The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2012, 15:37
O co Wam chodzi z tym Brudem? Chłopak zagrał lepiej niż np. Jirsak, częściej przy piłce był no i kilka ciekawych prób podań miał.
Wiadomo że trochę strat miał i głupich zagrań. Do Nuneza mu dużo brakuje, no ale cała drużyna grała piach. W takim wypadku to chyba odpowiedzialność powinna spadać bardziej na doświadczonych zawodników a nie na piłkarza który w I drużynie zagrał dopiero kilka razy. Tym bardziej że to jest wychowanek...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.02.2012, 15:41
Partyzant88 napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałem dodać jeszcze o Brudzie. Po co trzymać tego faceta w Wiśle? ani on młody ani zdolny? Oddać go lub sprzedać za paczkę fajek do 3 ligi
a po co trzymać Bunoze? Gargułę? Jirsaka? Paljicia? Lameya?
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.02.2012, 15:56
Och panowie po tym jak ostatnio spisuje się Garguła porównywanie go z takim Paljiczem to obraza dla tego pierwszego
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.02.2012, 15:59
Bunoza akurat nie jest taki zły wg mnie. Popełnia czasami jakieś głupie błędy (typu poślizgnięcia) i przy niektórych jego zagraniach serce mocniej zabije, ale generalnie tragedii nie ma. Jeśli nabierze więcej doświadczenia i będzie miał pewnego partnera na środku obrony, to powinno być lepiej.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.02.2012, 16:00
Ja nie wiem, co musiałby zrobić Lamey, żebyście przestali się po nim wozić.. przecież widać, że facet gra teraz lepiej niż Jovanović... powiedzcie, jak musi grać, żeby w każdym poście przestał być traktowany jako pierwszy gość do odstrzału? Blokować akcje po każdej stronie boiska, rozgrywać, dośrodkowywać i jeszcze ze swoich dośrodkowań strzelać gole?!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.02.2012, 16:17
AEJAO

Bunoza i Chavez źli nie są. Są tragiczni. Czy wczoraj złe obliczenie lotu piłki przez Gordana było po raz pierwszy? Nie
Czy po raz pierwszy szedł na pewniaka ze zastawi piłke a chłop go objechał ? Nie
Jedyne co Bunoza ma fajnego to jego rajdy. Ale w koncu jak straci piłke a my dostaniemy bramkę to będzie płacz.
p.s. łapać na spalonego też nie potrafi.

I Osman. Osman to obrońca który jedyne co powinien robic to kryć na plaster. Piłki w ogole nie powinno mu się podawać. Nie no,wczoraj był fatalny. Kilka razy sie zawiesił co powodowało niebezpieczną akcje przeciwnika, z ..naszej pewnej piłki.

co jeszcze dało sie zauważyc. w 1 meczu jak wybijalismy "piątke" to stoperzy rozchodzili się szeroko prawie ze do linii autowych. w 1 połowie para B-C nie zrobiła tego prawie w ogóle. Jak wszedł Czekaj od razu było widać ze jest to trenowane, bo natychmiast przy wybijaniu piątki ustwiał sie szeroko co umożliwiało podejscie wyzej bocznym obrońcom i wyjście ze środka po piłke defensywnego pomocnika.
Lamey a Jovanovic, dla mnie wygrywa Holender.
Do Bruda nic nie mam, jeśli wczoraj jego pozycją był srodkowy pomocnik to grał swoje.
Milan "poruszam się po linii" Jovanic ......przede wszystkim nie dyryguje obroną. Moze dlatego Chavez popełniał glupie błedy ze Milan siedział cicho. Krzyknąl z 2 razy, jak ustawiał mur do wolnego.
Szewczyk Dratewka próbował i starał się, ale póki co chyba za szerokie wody, jednakże nie miałbym nic przeciwko sprawdzaniu reszty młodych i mam nadzieje nieopierzonych.

Drogi miłoszu, powiedz mi czy wczoraj przypadkiem Ivica nie rozegrał swojego najlepszego spotkania w Wiśle?

Lazy : Buno na def ? Hmm...ale czy jest sens ? Ja chciałbym go zobaczyć takiego jakiego nie widziałem go nigdy, czyli z jadem. Żeby zapierdzielał walczył, a on zasze taki sam,taki bezpłciowy wszystko na jedynm tempie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.02.2012 o godz. 16:45.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.02.2012, 16:33
prawda taka że i Brud i Jirsak zagrali piach, wszedł Nunez i jakoś nie bał się iść z piłką do przodu a nie tak jak Brud wszystko i to absolutnie wszystko grać do tyłu albo jak Jirsak do boku....jak ktoś nie ma jaj żeby podjąć ryzyko i w razie czego zapierdalać po błedzie to niech dalej unika odpowiedzialności ale w innej drużynie niż Wisła
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.02.2012, 16:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
AEJAO

Bunoza i Chavez źli nie są. Są tragiczni. Czy wczoraj złe obliczenie lotu piłki przez Gordana było po raz pierwszy? Nie
Czy po raz pierwszy szedł na pewniaka ze zastawi piłke a chłop go objechał ? Nie
Jedyne co Bunoza ma fajnego to jego rajdy. Ale w koncu jak straci piłke a my dostaniemy bramkę to będzie płacz.
p.s. łapać na spalonego też nie potrafi.

(...)
Czy Bunoza nie powinien przypadkiem zostać przekwalifikowany na defensywnego pomocnika?
Jego nieodpowiedzialność na tej pozycji nie miałaby tak negatywnych konsekwencji.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.02.2012, 16:37
Jak dla mnie Bunoza to materiał na dobrego defensywnego pomocnika. Rajdy, mocny strzal i kazdy popelniony bład jeszcze nie jest tragiczny w skutkach. I jeszcze co do Lameya jeżdzenie po nim jest nie fair bo chlop gra teraz naprawde dobrze. tylko zastanawiam sie co sie stalo z Osmanem że gra tak źle.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.02.2012, 16:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Biton nie jest słaby zwłaszcza jak się stara, natomiast pisać "jaki jest, każdy wie" to można o Messim, Larsonie, Ibrahimovicu. Biton jest zawodnikiem klasy Genkowa i samą swoją obecnością na boisku bramki nie strzeli, chyba ze ktoś go w głowę trafi. Jako środkowy napastnik powinien wychodzić do gry przyjąć piłkę pod kryciem, zgrać na skrzydło i wchodzić w pełnym biegu na wrzutkę. Wczoraj widziałem tylko że stał jak słup między stoperami i liczył na podanie na nos. A to ze może tak stojąc jak drzewo czasem bramkę strzelić to wiadomo tylko czy niczego więcej od niego nie oczekujemy.
Najwidoczniej inaczej interpretujemy słowa "jaki jest, każdy wie". Zgadzam się, że Biton jest klasy Genkova, ale gra trochę inaczej. Może nie jako typowy środkowy napastnik, który ma zgrywać piłki do pomocników, ale jego skuteczność i ustawianie się to wielkie zalety. W końcu to on jest naszym najlepszym strzelcem a nie Genkov. Genkov jest silniejszy, lepiej zgrywa, walczy, ale ma problem ze skutecznością, a u napastnika chyba to się najbardziej liczy. Co innego, gdybyśmy grali dwoma napastnikami, wtedy jeden do zgrywania, drugi do strzelania. Ale Biton z Genkovem akurat do siebie nie pasują.
Nie oceniałbym Bitona po pierwszej połowie meczu. każdy widział, że mieliśmy ogromne problemy z wyprowadzeniem piłki za własną połowę, więc co on miał robić? Wrócić się po piłkę na środek boiska i dalej co? Odegrać do bramkarza, bo z przodu nikogo nie ma?
Przypomnę jeszcze, że Biton w pierwszej połowie ładnie się uwolnił od obrońcy i miał sytuację 1vs1, której moim zdaniem niesłusznie przerwał sędzia, odgwizdując spalony.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.02.2012, 16:46
Bunoza jest za sztywny na def pomocnika, zero zwrotności i równowagi musiałby bardzo nad tym pracować, i coś w tym jest że nie wielu jest def. pomocników z takim wzrostem
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.02.2012, 18:39
Jirsak jest w formie, ale na treningach - w meczach o stawkę jest niewidoczny.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.02.2012, 20:18
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Czekaj - popełnił błąd przy straconej bramce, wcześniej kilka razy przepychany. jak nie nauczy się grąć bardziej agresywnie, to też pozostanie przeciętniakiem niczym M. Kowalski....
Cóż, Czekaj naprawdę jest młody i utalentowany, ale w istocie musi się szybko uczyć, bo takie są wymogi w Wiśle i bardziej jednak chciałbym, a i w sumie na dziś wierzę że będzie drugim Arkiem Głowackim niż drugim M. Kowalskim.
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wisła prezentowała się najlepiej w momencie gdy graliśmy bez klasycznych skrzydłowych - a piłkę w środku pola rozgrywali Garguła -Iliew - Melikson. Wejście Kirma i Małeckiego niestety zmieniło grę na gorszą. MOże jednak należałoby właśnie grać w takim ustawieniu ?

Chavez, Paljić, Jovanić, Brud, Jirsak - pokazali wczoraj, że meczowa 18 to dla nich maksimum możliwości przy takiej formie. W rewanżowej rundzie nie powinni wąchać trawy - jedynie w ostateczności. Obecność tej 5 powodowała, że cała reszta zespołu nie mogła niczego zrobić.....
Co do reszty pełna zgoda, bo i Ja i pisałem o tym podobnie (tj. Gagruła bliżej środka, a Iliew i Melikson z wymiennością funkcji boiskowych schodzili też do boków).

Chavez, Paljić, Jovanović, Brud, Irsak, hmm ..może Chavez grać lepiej potrafi, może Jirsak potrafi być dobrym zmiennikiem, może, ale żaden z nich nie jest na pierwszą jedenastkę na dziś.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.02.2012 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 02.02.2012, 20:35
Czekaj jest niezły, tylko kontuzjogenny. Trochę jest jeszcze za mało agresywny (gra pressingiem), ale jako 1 z czterech stoperów na pewno jest okey... w lekkich meczach powinien mieć pierwszy plac, a w tej rundzie to chyba w ogóle dużo pogra dlatego, że Sobol kontuzjowany i Diaz na lewej obronie będzie musiał grać (Paljic cieniutko), normalnie widziałbym tam jednak Nuneza.

Jaliensowi może siłownia trochę pomoże/pomogła, bo był za lichutki na stopera trochę...
Na Standard wolałbym jednak Jovanovica na prawej obronie, tam będzie walka na całego i moim zdaniem lepiej by się sprawdził w takim boju...
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.02.2012, 21:43
Ja najbardziej żałuję, że kontuzję znowu złapał Rafał Boguski. Ostatnio jak zagrał kilka meczy, to widać było, że potrafi na kontrze szybko przerzucić piłkę do skrzydła czy też do napastników. Rafał nieźle spisywał się jako taki fałszywy prawy pomocnik, coś w stylu Meliksona na lewym skrzydle. Do tego potrafi grać kombinacyjnie i ma niezłą technikę. Nie bez powodu to właśnie na niego postawił trener Moskal w meczach ze Śląskiem i Twente. Liczę na jak najszybszy powrót Boguskiego do zdrowia (o ile się nie mylę, jego kontuzja to tylko nadciagnięcie mięśnia). A propo Jovanovicia, bo widzę, że jego akcje na naszym forum mocno spadły. Na obecną chwilę proponuję wystawiać go na ŚO (na pewno wyżej w hierarchii od Chaveza i Bunozy).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.02.2012, 22:10
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Ja najbardziej żałuję, że kontuzję znowu złapał Rafał Boguski. Ostatnio jak zagrał kilka meczy, to widać było, że potrafi na kontrze szybko przerzucić piłkę do skrzydła czy też do napastników. Rafał nieźle spisywał się jako taki fałszywy prawy pomocnik, coś w stylu Meliksona na lewym skrzydle. Do tego potrafi grać kombinacyjnie i ma niezłą technikę. Nie bez powodu to właśnie na niego postawił trener Moskal w meczach ze Śląskiem i Twente. Liczę na jak najszybszy powrót Boguskiego do zdrowia (o ile się nie mylę, jego kontuzja to tylko nadciagnięcie mięśnia).
skąd to przekonanie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.02.2012, 02:22
Z całym szacunkiem dla wszystkich tutaj zawartych wypowiedzi jednak chyba coś większości umknęło. My nie jesteśmy w okresie przygotowania do nowego sezonu tylko do rundy rewanżowej, więc to nie czas i miejsce na próby i eksperymenty.
Martwi mnie to że nasze sparingi nie są ze sobą powiązane, brakuje mi stabilności i doskonalenia tego na czym będzie się opierała nasza gra.

Na kilkanaście dni przed najważniejszymi meczami oglądamy mało logiczne ruchy kadrowe. Ktoś powie że od tego są sparingi i oczywiście będzie miał rację , tylko zapominamy że to nasze ostatnie spotkania meczowe przed kluczowym okresem.
CZy naprawdę warto było wykorzystać sparing z w miarę wybieganym i ułożonym taktycznie przeciwnikiem, by przekonać się o tym o czym każdy wie? Nie wydaje mi się...
Szkielet drużyny powinien być niezmienny a roszady tylko stosować by wybrać optymalne trybiki. Tu i teraz powinniśmy ćwiczyć założenia taktyczne i eliminować własne błędy, wynikające z nowego stylu a nie bawić się w przed sezonową selekcje.

Każdy sparing powinien być traktowany jak spotkanie o stawkę, żeby zniwelować przewagę jaką już na wstępie posiadają Belgowie. Rytm meczowy powinien być podstawowym warunkiem jaki musi być spełniony przed wiosennymi potyczkami. Na 13 kolejek przed końcem sezonu i meczami LE drużyna powinna być na pełnych obrotach, być w gazie jakim są inne drużyny europejskie.

Dla większośći naszych kluczowych graczy tak długie urlopy są czymś nowym . Juz sama w sobie ów długa przerwa jest zła i dlatego poprzez sparingi powinniśmy utrzymywać rytm i doskonalić naszą grę.
Na pomyłki niema już miejsca a prochu też sztab nie wymyśli.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.02.2012 o godz. 02:48.
Odpowiedz cytując
chudy
Junior Member

Od: 02.2003

Stary 03.02.2012, 07:55
Niepokoi mnie sytuacja z Maorem wyraźnie miał problem pod koniec sparingu i nie ma go na zdjęciach z ostatniego treningu na oficjalnej.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.02.2012, 09:32
Panowie nie przesadzajcie z tą techniką u Rafała Boguskiego. Podczas przyjmowania piłki, ta zawsze musi mu odskoczyć na 1-2m. To samo jest podczas dryblingu. Do tego chłopak jest nieszczególnie skoordynowany i sprawia wrażenie jakby go ta piłka parzyła, nie mówiąc już o jakimś balansie ciałem czy jakimkolwiek zwodzie.
Rafał potrafi szarpać grę, pokazuje się do prawie każdej piłki i tej waleczności nie można mu odmówić, tak samo jak zmysłu do gry kombinacyjnej, bo zagrania na 1 kontakt mu w miarę wychodzą (ale to chyba tylko dlatego, że nie trzeba przyjmować i prowadzić piłki )
Ale z techniką to u Bogusia cieniutko.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 03.02.2012, 15:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla wszystkich tutaj zawartych wypowiedzi jednak chyba coś większości umknęło. My nie jesteśmy w okresie przygotowania do nowego sezonu tylko do rundy rewanżowej, więc to nie czas i miejsce na próby i eksperymenty.
Martwi mnie to że nasze sparingi nie są ze sobą powiązane, brakuje mi stabilności i doskonalenia tego na czym będzie się opierała nasza gra.

Na kilkanaście dni przed najważniejszymi meczami oglądamy mało logiczne ruchy kadrowe. Ktoś powie że od tego są sparingi i oczywiście będzie miał rację , tylko zapominamy że to nasze ostatnie spotkania meczowe przed kluczowym okresem.
CZy naprawdę warto było wykorzystać sparing z w miarę wybieganym i ułożonym taktycznie przeciwnikiem, by przekonać się o tym o czym każdy wie? Nie wydaje mi się...
Szkielet drużyny powinien być niezmienny a roszady tylko stosować by wybrać optymalne trybiki. Tu i teraz powinniśmy ćwiczyć założenia taktyczne i eliminować własne błędy, wynikające z nowego stylu a nie bawić się w przed sezonową selekcje.

Każdy sparing powinien być traktowany jak spotkanie o stawkę, żeby zniwelować przewagę jaką już na wstępie posiadają Belgowie. Rytm meczowy powinien być podstawowym warunkiem jaki musi być spełniony przed wiosennymi potyczkami. Na 13 kolejek przed końcem sezonu i meczami LE drużyna powinna być na pełnych obrotach, być w gazie jakim są inne drużyny europejskie.

Dla większośći naszych kluczowych graczy tak długie urlopy są czymś nowym . Juz sama w sobie ów długa przerwa jest zła i dlatego poprzez sparingi powinniśmy utrzymywać rytm i doskonalić naszą grę.
zgadzam się
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.02.2012, 15:36

Zrozum że jest nowy trener i musi być etap hierarchizacji kadry. Moskal wybrał najlepszy z możliwych wariantów. Dał wszystkim szansę i teraz nikt z tych co grali piach nie może walić fochów że gra ten i ten bo oni obronili się na boisku. Kaziu dobrze wie kto ma grać ale gdyby to ogłosił to by zaczęło się pokątne stękanie. Z belgami zagrają na 80 %

Pareiko - Lamey-Jaliens-Bunoza/Czekaj-Diaz Wilk-Nuniez Kirm-Melikson-Małecki(powinien Iliew) Genkow
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2012, 22:12
A od kiedy to piłkarze są od strojenia fochów?

No to Super, kaziu dba o dobrą atmosfere w szatni

Skoro tak bardzo dobrze wie to po co był ten mecz? Skoro selekcję skończył to porostu zmarnował możliwość przećwiczenia elementów gry.

Gra podobnie jak Maaskant... ale co śię dziwić skoro nawet okres przygotowawczy rozpisał RM.
Szkoda że przez wiele lat jako drugi trener , a musi czerpać akurat wzorce z tego ostatniego.
Oczekiwaliśmy inności, nie kontynuacji. Efekt jego myśli będzie mizerny...trzymam jednak kciuki żeby chociaż szczęście nam dopisało.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.02.2012 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.02.2012, 11:34
Idź stąd już. Proszę.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.02.2012, 11:45
A od kiedy to piłkarze są od strojenia fochów?
No to Super, kaziu dba o dobrą atmosfere w szatni
Skoro tak bardzo dobrze wie to po co był ten mecz? Skoro selekcję skończył to porostu zmarnował możliwość przećwiczenia elementów gry.
Gra podobnie jak Maaskant... ale co śię dziwić skoro nawet okres przygotowawczy rozpisał RM.
Szkoda że przez wiele lat jako drugi trener , a musi czerpać akurat wzorce z tego ostatniego.
Oczekiwaliśmy inności, nie kontynuacji. Efekt jego myśli będzie mizerny...trzymam jednak kciuki żeby chociaż szczęście nam dopisało.

Jak dziecko. Robiłeś kiedyś w większej grupie ludzi? Zarządzałeś taką? Musiałeś oceniać pracę innych i decydować o ich roli?
Ten mecz był po to aby zawodnicy wiedzieli to co on. Ewentualnie jeśli czują że rola zmiennika im nie pasuje mogli to udowodnić. Uwierz mi że ta "dobra atmosfera w szatni" jest 100x ważniejsza niż elementy przećwiczone w jednym sparingowym meczu.

Nie wiem gdzie widzisz grę podobną do Maskanta? Chyba tylko w niektórych wyborach personalnych, co potwierdza pewnie niestrawna dla ciebie tezę że holender nie planował wielkiego spisku mającego doprowadzić Wisłę do upadku, tylko zabrakło mu .... wyczucia? i swoją szansę przegrał.
Wisla Kazia już gra zupełnie inaczej. Jest zajebisty odbiór ( piszę o drużynie z Wilkiem i Nuniezem) wynikający z mądrzejszego presingu ( gadał o tym Iwan i ma rację ), są odmacoszone stałe fragmenty gry, i jest, będąca wynikiem wyśmiewanej przez ciebie atmosfery "chęć gry". Nie wspominając o bardzie ofensywnej grze nie tyle na papierze co założeniach nie bronimy 1:0.

Twoje oczekiwanie inności jest zrozumiałe
Ale może na początek pomyśl a potem pisz. A kto wie, może efektem będzie nie kontynuacja mizernych przemyśleń a rozsądne wnioski. Trzymam kciuki żeby szczęście ci dopisało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2012, 14:08
Trochę racji w tym co Dariook napisał jest.
Wystawianie takiej zbieraniny po to tylko, żeby sobie zagrali jest głupie. Normalnie wkłada się do drużyny jedno, dwa nowe ogniwa i patrzy jak zagrają.
Jeżeli ktoś uważa, ze "uczciwą szansą na pokazanie się" jest gra przeciw zgranemu rywalowi w składzie który pierwszy raz gra ze sobą, w dodatku ze słabymi partnerami... Ani to nic nie dało zawodnikom, ani drużynie. Ot, pobiegali sobie, ale czy któryś nadaje się do do wzmocnienia pierwszego składu przekonamy się pewnie w meczach o punkty, jak będzie kontuzja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2012, 14:13
ale może wystawienie zbieraniny było dla kibiców?
By każdy sobie uświadomił niektóre rzeczy które trener wiedział dawny a my nie?

Zresztą, po co są sparingi ? Po to by sprawdzać takie rzeczy. Mógł wystawić 11 bramkarzy nawet jesli miało by to przyniesc jakiś zysk.
Uczciwą szansą może to nie jest tak jak piszesz, ale ...jakby nie było szansą jakąs to jest.

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.02.2012, 14:40
ale może wystawienie zbieraniny było dla kibiców?
By każdy sobie uświadomił niektóre rzeczy które trener wiedział dawny a my nie?
Jesli to co napisales jest prawda to jestesmy w glebokiej dupie - kibice juz rzadza i to nietylko tansferami ale jak widzimy ustawiaja sklad. Mimo wszystko nie wierze w to zeby Moskal byl na tyle ograniczony.

Zresztą, po co są sparingi ? Po to by sprawdzać takie rzeczy. Mógł wystawić 11 bramkarzy nawet jesli miało by to przyniesc jakiś zysk.
Uczciwą szansą może to nie jest tak jak piszesz, ale ...jakby nie było szansą jakąs to jest.
Moskal ma dokladnie ta sama druzyne ktora grala w poprzedniej rundzie zna kazdego gracza na wylot, nie musi wprowadzac nowych elementow do skladu itp. Stale fragmenty (obrona, atak), odbudowac forme (np Kirm) oszczednie szafowac silami zawodnikow to co Moskal musi robic i nic ponad to, mam nadzieje ze to zadanie go nie przerosnie.
Dla porowania jesli Moskal objalby Wisle ostatniej zimy nie dawalbym mu najmniejszych szans, w obecnej sytuacji jesli ma pojecie o tym co robi powinno mu sie udac.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2012, 14:58
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Jesli to co napisales jest prawda to jestesmy w glebokiej dupie - kibice juz rzadza i to nietylko tansferami ale jak widzimy ustawiaja sklad. Mimo wszystko nie wierze w to zeby Moskal byl na tyle ograniczony.

Moskal ma dokladnie ta sama druzyne ktora grala w poprzedniej rundzie zna kazdego gracza na wylot, nie musi wprowadzac nowych elementow do skladu itp. Stale fragmenty (obrona, atak), odbudowac forme (np Kirm) oszczednie szafowac silami zawodnikow to co Moskal musi robic i nic ponad to, mam nadzieje ze to zadanie go nie przerosnie.
Dla porowania jesli Moskal objalby Wisle ostatniej zimy nie dawalbym mu najmniejszych szans, w obecnej sytuacji jesli ma pojecie o tym co robi powinno mu sie udac.
Ty no nie bierz wszystkiego tak dosłownie :

Ja dzięki tej grze druzyny B zdałem sobie sprawę jak jest róznica miedzy Lameyem a Jovanovicem, Bunoza i Chavezem a np. Czekaj, Jovanicem a Pareiko czy Jirsakiem a Nunezem.
I nie bede pisał w trakcie rundy ze "dlaczego nie gra Chavez" bo ja juz wiem dlaczego.

Tak Moskal ma tą sama druzyne, tą samą którą My co tydzien inaczej ustawialiśmy i narzekaliśmy że źle gra bo zły skład.
Uważasz ze zna Szewczyka na wylot ? Nie sądze.

No ale ja odniosłem sie do poprzednich postów ktore szly w kierunku tego że Moskal źle zrobił wystawijąc team B. A ty od razu racjonalizujesz ze Moskalowi kibice wystawili skład i że kibice rządzą transferami.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2012, 16:20
Tarann napisał(a):Wyświetl post

Jak dziecko. Robiłeś kiedyś w większej grupie ludzi? Zarządzałeś taką? Musiałeś oceniać pracę innych i decydować o ich roli?
Ten mecz był po to aby zawodnicy wiedzieli to co on. Ewentualnie jeśli czują że rola zmiennika im nie pasuje mogli to udowodnić. Uwierz mi że ta "dobra atmosfera w szatni" jest 100x ważniejsza niż elementy przećwiczone w jednym sparingowym meczu.

Nie wiem gdzie widzisz grę podobną do Maskanta? Chyba tylko w niektórych wyborach personalnych, co potwierdza pewnie niestrawna dla ciebie tezę że holender nie planował wielkiego spisku mającego doprowadzić Wisłę do upadku, tylko zabrakło mu .... wyczucia? i swoją szansę przegrał.
Wisla Kazia już gra zupełnie inaczej. Jest zajebisty odbiór ( piszę o drużynie z Wilkiem i Nuniezem) wynikający z mądrzejszego presingu ( gadał o tym Iwan i ma rację ), są odmacoszone stałe fragmenty gry, i jest, będąca wynikiem wyśmiewanej przez ciebie atmosfery "chęć gry". Nie wspominając o bardzie ofensywnej grze nie tyle na papierze co założeniach nie bronimy 1:0.

Twoje oczekiwanie inności jest zrozumiałe
Ale może na początek pomyśl a potem pisz. A kto wie, może efektem będzie nie kontynuacja mizernych przemyśleń a rozsądne wnioski. Trzymam kciuki żeby szczęście ci dopisało.
(...)
Wracając do tematu...
Moskal na pewno ma więcej IQ i nie sądze by pomyślał tak jak ty napisałeś . Jestem pewien że nawet nigdy by mu tak idiotyczny pomysł nie przyszedł do głowy.

Podstawowy argument ciśnie się na usta sam ! Jak można kogoś przydatność ocenić tylko po 1 sparingu? Jakiekolwiek decyzje podjęte na podstawie jednego meczu śmierdziały by grubą amatorszczyzną.

Dobra atmosfera to kolego zdrowa atmosfera, oparta na wspólne sportowej rywalizacji . Drużyna piłkarska to nie ekipa budowlana gdzie Majster stawia a wszyscy pija... Tutaj trener odpowiada za wyniki , nie musi żadnemu piłkarzowi tłumaczyć się ze swoich wyborów!

Udowodnić to musi KM, że Wisła nie popełniła błędu zawierzając mu prowadzenie drużyny. On doskonale jest tego świadomy gdyż niejednokrotnie o tym wspominał.

Do twojej prawdy o RM się poprostu nie odniosę . To nie moja interpretacja...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.02.2012 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 04.02.2012, 16:27
Czy dziś nie gramy sparingu?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów