|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gdyby nie sedzia złodziej ,to ten mecz był do wygrania .Brawo dla pilkarzy ze zostawili serce na boisku . Melikson dzis wymiatal . Najslabsi w druzynie Polacy : Gargula mial 150% sytuacje i Wilk. Standard to leszcze ,woziliśmy ich cały mecz grajac jednego mniej . Juz Odense lepiej gralo od nich . Awans mozliwy ,choc dzis przez tego ku*asa co sedziowal bardzo utrudniony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ważne że im dwóch bardzo ważnych zawodników odpada. Zawodników defensywnych. Spokojnie możemy tak bramkowo zremisować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pytanie teraz takie jaki to był naprawdę Standard. Coś nie chce mi się wierzyć, że to prawdziwe oblicze belgijskiej drużyny, choć brak chęci dążenia do powiększenia przewagi przy stanie 11-10 uważam za sprzyjającą dla nas okoliczność. Na pewno u nich można wyróżnić napastników, przebojowe bestie. U nas ciężko kogoś indywidualnie wyróżnić, prawie cała drużyna zagrała po prostu świetny mecz.
Zaczynając od Pareiki, który bronił bardzo pewnie. W obronie Jovanović na szczęście rozkręcił się po niezbyt udanym początku. Przyzwoicie Diaz, lepiej Chavez. Nunez prócz dwóch błędów również imponował pewnością siebie i spokojem. Czarek Wilk GENIALNIE. Z Garguły miało nic nie być, a przeżywa chyba drugą młodość. Dziś miał pecha, pierwszy strzał mało zabrakło, w drugim jeszcze mniej, przy trzeciej okazji piłkę zabrał mu Melikson. No właśnie, Izraelczyk najlepszy na boisku. Genkov bardzo dobre zawody, przekonał mnie tym meczem do siebie. Świetna praca dla drużyny. Iliev jak zwykle. Zaskoczył Kirm, który miał dobre wejście i poważnie włączył się w walkę o pierwszy skład. Co do sędziowania - kilka fauli nie odgwizdanych na naszą niekorzyść, kilka kartek dla przeciwników nie pokazanych. Przy karnym powinna być żółta, Michał wpadł na napastnika, nie było chamskiego kopania, przewracania rękami. Ogólnie - potrafiliśmy prowadzić grę, stwarzać sobie sytuacje w przeciwieństwie do przeciwnika, nawet grając w 10. To dobry prognostyk przed rewanżem, na który czekam z nadzieją i niecierpliwością. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Graliśmy 10ciu na 14stu i wyciągnęliśmy na remis. Więcej komentarzy nie trzeba. Liczę na 2:2 w rewanżu i czekam na Hanover.
Sytuacja w której Belg leżąc łapie obiema rękami Genkova za nogę a sędzia nawet nie gwiżdże faulu - no comments edit: ściągnięty transparent, oprawa i "a na drzewach..." - miód na moje oczy i uszy
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 17.02.2012 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
cytat z weszło
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dobry mecz Wisły. Słaby arbitrów i Małego.Zrywanie transparentu bez przyczyny-żałosne.Oprawa-cudowna!!!! Kibole standardu-głośni bębnem jak kilka lat temu Ruch...
Pan Kazimierz tak przygotowal zespół, że w inauguracyjnym meczu przeciw druzynie w trakcie sezonu..........10 na 11.......dalismy rade!! 50 na 50....tyle teraz jest![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do sędziów, to owszem byli beznadziejni, ale bez przesady że mieli aż taki wpływ na wynik, mimo wszystko nie przesadzajmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
|
A teraz próbka tego jak od pierwszych godzin po meczu ŁGAJĄ SALONOWE MEDIA:
Cytat:
Cytat:
Źródło: http://www.wprost.pl/ar/306132/Wisla...ndardem-Liege/ PS. Wpisałem się w temacie o meczu bo tego dot. przytoczony artykuł. Jak ktoś uważa że bardziej się to nadaje na temat polityczny to można przenieść. Nie oponuję ![]()
Ostatnio edytowane przez dragon : 17.02.2012 o godz. 00:32.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Bramka Genkowa trochę zaciemnia obraz i robi zapewne niepotrzebne nadzieje jak gol Wilka w meczu na Cyprze. Goście z Belgii do 70 minuty chyba się nawet nie spocili. W zasadzie pykali sobie na takim luziku, że mogliby wysiąść z samolotu i nie przebierając się wyjść w garniakach a i tak byłoby 0:1 dla nich. Trochę to przykre. Cóż... nikt im nie powiedział, że Kraków okaże się tak gościnny i dostaną tyle prezentów. To ich trochę uśpiło a że takie kunktatorstwo (chęć dowiezienia sprezentowanego wyniku na stojąco) często się mści... to się zemściło i w sumie dobrze bo to lepiej rokuje na niedzielny mecz w Lubinie... Dziś nie wykorzystaliśmy atutu własnego boiska a Standard to jest lepsza ekipa od PAOK-u Saloniki czy Odense. Na wyjeździe będzie bardzo ciężko odrobić straty. Najbardziej boli to że Belgowie praktycznie nie zostali zmuszeni do pokazania swoich umiejętności i większość meczu grali na stojąco... Jestem ciekaw co pokażą jakby Wisła objęła na wyjeździe prowadzenie i to oni musieliby gonić wynik....
Joanna Mucha
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.02.2012 o godz. 00:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
'Fajnie, naprawde fajnie' sie czyta te komentarze, ze Moskal źle dobrał skład, bo cholere ten Genkov na boisku, dwumecz przegrany
Kto wybrał tych sędziów do tego meczu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Widać, że sędziowie hiszpanie. Wystarczyło popajacować i gwizdek był.
Generalnie mecz a pozytyw, choć szkoda, że ulozyło się tak z kartką dla Czekaja. Można było ich ładnie pojechać, bo nie stwarzali zagrożenia, poza strzałami z dystansu. Nasi dobrze kondycyjnie, dobrze taktycznie. Brakło szczęścia. A pedałom z belgii za te race i petardy powinni jaja poucinać. Ale uefa jaka jest taka jest. my dostaniemy 10 tys kary za sniezki, oni 500 euro. Czy mi się wydawalo, czy na sektorze dolnym E gdzieś na srodku byla grupka kibicow Standardu? Jesli tak to co oni kur.wa za przeproszeniem tam robili, skoro sektor gosci mial jeszcze sporo miejsc? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ja jestem zszokowany poziomem Liege. Myślałem że są lepszym zespołem. A tutaj w wielu sytuacjach nie wiedzieli co się dzieje. Inna sprawa, że w wielu sytuacjach nasza agresja generowała taki a nie inny wygląd meczu. Melikson + Garguła + Iliev mistrzowsko rozgrywają akcje z pierwszej piłki. PS. Pomylenie PAOKu z Iraklisem pokazuje lekką ignorancje w tym temacie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
[QUOTE=Eryk;1218706]Czy mi się wydawalo, czy na sektorze dolnym E gdzieś na srodku byla grupka kibicow Standardu?/QUOTE]
Wątpię, może jacyś obcokrajowcy . Koło mnie na górnym E siedzieli Niemcy ![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra to było dawno... Poza tym nie róbmy z Salonik Manchesteru... można się pomylić
![]() Goście bardzo dobrze widzieli co się dzieje. Gramy z kontry i czekamy na błąd. Oo... mamy karnego, 0:1 i sytuacje gry w przewadze. Luzik... Pykamy se dalej na 50%... Poza tym przeanalizuj sobie ich wyniki na wyjazdach i w domu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
.Powiem krótko, lepiej żeby Wisła w ogóle nie strzelała bramek bo one tylko zaciemniają obraz. No i rzecz jasna jak je strzela to tylko fartem, albo rywal nas zlekceważył , szczerze ... dawno się tak nie uśmiałem . Wisła zagrał naprawdę dobry mecz i wszelkie próby tego podważania są absurdalne, grając w 10-tkę byliśmy zwyczajnie lepsi od rywala. Przykładowo gdy Fulham grało w 10-tkę to tłumaczyło się grą w niepełnym składzie (po porażce 0-1 w Krakowie), widać w naszej drużynie jest potencjał , tylko ...trzeba poprawić skuteczność. Garguła czy Iliew musza swoje sytuacje bramkowe zacząć wykorzystywać, ale sezon się dopiero zaczyna i na dziś ważne że one są , a skuteczność przyjdzie ze świeżością w grze, po ciężkim przecież okresie przygotowawczym.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.02.2012 o godz. 00:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Sędziowie dziś jedna wielka porażka,skąd tych pacanów wytrzasnęli ?
Jak na 60 minut grania w 10tke to pokazaliśmy naprawde dobra gre,a co do rewanżu to jak nie damy sie zgniesc w pierwszych 15 minutach to będzie ok. + Melikson -w formie robi co chce z każdym Wilk-chłopak będzie legendą Wisły po Sobolu,ogromny szacunek za walecznosc Iliev-świetna klepa i technika Chavez-dzis ostoja defesnsywy wykartkowaliśmy DWÓCH JEDYNYCH graczy Liege ktorzy byli zagrozeni pauza za żółte - Małecki-ja bym go puścił na Zagłębie,a Ivice oszczedzil na czwartek Diaz-dawał sie dalej robic jak dziecko Nunez- Ty kur.wa gamoniu chwila a bys dwa gole dzis zawalił,skup sie ....a na tym co robisz ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dzięki Nunezowi możemy odpaść, bo tak grający Standard Wisła mogła pyknąć kilkoma bramkami. Gdyby Garguła strzelił setkę na początku, to wówczas mogłoby być świetnie. Znając życie za tydzień Standard lepiej i będzie niezwykle trudno o awans.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu nie wierze, że mając nas na deskach zamiast nas najzwyczajniej dobić i strzelić drugą bramkę postanowili grać chodzonego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ma ktoś wątpliwości co do poziomu zaangażowania obu ekip to słowa trenera Standardu oddają to najlepiej:
Wisła zaangażowała się w grę znacznie bardziej niż Standard - Jose Riga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
[QUOTE=zgrybus;1218709]
Był ktoś może bliżej? Interesuje mnie to, bo sytuacja dziwacza jeżeli faktycznie tak było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
aa Wy wszyscy nadal narzekacie, nigdy nie będzie dobrze..
ode mnie słow kilka: - Illiev, geniusz. Genialny dżoker na wejście koło 60 minuty, szkoda że nie decydował się na wykańczanie, ale mieszał ich jak chciał. - Nunez, oprócz bramki, ktora obciąża jego konto ( a nie Czekaja!) dobry mecz, waleczny. Ogólnie całą drużyna grała zespołowo ( dobra, bez Małego), taka gra cieszy oko, brakuję troszke wykończenia.. Standard grał niby słabo? gra się tak jak przeciwnik pozwala! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Oglądałem mecz z kolegą z Widzewa i powiedział mi że przy takiej grze Wisły to powinniśmy tą ligę zmieść z powierzchni ziemi. Ludzie wszędzie nas chwalą a jak tylko wchodzę na forum to zawsze to samo. Rok temu marzyliśmy o fazie grupowej LE a terez udało nam się awansować z tej grupy i jeszcze mamy realne szanse na awans przy grze zespołu który pokazał że dobrze przepracował przerwę zimową. Jak na nasze warunki mamy naprawdę niezłą drużynę, pół ligi nam zazdrości a my nie doceniamy tego co mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak tam chcesz. Uważaj, że w rewanżu Liege przez 15 minut podkręci tempo, będzie 2-0 i potem znowu chodzonego. Twój wybór. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niestety moglem ogladac tylko pierwsza polowe, w ktorej Wisla zagrala bardzo dobry mecz i byla druzyna duzo lepsza! Widac bylo, ze Wisla poprawila swoja gre pod opieka Moskala i zagrali madrze i ladnie dla oka! Ewidentny karny po bledzie Nuneza, ktory oprocz tego bledu zagral bardzo dobry mecz jako defensywny pomocnik, lewa obrona to jednak nie jest idealna pozycja dla niego. Szkoda troche Czekaja, ktory tak naprawde w tej sytuacji nie wiele mogl zrobic, a jesli ktos sadzi, ze on powinnien zawodnika puscic i nie ryzykowac karnego, to ... no comment! Gdyby tak zrobil, to bylby teraz krytykowany przez tych samych, ze nie interweniowal. Melikson klasa dla siebie, najlepszy pilkarz na boisku!
Jedyny problem w grze, to zmiana z ofensywnego ustawienia do defensywnego, trwa to za dlugo i widac bylo ze Wisla ma problemy przy kontrach. Po tym meczu jestem jednak bardzo opymistyczny i sadze, ze Wisla zagra w nastepnej rundzie Euro League! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Byliśmy 5 metrów pod ziemią i wyszliśmy z tego na powierzchnię , krótko ,nadal mamy szanse na awans.i to nie jest Karabach,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bardzo dobrze grająca Wisła, oby w czwartek starała się grać równie agresywnie jak dziś, oby nie dała się stłamsić rywalowi; Kiro za Patryka, poza tym na środek Bunoza? Diaz gra dobrze na środku, ale brak lewego obrońcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pierwszy mecz w rundzie nie był taki zły. Na pewno na plus wybieganie, start do piłki i kondycha do końca. A świeżo mam w pamięci "ołowiona nogi" w zeszłym roku.
Mnie nie tyle szkoda kartki Czekaja, co tych nie wykorzystanych sytuacji. Teraz widać jak nam brakuje tego meczu o superpuchar. Widac było jeszcze niezgranie, czy brak ostatniego szlifu w zagraniach. Nie podpalałem sie na tem mecz, nie podpalam sie na awans. Ale z dzisiejszej gry jestem umiarkowanie zadowolony.To jest juz jednak troche inna Wisła niz ta Maaskanta. Jezeli chodzi o skład, to Moskal jedynie nie wstrzelił się z Patrykiem. Reszta w miarę OK. Ważne jest też to, że pokażalismy charakter i walkę do końca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jestem naprawde mile zaskoczony gra Wisly. Wisla grala nie tyle dobrze co poprostu... swietnie. Naprawde jestesm pod wrazeniem, mowta co chceta, ale Standart to nie jest zaden ogorek. A my z nimi gralismy jak rowny z rownym grajac spora czesc meczu w...10.
Jesli ktos moze narzekac na rezultat to... tylko my. Gdyby nie 2 glupie i niepotrzebne bledy (w konsekwencji czerwona kartka i stracony gol), "100" Garguly, i Malecki (Iliev go przewyzsza o klase), to moglibysmy wygrac i to wiecej niz jednym golem. Zreszta tak jak Legia (tj. gdyby wykorzystali 2 "sam na sam" ktore mieli). Chyba jednak cos sie z tym poziomem u nas naprawde rusza (jako liga). Mila odmiana, od tych wszystkich Karabachow i Arisow... Teraz ten trend podtrzymac, a bedzie dobrze. A Melikson... mmm, 3-4 Meliksonow w skladzie i LM praktycznie zagwarantowana A i jeszcze jedno; balwanom od sniezek wlepic dozywotni zakaz stadionowy... ewentualnie zakaz do momentu gdy osiagna emocjonalna pelnoletnosc. Gowno mnie obchodzi jak Wisle "kochaja" (wedlug nich samych). To sa debile, ktorzy swoim debilstwem dzialaja na szkode klubu. I tak dobrze ze skonczy sie na karze finansowej. Rownie dobrze moglby byc walkower (byly takie przypadki). Wylapac dziadow, wlepic zakaz no i... oczywiscie niech oni placa ta kare. Szkoda tylko ze wstyd pozostanie... ------------------------------------- A i jeszcze jedno; do roboty w koncu z tym szkoleniem-scautingiem. Legia zarobila teraz 5 mln euro, i dzisiaj widzialem pilkarzy na murawie ktorzy pewnie przyniosa jej co najmniej tyle kasy... o ile nie wiecej. Wolski i Zyro. Zyro wprawdzie zawalil sam na sam, ale to co gral w tym meczu... Mmm, i puscil z 2-3 prostopadle pilki- poezje. Zreszta dzieki jednej z nich padl drugi gol dla Legii. Wolski tradycyjnie, moze byc niewidoczny ale nigdy nie da o sobie zapomniec (asysta). Reasumujac, szkolenie-scauting to prawdziwa zyla zlota. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|