The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2012, 00:22
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Nie zjedzcie mnie
Troli się ignoruje a nie zjada

A co do meczu - spodziewałem się bezwładnej młócki a nieźle się to oglądało, choć faktycznie Szwedzi to jeszcze jedną nogą na wakacjach byli.Nie oglądałem zbyt uważnie ale nie przypominam sobie żeby Pareiko miał choćby jedną interwencje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.01.2012, 01:07
Nie zjedzcie mnie
Zwalniamy Moskala Chu.. jeden ewidentnie nie daje pograć chłopakom tylko wymyśla jakieś chore schematy przez które chłopaki nie mogą wygrywać meczów i potem płaczą w szatni.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.01.2012, 01:24
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Zwalniamy Moskala Chu.. jeden ewidentnie nie daje pograć chłopakom tylko wymyśla jakieś chore schematy przez które chłopaki nie mogą wygrywać meczów i potem płaczą w szatni.
Weź się nie gorączkuj bo to tylko sparing. Na tle Szwedów blado się wypaść nie dało! Zachowaj umiar i trzeźwy umysł. " Pod presja przeciwnika " ? Dobre żarty...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.01.2012 o godz. 01:27.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 01:36
Weź się nie gorączkuj bo to tylko sparing. Na tle Szwedów blado się wypaść nie dało! Zachowaj umiar i trzeźwy umysł. " Pod presja przeciwnika " ? Dobre żarty...
Żarty? Z RM też sobie tak żartowałeś?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.01.2012, 09:32
Dla mnie mecz jak mecz,niczym na + nasi nie zaskoczyli,może poza wynikiem,ale to był sparing,ze Szwedami którzy rozpoczeli dzień wcześniej pierwsze zgrupowanie....więc taken easy .Czy jest dobrze czy nie pokażą mecze z Legią ,Standart-em.Na plus napewno będzie to,że rozpoczynając lige będziemy miec już dwa mecze o coś za sobą.W MP realnie nie chce mi sie wierzyc ,ale mam nadzieje na podium lub PUCHAR.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.01.2012, 11:04
w myśl zasady że zwycięzców się nie sądzi czekajmy na to co pokażemy dalej
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2012, 11:32
Szwedzi są na początku przygotowań , Barcelona grała trzecim składem ,Tottenham " dołował" w lidze ,Fulham przyjechał bez najlepszych - oto całe forum dyskusyjne.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.01.2012, 11:39
Rzeczywiście Skandynawowie nie są w tym momencie w najwyzszej, formie, dlatego warto byłoby dobrze zagrac pozostale mecze i zweryfikowac formę z Rapidem albo Dinamem w finale
http://www.theatlanticcup.eu/images/fade1.jpg
Kiedyś jeszcze z Kosą wygraliśmy turniej w Chicago a później mieliśmy w mojej opinii najlepszą rundę, gdzie wbijaliśmy 3 gole w 30 minut jak Barca
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.01.2012 o godz. 11:43.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.01.2012, 12:02
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post

Praktycznie wszyscy zawodnicy zagrali dziś dobre spotkanie.
Szczególnie Kirm. Po co Moskal go wystawia ? nierozumiem. Gdyby na jego pozycji grał ktoś kto jest ciut wyżej z umiejętnościami niż poziom Zabrza to bylibyśmy w zgoła innym miejcu. Małecki to samo, myślenia w jego grze nie ma za grosz. Ale to są rzeczy wiadome nie od dziś.

Poza tym to wszyscy poprawnie. Coś czuje, że brak nowych twarzy w zespole wyjdzie nam na dobre.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.01.2012, 12:05
Jestem optymistycznie nastawiony do tego co zobaczyłem mimo klasy i poziomu przygotowań przeciwnika.
Chłopaki grali w piłkę nie było kopania się po czole.
Widać, że zaczynają się już lepiej rozumieć na boisku, chociażby prosty przykład Biton wie, że Mały robi często zamach i wie jak ustawić się pod jego wrzutkę.

Taka uwaga do Michała Czekaja który zasadniczo miał klika dobrych interwencji, chciałbym aby właśnie w takich meczach Czekaj podejmował większe ryzyko przy wyprowadzaniu piłki, to jest tylko sparing dzięki któremu można poćwiczyć pewne zagrania bez konsekwencji.

Oglądając Bunoze czasami mam wrażenie że coś w nim jednak jest i te 400 k euro to jednak nie pieniądze wyrzucone w błoto.

Szkoda że ten krzyżak Maora nie był tak precyzyjny jak ten który zaprezentował w Izarelu bo mógłby na YT znowu błysnąć
http://www.youtube.com/watch?v=ALXpd-WCEZU

Dobrze grał również Wilk z Nunezem w środkowej strefie, obawiam się jedynie że przy absencji jednego z nich nasz środek pla nie będzie tak mocny. Szczególnie Nunez dobrze rozciągał grę jak Mauro za starych czasów. IDEALNE jego podanie sprawiło że Maor po drugiej stronie boiska miał więcej czasu i mógł zdobyć gola.

Mam nadzieję że Małecki w końcu wyczuję ten moment w którym ma holować piłkę a w którym ja oddac bo jak zwykle przesadza.
Mimo braku skuteczności Kirm wygląda już lepiej od strony fizycznej.

W transmisji padło stwierdzenie że nasi piłkarze zaczęli więcej czasu spędzać na siłce, miałem takie wrażenie że to było widać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.01.2012 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.01.2012, 12:45
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie Kirm. Po co Moskal go wystawia ? nierozumiem. Gdyby na jego pozycji grał ktoś kto jest ciut wyżej z umiejętnościami niż poziom Zabrza to bylibyśmy w zgoła innym miejcu. Małecki to samo, myślenia w jego grze nie ma za grosz. Ale to są rzeczy wiadome nie od dziś.

Poza tym to wszyscy poprawnie. Coś czuje, że brak nowych twarzy w zespole wyjdzie nam na dobre.
Kirm był chyba najbardziej aktywnym zawodnikiem w pierwszej połowie później tempo spadło u niego, brakowało mu skuteczności, szkoda że ta aktywność nie przekłada się na grę, formę.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.01.2012, 13:02
Bunoza ma to co nie ma tak forowany przez wielu Czekaj - wyprowadzenie piłki z własnego pola karnego. Czasem i potrafi się włączyć do akcji ofensywnej. Coś podobnego robił Marcelo, tak jak w meczu Wisła-GKS Bełchatów. Oczywiście, nie skreślam Michała, bo Gordan też miał ciężkie początki w Wiśle, ale trzeba sobie szczerze powiedzieć, że na ten moment Czekaj nie powinien grać w ważnych meczach. Można mu dać szansę w meczu o Superpuchar Polski, Pucharze Polski czy w pojedynkach z ŁKS-em, czy Widzewem, ale na Standard powinien wyjść Chavez z Bunozą, ewentualnie zamiast Gordana Kew.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.01.2012, 13:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Mam wrażenie że nie ważne jak by Kirm zagrał to i tak na forum zostanie zjechany..
Akurat wczoraj miał kilka udanych dryblingów, był dość aktywny.. a że nie skuteczny: Małecki i Iliev jakoś też marnują sytuacje raz po raz i zbytnio nikt się nad nimi nie pastwi.. Genkov podobnie.

Z relacji z ostatniego zgrupowania dało się też wyczytać że forma Kirma idzie do góry, może to jest ten moment kiedy nasz skrzydłowy zacznie grać na miarę oczekiwań?

I żeby nie było że bronie Kirma - za ostatnie 2 sezony (nie licząc przebłysków) powinien być wyjebany z klubu. Ale trzeba być obiektywnym, jak ktoś zasłuży na pochwałę to trzeba chwalić a jak ktoś zasłuży na o.......enie to trza o.......ić..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.01.2012, 13:22
hmmm zabijcie mnie ale wczoraj dobrze zagrał Lamet z Jaliensem po Czekaju widać że ma lewą noge tylko to podpierania;p bo boi się nią podać i myśle że stąd wynika to iż nie wyprowadza piłki bo jest ustawiany jako pół lewy i cięzko mu prawą nogą grać w inne miejsce niż do bramkarza albo Jaliensa
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.01.2012, 13:55
Kirm wczoraj w 1 połowie po raz pierwszy od czasów Levadii wyglądał jak skrzydłowy, nie miał problemów z minięciem 1 rywala, był szybki przebojowy, nawet piłka mu nie odskakiwała . Rozumiem, że mogą irytować zmarnowane okazje, ale akurat jego forma jest dobrym prognostykiem przed sezonem.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 29.01.2012, 14:01
Ja uważam że Naszym największym wzmocnieniem będzie powrót do formy kilku piłkarzy jak nie całej drużyny. A nie transfery
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.01.2012, 14:07
chopin napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że Naszym największym wzmocnieniem będzie powrót do formy kilku piłkarzy jak nie całej drużyny. A nie transfery
To wiadomo, ale pomyśl jakby w parze z powrotem formy, przyszedł klasowy lewy obrońca i czwarty do brydża na skrzydło - bo mamy trzech: Mały, Kirm i Iliev - to byłoby jeszcze lepiej.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.01.2012, 14:11
neq. napisał(a):Wyświetl post
hmmm zabijcie mnie ale wczoraj dobrze zagrał Lamet z Jaliensem po Czekaju widać że ma lewą noge tylko to podpierania;p bo boi się nią podać i myśle że stąd wynika to iż nie wyprowadza piłki bo jest ustawiany jako pół lewy i cięzko mu prawą nogą grać w inne miejsce niż do bramkarza albo Jaliensa
Hmmm nie wiem kolego jak mogli zagrać dobrze tak doświadczeni zawodnicy jak wspomniana dwójka holendrów ....komentatorzy lizali monitory i chwalili raz po raz emerytów.Czekaj mimo dwóch kiksów zagrał ciekawy mecz.Nie wiem kolego czy oglądałem ten sam mecz co ty ale wydaje mi się że to cała drużyna grała do bramkarza

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 29.01.2012, 15:00
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
To wiadomo, ale pomyśl jakby w parze z powrotem formy, przyszedł klasowy lewy obrońca i czwarty do brydża na skrzydło - bo mamy trzech: Mały, Kirm i Iliev - to byłoby jeszcze lepiej.
Rafał Boguski? Przy kontuzji Sobola ewidentnie brak drugiego defensywnego pomocnika. I widać to było we wczorajszym meczu gdzie jedynym nie zmienionym zawodnikiem z pola był Wilk.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.01.2012 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.01.2012, 15:15
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Rafał Boguski? Przy kontuzji Sobola ewidentnie brak drugiego defensywnego pomocnika. I widać to było we wczorajszym meczu gdzie jedynym nie zmienionym zawodnikiem z pola był Wilk.
Mały też grał cały mecz
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.01.2012, 15:31
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
Hmmm nie wiem kolego jak mogli zagrać dobrze tak doświadczeni zawodnicy jak wspomniana dwójka holendrów ....komentatorzy lizali monitory i chwalili raz po raz emerytów.Czekaj mimo dwóch kiksów zagrał ciekawy mecz.Nie wiem kolego czy oglądałem ten sam mecz co ty ale wydaje mi się że to cała drużyna grała do bramkarza

hmm no grali do bramkarza;p ale chodzi mi o to że pierwszy raz Jaliens jakoś tak spokojnie interweniował i zapomniałem że powinienem się bać i ciśnienie powinno rosnąć kiedy on interweniuje
wiem że to pewnie spowodowane klasą przeciwnika i tym że nie musieli się za bardzo pocić i biegać ale lepszy rydz niż nic
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.01.2012, 15:51
a Bunoza się uczy kopać prawą nogą- zawsze jakiś postęp nawet nieźle mu to wychodzi
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2012, 16:25
Dobrze było !

ostatnio jak graliśmy ze skandynawami to nas lali
a wczoraj widac było pomysł.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.01.2012, 22:00
chopin napisał(a):Wyświetl post
No i to jest złota myśl (bo dobre zgranie drużyny to b.ważny element gry), choć z jeden transfer by się jednak przydał.

Też uważam że jesienią gdybyśmy grali z Meliksonem i Małeckim (ale i ze zdrowym Sobolewskim , którego i wiosną niestety może braknąć), a przede wszystkim wykrzesali z obecnego potencjału więcej to nasze miejsce byłoby na szpicy tabeli, bo z tego potencjału ludzkiego można wyciągnąć znacznie więcej niż zrobił to RM jesienią.

Tyleż że zamiast Kirma grać powinniśmy na skrzydłach Meliksonem i Małeckim, a na środku widziałbym Garułę, obok Wilka i …Diaza (ew. Jirsaka). Nuneza widziałbym zaś na LO, co jak widać powoduje nadal problemy z obsadą pozycji drugiego def. pomocnika lub LO. Diaz zagrał przyzwoicie, ale na tle lepiej przygotowanych szybkościowo rywali znowu mogą być problemy jeśli będzie grał na LO. Cieszy względnie dobra postawa Jaliensa, ale znowu istota sprawy to rywal na wstępnym okresie przygotowawczym. Myślę więc że powinno się znaleźć miejsce dla Jovanovicia w obronie, a zwłaszcza dla Bitona w ataku, stawianie na Genkowa jest takie jak na Kirma, jak dla mnie na siłę i wbrew logice. Liczę też na to, iż wiosną pokaże znacznie więcej Iliew niż uczynił to jesienią w naszej drużynie.

Generalnie więcej Bitona a mniej Genkowa, oraz Kirm mimo wszystko na ławkę, bo ileż razy można marnować wysiłek całej drużyny, nie wykorzystując kolejnych sytuacji bramkowych wypracowanych przez kolegów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.01.2012 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.01.2012, 22:59
Melikson na skrzydle? Marnotrawienie potencjału. Podwieszony pod napastnikiem wolny elektron to idealna pozycja. W środku Garguła z Wilkiem, na bokach Małecki i Iliew. Obrona Nunez Bunoza Jaliens Jovanovic (kolejność przypadkowa). W bramce wiadomo;-) Mój idealny skład i chyba najsilniejszy.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2012, 00:15
Ja co do Nuneza mam inne zdanie, dla mnie ewidentnie chlopak nadaje sie na pomocnika w koncowce sezonu i w sparingu ze Szwedami to tylko potwierdzal. A ze jest alternatywa na LO to tylko dodatkowy plus na rzecz jego wykupienia w czerwcu...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 30.01.2012, 00:22
My wygrywamy z mistrzem Szwecji (po dobrym, ciekawym meczu), a tym czasem Amica przegrywa z jakimiś bolkami

Lech Poznań - FC Vaduz 0:1
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2012, 00:24
bo to są tylko sparingi......

chociaz ten mistrz Szwecji to wyglądał raczej jakby wystawił drużynę B, no ale może to Nasi sa tacy zajebiści w końcu.
I oby tak było, bo jak przepracujesz zimę, taki będzie sezon.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.01.2012, 03:06
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
Melikson na skrzydle? Marnotrawienie potencjału. Podwieszony pod napastnikiem wolny elektron to idealna pozycja. W środku Garguła z Wilkiem, na bokach Małecki i Iliew. Obrona Nunez Bunoza Jaliens Jovanovic (kolejność przypadkowa). W bramce wiadomo;-) Mój idealny skład i chyba najsilniejszy.
Może być i Iliew zamiast Kirma, ale istotą sprawy jest miejsce dla Andraża na ławie , a nie w pierwszym składzie.

Po drugie Melikson na skrzydle mógłby się zmieniać pozycją z Gargułą który w GKS B. grywał i na lewej pomocy, taka wymienność funkcji jest czymś naturalnym w piłce nożnej. /Melikson, Garguła, Małecki/, lub /Małecki, Melikson, Iliew/ daje szanse na grę dwoma def. pomocnikami, a jeden def. czyli Wilk (Garguła jest za słaby przy odbiorze piłki, pozostaje więc jako drugi def. pom. Diaz, lub Jirsak, jesli Nunez miałby sie pojawić na LO) to przy niepewnej obronie dość ryzykowny wariant, powinnismy nadal grać jednak dwoma def. pom.
Problemem jest stała obecność w pierwszym składzie Kirma i moje propozycje eliminują tą kwestie, zachowując możliwość gry dwoma def, pom.
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ja co do Nuneza mam inne zdanie, dla mnie ewidentnie chlopak nadaje sie na pomocnika w koncowce sezonu i w sparingu ze Szwedami to tylko potwierdzal. A ze jest alternatywa na LO to tylko dodatkowy plus na rzecz jego wykupienia w czerwcu...
Co do Nuneza, to nie jest kwestia gdzie on ma grać , tylko czy Diaz na LO da radę, bo jesienią nie dawał i stąd Nunez na LO byłby lepszym rozwiązaniem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.01.2012 o godz. 03:20.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.01.2012, 11:28
Atlantic Cup tabela na dzień dzisiejszy:

1. Dinamo Zagrzeb 1 3 3-1
2. Wisła Kraków 1 3 2-0
3. FC Midtjylland 1 3 2-1
4. Odense BK 1 0 1-3
5. Rapid Wiedeń 1 0 1-2
6. Helsingborg IF 1 0 0-2

Do finału wchodzą dwie najlepsze drużyny. Nasz kolejny rywal to FC Midtjylland. Średniak z ligi duńskiej. Obecnie na 3 miejscu z 5 oczkami przewagi nad znanym nam już Odense. Co ciekawe Midtjylland dużo gorzej spisał się od Odense w Lidze Europy. Przechodząc tylko Q2 i odpadając w kolejnej rundzie z znanym nam zespołem Vitórią de Guimaraes. Najbardziej rozpoznawalnym Polakiem grającym w duńskim klubie i jednocześnie przymierzanym kiedyś do gry w Wiśle był Arkadiusz Onyszko. Z innych znanych byłych piłkarzy jest Mohamed Zidan grający obecnie w jednym klubie z Kubą Błaszczykowskim czyli niemieckiej Borussi. Obecna kadra naszego najbliższego rywala składa się głównie z Duńczyków. Z obcokrajowców najliczniejszą grupę tworzą Nigeryjczycy, gdyż ten duński klub ma podpisaną współpracę z nigeryjskim FC Ebedei. Ciekawostką jest, że ma również współpracę z indyjskim Dempo S.C. w którym kiedyś grał Dudu GoalMachine. Biorąc pod uwagę, że zarówno Wisła jak i duńczycy wygrali swoje pierwsze spotkania, to możemy spodziewać się interesującego widowiska, które może przesądzić o awansie jednej z drużyn do finału.

1 stycznia, oprócz meczu Wisły zagra również lider Atlantic Cup Dinamo Zagrzeb z mistrzem Szwecji, którego gładko ograliśmy 2-0. Czy chorwacki klub ogra równie gładko Szwedów i przybliży się do gry w finale. Czy Szwedzi pokrzyżują plany Chorwatów? Wreszcie czy Wisła wygra i awansuje na pozycję lidera? O tym przekonamy się niebawem.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów