|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
chodzi o to, że zapewne wszystkie kraje cywilizowane podpiszą tą umowę
![]() "Podpisanie umowy odbyło się w Tokio, ponieważ to Japonia jest krajem-depozytariuszem umowy ACTA. Razem z Polską podpisy złożyły też Belgia, Bułgaria, Czechy, Finlandia, Francja, Grecja, Węgry, Irlandia, Włochy, Łotwa, Litwa, Luksemburg, Portugalia, Rumunia, Słowenia, Hiszpania, Szwecja i Wielka Brytania. Podpisu nie złożyły za to Cypr, Estonia, Niemcy, Słowacja i Holandia, ponieważ te kraje czekają na zakończenie procedury konstytucyjnej upoważnienia ambasadora." dużo szumu o nic... |
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
CYpr,EStonia,Słowacja... powiedzialy stanowcze NIE. oczekuje tego rowniez od Naszego rzadu ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kamienie poleciały w stronę siedziby PO w Poznaniu; policja użyła armatki wodnej
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Swoją drogą zaraz Tusek będzie piał, że terrorysty są Ci którzy biorą udział w proteście i Ci którzy na nich głosowali. Mam nadzieję, że do następnych wyborów pojawi się jakaś alternatywa która będzie mniejszym złem niż PO*eby i PiSuary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
? Bo z tego co się orientuję(ale pewny na 100 % nie jestem) , to w takim przypadku umowa nie wiązała by żadnego z państw UE. Dlatego coś nie chce mi się w to wierzyć. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zapominacie niektórzy, że:
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Poprawcie mnie jeśli któryś z wymienionych powyżej krajów podpisał jednak ACTA. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
za Afryke tez sie Ameryka wezmie za niedługo bo juz tam jakies gangi wyczaili co ludzi mordują |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat braku na liście Chin , Indii , Wietnamu czy Brazylii poszukiwał dopatrywał bym się w tym , że są dosyć miernymi ,,producentami'' własności intelektualnej a nie , że się nie chcą w to ,,bawić''
![]() Po prostu im się to w żadnym stopniu nie opłaca. Cytując ,,Żadnych złudzeń , Panowie!'' , że to nie jest zwykła kalkulacja.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 26.01.2012 o godz. 20:36.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja jestem przeciw, bo nic ....a o nas bez nas, gdyby tusk mógł zostać jeszcze na 1 kadencję za chuja pana by to nie przeszło, bo by walczył za elektorat, a tak to już nawet nie robi pozorów że interesuje go zdanie polaków.
Ale tak z innej beczki panowie, przykładowo ACTA wszędzie się przyjeło, ale jednak nie w PL. Dużo by to nam nie zmieniło bo 70% stron, ze stron zagranicznych które odwiedzamy to strony USA, UK. Dobrze myślę, czy mi się coś pomyliło? ![]() ![]()
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Inna rzecz to wiarygodność tych informacji. Tusk łże jak pies. W sumie, niby nic nowego, ale że robi to tak głupio...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2012 o godz. 22:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nadchodzi kolejna Ustawa o cechach totalitarnych: http://www.polityka.pl/kraj/1523695,...netycznym.read
Tych przepisów/Ustaw/nowelizacji Ustaw namnożyło się za tego Rządu ... Rządu, ktory straszy obywateli dyktaturą i faszyzacją kraju przez inną partię ... Np. niewinne przepisy regulujące uprawnienia pracowników socjalnych pomocy społecznej mają takie cechy totalitarne. Pracownik socjalny bez wyroku sądu albo decyzji Prokuratora może autorytatywnie wydać opinię, że rodzina jest patologiczna i należy jej odebrać dziecko i tzw. państwo dziecko wówczas rodzinie odbierze ....
Ostatnio edytowane przez yarow : 26.01.2012 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]()
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
... a to jeszcze na dokładkę, opinia Pana mec. Gwiazdowskiego:
![]() http://www.blog.gwiazdowski.pl/index...tent=1&id=1090 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klasyka. To samo było na "Marszu niepodległości".
Ciekawe co zrobią, kiedy naród faktycznie ruszy, rozwścieczony biedą i zakłamaniem rządu? Policja podobno niezłe bydło zrobiła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2012 o godz. 22:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można się śmiać i potraktować jako teorię spiskową:
http://www.wykop.pl/ramka/1019825/in...m-pilotazowym/ Fakt jest jednak taki, że INDECT istnieje: http://pl.wikipedia.org/wiki/INDECT |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. Oprawa PR zapewni im łatkę mężów opatrzoności i w kólko to samo. Poza tym wszystko co cenne i strategiczne między Odrą a Bugiem ma właścicieli poza granicami. Poza Lotosem i KGHM. Ale to pikuś. Spokojnie, zarządzający Europą nie są pojebani. Doceńcie ich wreszcie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.01.2012 o godz. 23:18.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Może sprawą powinien zainteresować się europejski trybunał sprawiedliwości ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam od siebie nie może się niczym zainteresować musi być wniosek o wydanie opinii.
O takiej możliwości wspominała zresztą europoseł z SLD. Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeśli ktoś nie śpi, to polecam włączyć TVP INFO ( o dziwo
) jeśli się nie mylę, a tak mi się wydaje to właśnie pokazują dokument o przewrocie/rewolucji pokojowej na Islandii! W takim razie warto zobaczyć, jak powinno być i u nas!Edit: Tak to jest ten film! Serdecznie polecam! Niesamowite ale natrafiłem na taki komentarz: http://fakty.interia.pl/raport/inter...1469,,50633014 ,więc sam Wam nie będę opisywał co tak naprawdę tam się działo.
Ostatnio edytowane przez 888 : 27.01.2012 o godz. 00:14.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Polecam jednak troszke inne źródła niż komentarze z łonetu.
Islandzki podatnik zapłaci za błędy banku. Po miesiącach dyskusji i mimo wcześniejszego zdecydowanego odrzucenia pomysłu w referendum, parlament Islandii zatwierdził porozumienie w sprawie zbankrutowanego pod koniec 2008 roku internetowego banku Icesave. Porozumienie przewiduje wypłacenie Wielkiej Brytanii i Holandii łącznie 3,8 mld euro tytułem utraconych przez ich obywateli wkładów. Pierwsza w ugoda w tej sprawie została w ubiegłym roku odrzucona przez Islandczyków w referendum, co zmusiło rządy trzech państw do wznowienia negocjacji. W środowym głosowaniu w 63-osobowym Althingu (jednoizbowym parlamencie) porozumienie poparło 44 deputowanych, a 16 było przeciw. Wniosek o ponowne referendum odrzucono większością 33 do 30 głosów. Nowa ugoda zapewnia Islandii zmniejszenie obciążeń odsetkowych i dogodniejsze terminy spłat. Rządy brytyjski i holenderski wypłaciły łącznie 300 tysiącom swych obywateli odszkodowania za ich wysoko oprocentowane wkłady w Icesave, żądając jednocześnie od Islandii odpowiedniej rekompensaty. Ugoda z Reykjavikiem w tej sprawie uważana była za niezbędny warunek powodzenia starań o przyjęcie Islandii do Unii Europejskiej, przez co islandzcy politycy zdecydowali się na działanie wbrew swoim interesom. Poparcie dla UE spada nadal, ale i tu politycy znajda obejście by spełnić swoje marzenia. źródło: www.islandia.org.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
te wszystkie manifestacje w polskich miastach pokazują jak polskie społeczeństwo jest podatne na propagandowe informacje podawane w mediach.. Polacy to stado nie myślące indywidualnie tyko masowo, tak jak nakazują im media..
Śmieszą mnie całe te protesty i manifestacje anty ACTOWE organizowane przez gówniarzy dla gówniarzy, którzy zaraz po wracają robić szum w internecie... Poważni ludzie nie mają czasu na takie pierdoły, a samo bronienie 'piractwa' przez manifestujących pokazuje jacy debile brali udział w tych marszach. Oczywiście nie piszę tutaj o grupce ludzi, którzy przeczytali cały dokument i mają jakieś zastrzeżenia co do przyszłościowych ograniczeń wolności słowa, ale o dziewczynkach i chłopaczkach krzyczących: "nie dla Acta", którzy boją się tylko i wyłącznie o swoje konta na facebook'u.. Żałosny jest widok gówniar (dziewczyn) krzyczących "gestapo" lub "kto nie skacze ten z policji", które tak naprawdę w dupie były i gówno widziały, a po skończeniu swoich żałosnych kierunków socjologii lub psychologii same będą cisnęły się do Policji do pracy! Apelują, ludzie ogarnijcie się, bo jesteście żałośni! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|