|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dzimi, dziękuje za odpowiedź.
Powiedz mi czy w takim komputerach jest możliwość wymiany napędu np. z zwykłej nagrywarki dvd na blu ray? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Szukam laptopa dla siebie. Mogę na niego przeznaczyć do 1500zł więc najlepiej będzie kupić używanego ?
Trochę jestem w tyle z tymi procesorami, kartami itp bo zatrzymałem się na intel pentium 4 ![]() Moje wymagania to procesor jakiś 2 rdzeniowy core 2 duo albo inny, karta graficzna do 512mb tylko jakaś dobra, możliwość podłączenia do TV czyli HDMI i napęd dvd. Dobrze by było abym mógł na nim zainstalować windows 7 chodź mogę pracować na XP bez różnicy dla mnie. Ekran tak między 15-17 cali no i jakiś markowy nie no name, ładny i żeby się nie psuł. Aha i żeby można było wymienić dysk na SSD, dodać ramu. ![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nowy MSI FX610 - zaplacilem 1372 zlote we wrzesniu na allegro, 6gb ram, 320 gb HDD, 15,6 cala... grafika Radeon hd5470 1gb
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To żeś mu poradził
W maju a teraz to jest różnica ok 30% ceny. Obecnie nie znajdziesz nowego laptopa z takimi parametrami. Do tego i tak musiałeś znaleść jakąś promocję na takiego laptopa i to w takiej cenie. Za 1300 to można kupić nowego netbooka co najwyżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Witam, promocji jako takiej nie było, po prostu sklep mial na allegro 20 sztuk chyba tych laptopow, rozeszly sie w ciagi 3 dni, potem one pojawialy sie, ale z firmy X-KOM, tyle ze juz po cenie 1699pln
Mimo ze mało osob zna tą markę (a szkoda), to dziala wysmienicie ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Szukam na allegro i mam na razie takie coś :
http://allegro.pl/laptop-sony-core2d...080030360.html http://allegro.pl/sony-vaio-yb1s1e-s...079852912.html Jednak netbook bedzie lepszy dla mnie. Głównie ma on służyć do neta, poczty, prezentacji, tworzenia grafiki w photoshopie 7 i ogladania filmów, zdjec, prezentacji przez hdmi. Dlatego zmiejszam wymagania do 2gb pamieci ddr3 z mozliwoscia powiekszenia, procesor około 4ghz najlepiej 2 rdzenie po 2ghz, grafika do 512 dysk bez znaczenia ekran od 12 do 15 cali. ![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Popatrzcie jak w przyszłości może wyglądać laptop : http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=25886
Ciekawa koncepcja, ale moim zdaniem raczej nie przyjmie się łatwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Mam Windowsa XP i procesor AMD Athlon II 340 (2x 2.20Ghz) Tyle że mój XP widzi tylko 792 Ghz. W Biosie pokazuje 2x2.20, w programiku typu CPU-Z pokazuje jak na załączonym obrazku :
http://imageshack.us/f/546/helpn.jpg/ Zmienić system na nowszy czy da się jakoś to rozwiązać inaczej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może komputer sam reguluje multiplier? Nie chce mi się szukać. Włącz jakiś film, obciążając procesor i zobacz czy się zmieni częstotliwość. Jeśli tak to wszystko OK. Jak nie to wejdz do biosu do ustawień procesora i zmień multiplier na x10.5 (taki powinien być domyślny dla tego procesora). A że ci w biosie pokazuje 2x2.20 to może to być tylko informacja o procesorze a nie rzeczywista ustawiona wartość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Funkcja EIST zapewne jest włączona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
EIST to jest w procesorach Intela nie AMD. W procesorach AMD ta funkcja nazywa się Cool&Quiet i jest dostępna od 2003 roku. Intel wprowadził swoje EIST jako kopie rozwiązania AMD na przełomie 2005 i 2006 roku.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 04.02.2012 o godz. 01:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Potrzebna bateria do Acera Aspire 5737 Z...
Ile gdzieś tak będe musiał wyskrobać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Mam problem z laptopem siostry, zainstalowałem jej javę i niby jest zainstalowana na dysku, aczkolwiek gdy chce zagrać na jakims kurniku czy coś to się nie włącza. Ofc. wersja jest kompatybilna z systemem 64 bit, windows 7. Wie ktos może jak roziwązać ten problem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Java może być zainstalowana ale przeglądarka może mieć wyłączoną jave w swoich opcjach. Tka wiec trzeba wejśc w opcje i przeglądnąć |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jeżeli korzystasz z przeglądarki 32-bitowej to musisz zainstalować javę w tej wersji (32-bit)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
crazykaro: żeby sie niepotrzebnie denerwować lepiej kupić od razu oryginał czy może jakiś zamiennik ?
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 22.02.2012 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i to jest dobre pytanie. Mozna znaleźć dobry zamiennik albo szajs. Ja tam zawsze kieruje się znaczkami C E. Jeżeli na urzadzeniu jest znaczek C E (nie CE) to produkt spełnia normy i zazwyczaj niewiele różni się od oryginału. Zawsze warto treż poszukać czy forma zamiennika jest jako tako znana chociażby w internecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak założyć hasło na laptopa w windows 7 ?
Dzięki.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 07.03.2012 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Panel Sterowania - > Konta Użytkowników ... To jeśli chodzi o system, bo mniemam, że tylko o chodzi
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na początek zaznaczę, że jestem zielony w te klocki i dopiero się zaznajamiam.
Kupiłem domenę w .pl i hosting do tej domeny w serwisie az.pl. Mam taki hosting: http://www.az.pl/hosting-konto-wieczyste-opis.html i teraz chcę zainstalować na tym hostingu jakiś system zarządzania treścią to jest CMS. Ponoć wordpressa się nie da bo musi być baza danych MYSQL a jej nie ma w tym hostingu próbowałem zainstalować wordpressa z jakimś dodatkiem, który to omija : http://www.dobreprogramy.pl/XeonBloo...ite,23262.html i też to nic nie daje. Nie wiem co mam robić zna się ktoś na tym ? Kolega, który mi to pomagał robić i próbował robić musiał wyjechać i mnie z tym zostawił. Chcę tam poprostu zainstalować jakiś CMS tak abym mógł w prosty graficzny sposób zrobić stronkę. Jak ktoś ma czas i umiejętności to możemy się umówić w Jamie czy u Wiślaków i przyjdę z laptopem i by mi to zrobił a ja jakoś się odwdzięczę czy to finansowo czy w inny możliwy sposób. ![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
potrzebuje informacji na temat zalet wirusów komputerowych.. " zadanie domowe" poratuje ktoś ?
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jakiś serwis komputerowo laptopowy w Krakowie?
Potrzebuję prawdopodobnie zmienić, lub przelutować gniazda zasilacza w 2 laptopach. Ktoś jakiś poleci, a może sami gdzieś "lutujecie"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Podczas instalacji zwykłego Nero dwukrotnie zastrajkował laptop-wyśiwetliło się,że komp zagrozony na niebieskim tle i nastąpiło natychmiastowe wyłaczenie. Komp nowy, ma ktos pojęci o co chodzi?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
poleci ktoś markę (dobrego laptopa) na rok 2012, Cena 3000 tys ?
Wiem że ktoś już pisał wyżej o tym ale tam jednak lapek był tani a chcę wydać trochę więcej bo i tak załatwie po znajomosci tylko w ogole nie siedze w temacie laptopów i muszę się zdać na ludzi z forum ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie odnośnie Steama, może ktoś tu dobrze ogarnia, albo miał ten sam problem.
Mianowicie, kupiłem sobie z 2 miesiące temu Football Managera '12, ze steamem. Chciałbym sobie ściągnąć Counter-Strike'a, i tu rodzi się pytanie: Czy mogę "dopiąć" tego CSa do Steama i grać normalnie na serwerach Steam, czy muszę kupować nową grę? Z góry dzięki. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Można wyłączyć w Windowsie 7, żeby nie robił kopii zapasowych przed odinstalowaniem programu?
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Można wyłączyć w Windowsie 7, żeby nie robił kopii zapasowych przed odinstalowaniem programu?
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://allegro.pl/dell-inspiron-q15r...207486990.html
ktoś z forumowiczów testuje ten model ? ![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Witam. W czerwcu zeszłego roku kupiłem nowego netbooka ASUS 1215N. Wszystko było ok, jednak jakiś czas temu laptop miał problemy żeby łączyć się z różnymi sieciami WIFI. Myślałem, że to wina słabego zasięgu. No ale kilka dni temu zaczęło się pokazywać powiadomienie o "nierozpoznaniu urządzenia USB" pomimo, że niczego nie podłączałem. Zdarzyło się też, że komputer w ogóle nie chciał się włączyć. Oddać na gwarancje, czy może to wina zajechanego systemu - komputer dość intensywnie użytkowany, ciągłe instalowanie/odinstalowywanie różnego rodzaju programów... Jakieś rady?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|