The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2012, 20:55
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ile za to meczów przełamywał się Garguła?
Pamiętacie jak grał Boguski zaraz po transferze do Wisły (prawie ten sam wiek)?

No, ale skoro woli się ogrywać słabego Czikosza zamiast Burligi, który gorszy nie był to ja nie mam pytań. W sumie Łukasz w złym czasie doznał kontuzji.

Mam nadzieję, że nasi wypożyczą Bruda i wypali w jakimś Bełchatowie.

Wiem - naiwny jestem.
Chyba za bardzo wierzysz w umiejetnosci naszych mlodych i sory ale Cikos byl duzo lepszy od cienkiego Burligi. Proponuje poogladac troche meczy naszej bylej gwiazdy i sam dojdziesz do takiego wniosku. A co do Bruda to zgadzam sie w pelni z Wolfym to ze jest w kadrze tylko pokazuje jak ona jest slaba. Po niego nawet nikt sie na wypozyczenie nie chce zglosic.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2012, 20:55
Garguła przed swoim pierwszym meczem w Wiśle już grał na stosunkowo wysokim poziomie w Bełchatowie.
Brud - nigdzie.
Gargula mógł dostawać szansę na przełamanie, bo jego umiejętności były znane.
Umiejętności Bruda są na razie w sferze marzeń użytkowników forum
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.01.2012, 21:13
Pamiętacie jak grał Boguski zaraz po transferze do Wisły (prawie ten sam wiek)?

No, ale skoro woli się ogrywać słabego Czikosza zamiast Burligi, który gorszy nie był to ja nie mam pytań. W sumie Łukasz w złym czasie doznał kontuzji.

Mam nadzieję, że nasi wypożyczą Bruda i wypali w jakimś Bełchatowie.

Wiem - naiwny jestem.
\

Nazwał bym to inaczej... Widać że PR "szkółki" Ległej zbiera swoje żniwo.

Jeśli by u nas funkcjonowała profesjonalna szkółka to Brud i inni do jej absolwentów by nie należeli.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.01.2012 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.01.2012, 21:39
No, ale skoro woli się ogrywać słabego Czikosza zamiast Burligi, który gorszy nie był to ja nie mam pytań
Brak mi słów na takich osobników jak Ty.

Gdybyś zadał sobie trud, to przeczytałbyś co pisałem o płaceniu kontraktów Cikoszowi i Branco w czasie, którzy od Burligi byli gorsi (w najgorszym wypadku - ten sam poziom). Ale do ....y nędzy - to nie znaczy że każdy z ME ma dostawać "szansę". Garguła coś tam umie, on "wraca do formy" bo ją kiedyś miał.

Brud jest cienki, a jego obecność w kadrze jest wynikiem braku pieniędzy i kontroli nad tym, co się z nią dzieje. Skoro puszczono lepszego Mączyńskiego, to po co "ogrywać" Bruda?

To co proponujecie to jest podejście od dupy strony. Zawodników najpierw się szkoli, a później wstawia do drużyny, nie - daje szanse, bo może się czegoś nauczą.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jeśli by u nas funkcjonowała profesjonalna szkółka to Brud i inni do jej absolwentów by nie należeli.
W obecnej chwili nikt dobry do naszej ME nie przyjdzie, a jeżeli już się ktoś trafi, to przez przypadek. Wszystko przez to, że w Wiśle kładzie się na nią lagę z góry na dół.
Swego czasu kazano zawodnikom ME brać ze sobą własne kanapki (nie wiem, czy nadal jest to praktykowane).

Może niech ktoś bardziej zorientowany się wypowie, jeżeli były ostatnio jakieś zmiany in plus.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.01.2012 o godz. 23:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.01.2012, 22:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post

To co proponujecie to jest podejście od dupy strony. Zawodników najpierw się szkoli, a później wstawia do drużyny, nie - daje szanse, bo może się czegoś nauczą.
Otóż to.
X trenerów wyznało sie na chłopaku, notabene już przecież niezbyt młodym, X trenerów widziało go dzień w dzień na treningu... Jeśli mimo to zagrał w całej karierze z 5 meczów w "pierwszej" Wiśle, to najwyraźniej jest beznadziejnie słabym kopaczem i zupełnie nie rozumiem po co drążyc ten mało skomplikowany temat ...
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 22.01.2012, 22:33
Gargule to przedewszystkim się chciało ...... po takiej kontuzji powrud do gry na wysokim poziomie to nie tylko zasługa samego zawodnika ale przedewszystkim sztabu medycznego . Osobiście bardzo mnie to cieszy jako kibica Wisły również. Myślę ze jedynym kryterium gry w tym klubie powinien być poziom sportowy .

Pogrubione wyraz piszemy w następujący sposób:

Powrót!

oraz:

Przede wszystkim!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.01.2012 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.01.2012, 22:43
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Gargule to przedewszystkim się chciało ...... po takiej kontuzji powrud do gry na wysokim poziomie to nie tylko zasługa samego zawodnika ale przedewszystkim sztabu medycznego . Osobiście bardzo mnie to cieszy jako kibica Wisły również. Myślę ze jedynym kryterium gry w tym klubie powinien być poziom sportowy .
A ja myślę, że jednym z kryteriów pozwalających na pisanie na jakimkolwiek forum powinna być znajomość podstawowych zasad pisowni...

Co do Bruda: nieporozumieniem jest traktowanie 23-letniego chłopaka jako młodego, perspektywicznego zawodnika. Młody i perspektywiczny to on może i był, ale 5 lat temu. On jest za słaby na Wisłę i bezsensowne jest faworyzowanie go tylko dlatego, że jest Polakiem i naszym wychowankiem. Sorry, ale wolę w pierwszej '11' zobaczyć zdolniejszego piłkarza z zagranicy, niż jego.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.01.2012, 07:24
Kto pamięta kiedy Łukasz Garguła strzelił ostatnią bramkę z wolnego? Skoro facet ma być naszym drużynowym egzekutorem wolnych to może zrobiłby jak Beckham i zostawał po treningu strzelać do upadłego?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.01.2012, 08:16
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Matejas_ czytaj uważniej, bo nigdzie nie napisali że to był farfocel.. poza tym, dwóch graczy St. którzy brali udział w akcji było na spalonym, ale sędzia uznał bramkę..
Oglądnij... zobaczysz! Tak powinien zachowywać się bramkarz przy dośrodkowaniu piłki z linii bocznej na 30 metrze od bramki? Piłka leciała ponad 40 metrów, a Milan niczym przy wystawieniu Hostii padł na kolana!

Jeśli zaś chodzi o utratę drugiej bramki, to niestety odpuścił na boku obrony Jovanović, próbował asekurować go Bunoza który przy niecelnym wślizgu wyjechał na tyłku poza boisko, wiuęc na śrdoku została śmietanka. Czekaj to wogóle nie wiem co zrobił, bo stał w miejscu i przyglądał się jak Wilk z Urygą bodajże nieudolnie próbują odebrać rywalowi piłkę i zanim Nunez dobiegł od lewej piłka znajdowała się już w bramce
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 23.01.2012 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.01.2012, 17:41
nie wiem czy ktoś przyglądał się wczorajszej grze Kirma czy Paljicia, ale mysle ze pomimo ciąglej ich krytyki obaj zagrali niezle. Tzn Kiro jak to Kiro setke przestrzelil, ale byl aktywny a nie tylko biegal. Ogolnie duzo pilek na dobieg bylo w tym meczu. I to nawet dokladnych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2012, 19:21
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kto pamięta kiedy Łukasz Garguła strzelił ostatnią bramkę z wolnego? Skoro facet ma być naszym drużynowym egzekutorem wolnych to może zrobiłby jak Beckham i zostawał po treningu strzelać do upadłego?
wtedy?
http://www.youtube.com/watch?v=GqqUprE5FRU

Licze na Gargułe w tej rundzie, nie wiem czemu ale liczę.
Rok temu liczyłem tak na Wojtka Ł. Nie siadło
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.01.2012, 19:50
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=stln4...eature=related
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.01.2012, 21:30
Bogusiowi znowu nogę urwało ?
Nie grał.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.01.2012, 10:56
Moskal ma pewien problem... Otoz druzyna ktora przejal nie byla rozbita, nie zanosi sie tak jak poprzedniej zimy na rewolucje w skladzie, jest jakas tam stabilizacja. Jesli Wisla od poczatku rundy nie zacznie wygrywac to bedzie tylko jeden winny - trener, ktory ode mnie nie dostanie zadnej nawet najmniejszej taryfy ulgowej.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 24.01.2012 o godz. 12:19.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 24.01.2012, 12:11
Mam tego dość...aż brak mi słów :/
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.01.2012, 12:33
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Mam tego dość...aż brak mi słów :/
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Maciek, co sie stao, co sie stao?

E: Boguś trzymaj sie!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.01.2012 o godz. 16:02.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.01.2012, 18:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...idem_na_remis/

"Trenerzy podkreślają, że zawodnicy obu drużyn zaprezentowali równy poziom."

I to mimo tego, że nasi grali w prawdziwych wyiebanych korkach od adasia, a piłkarze Beskidu w halówkach Nawet tej przewagi nie wykorzystaliśmy?

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2012, 18:29
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
"Trenerzy podkreślają, że zawodnicy obu drużyn zaprezentowali równy poziom."
I to mimo tego, że nasi grali w prawdziwych wyiebanych korkach od adasia, a piłkarze Beskidu w halówkach Nawet tej przewagi nie wykorzystaliśmy?
Przecież te "halówki" to specjalne buty do gry na sztucznej murawie Mecz w Skotnikach był rozegrany właśnie na takim boisku.
http://www.decathlon.com.pl/PL/buty-...chni-11284765/

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2012, 19:29
wow! Jakie Junior ma piękne pekaesy
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2012, 19:52
I po sparingu.

Pewne rzeczy się nie zmieniają... Genkov nurkuje, Małecki ma masakryczne problemy z dośrodkowaniami, Melikson- playmaker, Lamey gra na Kirma, Kirmowi nic nie wychodzi a Czekaj walczy. Nunez, Diaz i Wilk praktycznie pomijani w relacji online.

Wynik 2:0 cieszy. Do tego z relacji wynika iż graliśmy wysokim pressingiem.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.01.2012, 19:54
Panowie czy mysmy dzisiaj za dobrze nie grali jak na ten etap przygotowan
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.01.2012, 19:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
I po sparingu.

Pewne rzeczy się nie zmieniają... Genkov nurkuje, Małecki ma masakryczne problemy z dośrodkowaniami, Melikson- playmaker, Lamey gra na Kirma, Kirmowi nic nie wychodzi a Czekaj walczy. Nunez, Diaz i Wilk praktycznie pomijani w relacji online.

Wynik 2:0 cieszy. Do tego z relacji wynika iż graliśmy wysokim pressingiem.
Przecież ten mecz był w telewizji ... Nunez z Wilkiem akurat zaprezentowali się bardzo dobrze .
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.01.2012, 19:57
szorstki napisał(a):Wyświetl post
wow! Jakie Junior ma piękne pekaesy
nie piękne ale zajeeebiste!

Tak przynajmniej opisywała je Ryszard: http://www.youtube.com/watch?v=7BW8MlW4mFI od 2:54
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.01.2012, 19:59
chimba napisał(a):Wyświetl post
Panowie czy mysmy dzisiaj za dobrze nie grali jak na ten etap przygotowan
Moim zdaniem to szwedzi byli słabi.. w transmisji mówili że oni dopiero zaczęli przygotowania - myślę że miało to jakieś znaczenie. Ale to chyba dobrze że wygraliśmy nieprawdaż?

Praktycznie wszyscy zawodnicy zagrali dziś dobre spotkanie.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.01.2012, 20:02
Mam jeszcze jedną taką małą uwagę odnośnie tego meczu : na przykładzie Czekaja było wyraźnie dzisiaj widać ,że z lewej strony środka obrony korzystniej jest jednak wystawiać lewonożnego zawodnika a jeśli nie to przynajmniej zawodnika potrafiącego grać tą nogą i nie bojącego się jej używać . Głównie chodzi mi o wyprowadzanie piłki i rozgrywanie od tyłu ale nie tylko . Kto się zna ten wie o co mi chodzi ale nie zrozumcie mnie źle , ja nie krytykuję Michała za ten występ żeby była jasność .

grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to szwedzi byli słabi.. w transmisji mówili że oni dopiero zaczęli przygotowania - myślę że miało to jakieś znaczenie.
Nie wiem czy problemem nie będzie to ,że praktycznie wszystkie drużyny z którymi zagramy w Portugalii dopiero zaczynają przygotowania i nie są jeszcze w zadowalającej formie ( może poza drużyną w finale jeśli awansujemy) a biorąc pod uwagę to, że Superpuchar może być odwołany to może się okazać że przed arcyważnymi meczami ze Standardem nie będziemy mieli żadnego lepszego przetarcia w postaci meczu z bardziej wymagającym rywalem i w efekcie z meczów ze Skandynawami którzy dopiero co rozpoczęli treningi wyjdziemy na Belgów którzy są w trakcie rozgrywek ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.01.2012 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2012, 20:23
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to szwedzi byli słabi.. w transmisji mówili że oni dopiero zaczęli przygotowania - myślę że miało to jakieś znaczenie. Ale to chyba dobrze że wygraliśmy nieprawdaż?

Praktycznie wszyscy zawodnicy zagrali dziś dobre spotkanie.
Ale nie ujmuje to tego jak dzisiaj Nasi pilkarze grali - dawno nie widzialem gdy takim pressingiem jak dzisiaj, do tego czasami fajne akcje pozycyjne wychodziły. Dzisiejsza postawa bardzo mi sie podobała mimo, ze to tylko sparing
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.01.2012, 20:29
Był zalążek pomysłu na grę. Większość długich piłek nie była przypadkowa. Kirm, nie zagrał słabo, zagrał na swoim poziomie. Genkov, słabo, brak przyspieszenia, wywraca się. Mały też jakby stracił na szybkości. Wilk, nowe serce Wisły. Oczywiście wiadomym jest, że to środek przygotowań i zawodnicy nie są w swoich optymalnych dyspozycjach, ale takie moje spostrzeżenia . W ogólnym rozrachunku podobała mi się gra i czekam na kolejne mecze.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2012, 21:08
Nawet nieźle to wyglądało, ale...... Szwedzi są dopiero od 2 dni na pierwszym zgrupowaniu, pierwszy mecz zagrają w lidze....w kwietniu!

Ale gdybyśmy tak grali ze Standardem dodając nieco większa skuteczność (ze Szwedami powinny być ze 4 bramki, a nie 2 i to w cale nie przy 100% skuteczności) to będzie dobrze.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2012, 22:09
Tak jak nie było powodów aby martwić się rok temu przegranymi, tak nie ma sensu jarać się teraz wygraną ze Szwedami. Ewidentnie było widać że Szwedzi grali pierwszy mecz: brakowało im szybkości, dokładności i czucia piłki. Tym niemniej trzeba uczciwie przyznać że Wisła zagrała dziś całkiem przyzwoicie i (co ważniejsze) zrealizowany został chyba plan szkoleniowy Kazka żeby sobie trochę popykać piłeczką po presją przeciwnika. W drugiej połowie to pykanie wychodziło naprawdę całkiem nieźle. Mnie osobiście rzuciła się w oczy dobra gra bocznych obrońców: Lameya i Diaza. Oczywiście Junior nie był by sobą gdyby czegoś nie zawalił (chodzi mi o tę sytuację z poprzeczką dla Szwedów) ale generalnie na plus. Dobrze (poza jednym niecelnym podaniem) pokazał się Jeliens. Zdecydowanie na plus wyróżniał się też Wilk. Bramki Maora i Bitona palce lizać. Trudno natomiast być zadowolonym z postawy Kirma. Z tego co miał powinien strzelić choć jedną bramkę.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.01.2012, 00:16
Jam niestety wielkiej różnicy nie widziałem. Graliśmy to samo... chyba przeciwnik był mało wymagający.
Dlatego była większa swoboda i niby polot w organizacji akcji.
Jednak co zapamiętałem?
Na pewno akcję Szwedów gdy nas rozklepali na jeden kontakt kończąc tiki-taka strzałem, u nas przez 90 minut nawet zalążka tego nie było.
Za to na irytującą potęgę było długich podań na napastnika, jak za MACIUSIA...

Nie zjedzcie mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów