The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2012, 23:03
Ten dużo dalszy etap polega na jednym tygodniu różnicy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.01.2012, 00:07
milosz napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę, nie denerwój
Prosze Cie, weź sprawdz przed wysłaniem nastepnego wpisu jak go napisałeś,bo trochę wstyd. Następnym razem będę blokował wpis z takim bykiem. Nie dość, że merytorycznie byki sadzisz to jeszcze w pisowni swoboda pełna. XXI wiek, era Internetu, można łatwo sprawdzić w słowniku jak się pisze dane słowo skoro masz z nim problem a nie takie jaja odwalać. Rozumiem,że swego rodzaju swoboda w pisowni tu panuje, ale jakieś granice to ma. Wstyd.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 20.01.2012, 00:33
Jeżeli jedynym argumentem jest wytykanie błędów innym to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.01.2012, 00:46
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie, weź sprawdz przed wysłaniem nastepnego wpisu jak go napisałeś,bo trochę wstyd. Następnym razem będę blokował wpis z takim bykiem. Nie dość, że merytorycznie byki sadzisz to jeszcze w pisowni swoboda pełna. XXI wiek, era Internetu, można łatwo sprawdzić w słowniku jak się pisze dane słowo skoro masz z nim problem a nie takie jaja odwalać. Rozumiem,że swego rodzaju swoboda w pisowni tu panuje, ale jakieś granice to ma. Wstyd.
Po 1)Fakt, dysleksja (a raczej tu dysortografia) to "wstyd wielki", sorry.
Po 2) A byków merytorycznych „nie sadzę”, bo zdarzył się jeden i to dwa razy przeze mnie sprostowany.
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(…) Nie nasza tak naprawdę brożka. A, że robi to trochę dziwnie, powtarzam, nie nasza brożka (…).
Po 1) Myślę że chciałeś jednak napisać broszka, bo zapewne nie chodziło Ci o Pawła lub Piotra Brożka. Tobie więc z "broszką", a mnie z nie "denerwuj się" zdarzył się błąd. Mój większy , ale … robić błędy to ludzka rzecz.

Pozdr.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.01.2012 o godz. 01:54.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.01.2012, 01:06
Krzysiek Grabski napisał(a):Wyświetl post
Takie sobie zespoły bo i liga nasza cieniutka w tym sezonie.
niby cieniutka , ale w Europie osiągnęła dużoooo. Dawno tyle nie osiągnęła. Dwie drużyny na wiosnę? Dawniej jedna w grupie to był cud
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.01.2012, 15:28
narazie z St. Pauli 1:1... Milan puścił farfocla z 30 metrów z wolnego, a pierwszym strzelcem gola dla Wisły jest Brud
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 22.01.2012 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.01.2012, 15:32
To dopiero drugi sparing więc wstrzymam się od wyciągania daleko idących wniosków, ale jedno wiem na pewno - wystawienie Jaliensa na prawej obronie to strzał w stopę. Pamiętam jak grał na tej pozycji przeciwko Podbeskidziu w PP. Miałem wtedy wrażenie, że zawodnicy z Bielska nawet truchtając do piłki są 2x szybsi od Holendra.

Skład na I połowę z St. Pauli:

Wisła Kraków
Jovanić
Jaliens
Chavez
Diaz
Paljić
Brud
Jirsak
Iliev
Garguła
Kirm
Genkov
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2012, 15:33
Matejas_ czytaj uważniej, bo nigdzie nie napisali że to był farfocel.. poza tym, dwóch graczy St. którzy brali udział w akcji było na spalonym, ale sędzia uznał bramkę..

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.01.2012, 16:11
Na razie to tylko gol w meczu o pietruszkę, ale po raz kolejny powiem "nie skreślajmy Bruda". Wypożyczmy go, albo dajmy szansę w kilku meczach. Chłopak nie ma ogrania. A czy ma talent tego nie wiem. Pierwsi do sprzedaży powinni być Ci co zarabiają najwięcej, a dają niewiele. Brud nikomu miejsca nie blokuje, wręcz jest ważnym zawodnikiem jeżeli chodzi o wymogi zgłaszania zawodników.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 22.01.2012 o godz. 16:14.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 22.01.2012, 16:23
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Na razie to tylko gol w meczu o pietruszkę, ale po raz kolejny powiem "nie skreślajmy Bruda". Wypożyczmy go, albo dajmy szansę w kilku meczach. Chłopak nie ma ogrania. A czy ma talent tego nie wiem. Pierwsi do sprzedaży powinni być Ci co zarabiają najwięcej, a dają niewiele. Brud nikomu miejsca nie blokuje, wręcz jest ważnym zawodnikiem jeżeli chodzi o wymogi zgłaszania zawodników.
O to, że każdy z młodych dostanie prawdziwą szansę, akurat przy Kazku Moskalu jestem spokojny. Narzekamy, że w Wiśle mało zdolnych młodych piłkarzy, ale czuję po kościach, że z Chrapka i Nalepy będziemy mieć mnóstwo pociechy, lekko odchodząc od tematu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.01.2012, 16:27
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
O to, że każdy z młodych dostanie prawdziwą szansę, akurat przy Kazku Moskalu jestem spokojny. Narzekamy, że w Wiśle mało zdolnych młodych piłkarzy, ale czuję po kościach, że z Chrapka i Nalepy będziemy mieć mnóstwo pociechy, lekko odchodząc od tematu.
Też mam takie wrażenie, że to mogą być piłkarze, którzy podzielą los Czekaja : )
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.01.2012, 16:45
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Co do Chrapka to nie jestem pewien. Ale Nalepa raczej dostanie szanse w tym roku
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.01.2012, 17:01
Z relacji wynika że niezły mecz zagrał Jaliens
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.01.2012, 17:09
Nalepa ma trochę pecha ponieważ Wiśle trafiło się dwóch utalentowanych środkowych obrońców i to właśnie Czekaj jest na dzień dzisiejszy lepszy . Liczba miejsc w kadrze dla stoperów też jest ograniczona i nie sądzę by ktoś zdecydował się na obecność w gronie załóżmy 4 stoperów dwóch młodych , niedoświadczonych zawodników zwłaszcza jeśli mówimy o zespole który chce walczyć o Mistrzostwo i pokazać się z jak najlepszej strony w europejskich pucharach . Więc wygląda na to,że to właśnie Nalepa z Czekajem musi powalczyć o miejsce w kadrze Wisły a ten który przegra tą rywalizację niech idzie na wypożyczenie ponieważ regularnie grając nawet w 1 lidze będzie miał większe możliwości rozwoju niż oglądając mecze pierwszej drużyny z trybun będąc ,np. 5 środkowym obrońcą. Zresztą inni młodzi zawodnicy tacy jak Chrapek , Brud , Uryga , Szewczyk, itd. też będą musieli miedzy sobą rywalizować o miejsce w kadrze Wisły i tylko niektórzy zagoszczą w pierwszej drużynie na dłużej ale zdrowa rywalizacja od młodych lat dobrze im zrobi a w Wiśle jest miejsce tylko dla najlepszych .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.01.2012 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.01.2012, 17:09
No właśnie. Ktoś może ocenić rzetelnie grę Jaliensa w dzisiejszym sparingu?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 22.01.2012, 17:17
Mam nadzieje że Uryga to może być taki polski Mascherano, czyli i na obronie i w pomocy. Fajnie jakby Moskal sprawdził go dłużej w Atlantis Cup.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 22.01.2012, 17:26
Jeżeli Moskal zdecyduje się wziąść na drugie zgrupowanie Szewczyka i Urygę to by oznaczało, że naprawdę zrobili dobre wrażenie.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 22.01.2012, 17:27
Do Szewczyka raczej jestem przekonany, ale do Urygi to nie wiem. Myślę że trener powinien jeszcze popracować na ofensywną grą Bruda, Maaskant zrobił podobnie z Wilkiem i teraz Czarek rozgrywa mądrze piłkę.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.01.2012, 17:30
syryls napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że Uryga to może być taki polski Mascherano, czyli i na obronie i w pomocy.
I w ataku od biedy

Nalepa może zagrać z powodzeniem na prawej obronie albo nawet na def. pomocniku, więc myślę że może się przydać.

Chrapek... dobrze mu idzie w Stróżach, niech zagra drugą równie dobrą rundę i wtedy powinien dostać w końcu szansę w Wiśle. Zachowując wszelkie proporcje, to zawodnik o podobnym stylu gry, co Melikson. Wszędobylski rozgrywający, taka klasyczna dziesiątka.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 22.01.2012, 17:31
Chrapek i Melikson Chrapek to Jirsak ale w lepszej wersji
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.01.2012, 17:43
Nie wiem, jak to wygląda teraz, ale z ME zapamiętałem go właśnie jako takiego, co raz się pojawi w środku, raz na lewej, raz na prawej, to poda, to kiwnie. Bardziej z Meliksonem mi się kojarzy.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.01.2012, 17:47
Na razie to tylko gol w meczu o pietruszkę, ale po raz kolejny powiem "nie skreślajmy Bruda".
Gole w sparingach strzelali też m.in. Kwiek, Paszulewicz czy Dawidowski. To tak gwoli ścisłości.
Kłopot z Brudem polega na tym, że słabo gra w piłkę. Jest też trochę za stary żeby liczyć na jakąś niesamowita poprawę jakości. Chłopak miałby poważny problem przebić się do składu w Górniku Zabrze czy ŁKS Łódź.

Skoro odpuściliśmy o wiele lepszego Mączyńskiego, to czemu miałby się sprawdzić Brud? Chyba że celujemy w utrzymanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.01.2012, 17:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gole w sparingach strzelali też m.in. Kwiek, Paszulewicz czy Dawidowski. To tak gwoli ścisłości.
Z Brudem jest tylko problem - słabo gra w piłkę. Jest też trochę za stary żeby liczyć na jakąś niesamowita poprawę jakości. Chłopak miałby poważny problem przebić się do składu w Górniku Zabrze czy ŁKS Łódź.

Skoro odpuściliśmy o wiele lepszego Mączyńskiego, to czemu miałby się sprawdzić Brud? Chyba że celujemy w utrzymanie.
Nie chce mi się przeszukiwać tematów na forum. Jednak zdaje mi się, że przed tym sezonem jak była informacja o przedłużeniu kontraktu nie było protestów. To co w tym się zmieniło. Zagrał w 6 meczach po ileś minut, nigdy nie dostał prawdziwej szansy, ani od trenera sygnału "masz szansę się przebić". Chłopak potrzebuje zebrać doświadczenie.

Tak samo było z Kowalskim - też zarabiał grosze, a był najbardziej krytykowany. Kowalski, Brud - to nie jest nasz problem, problemem jest kilku piłkarzy, którzy zarabiają potężne pieniądze, a grają blado, albo nawet żałośnie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 22.01.2012, 18:10
Nie ma to jak analizowanie meczu i postawy piłkarzy z krótkiej relacji tekstowej. Ot drugi sparing i jest nieco lepiej, przynajmniej wynikowo.

Istotne jest jakie ustawienia na boisku naszych piłkarzy będą końcowe i w jakiej dyspozycji będzie drużyna tuż przed rozpoczęciem sezonu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.01.2012, 18:21
Nie chce mi się przeszukiwać tematów na forum. Jednak zdaje mi się, że przed tym sezonem jak była informacja o przedłużeniu kontraktu nie było protestów. To co w tym się zmieniło. Zagrał w 6 meczach po ileś minut, nigdy nie dostał prawdziwej szansy, ani od trenera sygnału "masz szansę się przebić". Chłopak potrzebuje zebrać doświadczenie.

Tak samo było z Kowalskim - też zarabiał grosze, a był najbardziej krytykowany. Kowalski, Brud - to nie jest nasz problem, problemem jest kilku piłkarzy, którzy zarabiają potężne pieniądze, a grają blado, albo nawet żałośnie.
O ja .......ę...

Co się zmieniło? Ludzie zwrócili na niego uwagę i zobaczyli jak gra. Niektórzy też zwrócili uwagę na jego występy w ME.

Doświadczenie nie zastąpi wyszkolenia, a szans się nie "dostaje". Na szansę trzeba zasłużyć. Inaczej każdy piłkarz ME powinien zagrać przynajmniej 90 minut, bo przecież "nie dostał szansy". Brzmi absurdalnie? Bo pomysł z "dawaniem szans" jest absurdalny. Małecki, Brożkowie czy Boguski nie "dostali" szans. Oni wszyscy je wywalczyli swoją postawą na wypożyczeniach i treningach, a kiedy już wyszli w składzie to robili wszystko aby ją wykorzystać.

Brud jest cienki. Po prostu. Może być w kadrze jako zapchajdziura, ale to tylko świadczy o słabości Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2012, 18:22
.
sorry, ale jesteście niesamowici z tym "dawaniem prawdziwej szansy".
Co ro znaczy? Ma taki Brud obowiązkowo wychodzić w pierwszej jedenastce przez połowę sezonu? A może przez cały?
Jeśli piłkarz jest naprawdę dobry, wystarczy mu ułamek szansy w sparingu. Przy czym nie tyle będzie się liczyło strzelenie gola, czy przeprowadzenie kilku udanych akcji, ale przede wszystki to jak realizuje założenia trenera.
Stąd płacze niektórych kopaczy: "w sparingu strzelałem gole a trener na mnie nie stawia (patrz Dawidowski)".
Trener musi zbudować drużynę a nie zlepek indywidualności, które pokazują coś w sparingach, tylko nie to, o co chodzi trenerowi

edit
ps. sorry, wolfy mnie ubiegł z "dawaniem szansy"
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.01.2012 o godz. 19:15.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.01.2012, 19:00
Absolutnie podpisuję się pod słowami Wolfyego i FraMata. Dodam od siebie, że Brud zagrał np. w meczu z Limanovią. Idealny mecz by coś pokazać, teoretycznie rywal na poziomie takim, z jakim spotykał się w Młodej Ekstraklasie (może ciut wyżej), znudzeni takim meczem koledzy z zespołu, brak presji. Co pokazał Brud? Nic. Zapisał się w protokole zółtą kartką, poza tym był chyba najsłabszym w drużynie. W takim meczu 22 latek, mający dostawać szansę w ekipie Mistrza Polski powinien błyszczeć. Bardziej utalentowani wychowankowie, jego rówieśnicy jak: Batko, czy Janik kopią odpowiednio w Szreniawie Nowy Wiśnicz i Puszczy Niepołomice.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.01.2012, 19:26
Ile za to meczów przełamywał się Garguła?
Pamiętacie jak grał Boguski zaraz po transferze do Wisły (prawie ten sam wiek)?

No, ale skoro woli się ogrywać słabego Czikosza zamiast Burligi, który gorszy nie był to ja nie mam pytań. W sumie Łukasz w złym czasie doznał kontuzji.

Mam nadzieję, że nasi wypożyczą Bruda i wypali w jakimś Bełchatowie.

Wiem - naiwny jestem.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2012, 20:19
Bramka Marko + bonusik
http://www.youtube.com/watch?v=yHz9f...layer_embedded
Ostatnio edytowane przez CH. : 22.01.2012 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.01.2012, 20:33
To, ze takie mecze nie sa wazne pokazaly same zmiany - az 9 od 46 minuty. Wazne zeby byli wszyscy przygotowani do meczu w PP i w LE - wszyscy zawodnicy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów