|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jest bardziej zorientowany to mam pytanie. Co ACTA ma do leków ratujących życie? Oglądam te filmiki reklamujące walkę z ACTA i w większości pojawia się to jako argument przeciw. Jak się ma jedno do drugiego (Internet do leków) i gdzie związek?
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
....iszony wykradli mi i mojej żonie dane osobowe, numery kart podczas ich ataku na PSN. Przez nich same problemy miałem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech chłopaki bronią JEDYNEGO, OSTATNIEGO "miejsca" gdzie istnieje JAKAKOLWIEK wolność słowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie ja napisałem, że jestem za ACTA? Walczą z tym, stosując takie same techniki, a nie tędy droga. Dlaczego brudas nie włamie się do kompów szefów korporacji, polityków etc.? Takie ataki jak na PSN uderzyły w normalnych ludzi. Blokowanie kart, branie wolnego w pracy, użeranie się z bankiem, oraz wyrabianie nowych plastików, kont.
Tak, walczą jak współcześni Robin Hoodzi...
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 22.01.2012 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
http://technowinki.onet.pl/komputery...8,artykul.html
AKTUALiZACJA 20:16 Anonimowi twierdzą, że weszli w posiadanie dokumentów należących do wielu przedstawicieli polskiej władzy. Jeśli Polska podpisze ACTA, mają one zostać ujawnione. Ciekawe .Podobno przekładają ACTA na inna datę. Źródło nie pewne , nie wiadomo czy nie wyssane z palca. http://nyanyan.mangowe.pl/obrazek.php?17243 ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A Ty walczysz jak? Pierwszy lepszy przykład, te dokumenty sprzed 2 godzin? Proste ze to ściema, ale sraczkę rzad ma. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I ja bym im za to przyklasnął - a wiesz czemu? Bo udowodnili że firma ma o dupę rozbić zabezpieczenia. Jak poczytałem o tym to sami przyznali że musieli wyważać otwarte drzwi - i takiej firmie powierzać numery kart kredytowych i bankowych? Dobrze że to zrobili oni a nie jakieś cwaniaki z osiedla bo by Cię jeszcze bardziej skroili ![]() Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
Żyjemy w niepoważnym kraju, a skoro udawało się wyciągnąć pocztę dyplomatyczną USA... Naprawdę nie byłbym zdziwiony.
A tak między nami - ja skorzystałem, bo dostałem od Sony rozmaite bonusy, zaś to co wyciągnęli z bazy na mój temat mogą sobie wsadzić ![]() UWAGA, hit! K. Kłopotek (PSL) napisał(a):
Radzę też przeczytać wypowiedź Boniego. "Zdaniem ministra administracji i cyfryzacji potrzebny jest czas na analizę wszystkich warunków prawnych związanych z porozumieniem ACTA." Nie no, rychło w czas! Cztery dni do podpisania w Tokio, a oni się zastanawiają nad konsultacjami społecznymi. ![]() W jakim kraju my żyjemy ?! Kompletnie nie moja bajka (SLD), ale bardzo sensowna wypowiedź na temat ACTA ze strony polskiej europosłanki. Jak już wcześniej pisałem, jest szansa, że UE zablokuje całość. Na razie niewielka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2012 o godz. 00:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
PRECZ Z CENZURĄ W INTERNECIE ORAZ INWIGILACJĄ! .........PRECZ Z ACTA......... Co to jest ACTA? Oto odpowiedź:
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY . PRECZ Z CENZURĄ<!> DODAWAJCIE ZDJĘCIA GDZIEKOLWIEK MOŻECIE POBRANE Z GOOGLE GRAFIKA WPISUJĄC "NO ACTA" POMÓŻMY SOBIE NAWZAJEM<!> ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
To porozumienie jest o ochronie własności intelektualnej ogólnie, nie tylko w internecie. A korporacje próbują nam wmówić że musimy zaostrzyć przepisy aby utrzymać rozwój. A to guzik prawda. Firmy blokują wynalazki poprzez wykupywanie patentów i chowanie do szuflady. A jak dostaną jeszcze większą ochronę prawną to na pewne wynalazki będziemy czekać wieki mimo że dawno już je ktoś wymyślił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zacytować:
Próbowałem to przeczytać. Ale nie rozumiem jednak prawniczego. Mam jednak taką "myśl": "mamy ogólnoynternetową panikę na temat ACTA, czymkolwiek ona nie jest, bo czytanie tego nie było przyjemne. Wzywa się polityków do zajęcia stanowiska, blebleble. Zaczęło się chyba nie wiem - tydzień czy dwa temu. Ludzie narzekają, że jest cisza polityków. A teraz wyobraźmy sobie taki gazetowy nagłówek 3 tygodnie temu: MACIEREWICZ - RZĄD CHCE CENZUROWAĆ INTERNET Czy ten protest w ogóle by zaistniał (w takiej liczbie)? Czy raczej szybko wyśmianoby oszołomstwo i zostałoby to w relatywnie wąskich gronach prawicowych?" Uważam, że podpisanie ACTA nie zmieni nic. W przeciągu roku-dwóch. Potem, być może, ale to będzie zagrożenie dla Państwa przez hackerów (idealnie to, co się teraz stało - skoro hackerzy mogą zablokować strony rządowe, to tym bardziej trzeba uchwalić prawo, które umożliwi lepszą walkę z nimi). Ludzie zapomną o proteście, nie wypowiada się o nim NIKT, kto ma jakikolwiek udział we władzy sejmowej (od Palik otów po Kaczyńskiego). Będzie jak z TV - blokują Trwam, to bardzo dobrze, byleby nam został facebook i serwisy humorystyczne (ja też najczęściej odwiedzam ww., ale...). Jak ktoś naprawdę zobaczy zagrożenie, to paszport w dłoń, nauka hiszpańskiego (albo serbskochorwackiego czy rosyjskiego) i praca w Ameryce Pd., Bałkanach, Gruzji. Generalnie obecnie nie uważam ACTA za zagrożenie (chyba, że ktoś mi wypunktuje paragrafy). Jednak wiadomo do czego zdolne są rządy w wypadku kryzysu/zagrożenia. Wtedy można się bać.
Ostatnio edytowane przez przem : 23.01.2012 o godz. 03:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko jeśli chodzi o tych którzy się wzięli na początku za WALKĘ to niestety też mega sprytem i umiejętnościami nie grzeszą. Zobaczymy co teraz inne grupy pokażą.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SV - czyli nie opłacasz przez net rachunków (o ile jesteś na swoim), nie kupujesz czegoś przez net (chociażby RTV, AGD, i dajesz zdzierać z siebie sklepom poprzez wysokie marże narzucone przez w/w )?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
przem - ja główny problem widzę w dawaniu pola rządowi do "prewencyjnej" inwigilacji. Wiemy jak jest w kraju...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2012 o godz. 12:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Konto bankowe NIESTETY posiadam, i coś co mnie najbardziej boli posiadam KK na Wiśle. Już o pierdołach typu facebooki i nk nie wspomnę, nigdy tam oficjalnie się nie pojawiłem i nie pojawię. I da się bez tego żyć, i to bez żadnych problemów. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
i również potwierdzam, da się żyć bez problemów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to widzę, że i ja Cie poinformuję. Kupując sprzęt np. w Euro-RTV-AGD mozesz zamówić towar na ich stronie internetowej. Sprzęt odbierasz następnego dnia w sklepie w którym dzień wcześniej dokonałbyś zakupu. Tylko pozostaje Ci 300+ zeta w kieszeni. No chyna, że jesteś taki zarobas, że dla Ciebie to nic.
Tak, ja też nie mam konta na PB ani NK. Piszę jeszcze raz. Nie mam nic do akcji przeciwko Acta. Mam do Anonymous i ich sposobu walki z systemem. Jakoś akcji Polskich Undergroundowców nie potępiłem. Nie zaszli mi za skórę, więc nic o nich nieprzychylnego nie mówię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://blog.gwiazdowski.pl/index.php...tent=1&id=1090
Dla wszystkich tych co nieprzeczytali ACTA, wypunktowane zagrożenia i inne "kwiatki" przez Gwiazdowskiego poparte cytatami z dokumentu. Tekst nie jest długi, raptem jedna strona. Przeczytać warto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
to już nie tylko chodzi o neta, koncerny przejmują wszystko! Media - tv, gazety - wszystko sprzedawane do rąk kilku osób, już wcale nie jest śmieszna próba udupienia TV Trwam. Niektórym może się niepodobać, ale jako medium opłacane przez jego odbiorców jest niezależne i niewygodne, dlatego należy je udupić. A inne koncerny? Najpierw farmaceutyczne, które doprowadziły do II WŚ, teraz naftowe doprowadzające do wojen. Banki też stają się jedną wielką światową korporacją, a najgorsze będą korporacje i patenty na żywność, to dopiero będzie dramat! Najpierw UE, Unie na innych kontynentach a potem globalny rząd! Kryzys - kolejny pretekst do zaciśnienia eurokołchozu, do kolejnego ograniczania suwerenności krajów. Jeszcze my mamy ratować strefę Euro, dzięki temu że w niej nie byliśmy, dzięki temu że społeczeństwo nie popadło w panikę jakoś przechodzimy kryzys bez spektakularnych krachów, a mówią nam że mamy ratować strefe... W USA bajka terroryzmu, u nas bajka kibolizmu do zwiększania inwigilacji, uprawnien policji, dozbrojenia jej, a lud ma to kupować. Pare lat temu oglądając "Wezwanie do przebudzenia" bym to olał, ale to co się wyprawia w ostatnim roku na naszych oczach powoduje że chyba zaczne w to wierzyć. Zresztą zobaczcie sobie na Youtubie ten film, jest długi ma 16 części, ale po latach może sobie wspomnimy, że to była prawda. Zaciekawił mnie tzw zakon iluminatów i ich symbole na dolarze amerykańskim, a przy okazji, że to ich środowisko odpowiada za wydarzenia w Norwegii... a nam kazą wierzyć w jakiegoś chrześcijańskiego nacjonalistę. Net to ostatni bastion gdzie możesz przeczytać, obejrzeć coś niezależnego. To, że popieram dostęp do filmów, meczów, muzyki itd to już inna kwestia, drugorzędna kwestia. Dobrze zrobili z tymi stronami, przynajmniej o ACTA zrobiło się głośno. Tacy ludzie jak ja by nic o tym nie wiedzieli... ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
w TVN24 Boni powiedział właśnie, że rząd podpisze acta.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a cos bliżej na ten temat jakiś link bo nie łapie?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja Pierd*le co za czasy,co za rzad, co za historia.... wstyd mi za tych wszystkich baranow co przesiaduja na cieplych krzeselkach w Polskim Sejmie...
;/ ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Komorowski grozi wprowadzeniem stanu wyjatkowego jezeli sytuacja w polskim internecie nie ulegnie zmianie .... LOL
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/act...ow_223531.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ''Michał Boni twierdzi, że ACTA nie zmieni nic w polskim prawie, a wokół tej umowy "narosło wiele niejasności" które rząd ma zamiar "wyjaśnić". Skoro ACTA rzeczywiście nic nie zmienia to... po co podpisywać ten dokument?'' dodatkowo zamota z lekami i ich refundacja 7 litrow paliwa 40zl <wow> CO TO QRWA MA BYC
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.01.2012 o godz. 20:52.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kolejny minister kandydatem do przyszłorocznych The White Star Awards - kategoria "Błazen".
Aaa - jeśli do tego czasu w ogóle będzie można się zalogować ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Rudy premier dla kariery w UE - jak będzie trzeba odda Kraków Ukraińcom, Warszawę Moskalom, Gdańsk Niemcom więc co my tu gadu gadu o ograniczaniu praw w internecie. Do leków w tym roku pacjenci dopłacą 380 mln zł, apteki strajkują,koncesje gazu łupkowego sprzedane za grosze, szkoły podstawowe i średnie zamykane w całej Polsce, sponsoring rządu dla Agory (GW), Krytyki Politycznej i wszelkiej innej maści lewaków przy czystkach w TVP z prawicowych dziennikarzy, naloty na właściceli antyrzadowych stron (AntyKomor) i organizatorów antyrządowych demostracji (Staruch), największa ilośc podsłuchów zainstalowanych w ciągu ostatnich 20 lat, wyeliminowanie z multipleksów cyforowych jedynej TV powiedzmy prawicowej - przy 4 koncesjach dla Polsatu, 3 dla TVN, 2 dla ESKI, częśc Żołnierzy Wykletych nadal nie jest zrehabilitowana a SB-cy i WSI-owcy pobieraja solidne apanaże,analiza w MON wykazała że agresja Rosji na Polskę w skali takiej jak w Gruzji spowoduje że w kilkadziesiat godzin Ruscy byliby w Mińsku Mazowiecki a obrona Polski trwałaby góra kilka dni, Marynarka Wojenna praktycznie nie istnieje, Siły Powietrzne niecałe 100 samolotów braki symulatorów i kasy na ćwiczenia.
Władza może wszystko to i na wszystko sobie pozwala.Patrzą na sondaże a tam lemingi nadal głosuja na nich.Ktoś pisał że za niedługo każdy dostanie chipa w tyłek .I tak ludzie będzie.Chyba że zrobi sie rozpi....el ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|