The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2012, 07:33
Po wnikliwej analizie forum na tej stronie Gazeta Krakowska popełniła artykul.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html

jeden z naszych forumowiczow nawet został wymieniony a tak na serio, może to jednak będzie jakaś kasa, a nie tylko sam Barter. Pozyjemy, zobaczymy..
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 08.02.2012, 09:01
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jeden z naszych forumowiczow nawet został wymieniony
sorry za OT ale czy w zwiazku z wprowadzaniem ACTA w Polsce nie powinni ścigac gazety za prawa autorskie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2012, 10:29
no, aby miał takie "boskie" prawo to niestety musi zaczekać na ratyfikacje i upłynięcie vacatio legis ;-)
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.02.2012, 10:53
Tylko z tego co piszą, w grę nie wchodzi żadne wsparcie finansowe.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.02.2012, 14:22
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Tylko z tego co piszą, w grę nie wchodzi żadne wsparcie finansowe.
Nie może być tak iż wchodzi sponsor do klubu i nie płaci. Może to być gotówka ale i mogą to też być rzeczy w naturze czyli np. wspomniane odzywki. Myślę ze na tym nie 'stracimy' skoro wchodzimy w taki 'układ'.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.02.2012, 20:32
po prostu zmowa milczenia na temat wkładu finansowego w trakcie negocjacji dopiero po podpisaniu będzie wiadomo ile jest warta umowa nowego sponsora .Zresztą jutro wszystko się okaże.Pytanie kto następny w kolejce po nazwę stadionu i po reklamę na koszulkachCalsberg ,Heineken,Okno Plast,...at Home
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.02.2012, 11:32
Będzie jakaś transmisja o 14 w sprawie nowego sponsora?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2012, 12:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie może być tak iż wchodzi sponsor do klubu i nie płaci. Może to być gotówka ale i mogą to też być rzeczy w naturze czyli np. wspomniane odzywki. Myślę ze na tym nie 'stracimy' skoro wchodzimy w taki 'układ'.
Dobrze to nazwałes, wtedy to jest układ a nie sponsoring.
Oknoplast też mógłby zaoferować wymianę okien wszystkim pracownikom Interu...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.02.2012, 13:33
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dobrze to nazwałes, wtedy to jest układ a nie sponsoring.
Oknoplast też mógłby zaoferować wymianę okien wszystkim pracownikom Interu...
Dariook, tak w kwestii formalnej:

Istotą sponsoringu są skojarzenia, dzięki którym pozytywny obraz sponsorowanego przenosi się na sponsora.
Sponsoring to forma reklamy i niezależna jest od sposobu wsparcia sponsora. Doskonały przykład - Barcelona która grała w koszulkach UNICEF (za zero euro).

W podanym przez Ciebie przypadku jeśli Oknoplast będzie się reklamował na stadionie Interu i będzie za pomocą tej reklamy chciał przenieść pozytywne skojarzenia na siebie to będzie to sponsoring. A czy zapłaci za to czy nie i czym to bez znaczenia. Może w zamian wymienić wszystkim okna - zależy to tylko i wyłącznie od 'widzi mi się' sponsorowanego.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.02.2012, 13:50
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I teraz od tej liczby odejmij kilkadziesiąt tysięcy (tak proponujesz) i zobacz jaki to procent całosci. Daje Ci głowę że gdyby coś takiego sie zdarzyło w firmie Oknoplast wybuchła by panika.

Dyskusja była już jakiś czas temu, ale trochę ja odkopię

Wg mnie nie masz racji z tym, że Oknoplastowi nie opłaca sie reklama we Włoszech. I już nie chodzi o to, ilu tam będą mieć nowych klinetów dzięki temu.

Skupmy się na Polsce. Mam podobnie jak Ty w kwestii tego, że jak jakaś firma sponsoruje Legię, to chętniej sięgam po jej produkty (np. pije Królewskie, nawet w sytuacji, kiedy jakieś inne piwo smakuje mi trcohę bardziej). Więc rozumiem Twój tok myslenia, że nie kpusz ich okien. Ale jest jedno "ale" w całej sprawie. Oknoplast to firma celująca w klientów w całej Polsce (tak wnioskuję, bo nie raz i nie dwa widziałem okna tej marki w Warszawie). Wyobraź sobie teraz sytuację, że Oknoplast zaczyna sponsorować Wisłę. Wtedy kupiłbys ich okna. Ale ja np. już bym nie kupił. I wychodzi na "zero" dla firmy Oknoplast. Trzeba wziąć pod uwage równiez to, że kibiców Legii/ Lecha/ Korony/ Pogoni/ Arki/ Widzewa/ŁKSU/Górnika/Ruchu i wszystkich innych, którzy nie przepadają za Wisłą jest w sumie zdecydowanie więcej niz kibiców Wisły/Lechii/Śląska/Unii (wymieniłem zgody Wisły, bo dla ich fanów problemem nie byłoby kupienie okien, które sponsorują Wisłę - przynajmniej tak mi sie wydaje).

I teraz sobie wyobraź, niech fani innych klubów myslą tak jak Ty w kwestii sponsoringu. Czy Oknoplastowi opłacałoby sie bardziej sponsorowac Inter czy Wisłę w takiej sytuacji?
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.02.2012, 14:01
To zależy od człowieka - ja mam 2 koszule S.Oliver (Lech), piję Pepsi (Legia), biorę udział w WOŚP (Ruch) i mi to nie przeszkadza. Bo wiem, że tak czy siak klub dostanie tyle kasy ile ma w kontrakcie a nie że jest to zależne od tego ile produktów tej firmy ludzie kupią. W ogóle nie patrze przy kupowaniu kogo sponsorem może być ta firma, patrzę na jakość produktów i czy mi pasują.

Kończąc OT - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...biala_gwiazde/ już oficjalnie. Trochę naciągane te wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.02.2012, 14:14
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...tugalii/58024/

Wystarczyło uważniej przeglądać fotki z przygotowań Wisły. Oczywiście to żart z mojej strony Na zdjęciu między nogami Kirma widać w skrzynce bidon Herbalife
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 09.02.2012, 14:14
Voin owszem, że dostaną tyle pieniędzy co mają zapisane w kontrakcie. Ale jednak kontrakt jest podpisywany na jakis okres. Po tym okresie lub nawet w trakcie jego trwania firma sprawdza, analizuje czy dzięki takiej reklamie jej zyski poszły w górę czy też w dół. Tak jak ktos wyżej wspomniał, Tyskie wycofało się z Wisły przede wszystkim dlatego, że w Wielkopolsce byli tym wzburzeni i bojkotowali ich piwo. Sam nie piłem piwa Tyskiego przez ten okres czasu OT
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.02.2012, 15:33
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Wg mnie nie masz racji z tym, że Oknoplastowi nie opłaca sie reklama we Włoszech. I już nie chodzi o to, ilu tam będą mieć nowych klinetów dzięki temu.

Skupmy się na Polsce. Mam podobnie jak Ty w kwestii tego, że jak jakaś firma sponsoruje Legię, to chętniej sięgam po jej produkty (np. pije Królewskie, nawet w sytuacji, kiedy jakieś inne piwo smakuje mi trcohę bardziej). Więc rozumiem Twój tok myslenia, że nie kpusz ich okien. Ale jest jedno "ale" w całej sprawie. Oknoplast to firma celująca w klientów w całej Polsce (tak wnioskuję, bo nie raz i nie dwa widziałem okna tej marki w Warszawie). Wyobraź sobie teraz sytuację, że Oknoplast zaczyna sponsorować Wisłę. Wtedy kupiłbys ich okna. Ale ja np. już bym nie kupił. I wychodzi na "zero" dla firmy Oknoplast. Trzeba wziąć pod uwage równiez to, że kibiców Legii/ Lecha/ Korony/ Pogoni/ Arki/ Widzewa/ŁKSU/Górnika/Ruchu i wszystkich innych, którzy nie przepadają za Wisłą jest w sumie zdecydowanie więcej niz kibiców Wisły/Lechii/Śląska/Unii (wymieniłem zgody Wisły, bo dla ich fanów problemem nie byłoby kupienie okien, które sponsorują Wisłę - przynajmniej tak mi sie wydaje).

I teraz sobie wyobraź, niech fani innych klubów myslą tak jak Ty w kwestii sponsoringu. Czy Oknoplastowi opłacałoby sie bardziej sponsorowac Inter czy Wisłę w takiej sytuacji?
1. Zwróć prosze uwagę że idąc Twoim tokiem rozumowania sponsorowanie Interu jest również bez sensu. No bo przecież: Trzeba wziąć pod uwage równiez to, że kibiców Milanu/Juve/Romy/Napoli /Udine i wszystkich innych, którzy nie przepadają za Interem jest w sumie zdecydowanie więcej niz kibiców Interu/Lazio(wymieniłem zgodyę Interu, bo dla ich fanów problemem nie byłoby kupienie okien, które sponsorują Inter - przynajmniej tak mi sie wydaje).
2. Milcząco zakładasz że udział Oknoplastu we wszystkich segmentach goegraficznych rynku polskiego jest taki sam. Nie mam danych naten temat ale myślę że z dużą dozą prawdopodobieństwa ich udział rynkowy na południu Polski (firma pochodzi z Krakowa a zatem prawdopodobnie tutaj zaczynała rozbudowywać sieć dystybucji) jest znacznie większy niż w innych częściach kraju. A zatem waga ewentualnego bojkotu byłaby zanacznie mniejsza w przypadku kibiców z innego rejonu kraju.
3. Pisałem raczej o zjawisku bardziej ogólnym: sponsorowaniu przez polskie firmy zagranicznych klubów. Jeśli o mnie chodzi to bojkotowałbym również firmę warszawską która zamiast zasponsorować klub krajowy (może nie koniecznie L ) wydaje kasę za granicą. Jeśli nie bedziemy się sami szanować to nikt nas nie będzie szanował.
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Od: 11.2008

Stary 09.02.2012, 15:50
Voin owszem, że dostaną tyle pieniędzy co mają zapisane w kontrakcie. Ale jednak kontrakt jest podpisywany na jakis okres. Po tym okresie lub nawet w trakcie jego trwania firma sprawdza, analizuje czy dzięki takiej reklamie jej zyski poszły w górę czy też w dół. Tak jak ktos wyżej wspomniał, Tyskie wycofało się z Wisły przede wszystkim dlatego, że w Wielkopolsce byli tym wzburzeni i bojkotowali ich piwo. Sam nie piłem piwa Tyskiego przez ten okres czasu OT
Idąc tą teorią niedługo pepsi przestanie byc sponsorem Legii
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.02.2012, 16:08
Chłopie, nie pisz bzdur, bo aż żal tego czytać.Tyskie rozwiązało umowę, ponieważ nie było zadowolone z wyników sportowych (8 miejsce w lidze), a nie jakimś smiesznym bojkotem.Rozmawiałem z bardzo wiarygodną osobą z kampani piwowarskiej, więc wiem.Zresztą, nie trzeba być geniuszem to wydedukować.A Oknoplast jest jednym z największym producentów tego typu w tej częsci Europy i wciąż poszerzają swój rynek.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.02.2012 o godz. 16:10.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.02.2012, 18:21
Wejscie do Interu zamiast gdziekolwiek w Polsce jest o tyle wazne dla Oknoplastu, ze takim sponsoringiem nie oczekuja oni naglego wzrostu sprzedazy, tylko promocje MARKI jako takiej dla kazdego rodzaju interesariuszy, szczegolnie z uwzglednieniem, ze planuja ekspansje na rynkach zagranicznych i nawet zatrudnili bodajze modelke do public relations na rynek we Wloszech. Zatem jakiekolwiek rozkminy ze ktos nie kupi bo jest za Legia to dla nich naprawde maly pikuś i jakby bylo to im potrzebne, to by sie zajeli Wisłą.
I dla wiekszosci firm pewnie tez tak to dziala.
Czy w Warszawie nie spadla juz moze przypadkiem sprzedaz koktajli Herbalife? ma ktos info?
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 09.02.2012, 18:28
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Czy w Warszawie nie spadla juz moze przypadkiem sprzedaz koktajli Herbalife? ma ktos info?
Nie spadnie, to nie ta nisza rynkowa. Produkty Herbalife biora ludzie powazni a nie jakies wielkopolskie/mazowieckie opoje

Joke
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 09.02.2012, 19:24
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
1. Zwróć prosze uwagę że idąc Twoim tokiem rozumowania sponsorowanie Interu jest również bez sensu.
Ja nadal będę twierdził, że Oknoplastowi ubyłoby więcej klientów (wśród kibiców, bo o tych mowa) gdyby sponsorował Wisłę, a nie Inter.
Poza tym mówiliśmy o rynku polskim, a nie o włoskim, co zaznaczyłem w poprzednim komentarzu.
Milczę na temat zasięgu Oknoplastu bo nie wiem jaki on jest, tak samo jak Ty. To, że Orlen ma swoją siedzibę w Płocku nie oznacza, że tam najwięcej działa.

http://www.oknoplast.com.pl/kontakt na ich stronie widać, że maja swoje sklpey praktycznie w całej Polsce. Wnioskuję z tego, że działają na terenie całego kraju w podobnym stopniu co w Krakowie.
A będziesz bojkotował firmę włoską, która zareklamuje się w Polsce? Powinni się przecież reklamować u siebie. Gdzie ten krajowy patriotyzm?

Pablo84 sorry, ale to, że z kimś tam rozmawiałeś to mało wnosi do dyskusji. Być może takie jest oficjalne stanowisko, bo niby jakie miałoby być? Tyskiego nie obchodziłyby same wyniki sportowe, gdyby im sprzedaż nie malała. Nie bój się, takie firmy cały czas analizują co im się opłaca, a co nie. Po co mieliby się wycofywać, jeśli reklama Wisły dawałaby im porównywalne zyski co rok wcześniej przy sukcesie sportowym? Reklama po prostu przestała się opłacać, nie dawała już takich korzyści i tyle. Po co wycofywać się z czegoś, co się opłacało? Czemu Orange nie zainwestowało w reklamę jakiegoś jednego klubu, tylko woleli całą ligę? To samo T-Mobile? Wyłożyliby przecież o wiele mniejszą kasę na reklamę. Gdyby firmom przeszkadzały słabe wyniki sportowe, to żadna nie reklamowałaby się na koszulkach słabszych klubów. A że takie być może jest stanowisko Tyskiego? W to im graj, mieli świetną wymówkę na wycofanie się.

I nikt mi nie wmówi, że kibice (wiadomo, że nie wszyscy) nie patrzą kto kogo sponsoruje. Dlaczego Królewskie tak trzyma się Legii? Wystarczy pochodzić po osiedlach i zobaczyć ile pije się od momentu wejścia Królewskiego w Legię na mieście. Sam ze znajomymi przy imprezach bierzemy tylko Króla, bo sponsoruje Legię. W innym wypadku pewnie bralibyśmy inne piwo, lepsze od Królewskiego (bo nie oszukujmy się, Królewskie jakieś wyśmienite nie jest, chociaż da się przyzwyczaić).
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2012, 20:57
Ja nadal będę twierdził, że Oknoplastowi ubyłoby więcej klientów (wśród kibiców, bo o tych mowa) gdyby sponsorował Wisłę, a nie Inter.
Poza tym mówiliśmy o rynku polskim, a nie o włoskim, co zaznaczyłem w poprzednim komentarzu.
Milczę na temat zasięgu Oknoplastu bo nie wiem jaki on jest, tak samo jak Ty. To, że Orlen ma swoją siedzibę w Płocku nie oznacza, że tam najwięcej działa.

http://www.oknoplast.com.pl/kontakt na ich stronie widać, że maja swoje sklpey praktycznie w całej Polsce. Wnioskuję z tego, że działają na terenie całego kraju w podobnym stopniu co w Krakowie.
A będziesz bojkotował firmę włoską, która zareklamuje się w Polsce? Powinni się przecież reklamować u siebie. Gdzie ten krajowy patriotyzm?

Pablo84 sorry, ale to, że z kimś tam rozmawiałeś to mało wnosi do dyskusji. Być może takie jest oficjalne stanowisko, bo niby jakie miałoby być? Tyskiego nie obchodziłyby same wyniki sportowe, gdyby im sprzedaż nie malała. Nie bój się, takie firmy cały czas analizują co im się opłaca, a co nie. Po co mieliby się wycofywać, jeśli reklama Wisły dawałaby im porównywalne zyski co rok wcześniej przy sukcesie sportowym? Reklama po prostu przestała się opłacać, nie dawała już takich korzyści i tyle. Po co wycofywać się z czegoś, co się opłacało? Czemu Orange nie zainwestowało w reklamę jakiegoś jednego klubu, tylko woleli całą ligę? To samo T-Mobile? Wyłożyliby przecież o wiele mniejszą kasę na reklamę. Gdyby firmom przeszkadzały słabe wyniki sportowe, to żadna nie reklamowałaby się na koszulkach słabszych klubów. A że takie być może jest stanowisko Tyskiego? W to im graj, mieli świetną wymówkę na wycofanie się.

I nikt mi nie wmówi, że kibice (wiadomo, że nie wszyscy) nie patrzą kto kogo sponsoruje. Dlaczego Królewskie tak trzyma się Legii? Wystarczy pochodzić po osiedlach i zobaczyć ile pije się od momentu wejścia Królewskiego w Legię na mieście. Sam ze znajomymi przy imprezach bierzemy tylko Króla, bo sponsoruje Legię. W innym wypadku pewnie bralibyśmy inne piwo, lepsze od Królewskiego (bo nie oszukujmy się, Królewskie jakieś wyśmienite nie jest, chociaż da się przyzwyczaić).
Sorki za offtopa ale musze skorzystac z okazji.
Mianowicie obecnie posiadam Cyfre+ w pelnym pakiecie i zastanawiam sie nad zmianą gdyż konczy mi się umowa. Mam mały mętlik wiec byłbym wdzięczny za radę, czy Ty i twoi znajomi jesteście zadowoleni z Platformy N?
Jakie pakiety preferujecie? Jak sobie radzicie bez oglądania ligi polskiej?
Jesli juz mial bym przejsc do konkurencji to oczekiwal bym rekompensaty za brak ligi... a duzo kanalów hd macie?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.02.2012 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.02.2012, 21:52

Reklama po prostu przestała się opłacać, nie dawała już takich korzyści i tyle. Po co wycofywać się z czegoś, co się opłacało?

I nikt mi nie wmówi, że kibice (wiadomo, że nie wszyscy) nie patrzą kto kogo sponsoruje. Dlaczego Królewskie tak trzyma się Legii?

Mam wrażenie, że przeceniasz ilość kibiców, dla których to, że dana firma sponsoruje nielubiany przez nich klub ma jakieś znaczenie.

Ilu jest takich ludzi, dla których rezygnują z takiego czy innego produktu? Pewnie jakiś promil w stosunku do ilości pozostałych klientów.

Właściciele bogatych przedsiębiorstw, jeżeli decydują się na finansowanie polskiego klubu, robią to dla kaprysu. Cupiał, Wojciechowski i Filipak kupili sobie po prostu drogie zabawki.
Ekstraklasa nie jest produktem, z którym ktoś chciałby się identyfikować biorąc pod uwagę czysto biznesowy aspekt. Polska piłka ma fatalną markę i dopóki się to nie zmieni, to nie spodziewałbym się, że sponsoring przybierze taki kształt jak na zachodzie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.02.2012, 22:55

1. Być może nie do końca zrozumiałeś mój argument. Dlatego łopatologicznie: jeśli Twój sposób rozumowania (tzn: sposorując Wisłę traci się więcej klientów niż zyskuje bo rezygnują kibice innych klubów) byłby słuszny to należało by założyć że nie opłaca się również sposnsorować Interu bo na rynku włoskim (ktory jak rozumiem jest dla Oknoplastu drugim po polskim) stracą klientów będących kibicami innych klubów. A mimo to zdecydowali sie na ten ruch. A ponieważ jak sam zauważyłeś: "Nie bój się, takie firmy cały czas analizują co im się opłaca, a co nie" w związku z tym po szczegółowych badaniach zapewne doszli do wniosku że mechanizm nie jest taki jak Tobie się wydaje.
2. Jak widać o udziale rynkowym (wbrew deklaracjom o braku wiedzy) milczeć nie potrafisz. A zatem: przykład Orlenu jest mocno nieadektwatny ze względu na jego pozycje monopolistyczną na rynku polskim. Rynek okien jest znacznie bardziej konkurencyjny. To że Oknoplast ma swoje sklepy na terenie całego kraju nie znaczy nic. Zanim wyciągniesz z tego dalsze wnioski powinieneś sprawdzić: jaka cześć sprzedaży jest dystrubuowana tym kanałem oraz jaki jest obrót poszczególnych sklepów. Wtedy można próbować snuć jakieś wnioski.
3. Nie zrozumiałeś chyba do końca na czym polega ten case. Gdbyś zrozumiał to nie pytał byś się o krajowy patriotyzm w przypadku: "gdy firma włoską, reklamuje (ja pisałem o sposnsoringu sportowym) się w Polsce, powinni się przecież reklamować u siebie" . Jako patriota tylko bym się cieszył gdyby np: Pirelli wydawało kasę na Wisłę. Trzymając się mojej argumentacji w powyższym przypadku martwić się (bojkotować) powinni kibice z Włoch (w szczególności gdyby rzeczony Pirelli nie wydawał ani grosza na drużyny włoskie).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.02.2012 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.02.2012, 11:08

LOL, WY poważnie patrzycie kto kogo sponsoruje? Myślę, że w taki sposób to patrzy może z 10% kibiców, reszta ma to gdzieś, lub nawet nie wie, kto kogo sponsoruje...
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2012, 12:01
Kupowałem i pilem oraz nadal piję Tyskie. Bo zwyczajnie w świecie mi smakuje (chociaz kiedyś bylo lepsze). Na upalne dni schładzam się pepsi ,która bardziej mi smakuje niz cola. A przy budowie domu wstawiłem okna oknoplastu bo i jakosc i cena mi odpowiadała. Nie zastanawiałem sie i nie zastanawiam czy korzystajac z tych produktów wplywam na ich atrakcyjność na rynku i zwiększoną sprzedaż a tym samym sponsorowanie lecha legii czy interu. Nie popadam w paranoje bo inaczej umarł bym z pragnienia glodu i chłodu.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.02.2012, 14:07

Ok, masz swoje zdanie i tyle.Ja Ci tylko piszę, że tak było na 100%.Kwestia czy mi uwierzysz czy nie.Kampania była sponorem i oczekiwała określonego wyniku, a że wyniki były w końcowym terminie słabe...Cóz.Teraz to gadanie o dupie maryny, ale np gdyby Wisla awansowała do LM po przekręconym meczu w Atenach Wisła dostała by taki zaszczyk gotówki, że głowa mała

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.02.2012, 16:13
DZIWNA HISTORIA!! Kilka dni temu na napisałem do strefy kibica z zapytaniem o możliwość zakupu biletów na LE przez internet. Dostałem informację zwrotną, że nie ma takiej możliwości (!) i że jedyną opcją zakupu, jest jeśli pofatyguje się osobiście lub ktoś ze znajomych mi te bilety kupi. Nie martwiąc się zbytnio wykonałem numer do kolegi, który mieszka w Krakowie. Dzisiejszego dnia kolega poszedł zakupić bilety, po czym okazało się, że nie może kupić mi biletów, bo posiadam kartę kibica i muszę zgłosić się samodzielnie.
KPINA!!!! Jestem ciekaw ilu kibiców przyjezdnych klub traci na tak beznadziejnie rozwiązanej sprzedaży biletów? Ile klub traci na w dniu meczu skoro ja i moja towarzyszka nie kupimy kiełbaski, duperelku ze sklepu. Ile jest takich osób?
My prowadzimy wielostronicowe dyskusje o funkcjonowaniu klubu, który wykłada się na tak podstawowych rzeczach jak sprzedaż biletów. A później jest płacz, że stadion zieje pustkami. Co dadzą obniżki cen biletów, skoro osobom w dalszej odległości od Krakowa nie dane jest ich kupić... Dramat!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.02.2012, 16:21
ale takich osób jest dużo
nie wiem dlaczego sie frustrujesz skoro od jakiegoś czasu wiadome było że tak będzie

sam jestem w takiej sytuacji i kupie bilet w dniu meczu.
życie.

nie bede płakał ze nie ma kupna przez neta bo przez wiele lat sobie z tym dawałem rade, wiec i teraz poradze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2012, 16:31
WislaOnly, Twój znajomy może Ci kupić bilet, ale musi mieć fizycznie Twoją kartę kibice.

Oczywiście, że to utrudnienie i bez sensu. Sprzedaż przez internet powinna tak naprawdę interesować klub najbardziej.

Ale bilet kupisz w dniu meczu, nie musisz się martwić, że zabraknie.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 10.02.2012, 20:47
Propo sponsoringu klubu ciekawe czy i kiedy powróci temat ..at Home na koszulkach Wisły.Aczkolwiek widocznie po cudzie nad Wisłą jakim był awans z fazy grupowej LE Wisła zyskała sponsora technicznego zapewne nie ostatniego.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2012, 20:59
do czasu kiedy prawo nie ulegnie zmianie o BaH (i tym podobnych) można zapomnieć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów