|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Moskal dobrze kombinował nakazując wyprowadzać naszej obronie piłki krótkimi podaniami.. wyszło jak wyszło, głupi błąd, i raczej sprawa awansu już się rozstrzygnęła. Szkoda, szkoda też tej setki Garguły zaraz po rozpoczęciu meczu, gdyby to trafił to Wisła by sobie mogła spokojnie grać a tak.. Na bardzo bardzo duży minus gra Małeckiego - każda decyzja jaką podejmuje jest chujowa. Czekam aż zmieni go Iliev. No ale liczę na jakiś cud i remisik 1:1 ![]()
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 16.02.2012 o godz. 22:04.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czekaj bardzo źle się zachował, Nunez również. Być może wspólnie przesądzili o odpadnięciu Wisły, czas pokaże.
Na razie Moskal absolutnie nie trafił ze składem. Martwi mnie, że foruje Małeckiego, który nie powinien grać kosztem Ilieva. Serb jest lepszym zawodnikiem, lepiej reagującym i wyszkolonym. Przez to Maor zupełnie nie ma z kim grać kombinacyjnie. Garguła też za mało wnosi. W ofensywie wyraźnie brakuje też Bitona. Genkow nie gra źle, wnosi pozytywy, ale potrzeba też kogoś, kto będzie umiał w decydującym momencie strzelić gola. W tym momencie nie możemy koncentrować się na obronie, musimy szukać goli mimo liczebnego osłabienia. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Sadze, ze Nunez tym swoim cudownym zagraniem ostatecznie okreslil swoja przyszlosc w Wisle. Cupial jesli oglada mecz (a pewnie oglada) to za chuja po czyms takim nie zaplaci za niego zlamanego grosza.
Malecki kolejny raz udowadnia, ze jest pilkarskim niedorozwojem. Zeby byc pilkarzem na odpowiednim poziomie trzeba czasem ruszyc mozgownica i pomyslec. U Maleckiego podczas meczu mozg przechodzi pewnego rodzaju zawieszenie stad mamy takie kwiatki jak niezrozumiale strzaly z 35 metrow z jednoczesnym machaniem lapami i pretensjami do kolegow. Szczytem byla sytuacja w ktorej pilke odegral mu Melikson i wszedl na czysta pozycje w pole karne. Co zrobil tutejszy idol? Przytrzymal pileczke, spuscil leb w dol i tyle bylo po groznej dla nas okazji. Ogolnie, jesli w drugiej polowie nie wydarzy sie cud to powoli mozemy oswajac sie z mysla, ze w przyszlym tygodniu rozegramy ostatni mecze w pucharach w tym sezonie. Najbardziej boli to, ze Standard w I polowie gowno gral a i tak prowadzi i gra z przewaga zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja tam faulu nawet nie widziałem.
Po grom oni grali krótko ja tam trzech typów ze Standartu wysoko podeszło. Pareiko powinien długą dać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
najlepiej jakby Czekaj sie połozył i patrzył jak nam bramke strzelaja, wtedy pewnie co po niektorzy by go chwialili
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ludzie! Kazdy normalny obronca zrobilby podobnie do Czekaja, ktorego obowiazkiem bylo biec do pilkarza rywala, a to ze tamten inteligentnie sie zastawil to Michal sie na niego nadział...to jest kur...normalne bo on nie szedl tylko BIEGL, wiec w niego uderzyl.
No chyba ze obronca sobie kalkuje "sprobuje wybic pilke....ale moge zrobic karneg i dostane czerwona czy odsune sie i stracimy bramke ale bedziemy grali w 11" ! W takich sytacjach sie nie kalkuluje tylko dziala instynktownie. Nunez podal balonika napastnikowi rywala, a Czekaj chcac ratowac wpadl w niego, bo tamten sprytnie sie zastawil i tyle. Sytuacja obciaza obu zawodnikow. Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Glova91 : 16.02.2012 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na stadionie jest zajebisty monitoring... zobaczyc którzy idoci rzucaja sniezkami i dac po tysiaku kary to juz nigdy nie rzuca nic na boisko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy rzucając śnieżką staje się bardziej fanatycznym ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dlaczego Moskal nie robi zmian? Maleckiego juz w przewie niepowinno byc na boisku... druga sprawa to ta ze chyba brak wiary ze mozna w 10 strzelic bramke... jak mozna atakowac w 3 przezciwko 6-7.... glownie przy cornerach to sie rzuca w oczy kiedy 4 osoby w polu karnym Standaru...
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no oczywiscie kazdy ktory rzuca sniezkami i gardzi kielbaska na meczu jest bardziej fanatycznym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nunez to mieszanka piłkarza z idiotą, niestety ale notoryczny brak koncentracji i galaktyczna wręcz nonszalancja, dyskryminują go jako piłkarza o niezłych umiejętnościach.
Moskal, wręcz brawurowo położył na szalę przyszłość swoją i Czekaja w Wiśle w pierwszym dla nich dwóch, tak ważnym meczu i niestety, ale obaj oblali egzamin z dojrzałości, gdyż w życiu tak bywa, że szanse wykorzystują tylko dobrzy pilkarze lub trenerzy, a marnują ją zazwyczaj ludzie nieodpowiedni. Wygląda na to, że to Masskant miał rację, stawiając w ważnych meczach na Jaliensa czy Diaza a nie na Czekaja niestety.Wybór Genkowa a nie Bitona, także jest słodką tajemnicą Moskala, gdzie wszystko wraz ze stastystykami, przemawia za Bitonem a bezpłodnie gra ciągle Genkow. Brawo choć, za odwagę zdjęcia z boiska, beznadziejnego Patryka pyskacza. Ps. wynik meczu nie ma wpływu na moje zdanie, za którym przemawiają, wyłącznie fakty, szkoda że tak niekorzystne ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A jednak wyszlo na Moskala! CVETAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!
Obiektywnie, Wisla fizycznie dala rade, grac w "10" przez 60 minut przy temperaturze -10 stopni~... grali ambitnie, nieraz z polotem... na plus Melikson... po kontuzji niema sladu, Iliev, Brzuch Genkova... bledy Nuneza tlumacze tym ze pochodzi z cieplych krajow i nie wytrzymal tych warunkow pogodowych. Za dlugo Moskal czekal ze zmianami moim zdaniem... no ale wynik trzeba odebrac jako sukces... z drugiej strony Belgowie niegrali nic wielkiego... jestem umiarkowanym optymista przed spotkaniem w Belgii.
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 16.02.2012 o godz. 22:58.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobry mecz Osmana Chaveza
bardzo dobry Maora Meliksona Belgowie tutaj przyjechali po bramke, dla nich to dobry wynik beznadziejny wystep Maleckiego, nawet reki nie podal gwiazdor Moskalowi, mam nadzieje ze kilka meczy odpocznie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mimo wszytko należy się im szacunek za walkę i wyrwanie tego remisu. W 10ciu jest to na prawdę trudna sprawa.
Nadal mi się wydaje, że Moskal robi lepszą robotę od Maaskanta. Jak w rewanżu na ciężkim terenie nie będą zbytnio odstawać to jestem spokojny o tę rundę. ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Partyzant88 na SB:
-Genkov cienias -Genkov do zmiany 88minuta gol Genkova -leeee Biton by 4 strzelil... To sie nazywa łeb. Wracajac do tematu. Wynik jak na to co sie stalo w 1 polowie dobry. Szanse na wygrana w Belgii jak najbardziej sa, nawet mysle ze wieksze niz przez obejrzeniem tego meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
500% winy Fall'a. ^^ Wyglądamy fizycznie naprawdę dobrze. I co mi zaimponowało ? Momentami ta gra na jeden, dwa kontakty. Coś pięknego. w koncu jest jakaś koncepcja na rozgrywanie rzutów wolnych. Jeszcze tylko popracować z rożnymi trzeba. Umiarkowany optymizm przed rewanżem, chociaż trzeba się przygotować na tak trudny mecz jak rewanż z APOEL-em. PS : Co do Czekaja, to ja bym tam wjechał na szpadzie
Ostatnio edytowane przez DeadOrAlive : 16.02.2012 o godz. 23:50.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wyciągnięte z tego meczu więcej niż się wydawało.
Standard pokazał, że nie jest taki słaby i w rewanżu będzie ciężko. Szkoda straconej bramki, bo w pucharach nie wolno tracić u siebie, ale nie ma za co winić Czekaja, takie sytuacje się zdarzają i bardziej wykorzystał to napastnik niż zepsuł obrońca. Grając tyle czasu w dziesięciu, przy takiej temperaturze i przeciwko dobremu Standardowi - 1:1 jest dobrym rezultatem, no ale w Belgii trzeba wygrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zmieniam od dziś swoje życie....
Zaskakująco dobrze jak na grę w 10, szkoda kartki Czekaja. Wilk, Meleks, Chavez, Illiev, Jovanovic... cholera, każdy rozegrał dobre spotkanie. Szkoda Nuneza bo gdyby nie jego dwa błędy to powiedziałbym że zagrał wyśmienicie. Za tydzień liczę na dobry wynik, a teraz... na prysznic dla uspokojenia rozdygotanego ciala. Miłej nocy wszystkim Wiślakom ! ![]()
Jak długo na Wawelu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rewelacyjny występ Cezarego Wilka? Ile chłopak nam piłek odzyskał to głowa mała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chavez - spokój, skała, ostoja, koncentracja, skupienie, bardzo dobre czytanie gry i ustawianie się. Jeden z jego najlepszych lub najlepszy mecz w Wiśle. Nunez, Malecki, Jovanović - słabiej niż jesienią, chaotycznie, niedokładnie. Kirm - zaskakuje motoryką, powinien grać od początku za Małeckiego.
Standard - bardzo słaby, do przejścia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 16.02.2012 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zasluzylismy na wygrana, bylismy lepsi - a arbiter nie na darmo sedziuje w Hiszpanii. W Anglii Czekaj moglby co najwyzej zolta dostac. Nie jestesmy bez szans w rewanzu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bardzo słabe zawody sędziego z Hiszpanii Davida Fernandeza Borbalana, a także bocznych co było szczególnie widoczne w drugiej części spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Naprawdę szacunek dla całego zespołu (no oprócz Małeckiego bo był tragiczny) za walkę. Graliśmy dzisiaj bardzo dobrze i ciesze się że wpadł ten gol na 1-1 bo dalej jest szansa powalczyć o awans. Jak przed meczem staiwłem 60-40 dla Belgów tak teraz mimo remisu stawiam 50-50 bo widzę, że Wisełka jest naprawdę bardzo dobrze przygotowana.
W lidze z taką grą powinniśmy kosić przeciwników. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bardzo podoba mi się gra Wisły. Chwilami wygląda to naprawdę fajnie, zupełnie inaczej niż za Maaskanta, gdzie nudziłem się oglądając mecze. Wierzę i z całego serca dopinguję Kazkowi, drużyna wypracowuje powoli sobie swój styl i nawet grając w 10 była lepsza od rywala. Zabrakło szczęścia, bo sytuacji było naprawdę sporo.
Szkoda, że Nunez dziecinnym podaniem s.......ił bramkę, bo potem radził sobie przyzwoicie. Strasznie irytuje mnie Małecki, uważam, że Melikson,Iliev,Garguła to gracza o sporych umiejętnościach, którzy doskonale się rozumieją, ale strzały Małego z 40 metra czy bezsensowne kiwki z 3 rywalami nie pomogą w dobrej grze. Awans to dalej sprawa otwarta i myślę, że uda się go nam wywalczyć. Miłej nocy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|