisły.

Oj, widzę że to ten remis Wisły bardzo boli jednego z użytkowników tego forum, który najwyraźniej zabłądził w netcie...

Wisła zagrała dobry mecz i tylko jeden błąd Nuneza, oraz brak skuteczności pod bramką rywala dał wynik 1-1. Więcej takiej gry Wisły z poprawą skuteczności, a będzie jeszcze wiele powodów do radość dla jej kibiców i ... tradycyjnego psioczenia na nią jej wrogów.

Ps. " (Kibic_1906 27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.)"

Byłoby miło aby Patryk również grał dla zespołu i zauważał kolegów z drużyny, właśnie w imię szacunku do wysiłku kolegów z własnej drużyny. Mały jest młody, więc może jeszcze nie wszystko stracone...
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.02.2012 o godz. 01:41.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.02.2012, 01:32
Z tymi śnieżkami się zgadzam, fajne to było przez 2 minuty ale nie przez 10..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 17.02.2012, 01:36
medyk napisał(a):Wyświetl post
barany od śnieżek powinny sie teraz zrzucic na kare dosyc tego bydła i prostactwa
A mądralo kto jest za to odpowiedzialny?

Dziś ten śnieg spadł że go nie można było usunąć przed meczem?

Nie było by śniegu, nie było by "problemu"...

Jak przyoszczędzili 2 tyś na ekipie sprzątającej to niech teraz wykładają 200 tyś euro.

Przychodzi kibic-konsument na mecz, chce sobie elegancko usiąść, a krzesełko całe w lodzie i śniegu. To nic dziwnego że bierze śnieg i odrzuca w inne miejsce żeby sobie spokojnie stopniał...
Ostatnio edytowane przez szachmat : 17.02.2012 o godz. 01:39.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 17.02.2012, 01:36
"thechris"
Widzę że nie znasz pojęcia ironii Po twoich postach odniosłem wrażenie że właśnie tak podchodzisz do zespołu któremu niby kibicujesz
Nie twierdze że w rewanżu wygramy Czas to pokaże Ale Ty negujesz świetną postawę zespołu w dzisiejszym meczu Dziś ( a właściwie wczoraj) niczym nie ustępowaliśmy rywalowi a pow wieloma względami byliśmy lepsi od rywala
Takich meczów gdy drużyna w osłabieniu jest równorzędna lub lepsza od rywalem piłce jest BARDZO MAŁO a Wisełka pokazała dziś (wczoraj) niesamowity charakter i wole walki której od dawna nie widziałem w naszym zespole

A w ogóle to chyba już jestem pijany
Wódka ciężko mi wchodziła w śnieżycy
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 17.02.2012, 01:46
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
"thechris"
Widzę że nie znasz pojęcia ironii Po twoich postach odniosłem wrażenie że właśnie tak podchodzisz do zespołu któremu niby kibicujesz
Nie twierdze że w rewanżu wygramy Czas to pokaże Ale Ty negujesz świetną postawę zespołu w dzisiejszym meczu Dziś ( a właściwie wczoraj) niczym nie ustępowaliśmy rywalowi a pow wieloma względami byliśmy lepsi od rywala
Takich meczów gdy drużyna w osłabieniu jest równorzędna lub lepsza od rywalem piłce jest BARDZO MAŁO a Wisełka pokazała dziś (wczoraj) niesamowity charakter i wole walki której od dawna nie widziałem w naszym zespole
Ja bym wolał żeby drużyna której kibicuje pokazywała niesamowity charakter i wolę walki częściej niż dwa czy trzy razy na rundę. Owszem, nie widziałem takiego charakteru i takiej walki w ostatnim meczu z Legią, Cracovią czy Polonią (a szkoda) i za dziś brawa. Zapominanie jednak o wyniku i wspominanie tylko o heroizmie naszych graczy, byłoby nie fair... No ale jak ktoś chce się cieszyć, że piłkarze nie położyli się tylko się starali i to mu wystarczy to ok - niech się cieszy chwilą. Tym bardziej, że rywal nie postawił ciężkich warunków... Być może taki Lubin postawi cięższe. Co więcej... sami postawiliśmy sobie dzisiaj cięższe warunki gry niż rywal.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.02.2012 o godz. 01:49.
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 17.02.2012, 01:48
Dla rozluźnienia atmosfery: http://pl.wikipedia.org/wiki/David_F..._Borbal%C3%A1n
Życzę wszystkim miłej nocy i wiary w Wisłę w rewanżu
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.02.2012, 02:17
Jestem naprawde mile zaskoczony gra Wisly. Wisla grala nie tyle dobrze co poprostu... swietnie. Naprawde jestesm pod wrazeniem, mowta co chceta, ale Standart to nie jest zaden ogorek. A my z nimi gralismy jak rowny z rownym grajac spora czesc meczu w...10.

Jesli ktos moze narzekac na rezultat to... tylko my. Gdyby nie 2 glupie i niepotrzebne bledy (w konsekwencji czerwona kartka i stracony gol), "100" Garguly, i Malecki (Iliev go przewyzsza o klase), to moglibysmy wygrac i to wiecej niz jednym golem. Zreszta tak jak Legia (tj. gdyby wykorzystali 2 "sam na sam" ktore mieli). Chyba jednak cos sie z tym poziomem u nas naprawde rusza (jako liga). Mila odmiana, od tych wszystkich Karabachow i Arisow... Teraz ten trend podtrzymac, a bedzie dobrze. A Melikson... mmm, 3-4 Meliksonow w skladzie i LM praktycznie zagwarantowana

A i jeszcze jedno; balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki). Wylapac dziadow, wlepic zakaz no i... oczywiscie niech oni placa ta kare. Szkoda tylko ze wstyd pozostanie...

-------------------------------------
A i jeszcze jedno; do roboty w koncu z tym szkoleniem-scautingiem. Legia zarobila teraz 5 mln euro, i dzisiaj widzialem pilkarzy na murawie ktorzy pewnie przyniosa jej co najmniej tyle kasy... o ile nie wiecej. Wolski i Zyro. Zyro wprawdzie zawalil sam na sam, ale to co gral w tym meczu... Mmm, i puscil z 2-3 prostopadle pilki- poezje. Zreszta dzieki jednej z nich padl drugi gol dla Legii. Wolski tradycyjnie, moze byc niewidoczny ale nigdy nie da o sobie zapomniec (asysta). Reasumujac, szkolenie-scauting to prawdziwa zyla zlota.
Ciebie już dawno powinni z tąd wy....lic.
Nie podoba mi się co wypisujesz i jak nazywasz kibiców - li , od debili i dziadów?
I kto to pisze? fan dla którego Wisła to tylko rozrywka, którą lubi bo lubi futbol?
Weź uważaj na słowa pseudo legionisto, bo to nie jest temat dla Ciebie.
....... sobie o Zyro, Wolskim, piłce ale na problemy które cie nie dotyczą głosu swego oszczędz.

Nie jesteś rzecznikiem żeby się wypowiadać w imieniu klubu, a jedyną osobą w twojej wypowiedzi, która działa na czyjąś szkodę , jesteś sam ty! Dzialasz na szkodę kibiców.

Zakaz stadionowy należy się tobie, im mniej takich slodziutkich fanów ...tym lepiej.

...denne pokolenie s.s.a , Muchy i klubu kibica repry pzpn.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Stary 17.02.2012, 02:26
bwin.com zaktualizował kursy na awans do 1/8: Standard: 1,48 Wisła: 2,45
Widać nawet bukmacherzy dają nam całkiem realne szanse na wywalczenie awansu.
Przypominam że przed meczami Wisła - Twente i Fulham - Odense, awans Wisły był przedstawiany kursem: 9,00
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2012, 02:41
Wisła zagrała dziś kapitalnie , gdyby nie pech Nuneza i głupota sędziego dwumecz prawdopodobnie byłby już rozstrzygnięty.
Nie boję się tego powiedzieć , byliśmy dziś zespołem z wysokiej , europejskiej półki .
Finezja, dynamika , kreatywność, gra kombinacyjna - ostatni raz czułem to na jesień 2007 .
Może być jeszcze lepiej, potrzeba zmian personalnych.
Przykro mi patrzeć na Patryka , pragnie najbardziej na świecie grać świetnie ku naszej chwale ,ale po prostu mu nie wychodzi.

A propos rewanżu:
rok temu awans na wyjeździe udało się wytargać 2/16 zespołom => miazga, można pomyśleć ,że jesteśmy bez szans , nikomu się to nie udaje
ale:
09/10 : 8/16
08/09: 7/16
07/08 9/16
Jednak nie jest tak źle , trzeba wierzyć.
Jako ciekawostkę dodam,że rok temu jedną z dwóch drużyn, które nie dały rady awansować mimo rewanżu u siebie był...Sporting Lizbona.
1:1 z Rangers na Ibrox Park i 2:2 na Estadio Jose Alvalade .
Ostatnio edytowane przez blanco : 17.02.2012 o godz. 03:01.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.02.2012, 02:54
Dariok i Sialalala o .... wam chodzi?
Epietetów odnośnie zachowania ze śniezkami lepiej no używać bo aż szkoda

Co do meczu ... to brawa dla 8 zawodników niestety skupie się na trójce "ulubieńców" i niestety Polaków.
Łukasz oraz Patryk ... ciężko stwierdzić co oni grają, pierwszy po klepce i pięciu wymianach "klepek" po ziemi podnosi piłkę po to by ją stracić, jak i mnóstwo strat w całym meczu; Patryk ... tym bardziej nie wiem co powiedzieć, ulubieniec fanatyków, odbierze raz piłkę od razu uważając że jest bogiem i może strzelać i tracić non stop piłkę, strzały z 35 metrów lewą nogą zostawię bez komentarza
Michał - młody jest, życze mu jak najlepiej, jednak ni chwile obecną ani nie potrafi ustawić się w linii, wiecznie ustawiony zbyt głęboko, podania również nie najlepsze, ogólnie panika, na chwile obecną widze w nim drugiego Kowalskiego

zwróćmy uwagę na fakt że wszyscy 3 opuścili boisko; im mniej Polaków było na boisku tym gra wyglądała lepiej
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 17.02.2012 o godz. 03:00.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2012, 02:55
blanco napisał(a):Wyświetl post
Wisła zagrała dziś kapitalnie , gdyby nie pech Nuneza i głupota sędziego dwumecz prawdopodobnie byłby już rozstrzygnięty.
Nie boję się tego powiedzieć , byliśmy dziś zespołem z wysokiej , europejskiej półki .
Finezja, dynamika , kreatywność, gra kombinacyjna - ostatni raz czułem to na jesień 2007 .
Może być jeszcze lepiej, potrzeba zmian personalnych.
Przykro mi patrzeć na Patryka , pragnie najbardziej na świecie grać świetnie ku naszej chwale ,ale po prostu mu nie wychodzi.
To chyba oglądaliśmy dwa różne mecze. Finezja? Dynamika? Kreatywność? Gra kombinacyjna? Jesień 2007? WTF. Dzisiaj zagraliśmy miernie. Bez pomysłu, niefrasobliwie. Wykorzystanie nawet elementarnych sytuacji strzeleckich - dramat.

Kilku piłkarzy zupełnie obok meczu. Małecki po prostu jest słabym piłkarzem , który już dawno stanął w miejscu i wyżej wała nie skoczy. Oprócz dennej postawy na boisku pokazał również denną postawę poza nim, zachowując się jak cham w stosunku do Moskala. Małecki ma świadomość ,że piłkarsko tej drużynie już nic nie daje więc jedyne co mu zostało to fanfaronady pod adresem kibiców.

Z taką grą to Standard nas w Liege wciągnie nosem z 3-0. Ale to już nawet nie o to chodzi. Mnie niepokoi liga. Prezentując taki poziom to możemy co najwyżej ustawicznie remisować ,incydentalnie wygrywając. U nas po prostu nie ma kto strzelać bramek. Genkov? Bez jaj. Biton ,który jest na wylocie ? Pewnie z Zagłębiem w niedziele po heroicznym boju utłuczemy z 1-1 i tyle będzie walki ,już nawet nie MP, ale w ogóle o puchary.

A propos infantylnego rzucania śnieżkami w Bulata przez bandę debili mieniących się kibicami Wisły ,celnie tę kwestię podsumowuje weszło. Kara na pewno Wisły nie minie. Jak później kibice będą pytać o kasę na transfery to dobrze ,żeby uświadomili ,że trochę tej kasy dzisiaj roz.......ili wraz z tym śniegiem. Jak można być takim kretynem.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.02.2012 o godz. 03:07.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.02.2012, 02:56
dla znafców komentujących w czasie meczu wielkie brawa!!!Wszystko wiecie najlepiej o Beli
Bronex,
nie jedźmy Belgiii szkoda jechać nawet położmy sie i biczujmy. Moim zdaniem pomysł jest. Brakuje skuteczności
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 17.02.2012 o godz. 02:59.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.02.2012, 03:02
Dariook
Zwal sobie konia, lub ewentualnie znajdz sobie dziewczyne bo ewidetnie grozi Ci tzw. "pekniecie zylki".

Po kolei, skup sie; czy rzucanie sniegiem w graczy zespolu przyjezdnego jest korzystne dla Wisly Krakow jako klubu? Czy dzieki temu nasi pilkarze graja lepiej? Czy dzieki temu przeciwnik gra gorzej? Czy dzieki temu UEFA wyplaca premie? Czy dzieki temu robimy sobie dobra opinie? Nie. Nie. Nie. Nie. Nie

Idziemy dalej slodziutki pysiu misiu, skup sie; ; czy rzucanie sniegiem w graczy zespolu przyjezdnego jest niekorzystne dla Wisly Krakow jako klubu? Czy istnieje mozliwosc przerwania meczu a w zwiazku z tym nawet otrzymanie walkowera? Czy istnieje mozliwosc kary finansowej? Czy dzieki temu pogorszy sie, i tak juz zla, opinia na temat kibica? Tak. Tak. Tak. tak.

Powiedz mi wiec, idac zgodnie z logicznym tokiem myslenia, jak tacy ludzie moga siebie nazywac kibicami Wisly skoro dzialaja na jej szkode? To tak jak z mezem, ktory zone koche, ale nie przeszkadza to jemu ja bic? Ale ja kocha, jest kochajacym mezem...
Mam w dupie slowa, mnie interesuja fakty. A fakt jest taki ze takim zachowaniem szkodzi sie klubowi. A to czy potem ktos sobie rysuje serduszka z Wisla to mnie nie interesuje. Fakt jest taki ze rzucajac sniezkami naraza Wisle na kary od UEFA.

Ty za to nie jestes moim rzecznikiem by sie wypowiadac za mnie slodziutki. Nie nazwalem kibicow Wisly debilami. Sam jestem kibicem Wisly. Nazwalem debilami ludzi ktorzy nazywajac siebie kibicami Wisly swoimi dzialaniami szkodza temu klubowi. A to roznica. Ci co rzucali z premedytacja to tak debile. Debile! Debile! I jeszcze raz debile!

Nie, mylisz sie ojczulku. Ja jestem z tych co to kulture i oglade chwala, a nie chamstwo i buractwo. Zadne pokolenie nie ma tu nic do rzeczy. Tobie by sie podobalo jakby ktos rzucal w Ciebie sniezkami podczas meczu? To nie jest kwestia pokolenia, tylko kultury.

I musze Cie rozczarowac (kolejny juz raz), ale czym mniej takiego betonu jak ty- tym lepiej. Zrozumieli to kiedys anglicy, i jak pieknie na tym wychodza Chamstwo, buractwo i fanatyzm jest jednym z czynnikow ktore odstraszaja wielu potencjalnych "klientow" do chodzenia na stadion (jak i niektorych ludzi do inwestowania wogole w pilke). Natomiast to samo chamstwo, buractwo i fanatyzm do przyjscia na stadion zacheca niewielu...
Ale to ty sie powinienes martwic nie ja, "beton kibicowski" jest w Polsce gatunkiem na wymarciu. Wystarczy zerknac na zmiany jakie zaszly w ciagu ostatnich 15 lat. Przyjdzie do nas to co jest na zachodzie bo to... na dluzsza mete jest korzystniejszy uklad dla klubow.

Pa ... <cmok>
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 17.02.2012 o godz. 03:06.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2012, 03:06
Bronex,
nie wmówisz mi ,że nie widzisz postępów od czasów Maaskanta.
Nie tylko ja miałem takie odczucia , graliśmy dziś naprawdę dobrze. W 10 zdominowaliśmy Belgów.
Przyjemnie dziś patrzyło się na Wisłę, choć też martwię się o ligę. Będziemy mądrzejsi w niedzielę.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.02.2012, 03:17
Wynik jeśli chodzi o szanse awansu kiepski - patrząc z perspektywy tego co zdarzyło się w 30 minucie = rewelacyjny.
Gra jeśli chodzi o cały zespół, obiecująca

Gracze meczu - Melikson i Chavez.
Antygracze - Mały(to co zagrał to największy piach jaki u niego widziałem i to martwi) no i Nunez który grał nieźle ale wiadomo.
To tak w skrócie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 17.02.2012, 04:31
Przepraszam, może ktoś już się na ten temat wypowiedział, ale własnie wróciłem do domu i ciśnie mi się na usta: jak to jest, że te idiotyczne śnieżki fruwały przez cały mecz? podobno to, co powie gniazdowy jest święte. I co? gniazdowi zupełnie nie reagowali na ten proceder? nie chce mi się wierzyć, jak do tej pory miałem ich za ogarniętych ludzi, którzy dbają o poziom na trybunach. niech ktoś mi powie czy gniazdowi nie mają posłuchu i elementy bydła takiego bez dyscypliny zasiadają za bramkami?

bo sorry, ale rzucanie śniegiem w przeciwnika, działanie na szkodę klubu to wybitna wiocha, żenada i wstyd.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.02.2012, 06:17
blanco napisał(a):Wyświetl post
Bronex,
nie wmówisz mi ,że nie widzisz postępów od czasów Maaskanta.
Nie tylko ja miałem takie odczucia , graliśmy dziś naprawdę dobrze. W 10 zdominowaliśmy Belgów.
Przyjemnie dziś patrzyło się na Wisłę, choć też martwię się o ligę. Będziemy mądrzejsi w niedzielę.
Ja nie widzę, a Belgowie, przynajmniej we wczorajszym meczu, zaprezentowali się najsłabiej ze wszystkich drużyn, które gościliśmy na naszym stadionie od czasów Skonto. Tak więc wszelkie porównania nie mają sensu. Kiepsko, że przytrafiła nam się ta sytuacja z pierwszej połowy, bo aż serce boli, że z takimi dziadami skończyło się tylko remisem.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.02.2012, 07:06
Szkoda ogromnie tej czerwonej kartki i tego karnego, szkoda również niewykorzystanych sytuacji. Wisła była wczoraj zespołem bezdyskusyjnie lepszym i stać nas było, by do rewanżu przystąpić z odpowiednią zaliczką.

Niestety to my teraz musimy martwić się o zdobycie bramki. Będzie ciężko i mecz w Belgii będzie pewnie zupełnie inny od tego wczoraj. Ale trzymajmy kciuki!
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.02.2012, 08:13
Ja pierd.ole,Bronex czy Kurz Wy sie dobrze czujecie?Narzekać,narzekać i narzekać,jedyne co potraficie.Wypierdalajcie do Barcelony,tam będziecie mieć piłke na superhipermega poziomie i super kulturalnych kibiców.Byliśmy od parszywców dużo lepsi,gdyby nie hiszpański pies to zdjęlibyśmy ich 3 0,w dziesiątke dominowaliśmy cały mecz!I jak nie widzicie postępów od czasów Maaskanta to współczuje.Nikt nie wybija teraz piłki hura do genkova,budujemy akcje od 0,przytrafi się głupota jak Nunezowi,ale to wygląda sensownie,a nie kaszana jak pod koniec Roberta.Wszyscy chwalą Wisłę,od onetu po weszło, a tutaj zawsze sie znajda znawcy którzy każdy sukces przemienią w porażkę.
Żenujący kretynizm.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów