The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2012, 00:30
Szpen napisał(a):Wyświetl post
od 2007 roku to słysze, coś .......nąć nie chce ...
No popatrz, w pierwszym czy drugim roku rządów trudno było stawiać takie tezy. Teraz jesteśmy wszyscy mądrzejsi, widzimy co cudak przez cztery lata odwalił, jakimi ludźmi się otaczał i otacza, jak bardzo wzrosło zadłużenie państwa i przestrzeganie przed wielkim bum jest jak najbardziej normalne. Zagrożenia nie widzą tylko ekonomiczne osiołki.

pewnie, że donikąd. frustratów nie przekonam.

Co zrobił rząd:
- eliminacja wczesniejszych emerytur
- specustawa drogowa
- trzymanie na plusie wzrostu gosp.
- reszta to gówno
Proszę Cię - eliminacja wcześniejszych emerytur? Drogi? Żyjesz w jeszcze większej bajce niż myślałem... Najlepszy jest jednak wzrost gospodarczy
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.02.2012, 00:42
Szpen to chyba dzieciak z młodzieżówki PO innego wytłumaczenia nie ma.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2012, 08:21
I pamiętajcie Towarzysze, wzrost gospodarczy mamy dzięki PO i naszemu Premierowi. Teoria głosi, że im więcej POdatków i urzędników tym większy wzrost. Wbijcie to sobie Towarzysze do głowy i przestańcie podcinać gałąź brzozy, na której wszyscy siedzimy.
Wnioskuje jednocześnie z kolektywem młodych kiboli o dożywotnie bany, dla każdego kto myśli inaczej.
Ale żeby nie było, że sam wymyślam takie rzeczy to na potwierdzenie materiał: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=la35JnhIulg
Temat można zawiesić do następnych wyborów albo przynajmniej na po EURO 2012.
Ostatnio edytowane przez cpc : 16.02.2012 o godz. 08:42.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.02.2012, 09:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a czyj to dziadek wozi essesmanów ?
http://www.youtube.com/watch?v=pdZ-b...eature=related
Pokaż dowody.

Probatio incubit ei qui dicit, non qui negat.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 16.02.2012 o godz. 09:07.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.02.2012, 09:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Proszę Cię - eliminacja wcześniejszych emerytur? Drogi? Żyjesz w jeszcze większej bajce niż myślałem... Najlepszy jest jednak wzrost gospodarczy
to jest rzeczywistość. A najlepsze jest to, że nawet przy tak małych sukcesach, 6 razy z rzędy wygrane wybory. Czaisz jakim gównem trzeba być, żeby przegrać z czymś takim?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2012, 09:56
to jest rzeczywistość. A najlepsze jest to, że nawet przy tak małych sukcesach, 6 razy z rzędy wygrane wybory. Czaisz jakim gównem trzeba być, żeby przegrać z czymś takim?
Nie trudno przegrać z kimć, za kim stoją media i kształtują rzeczywistość na jego modłe. To przede wszystkim dlatego PO wygrywa wybory. Ludzie, którzy naprawdę interesują się tematem wyłapią bez problemów propagandę i kłamstwa serwowane nam w tv i prasie. Ci, którzy nie siedzą w temacie i z reguły wszystko maja w dupie głosują na PO. Bo premier taki jakiś przystojniejszy i w ogóle tak ładnie mówi. No i lubią go na zachodzie (a za Kaczyńskiego tylko się wstydziliśmy)! Wiesz ilu jest takich młodych, wykształconych oddających swój głos w wyborach w taki sposób?

Ja zadałbym pytanie inaczej - jakim trzeba być gównem, żeby mimo tylu przkrętów i wtop PO nadal na nich głosować?

ps. w pracy mamy tu z Ciebie niezły polew odnośnie tego wzrostu gospodarczego.
Szpen
Senior Member

Stary 16.02.2012, 10:23
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie trudno przegrać z kimć, za kim stoją media i kształtują rzeczywistość na jego modłe. To przede wszystkim dlatego PO wygrywa wybory. Ludzie, którzy naprawdę interesują się tematem wyłapią bez problemów propagandę i kłamstwa serwowane nam w tv i prasie. Ci, którzy nie siedzą w temacie i z reguły wszystko maja w dupie głosują na PO. Bo premier taki jakiś przystojniejszy i w ogóle tak ładnie mówi. No i lubią go na zachodzie (a za Kaczyńskiego tylko się wstydziliśmy)! Wiesz ilu jest takich młodych, wykształconych oddających swój głos w wyborach w taki sposób?

Ja zadałbym pytanie inaczej - jakim trzeba być gównem, żeby mimo tylu przkrętów i wtop PO nadal na nich głosować?

ps. w pracy mamy tu z Ciebie niezły polew odnośnie tego wzrostu gospodarczego.
widzisz, Ty masz polew, a ja na to leje i na Ciebie też, bo inaczej tego powiedzieć nie można. Zaklinać rzeczywistość wypiłeś z mlekiem matki. Jaki wzrost PKB jest, każdy widzi. Kto na świeci ma, też można sprawdzić. Ja tu nie pieprze o zielonej wyspie, pokazuje fakt, że wzrost jest. Na dzisiejsze możliwości, całkiem niezły.

I jeszcze jedno. Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca?

TVP odrzucamy, bo tam z nadania politycznego, więc tu nie trzeba wyjaśniać.
Polsta? Tam jest płacone?
TVN? Płacone jest?

GW - wiadomo, od 20 lat jadą na tą sama Michnikową nutę.
Tygodniki z wyjątkie URZE i GP - opłaceni?

Wszystkie radia opróćz RM - opłacone?

Myślisz, że w TVN przyszedł Walter do działy faktów i powiedział: od dziś jedziemy z Kaczorem, Tusk ma być na ustach! Myślisz, że tak było?

Czyli sądzisz, że cała Polska dziennikarska jest opłacona, aby być przeciwko Kaczyńskiemu? Bo im Tusk to wynagradza? To co powiesz o Rzepie, w której rząd miał 51% glosów, a można tam było wyczytać wiele złego na Tuska, i wiele pochlebnych informacji na Kaczora? Zapomnieli o Rzepie?

Toż to spisek na skalę światową!

edyta: literówka ;P i dodanie tekstu
Ostatnio edytowane przez Szpen : 16.02.2012 o godz. 10:37.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.02.2012, 10:36
Zaklinać rzeczywistość wypłęs z mlekiem matki.
Co to jest wypłęs Coś z rosyjskiego
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.02.2012, 10:45
widzisz, Ty masz polew, a ja na to leje i na Ciebie też, bo inaczej tego powiedzieć nie można. Zaklinać rzeczywistość wypiłeś z mlekiem matki.
Zaklinać rzeczywistość powiadasz?

Nigdy nie było tematu ukończenia całośći do mistrzostw. Zawsze była mowa o przejezdności.
Grabarczyk2008 napisał(a):Wyświetl post
Polska zdąży z budową dróg przed Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej w 2012 roku, których gospodarzem są Polska i Ukraina.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2012, 10:53
To jest leb jednak ktory nie rozumie ze ITI jako wlasciciel najwiekszej polskiej stacji sam kreuje rzeczywistosc medialna i to nie media sa za PO tylko raczej PO jest na pasku mediow z TVN-em i Wyborcza na czele. Wystarczy posluchac Tuska z 2005 mowiacego o ukladzie glosniej niz Kaczor ktoremu nagle sie odmienilo bo poszedl na deal z glownym nurtem.
Media dzisiaj skladaja sie albo z szuj jak Maleszka, albo z oportunistow jak Paradowska ktora "skad zawieje tam wychwala" i jeszcze z postepowych Lisow i Sród zawstydzonych polskim ciemongrodem. Do tego rzesza pozytecznych idiotow czego najlepszym przykladem jest Kuzniar. Nad wszystkim czuwa papa Walter, Michnik i kilka innych osob z tylnego fotela, ktore dbajac o PO dbaja zwyczajnie o siebie. Kupuja sobie dalej ustawy, zachowuja status quo w kwestii rozliczenia z ubieglym systemem, pilnuja interesow dla siebie samych jak w mafii weglowej czy przekretach z paliwem, walkach przy prywatyzacjach i wreszcie wspieraja kolegow z PRL-owskiej bandy w spolkach panstwowych bo tam tez jest dobrze (ostatnio wyskoczyl NCS i pokazal mechanizm jak w Polsce dba sie o publiczne finanse ale to sie dzieje na co dzien we wszystkich Orlenach, KHGM-ach, PZU itd). Ten watek mozna rozszerzyc duzo bardziej ale nie mam na to zbytnio czasu, kazdy kto cokolwiek wie na temat transformacji ustrojowej 1989 wie o czym mowa. No i zagadka poparcia medialnego dla PO rozwiazana.
WISŁA PANY !!
wislak68
Senior Member

Stary 16.02.2012, 10:54
widzisz, Ty masz polew, a ja na to leje i na Ciebie też, bo inaczej tego powiedzieć nie można. Zaklinać rzeczywistość wypiłeś z mlekiem matki. Jaki wzrost PKB jest, każdy widzi. Kto na świeci ma, też można sprawdzić. Ja tu nie pieprze o zielonej wyspie, pokazuje fakt, że wzrost jest. Na dzisiejsze możliwości, całkiem niezły.

I jeszcze jedno. Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca?

TVP odrzucamy, bo tam z nadania politycznego, więc tu nie trzeba wyjaśniać.
Polsta? Tam jest płacone?
TVN? Płacone jest?

GW - wiadomo, od 20 lat jadą na tą sama Michnikową nutę.
Tygodniki z wyjątkie URZE i GP - opłaceni?

Wszystkie radia opróćz RM - opłacone?

Myślisz, że w TVN przyszedł Walter do działy faktów i powiedział: od dziś jedziemy z Kaczorem, Tusk ma być na ustach! Myślisz, że tak było?

Czyli sądzisz, że cała Polska dziennikarska jest opłacona, aby być przeciwko Kaczyńskiemu? Bo im Tusk to wynagradza? To co powiesz o Rzepie, w której rząd miał 51% glosów, a można tam było wyczytać wiele złego na Tuska, i wiele pochlebnych informacji na Kaczora? Zapomnieli o Rzepie?

Toż to spisek na skalę światową!

edyta: literówka ;P i dodanie tekstu
Okazuje sie że Szpenio pił mleko matki. Żadne tam ssanie. Od niemowlęctwa jechał po całości . A poza tym jak to Szpenio próbuje jakichś cyferek tylko wszystko mu sie miesza: co powiesz o Rzepie, w której rząd miał 51% glosów. Upewnij się jeszcze raz a przy okazji sprawdź jakie wojny toczył Donio aby wywalić z roboty Lisickiego. Interweniowały międzynarodow organizacje dziennikarskie (ale tego TVN nie podawał, możesz nie wiedzieć).
Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca? Zadałeś pytanie retoryczne i nieodpowiedziałeś na nie. W końcu nie wiem dlaczego Twoim zdaniem media są za Tuskiem. Bo moim zdaniem odpowiedzi trzeba szukać w archiwach służb. Walter, Wejhert, Solorz ... każdy z nich był zarejestrowanym TW. I w momencie gdy JK zaczął brać sie za likwidację Ubekistanu panowie poczuli wspólnotę interesu. A Donio akurat był pod ręką, gotów sprzedać dusze za władzę (zresztą sam Czempiński przypisał sobie ojcostwo PO). I tak juz zostało.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.02.2012 o godz. 11:13.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2012, 11:10
Czyżby przejaw wewnętrznej frustracji czy tylko słoma z butów wystaje MWzWM ?
To pierwsze wybaczalne, to drugie niestety nie. Przynajmniej dla mnie.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.02.2012, 11:19
Cytat:
Autostrady A4 i A1 nie będą przejezdne na Euro 2012, o fragmenty A2 toczy się walka - powiedział minister transportu, budownictwa i gospodarki morskiej Sławomir Nowak w programie "Jeden na jeden" na antenie TVN24

Minister przeprosił też za swoją wypowiedź, że "drogi nie grają na Euro". - Była głupia - przyznał.

Nowak przyznał, że nie jest najlepiej z przygotowaniami infrastruktury na Euro 2012. W listopadzie ub. roku zapewniał, że A1 i A4 nie będą gotowe na Euro 2012. - Powiedziałem, że nie będzie tam przejezdności, walczymy o przejezdność na A2. Robię wszystko, żeby ona była - stwierdził. I dodał: - Ja chcę być odpowiedzialny i uczciwy.

Nie mogę powiedzieć: na 100 proc. będzie, bo może się okazać, że nie będzie, że coś się zdarzy, jakieś zdarzenie losowe.
zdarzenia losowe według PO:

- UFO
- Talibowie
- Kaczyński
- Deszcz, słońce, wiatr, mróz, upał
- Migracje lemingów
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2012, 11:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
zdarzenia losowe według PO:

- UFO
- Talibowie
- Kaczyński
- Deszcz, słońce, wiatr, mróz, upał
- Migracje lemingów
Nie zapomnij o hordach dzikich kiboli!
wislak68
Senior Member

Stary 16.02.2012, 11:24
Już chciałem zakończyć poranną sesję z internetem ale nie mogłem .
Vincent: "Kobiety mi uświadomiły że realizacja pomysłu PSL to byłby ruch antykobiecy". To o przedłużeniu okresu pracy dla kobiet
Najpierw Mucha robi z fryzjera dyrektora, potem Donio mówi o nim że to "przedsiębiorca, a w tym wypadku fryzjer" a teraz Vincent chce przedłużyć kobietom okres pracy i robi to dla ich dobra... .
Gdy upadał Gierek było tak samo. Nie wiadomo było czy śmiac sie czy płakać.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.02.2012 o godz. 13:56.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.02.2012, 12:33
u
Cytat:
EKomisja Europejska opublikowała nowe prognozy makroekonomiczne na lata 2011-2012 dla państw Unii Europejskiej, USA oraz Japonii. Oczekiwany wzrost PKB dla państw UE wynosi 1.5% w 2011 i 2% w 2012, natomiast dla USA – 2,1% w 2011 i 2.5% w 2012. W 2011 r. niemiecka gospodarka będzie rozwijać się w tempie 2.2%, w 2012 – 2.0%, pozostając tym samym jedną z głównych lokomotyw, napędzających wzrost na Starym Kontynencie. Zgodnie z prognozami, w 2011 spośród państw członkowskich najszybciej powinna rozwijać się Estonia, osiągając PKB +4.4% oraz Polska, z PKB +3,9%. Opublikowane dane sugerują, że liderem wzrostów w 2012 zostanie gospodarka znad Wisły (+4.2%) i Łotwy (+4%).]Oczekuje się, iż filarem wzrostu gospodarczego w Polsce będzie konsumpcja prywatna, natomiast za sprawą wzrostu importu zaniknie pozytywny wkład eksportu netto. Zagrożeniem pozostaje wysoki deficyt budżetowy, co równocześnie przekłada się na wzrost długu publicznego. Przewiduje się, iż dług publiczny w 2012 roku napęcznieje do poziomu 59.6%. Przekroczenie poziomu 60% grozi sankcjami, przewidzianymi przez Konstytucję RP. Zgodnie z ustawą zasadniczą, po przekroczeniu 3/5 wartości rocznego PKB przez państwowy dług publiczny nie wolno będzie zaciągać pożyczek, ani udzielać gwarancji i poręczeń finansowych, co przełoży się na ograniczenie inwestycji w projekty infrastrukturalne, jak i wyhamuje napływ funduszy unijnych.
Czyli krótko i na temat: Wzrost PKB moze i jest, ale jakim kosztem? Pakowania nastepnego pokolenia na mine? Za takie cos to ja dziekuje.
Szpen
Senior Member

Stary 16.02.2012, 12:42
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Walter, Wejhert, Solorz ... każdy z nich był zarejestrowanym TW. I w momencie gdy JK zaczął brać sie za likwidację Ubekistanu panowie poczuli wspólnotę interesu. A Donio akurat był pod ręką, gotów sprzedać dusze za władzę (zresztą sam Czempiński przypisał sobie ojcostwo PO). I tak juz zostało.
czyli twierdzisz że jeden z drugim poszli do swoich zespołów informacyjnych i powiedzieli: albo mówicie dobrze o Tusku, a źle o Kaczorze albo wypierdalać. I wszyscy się zgodzili? Dziennikarze?
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2012, 12:55
Haha ostatnia strona tego tematu jest piekna.. Ciekawe co na to Szpenio Gość myslał, że wszystko w mediach jest Ok, bo jak to Tusku ze swojej marnej pensji byłby w stanie opłacać dziennikarzyny Zaraz tu wszystkich zwyzywa do wariatów od Macierewicza

Ale problem jest głeboki..Mój stary, były Soldarnościowiec, który troche gruzu przerzucił na ulicach NH, dzisiaj jest zacietrzewionym POwcem Kaczyńskiego nienawidzi.. Zadne tłumaczenia, pokazywanie afer itp nic nie dają..
Jak mu raz cos pocisnąłem o Wałęsie to prawie stołki za mna poleciały..

Wczoraj go zagadnąłem o sprawe premii przy NCS i próbował mi wmówić, że to wina poprzedniego rządu(poprzedniego w sensie parti), że takie umowy podpisał..Ludzie czytaja po łebkach, Mucha powiedziała, ze to nie ona, tylko wczesniejsi ministrowie podpisali takie kontrakty, to ludzie łykają, że w takim razie PiS stoi za tym...... z tym, że jej wypowiedź właśnie na to była ukierunkowana. Nie powiedziała wprost, ze to ....a Drzewiecki podpisała, sugerując ludziom, ze to poprzedni rząd..A jaka dla mnie jest róznica, czy to miro, zbysio czy anulka, wazne, ze z PO
Z nimi bez jakiejs grubej rewolucji nie da się wygrać..Bo ludzie oglądają TVN, potem Polsat, na koncu TVP..A juz słuchanie czy oglądanie Rydzyka, to przejaw debilizmu..Czytaja onet i interie, bo to wg noch najlepsze portale i ow dodatku obiektywne..Z radiem to samo, z gazetami podobnie..
[][][][]> T S W <[][][][]
Belzebub
Senior Member

Stary 16.02.2012, 13:00
czyli twierdzisz że jeden z drugim poszli do swoich zespołów informacyjnych i powiedzieli: albo mówicie dobrze o Tusku, a źle o Kaczorze albo wypierdalać. I wszyscy się zgodzili? Dziennikarze?
....a nie osmieszaj się juz..Co Ty sie wczoraj urodziłes?..masz jakąs tam wykutą wiedzę, ale mentalnie jesteś dla mnie zerem

Hah i takim samym szczurkiem wyścigowym, jak te wysoko opłacane dziennikarskie hieny..Durczoki i inne Kuźniary zarabiają miliony i myslisz, ze jedno słowo Waltera i nie powiedzą czego on chce? Z resztą on nie musi im nic mówić, oni dobrze wiedzą co mają robić..Bo znają ten "klimat" lepiej nawet niz my..

A etyka dziennikarska? Jaka ....a etyka..piniondz sie liczy..
90 % wiaodomości/niusów/wywiadów czytanych jest z partyjnego prontera, a Ty tu wciskasz kit o jakimś własnym zdaniu?

Poza tym jesteś na tym forum od tylu lat, piszesz od jakis dwóch, a 95% twoich postów dotyczy tylko tego tematu i bronienia Platformy.. Trafiła sie fuszka, u boku Róży? Czy jesteś w ich młodzieżówce i liczysz, że pójdziesz kiedyś w ministry?
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 16.02.2012 o godz. 13:12.
[][][][]> T S W <[][][][]
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2012, 13:49
Dziś rano przeglądając strony Onetu natknąłem się na taki komentarz
Cytat:
FAKTY z okresu zaledwie półtora roku rządu PIS i Prezydenta Kaczyńskiego !
Wymiernym efektem rządów Prawa i Sprawiedliwości i działalności Jarosława i Lecha Kaczyńskiego były daleko idące pozytywne zmiany w państwie, zarówno w gospodarce, jak i w innych dziedzinach.
1).
W polityce zagranicznej realizował wizję wolnej, niepodległej Polski, członka Europy ojczyzn, solidarnej społecznie.
2).
W kraju produkt krajowy brutto w czasie jego rządów przyrastał rocznie o ponad 6%, produkcja przemysłowa o ponad 10%, inwestycje o 20%, produkcja budowlana o ponad 60%. W okresie 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy w kraju i spadło bezrobocie z ponad 3 mln osób w 2005 do ca 1 mln 100 tys. w 2008. Inflacja była niska a złoty stabilny.
3).
Zmniejszono deficyt finansów publicznych z około 4 proc. PKB do w 2006 do około 3 proc. PKB w 2007. Cena benzyny spadła z ok. 4,30 zł do 3,70 zł.
Ponadto Kaczyński zlikwidował podatek od spadków i darowizn, zmniejszył podatek dochodowy od osób fizycznych, obniżył o ponad połowę składkę rentową, dzięki czemu wzrosły pensje pracownicze, podniósł zaś znacząco najniższą płacę.
4).
Przeprowadził zmianę ustawy o radiofonii i telewizji, zmienił skład Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, dotychczas praktycznie w 100 proc. eseldowski, co doprowadziło do wybrania znanych dziennikarzy do zarządów mediów publicznych i wyrazistych zmian w programach.
5).
W ramach funduszy strukturalnych i Funduszu Spójności uzyskał 67,3 mld euro na lata 2007 - 2013. ( za które obecnie są budowane m.in. drogi ).
6).
Wprowadził w ramach polityki prorodzinnej nieznane w Polsce a powszechne w Europie Zachodniej odpisy od podatku na każde dziecko, wydłużył urlopy macierzyńskie, wprowadził też krytykowane przez opozycję tzw. becikowe, czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka, co po dwóch latach zahamowało ujemny przyrost naturalny notowany od 2000 roku; na dożywianie dzieci przeznaczył 500 mln zł rocznie.
7).
Zainicjował politykę bezpieczeństwa energetycznego przez poszukiwanie niezależnych źródeł energii w kraju i zagranicą. Sprzeciwiał się budowie gazociągu północnego z Niemiec do Rosji, zainicjował budowę gazoportu.
8).
Wprowadził mechanizmy konkurencji w telefonii komórkowej, spadły o połowę ceny dostępu do internetu i ceny usług telefonicznych. Stworzył Urząd Komunikacji Elektronicznej przeciw monopolom.
9).
Powołał Centralne Biuro Antykorupcyjne, które zajęło się skutecznym ściganiem korupcji i które stało się solą w oku SLD i rządzącej obecnie Platformy Obywatelskiej.
10).
Wprowadził sądy 24-godzinne, powołał Krajową Szkołę Sędziów i Prokuratorów. Po dwóch latach rządów PiS przestępczość kryminalna spadła o 18 proc.
11).
Odpolitycznił administrację rządową, wprowadzając ustawę o służbie cywilnej i państwowym zasobie kadrowym.
12).
Dokonał likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych, powołał nowe służby specjalne. Rozpoczął restrukturyzację polskich sił zbrojnych.
13).
Przeprowadził ustawową lustrację, zahamowaną przez sprzeciw zainteresowanych (PO-SLD).
Wzmocnił pozycję Instytutu Pamięci Narodowej.
14).
Nakłady na ochronę zdrowia wzrosły o ponad 10 mld zł, tj. o 26%, a niedopłacanym latami pracownikom tej branży podniesiono wynagrodzenia o blisko jedną trzecią.
15).
Za rządów PiS 86% Polaków deklarowało, że czują się szczęśliwi, a ponad 60% twierdziło, że żyje się im dostatnio.
Nie jestem zwolennikiem PiS-u i nie z wszystkimi tymi argumentami się zgadzam, co jednak w tym niezwykłego po chwili chcąc dodać swój komentarz do tego artykułu było tylko "Komentarz usunięty z powodu naruszenia zasad forum." ja się pytam jakie to zasady niby narusza ? już nikt nie może mieć własnego zdania jeśli nie jest pro rządowy (ewentualnie pozostają jakieś głupie wpisy pokazujące jaka to mamy opozycje i jakiego typu ludzie ich popierają)? Niestety cenzurę mamy nie tylko w prasie i TV. Każdy ma swoje poglądy i inaczej widzi pewne kwestie, jednak ktoś kto potrafi myśleć zgadzając się z powyższymi argumentami czy tez nie potrafi wyciągnąć z tego własne wnioski.
wislak68
Senior Member

Stary 16.02.2012, 13:52
Nie musieli nigdzie iść. Wystarczy że zatrudnili takich "po lini i na bazie". Być może o tym nie wiesz (no no skąd, w TVN o tym nie mówili) ale przy sprawie Suboticia (kojarzysz takiego? jeśli nie to przestudiuj case a dowiesz sie coś więcej o mechniźmie zarządzania mediami w III RP) podano że w samym TVN na stanowiskach dziennikarskich (z reguły kierowniczych) jest zatrudnionych około 60 byłych TW. Zdziwiłbym sie gdyby w Polsacie było ich mniej.
Ale grzeczność za grzeczność: napisz proszę dlaczego Twoim zdaniem media popierają Tuska?
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2012, 13:56
Szpeniu pomińmy kwestie przeszłosci tych panów
Wszak Donio może odwdzięczyć się ich koncernom medialnym w rózny sposób:
a to przydzieli koncesje na multipleksach w odpowiedni sposób,
a to da sie kaskę na budowę stadionu Legii (marne 0,5 mld zł z budżetu miasta)
a to ułatwi mozliwość nabycia akcji w spółce po dobrej cenie- taka możliwość zawsze istnieje, a przykłady miały miejsce w latach 90-tych

Donio jako władca RP ma naprawdę spore możliwości odwdzięczenia się niekoniecznie z własnej kiesy.
Natomiast Twoje zdziwienie odnośnie dziennikarzy: dla niektórych fakt intratnej posady kontarktu wliczonego w dziesiątkach tysięcy złotych miesięcznie jest wystarczającym powodem do przyjęcia stosownej linii programowej wg podanego przez Ciebie schematu.

Zastanów się, może jednak cos do Ciebie dotrze - taka rzecywistość, która nie tylko nas ale też i Ciebie otacza......\

hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Dziś rano przeglądając strony Onetu natknąłem się na taki komentarz
Co do komentarza - też nie wszystko jest w nim zgodne z faktami - podatek od spadków i darowizn został zniesiony tylko pomiędzy najbliższymi (małżonkowie, dzieci, rodzeństwo).
Podobnie ma sie rzecz ze służbą cywilną - nie wprowadził tylko znowelizował - usuwając przy tym możliwosć przechodzenia do tej słuzby przede wszystkim " wiecznych urzędników" czyli takich co kariery zaczynali w PRL.
NIe jestem w stanie odnieść sie co do pkt 2 i 14 - może Wiślak68 miałby ewentualnie cos sprostować ;-)
W pozostałym zakresie to są fakty i to jednoznaczne.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 16.02.2012 o godz. 14:03.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
armani199
Senior Member

Stary 16.02.2012, 14:07
Z ostatniej chwili ! Wyjaśniła sie geneza różnicy wysokości bramek na Stadionie Narodowym. Otóż Tusk przechadzal się po boisku z minister sportu Muchą a ta go zapytała:- Donald! Bramki robimy wymiarowe czy moze niższe? No i Tusk jej odpowiedział: - A na ch.. niższe?!
No to Mucha oceniła po Tusku że trzeba zrobić o 2 cm niższe...
wislak68
Senior Member

Stary 16.02.2012, 14:18
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
NIe jestem w stanie odnieść sie co do pkt 2 i 14 - może Wiślak68 miałby ewentualnie cos sprostować ;-)
.....
Dzięki za uznanie ale niestety nie mam w głowie całego rocznika statystycznego (do tego z lat 2005-2008) a sprawa wydaje sie być na tyle błacha że nie mam zamiaru sprawdzać tych cyferek. Myslę że autor posta skądś je brał. Tak na oko to wydają się być w porządku. Oczywiście w tym momencie można podnieść argument o ożywieniu i recesji. Natomiast jest bezspornym faktem że koniunkturę gospodarczą PiS wykorzystało w sposób dla gospodarki wręcz perferkcyjny. Równie bezsporne jest to że PO w kryzysie sobie nie poradziło (uratowały ich redukcja podatków/ubezpieczeń zrobione przez PiS). Pozostaje zagadką w jaki sposób by to wygladało gdyby sytuacja była odwrotna tzn: PiS rządził w okresie recesji a PO w okresie koniunktury. Danych empirycznych nie ma ale jeśli o mnie chodzi nie mam wątpliwości: mieliśmy szczęście że chociaż przez dwa lata udało nam sie (społeczeństwu) skorzystać na hossie.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2012, 14:26
http://motoryzacja.interia.pl/raport...rozsza,1760644

Szerokiej drogi Szpeniu, oby żyło Ci się jeszcze lepiej

PS. umowa dzierżawy stadionu Legii umożliwia jej choćby kasowanie niezłych pieniędzy z praw do nazwy stadionu. Oczywiście przypadkiem.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.02.2012 o godz. 14:35.
Szpen
Senior Member

Stary 16.02.2012, 14:27
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Szpeniu pomińmy kwestie przeszłosci tych panów
Wszak Donio może odwdzięczyć się ich koncernom medialnym w rózny sposób:
a to przydzieli koncesje na multipleksach w odpowiedni sposób,
a to da sie kaskę na budowę stadionu Legii (marne 0,5 mld zł z budżetu miasta)
a to ułatwi mozliwość nabycia akcji w spółce po dobrej cenie- taka możliwość zawsze istnieje, a przykłady miały miejsce w latach 90-tych
Mówimy o 3 stacjach i GW. A cała Polska jest przeciwna, oprócz Rzepy, URZE, GP i GN.

a stadion Wisły to za czyje został wybudowany? Cupiał musi mieć wtyki, że mu stadion za pare setek złotych postawiło miasto.
Akurat ten przykład jest z dupy wzięty, bo gdyby TVN nie był właścicielem Legii, to również ten stadion by powstał. Taka jest tendencja w Polsce, zobacz ile stadionów, nie aren Euro, powstaje za miastowe ...
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.02.2012, 14:45
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Poza tym jesteś na tym forum od tylu lat, piszesz od jakis dwóch, a 95% twoich postów dotyczy tylko tego tematu i bronienia Platformy.. Trafiła sie fuszka, u boku Róży? Czy jesteś w ich młodzieżówce i liczysz, że pójdziesz kiedyś w ministry?
Platforma rzuca żołnierzy na front forumowy. Wszyscy uśpieni agenci właśnie się obudzili
Szpen
Senior Member

Stary 16.02.2012, 14:56
murray napisał(a):Wyświetl post
Platforma rzuca żołnierzy na front forumowy. Wszyscy uśpieni agenci właśnie się obudzili
tak, to wszystko spisek, chcą Was oszukać.
wislak68
Senior Member

Stary 16.02.2012, 15:29
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ale grzeczność za grzeczność: napisz proszę dlaczego Twoim zdaniem media popierają Tuska?
Szpeniu,
Powtórzę swoja prośbę. Czy mogę liczyć na odpowiedź
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.02.2012, 15:37
Tak się wszyscy naśmiewali z minister Muchy

Cytat:
Ministerstwo Sportu i Turystyki informuje, że w sezonie 2011/2012 - po 31 latach - wznowiono rozgrywki II ligi hokeja na lodzie, które de facto są trzecim szczeblem rywalizacji ligowej w naszym kraju (Polska Liga Hokejowa - I liga - II liga). W rozgrywkach II ligi hokejowej, powstałej na bazie Wielkopolskiej Ligi Hokejowej, a organizowanej przez Polski Związek Hokeja na Lodzie, grają Dzikie Krokodyle Poznań, HC Poznań, KH Wilki Śrem, Mamuty Poznań, PTH Poznań, TMH Żółwie Piła, WTH Wrocław oraz WTH Września.
A z dzikimi krokodylami , to nie ma żartów :/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów