|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Informację o Lobbingu F16 mam z http://www.altair.com.pl/cz-art-273, może trochę się pośpieszyłem bo nie sprawdziłem innych źródeł o Macierewiczu i F16. W każdym razie nie będąc w rządzie mógł lobbowac ten projekt.
No i myślę, że artykuł może trochę rozjaśnic to co napisałem wcześniej. Generalnie bardzo mnie boli to co robią z przemysłem zbrojeniowym. Nie ma zainteresowanie zbyt dużego w zakupach u rodzimych producentów właśnie przez ludzi takich jak Macierewicz. A spotkania z przedstawicielami naszych zakładów zbrojeniowych są ignorowane przez przedstawicieli MON. Pod byle pretekstem są kasowane całkiem ciekawe projekty. Loara się rozwija od bardzo dawna (a przydałby się chociaż żeby lotniska). Iryda zamknięta bo niby Alpha Jety byłyby lepsze, a An-28 choc wojsko nie ma paliwa jest ciągle kupowany 2 razy drożej niż w ogóle powinien. @martin Z tego co pamiętam to ostatecznie został uniewinniony ale mimo wszystko chciano go udupic. |
|
|