|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|||
![]() http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=11396 Cytat:
To czysty populizm ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szpen - odpowiedz mi proszę - czy minister Grabarczyk zapewniając o tym, że Polska zdąży z budową sieci dróg przed Euro 2012 kłamał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie kłamał, bo on przecież miał nadzieję, tylko powódź, zima, reumatyzm, susza w Rosji. Kto mógł sie tego spodziewać? Podwykonawcy bezczelnie chcą pieniędzy za robotę, wyobrażacie sobie? Pieniędzy chcą, prostaki jedne, zamiast zrozumieć potrzebę chwili, poświęcić się, ehh...
Zaraz Ci odpisze ze nie jest lemingiem bo co prawda na cudaka głosował , ale wcale mu nie wierzył. ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.02.2012 o godz. 15:05.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zaczynam Szpena podejrzewać o jakieś wysokie stanowisko - biedaczysko nie odpisuje a jak wiadomo około godziny 14 premier lubi z zaufanymi ludźmi wyskoczyć "na tenisa"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jeżeli gada się co innego niż się podpisuje to inaczej tego nazwać nie można. Abstrahując od tego, nie można przekreślać dokonań, które zostały wykonane przez ostatnie 4 lata w drogownictwie. I tu jest cały clue.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przynajmniej doszliśmy do jednego - "słowo" PO jest gówno warte
![]() Inna sprawa - dokonania. Moglibyśmy o nich mówić, gdyby PO czymś rzeczywiście nas zaskoczyło "in plus' w drogownictwie. Ja naprawdę nie wiem, jakie Ty widzisz sukcesy rządu w tej kwestii. Wszystko jest nieukończone, w budowie... Juz nie wspomnę o opłatach szykowanych dla kierowców za korzystanie z tych cudów Tuska. W moim przekonaniu można mówić nie o dokonaniach a o "dokonaniach" obecnie rządzących. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokonaniem dla mnie jest fakt, ze ruszyliśmy z marazmu i w budowie są setki kilometrow dróg. Po 20 latach dziadowania, wreszcie bedziemy mieli drogi z prawdziwego zdarzenia. A to ze beda kilka miesiecy pozniej niz EURO? Co z tego? Kto się zna lub się tym interesuje, wie że termin swoje, a przygody na placu budowy swoje. Więc mnie to .......i, że Niemiec nie będzie miał drogi do Warszawy, którą poleci 140 km/h obejrzeć mecz, dla mnie ważne jest to, że do Poznania za kilkanaście miesięcy pojadę w 3h. I może sobie jeden z drugim pisać co chce i jak chce.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 14.02.2012 o godz. 15:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chyba nie uważasz, że ruszyliśmy z budową dróg tylko i wyłącznie dzięki rządom Platformy? Pisałeś coś o populiźmie... Ten Twój ostatni post to nic innego jak populizm.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zasługo PO jest żadna w sukcesie związanym z budową autostrad i dróg ekspresowych. Piszę to ja jako niedoszły twórca raportu drogowego.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2012
Offline |
|
|
budowa dróg to zasługa nie tylko PO, np. za rządów PiS został załatwione pieniądze z Unii na ten cel i podpisano dużo umów
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pracuję w Katowicach, mieszkam w Chrzanowie - za przyjemnoć korzystania z A4 miesięcznie bulę około 350 złotych (od nowego miesiąca A4 drożeje...). Dziękuję bardzo za takie autostrady. Nie będzie mnie na nie stać niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() ![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
biorąc pod uwagę okres 3 letni, dla ułatwienia, można łatwo zobaczyć ile kto po kim zostawił, a ile zrobił. Ponizej wykaz otwieranych drog rok po roku. Słabo widac, wiec polecam watek od pierwszego postu z podsumowaniem: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1142261 Rok A 2x2 S 2x2 S 1x2 Ogółem 2x2 Ogółem __________________________________________________ ____________________________ 2000 90 0 0 90 90 2001 38 0 0 38 38 2002 5 0 3 5 8 2003 69 15 5 84 89 2004 50 4 0 54 54 2005 34 18 15 52 67 2006 106 28 23 134 157 2007 24 30 28 54 82 2008 65 52 87 117 204 2009 85 71 13 156 169 2010 9 113 12 122 134 2011 213 86 9 299 308 2012* 528 441 3 969 972 2013* 40 144 0 184 184 2014* 2 156 0 158 1 i jeszcze krotki wykazikL W budowie: 1.265 km W eksploatacji: 1.865 km patrzac na tabelke wyzej mozna czuc sie zaskoczonym ![]()
Ostatnio edytowane przez Szpen : 14.02.2012 o godz. 16:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Daj spokój Szpen. Nie walcz z zacietrzewieniem towarzystwa wzajemnej adoracji.
Liczby i wykresy przedstawiające stan faktyczny nie dochodzą, albo nie chce się ich przyjąć. Jesteśmy lemingami. Niech tak zostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Placac do prywatnej kieszeni firmie ktora zbudowala droge za pieniadze publiczne (moje, Twoje...) z "kredytu" (wzrost zadluzenia prawie dwukrotnie w 4 lata) zaciagnietego na ta budowe. ....a mistrzowie interesow.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Przyznano jedynie, że kłamał Grabarczyk, kumpel Schetyny - dawno odstrzeleni. Tak samo źli są Olechowski, Piskorski, Rokita czy Płażyński. Oni się mylili, kłamali. Tutaj jest wolna ręka.
Wyciągnij takie info o samym Tusku, Grasiu, Kopacz, Musze czy Olszewskim ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Proces budowalny autostrady -mówie o odcinkach takie jak u nas są - to średnio ok 5 lat(od projektu , pozwolen na budowe, pozw. środowiskowych i wlasciwa budowa) . Więc od roku w którym oddają dany odcinek odejmij te średnio 5 lat i będziesz wiedział kto zaczął budowę. 2013 to będzie dopiero termin w którym 100% oddanych autostrad jest przez ekipę Rudego. Reszta jest zaczęta,zaprojektowana i wdrożona przez SLD i PIS czy nawet UW ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Warto byłoby to sprawdzić w innym źródle niż TVN, ale jeżeli jest to prawda - nic tylko przyklasnąć Donkowi, nie możemy zostawić biednych Greków w "potrzebie"
Przecież stać nas, kryzys nas omija, a JVR zawsze znajdzie pieniądze ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
TVN w ten sposób prubuje ustawić protestujących Greków w jednym szeregu z zadymiarzami w dodatku roszczeniowcami. A protesty są jak najbardziej uzasadnione bo narzucone przez Niemcy i Francje "reformy" zruinują i uzaleznią Grecję na dziesięciolecia. To ta sama reakcja co na Orbana. Wszystko co nie ma początku w Berlinie albo Paryżu to warcholstwo i zagrożenie dla demokracji. Nasz figurant nie pożyczył kasy Grekom, tylko za Greków oddał kasę bankom z Niemiec i Francji. A propagandowe szczekaczki tłumacza zwyczajnie lemingom co mają myśleć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Słyszałem, że premier Donald skonstruował pytanie pod ewentualne referendum dotyczące wieku emeryckiego, którego i tak nie będzie. Pytanie dotyczy dwóch opcji. Czy wolisz podniesienie wieku emerytalnego czy podniesienie podatków. To ja proponuje Donaldowi premierowi aby dodał trzecią opcję - czy zwolnienie 400 tys. urzędników powiązane z likwidacją tysięcy debilnych przepisów i inicjatyw państwowych.
Zostanie wtedy ich około 200 tysięcy - powinno wystarczyć na normalne państwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Gabiś o Grecji 20 lat temu pisał tak http://www.tomaszgabis.pl/?p=671
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.02.2012 o godz. 00:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie ma. Nie mniej jednak trochę się Greków traktuje teraz jak Żydów w latach 30 tych. Szyderka, dowcipy, 'debile protestują', 'złodzieje', 'patrzcie jak mają dobrze, jakie zasiłki, jakie dodatki' bla bla bla. Nie tylko Grecja ma sporo socjalizmu za uszami.... i ktoś tą Grecję do Euro wziął i... nigdy nie poniósł za to odpowiedzialności.
Może i tak...... a może nie. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
O tych śmiesznych zasiłkach w Grecji to prawda...Tam jest nawet tak ,że jak kupiłeś sobie działke i stawiasz dom to podatek od tejże budowli płacisz dopiero jak ją wykończysz ..i co ? i stawiali domy 2 piętrowe z wykończonym tylko parterem i piwnicą i mieszkali tam nie pacąc podatków..nawet dostawali dodatek do wypłaty jak rowerem do pracy dojeżdżają ,jak w zakładzie nie ma windy to za wychodzenie po schodach..dziwne że sie buntują ? wcale mnie to nie dziwi ze tak tam jest ..dziwi mnie to że tak sie tej zasranej unii trzymaja a my musimy im kase dawać nierobom francowatym
Ostatnio edytowane przez AntyDrozd : 14.02.2012 o godz. 23:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Greków nie ma co bronić, bo wyciągają łapy po pieniądze, których i tak nigdy nie zwrócą. Gdyby sami na własną rękę wyszli ze strefy EURO/UE to dopiero poczuliby co to jest zarabiać na życie, a nie 80 tys. rodzin żyło sobie spokojnie do końca poprzedniego roku z emerytur członków rodziny, którzy nie żyli już od dobrych paru lat. W dupach ich się poprzewracało z tego socjalnego dobrobytu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, był taki wykres zarobków średnich/median/płacy minimalnej (nie pamiętam które) w Europie, ktora jest podana w PLN.Może ktoś linka wrzucić?
|
|
|