The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2012, 13:32
Może nawiąże Wisła szerszą współpracę z PSV. Zawodnicy nie mieszczacy sie w skladzie mogli by być dobrym wzmocnieniem dla Wisły.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.01.2012, 13:37
Ale dlaczego tak stawia się pytanie? Ja mam inne: co takiego zrobił Stan u nas, by być rozrywanym na transferowym rynku w Europie?

Solidnych klubów w Europie nie interesuje, że ma u nas ograniczone środki, przez co nie może się wykazać. Ich interesują dyrektorzy sportowi z sukcesami. Paradoksalnie mniejsze szanse mielibyśmy na zatrzymanie Stana (i pewnie Maaskanta, o ironio) po awansie do LM.

Stan może i narzeka prywatnie na warunki w Wiśle, ale ofert nie ma. Były pogłoski o PAO, ale gdyby to było na poważnie to Valckx już dawno by nas opuścił.

W Europie jest potężny kryzys, kluby też tną wydatki i wcale nie jest tak, że dyrektor sportowy pokroju Valckxa może przebierać w intratnych i stabilnych ofertach pracy.

U nas ma stabilną pozycję i całkiem przyzwoity kontrakt. Do tego pensja wpływa bez opóźnień na konto.

Dlatego nie ma co specjalnie panikować, bo i nie ma o co. Ani Stan nie jest jakimś cudotwórcą, ani na razie nigdzie nie odchodzi. Za tą kasę, którą mu płacimy można znaleźć w przyszłości podobnej klasy specjalistę. On po prostu robi przyzwoitą robotę - na miarę tego, co mu płacimy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.01.2012, 13:38
Tak jak napisałem powyżej też liczę na to że to zasłona dymna.

Jednak jak słyszę od WIELKIEJ TRÓJCY że z tym składem obronimy mistrzostwo i powalczymy w europie że nie potrzebne nam wzmocnienia to pojawia się jedno pytanie:

WTF !

Nie żyjemy w czasach nkwd żeby takie zatajanie prawdy było jedynym słusznym wyborem.
Przecież można powiedzieć że obserwujemy kilku graczy ? I na tym skończyć.
Taka informacja by wystarczyła , ale juz teza o tym że nie potrzebujemy wzmocnień to gruba przesada.

Jeśli jednak rzeczywiście brak kasy jest problemem to nawet strach myśleć co stanie się za pół roku...
Obecność w Wiśle SV, przy bidzie i nędzy staje się chybionym oraz kosztownym pomysłem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.01.2012 o godz. 18:23.
tsikar
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 13.01.2012, 13:58
A mnie osobiście dziwi, że SV mówi "Rozumiem, dlaczego obie strony chcą ze sobą negocjować. My nie mamy z tym problemu. Młodzi piłkarze zmieniają kluby i to jest część futbolu."
To dość niefortunna wypowiedź. Przyznawać się, że lekką ręką możemy oddać utalentowanego juniora. Raczej nie produkujemy ich taśmowo. A jest to sygnał dla innych, ze Wisła w razie czego problemów robić nie będzie.
Cleber chyba nie spalił za sobą mostów na Wiśle, żeby w ogóle nie chciał rozmawiać z działaczami z R22?
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.01.2012, 14:13
tsikar napisał(a):Wyświetl post
.....
Cleber chyba nie spalił za sobą mostów na Wiśle, żeby w ogóle nie chciał rozmawiać z działaczami z R22?
Cleber senior czy junior? Z tego co pamiętam to senior dostał 'dyscyplinarkę' pracując u nas za swoja wypowiedz na łamach mediów odnośnie polityki Stana/Wisły.
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 13.01.2012, 21:01
Ogólnie jak przeczytałem to co powiedział S.V to się wkurzyłem - gość gada jakbyśmy mieli w pierwszej drużynie co najmniej 5 wychowanków :/ z taki podejściem to za wiele nie zdziałamy. Dziwi mnie tylko, że klub jakoś nie reaguje na takie słowa S.V - prawda jest taka, że za pół roku może rok gościa u nas już nie będzie a wtedy okaże się, że Cleber junior dobija się do pierwszego składu PSV co mnie wcale nie zdziwi. Zastanawiam się tylko nad jednym - ile chęci jest ze strony Cleberów na pozostanie młodego w Wiśle. Czytamy różne rzeczy a w rzeczywistości nie wiemy prawie nic w tych kwestiach - może poza kilkoma osobami, które wiedzą trochę więcej.
Mistrzem Polski jest WISŁA !
arti
Guest

Stary 13.01.2012, 21:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego tak stawia się pytanie? Ja mam inne: co takiego zrobił Stan u nas, by być rozrywanym na transferowym rynku w Europie?

Solidnych klubów w Europie nie interesuje, że ma u nas ograniczone środki, przez co nie może się wykazać. Ich interesują dyrektorzy sportowi z sukcesami. Paradoksalnie mniejsze szanse mielibyśmy na zatrzymanie Stana (i pewnie Maaskanta, o ironio) po awansie do LM.

Stan może i narzeka prywatnie na warunki w Wiśle, ale ofert nie ma. Były pogłoski o PAO, ale gdyby to było na poważnie to Valckx już dawno by nas opuścił.

Dlatego nie ma co specjalnie panikować, bo i nie ma o co. Ani Stan nie jest jakimś cudotwórcą, ani na razie nigdzie nie odchodzi. Za tą kasę, którą mu płacimy można znaleźć w przyszłości podobnej klasy specjalistę. On po prostu robi przyzwoitą robotę - na miarę tego, co mu płacimy.
Sprzedał drożej (Brożków) kupił taniej paru graczy, którzy wygrali nam MP i póki co 1/16 LE i zarobek z tym związany. Największy sukces od 2003 roku (może-oby go jeszcze wyrównamy albo poprawimy).
Czy ma oferty czy nie to się okaże w maju. Obawiam się, że jeśli BC nie będzie skłonny zainwestować raz jeszcze w zagranicznego trenera to i Stan odejdzie w lecie.
Stan bogiem nie jest, ale też nie przypominam sobie żebyśmy za Mielcarskiego czy Bednarza weszli do grupy LE...
@ szadi 83
"Klub nie reaguje na takie słowa SV..."
Tutaj tak naprawdę reakcja klubu może być dwojaka:
1) Budujemy (i to już) wreszcie to pieprzone szkolenie - boiska, dobrzy trenerzy, lekarze, odnowa
2) Wszystko inne - odpuszczenie gracza, pieprzenie że za pół roku, rok, dwa to już na pewno zaczniemy budować, cisza, cokolwiek innego.
Swoją drogą Stan mógł się zamknąć w tym temacie. No chyba, że jest mocno sfrustrowany tym wszystkim i wie już, że to jego ostatnia runda w Wiśle i chlapie co Mu ślina na język...
Ostatnio edytowane przez arti : 13.01.2012 o godz. 22:35.
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.01.2012, 22:06
Już wcześniej powtarzałem kilkukrotnie, że nie zrozumiałe jest dla mnie zbytnie wywyższanie naszego dyrektora z racji braku konkretnych sukcesów transferowych. Patrząc na jakość transferów to wychodzimy +/- (pozytywne/negatywne) na 0, lekki plus. Przyszedł z mocnym nazwiskiem, jednakże jego prestiż lekko podupadł. Przyjechał jako chłopiec z miasta, ale okazało się że na wsi wiele nie potrafi, może gdyby miał takie warunki jak w PSV Ale pewnie i Bednarz gdyby miałby takie warunki w PSV jak on za dawnych czasów to równie dobrze mógłby sobie tam wyrobić renomę, ale różnica pomiędzy nimi jest taka że Bednarz/Mielcarski są polakami (wsiokami) a Valckx (miastowym) i dlatego wsioki nie dostaną pracy w urzędzie ale Valckx może zostać radnym tej wsi.
Może zbyt bardzo go negatywnie przedstawię określeniem "krowa dużo ryczy, mało mleka daje" ale wobec nieefektywności jego pracy to powiedzenie można uznać za zasadne.

Ja gołym okiem widzę, że Lewej obrony my nie mamy, no chyba że Nunez, prawej również no chyba że Jovanovic ale on jest bardziej ŚO, a Lamey jest zbyt wolny no chyba że Valckx liczy na to, że gdy ten przepracuje okres przygotowawczy będzie w stanie lepiej wyglądać fizycznie, chodzi przede wszystkim o szybkość

Zapytam na odchodnę co z bazą treningową Półtora roku i co Zapytam co z wychowankami Na pewno taki Michał Szewczyk nie jest zawodnikiem wystarczającym na I drużynę
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.01.2012, 22:13
anthony09 napisał(a):Wyświetl post

Ja gołym okiem widzę, że Lewej obrony my nie mamy, no chyba że Nunez, prawej również no chyba że Jovanovic ale on jest bardziej ŚO, a Lamey jest zbyt wolny no chyba że Valckx liczy na to, że gdy ten przepracuje okres przygotowawczy będzie w stanie lepiej wyglądać fizycznie, chodzi przede wszystkim o szybkość

A ja widzę, że nie ma kasy na transfery...
Z pustego to nawet Stan nie naleje.

Zapytam na odchodnę co z bazą treningową Półtora roku i co Zapytam co z wychowankami Na pewno taki Michał Szewczyk nie jest zawodnikiem wystarczającym na I drużynę
Zapytaj Prezesa, ciekawe co on na to odpowie.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.01.2012, 22:39
szadi83 napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie jak przeczytałem to co powiedział S.V to się wkurzyłem - gość gada jakbyśmy mieli w pierwszej drużynie co najmniej 5 wychowanków :/ z taki podejściem to za wiele nie zdziałamy. Dziwi mnie tylko, że klub jakoś nie reaguje na takie słowa S.V - prawda jest taka, że za pół roku może rok gościa u nas już nie będzie a wtedy okaże się, że Cleber junior dobija się do pierwszego składu PSV co mnie wcale nie zdziwi. Zastanawiam się tylko nad jednym - ile chęci jest ze strony Cleberów na pozostanie młodego w Wiśle. Czytamy różne rzeczy a w rzeczywistości nie wiemy prawie nic w tych kwestiach - może poza kilkoma osobami, które wiedzą trochę więcej.
Najpewniej jest już posprzątane więc Valckx robi dobrą minę do złej gry, umniejszając stratę.
Przypominam że Cleber senior w pewnym sensie obraził się na Wisłę więc myślę że to on naciska młodego do odejścia a że PSV - zna Marcelo więc to naturalne że akurat ten klub
94 - Allah Akbar!!
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2012, 23:08
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
A ja widzę, że nie ma kasy na transfery...
Z pustego to nawet Stan nie naleje.

Krótko i zwięźle prósze odp.gdzie jest ta kasa? I czy Stan gdy do nas przychodził mial świadomość tego że będzie pusto?
JOSE 841
Senior Member

Stary 13.01.2012, 23:11
elliot_ness ta a może poczekać aż BVB sprzeda do PSG Błaszczykowskiego może wtedy BVB zadowolone z transakcji wznowi współprace z Wisłą. Dzięki czemu do Wisły na wypożyczenie zawitał by ktoś z 3trójki Barrios,Zidane albo Goetze który miałby w Wiśle dojść do formy jaka prezentował przed kontuzją .A przy okazji Wisła nawiązałaby współprace albo rozegrała sparing z PSG.Na poważnie transfer Lucasa może wyjść na dobre PSV go kupi a następnie wypożyczy.....tam skąd przyszedł warunkiem zapewne byłaby gra w meczach o stawkę np w ekstraklasie.Więc może tak źle nie będzie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.01.2012 o godz. 23:14.
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.01.2012, 23:18
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
elliot_ness ta a może poczekać aż BVB sprzeda do PSG Błaszczykowskiego może wtedy BVB zadowolone z transakcji wznowi współprace z Wisłą. Dzięki czemu do Wisły na wypożyczenie zawitał by ktoś z 3trójki Barrios,Zidane albo Goetze który miałby w Wiśle dojść do formy jaka prezentował przed kontuzją .A przy okazji Wisła nawiązałaby współprace albo rozegrała sparing z PSG.Na poważnie transfer Lucasa może wyjść na dobre PSV go kupi a następnie wypożyczy.....tam skąd przyszedł warunkiem zapewne byłaby gra w meczach o stawkę np w ekstraklasie.Więc może tak źle nie będzie
apeluje do Ciebie, przestań ćpać, albo bierz tego mniej Ja .......e...brak mi słów, a pogrubione jest moim kandydatem do postu miesiąca.
Niniejszym przepraszam za OT, ale niektórzy powinni przed naciśnięciem entera przeczytać manuala
Ostatnio edytowane przez Krav : 13.01.2012 o godz. 23:27.
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.01.2012, 23:25
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post

Co ty ćpiesz!? też to chce , mam nadzieje,że to nie 'krokodyl'.

Post roku!
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.01.2012, 23:33
Już wcześniej powtarzałem kilkukrotnie, że nie zrozumiałe jest dla mnie zbytnie wywyższanie naszego dyrektora z racji braku konkretnych sukcesów transferowych. Patrząc na jakość transferów to wychodzimy +/- (pozytywne/negatywne) na 0, lekki plus. Przyszedł z mocnym nazwiskiem, jednakże jego prestiż lekko podupadł. Przyjechał jako chłopiec z miasta, ale okazało się że na wsi wiele nie potrafi, może gdyby miał takie warunki jak w PSV Ale pewnie i Bednarz gdyby miałby takie warunki w PSV jak on za dawnych czasów to równie dobrze mógłby sobie tam wyrobić renomę, ale różnica pomiędzy nimi jest taka że Bednarz/Mielcarski są polakami (wsiokami) a Valckx (miastowym) i dlatego wsioki nie dostaną pracy w urzędzie ale Valckx może zostać radnym tej wsi.
Może zbyt bardzo go negatywnie przedstawię określeniem "krowa dużo ryczy, mało mleka daje" ale wobec nieefektywności jego pracy to powiedzenie można uznać za zasadne.

Chłopie o czym ty piszesz?Weź trochę pomyśl.Z czego on ma robić te transfery?Z własnej ....a kieszeni?Zobacz sobie kogo sprowadził do PSV gdy miał kase i za ile ich ....a upchnął.Poświęć te 4 minuty na wyszukanie nazwisk.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2012, 01:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie o czym ty piszesz?Weź trochę pomyśl.Z czego on ma robić te transfery?Z własnej ....a kieszeni?Zobacz sobie kogo sprowadził do PSV gdy miał kase i za ile ich ....a upchnął.Poświęć te 4 minuty na wyszukanie nazwisk.
Pablo84 - według ciebie co się musi stać albo ile czasu upłynąć żeby była w klubie kasa? Można grac w toto-lotka, ale nie ma pewności w którym sezonie nam padnie 6

Każdy klub piłkarski poprzez transfery, wzmacnia wartość swojej drużyny co pozwala odnieść zamierzony sukces. Niestety po naszych ruchach zawsze podostaje dziwny niesmak, uczycie 2 kroków w tył.

Skoro prezio Wisły wie że kasa jaką możemy wydać jest znikoma to po co zatrudnia SV na d.sportowego? No chyba że tylko żeby dobrze sprzedac najlepszych?

Po co sprzedawać najlepszych graczy skoro z kasy jaką na nich zarabiamy w większości nie inwestujemy?
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.01.2012, 01:18
i znowu te same argumentacje, takie proste głębszego zastanowienia, bo w PSV ... ale tutaj jest Wisła Kraków, tutaj klub żyje ze sprzedaży swoich zawodników podobnie jak PSV ale jednak Stan swoich grajków sprzedać nie potrafi na razie, przewijają się w ogóle w mediach jakieś informacje o tym, że ktoś ma nas opuścić Jest jakikolwiek klub zainteresowany jakimkolwiek naszym piłkarzem, poziom sportowy uległ według waszego mniemania polepszeniu Uważacie, że Biton jest lepszy od Brożka, że Wilk od Dudki, Kirm Błaszczykowskiego, Lamey Baszczynskego Stan powinien sprzedaż jakiegoś grajka, załóżmy chociaż Kirma za 500 tys. euro żeby kupić innego, to po primo a po secundo to ja nie wierzę że nie mamy pieniędzy skoro zarobiliśmy 5 mln euro za LE/LM a ponadto zarobimy jeszcze więcej. Dodatkowo pojawiają się dosyć zbieżne sugestie Stana, że mamy już nie prowadzić polityki zaciągu większej ilości zawodników, więc jak rozumieć mam to, że ok. 1/3 składu może wylecieć w lecie Zostaniemy wtedy bez LO i bez PO, zostaniemy nez bramkarza i co
Strasznie mnie irytują te informację, że mamy grać o 3 trofea bez wzmocnień boków obrony.
Na końcu zapytam kiedy będziemy mieć lepszą okazję do zainwestowania w piłkarzy jak nie teraz Jak wypali to się zwróci kilkunastokrotnie, a jeśli nie dokonamy transferów to w lecie może one nie będą w ogóle potrzebne gdyż będziemy walczyć jedynie o Mistrza w sezonie 12/13
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 14.01.2012 o godz. 01:21.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.01.2012, 01:46
po 1 - taki tekst to strzal w kolano Mr.V. ....po 2 - " z pustego to i Salomon nie naleje" ... po 3 - pazernosc na kase i minimalizm Mr.B.C juz chyba siega zenitu ......... komentujcie to jak chcecie ale wyzej du.py nie podskoczycie ..... z mojej strony mam tylko jedno zyczenie - wiem , wiem zaraz wiekszosc mnie zjebie ale zycze Poloni i smiesznemu JW - Mp i LM a wiecie dalczego bo pomimio ze koles jest smieszny i groteskowy w swych dzialaniach dazy do jednego celu ... i daje na to kase ( wiem , nie mozna czyjas kasa dysponowac) ale juz sprzedal nezle niektorych swoich zawodnikow to dalej wyklada kase a nasz Wszechpotezny BC ? od tylu lat nie moze szarpnac sie na troche wiecej .........dla wszystkich : bardzo szanuje pana Boguslawa za to co zrobil ..... ale niestety NIEWAZNE JAK MEZCZYZNA ZACZYNA - WAZNE JAK KONCZY .... i boje sie ze pan B.C bedzie wiecznym marzycielem probojac stworzyc mocarstwo pilkarskie za minimum kosztow - zwlaszcza na takim zadupiu pilkarskim jakim jest Polska !!! ... i wcale nie porownuje obydwu panow czyli B.C i J.W - sadze tylko ze era naszego pana prezesa dlugo trwa i zastyga w jednym punkcie ..... czyzby brak wiekszej ambicji poprzez minimalizm ? ....
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.01.2012, 02:32
^^ Pewnie ,że nie ma kasy a Świerczokowi to akurat Wisła oferowała wyższy kontrakt niż dostaje w FCK (informacje podał w najnowszej PN polski trener ,który został sprowadzony również do tego klubu). Nie sztuką jest wydawać co chwila pieniądze tym bardziej jeśli ma się bardzo rozbudowany skład. Zapominacie o tym ,że budżet trzeba trzymać w ryzach , wydawać pieniądze kiedy się je ma (a my prawdopodobnie dostaniemy je z zakończeniem sezonu ) i kiedy jest to konieczne. Kadra nie wymaga jeszcze rewolucji bo to nas czeka w lecie , wymaga uzupełnień.

A na zatrzymanie młodych zdolnych niestety metody nie ma bo prawo jest w tej kwestii bardzo liberalne , dopiero po 16roku życia zawodnik może podpisywać kontrakt i może jego transfer negocjować. Gdy jest młodszy może niestety odejść za ekwiwalent. A jedyne co w tej sytuacji klub może zrobić to pozostawić po sobie na zawodniku dobre wrażenie , godnie go pożegnać z nadzieją ,że kiedyś na stare lata wróci bogatszy o zagraniczne doświadzczenia
Ostatnio edytowane przez allon : 14.01.2012 o godz. 02:35.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2012, 12:07
Podobnie bylo z Maaskantem tzn.:

- najpierw wrzawa na forum odnosnie jakiegos mniej waznego wydarzenia
- nastepnie wytykanie kolesiostwa (Jaliens Lamey) - co i tak jest ciosem ponizej pasa
- po czym pojawia sie paszkwil a'la Onet na glownej serwisu w tym wypdaku " Strata młodych talentów nie jest problemem dla Valckxa "

itp itd.

Panowie Valcxa juz nie ma teraz tylko ktos chce wrogo do niego nastawic kibicow.

Tyle ode mnie
Malinowy król malowanych róż
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.01.2012, 12:38
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Podobnie bylo z Maaskantem tzn.:

- najpierw wrzawa na forum odnosnie jakiegos mniej waznego wydarzenia
- nastepnie wytykanie kolesiostwa (Jaliens Lamey) - co i tak jest ciosem ponizej pasa
- po czym pojawia sie paszkwil a'la Onet na glownej serwisu w tym wypdaku " Strata młodych talentów nie jest problemem dla Valckxa "

itp itd.

Panowie Valcxa juz nie ma teraz tylko ktos chce wrogo do niego nastawic kibicow.

Tyle ode mnie
A jaki to ma być dla niego problem ? Nawet jak miałby pracować tutaj dłużej. Przecież migracja młodych uzdolnionych zawodników nie dotyczy tylko naszego kraju, tylko Wisły. Utalentowani odchodzą z Manchesteru, Realu, Barcelony, Legii, Korony, Piasta, Ajaxu, PSV, Pompy Dychów i innych klubów.
W przypadku Wisły problemem jest to, że systemu szkolenia nie ma Jak byśmy mieli wybitną akademię to też by się zdarzało, że co zdolniejsi chcieli by odejść na zachód do innych lig.
A co do tytułów prasowych, więcej dystansu do nich. Każdego dnia czytam newsy na onecie, wp i doszedłem do wnosku, że większość nagłówków ma na celu dołowanie ludzi. Celowe nakręcanie jakiejś dziwnej spirali niepokoju.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2012, 13:57
tsikar napisał(a):Wyświetl post
A mnie osobiście dziwi, że SV mówi "Rozumiem, dlaczego obie strony chcą ze sobą negocjować. My nie mamy z tym problemu. Młodzi piłkarze zmieniają kluby i to jest część futbolu."
To dość niefortunna wypowiedź. Przyznawać się, że lekką ręką możemy oddać utalentowanego juniora. Raczej nie produkujemy ich taśmowo. A jest to sygnał dla innych, ze Wisła w razie czego problemów robić nie będzie.
Zrozum, że my tu nie mamy nic do powiedzenia. A Stan wychodzi z założenia, że po co mu utrudniać, skoro i tak nie zatrzymamy go, to choć może uda się na tym zarobić. Proste. Czysty biznes, tak właśnie profesjonalnie załatwia się sprawy.

Nie wiem gdzie tu widzisz niefortunną wypowiedź. Zresztą, Wam nie dogodzi...
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.01.2012, 14:09
Krav ,Wisielak czytajcie uważnie ze zrozumieniem jak przeczytacie uważnie jeszcze raz tamtego poprzedniego posta to zauważycie gdzie sie zaczyna poważna część posta.temat wspólpracy Wisły z BVB,transfer Błaszczykowskiego do PSG, to była aluzja do posta elliot_ness na temat nawiązania współpracy Wisły z PSV
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.01.2012, 14:16
Valcks nie oszalał. Mówi po prostu to, co chce by mówił klub. Jest profesjonalistą.

W efekcie latem będziemy szukać nowego dyrektora sportowego. Albo jeszcze wcześniej. Bo profesjonalista nie będzie pracował w takich warunkach i ograniczeniach jakie dziś narzuca Cupiał, zabierając pieniądze i możliwości prowadzenia efektywnej polityki personalnej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.01.2012, 14:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Valcks nie oszalał. Mówi po prostu to, co chce by mówił klub. Jest profesjonalistą.

W efekcie latem będziemy szukać nowego dyrektora sportowego. Albo jeszcze wcześniej. Bo profesjonalista nie będzie pracował w takich warunkach i ograniczeniach jakie dziś narzuca Cupiał, zabierając pieniądze i możliwości prowadzenia efektywnej polityki personalnej.
czy oby napewno ?
Jeśli Stan ma dobrą umowę to przecież dla niego to idealny układ...bo nie musi pracować.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.01.2012, 14:29
Markus z pewnością masz racie ..........i z FAKTAMI DYSKUTOWAĆ NAWĘD NIE WYPADA .Taka sama jest sytuacja ze sponsorem bo nikt tego burdelu sponsorować nie będzie.W KOŃCU NA KIBICÓW TRZEBA BĘDZIE ORGANIZOWAĆ ŁAPANKI NA MIEŚCIE bo i oglądać tej mizeria i za darmo chętnych zabraknie .
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.01.2012, 14:46
Może po porażce z APOELem obniżyli V nowy kontrakt więc teraz V się odwdzięcza niema jak to strzał w kolano.Teraz tylko pozostaje czekać co Moskal zdecyduje w nim ostatrnia nadzieja.Aczkolwiek będzie chyba próbował zawalczyć o Lucasa.Na pocieszenie może na drugim zgrupowaniu zawita Lucas dostając wilczy bilet o ile przed drugim zgrupowaniem wyjaśni się jego sytuacja.O ile Moskal może zawita na dłużej to raczej V szybciej wróci do Hollandi.
pawelwislak
Senior Member

Stary 14.01.2012, 14:58
Przede wszystkim w moim odczuciu mamy tu do czynienia z wielką manipulacją dziennikarską a większość jak karpie łapie wszystko co do wody wrzucą!!

Biorąc pod uwagę fachową znajomość angielskiego w wykonaniu naszych dziennikarzyn może okazać się że kontekst był zupełnie inny.

Kolejna sprawa Lucas może wybrać dowolny klub w europie po ukończeniu 16 roku życia. I w mojej ocenie tylko natychmiastowe przeniesienie go do pierwszej 11 mogło by skłonić do pozostania u nas. Inna opcja nie wchodzi w grę bo my tak naprawdę posiadamy tylko jedną "profesjonalną" drużynę. A jeśli prawdą jest co mówią że chłopak ma talent to przecież Cleber jest tego świadom i nie będzie kisił syna u nas. To jest realna ocena sytuacji i nie wiem do czego się tu przyczepić tak świat wygląda. Skoro ma szanse zagrać w PSV, Ajaxie czy choćby Twente to niech spieprza z naszego bagna bo tu jako piłkarz lada moment się będzie cofać. A my jako kibice jesteśmy winni poszanowanie dla takiego stanu rzeczy ze względu na to co Cleber dla nas zrobił, jeden z niewielu który zdrowie stracił dla Wisły.

I bzdurą wydaje mi się tutaj granie Valcxa w jakąkolwiek stronę, on jest świadom jak to wygląda na zachodzie i wie że nic z tym nie zrobi bo miał z tym do czynienia dobre pare lat temu w PSV. A że u nas nie ma szkolenia w ogóle to inna sprawa.
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.01.2012, 15:57
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Kolejna sprawa Lucas może wybrać dowolny klub w europie po ukończeniu 16 roku życia. I w mojej ocenie tylko natychmiastowe przeniesienie go do pierwszej 11 mogło by skłonić do pozostania u nas. Inna opcja nie wchodzi w grę bo my tak naprawdę posiadamy tylko jedną "profesjonalną" drużynę. A jeśli prawdą jest co mówią że chłopak ma talent to przecież Cleber jest tego świadom i nie będzie kisił syna u nas. To jest realna ocena sytuacji i nie wiem do czego się tu przyczepić tak świat wygląda. Skoro ma szanse zagrać w PSV, Ajaxie czy choćby Twente to niech spieprza z naszego bagna bo tu jako piłkarz lada moment się będzie cofać. A my jako kibice jesteśmy winni poszanowanie dla takiego stanu rzeczy ze względu na to co Cleber dla nas zrobił, jeden z niewielu który zdrowie stracił dla Wisły.
Zasady zgłoszeń zawodnika do Młodej Ekstraklasy przewidują, że musi mieć ukończone 16 lat, aby w niej rozgrywać mecze. Gdyby do Ekstraklasy można było zgłosić zawodnika młodszego byłby to swoisty paradoks. Podejrzewam, więc, że nie ma możliwości zgłosić 15-latka do rozgrywek. W sumie nikogo takiego nie ma w kadrach innych zespołów.

Może to trochę dziwnie zabrzmi, ale pomyślałem, że może w klubie chcą wykupić Nuneza lub Bitona i stąd są szukane oszczędności na ich transfer. Jeżeli byśmy teraz kogoś kupili za dużą kasę byłoby to równoznaczne ze zrezygnowaniem z transferu tych dwóch piłkarzy. Mimo wszystko wskazane byłoby wypożyczenie Jovanicia, czy 2-3 innych zawodników zagranicznych, aby można było ściągnąć kogoś z wolnego kontraktu. Moskal też ma trochę racji, chyba wszyscy się zgodzimy, że ten skład nie grał na miarę swojego potencjału. Jeżeli chodzi o ligę to lepszy skład może mieć jedynie Legia, choć tu bym polemizował. Ten skład jest silny na ligę, lecz wiadomo, że na puchary "trochę" nam brakuje.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.01.2012 o godz. 16:14.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2012, 16:17
To zależy ile taki dyrektor sportowy zarabia w średnim europejskim klubie.
U nas ma około 300 tysięcy euro, ciekaw jestem, ile takie PSV płaci osobie na takim stanowisku.
Zresztą, już w lecie mówiono o tym, że może trafić do PAO...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów