The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2012, 13:51
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
I myślę że tu jest różnica. Firmie Oknoplast (jeśli faktycznie podchodzi poważnie do marketingu) powinno zależeć na moich celach i poglądach. A one są takie że zanim wydadzą kase na Inter powinni zainwetować coś lokalnie. Bo w przeciwnym wypadku wybiorę produkt konkurencyjnej firmy która pamięta o tym skąd pochodzi. Proste.
PS: nie wyjasniłeś jeszcze czy nie jesteś kibicem Interu

Nie, nie jestem. Tylko WISŁA!!!

Sponsoring to jest biznes, a nie działalność charytatywna. Oknoplast zapewne zakłada, że stopa zwrotu z inwestycji w marketing na rynku włoskim znacząco przewyższy stopę zwrotu z podobnej na rynku polskim - jest to tyle zrozumiałe, że w Polsce firma ma już bardzo mocną pozycję, a po za tym statystyczny klient we Włoszech jest pewnie znacząco zamożniejszy. A lokalnie firma sponsoruje podobno Puszczę Niepołomice .

Topowe firmy, mające globalne lub przynajmniej regionalne ambicje sponsorują topowe w Europie kluby - przykład: CanPack i koszykarki Wisły.
Ostatnio edytowane przez tomek100 : 28.01.2012 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2012, 17:16
kot napisał(a):Wyświetl post
ADAMIAKOWA i tofik

Że tak powiem, zastanówcie się, kto zrobił więcej dla pierwszej drużyny czy młodej Wisly Cupiała - Stan z Maaskantem, czy wszyscy ich poprzednicy w Wiśle, wraz z Wiślakami - trenerem Moskalem, skauto-dyrektorem Kapką lub Kulawikiem od obecnej ME

Decyzja Stana o likwidacji szkoleniowej "komuny" w Wiśle, jest tak oczywista i niezbędna od lat w Wiśle, jak słońce na niebie. 24 latkowie z ME i rezerwowi lub rekonwalescenci z 1 składu, to zaprzeczenie szkolenia młodzieży. Kilka lat temu, napisałem tutaj, dokładnie te same slowa, które Was w wydaniu Stana, tak wzburzają. Wam się nadal mylą systemy i te piłkarskie i te społeczne, chyba też. Oby Stan zrealizował swoje zadania w Wiśle, na przekór Wam.

Żeby slowa Stana manipulować Jaliensem czy Lameyem, trzeba chyba być Adamiakową i Smudą w jednym. Natomiast nazywając Cupiała szkodnikiem Wisly, trzeba chyba być wzorcem Polaka czyli wrogiem rodaka.

Ja wiem, że czasami trudno rozpoznać własną twarz, ale nawet na anonimowym forum warto mieć poczucie rzeczywistości. W związku z Waszymi wypowiedziami, zmuszony jestem Was nazwać szkodnikami, mieszającymi w głowie, szukającemu "złotej reguły" piłkarskiej - Cupialowi, który mam nadzieje, że wreszcie przestanie szukać tej reguły i z cierpliwością, zawierzy doświadczonym profesjonalistom, takim jak Stan, a zwłaszcza jemu.
Ćpiesz ?
W ogóle nie zrozumiałeś wypowiedzi którą kierowałem do wcześniejszego posta adamiakowej właśnie, a się naprodukowałeś z tą rozprawką )
No to napiszę jaśniej. Stan ma absolutnie rację, nie wiem gdzie żeś odczytał, że się z nim nie zgadzam.
No i czy zdanie temperament Cupiała szkodzi Wiśle = Cupiał jest szkodnikiem ? Błagam.
..
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2012, 21:46
tomek100 napisał(a):Wyświetl post

Nie, nie jestem. Tylko WISŁA!!!

Sponsoring to jest biznes, a nie działalność charytatywna. Oknoplast zapewne zakłada, że stopa zwrotu z inwestycji w marketing na rynku włoskim znacząco przewyższy stopę zwrotu z podobnej na rynku polskim - jest to tyle zrozumiałe, że w Polsce firma ma już bardzo mocną pozycję, a po za tym statystyczny klient we Włoszech jest pewnie znacząco zamożniejszy. A lokalnie firma sponsoruje podobno Puszczę Niepołomice .

Topowe firmy, mające globalne lub przynajmniej regionalne ambicje sponsorują topowe w Europie kluby - przykład: CanPack i koszykarki Wisły.
O własnie. O to chodzi. A w naszym cholern....interesie powinno być to żeby im (i dotyczy to nie tylko Oknoplstu ale wszystkich polskich firm) uświadomić że zanim zainwestują w sposnsoring za granicą powinni wydać coś na rynku polskim! Bo jeśli nie to ta mocna pozycja na rynku polskim powinna się okazać mirażem.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.01.2012, 22:06
Chyba se jaja robicie... Robicie histerię jak ci z POZnania, gdy KP zamiast w Lecha, wpakowała kasę w Wisłę. Wtedy się pewnie z nich śmialiście i mówiliście, że przesadzają, że Kulczyk może robić ze swoimi pieniędzmi co chce. A teraz jakoś nagle się Wam opinia zmieniła...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 22:19
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Chyba se jaja robicie... Robicie histerię jak ci z POZnania, gdy KP zamiast w Lecha, wpakowała kasę w Wisłę. Wtedy się pewnie z nich śmialiście i mówiliście, że przesadzają, że Kulczyk może robić ze swoimi pieniędzmi co chce. A teraz jakoś nagle się Wam opinia zmieniła...
Szczerze mówiąc to za bardzo nie wiem o co Ci chodzi z tym Poznaniem. Nie znam sprawy. Ale jeśli chodzio Oknoplast, przecież nikt nie mówi że nie mogą robić ze swoimi pieniędzmi co chcą. Tyle tylko że ja też mogę robić ze swoimi pieniędzmi to co chcę. I na pewno nie wydam je na produkt firmy która zamiast zasponsorować lokalnie coś co mmnie jara decyduje się na wydawanie pieniędzy we Włoszech.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2012, 22:26
I na pewno nie wydam je na produkt firmy która zamiast zasponsorować lokalnie coś co mmnie jara decyduje się na wydawanie pieniędzy we Włoszech.
Oknoplast już drży o swą przyszłość.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.01.2012, 22:36
felipe napisał(a):Wyświetl post
No z takim podejściem to na pewno nie zadrży. Ja rozumiem i jedną i drugą stronę dyskusji - jednak tak samo jak wislak68 okien firmy Oknoplast nie kupię. Tak już mam
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.01.2012, 22:42
To jest nas trzech a myślałem o wymianie bo mam w domu drewniane

inna sprawa że wcale nie muszą na tym w Polsce stracić w końcu w reklamie obowiązuje zasada:
„Nie ważne co mówią, ważne żeby mówili”
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 28.01.2012, 22:50
Ziarnko do ziarnka ... i może w końcu znajdzie się jakaś firma która wyłoży przynajmniej ten 1 mln Euro na Wisłę.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.01.2012, 23:16
ADAMIAKOWA napisał(a):Wyświetl post
fragment wywiadu ze Stanem Valckxem.

Nie boi się pan, że Legia i Lech wyprzedziły już Wisłę na długość, której nie będzie dało się nadrobić?
Mają już nad nami przewagę, bo zaczęli tworzyć profesjonalne struktury dziesięć lat temu. A gdy Legia sprzeda tych dwóch-trzech młodych piłkarzy, którzy niedawno wyszli z jej akademii, to być może w całej Polsce dostrzegą, jak wspaniałą inwestycją jest szkolenie. Nasi wspomniani 17-letni juniorzy Wisły mają jednak do 20-letnich piłkarzy z Warszawy jeszcze 2-3 lata rozwoju, bo zdecydowaliśmy się już nie inwestować pieniędzy w zawodników ME, którzy w tej chwili są w wieku 18-20 lat. Ci już nigdy nie zrobią postępów, z wielu zrezygnowaliśmy. To też pozytywna zmiana.

(...)

Dostrzegł pan więcej takich talentów w pierwszej lidze?
Parę, ale najpierw nieźle się zdziwiłem. Zaskoczyła mnie średnia wieku. W Holandii większość graczy na drugim szczeblu rozgrywek to bardzo młodzi piłkarze, właściwie nie grają w niej starzy zawodnicy ani obcokrajowcy. A w Polsce? Z całym szacunkiem dla tych starszych piłkarzy, bo na pewno mają za sobą piękne kariery, ale tylko zatrzymują rozwój młodzieży. Chcą zarabiać, rozumiem. To więc raczej sprawa decyzji tych klubów. Widzę, że pierwsza liga w Polsce nie jest częścią systemu, który pomaga w wyławianiu talentów. To inny świat. W Holandii to kolejna, ważna część piramidy.

i to mówi koleś który sprowadził do Wisły Jaliensa Lameya ktorzy razem biora miesiecznie przeszlo 200 tysiecy zlotych..... (miesiecznie!!!!) lekka hipokryzja mi zalatuje ten koles ale chociaz to dosc typowa cecha dla holendrów....
Typową zaś cecha ludzi głupich jest wypisywanie głupot.
Po pierwsze teza że hipokryzja to "typowa cecha holendrów" eliminuje cię z grona ludzi cywilizowanych.
Po drugie teza że Jaliens i Lamey blokują polskie talenty to taka bzdura że pozwolę ją sobie nawet nie komentować.
`jeśli porównamy obecna wartość piłkarzy, których sprowadziliśmy do Wisły do kasy, która na nich wydaliśmy to wyjdzie ze ich cena pomnożyła się od trzech do pięciu razy` Stan Valck poza Meliksonem ktory pilkarz zyskal na wartosci (nie biore pod uwagę Bitona bo on w czerwcu wraca do Belgii) a Iliev juz raczej bedzie tracil na wartosci (mimo dobrego w miare poziomu) z racji jego wieku....... biorac pod uwage temperament Cupiała ten koleś długo tu nie popracuje....
Bzdury i bzdety.

Stan sprowadził do Wisły za gotówkę 3 piłkarzy. Melikson, Genkov i Jovanović i żaden z nich nie stracił na wartości a per salto zyskali.
Pozostali zawodnicy przyszli albo z kartą w ręku albo są wypożyczeni. I wartośc rynkowa i sportowa Pareiki, Nuneza czy Bitona nie spadła tylko wzrosła.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2012, 23:40
Ziarnko do ziarnka ... i może w końcu znajdzie się jakaś firma która wyłoży przynajmniej ten 1 mln Euro na Wisłę.
Myślę, że oni tam kalkulują i takie ryzyko tez brali pod uwagę. Na wszystko patrzymy przez pryzmat "marketingu" Wisły, a przecież są firmy, w których ten dział nie musi kuleć i nie postępują na chybił trafił I np wykalkulowali, że inwestycja we Włoszech opłacała im się bardziej niż duszenie sie na polskim rynku, gdzie pozycję mają już wyrobioną...

A może właściciel to Pasiak ?

Co do 1 mln euro - średnio to widzę. Może inaczej - wyobraź sobie Wiślak68, że jest jakiś potencjalny neutralny sponsor pragnący wyłożyć w któryś z polskich klubów taką kasę. Sentymenty na bok, krótkie pytanie - co może go skłonić do zainwestowania akurat w Wisłę? Bo moim zdaniem nawet na podwórku krajowym są ciekawsze cele do inwestycji...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.01.2012, 23:47
lazy napisał(a):Wyświetl post
Chłopie świat nie kończy się na Twoim podwórku. Weź wyjedź gdzieś dalej. Tam tez jest życie. Hello?

A tekstem o banerach dałeś po bandzie
Tak nikt na nie nie zwraca uwagi. Dlatego właśnie firmy na całym świece wydają miliony na taką reklamę. Co za idioci.

.
Nie wiem dlaczego to cię tak dziwi?
Przecież prawie każdy ma w dupie co tam się świeci, czy przed telewizorem czy na stadionie nikt tak naprawdę nie zwraca na to uwagi.

Jesteś w stanie wymienić 5 firm reklamujących się banerach przy R22? No właśnie...

Gdzie nie spojrzysz tam reklama wiec większość ludzi po prostu je ignoruje.

Jeśli jakaś firma wydaje miliony na reklamę to robi to tylko dlatego że ma taki kaprys a nie że musi się reklamować.
Reklam w telewizji też raczej nikt nie ogląda , firmy dobrze o tym wiedzą i płacą.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 28.01.2012, 23:54
Temat jest o polityce Wisły czy Oknoplastu?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 00:53
Myślę, że oni tam kalkulują i takie ryzyko tez brali pod uwagę. Na wszystko patrzymy przez pryzmat "marketingu" Wisły, a przecież są firmy, w których ten dział nie musi kuleć i nie postępują na chybił trafił I np wykalkulowali, że inwestycja we Włoszech opłacała im się bardziej niż duszenie sie na polskim rynku, gdzie pozycję mają już wyrobioną...

A może właściciel to Pasiak ?

Co do 1 mln euro - średnio to widzę. Może inaczej - wyobraź sobie Wiślak68, że jest jakiś potencjalny neutralny sponsor pragnący wyłożyć w któryś z polskich klubów taką kasę. Sentymenty na bok, krótkie pytanie - co może go skłonić do zainwestowania akurat w Wisłę? Bo moim zdaniem nawet na podwórku krajowym są ciekawsze cele do inwestycji...
No to trzeba im wykazać czarno na białym że "to" ryzyko zostało przez nich stanowczo niedoszacowane.
Jeśli włascicielem jest pasiak to niech tym bardziej płaci .
Co może go skłonić do zainwestowania w Wisłę? Na przykład to że po zasponsorawaniu Interu gwałtownie spadnie mu sprzedaż w Polsce.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.01.2012, 01:14
wislak68
Cytat:
Co może go skłonić do zainwestowania w Wisłę? Na przykład to że po zasponsorawaniu Interu gwałtownie spadnie mu sprzedaż w Polsce.
No tak, bo okna Oknoplastu kupuja tylko kibice Wisly

Jesli optymistycznie zalozymy ze Wisla ma kilkadziesiat tysiecy kibicow (ktorych interesuja takie "newsy" jak kogo to sponsoruja krakowskie firmy...), jesli zalozymy optymistycznie ze 100% tych kibicow oleje Oknoplast, i jesli zalozymy realistycznie ze Polska ma 38 mln mieszkancow to... juz widze jak im gwaltownie spada sprzedaz w Polsce... Nawet pewnie tego nie zauwaza A jak w tych Wloszech znajda 1000 klientow (dzieki tej umowie z Interem) to pewnie jeszcze wyjda na spory plus.

Ech, niektorzy chyba maja zerowe pojecie o zyciu jako takim.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 01:46
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
wislak68

No tak, bo okna Oknoplastu kupuja tylko kibice Wisly

Jesli optymistycznie zalozymy ze Wisla ma kilkadziesiat tysiecy kibicow (ktorych interesuja takie "newsy" jak kogo to sponsoruja krakowskie firmy...), jesli zalozymy optymistycznie ze 100% tych kibicow oleje Oknoplast, i jesli zalozymy realistycznie ze Polska ma 38 mln mieszkancow to... juz widze jak im gwaltownie spada sprzedaz w Polsce... Nawet pewnie tego nie zauwaza A jak w tych Wloszech znajda 1000 klientow (dzieki tej umowie z Interem) to pewnie jeszcze wyjda na spory plus.

Ech, niektorzy chyba maja zerowe pojecie o zyciu jako takim.
Na szczęście kolego Bobku 90 mamy na forum Ciebie z Twoim pojęciem o "życiu jako takim". I dzieki Twojemu pojęciu o "życiu jako takim" udało nam się dowiedzieć że strata kilkudziesięciu tysięcy klientów w Polsce mniej waży dla firmy niż pozyskanie 1000 klientów we Włoszech. No z takim podejściem do biznesu to faktycznie musisz być specjalistą od "życia jakotakiego" (nie mylić z "dobrym życiem").
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.01.2012 o godz. 01:48.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:04
wislak68
No tak, mala wtopa. Do gory rozpisalem (nie)mozliwie "najlepszy" scenariusz, a ta liczbe klientow we Wloszech "dopasowalem" do zwyklego scenariusza (czyli ze ten protest, jesli juz, to zrobi bardzo niewielka czesc kibicow)... Punkt dla Ciebie

Co... i tak nie zmienia faktu ze twoj post do ktorego sie odnosilem to jedna wielka brednia. Napisales; "Co może go skłonić do zainwestowania w Wisłę? Na przykład to że po zasponsorawaniu Interu gwałtownie spadnie mu sprzedaż w Polsce."

Polska ma 38 mln mieszkancow. Kibicow Wisly jest gora kilkadziesiat tysiecy (kibicow kibcow). Nawet jakby wszyscy olali oknoplast (tj. Ci ktorzy byli ich klientami, nie kazdy kibic Wisly przeciesz jest ich klientem) to jak to sie ma do gwaltownego spadku sprzedazy w Polsce
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:24
wislak68
No tak, mala wtopa. Do gory rozpisalem (nie)mozliwie "najlepszy" scenariusz, a ta liczbe klientow we Wloszech "dopasowalem" do zwyklego scenariusza (czyli ze ten protest, jesli juz, to zrobi bardzo niewielka czesc kibicow)... Punkt dla Ciebie

Co... i tak nie zmienia faktu ze twoj post do ktorego sie odnosilem to jedna wielka brednia. Napisales; "Co może go skłonić do zainwestowania w Wisłę? Na przykład to że po zasponsorawaniu Interu gwałtownie spadnie mu sprzedaż w Polsce."

Polska ma 38 mln mieszkancow. Kibicow Wisly jest gora kilkadziesiat tysiecy (kibicow kibcow). Nawet jakby wszyscy olali oknoplast (tj. Ci ktorzy byli ich klientami, nie kazdy kibic Wisly przeciesz jest ich klientem) to jak to sie ma do gwaltownego spadku sprzedazy w Polsce
Kolego Bobek 90,
Jak słusznie zauważyłeś zostałeś wypunktowany w pierwszej rundzie. W drugiej grozi Ci nokaut. Ponieważ z założenie nie lubię znęcać sie nad słabszymi (nawet jeśli zachowują się niestosownie i używają sformułowań w rodzaju "wielka brednia") dlatego podpowiem Ci tylko gdzie tkwi błąd w Twoim "rozumowaniu" specjalisto od "życia jakotakiego". A potem z łaski swojej przemyśl to sobie i daj mi spokój bo za udzielanie lekcji to biorę pieniądze.
A więc: 38 mln mieszkańców: czy twoim zdaniem każdy mieszkaniec kupuje okna: również dzieci, tata z mamą, emigranci, przebywający w czasowym odosobnieniu itp, itd. Po dokładnej analizie spróbuj się zastanowić ilu potencjalnych klientów Ci zostanie.
Dalej: czy z tych którzy Ci zostaną wszyscy będa kupowali akurat okna plastikowe? Ktoś może woli drewniane. Albo jeszcze jakieś inne. Odejmi ich od liczby poprzednio otrzymanej.
Dalej: było by pięknie gdyby okna sprzedawał tylko Oknoplast. Ale tych firm jest w Polsce dużo dużo więcej (jeśli masz ochotę to możesz sprawdzić sobie w internecie ile) i każda z nich posiada stosunkowo niewielką część rynku. A zatem od liczby poprzednio już pomniejszonej odejmi tych którzy klientami Oknoplastu nie są.
I teraz od tej liczby odejmij kilkadziesiąt tysięcy (tak proponujesz) i zobacz jaki to procent całosci. Daje Ci głowę że gdyby coś takiego sie zdarzyło w firmie Oknoplast wybuchła by panika.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.01.2012, 02:32
Daje Ci głowę że gdyby coś takiego sie zdarzyło w firmie Oknoplast wybuchła by panika.
W firmie Oknoplast właśnie wybucha panika, bo właśnie się zorientowali, jaki samorodny talent marketingowy - wislak68 - im umyka. Może jeszcze zdążą go zatrudnić, i zapobiec stratom jakie im niewątpliwie przyniesie kontrakt z Interem Mediolan...

Tymczasem w Małopolsce tysiace kibiców Wisły zaczyna wyrywać swoje okna....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:40
wislak68
Cytat:
Jak słusznie zauważyłeś zostałeś wypunktowany w pierwszej rundzie. W drugiej grozi Ci nokaut
Niet. Po twoim slabym i niecelnym ciosie idzie teraz kontra prawym sierpowym, i lecisz na deski

Cytat:
A więc: 38 mln mieszkańców: czy twoim zdaniem każdy mieszkaniec kupuje okna: również dzieci, tata z mamą, emigranci, przebywający w czasowym odosobnieniu itp, itd. Po dokładnej analizie spróbuj się zastanowić ilu potencjalnych klientów Ci zostanie.
A wiec: kilkadziesat tys. kibicow Wisly: czy twoim zdaniem kazdy kibic kupuje okna firmy oknoplast: również dzieci, tata z mamą, emigranci, przebywający w czasowym odosobnieniu itp, itd. Po dokładnej analizie spróbuj się zastanowić ilu potencjalnych klientów Ci zostanie.
Dalej: czy z tych którzy Ci zostaną wszyscy będa kupowali akurat okna plastikowe? Ktoś może woli drewniane. Albo jeszcze jakieś inne. Odejmi ich od liczby poprzednio otrzymanej.
Dalej: było by pięknie gdyby okna sprzedawał tylko Oknoplast. Ale tych firm jest w Polsce dużo dużo więcej (jeśli masz ochotę to możesz sprawdzić sobie w internecie ile) i każda z nich posiada stosunkowo niewielką część rynku. A zatem od liczby poprzednio już pomniejszonej odejmi tych którzy klientami Oknoplastu nie są.

Myslalem ze obaj jestesmy na takim poziomie wiadomosci, ze takie detale mozna ominac. Czyli poprostu pisze; Polska 38 mln, kibice Wisly kilkadziesiat tys. i to wystarczy. Wystarczy by zobrazowac rzekomy gwaltowny spadek sprzedazy w Polsce (w przypadku olania tej firmy przez wislakow ktorzy kupuja tam okna) jako absolutnie nierealny w sytuacji ktorej podales. Bo jesli np.10% polakow kupuje tam okna, i 15% wislakow, to... o jakim gwaltownym spadku mowimy?

Cytat:
I teraz od tej liczby odejmij kilkadziesiąt tysięcy (tak proponujesz) i zobacz jaki to procent całosci. Daje Ci głowę że gdyby coś takiego sie zdarzyło w firmie Oknoplast wybuchła by panika.
Napisalem: "Nawet jakby wszyscy olali oknoplast (tj. Ci ktorzy byli ich klientami, nie kazdy kibic Wisly przeciesz jest ich klientem)"

Tjaa, proponuje. Przespij sie lepiej...
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:40
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
W firmie Oknoplast właśnie wybucha panika, bo właśnie się zorientowali, jaki samorodny talent marketingowy - wislak68 - im umyka. Może jeszcze zdążą go zatrudnić, i zapobiec stratom jakie im niewątpliwie przyniesie kontrakt z Interem Mediolan...

Tymczasem w Małopolsce tysiace kibiców Wisły zaczyna wyrywać swoje okna....
... Na szczęście w firmie Oknoplast jest jeszcze mistrz nad mistrze: Oldpara. Król PR i do w cipnej riposty... Ratuje sytuacje błyskotliwym komentarzem na forum kibiców Wisły.

Tysiące kibiców Wisły zastygły przed swymi oknami i czekają na to co nastąpi...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.01.2012 o godz. 02:43.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:43
Tjaa, proponuje. Przespij sie lepiej...
Dobra Bobku. Idź się prześpij. Z Tobą dyskusję już skończyłem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.01.2012 o godz. 02:46.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:50
wislak68
Tak myslalem Sila argumentow zbyt przytlaczajac
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 02:52
wislak68
Tak myslalem Sila argumentow zbyt przytlaczajac
No właśnie. Wygrałeś.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.01.2012, 09:22
W Polsce rynek okien jest już nasycony. Minęły już czasy boomu na wymianę okien, pozostało nieliczne grono ludzi ( nie liczę nowych budów ). Zaś we Włoszech Oknoplat trafia na podatny grunt , gdyż tam dopiero zaczyna się etap wymiany okien. Także we Włoszech więcej zarobią niż w Polsce, gdyż tam są skłonni więcej zapłacić za okna niż polacy. To Wisłę powinniśmy winić za to , że nic nie robi aby znaleźć sponsora głównego. Nie liczcie też, że małopolskie firmy będą sponsorować zespół Wisły i Cracovii . Doskonale wiedzą, że sponsorując któryś z klubów stracą 20/30% klientów. Przykładowo , aktualnie klub Wisły i Cracovii sponsoruje Mix Electronics. Nie naraża się żadnemu kibicowi, gdyż krakowska firma ogólnie wspiera krakowski sport. Owszem znajdują się kibice Wisły ( czyt. Szubryt ) ale to się rzadko zdarza.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 14:21
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
W Polsce rynek okien jest już nasycony. Minęły już czasy boomu na wymianę okien, pozostało nieliczne grono ludzi ( nie liczę nowych budów ). Zaś we Włoszech Oknoplat trafia na podatny grunt , gdyż tam dopiero zaczyna się etap wymiany okien. Także we Włoszech więcej zarobią niż w Polsce, gdyż tam są skłonni więcej zapłacić za okna niż polacy. To Wisłę powinniśmy winić za to , że nic nie robi aby znaleźć sponsora głównego. Nie liczcie też, że małopolskie firmy będą sponsorować zespół Wisły i Cracovii . Doskonale wiedzą, że sponsorując któryś z klubów stracą 20/30% klientów. Przykładowo , aktualnie klub Wisły i Cracovii sponsoruje Mix Electronics. Nie naraża się żadnemu kibicowi, gdyż krakowska firma ogólnie wspiera krakowski sport. Owszem znajdują się kibice Wisły ( czyt. Szubryt ) ale to się rzadko zdarza.
Mądry post. A zdanie wyboldowane powinno zapaść w pamięć wszystkich kibiców. Nie tylko krakowskich. Howgh.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 31.01.2012, 12:56
Według PS w obecnym sezonie za grę w pucharach ( el. LM i LE ) zarobiliśmy 18 milionów złotych. ( Wpływy od UEFA ).
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 31.01.2012 o godz. 13:02.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2012, 13:09
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-620-tys-euro/

patrząc na to jestem ciekawy
"jakim ch...m"

chyba ze nagle euro tak podskoczyło w góre
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.01.2012 o godz. 18:40.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 31.01.2012, 13:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-620-tys-euro/

patrząc na to jestem ciekawy
"jakim ch...m"

chyba ze nagle euro tak podskoczyło w góre
Cytat:
Po pierwsze, Kraków od roku (transfer braci Brożków do Trabzonsporu) nie sprzedała korzystnie żadnego piłkarza, a wzrósł koszt utrzymania drużyny. Po drugie, niższe od zakładanych są wpływy z dnia meczowego. Po trzecie, krakowianie nie mogą obracać zarobionymi 18 milionami złotych za grę w eliminacjach Ligi Mistrzów i Lidze Europy. Te pieniądze UEFA przekaże im dopiero latem, ale pod warunkiem, że mistrz Polski rozliczy się z Avancesport, firmą marketingowo-menedżerską, która w latach 2001-05 przeprowadziła Wiśle wiele transferów. Szwajcarski sąd uznał bowiem racje Avancesport, domagającej się od krakowskiego klubu ponad 700 tys. euro tytułem prowizji.
sportowefakty.pl podają tylko wpływy z LE.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.01.2012 o godz. 18:41.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2012, 13:38
czyli 6.800 PLN zarobiliśmy grając i wygrywając w Lidze Europy
a ponad 11.2 miliona zarobiliśmy z samych eliminacji LM?

Bartosz - aaa jak za IV runde tyle było to się wszystko bedzie zgadzało.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.01.2012 o godz. 13:59.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów