The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2012, 13:38
Nie zgodzę się, że całą robotę robili Ljuboja z Radoviciem. Przede wszystkim Legia osiągała takie wyniki dzięki świetnej grze (początkowo) Skaby, Kuciaka i linii defensywnej. Natomiast Rybus, Ljuboja i Radovic przechylali szalę wyniku na ich korzyść. Niemniej jednak niesłusznie nie doceniacie siły ich defensywy i dobrej gry defensywnych pomocników. Z tego goli nie było, ale głównie ten fakt sprawiał, że rywalom grało się przeciwko nim tak ciężko.

Mają dzięki temu trzon drużyny, który bardzo łatwo można teraz po dobrej sprzedaży dwójki Polaków uzupełnić podobnej klasy zawodnikami za dużo mniejsze pieniądze - prawie wszystko tu jest zrobione wzorcowo, sprzedali za 5 mln euro dwóch niezłych, rozwojowych, ale nie najlepszych swoich zawodników, wcześniej kupując ich za czapkę gruszek dzięki dobremu scoutingowi w piłce juniorskiej.

Natomiast mówię "prawie" wszystko, bo na razie ich zarząd nie wykonuje łatwego kroku w przód i wygląda na to, że nie zamierzają kupić kogokolwiek (dużo tańszego, a porównywalnego umiejętnościami) w miejsce Rybusa i Borysiuka, co sprawia, że krok w przód (znaczny zysk finansowy kosztem nie tak znacznego - o ile w ogóle - spadku poziomu sportowego) staje się krokiem w tył.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.02.2012, 14:53
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
przemawia przez was zwykła zazdrośc bo u nas nie ma kogo sprzedać ani nie stać nas żeby kogoś kupić
Hmm, po sezonie kończą się kontrakty 8 czy 9 kopaczom? Szykuje się kolejna rewolucja

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 14.02.2012, 15:07
Cytat:
przemawia przez was zwykła zazdrośc bo u nas nie ma kogo sprzedać ani nie stać nas żeby kogoś kupić
O to, to. To o legionistow walczyly zagraniczne kluby a nie o wislakow, i to Legia zarobila 5 banek euro a nie Wisla. Smutna prawda, ale tak dziala polityka transferowa "na wczoraj". Nie mam racji Markusie?

-------------------------------------------------------
Akurat w tej kwestii mam podobne zdanie co rw88. Smiesza mnie te placze legionistow (niektorych) ile to by Ci pilkarze nie byli warci za 6 miesiecy po Euro i MP Raz, ze Ci pilkarze pewniakami w reprezentacji nie sa, a za siedzenie na lawce wartosc nie wzrasta. Dwa, ze sam wystep na Euro nie wystarczy, trzeba cos tam jeszcze pokazac a na to nie ma gwarancji. I trzy, MP nikogo w powaznym futbolu nie interesuje.
Pozatym sledzac ich historie nie ma gwarantu ze za pol roku znowu nie beda grali kaszany lub ze beda lepsi (a napewno beda starsi). Tyczy to sie glownie Rybusa. To jest chyba jego pierwsza dobra runda od upadku Rzymu. Jeszcze rok temu Legia by nam go oddala z pocalowaniem reki.
Teraz natomiast stoi za nimi najlepsza runda w karierze, niezla gra w Europie, i wiek.

Ale jest tak jak mowi rw88, czyli Legia wykonala polowe planu. Kupila za czapke gruszek, "wyszkolila", i sprzedala za miliony. W miedzyczasie jeszcze Ci pilkarze przyczynili sie do najlepszej rundy Legii od lat.
Druga polowka to jest sprowadzenie kogos za Rybusa (w mojej opinie nastepcy Borysiuka nie musicie szukac, macie juz kilku kandydatow w kadrze... Gol...Bruce... Furman...Lukasik). I tu zaczynaja sie u was schodu, bo tego nastepcy narazie nie ma...
No wprawdzie, leszek zapowiedzial transfer grajka ktorego "nie trzeba uczyc pilki", ale... zobacze to uwierze

P.S
Tak swoja droga to macie troche przesrane jesli chodzi o Sporting. Zmienili trenera i zaloze sie ze gracze beda teraz zmotywowani na 200% by sie pokazac. Wszak ten gosc to legenda Sportingu, i ma tam wielki szacunek...

----------------------------------------------------
Pablo84
Cytat:
Hmm, po sezonie kończą się kontrakty 8 czy 9 kopaczom? Szykuje się kolejna rewolucja
Ciii, wedlug niektorych forumowiczow taka polityka Wisly jest swietna i trzeba ja kontynuowac...
Cale szczescia ze (chyba) "gora" juz tak nie mysli...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.02.2012, 17:17
Jagiełło za Rybusa i zmiany widocznej nie będzie w lidze, natomiast jeśli chodzi o puchary to pewnie Legia będzie chciała zdominować środek bo szybkich skrzydłowych ona raczej nie ma, i dlatego Borysiuk przydałby jako ten agresywnie grający piłkarz, kibicujmy nie Legii a drużynie polskiej
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.02.2012, 19:23
syryls napisał(a):Wyświetl post
Jagiełło za Rybusa i zmiany widocznej nie będzie w lidze, natomiast jeśli chodzi o puchary to pewnie Legia będzie chciała zdominować środek bo szybkich skrzydłowych ona raczej nie ma, i dlatego Borysiuk przydałby jako ten agresywnie grający piłkarz, kibicujmy nie Legii a drużynie polskiej
Kosecki to szybki skrzydłowy, i to raczej on i Kucharczyk będą w pierwszej kolejności próbowani. Od Jagiełły większe szanse na gre ma jeszcze Żurek. Jagiełło to jeszcze melodia przyszłości.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.02.2012, 19:40
Jagiełło grał w sparingach nieźle, więc akurat z parę minut bym mu dał w lidze, natomiast Kucharczyk jak będzie w formie to parę bramek na jego konto może trafić, ale moim zdaniem grał beznadziejnie jesienią.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.02.2012, 19:46
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Smiesza mnie te placze legionistow (niektorych) ile to by Ci pilkarze nie byli warci za 6 miesiecy po Euro i MP
Nie spotkałem się z takimi opiniami. Towarzysz Stalin też wrzucał swoim oponentom do ust różne tezy, a następnie je wyśmiewał i niszczył.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 14.02.2012, 20:29
0 22
A nie? Wiec ja tak. I to wiele, baaardzo wiele. Czasami wchodze na wasze stronki pokukac co w trawie piszczy
A byly jeszcze gadki ze jak dostaniecie sie do LM (no baa, pewne) to juz wogole bedzie mozna za nich zazadac 4-5 mln euro

P.S
A tak jak juz wspomniales jozefa z Gruzji... sku***** jakich malo, ale jedno trzeba mu oddac... polityk jakich malo. Bez tego wasacza, sadysty i paranoika ten caly zwiazek radziecki rozpadl by sie juz w 41...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 14.02.2012 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.02.2012, 20:44
Skończcie już to smęcenie o moim zdaniem miernych kopaczach Rybusie i Borysiuku. Legia zrobiła genialny deal sprzedając słabych piłkarzy za świetne pieniądze. Gdyby tylko mieli trochę pomysłu i wizji mogliby za tę kasę zbudować zespół na miarę stolicy. A tak to dzięki Bogu nadal będą się kopali po czole mając tylko 2 sensownych piłkarzy - Radovicia i Ljuboję. Reszta to totalne, przereklamowane słabiaki. Jeśli ktoś ceni takiego Żewłakowa, który jest wolny, słabo gra głową i jest cienki fizycznie, to lepiej niech się nie wypowiada na temat piłki. Kolejna gwiazda Warzywniak, który to w poprzedniej rundzie zawalił ponad 10 bramek. Pusty śmiech mnie ogarnia, jeśli ktoś przywołuje Koseckiego, Wolskiego, Żurka czy Jagiełłę. Ile oni meczów w lidze zagrali? Ile mieli asyst, bramek? W ilu meczach o stawkę na poziomie europejskim lub na poziomie szlagierów ekstraklasy zagrali? Żaden z nich nie łapałby się na ławkę w Wiśle.

Nie ma w tym kraju większych malkontentów niż kibice Wisły. My graliśmy w zeszłej rundzie na 50%, a Legia na 120%.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 14.02.2012, 21:03
tormenthor
Cytat:
Reszta to totalne, przereklamowane słabiaki
To co powiedziec o naszych grajkach z wyjatkiem Meliksona i Bitona?

Cytat:
Jeśli ktoś ceni takiego Żewłakowa
Krok pierwszy; zerknij na jego CV. Krok nastepny; zerknij jak gral w tym sezonie w LE.

Cytat:
Warzywniak
Sredni pilkarz co niezmienia faktu ze... Diaza i Paljica to wciaga nosem.

Cytat:
ktoś przywołuje Koseckiego, Wolskiego, Żurka czy Jagiełłę. Ile oni meczów w lidze zagrali? Ile mieli asyst, bramek?
Polska mysl szkoleniowa piernika Engela? W tamtym sezonie, zachowujac wszelkie proporcje, trener Borussi rownie mogl sie zapytac; a kto to jest Goetze? Ile on meczow zagral... Ile goli zdobyl... No ba, nie ma porownania, Blaszczykowski do skladu, Goetze na trybuny

Cytat:
Żaden z nich nie łapałby się na ławkę w Wiśle.
Odwazna teza biorac pod uwage ze u nas do skladu potrafia sie lapac tacy gracze jak Kirm... jak Brud... jak Jirsak...
A moze to poprostu... zazdrosc?

Niektorzy widze nie potrafia polaczyc bycia obiektywnym z byciem kibicem...

---------------------------------------
Eee, dobra koncze pisanie bo znowu zmarnuje wieczor na robienie bzdetow
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.02.2012, 21:42
O to, to. To o legionistow walczyly zagraniczne kluby a nie o wislakow, i to Legia zarobila 5 banek euro a nie Wisla. Smutna prawda, ale tak dziala polityka transferowa "na wczoraj". Nie mam racji Markusie?

-------------------------------------------------------

----------------------------------------------------
Pablo84

Ciii, wedlug niektorych forumowiczow taka polityka Wisly jest swietna i trzeba ja kontynuowac...
Cale szczescia ze (chyba) "gora" juz tak nie mysli...
Co prawda nie jestem Markusem, ale cóż... SV miał zrobić LM na już przy minimum nakładów.
Wtedy byśmy zarobili ponad 7 baniek euro. Niestety mecz był dla nas o 5 minut za długi (pomijając czy ew. awans byłby "sprawiedliwy" czy nie).
Aż się boję myśleć co myśli "góra"..
A jeśli myśli: na stoperze Bunoza-Czekaj, za Sobola - Brud itd. itp. no i FS na coacha?
Brrrr
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.02.2012, 22:27
0 22
A nie? Wiec ja tak. I to wiele, baaardzo wiele. Czasami wchodze na wasze stronki pokukac co w trawie piszczy
A byly jeszcze gadki ze jak dostaniecie sie do LM (no baa, pewne) to juz wogole bedzie mozna za nich zazadac 4-5 mln euro
Nie wiem na jakie Ty strony wchodzisz, ale czym prędzej je zmień.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.02.2012, 10:20
chodza słuchy, że nowym grajkiem Legii ma zostac jakis piłkarz Rangersów. Przynajmniej tak twierdzi Kalinowski.

Jeśli mozna pomarzyć, to chciałbym Kyle'a Lafferty, młody i dość dobry ale jeśli juz to pewnie nie o niego chodzi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.02.2012, 10:42
Prędziej dziadek Healy
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.02.2012, 10:57
Dobrze dla nich, że sprzedali. Rybus to nic wielkiego, taki Gorawski grający na ambicji. Podobnej klasy interes - wielkie pieniądze za przeciętnego kopacza w formie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.02.2012, 10:58
Nacho Novo - przeciez juz 3/4 o tym wie Szkoda ten temat takimi domyslami zasmiecac ale skoro wszyscy juz wiedza to po co kurywac takie info? Dupy nie urywa, ale ogorek to tez nie jest

TTJ - NN mial zmienic Sporting na Rangersow i bylo to opisywane w mediach. Wszystko sie zgadza Dodatkowo wczoraj wyjechal z klubu...ciekawe
Ostatnio edytowane przez kreseq : 15.02.2012 o godz. 11:56.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.02.2012, 11:08
Nie wiem, może to i Nacho Novo. Jest tylko jedno "ale". Było powiedziane, że kryzys w Glasgow Rangers ma wpływ na to, że pojawi się piłkarz w Legii. Nacho Novo nie gra w Rangersach (grał, ale już nie jest ich zawodnikiem od 2010 roku), więc co wspólnego miałby kryzys w klubie Rangers z Nacho i Legią?

Ale to i tak wszystko domysły. Trzeba czekac i zagadka się sama rozwiąże
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 15.02.2012 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.02.2012, 14:03
W czym problem?

Nawet jeśli Rybus jest tak słaby jak niektórzy piszą, to jeszcze większy sukces Legii. Żadnym wszak sukcesem jest sprzedać dobrego piłkarza za dobre pieniądze. Słabego za dobre sprzedać, to sukces

Wg mnie Rybus to poziom Małeckiego. Nie przesadzałbym z tą jego słabością. Miał tylko problem z ustabilizowaniem formy. Co nie zmienia faktu że jest lepszy od Kirma.

A co do Stana - nie on sam odpowiada za naszą politykę. Nie On i Basałaj, tylko p.Cupiał. I niec tego nie zmieni.
(Z pustego i ........)

BTW
Pamietam jak z 2 lata temu broniłem przed legionistami z naszego forum Rybusa, że się wyrobi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 15.02.2012, 19:16
Ciekawe transfery ŁKS-u:

http://www.90minut.pl/news/180/news1...ilkarzami.html

Ciekaw jestem jak Świr to wszystko poukłada. Podobnie rzecz się ma z Hajtą.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 15.02.2012, 21:12
Robi się ciekawie, właśnie poszła (plotka?) że nowym piłkarzem Naszych Rywali ma zostać Aleksander Hleb
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.02.2012, 21:15
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Robi się ciekawie, właśnie poszła (plotka?) że nowym piłkarzem Naszych Rywali ma zostać Aleksander Hleb
A kim na dzisiaj jest Aleksander Hleb?

Piłkarzem,którego nikt nie chce

To już nie ten Hleb co kiedyś
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 15.02.2012 o godz. 21:31.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 15.02.2012, 21:24
Przede wszystkim ma dopiero 31 lat, nie zapomniał jak się gra w piłkę, a i jeśli by przyszedł do L, to myślę że przerasta nasza ligę jeszcze bardziej jak Ljuboja, o którym zresztą też się mówiło kim jest, nikt go nie chcę :]
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.02.2012, 22:02
Jeśłi Hleb by przyszedł do ekstraklasy, to : shock:

Wielki podziw !
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.02.2012, 22:08
Oczywiście jak by przechodził do nas to Stan jest wielki, takiego gracza u nas w lidze nie bylo itp. A jak do Legii to cienki, po co nam on. A prawda jest taka że gdyby przeszedł do Legii to byłby najlepszy transfer w całej lidze. Wciągnął by nosem wszystkich z tej marnej ligi. Jeśli zagra w L to naprawde szacunek.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.02.2012, 22:10
Hleb i z nim razem Kielbasa przyjdzie... Ludzie, przestancie

Ktos ma przyjsc ale dzisiaj NIKT nie wie kto... Wszystkie strzaly to tak naprawde smecenie Tomaszka i innych wizjonerow.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 15.02.2012, 22:10
Nie zaśmiecajcie tematu spekulacjami. Przez legijne fora przewinęli sie dzisiaj Novo, Hleb, Sebo, Ljundberg, Inzaghi, Szewczenko, Del Piero i Bóg wie kto jeszcze.

Przyjdzie ktoś znany, wtedy będzie można komentować. Narazie to jest koncert legijnych życzeń.

A jak lubicie takie podniety to idźcie do nich komentować rewelacje Bolów, Tomaszków i Legionów.

EDIT: Kreseq mnie uprzedził. Widać są jeszcze w szeregach rywali trzeźwo myślący kibice.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 15.02.2012, 22:13
Hleb, Novo, Inzaghi i paru innych jeszcze już wysiadło z samolotu... jak na razie wszystko plotki, żaden zakup nie został jeszcze ogłoszony - tylko w komentarzach na naszej oficjalnej stronie ta sama co zwykle grupa małolatów na zmianę podnieca się lub wpada w głęboką depresję (bo ciągle nikogo nie ma) wraz ze swoim guru.

Ja uwierzę, gdy zobaczę koparki

P.S. Chyba muszę zainwestować w kurs szybkiego pisania na klawiaturze, aż 2 osoby były szybsze
Ostatnio edytowane przez zizou : 15.02.2012 o godz. 22:17.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2012, 23:52
Już widzę jak klub, który pozbywa się zawodnika i to kluczowego, dzień przed startem ligi, niemalże w czasie walki w LE, podpisuje kogoś kto pewnie za 300 tysięcy euro nie wstaje z łóżka. Dajcie spokój. Sprzedali Rybusa bo kasy nie mają i tyle. Zresztą za taką kasę to dziwie się,że sami do Groznego Rybusa nie zawieźli

W Polsce piłka jest w ogóle nie dochodowa. Marzeniem zarówno w Legii jak i w Wiśle jest aby wszystko się bilansowało. Stąd taka a nie inna polityka transferowa klubów. Poza tym poziom ligi jest tak marniutki, żę aby coś pograć na poważnie w Europie trzeba się potężnie wzmocnić. A przecież kasy z koszulek,od TV, karnetów nie ma na tyle aby sfinansować jakiś dobry transfer, dodatkowo zatrzymując obecną kadrę.

W Legii wykalkulowali tak jak Cupiał zapewne robi od lat. W Europie i tak huja zwojujemy,bo za słabi jesteśmy, wzmocnienia za drogie a gwarancji sukcesów żadnych a w lidze i tak na pudle będziemy. Więc sprzedawać....kilka milionów euro piechotą nie chodzi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.02.2012, 12:24
http://legia.com/news,27904-nacho_no...egionista.html

Nacho Novo (33), były napastnik Glasgow Rangers i Sporting Gijon podpisał kontrakt z Legią - pół roku z opcją przedłużenia.

2001–2002 Raith Rovers 33 (18)
2002–2004 Dundee 71 (26)
2004–2010 Rangers 179 (47)
2010– Sporting Gijón 41 (7)
(za wiki, nie chce mi się szukać dalej)
Legionista
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 16.02.2012, 12:31
No i mamy jednak kolejnego "dziadka" do kolekcji

Na razie do końca sezonu, ale jeśli będzie mu się chciało co najmniej tak jak Ludojadowi (o umiejętności jestem spokojny), to może zostanie na dłużej.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów