The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2012, 17:55
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
w nagrodę za zasługi dla Wisły i w dowód uznania za zapewnienie Wiśle awansu do dalszej rundy LE ...Może rzeczywiście ktoś obejrzy powtórkę i przypomni sobie zawodnika który dał Wiśle awans .Wtedy może zaproponują jemu roczny kontrakt.Aczkolwiek raczej wzmocnień nie będzie więc Fall raczej nie zawita na Reymonta
TOMEK 11 mów za siebie a jak mówisz o sobie to nie mów tego głośno
Zasługi dla Wisły to miał Henryk Reyman, a nie Fall. Owszem jestem mu wdzięczny za bramkę, ale bez przesady! Stąd już tylko o krok do tego, że będą tacy co będą uważali za legendę Wisły każdego zawodnika, który strzeli gola przeciw naszym rywalom. No bez przesady!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 21.01.2012, 23:44
Jeżeli ktoś będzie oglądał jutro PNA Burkina Faso - Angola niech zwróci uwagę na tego gościa
http://www.transfermarkt.de/en/ibrah...ler_45342.html
Koleś szybki, twardy, nie odpuszcza przeciwnikom, może grać wszędzie na obronie oraz na defensywnym pomocniku (gdzie wg mnie spisuje się najlepiej). Za rok kończy mu się kontrakt z klubem ruskiej pierwszej dywizji Alania Władykałkaz czy jak to się tam zwie (nasza 1 liga), nie jest to jakiś gigant więc można mieć na na niego oko bo perspektywy do wyciągnięcia ciekawego zawodnika są.

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.01.2012, 09:49
traore razack- tego gościa powinniśmy kupić w tym okienku...
Odpowiedz cytując
złoty członek
Banita

Od: 11.2011

Stary 22.01.2012, 10:11
Zastanówcie się po co nam goście którzy nie wzmocnią nas w pucharach ... ogarnijcie się
Odpowiedz cytując
złoty członek
Banita

Od: 11.2011

Stary 22.01.2012, 10:14
Prasa łączyła nas z Głowackim, Brożkiem, gościem z izraela ( obrońca ) , Fallem , Dalevem itd nawet te pismaki nie myślą logicznie bo niby po co nam oni skoro i tak by nie mogli grać dla nas w pucharach.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.01.2012, 10:33
Oglądałem wczoraj mecz Zambia- Senegal w PA. Piłkarze z reprezentacji Senegalu są poza naszym zasięgiem finansowym (Sow, Djemba Ba) to wielkie gwiazdy. Większość gra w Europie. Ale Zambia? Tam wszyscy grają w Afryce - w klubach z RPA itd. Ciekawe czy taki Kananga byłby do wyciągnięcia i za ile? Nie ma w drużynie Zambii wielkich gwiazd - ale jest sporo piłkarzy dobrych technicznie i szybkich - takich jak Traore w naszej lidze. Za słabi na dobre kluby na Zachodzie, a u nas robi za gwiazdę. Może kierunek Zambijski?

BTW
Zambia wygrała 2-1
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.01.2012, 11:46
Agali w Zawiszy, Koke byc moze w Legii, a u nas?
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 22.01.2012, 12:11
po co takie gadanie co u nas wiadomo ,że w tym okienku nic się nie wydarzy...

Możemy już zaczynać przymiarki na letnie okienko heh
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.01.2012, 18:32
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Hmm,a może ten zawodnik o polskich korzeniach Cena 850 tysięcy euro jak na lewego obrońce to troche jest,ale z drugiej strony mamy pewnośc,ze jest to dobrze wyszkolony zawodnik i na lata..problemem jest tylko konkurencja ze strony innych klubów z Bundesligi
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.01.2012, 18:40
Cena może i przystępna , ale kontrakt pewnie chciałby na poziomie 1,5 mln euro za sezon ...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 22.01.2012, 18:54
Nie przesadzajmy,to jeszcze młody zawodnik bez renomy dla którego najważniejsza jest gra.Jeżeli taki Di Maria zarabia w Realu 2 miliony euro rocznie,a Canales swego czasu 1 milion to mało prawdopodobne czy rezerwowy zawodnik Lyonu zgarniałby większy hajs niż 500 tysięcy euro rocznie.Poza tym z ligi francuskiej do Legii przyszedł Ljuboja,teraz ten Japończyk Matsui vel "Tsubasa",a są to już rutynowani zawodnicy,więc wątpie czy z zarobkami byłby największy problem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.01.2012, 19:06
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Agali w Zawiszy, Koke byc moze w Legii, a u nas?
zobacz sobie ile i gdzie "grał" ostatnio Agali
i zastanów się czy chciałbyś tego turystę u nas
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Soupie2
Junior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2012, 20:09
Nie wiem jak tam wygląda temat wykupienia Bitona .....ale skoro dla klubu to tak dużo to może MY kibice pomożemy i się dołożymy hehe akcje zrobić i ciekaw jestem czy byłby jakiś odzew ...... może to Science fiction dla nie których ale ja bym się dorzucił
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.01.2012, 20:58
A może to wszystko cisza przed burzą? I nagle BUM jak nie hukną jakimś transferem

Ale tak szczerze mówiąc to trochę nie przekonuje mnie mówienie że mamy dobry i pełny skład. Możliwe że taki był do teraz ale jeśli reszta się zbroi to chyba zmienia postać rzeczy, prawda?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 22.01.2012, 21:06
Problem w tym,że my nie mamy dobrego i pełnego składu.Jeżeli chcemy powalczyc ze Standartem w LE i w lidze z Legią,Lechem i Śląskiem to musimy zakupic przynajmniej klasowego lewego obrońce,nie mówiąc już o innych pozycjach..
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 22.01.2012, 22:58
Zgadzam się z przedmówcami lewy obrońca to priorytet a i za środkowego bym się nieobraził. Nasz napad jak się rozkręci to zawsze coś strzeli tylko by z tyłu cześciej na zero było, a ostatnio było z tym trudno.
Mam nadzieję że uda się wzmocnić drużynę 2-3 zawodnikami choć z biegiem czasu mam coraz wieksze wątpliwości w tym temacie
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2012, 13:47
Biton i Małecki to największe priorytety dla Wisły.Aczkolwiek może przed wyjazdem do Portugalii pojawi się ktoś nowy.Możliwe że V wypatrzy jakieś wzmocnienia podczas turnieju przy okazji V i Moskal będą mieli okazję jeszcze raz sie przyjrzeć Fallowi i ewentualnie podjąć jakieś decyzje ws transferu
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2012, 14:24
dobrze nam znany Charles rozwiązał kontrakt z Energie-- może warto zaryzykować
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.01.2012, 15:05
^^ Pilkarz, ktory jest za slaby na przecietny zespol 2. Bundesligi ma wzmocnic Wisle (ani razu nie byl w osiemnastce Energie)? Nwaogu to bardzo przecietny pilkarz zupelnie bez techniki.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.01.2012, 22:58
http://www.transfermarkt.de/de/tomas...eler_3013.html

ponad 200 meczów za granicą, od dzisiaj za free
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.01.2012, 23:17
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
www.transfermarkt.de/de/tomasz-wisio/leistungsdaten-detail/spieler_3013.html

ponad 200 meczów za granicą, od dzisiaj za free
Był już przez Wisłę sprawdzany (lata temu) i wtedy się nie przebił. Myślę że teraz tym bardziej. Nie widziałem go w meczach zagranicznych ale sądząc z załączonego linka szału nie zrobił. I chyba już nie zrobi.
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 24.01.2012, 00:15
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Był już przez Wisłę sprawdzany (lata temu) i wtedy się nie przebił. Myślę że teraz tym bardziej. Nie widziałem go w meczach zagranicznych ale sądząc z załączonego linka szału nie zrobił. I chyba już nie zrobi.
Z drugiej strony to co jest najważniejsze czyli regularność gry w poprzedniej rundzie miał. W lidze 15 na 17 występów po 90 minut plus jeden w pucharze. W jednym meczu musiał pauzować za czerwoną kartkę.

Natomiast ja uważam, że nam nie potrzeba na ten moment kolejnego piłkarza który znacząco nie podniesie jakości gry. W sumie na lewej obronie wiele do tego nie trzeba, ale mamy tam dwóch zawodników więc branie trzeciego to na ten moment obciążanie budżetu. Jakbym miał wybór to bym wymienił go na Pajlicia, no ale to trzeba by rozwiązać z nim kontrakt.

Ponoć w St. Pauli podobała się gra Kirma - może by im go opchnąć jak dla mnie kandydat numer jeden do wylotu.

Acapelo napisał(a):Wyświetl post
dobrze nam znany Charles rozwiązał kontrakt z Energie-- może warto zaryzykować
A tego to akurat na te 3 miesiące bym wziął do kadry. Kontrakt raczej nie astronomiczny, zobaczylibyśmy na co go stać. Jakby się nie nadał to do widzenia.
Ostatnio edytowane przez jarcze : 24.01.2012 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.01.2012, 00:28
jarcze napisał(a):Wyświetl post
Ponoć w St. Pauli podobała się gra Kirma - może by im go opchnąć jak dla mnie kandydat numer jeden do wylotu.
I co zostalibyśmy z trzema ofensywnymi skrzydłowymi (Mały, Boguś i Iliev)? Trochę mało jak na rundę która przed nami. Jest prawdą że ostatnią rundę Kirm miał bardzo średnią ale poprzednią wiosenną miał całkiem całkiem. A nuż teraz też się przełamie. Lepszej opcji chyba nie ma.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.01.2012, 10:06
http://www.transfermarkt.de/en/kris-...ler_22931.html
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 24.01.2012, 11:26
Podobno Jakub Czerwinski (rocznik 1991) z Niecieczy jest calkiem ciekawym srodkowym obronca! Jeszcze nie widzialem go w akcji, ale wszyscy mowia, ze od jego debiutu w Niecieczy obrona grala duzo lepiej i stracaly mniej bramek. Podobno rozegral rowniez dobry sparing ze Slaskiem. Czy ktos z was go widzial na zywo?

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11680
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.01.2012, 11:38
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Biton i Małecki to największe priorytety dla Wisły.Aczkolwiek może przed wyjazdem do Portugalii pojawi się ktoś nowy.Możliwe że V wypatrzy jakieś wzmocnienia podczas turnieju przy okazji V i Moskal będą mieli okazję jeszcze raz sie przyjrzeć Fallowi i ewentualnie podjąć jakieś decyzje ws transferu
przestan z tym Fallem... nie ma takiego tematu... oczywiscie po za Twoja glowa
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 24.01.2012, 11:38
W kontekście braku kasy w Wiśle, palącej potrzebie wzmocnień i braku Polaków: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Górnik robi wyprzedaż, można by wyciągnąć Pazdana (http://www.transfermarkt.de/en/micha...ler_54512.html). A w Zagłębu przestają się lubić z graczami więc tanio można by wyciągnąć Hanzela (http://www.transfermarkt.de/en/lukas...ler_52571.html).

Zanim ktoś się na mnie rzuci - tak wiem, że nie są to zawodnicy na LM, wiem, że nie są już młodzi i perspektywiczni ale to solidni ligowcy, którzy nie żądali by pewnie wysokich kontraktów a drużyna NIE MOŻE składać się z samych wybitnych graczy, których potem odsprzedamy za miliony. Musi być jakiś rdzeń, piłkarze którzy w tym klubie zostaną i będą wprowadzać stabilność do drużyny. Potrzebujemy 3-4 wzmocnień a mamy tylko 1 miejsce na obcokrajowca, w tym kontekście to, że są Polakami i umieją kopnąć piłkę w miarę prosto staje się dużym plusem. I ostatni argument - prawdopodobnie tylko na takich graczy nas obecnie stać.

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 24.01.2012, 12:17
http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117..._Zaglebia.html

Lub moze jednak Sebastian Madera? Jak na nasza Ekstraklase to dobry obronca i zeby nie bylo komentarzy po co nam pilkarz z przecietnej druzyny: tylko Legia tracila w tym sezonie mniej bramek niz Widzew!
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.01.2012, 13:21
Pazdan...
wolę Nalepe który jest młodszy, bardziej perspektywiczny, jest Wiślakiem, nie musimy za niego płacić... a poziom podobny...
Hanzel...
wolę Chrapką... itd. to co wyżej...
poza tym ludzie, mamy w kadrze 24 zawodników + kilku z ME gdyby była taka potrzeba... nie wystarczy
Popatrzcie na inne ligi świata, we wszystkich klubach mają podobna ilość zawodników a często mają więcej meczy do rozegrania...

mam też takie pytanie...
Jovanovic w Partizanie grał jako stoper czy boczny obrońca
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 24.01.2012, 13:59
Ktoś proponował Cywkę. Cywka idzie do Lecha.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów