The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2012, 11:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak więc twierdzisz, że Cupiał lekką ręką odpuści kwotę między milionem a dwoma? Euro? Ponieważ obraził się na zawodnika?

Powstrzymam się od komentarza.

A ostatnia chwila żeby na nim zarobić nie dając podwyżki to może być teraz.

EDIT: Na koniec taka mała przestroga dla wszystkich znawców umniejszających wartość Patryka. Pamiętam jak kilku gości na tym forum (m.in. Marszałek, jeśli dobrze pamiętam) pisało jaki to Błaszczykowski jest cienki i że zastąpimy go pierwszym lepszych drewniakiem z ligi. Później wystarczyła jedna runda, eksplozja jego talentu...
Nie pamiętam ani jednej sytuacji, gdy dobrego zawodnika zastąpiliśmy kimś na tym samym poziomie.
Jeżeli Małecki ma nagrabione u bossa to te euro go nie uratują.
A przykład z Błaszczykowskim i Małeckim dokładnie potwierdza podsumowanie Twojego maila.
Małecki nie jest piłkarzem, który wyciągnie ten klub na wyższy poziom. Bez umiejętności podawania piłki nawet największe serce do gry nie uczyni kogoś dobrym piłkarzem.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.01.2012, 13:28
Chodziła w wrześniu/październiku ? taka plotka ze niby Mały ma wylecieć w zimie, ale wtedy złapał kontuzje.
Ale niby też Basałaj miał polecieć.

Ja mam nadzieje ze Małecki w Wiśle zostanie tak długo jak chce.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.01.2012, 16:34
Jakby niekrytycznie lub krytycznie oceniać pod względem piłkarskim czy poza piłkarskim Małeckiego to w interesie Wisły jest podpisanie z nim nowego kontraktu, a reszta w tej sprawie (kto ? po co ?, dlaczego ? i za ile ?)...mało mnie obchodzi.

_______
Pod względem piłkarskim, potrafi wygrywać mecze "w pojedynkę", potrafi wygrać pojedynek jeden na jeden i strzelić bramkę, nie potrafi za to grać zespołowo i ma problem z celnością podań, plusów jednak jest więcej , dużo więcej bo z tego co wnosi do gry ofensywnej inni mogą też strzelać bramki. Samo przemieszczenie piłki w okolice pola karnego jest już wartością pozytywną, jeden indywidualista na boisku to nie tragedia, rzecz w tym aby reszta drużyny grała zespołowo, a Mały ważne aby się choć starał dostrzegać kolegów z własnej drużyny na boisku (i tu rola kluczowa trenera).

Pod względem poza piłkarskim, cóż jest człowiekiem pozbawionym wysokiej kultury osobistej (łagodnie mówiąc), zupełnie niepotrzebnie też dzielił kibiców na tych lepszych i gorszych. Pamiętajmy że bez tzw. "pikników' nigdy nie zapełnimy naszego stadionu, dlatego ich obecność na R22 jest niezbędna. Mały jest też ikoną dla ultrasów i piłkarzem mocno identyfikującym się z Wisłą co powinno się podobać absolutnie wszystkim kibicom Wisły. I ten fakt też przemawia w sumie na jego korzyść, czyli i tu plusów jest więcej.

Generalnie nie jest nam łatwo znaleźć polskich piłkarzy do pierwszej jedenastki, tym bardziej stosunkowo młodych jak Małecki,ważnym argumentem jest też możliwość wytransferowania Małego poza granice Polski za sporą kwotę, tak więc podpisanie z nim nowego kontraktu uważam za będące w interesie Wisły i ufam że do niego dojdzie. W kwestii finansowej, dobry kompromis jest wskazany i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.01.2012 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.01.2012, 16:59
Zych z PS'u wysłany na obóz przygotowawczy Wisły nie ma o czym zbytnio pisać a Redaktor wymaga artykułu więc produkuje na siłę odgrzewanego kotleta a dzień wcześniej był artykuł tego samego autora pt "problemy z komunikacją" też zrobiony na siłę.

A kibice lamentują i lamentują nad faktem ,ale tylko i wyłącznie medialnym
Dajecie się wodzić za nos jak małe dzieci
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.01.2012, 18:13
Wisła Kraków: bramkarz testowany – Moskal, Lepiarz, testowany, Piwowarczyk – Tomalski, Barankiewicz, Michalski, Pułka – Kaganek, Rojek
W spotkaniu wystąpili także Sypniewski, Arian, Stanek, Karłowicz oraz Oleksy.

nie powiem bo nie głupio
Odpowiedz cytując
kolunioTSWBKS
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 23.01.2012, 11:06
Nadal cicho o jakikolwiek transferach a okres przygotowawczy coraz krotszy..
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2012, 11:21
kolunioTSWBKS napisał(a):Wyświetl post
Nadal cicho o jakikolwiek transferach a okres przygotowawczy coraz krotszy..
Nie będzie transferów tej zimy w Wiśle. Pieniądze to dopiero będą potrzebne na lato.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.01.2012, 12:06
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie transferów tej zimy w Wiśle. Pieniądze to dopiero będą potrzebne na lato.
Ja też tak podejrzewam, ale najgorsze są dwie rzeczy:
I. W lecie to możemy tylko uzupełniać skład bo zostanie tylko liga... przewalimy ligę i puchar.
II. Znów całą wiosnę czeka nas oglądanie pseudo-futbolu w wykonaniu niektórych. I nieliczne rajdy Maora lub Małego.
Czyli kolejne pół roku stracone. A niedawno Stan gadał o potrzebie ciągłego budowania zespołu. U nas ta musi być, że jak wymieniać to na raz 3/4 składu. Kpina!!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.01.2012, 14:41
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Ja też tak podejrzewam, ale najgorsze są dwie rzeczy:
I. W lecie to możemy tylko uzupełniać skład bo zostanie tylko liga... przewalimy ligę i puchar.
II. Znów całą wiosnę czeka nas oglądanie pseudo-futbolu w wykonaniu niektórych. I nieliczne rajdy Maora lub Małego.
Czyli kolejne pół roku stracone. A niedawno Stan gadał o potrzebie ciągłego budowania zespołu. U nas ta musi być, że jak wymieniać to na raz 3/4 składu. Kpina!!!!
Wiesz co w ostatnich kolejkach jesieni już za Moskala widziałem, że z prezentowanej gry coś się rodzi. Mam nadzieję, że po okresie przygotowawczym zacznie się wszystko zazębiac.
A i co gorsza latem może przywitamy nowego dyrektora sportowego po którym nie wiadomo czego będzie się można spodziewac.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.01.2012, 15:56
cfa napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co w ostatnich kolejkach jesieni już za Moskala widziałem, że z prezentowanej gry coś się rodzi. Mam nadzieję, że po okresie przygotowawczym zacznie się wszystko zazębiac.
A i co gorsza latem może przywitamy nowego dyrektora sportowego po którym nie wiadomo czego będzie się można spodziewac.

Może też przywitamy innego trenera. A to oznacza zmianę koncepcji. Ale to tylko gdybanie i ''może''.

Nie może a na pewno będziemy budować inny zespół, bo wypożyczenia się kończą zawodnikom, którzy bądź co bądź w pierwszym składzie grali i byli (są) ważnymi ogniwami tej drużyny. Co gorsze, ten zespół nie jest do końca zbudowany, a szykuje się kolejna rewolucja.

Oby tak jak mówisz, zaczęło się to zazębiać, pytanie tylko na jaki okres czasu, niecałe pół roku ?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.01.2012, 16:15
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Może też przywitamy innego trenera. A to oznacza zmianę koncepcji. Ale to tylko gdybanie i ''może''.
Skoro to tylko gdybanie, to ciekawe dlaczego niektórzy tak uparcie lubują się tylko w czarnych scenariuszach.

Ja tam nie wiem jak będzie, bo równie prawdopodobne jest i to że Stan zostanie, a z najlepszymi piłkarzami będą przedłużone kontrakty.
A jak będzie ? Ja nie wiem, bo Ja w odróżnieniu od niektórych nie mam czarodziejskiej kuli w domu, niestety, a może i …dobrze, bo co to za przyjemność z kibicowania jak się już zna wszystkie wyniki i wszystkie rozstrzygnięcia personalne .
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.01.2012 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 23.01.2012, 16:22
Pareiko i Sobol przedłużyć, Nuneza można przedłużyć bo z tego co kiedyś wyczytałem jest opcja przedłużenia wypożyczenia, Kurty nie widziałem to się nie wypowiadam ale jeśli ma ten mityczny talent to przyklepać, na wykupienie Bitona pewnie i tak nie starczy mimo grubej kasy z pucharów, reszta to przeciętni kopacze spokojnie do zastąpienia, pytanie tylko czy uda się to ogarnąć w jednym okienku
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 23.01.2012, 17:04
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ansferow_.html

Tyle w temacie
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.01.2012, 17:06
Wg tych informacji Sport.pl to trochę trudna sytuacja, Stan raczej zadowolony zbytnio nie jest...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.01.2012, 17:15
Co ważne, w kwestii przedłużeń kontraktów i podpisania nowych:
"Z częścią z nich krakowianie już rozmawiali o nowych kontraktach i nawet uzgodnili warunki (najbliżej pozostania jest Pareiko), ale na razie ostateczne decyzje nie zapadły. - Przed startem rundy na pewno nie przedłużymy żadnej umowy - podkreśla Valckx."

Bo akurat w tej sprawie nie ma pośpiechu i po rundzie wiosennej można podpisać co dobre dla klubu.

_______
Martwiące jest jedynie to iż tych dwóch wzmocnień przed rundą wiosenną może jednak nie być.
Zabawne jest natomiast że wspomina się o wydatkowaniu na nowych 11 piłkarzy w roku ubiegłym, ale jakoś nie wspomina sie o zyskach ze sprzedaży piłkarzy w roku wcześniejszym, a zwłaszcza jakoś cicho o zyskach z LE, hmm ciekawe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.01.2012 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 23.01.2012, 17:17
Na moje to jest koniec SV... Widać jakby już te zrezygnowanie:/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2012, 17:28
milosz napisał(a):Wyświetl post
Martwiące jest jedynie to iż tych dwóch wzmocnień przed rundą wiosenną może jednak nie być.
No niestety wzmocnień pewnie nie będzie - albo SV nie ma pewnej przyszłości u nas i dostał szlaban na transfery albo też środki przeznaczamy na ewentualne wykupienie Bitona.

@milosz " zwłaszcza jakoś cicho o zyskach z LE, hmm ciekawe."- nie jest tak ze środki wpływają dopiero pod koniec sezonu? vide http://pl.uefa.com/uefa/management/f...e+sezon+200910

P.S.
Markus wygląda na to iż miałeś rację.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.01.2012 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2012, 17:44
Zyski z Ligi Europejskiej poszly na kable. Tak jak wczesniej pieniadze z transferow...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.01.2012, 17:50
Przyznam się że spodziewałem się takiego obrotu sprawy - nikogo nie udało się sprzedać to też brak kasy na transfery. Wisła zmierza nieuchronnie w to samo miejsce na mapie piłkarskiej Polski, w którym była przed przyjściem Cupiała. Brak awansu do przyszłorocznych pucharów prawdopodobnie będzie końcem "profesjonalizmu" funkcjonowania klubu za sterami Basałaja i dyrektora sportowego.Najśmieszniejsze jest to że właściciel może nas zostawić w tej samej czarnej dupie w jakiej byliśmy w 1997 roku ale co gorsza wtedy mieliśmy długi sięgające 20 mln zł a teraz może być zdecydowanie gorzej. Dla mnie obecność Cupiała w klubie w tym momencie rodzi jedynie bezmyślne i nieudolne próby działania za które wszyscy zapłacimy. Scenariusze są dwa albo w lecie Cupiał sprzeda Wisłę albo grozi jej upadłość - kolejny raz liczyć na to że zacznie inwestować widząc na czym miałaby polegać owa inwestycja dotychczas stwierdzam, że lepiej by właścicielem był ktoś inny. W lecie pożegnamy prawdopodobnie 8 graczy za których nie dostaniemy ani grosza - skąd wtedy znajdziemy środki na nowych graczy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.01.2012, 17:59
Cóż, zanosiło się na to i co tu więcej dodać. Ale popatrzcie w ten sposób, lepiej sprzedać Małeckiego i kupić za to 2 szrociaków( no przecież 70% by poszło do TF, czy gdziekolwiek ta kasiora szła obserwując poprzednie transfery z klubu, 30% przy dobrych wiatrach na nowych kopaczy). To już lepiej nic nie robić
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Scenariusze są dwa albo w lecie Cupiał sprzeda Wisłę albo grozi jej upadłość - kolejny raz liczyć na to że zacznie inwestować widząc na czym miałaby polegać owa inwestycja dotychczas stwierdzam, że lepiej by właścicielem był ktoś inny. W lecie pożegnamy prawdopodobnie 8 graczy za których nie dostaniemy ani grosza - skąd wtedy znajdziemy środki na nowych graczy.
Nie zgadzam się, nie sprzeda Wisły. Dopóki do ostatniej kropli tej cytryny nie wydusi i już nie będzie szans na niczym zarobić, nie sprzeda. A i wtedy będzie mu ciężko, bo cenę na pewno wystawi, że ho ho.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.01.2012 o godz. 18:11.
..
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.01.2012, 18:00
Merkury zapomniałeś dodać że zabiorą nam stadion halę i co tam się jeszcze da. Bez przesady, niektórzy widzą od razu wszystko w najgorszym scenariuszu
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.01.2012, 18:15
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Merkury zapomniałeś dodać że zabiorą nam stadion halę i co tam się jeszcze da. Bez przesady, niektórzy widzą od razu wszystko w najgorszym scenariuszu
A tam zabiorą, gorzej , ukradną i zniszczą i ogólnie ten Cupiał to jedna wielka tragedia, jest tak źle że gorzej już być nie może, no bo ...

...gramy w LE, jesteśmy aktualnym MP2011 i mamy realne szanse na grę w europejskich pucharach w sezonie kolejnym (3 miejsce jest w naszym zasięgu). No tak to w istocie "straszna tragedia". Wystarczy że nie ma w jakimś okienku spektakularnych wzmocnień i możemy nie zdobyć MP i już sie zaczyna lament że Wisła zostanie zlicytowana, a wręcz ogłoszona jej upadłość, co za bzdury, hahaha szczerze się uśmiałem dzięki za poprawienie mi humoru .

______
mitmichael.
Nonsens, akurat po sezonie będą środki z LE, więc jest dokładnie odwrotnie niż piszesz, co rzecz jasna nie oznacza że wykupimy np. Bitona. Bo u nas nikt nic nie wie, taka uroda naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.01.2012 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.01.2012, 18:31
Jak teraz jest bieda z kasa to tym bardziej bedzie po sezonie a co za tym idzie - chyba Bitona poogladamy do konca sezonu
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.01.2012, 18:49
Jutro mija termin zgłaszania nowych zawodników do najbliższej rundy Ligi Europy.-NIE ZDĄŻYMY!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2012, 18:52
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Jutro mija termin zgłaszania nowych zawodników do najbliższej rundy Ligi Europy.-NIE ZDĄŻYMY!!!
Nie zdążymy z czym ?

Przeciez stadion jest zbudowany.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2012, 19:02
No to musimy powalczyć o LE w następnym sezonie, bo o MP nie ma co marzyć.
Z Belgami z tym składem to przy maksymalnym szczęściu możemy coś ugrać.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.01.2012, 19:41
Ciekawe czy my wogóle mamy jakąkolwiek strategie transferową. W każdym razie słówa Basałaja sprzed zatrudnienia Maaskanta można wywalić na śmieci. Prawda jest taka, że to na wiosnę zespoły powinny się najbardziej wzmacniać jeśli chcą o coś grać w lidze i e europejskich pucharach. U nas jak widać nie ma na to ani złotówki, co będzie w takim razie w lecie? Jeśli odpukać po słabiutkiej jesieni wiosna będzie taka sama i nie będziemy mieli pucharów i tylu zawodnikom kończą sie kontrakty? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Choć coś mi się zdaje, że znów będzie nalot szrotu ...... Gzdzie tu jakakolwiek strategia i pomysł na odbudowanie potęgi Wisły?
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 23.01.2012, 19:54
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Nam nie potrzeba wzmocnień Jesteśmy zajebiście silni Nie wiem o co ta panika
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.01.2012, 20:27
Ja mam nadzieję, że chociaż tego nieszczęsnego lewego obrońcę na wysokim poziomie zakontraktujemy. Wystarczy tylko jeden nowy zawodnik, ale niech to będzie lewy obrońca, bo w kadrze jest wakat na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2012, 20:42
raczej musimy się pogodzić z tym, że nie będzie lewego obrońcy, a szkoda bo jak nie zdobędziemy mistrza to transfery mogą być kiepskie... a tak mielibyśmy lewego obrońce porządnego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów