|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
"Według Bułgarów do decydujących rozmów w..." Co tam dalej nasmarowali bo nie mam dostępu ?
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O co tu w ogóle chodzi. Miało być niewiele transferów ale kiedy one będą? Lewy obrońca potrzebny od zaraz a tu nadal nic się nie dzieje. Oby to nie była łapanka na szybkiego ehhh
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Teraz już wiemy między innymi dlaczego u nas na prawej flance biega Lamey. Może uda się go ściągnąć teraz ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli wychodzi, że jak zwykle zbymak miał dobre info. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Obrońca Ivan Bandalovski, skrzydłowy Spas Delew... co ich łączy ? Ano kwota (800.000 €) i tzw ślad bułgarski, ale i to że prawdopodobieństwo tych transferów nie jest wielkie.
Pierwszy to prawy obrońca, a tu może u nas grać z powodzeniem Jovanović, zaś My potrzebujemy LO ! Drugi zaś został zdementowany przez Stana, ale dementi jak wiemy też może być zdementowane. Oba te transfery są mało prawdopodobne (choć mnie by ucieszyły), jednak dwie informacje są ważne. Pierwsza że realnie penetrujemy rynek bułgarski, a druga ważniejsza, że kwota 800.000 € to cena która zaczyna być kojarzona z Wisłą, przynajmniej medialnie. ______ PODpalacz , fakt były liczby zdjęte z sufitu, ale teraz wiele wskazuje że są bliższe naszym finansowym możliwością. A swoja drogą przeskok z 2,5 na 0,8 za tego samego piłkarza pokazuje że Stan wie co robi, więc nie żaden kryzys tylko racjonalna polityka .
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.01.2012 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
kryzys ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może tamta kwota była tzw. kwotą zaporową bo chcieli go zatrzymać za wszelką cenę. Owszem teraz Delew może być tańszy bo zostało mniej do końca jego kontraktu, albo w ogóle nie chodzi o niego. Jakby inni byli mocno zdeterminowani jego kupnem to już by dawno wyłożyli 3 miliony i tyle by było w temacie transferu.
Fajnie by było jakby do nas przyszedł. Jeśli chodzi o wykupienie Bitona to ciężko coś powiedzieć, co innego dać 1,6 mln za 2 lub 3 zawodników co innego za 1. Na razie lepszy Genkow w garści niz Biton na dachu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Stan zdementował Deleva dlatego dyskusja na jego temat nie ma za bardzo sensu. PS. Nie wiem czy Bandalovski staniał skoro został wybranym najlepszym obrońcą roku 2011 w Bułgarii zdaniem dziennikarzy. Kwestia pewnie długości kontraktu oraz tego czy ma inne oferty.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2012 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Widzew ustalił cene za Dudu Paraibe:
Potencjalny kupiec musi wyłożyć na stół 500 tys. euro. Jak dowiedział się jednak "PS", borykający się z problemami finansowymi Widzew może puścić Dudu Paraibę za mniejszą sumę. Chodzi o około 300 tys. euro. Masakra jakbysmy przegapili taka okazje. Teraz to dopiero bedzie bitwa o tego zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mam nadzieję, że działacze tego nie prześpią i go kupimy.Na pewno jest lepszy niż Diaz i wydaje mi się, że za 3 sezony można go sprzedać za dobrą cenę. ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na co nasi działacze ,zarząd czeka. Brać !!! Staszek do roboty bo bedą kłopoty ![]()
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 10.01.2012 o godz. 09:39.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po tym jak Ivica ośmieszył Dudu Paraibe, musieli spuścić z ceny ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
tym manewrem Iliev przeszedłby pewnie większość lewych obrońców w ligach dużo mocniejszych...
Ale nie widziałem za często Dudu w meczach, więc nie wiem czy jest solidnym obrońcą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dobrze by było sprowadzić najlepszego lewego obrońcę w naszej lidze za tak niewielkie pieniądze... dodatkowo on może grać na lewym skrzydle bo ma dobrze ułożoną lewą nogę, potrafi podać, dośrodkować i wykonywać stałe fragmenty gry... zaaklimatyzował się już w polskiej lidze i zapewne teraz chciałby sprawdzić się w mocniejszym zespole, jestem pewien że u nas jeszcze bardziej by się rozwinął, nic tylko brać!
![]() dodatkowo 6 asyst, z drużynami z czołówki... Śląsk, Wisła, Ruch, Lech, Górnik, Jaga
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 10.01.2012 o godz. 14:47.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jak Wisła nie powalczy o niego to się w....ię...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A to Dudu to ten, którego Iliev ograł jak juniora? W sumie chyba na C+ zostało to uznane zagraniem rundy. Gość widać, że wie co to show i granie pod publikę. Tak się dać ograć, ręce same składały się do oklasów. Brać go, skała, monolit nie obrońca. Razem z Chavezem będą nie do przejścia i przepchnięcia. No chyba, że Piech będzie ich rywalem. Brać, z Lameyem idealną skrajną parę obrońców będą tworzyć.
Jak mają być takie transfery to wolałbym aby w Wiśle nie było kasy w ogóle. A jak już trzeba wydać kasę to lepiej na jakiś szczyty cel, albo na system, ktory umożliwiałby kupno biletów przez neta. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ten Dudu to chyba slynie z dobrej gry do przodu, a jak jest u niego z obrona?
bo nam potrzebny obronca ktory bedzie takze bardzo dobrze bronil, a Dudu to gwarantuje?watpie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez GJ1906 : 10.01.2012 o godz. 15:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wisła zlewa ligowców. Czy to Polaków czy obcokrajowców. Jedyny Wilk na którego napalił się Basałaj od dawna i dzięki temu tu jest. Wolimy jakiś szrocik sprowadzić co się jeszcze nie opatrzył z innej ligi ![]() PS. Aha osobiście to już wspominałem, że mnie Dudu nie przekonuje Jak dla mnie słaby.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.01.2012 o godz. 16:03.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Łubu dudu, Łubu dudu
niech zyjenam, prezes Naszego klubu niech zyje nam! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A piszesz to w odniesieniu do?
Bo jakoś nie mogę tego rozgryźć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak słabym obrońcą jest Dudu, pokazał już Iliev. I to nie jeden raz w meczu z Widzewem. Nie takiego zawodnika nam potrzeba. Nie ta klasa.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Ile razy w życiu przyszło Delevovi grać przeciw Porto? Strzelił - co za farciarz. Ucziwiej by zrobił, gdyby nie strzelał, cwaniaczek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dudu to byłby kopacz może dla Kielc a nie dla Wisły, która podobno ma walczyć o MP. Chyba, że się coś zmieniło i gruntujemy pozycje drużyny środka tabeli. Za takie propozycje jak Dudu dawałbym bana na rok. Bo to albo glupota albo sabotaż. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Podziwiam ogolna radosc tworcza na forum na temat Dudu...
Zawodnik slaby i tyle w temacie... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|