The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 13:18
Szpen napisał(a):Wyświetl post
najlepszy dowód na to, że nie rozumiesz dzisiejszego świata.
Roszczenia, roszczenia, roszczenia - nawet od prywatnego kina, gdzie ktoś wsadził grubą kasę.

Drozd, powiedz - co Ty takiego dajesz naszemu krajowi, że chcesz wiecznej sprawiedliwośći i równości między wszystkimi?

Nie lepiej było się uczyć, mieć ambicję i starać się, aby Twój wózek który pchasz przez życie, wjechał na taki poziom który Cię satysfakcjonuje?

Pamiętaj, każdy jest kowalem swego losu. Jak się sam nie starasz, nie wymagaj tego od innych.
Jakie k... roszczenia? To ze mnie szlag trafia jak widzę że takie multikino ma marżę na cole 300% to jest roszczenie? Ty chyba nie znasz znaczenia słów. Dlaczego może mieć taką marżę? Bo inne kina padły i jak chcesz oglądnąć film to musisz u tych zdzieraczy, a jak nie chcesz siedzieć dwie godziny o suchym pysku to musisz płacić.

Twoim zdaniem to jest "dzisiejszy świat"? To je się na taki świat nie godzę. Autostrada do Katowic też jest prywatna, i to niby daje możliwość dyktowania cen z sufitu? Mimo że grosza do jej wybudowania nie włożyli.

Nie sadź durnymi sloganami, bo Roman Kluska sie starał i co? Za dobrze mu wychodziło, więc teraz hoduje owce. A to wszystko dlatego że debile wybierają debili.

Kto Ci powiedział ze chcę równości. Niech każdy ma to na co zapracuje, tylko niech ma tez równe warunki tej pracy. I o te równe warunki mi chodzi. Dlaczego jedni płacą 15 groszy czynszu a inni 15 zł za metr? Taki sam lokal ten sam właściciel inny tylko najemca. I właściciel żebyś sobie nie myślał nie jest prywatny.

Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Może umiejętność wykorzystywania mózgu w sposób właściwy, a nie narzucony przez system.

Może właściwy, ale na pewno nie narzucony. I tego się trzymajmy . No i przede wszystkim jako zasługę poczytuję sobie próby, obalenia kretynizmów serwowanych przez mainstream. Bo bierność rozsądnych wystarczy żeby kretynizm tryumfował.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.01.2012 o godz. 17:40.
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.01.2012, 13:51
mówisz że to wina Tuska? hmmmm, ten Donek to kawał chuja!

Nie widzisz wspólnych elementów w zakłamywaniu rzeczywistości obecnie a np. 20-30 lat temu?

Ja nie mówię że to wina konkretnej osoby - ale dziwne że od 4 lat nikt nie krytykuje publicznie tego że jest coraz gorzej ale większość mediów gada ciągle o kraju mlekiem i miodem płynącym - przypomina mi się film "The Island" - nawet tytuł pasuje - gdzie wszędzie z głośników tylko płynie:

- zachowuj spokój
- odżywiaj się zdrowo
- nie krzycz
- rób co do Ciebie należy

Typowa hodowla organów - organów z prawem do głosowania
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2012, 13:52
Już widzę jak Pysio i inni pysiopodobni wiekowo pójdą do pracy i dostaną średnią krajową czyli wspomniane wyżej 3,4 tys. zl. i jak poszaleją ze swoją pierwszą wypłatą. Bo ceny w sklepach jewropejskie a często wyższe niż tam gdzie zarabiają te 2,6 tys czy 3,2 tys. euro czyli mnożymy przez 4,5 zł i wychodzi ... i tak co miesiąc. Tak to można żyć. Służba zdrowia działa, autostrady, nawet o dziwo biura turystyczne oferują tańsze wczasy w lepszych hotelach. A w Polsce wzamian Tusk bredzący bajki o Zielonej Wyspie i aby żyło się lepiej. Wszystkim.
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.01.2012, 15:03
Pamiętaj, każdy jest kowalem swego losu. Jak się sam nie starasz, nie wymagaj tego od innych.
Zwłaszcza studiujący prawo, architekturę, wszelkiej maści ludzie chcący być rzeczoznawcami, czy nawet przewodnikami. A no tak, to są zawody zamknięte i dostęp do nich mają tylko wybrani. W Polsce takich zawodów jest ok. 400(najwięcej w Europie) , w Niemczech i Francji ok. 100, w państwach bałtyckich ok. 60.
W życiu ważne są tylko chwile...
Kocur
semper fi

Stary 10.01.2012, 15:12
W nawiązaniu do postu SkMk - Nawet jak skończy prawo, zrobi aplikację np. sędziowską to dalej zarabia gówno w porównaniu do starej Unii.

Litr ropy w Niemczech 1.47 ojro
Litro ropy w Polsce 5,67 zł

Zarobki sędziego w Niemczech 3235 ojro
Zarobki sędziego w Polsce 6800 zł

W Niemczech kupi 2200 litrów ropy
W Polsce kupi 1199 litrów ropy

Dalej mamy porównywać poziom życia ?

Trzeba pamiętać że porównujemy gości po prawie z aplikacją - jak porównamy zarobki administratora sieci po studiach ze znajomością języka to jest 2-krotnie gorzej

EDIT:

Cytat:
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała siedem osób, w tym trzech pracowników Ministerstwa Środowiska w związku z korupcją przy udzielaniu koncesji na poszukiwania gazu łupkowego - poinformował PAP wiceszef warszawskiej prokuratury apelacyjnej Waldemar Tyl.

hehehe - zaczęło się
Ostatnio edytowane przez Kocur : 10.01.2012 o godz. 15:56.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2012, 18:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post

hehehe - zaczęło się
Przy takich rządach, korupcja jest zjawiskiem naturalnym. Nie zdziwiłbym sie gdyby sie okazało, że o koncesje na wydobycie gazu starała się ....Agora. A co ? Skoro opanowali rynek reklam (AMS) , druk podręczników szkolnych to dlaczego nie łupkowy ? Tubie propagandowej PO przeciez nikt nie odmówi.

P.S. Pytanie raczej jest, która koncesja została wydana bez korupcji ?
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.01.2012, 18:03
Nie przeglądam tego tematu, ale rzuciła mi się dzisiaj w oczy wypowiedz Palikota:
http://www.tvn24.pl/-1,1730841,0,1,d...wiadomosc.html
Ciekawe co o tym sądzicie
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.01.2012, 18:14
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tylko na tyle cię było stać?. Kompromitujesz się człowieku . Miałbyś odrobine klasy i przynał że po prostu nielubisz Macierewicza i nie masz pojęcia za co był oskarżany i jakie byly wyroki . I na tym proponuje ci skończyć tą dyskusje.
Nie, nie kompromituje się, tą modę bardzo dobrze np. tutaj widać

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Noo to żeś się postarał . Premii nie będzie, a na jutro raport.
No widzisz, a Ty już pewnie kaskę z premii liczysz.

ma zadatki na oszoloma dlatego ze naświetla nieprawidłowości, oszustwa, zatajanie manipulowanie informacjami , chce oczyszczenie srodowiska publicznego z ludzi podleglych obcemu państwu. Dośc typowy zarzut ludzi nie mających żadnego pojęcia jak wyglada obecna Polska
.
Dlatego, że się zachowuje jak oszołom,a Ty sobie wierz w to co on chce niby naświetlać

to lubię,wiekszość Polsków potrafi sama myśleć....
potrafi sama mysleć dlatego opiera się na TVN,GW,Plsacice,TVP,TOK FM i dlatego zgadza się na korucpcje, układy,kumoterstwa, niewyjasnione katastrofy, samobójstwa, przekręty, boi sie mediów czy dziennikarzy przedstawiajacych inna wizję niż rządowa...
.
Każde dziecko wie, że człowiek samodzielnie myślący, to ten co się opiera na Macierewiczu, Kaczyńskim, Gazecie Polskiej itp.

czy swobodnego dostępu do mediów każdej ze stron politycznych .
A to nie masz swobodnego dostępu, nawet możesz dla sąsiada kupić Gazetę Polską Codziennie, albo Radia Maryja posłuchać sobie, albo kupić od Ojca Dyrektora zestaw do odbioru TV Trwam i sobie pooglądasz. albo zapraszam na niezalezna, tam sobie wyzywaj Tuska itp. i jakoś nie słyszałem aby kogoś tam za to ten przeokropny reżim prześladował. Zawsze jedna stroną jęczy że jest prześladowana, np wraz z TV Trwam koncesji nie dostało chyba 12 stacji, ale to i tak jest prześladowanie TV Trwam. Taki Macierewicz może robić co chce, bo i tak wszystko to tylko atak bo bada katastrofę smoleńską, cały PiS może być bezkarny bo wszystko to będzie brutalny atak na opozycje.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 18:32.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.01.2012, 18:34
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Nie przeglądam tego tematu, ale rzuciła mi się dzisiaj w oczy wypowiedz Palikota:
http://www.tvn24.pl/-1,1730841,0,1,d...wiadomosc.html
Ciekawe co o tym sądzicie
Zdziwiony nie jestem, to taki mało poważny kraj. Więc czemuż ma mnie dziwić to , że żołnierz nie potrafi strzelać. A widzieliście jak wyglądał wojskowy co przemawiał po tej tragedii. Taki starszy. Nie wiem co mówił,bo mało mnie to interesowało ale w oczy rzucił mi się ubiór tego faceta. Czapka nałożona krzywo, widać że za mała, wciśnięta na siłę...... i to był generał dywizji. W armii się nie przelewa, prowadzimy wojnę, ale czapkę mógłby sobie kupić ciut większą. O uszyciu na miarę nie mówię , ale kupić se w jakiejś składnicy harcerskiej mógłby czapkę, doszyć to i owo, i jakoś by to wyglądało.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.01.2012, 19:12
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post

Dlatego, że się zachowuje jak oszołom,a Ty sobie wierz w to co on chce niby naświetlać
wytłumacz nam, mistrzu, jak sie zachowuje oszolom.

Bo póki co, Twoja teoria opiera się na przekonujacej konstrukcji: jestem gościem, bo zachowuję się jak gość.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 19:43
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
wytłumacz nam, mistrzu, jak sie zachowuje oszolom.

Bo póki co, Twoja teoria opiera się na przekonujacej konstrukcji: jestem gościem, bo zachowuję się jak gość.
oszołom

pot. człowiek ogarnięty jakąś ideą, fanatyk, próbujący za wszelką cenę narzucić swe poglądy innym
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 19:56
oszołom

pot. człowiek ogarnięty jakąś ideą, fanatyk, próbujący za wszelką cenę narzucić swe poglądy innym
narzuca ci, gościu, swoje poglądy Macierewicz?

bo ludzi ogarnięych jakąś ideą jest wielu, podejrzewam, ze zdeycodwana większość świadomych ludzi na globie.

PS. Nie zapomnij dołożyć bolda.

gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 20:02
narzuca ci, gościu, swoje poglądy Macierewicz?

bo ludzi ogarnięych jakąś ideą jest wielu, podejrzewam, ze zdeycodwana większość świadomych ludzi na globie.

PS. Nie zapomnij dołożyć bolda.
Bold wyszedł przez przypadek, a nie narzuca ? kto się z nim nie zgadza to ruski agent, to czym jest ?
Takie różne Drozdy też tu narzucają swoje poglądy, bo jak się z Drozdem nie zgadzasz to żeś opłacony leming.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 20:05.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 20:04
kto się z nim nie zgadza to ruski agent, to czym jest ?
a według kogo?

flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.01.2012, 20:06
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zdziwiony nie jestem, to taki mało poważny kraj. Więc czemuż ma mnie dziwić to , że żołnierz nie potrafi strzelać. A widzieliście jak wyglądał wojskowy co przemawiał po tej tragedii. Taki starszy. Nie wiem co mówił,bo mało mnie to interesowało ale w oczy rzucił mi się ubiór tego faceta. Czapka nałożona krzywo, widać że za mała, wciśnięta na siłę...... i to był generał dywizji. W armii się nie przelewa, prowadzimy wojnę, ale czapkę mógłby sobie kupić ciut większą. O uszyciu na miarę nie mówię , ale kupić se w jakiejś składnicy harcerskiej mógłby czapkę, doszyć to i owo, i jakoś by to wyglądało.
Za to mundurowi strajkują. Znowu ten kraj mnie zaskoczył, a nie powinien. Myślałem (o naiwności!) że służby mundurowe w odpowiedzialnym państwie nie mają prawa do strajku.

Pozostaje czekać, aż nasi w Afganistanie zastrajkują, bo Talibowie strzelają, a tak w ogóle to za sucho i za ciepło. No i piwa nie ma. Słowem, cytując klasyka: "nie tak się umawialiśmy".
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 20:15
Bold wyszedł przez przypadek, a nie narzuca ? kto się z nim nie zgadza to ruski agent, to czym jest ?
Takie różne Drozdy też tu narzucają swoje poglądy, bo jak się z Drozdem nie zgadzasz to żeś opłacony leming.
ponieważ wyedytowałeś posta, o którego pytałem, dołożę od siebie, że tym tokiem myslenia to, gościu, tytulowanie przez Ciebie kogokolwiek oszołomem lub moherem jest również narzucaniem. A więc, wedle własnej teorii, jesteś oszołomem.

gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 20:39
ponieważ wyedytowałeś posta, o którego pytałem, dołożę od siebie, że tym tokiem myslenia to, gościu, tytulowanie przez Ciebie kogokolwiek oszołomem lub moherem jest również narzucaniem. A więc, wedle własnej teorii, jesteś oszołomem.
Ja nic nikomu nie narzucam, nie każe nikomu uważasz Macierewicza za oszołoma, i nie mowie że ktoś kto go za takiego nie uważa jest kimś tam. A co do wcześniejszego pytania, jak wg kogo. Wg mnie takie zachowanie to narzucanie innym swojego zdania. Ty możesz mieć inne zdanie na ten temat, nie zabraniam.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.01.2012, 20:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Przy takich rządach, korupcja jest zjawiskiem naturalnym. Nie zdziwiłbym sie gdyby sie okazało, że o koncesje na wydobycie gazu starała się ....Agora. A co ? Skoro opanowali rynek reklam (AMS) , druk podręczników szkolnych to dlaczego nie łupkowy ? Tubie propagandowej PO przeciez nikt nie odmówi.

P.S. Pytanie raczej jest, która koncesja została wydana bez korupcji ?
pierdzielisz jak potłuczony. Obarcz jeszcze Donka że się krzywo wysrałęs w zeszłą sobotę i gacie ufajdałeś.

prawda jest taka, że łapówki przy łupkach były zwłaszcza na początku XXI wieku - zwłaszcza 2002-2007, gdy o łupkach w Polsce nie było tematu.

Wiem z dobrego źródła, że Amerykańce zaczeli badać ten temat właśnie w tym okresie. Przyjeżdzali, przekupywali geodetów i samorządowców, pobierali mapy terenu,badania gleb itd. Już wtedy wietrzyli interes.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 21:08
Ja nic nikomu nie narzucam, nie każe nikomu uważasz Macierewicza za oszołoma, i nie mowie że ktoś kto go za takiego nie uważa jest kimś tam. A co do wcześniejszego pytania, jak wg kogo. Wg mnie takie zachowanie to narzucanie innym swojego zdania. Ty możesz mieć inne zdanie na ten temat, nie zabraniam.
więc pytam jeszcze raz, skoro nie zrozumiałeś - komu swoje zdanie Macierewicz NARZUCA?

Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.01.2012, 21:22
pierdzielisz jak potłuczony. Obarcz jeszcze Donka że się krzywo wysrałęs w zeszłą sobotę i gacie ufajdałeś.

prawda jest taka, że łapówki przy łupkach były zwłaszcza na początku XXI wieku - zwłaszcza 2002-2007, gdy o łupkach w Polsce nie było tematu.

Wiem z dobrego źródła, że Amerykańce zaczeli badać ten temat właśnie w tym okresie. Przyjeżdzali, przekupywali geodetów i samorządowców, pobierali mapy terenu,badania gleb itd. Już wtedy wietrzyli interes.
To Twoje źródło jest marne. Jakiś miesiąc temu wklejałem tu linka do konferencji na której geolodzy sami podają że mapa geologiczna kraju została wykonana w latach 70 tych ubiegłego wieku ale była przez wiele lat tajna. Wykonane były badania gleb,skał, w tym potencjalnych złóż łupków. Amerykanie np. z firmy Lane Energy nie musieli wiele badać tylko zatrudnili emerytowanych polskich geologów którzy badania nad mapami sami wykonywali , w tym szefa geologów, Wraz zatrudnieniem tych ludzi dostali z dobrodziejstwem inwentarza mapy. Zostało im tylko zaryzykować czy szacunki podane przez Polaków są prawdziwe. Jak już wiemy w kilku przypadkach opłaciło się
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Kocur
semper fi

Stary 10.01.2012, 21:27

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Arapaho
Senior Member

Stary 10.01.2012, 21:28
Nie, nie kompromituje się, tą modę bardzo dobrze np. tutaj widać

No widzisz, a Ty już pewnie kaskę z premii liczysz.

Każde dziecko wie, że człowiek samodzielnie myślący, to ten co się opiera na Macierewiczu, Kaczyńskim, Gazecie Polskiej itp.

A to nie masz swobodnego dostępu, nawet możesz dla sąsiada kupić Gazetę Polską Codziennie, albo Radia Maryja posłuchać sobie, albo kupić od Ojca Dyrektora zestaw do odbioru TV Trwam i sobie pooglądasz. albo zapraszam na niezalezna, tam sobie wyzywaj Tuska itp. i jakoś nie słyszałem aby kogoś tam za to ten przeokropny reżim prześladował. Zawsze jedna stroną jęczy że jest prześladowana, np wraz z TV Trwam koncesji nie dostało chyba 12 stacji, ale to i tak jest prześladowanie TV Trwam. Taki Macierewicz może robić co chce, bo i tak wszystko to tylko atak bo bada katastrofę smoleńską, cały PiS może być bezkarny bo wszystko to będzie brutalny atak na opozycje.
Dziecko nie potrafisz podać żadnego argumentu tylko jedziesz marną, tandetną szyderą

p.s.Jak tam oskarżenia Macierewiczaii jego procesy.Dostałes strzała dowodami , udowodniłem ci że gó...o wiesz to siedzisz na ten temat cicho, i zmieniasz temat próbując atakować Drozda bzurnymi zaczepkami
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.01.2012, 21:37
Pisowcy już żyją 4 lata w państwie totalitarnym a włos im z głowy nie spadł .Objawy totalitaryzmu ,to to ,że np. na Onecie nie dali ani jednej informacji o konferencji Ziobry i Kurskiego dotyczącego ich planów politycznych.
Tymczasem na Ukrainie Tymoszenko zamkli do więzienia i dziś media podają ,że powoli się wykańcza i może niebawem umrzeć z "powodów zdrowotnych". Tego jakoś nikt nie widzi , emocje są wokół "śmierdzących pierdów Macierewicza" dot. Smoleńska i jego hipotez na temat zwalczania opozycji w Polsce . Natomiast tam (w Ukrainie) gdzie realnie opozycje polityczna ,wykańcza sie na podstawie "wyroku Sadowego" to sie nikt nawet słowem nei zajaknie.
gosc2332
Senior Member

Stary 10.01.2012, 21:47
Dziecko nie potrafisz podać żadnego argumentu tylko jedziesz marną, tandetną szyderą

p.s.Jak tam oskarżenia Macierewiczaii jego procesy.Dostałes strzała dowodami , udowodniłem ci że gó...o wiesz to siedzisz na ten temat cicho, i zmieniasz temat próbując atakować Drozda bzurnymi zaczepkami
Tylko nie marną i nie tandetną . Pojechałeś mi dowodami, że nie wiem co Po co mam z Tobą dyskutować jak Ty tak jak i Drozd i tak wiesz swoje
więc pytam jeszcze raz, skoro nie zrozumiałeś - komu swoje zdanie Macierewicz NARZUCA?
Tym którzy mają go nieszczęście słuchać
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pisowcy już żyją 4 lata w państwie totalitarnym a włos im z głowy nie spadł .Objawy totalitaryzmu ,to to ,że np. na Onecie nie dali ani jednej informacji o konferencji Ziobry i Kurskiego dotyczącego ich planów politycznych.
Tymczasem na Ukrainie Tymoszenko zamkli do więzienia i dziś media podają ,że powoli się wykańcza i może niebawem umrzeć z "powodów zdrowotnych". Tego jakoś nikt nie widzi , emocje są wokół "śmierdzących pierdów Macierewicza" dot. Smoleńska i jego hipotez na temat zwalczania opozycji w Polsce . Natomiast tam (w Ukrainie) gdzie realnie opozycje polityczna ,wykańcza sie na podstawie "wyroku Sadowego" to sie nikt nawet słowem nei zajaknie.
Przeginasz, zobacz jak się u nas opozycje gnębi, każdy kto coś powie złego na przebrzydły reżim jest prześladowany, zobacz jak TV Trwam prześladują, a Gazetę Polską, Jarosława, czy Antoniego, przecież to męczennicy, a jeszcze te przebrzydłe media ich gnębią ośmielając się cytować ich słowa, a masz też pierwszego więźnia politycznego II RP błogosławionego Starucha.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.01.2012 o godz. 21:52.
Arapaho
Senior Member

Stary 10.01.2012, 21:49
AS82 napisał(a):Wyświetl post
NIe będę sie rozpisywal bo do ciebie i tak nie dotrze ale jeden zamordowany w Łodzi a drugi z poderżnietym gardłem powinno ci wystarczyć. Jakby tak się stało za PIS-u to byś tu popluł monitor domagając sie delegalizacji partii. Jak się bedziesz upierał to ci wypisze tu wyrzuconych co do jednego dziennikarzy prawicowych z TVP, naloty o 6 rano na właściciela strony anty komor, aresztowania w blasku kamer TV kibica organizującego akcję Donald Matole, pobicia przez policję dziennikarzy Gazety Polskej w Gdańsku, ostrzelanie samochodu Kaczyńskiego Jarka potwierdzone przez prokuraturę.Mało ? Dla ciebie pewnie awsze mało.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 21:51
A w jaki sposób następuje owo narzucanie?

Arapaho
Senior Member

Stary 10.01.2012, 21:54
Tylko nie marną i nie tandetną . Pojechałeś mi dowodami, że nie wiem co Po co mam z Tobą dyskutować jak Ty tak jak i Drozd i tak wiesz swoje
Napisałeś że Macierewicz nie wygrał swoich procesów tylko sąd oddalił powództwa z powodu że jest on urzędnikiem państwowym . Podałem ci 18 spraw z uzasadnieniami wyroków gdzie nie było takiej sytuacji jak opisujesz ani raz. To co mi tu pierd...isz że wiemy swoje jak ci człowieku dowody przedstawiam. A ty zamiast przyznać się do błedu zmeniasz temat bo nagle zawala się świat który misternie sobie budowałeś na podstawie przekazów mediów rządowych
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2012, 21:58
Czyli każda wymiana zdań/powiedzenie swego jest narzucaniem?
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2012, 22:03
darksun napisał(a):Wyświetl post
Czyli każda wymiana zdań/powiedzenie swego jest narzucaniem?
popsułeś zabawę

AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.01.2012, 22:09
NIe będę sie rozpisywal bo do ciebie i tak nie dotrze ale jeden zamordowany w Łodzi a drugi z poderżnietym gardłem powinno ci wystarczyć. Jakby tak się stało za PIS-u to byś tu popluł monitor domagając sie delegalizacji partii. Jak się bedziesz upierał to ci wypisze tu wyrzuconych co do jednego dziennikarzy prawicowych z TVP, naloty o 6 rano na właściciela strony anty komor, aresztowania w blasku kamer TV kibica organizującego akcję Donald Matole, pobicia przez policję dziennikarzy Gazety Polskej w Gdańsku, ostrzelanie samochodu Kaczyńskiego Jarka potwierdzone przez prokuraturę.Mało ? Dla ciebie pewnie awsze mało.
To że ktoś nie lubi Kaczyńskiego ,to nie znaczy że żyjemy w państwie totalitarnym . Ten koleś co zamordował pracownika biura PISu ,został skazany i z tego co wiem to dostał najsurowszy wyrok czyli dożywocie. Twój płacz w tej kwestii byłby zrozumiały ,gdyby morderca nie został złapany ani osądzony ( można by to porównać np. do zabójstwa Politkowskiej w Rosji ,gdzie był to wyrok polityczny i sprawcy nie zlapano). Cyba zabił bo tak chciał ,Tusk go nie nasyłał , i za to dostał dożywocie. Ja sie zastanawiam co by zrobil Macierewicz jakby Kaczyńskiego zamkli na 7 lat tak jak Tymoszenko , i dochodzily by sluchy ,że Kaczynskiego podtruwaja w wiezieniu i za niedlugo umrze.W Polsce demokracja jest o tyle bardziej utrwalona niz na Ukrainie ,że postawienie Ziobry i Kaczyńskiego przed Trybunalem Stanu (a zapewne im sie to nalezalo za to co odpi*rdalali w 2005-2007),nie doszlo do skutku ,bo ze wzgledu na dobro demokracji ,nikt nie chcial wlasnie byc posadzony o to ze msci sie na opozycji .Zatem porownaj sobie to jeszcze raz ze sprawa Tymoszenko i doceń demokracje w Polsce choc nei ejst napewno idealna. O dziennikarzach wyrzuconych z TVP sie nei ebde wypowaidal bo PIS robil to samo , media przejeli w 1wsza czy 2ga noc po tym jak stworzyli koalicje a L.Kaczyński zaklepal sklad rady 2 godziny pozniej . Juz o tym ,że za czasów Pisu przerywali mecz pilki noznej na żywo ,żeby puscic konferencje Kaczyńskiego ,to juz nie bede pisał bo to traca kabaretem. Co do antykomora to "wladza" pod naciskiem mediów zmiekła ,wiec kolejny dowod na to ,że obywatele maja wplyw na to co sie dzieje w tym panstwie.O reszcie rzeczy nie wiem ,poza ostrzelaniem samochodu Kaczyńskiego z wiatrówki

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów