The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2012, 13:57
13 grudnia będziemy się spotykac pod domem Jaruzelskiego w rocznice wprowadzenia stanu wojennego
26 stycznia będziemy się spotykać pod domem Tuska w rocznice podpisania ACTA

innej opcji nie widzę
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.01.2012, 14:27
A bolek....

...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.01.2012, 14:32
AntyDrozd napisał(a):Wyświetl post
Myśle że 80% najmniej...każdy wtedy był podniecony Tuskiem zwłasza studenci którzy cieszyli sie nowymi perspektywami za granicą a i też przeciwko Kaczyńskiemu byli
Po za tym jak krzyczeli je.... Tuska, to połowa miała głowy w dół albo próbowali przekrzykiwac je... ACTA
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 26.01.2012, 14:35
ej to co w końcu, jebiemy system i dalej ściągamy wszystko czy już jednak nie ;0?
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Od: 04.2011

Stary 26.01.2012, 14:41
Wczoraj ściągnełem windowsa 7,Viste i dużo innych programów na zapas
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 26.01.2012, 14:51
Wczoraj ściągnełem windowsa 7,Viste i dużo innych programów na zapas
skąd ściągnałeś Vistę 7 że tak spytam
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
ukasek
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 26.01.2012, 14:56
ja to samo chyba z 10 gier PES 12, Fife 12 itd ;p filmow tez kolo 30 haha
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.01.2012, 14:58
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Ponad 10000 ludzi w Krakowie.[...]

W Krakowie było co najmniej 10 tys. osób (niektóre źródła podają, że 15 tys.) na manifestacji, przed podpisaniem.

Tylko dlaczego w pozostałych miastach uczestniczyły tylko setki ?
Internet internetem ale ważna jest "medialność uliczna", nacisk tą formą.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.01.2012, 14:58
Ja pare lat temu głosowałem na Tuska, przyznaje się. Dałem się oszukać. Trudno. Ale czy to moja wina, czy oszusta? W ostatnich wyborach oddałem głos nieważny (ileśtam głosów nieważnych powoduje że wybory są nieważne). Więc prosze nie wypominać.

P.S. Donald Tusk, gdzie masz mózg.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 26.01.2012, 15:00
ukasek napisał(a):Wyświetl post
ja to samo chyba z 10 gier PES 12, Fife 12 itd ;p filmow tez kolo 30 haha

to chyba czas założyć" między"Wiślacki komitet wspierania brata po szalu" w tych trudnych czasach bedzie trzeba sie wymieniac zdobyczami
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.01.2012, 15:07
I co z tego,że było ponad 10000?! Gdyby wybory odbyły sie dzisiaj to z 70% obecnych na marszu oddało by głos na rudego,byle by nie wygrał Kaczyński!
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 26.01.2012, 15:09
cpc napisał(a):Wyświetl post
Upadek hitlera - ACTA
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=INE1nRKbdWc
http://www.youtube.com/watch?v=kJFXtvWj1rc
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.01.2012, 15:15
Hermond napisał(a):Wyświetl post
Ja pare lat temu głosowałem na Tuska, przyznaje się. Dałem się oszukać. Trudno. Ale czy to moja wina, czy oszusta? W ostatnich wyborach oddałem głos nieważny (ileśtam głosów nieważnych powoduje że wybory są nieważne). Więc prosze nie wypominać.

P.S. Donald Tusk, gdzie masz mózg.
Za pierwszym razem oszusta, za ewentualnym drugim twoja

Pierwsze słyszę o tych unieważnieniu wyborów ze względu na ilość glosów nieważnych i jakoś nie wydaje mi się żeby coś takiego miało miejsce
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.01.2012, 15:16
"cybernetyk ze wsi" mnie rozwalił.
I
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 26.01.2012, 15:29
A chomika też zblokują ?
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 26.01.2012, 16:12
Nie rozumiem co ma sprawa głosowania na Tuska do udziału w marszu i protestowaniu przeciw ACTA ? Czy to że ktoś na kogoś głosował oznacza że bezgranicznie będzie podążał za wszystkim co zostanie mu zaoferowane ? Ja na niego głosowałem ale jak widzę co proponuje mi swoimi pomysłami ustawami to po prostu drugi raz tego nie zrobię i tyle. Mam bić się w pierś i przepraszać ? Nie mam za co, tak jak nie przepraszano za Leppera czy Giertycha w rządzie czy to afery za czasów SLD.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2012, 16:18
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem co ma sprawa głosowania na Tuska do udziału w marszu i protestowaniu przeciw ACTA ? Czy to że ktoś na kogoś głosował oznacza że bezgranicznie będzie podążał za wszystkim co zostanie mu zaoferowane ? Ja na niego głosowałem ale jak widzę co proponuje mi swoimi pomysłami ustawami to po prostu drugi raz tego nie zrobię i tyle. Mam bić się w pierś i przepraszać ? Nie mam za co, tak jak nie przepraszano za Leppera czy Giertycha w rządzie czy to afery za czasów SLD.
Jeśli głosowałeś na Tuska a teraz oburzasz się na ACTA to znaczy, że nie masz bladego pojęcia co się dzieje w Polsce. Niektóre środowiska usilnie starały się już od początku roku 2010 nagłaśniać, że taki dokument jest w przygotowaniu.

Nie bij się w pierś i nie przepraszaj. Wystarczy, że będzie Ci przynajmniej głupio, że dałeś z siebie zrobić debila.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 26.01.2012, 16:31
hunter napisał(a):Wyświetl post
Jeśli głosowałeś na Tuska a teraz oburzasz się na ACTA to znaczy, że nie masz bladego pojęcia co się dzieje w Polsce. Niektóre środowiska usilnie starały się już od początku roku 2010 nagłaśniać, że taki dokument jest w przygotowaniu.

Nie bij się w pierś i nie przepraszaj. Wystarczy, że będzie Ci przynajmniej głupio, że dałeś z siebie zrobić debila.
Niektóre środowiska trąbia o wielu innych sprawach od paru lat (emerytury, fundusze demograficzne, polska armia,służba zdrowia, polityka zagraniczna etc) i dalej niektórzy głosujący na rudego niekumają co jest grane. Chwała Bogu może parę osób po sprawie z ACTA trochę się ogarnie choć na cuda nie liczę. Bo dziecku trzeba wyrwać lizaczka żeby zaczeło płakać, a to że ktoś inny wstrzymuje ich produkcje to dziecko zobaczy jak dorośnie i nie bedzie go miało gdzie kupić.A poziom wielu niby doroslych jest na poziomie własnie przedszkolaka
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.01.2012, 16:35
miśqu napisał(a):Wyświetl post
a dla mnie symbol Polski walczącej nie jest do końca profanacją. Wtedy POlacy walczyli z okupantami z Niemiec, teraz USA i częściowo też Niemiec pod szyldem UE. To że nie ma wojny militarnej to nie znaczy że nie ma walki. USA chętnie włączyło się do wojny, a ich przemysł wspierał obie strony konfliktu. A polski rząd nadal liże im dupy, nawet kiedy nie musi.
Już śpieszę z odpowiedzią. Nie wiem czy byłeś na tej manifestacji ale gwarantuję Ci że gdybyś zobaczył jakiś transparent ACTA-nie i najebane z 5 kotwiczek to też byś ochujał. Co innego jak piszesz wykorzystać to z szacunkiem na jaki zasługuje a nie jako ozdobnik nie niosący żadnej treści.

Sądzę że 90% tam zgromadzonych nie ma bladego pojęcia po co oni tam to dali. Spodobało się kibice czasami używają to musi być fajne. Bez ładu i składu.

Ja podchodzę bardzo krytycznie do wykorzystywania wszelkiego rodzaju symboli szczególnie przez półmózgie (swoją drogą wpiszcie sobie w odpowiedzi "półmuzg" i jak wam podkreśli kliknijcie prawym ) gimnazjalistki.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.01.2012, 16:35
A ryży jeszcz wczoraj łgał ustami swojego parobka Boniego, że wolności słowa nic nie zagraża, gdy tym czasem :

Cytat:
Wpisy usunięte z profilu KPRM na Facebooku nie były wulgarne

1 godz. 47 minut temu
Aktualizacja: 1 godz. 17 minut temu
Nie pięć tysięcy, a 7774 - tyle wpisów internautów przeciwnych umowie ACTA usunęła kancelaria premiera ze swojego profilu na Facebooku. Takie informacje - które zaprzeczają twierdzeniom Centrum Informacyjnego Rządu - otrzymaliśmy od firmy zajmującej się monitorowaniem serwisów społecznościowych. Wbrew twierdzeniom rządowych urzędników, zdecydowana większość usuniętych wpisów nie była wulgarna.

Przeczytaj pełny raport na temat komentarzy usuniętych z profilu KPRM na Facebooku

O usunięciu wpisów poinformował nas internauta

KPRM przyznaje: Usunęliśmy z sieci 5 tysięcy wpisów ws. ACTA

Według firmy Fanpage Trender, z profilu KPRM na Facebooku usunięto w trzech wątkach 7774 posty, zamieszczone przez 3226 osób (tzw. unikalnych użytkowników).
Firma dokładnie prześwietliła wpisy także pod kątem wulgaryzmów. A to dlatego, że w piśmie, które otrzymaliśmy od Centrum Informacyjnego Rządu, urzędnicy tłumaczyli, że posty zostały usunięcie właśnie z powodu wulgaryzmów. Gdy założyliśmy nasze profile w serwisach społecznościowych, podjęliśmy decyzję, by było to miejsce wymiany poglądów i informacji. Dotychczas rzeczywiście tak było. Niestety, od kilku dni, niektóre osoby wypowiadające się w komentarzach nie stosują się do standardowo przyjętej netykiety, m.in. piszą wulgaryzmy i spamują. Dlatego zdecydowaliśmy, że posty łamiące zasady netykiety będą usuwane - przekonywali urzędnicy.

Analiza firmy, która się z nami skontaktowała, wykazała jednak, że te twierdzenia nie mają potwierdzenia w rzeczywistości. Wulgarne komentarze stanowiły jedynie ułamek wszystkich usuniętych postów - dokładnie 1,49 procent. Dla Jana Zająca z Fanpage Trender wniosek jest oczywisty: To pokazuje, że nie potrzeba ACTA, żeby wypowiedzi w internecie były cenzurowane. Co więcej, pokazuje to przede wszystkim, że kancelaria premiera ewidentnie mija się z prawdą w oficjalnych wyjaśnieniach, które przekazuje opinii publicznej.
Oto przykłady usuniętych postów (pisownia oryginalna):

Proszę o oficjalny komunikat na temat ACTA, mamy prawo wiedzieć co podpisuje się za plecami obywateli

Szanowny Panie Premierze! Prosimy podjąć kroki w celu powstrzymania ACTA! Ten twór nie może przejść! Pozdrawiam

Nie wiem, czy ktoś już to pisał, ale... nie chcemy na naszej ziemi żadnego cholernego ACTA. Amerykanie już schowali SOPĘ do szuflady, może i polski rząd powinien postąpić podobnie. Masowe protesty już się szykują

Zwracam się z uprzejmą prośbą o NIE PODPISYWANIE ustawy o ACTA

Tacy chcecie byc zachodni za wszelka cene, to bierzcie przyklad z Bialego Domu. Jesli to Orwellowskie pieklo sie zisci, to NIKT nie bedzie pracowal na wasze rzadowe emeryturki, a tym bardziej nie zasili grona waszego elektoratu. Te Polske szlag trafi predzej, czy pozniej, ale chociaz moglibyscie udawac, ze obchodzi was opinia publiczna. Macie reprezentowac spoleczenstwo, a nie prywate. Najpierw powinno sie poinformowac ludzi o zagrozeniach ACTA, a pozniej podpisywac umowy. Skoro ACTA ma obowiazywac w calej Unii Europejskiej, to nam, Polakom, zalezy na tym, zeby Polska podniosla glos sprzeciwiu. Zycze, aby zrownanie poziomu edukacji z rowem marianskim udalo sie w przyszlosci i abyscie nie musieli uzerac sie z myslacymi ludzmi, ktorzy cenia sobie wolnosc. Kocham ten kraj, a wy zachowujecie sie jak wrogowie wlasnej ojczyzny. ACTA to tylko wierzcholek gory lodowej...

Wygląda na to, że polska Wikipedia będzie miała okazję zaczernić swoje strony. Decyzja została podjęta: 26 stycznia Polska podpisze Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), otoczone kontrowersjami międzynarodowe porozumienie mające na celu tępienie piractwa i podrabiania towarów. Informacje o terminie podpisania porozumienia pochodzą z Twittera polskiego oddziału Internet Society.

ACTA nie ma dobrej opinii wśród analityków. Dokument ten oskarżany jest o narzucanie amerykańskiego sposobu myślenia o własności intelektualnej i nierzadko uważa się go za szkodliwy dla innowacji w krajach Starego Kontynentu. Do tego dochodzi kontrowersyjny sposób przygotowywania tekstu porozumienia - wszystkie posiedzenia odbywały się za zamkniętymi drzwiami, a po ukończeniu dokumentu w 2010 roku był on prezentowany jako coś korzystnego dla gospodarki i prawa autorskiego, co trzeba po prostu szybko podpisać. Porozumienie ma mieć wpływ nie tylko na piractwo w Internecie, ale również na szeroko pojęty postęp technologiczny, a nawet obrót lekami.

ACTA chroni własność intelektualną w sposób agresywny i szkodliwy dla osób trzecich. W akcie często pada słowo "przemysł", ale o prawach obywateli już się tak dużo nie mówi. Definicja komercyjnej skali naruszenia własności intelektualnej w ACTA jest szersza, niż w obecnym prawie, i według niektórych może doprowadzić do uznania dziennikarzy za przestępców. Innowacje mogą być ryzykowne z punktu widzenia finansowego, a do tego ACTA może ponownie zbudować mury tam, gdzie już osiągnięto kompromis (Światowa Organizacja Handlu, Światowa Organizacja Własności Intelektualnej, porozumienie TRIPS i inne). Porozumienie może zaangażować dostawców Internetu w walkę z piractwem, co może zaowocować blokowaniem niektórych usług i monitorowaniem ruchu, a więc ograniczaniem komunikacji i naruszaniem prywatności abonentów.

Tymczasem, mimo licznych apeli organizacji pozarządowych (na przykład Internet Society i Panoptykon) ani polski rząd, ani Parlament Europejski nie wspominają nawet słowem o konsekwencjach podpisania porozumienia. Co więcej, Parlament UE nawet nie opublikował komentarza i swojej opinii o ACTA i mimo wpływu na rynek leków tekstu tego nie przeanalizowała komisja do spraw opieki zdrowotnej w UE. Mimo tego już za tydzień akt, o którym tak mało wiedzą zwykli obywatele, zostanie podpisany. Prawdopodobnie nie dowiemy się też dlaczego.

Przeczytaj pełny raport na temat komentarzy usuniętych z profilu KPRM na Facebooku
http://www.rmf24.pl/raport-koniec-wo...rne,nId,431236
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.01.2012, 16:40
Kaczyński nie ma prawa wypowiadać się na temat ACTA, bo nie posiada zapewne komputera. Zapamiętać i powtarzać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2012, 16:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński nie ma prawa wypowiadać się na temat ACTA, bo nie posiada zapewne komputera. Zapamiętać i powtarzać.
Znajdź mi polityka w sejmie, który jest na tyle kompetentny aby się w kwestii ACTA wypowiadać
Poziom merytoryczny jest naprawdę żałosny, co wytykają i GIODO, i RPO.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.01.2012, 16:55
Erystyka ,erystyka ... ;-) Marszałku złaź z wyżyn sarkazmu!!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.01.2012, 16:57
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post

Do znudzenia można przypominać sprzed 5 lat:

Cytat:
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki; wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

jeśli ktoś coś obiecał i 4 lata gówno zrobił to w normalnym kraju by dostał 2% (błąd statystyczny) a nie większość w Sejmie ....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.01.2012, 17:49
calkiem powaznie.... <wow>

POLACY TEN RZĄD WYBRALI!!! POLACY MOGĄ TEN RZĄD OBALIĆ!!!

PIEKNE slowa ale ile one znacza..?...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 26.01.2012 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 26.01.2012, 18:25
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...l?ticaid=1dcf3

także tego..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 26.01.2012, 18:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Znajdź mi polityka w sejmie, który jest na tyle kompetentny aby się w kwestii ACTA wypowiadać
Poziom merytoryczny jest naprawdę żałosny, co wytykają i GIODO, i RPO.
Otóż Wolfy, żaden z polityków nie jest w stanie merytorycznie wypowiedzieć się na jakikolwiek temat. A co dopiero o ACTA. PiS teraz wielce staje przeciw ACTA. Dobrze, niech staje w ramię w ramię z nimi SLD i inne pokemony. Sęk w tym, że oni stają przeciw ACTA,bo ludzie się przeciwko temu buntują. Ich prywmitywny koniunkturalizm każe iść za głosem ludu. Nie dlatego ,że to jest złę. Nie, bo ulica tak mówi, a jak ulica tak mówi, to my też, bo ulica równa się sondaże. A tak naprawdę gdyby nie zadyma, którą robią internauci, to przyklepaliby to dziadostwo tak jak szereg innych badziewi. Czyli z automatu. Ja po tych ludziach niczego konstruktywnego się nie spodziewam. W zasadzie są to bardzo prości ludzie, którzy robią z siebie pośmiewisko. Tylko szkoda, że na nasz koszt. Jedyne co mnie boli, to że muszę finansować ten nędzny teatr.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.01.2012 o godz. 18:47.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 26.01.2012, 18:53
Najgorsze jest to że nie ma gdzie uciekać
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 26.01.2012, 19:06
Najgorsze jest to że nie ma gdzie uciekać
Rozwiń. Boś zagadkę zadał teraz.
Odpowiedz cytując
AntyDrozd
Banita

Stary 26.01.2012, 19:08
Rozwiń. Boś zagadkę zadał teraz.
Nie chce wyjść na schizofrenika ,ale cały świat chcą podporządkować jakimiś umowami i wszedzie Cie znajdą..jak zobaczyłem nowe paszporty to sie przeraziłem..będzie tak jak Glazik wkleił kwejka..wyć sie chce z tej niemocy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów