|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Odpowiedzią na to są sondaże z tamtego okresu. Wystarczy sobie przypomnieć
![]() Ja niczego nie próbuję udowadniać, dodatkowo nawet nie miałem, nie mam i mieć nie będę takiego zamiaru, aby tu i ówdzie głosić swoje prawdy objawione. Zwyczajnie pojawiłem się, stwierdziłem, że mitomania się szerzy i znikam.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. Miało zabrzmieć mądrze a zabrzmiało zabawnie . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wymyślanie zdań logicznych niezgodnych z faktografią to chyba mitomania, nieprawdaż? Nie jest tu istotne, czy to prawda, a fałsz i czy bzdurę napisze Drozd, czy AS82. Co ja zresztą mam wymagać w tematach, gdzie nawet od moderatora, który dawał nutkę pluralizmu oczekuje się włożenia głowy pod topór... Ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Nie przyjmujesz POPARTYCH LINKAMI FAKTÓW do wiadomości, to nie wchodź do tego tematu. Idź na forum PO, tam Cię zrozumieją. Bez potrzeby dyskusji i opierania się na rzeczywistości. Ja pamiętam tamten okres i zdziwiony jakoś nie jestem. W ogóle nie rozumiem, jak można robić z siebie klauna i dyskutować z udokumentowanymi faktami. A nie, wybacz - Ty nie dyskutujesz. Ty po prostu wszedłeś i zarzuciłeś uczestniczącym w temacie mitomanię. Ot tak sobie, bo czemuż by i nie? To przerażające, że są osobnicy z tak wypranymi mózgami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2012 o godz. 13:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Cytat za wikipedią: mitomania (łac. mitomania) lub też kłamstwo patologiczne, zespół Delbrücka – patologiczna skłonność do kłamania, mijania się z prawdą i opowiadania nieprawdziwych historii, przedstawiających najczęściej opowiadającego w korzystnym świetle. Ciekawy w jakim to świele przedstawiał się BBudowniczy pisząc o koalicjach PiS Żeby było śmiesznie sformułowania w stylu: "pojawiłem się, stwierdziłem, że mitomania się szerzy i znikam" czy "ja niczego nie próbuję udowadniać" dają pewien asumpt do tego aby zastanowić się czy ich autor nie spełnia przypadkiem warunków zacytowanej powyżej definicji ![]() Jeśli chodzi o komentarz o opadających rękach to zwróć proszę uwagę że ktoś postronny może uznać że masz w tym swój udział (myślę że nawet całkiem spory). Nie chcę już wracać do sprawy mitycznego raportu, ale wypisywanie bardzo kontrowersyjnych opinii (chociażby ostatnio o Orbanie) popartych równie dziwnymi argumentami przy jednoczesnym unikaniu merytorycznej poleminiki w tym względzie może budzić pewne (użyjmy eufemizmu) rozczarowanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że poleciała wiązanka w sam raz do interpretacji dla aktualnego moderatora
![]() Dyskutować w cywilizowanych warunkach można, gdy obie strony starają się takie cywilizowane warunki stworzyć i zachowują pewien umiar. Żadne linki nie wskazały na to, że PO wepchnęła PiS w objęcia Giertycha i Leppera, a co najwyżej stwierdzić można i z tym się w 100% zgodzę, że działanie PO doprowadziło do tego, że nie rozwiązano Sejmu i nie doprowadzono do wyborów, w których: A) wg. sondaży PiS zwiększyłby swój stan posiadania B) PSL zniknąłby ze sceny politycznej kosztem PiS-u i Samoobrony. Doskonale również pamiętam tamten okres, a nawet opisywałem go w kilkudziesięciostronicowym oprawionym zeszycie. wiślak68 i wikipedia, naprawdę mam ubaw. Odsyłam do słownika PWN mitomania - "chorobliwa skłonność do zmyślania i opowiadania nieprawdziwych, fantastycznych historii" Doskonale oddaje to co się w tym temacie ostatnio szerzy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jak widzę kolega nie idzie z duchem czasu i trzyma się pomysłów dawno już nie aktualnych. Co niestety odbija sie na jakości polemiki. I w rzeczy samej wpływa na to co sie w tym temacie ostatnio szerzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słownik języka polskiego PWN ma te 21 lat, z roku 1991 dokładnie, więc chyba aż tak bardzo etymologia tego słowa się nie zmieniła przez ten czas? Pochodzi wciąż od tego samego greckiego słowa. Poza tym książki, na których brak nie narzekam wciąż pełnią istotną rolę w codziennym życiu co niekoniecznie idzie w parze z najnowszymi trendami
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To co napisał BBudowniczy nie jest: * fantastyczne, ponieważ wszystko to się wydarzyło, na co dostałeś linki * nieprawdziwe - co najwyżej można podważać czy takie były intencje PO, ale wszystkie ich późniejsze działania (łącznie z przegłosowanie dubeltowego becikowego w celu rozwalenia budżetu) na to wskazują. Akurat chorobliwe reakcje można dopatrzeć się u większości miejscowych zwolenników PO, ale to szczegół. Na koniec - bo dyskusji z trollami dłużej prowadzić nie zamierzam - jedna uwaga. Zarzucanie politykowi, ze chce pełni władzy świadczy o niezrozumieniu podstaw polityki. Nie można bez władzy zrealizować swoich obietnic wyborczych, czyli - proszę się nie śmiać - innymi słowy zobowiązań wobec swojego elektoratu. Ja wiem, że dla kogoś kto głosował na PO to jest S-F, ale tak to w normalnych krajach działa. Dlatego każdy polityk dąży do pełni władzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2012 o godz. 22:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlaczego bzdury właśnie wypisuje emj10 tak jak swego czasu tenże sam jegomość bzdurzył w temacie budowy dróg przez cudaka i jego bandę. Rok minął i cisza , a jakiś zakład sobie przypominam. O pluraliźmie bredził już Bolek, chwile przed wsparciem lewej nogi. Teraz też w sytuacji kiedy cudaka bronią już tylko lemingi albo ziomale znów w imię mitycznego pluralizmu prubuje sie zamykać ludziom usta. Może zatroskany emj10 powie coś o pluraliźmie na nowopowstającym multipleksie? Faktycznie ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.02.2012 o godz. 18:04.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jak tak to czekam na te dowody, a jak nie to życzę powodzenia, ale na forum onetu. Tam można sobie pobluzgać do woli.Podbijam, faktycznie był jakiś zakład w sprawie budowy autostrad. Podejrzewam że rezultat jest miażdżący dla jednej ze stron, bo coś cicho sza na ten temat.....
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 04.02.2012 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby Dziecko, a młodszy tylko o niespełna dwa lata Starcze
![]() Spróbuję powoli i w punktach, aby nic się nie rozmyło skoro wislak68 pośrednio, a nawet skłoniłbym się do stwierdzenia, że bezpośrednio określił mnie mianem mitomana, który "doprowadził ten temat do poziomu mułu" (przypis - emj10), a więc po drodze mogę wymyślić jakieś maciupeńkie szachrajstwo za które będę szarpany za język. 1. Jak powszechnie wiadomo ten spór rozpoczął się od tego, że na komentarz Szpena (w większości bzdurny swoją drogą) pojawiły się dwa posty Drozda i Bbudowniczego, które miały za zadanie wyśmiać zarzut o zbratanie się Kaczyńskich z Lepperem/Giertychem. Odpowiedź pierwszego jak zwykle w jego stylu, a Bbudowniczy jak zwykle rzeczowo próbował odpowiedzieć, ale moim zdaniem (jak widać tylko moim) doszedł do wniosku, który nie wynikał z przesłanek. Czemu zatem zadałem pytanie? 2. Albowiem Bbudowoniczy użył "skrótu myślowego", o który zapytałem się czy poprawnie zrozumiałem. Winą za powstanie koalicji PiS-LPR-SO obarczył on PO, nie zważając na to, że od kilku miesięcy funkcjonował już wtedy tzw. "pakt stabilizacyjny" na linii PiS-LPR-SO, trwały przez pierwsze miesiące 2006 roku rozmowy koalicyjne z PSL-em, a ostatecznym ciosem miało być rozpisanie nowych wyborów w maju 2006 roku, gdy w sondażach wciąż PiS był na prowadzeniu (w połowie marca PO i PiS szły już łeb w łeb). 3. Odpowiadam od razu na kilka pytań, które pewnie padną. a) PiS był niszczony medialnie przez następne 1,5 roku i jest niszczony nadal? TAK b) PiS przegrał wybory w 2007 roku przez to, że Tusk nie zgodził się na rozpisanie nowych wyborów w maju 2006? TAK c) Czy mam jaki zarzut względem PiS za te gierki koalicyjne w pierwszych miesiącach 2006 roku? NIE. Jarosław Kaczyński jest dobrym strategiem i na mój gust najlepszym zwierzęciem politycznym w kraju. Poczęstował bezskutecznie ochłapami PO i PSL, a na jeszcze gorsze ochłapy po pogrożeniu palcem skusiły tylko LPR i SO. Jeszcze po drodze wystraszył te partie możliwością rozpisania nowych wyborów skutkiem, których LPR i PSL mogły wypaść z Sejmu. Na koniec dwa pytania. # Czy na tej stronie którąś moją wypowiedź można podciągnąć do miana mitomańskiej, nie w znaczeniu górnolotym, czy naukowym, a w typowo powszechnym, stosowanym do określenia dorosłych bajkopisarzy wszelkiej maści, którzy "dużo widzieli i słyszeli"? # W którym miejscu w moich wypowiedziach znajduje się zarzut o chęć posiadania pełni władzy względem któregokolwiek polityka? Przeczytałem wszystko kilka razy i nie sposób się czegoś takiego dopatrzeć. Stąd takie filozofowanie traktuję jako chęć popisania się elokwencją zupełnie nie przystające do kontekstu. Pytanie oczywiście kieruję do wiadomo kogo.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 18:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Potwierdź z łaski swojej że to "zapytanie się o to czy poprawnie zrozumiałem" to było własnie to: "Czyli wydedukować sobie można z tego powyższego wywodu, że to PO doprowadziła do koalicji PiS-LPR-Samoobrona? Jeśli tak to nie dziwi mnie już czemu ten temat sięgnął dna." Bo jeśli tak to doprawdy trudno sie oprzeć wrażeniu że pełnymi garściami czerpiesz od posła Niesiołowskiego. 2. Przedstawiasz swoją interpretację relacji pomiędzy PiS i PO/PSL po wyborach w 2005 roku ("poczęstował bezskutecznie ochłapami PO i PSL") sugerując że przyczyną upadku rozmów koalicyjnych z PO/PSL (i podjęcia tych rozmów z LPR i SO) było to że Jarosław "ofiarował potencjalnym koalicjantom ochłapy". Jednocześnie tych którzy mają na ten temat inne zdanie (a mianowicie takie że Donio od początku zakładał że wpechnie PiS w koalicję z SO i LPR aby korzystając ze swoich ubeckich koneksji w mediach skompromitować PiS i żadne koncesje na rzecz PO nie zmieniły by tej strategi) nazywasz mitomanami. Zgodzisz się chyba że również i w tym wypadku trudno oprzeć się porównaniu do sposobu prowadzenia dyskusji przez byłego wicemarszałka. 3. Prosisz o przykłady wypowiedzi mitomańskiej: dwa podałem w poprzednim poście. Teraz mogę jeszcze dorzucić to: "doprowadził ten temat do poziomu mułu" (przypis - emj10) . Z całym szacunkiem ale sam fakt że mogłeś zinerpretować mój post w ten własnie sposób dowodzi tego że chyba znacznie przeceniasz znaczenie jakie przywiązują do Twoich wypowiedzi pozostali użytkownicy. Aby jednak zachować symetrię i dać Ci możliwość wytłumaczenia się prosiłbym abyś ze swojej strony podał przykłady wypowiedzi które ("w typowo powszechnym, stosowanym do określenia dorosłych bajkopisarzy wszelkiej maści, którzy "dużo widzieli i słyszeli") pozwoliły Ci na sformulowanie opinii o mitomaństwie tego tematu. 4. Kto i gdzie postawił Ci zarzut o: "o chęć posiadania pełni władzy względem któregokolwiek polityka?" . Przeczytałem wszystko kilka razy i nie sposób się czegoś takiego dopatrzeć.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.02.2012 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby ktoś wymyślił "Prawo Godwina II" z Niesiołowskim w roli głównej to już byłoby po dyskusji. A to mnie posądzano o brak merytorycznych komentarzy
No cóż w takim razie trzeba czekać na wypowiedź kogoś kompetentniejszego, albo na zatwierdzenie "PG II" w netykiecie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.02.2012 o godz. 20:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. O merytoryczności nie będę już wspominał przez grzeczność.A gdyby ktoś inny wymyślił "Prawo Godwina III" z "Prawem Godwina II" w roli głównej to już byłoby po dyskusji. Jeśli nie ma się nic do powiedzenia to można zawsze wymyślić "Prawo Godwina II".
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.02.2012 o godz. 00:22.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Szpen puścił bąka Panowie i od razu rzucacie się do gardeł.
A wystarczy się zapytać Szpena czy ten Lepper czy Giertych to jakie antychrysty były, wcielenie zła, matkojebcy czy co? A tu mitomania, jaja panie. Nie dajcie sie prowokować ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Kompetentniejsza osoba pojawiła się wreszcie, komentarz powyżej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla porządku napisze tylko że o mitomanii Szpen nie pisał. Ten wątek zapodał ktos inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dziwię się po co deliberujemy nad zawiłościami i przyczynami koalicji PiS-LPR-Samoobrona. Przecież to już jest historia i tylko taki wymiar należy temu nadać - historyczny. To tak jakbyśmy rozmawiali o rządzie Witosa 1920 roku. Obecnie (od pięciu lat) rządzi Donald ,książę udzielny i jego drużyna piłkarska. Kaczyński i PiS jest bardzo mocno spacyfikowany. Wszystkie media elektroniczne (TVP,Polsat, TVN) są nastawione na jedno - zniszczyć w Polsce realną opozycję. Odebrać jej fundament godnościowy, zagnać do rezerwatu i tam czekać ,aż zdechnie. PiS jest jedyną partią opozycyjną. Palikot? SLD? PSL? Nie bądźmy naiwni. Ci ludzie pierdzą w jedną trąbę. To jak PZPR i stronnictwa sojusznicze (SN,SD,ZSL i takie tam).
Polemika z takimi ludźmi jak Szpen czy EMJ jakiś tam nie ma sensu. Ich argumentacja wisi w powietrzu na linach absurdu i kłamstwa. Stare klisze propagandowe mocno formatujące umysł i światopogląd. Zero dopuszczenia do siebie jakiś faktów ,tylko interpretacje i wymysły rodem z Czerskiej i Wiertniczej. Gdyby Polska była normalną demokrację ,to nie wiem czy bym głosował akurat na PiS i Kaczyńskiego (pewnie tak),ale w obecnych warunkach medialnych, społecznych, politycznych muszę bronić PiS i Kaczyńskiego bo to ostatni bastion przyzwoitości i POLITYKI a nie politykierstwa cwelebryckiego. Ludzie ,którzy atakują PiS ,Kaczyńskiego są jak psy Pawłowa .Dzwonek ,ślinotok i nic więcej. Kanonika jest definiowana jako nauka o kryterium prawdy. A oni zakładają ,że prawda nie istnieje. Jest tylko narracja. Widzicie jakbyśmy tu wychwalali Donalda i jego gang pod niebiosa to by tu pachniało fiołkami (zgodnie z życzeniem EMJ ileś tam) . No ale ,że ośmielamy się kwestionować geniusz Donalda to jest tutaj szambo.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 04.02.2012 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dlaczego prowokować
wiadomo, że dawno wyświechtane pseudozarzuty powinny wywołać tylko uśmiech politowania. Jednak trudno nie reagować kiedy mitoman próbuje zarzucać mitomanię. W dodatku z pozycji "niezaangażowanego". Mógłby ktoś pomyśleć że jest jedynym sprawiedliwym, a to przecież śmieszne. Mam również podejrzenie że celem tych wypocin była właśnie prowokacja, bo wezwania, niech trwa po wsze czasy, moderatora miały miejsce. Mało tego, uważają że każdy może sobie wymyślić swoją "prawdę". I nikomu nic do tego, a jak ktoś odważy sie powiedzieć że ta ich prawda to funta kłaków niewarte brednie. Zyskuje miano oszołoma, cośtamfoba itp. itd. Żyją w urojonym świecie, którego nie są w stanie ogarnąć, bez podpowiedzi, a podpowiedź jest zawsze tak samo fałszywa. Wypadało by tylko wspołczuć. Gdyby za sobą nie ciągnęli w gu....o reszty narodu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.02.2012 o godz. 22:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
nie wiem Panowie coście się tego emojta całego uczepili. Trochę nie rozumiem tej dyskusji tu na ostatniej stronie.
Albo ja nie jestem za bardzo wtajemniczony albo co poniektórzy mają tu tak rozgrzane czachy, że im się jak jasiowi wszystko z dupą kojarzy. ooo ooo o - własnie. Pies Pawłowa u Jaśka była dupa - Dupa Wołowa
Ostatnio edytowane przez sambo : 04.02.2012 o godz. 22:03.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ale dyskusje wywołałem ...
podsumowując - Kaczka sra pod siebie i tupie nóżkami z tęsknoty za władzą, a prawda jest taka że go Tusk i ekipa rozwalili jego własna bronią - politycznymi szachami. Odrzucili rozwiązanie sejmu, wtrącili w łapy Giertycha i Leppera, napuścili media. Zniszczyli go politycznie, co widać po 6 kolejnych przegranych wyborach. Tyle, że Polska to dziwny kraj i On po tylu porażkach jest jeszcze na scenie. Chociaż gdy pomyślę, to się temu nie dziwie. Polska dostawała po dupie wiele lat, wojny, prl i inne takie, przez co część ludzi czuje nadmierny patriotyzm idący w fanatyzm. A PiS w to gra. Śmiem twierdzić, że gdyby nie było katastrofy w Smoleńsku, wygrane wybory prezydenckie byłyby i tak dla PO. A wtedy bracia K. zniknęliby z polityki. zaraz pewnie będzie kolejna burza, nic to. Wisi mi ten cały Jarek i koledzy z PiS. Nie zagłosowałby na nich nigdy,przez to że są anty invitro. W rodzinie mam przypadek i dzięki temu maja cudowne dziecko. Za PiS byłoby to niemożliwe. Nie ruszajcie tego wątłku o invitro, bo to tylko moja prywata,a o invitro było już wiele powiedziane. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Zdanie drugie: przyznam że sam nie potrafił bym chyba ująć tego lepiej. Kredo na najbliższe lata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomijając fakt że w wynikłej mimochodem dyskusji o przyczynach niedojścia do władzy koalicji PO-PiS przyznajesz racje większości tego forum (a tym samym stajesz się wg: definicji emj10 mitomanem) to wytłumacz mi proszę jednoznacznie: czy Twoim zdaniem koalicja PiS-SO-LPR powstała dlatego że "dwaj bracie K. taki mieli pęd do władzy" czy dlatego: "że Tusk i ekipa...Odrzucili rozwiązanie sejmu, wtrącili w łapy Giertycha i Leppera, napuścili media" . Wyrażone opinie wydają się być sprzeczne a można wręcz odnieść wrażenie że podany przez Ciebie przykład rzekomej degeneracji rządów Kaczyńskich (skumanie się z Lepperem i Giertychem) w świetle zacytowanego powyżej postu brzmi jak przyznanie się przez Ciebie do hipokryzji.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.02.2012 o godz. 00:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybory w 2007 roku PiS też mógł wygrać. Przejął elektoraty Samoobrony i LPR to raz. Druga rzecz ,że nagonka przeciw PiS-owi była ostra ale nie była brudna. Później się to zmieniło. Bez żadnych podstaw faktycznych PiS był oskarżany o wszystko. Postronny widz mógłby odnieść wrażenie ,że Polska jest piekłem gorszym niż Kampucza ,Pol Pota czy Uganda Idi Amina. Socjotechniką wytworzono poczucie takiego zagrożenia, tak mocno wyprano mózgi szczególnie młodemu pokoleniu ,że niestety PiS przegrał ale i tak miał wyższy wynik niż w 2005 roku. Apogeum szaleństwa było wmówienie społeczeństwu ,że walka z korupcją to walka z demokracją i wolnością obywatelską. Kaczyński ,był niby tak chory na władzę ,że spokojnie w ramach demokratycznego cyklu wyborczego tę władzę spokojnie oddał. Ciekawe. Gdyby Kaczyński był tym kim jest ,w szkicach elektoratu PO, to by zrobił jak Pinochet i zamknął całą te platformianą gadzinę na świeżo wybudowanych stadionach i kazał bić pałą po piętach. Potem wyrzucać z samolotu do Bałtyku. Jakoś tego nie było. A i tak Kaczyńskiego opisuje się jako krwawego dyktatora. Bez jaj. PO bez tej całej propagandowo-medialnej osłony to byłaby partyjka co najwyżej na 9-10 procent ale nie na 40. Tusk z kolei ,nauczony historią Kaczyńskiego , wie jedno. Polska to pajęczyna układów ,sitw, mafii, kamaryli ,koterii z którymi nawet nie warto podejmować walki. Kiedyś reprezentantem tego s....ysyństwa był SLD. Potem (po 2005) swoje aktywa przeniesiono do PO (układ skolonizował PO). W tej chwili strażnikiem tej patologii jest Donald i on toleruje ,że różne bandy "doją i strzygą" obywateli. A ci obywatele choć bici po mordzie radośnie skaczą bo tak trzeba . Kieszenie puste, ryj obity, perspektyw brak ale za to bez poczucia wstydu ,obciachu ,że się jest za Kaczyńskim. Nie namawiam nikogo do podchodzenia do polityki w sposób doktrynerski i bezrefleksyjny. Zawsze patrzę krytycznie na partię rządzącą bo od niej wszystko zależy, podejmuje decyzje i odpowiada za to co robi. Nie dajcie się nabierać na to ,że nieudolna polityka Donalda to wina PiS-u. PiS jest w opozycji i nie ma żadnych instrumentów do kontrolowania rządu. Pooglądajcie sobie czasem komisje sejmowe. Przecież tam PiS-owcy są gnojeni równo z trawą. Zobaczcie jak organy władzy wykonawczej odpowiadają na interpelacje poselskie czy zapytania. W ogóle nie odpowiadają mają to w dupie. Platforma jest tak zdemoralizowana przez parasol medialny ,że w swoim mniemaniu ,myśli ,że może wszystko ,a durna dezinformowana tłuszcza kupi każdy debilizm.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.02.2012 o godz. 00:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.02.2012 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|