The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2012, 23:32
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko pięknie ładnie ale Melikson też ma swoje defekty, nie jest istotą idealną w każdym calu ...
Pięknie ładnie potrafi kiwnąć, podać ale strzelić to już za bardzo to nie umie ( zaraz polecą komcie od obrońców pewnie ...). Gra na wyższym poziomie(mecz z Apoelem) całkowicie uwydatniają, iż Maor wcale nie jest ideałem, jest doskonały na polską, drewnianą ligę, gdzie gra się siłowo a nie technicznie. Nie zmierzam do deprecjonowania jego umiejętności, lecz do ukazania że gdyby był lepszy to nie byłoby go u nas za taką kwotę, czy też w ogóle.
Delev wcale też taki cudowny na youtube nie jest, już Świeczok ładniejsze bramy strzelał. Ja się w kwestii jego wolę ostrożnie wypowiadać ale nie ulega wątpliwości, że ten chłopak w porównaniu do Kirma (super woodhero) będzie naszą nadzieją na pożegnanie tego wszystko umiejącego s.......ić zawodnika ...
Jakby był ideałem to grałby razem z Messim w ataku Barcelony.
Ja nie napisałem, że jest ideałem. Jednak na pewno jest więcej wart niż za Niego daliśmy. To chciałem ukazać.
Ludzie zejdźcie na ziemię.
Ostatnio edytowane przez Proud : 07.01.2012 o godz. 23:34.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 08.01.2012, 00:02
"Co to są za sumy 800 tysięcy w poważnym kopaniu?"
Na co wskazują przykłady Błaszczykowskiego lub Ailtona z Hapoleu
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.01.2012, 00:26
Jak was czytam, że Meliksona APOEL czapką nakrył i że jest dobry tylko na naszą ligę to mi się chce...no właśnie, śmiać czy płakać? Piłka to gra zespołowa i sam Melikson nie będzie nam wygrywał meczu z drużyną, która teraz wyszła z grupy LM, dajcie spokój. Cała Wisła była tylko tłem dla APOELu, ale być może gdyby wtedy było w składzie 6 graczy z umiejętnościami i potencjałem Meliksona, to gra wyglądałaby inaczej.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2012, 07:18
Właśnie teraz jest taka okazja bo przecież nie wierzę, że nie mamy tych 4 mln Euro jakie zarobiliśmy w pucharach. Jeżeli będziemy mieć szansę nawet na skromniejszą ligę europejską to nie będzie tak źle. Legia pokazała że i z eliminacji można się dostać do grupy LE. Bo mistrzem zostanie niestety pewnie Legia.
U siebie gramy ze Śląskiem (zakładam że tu strata się zmniejszy o 3 pt, czyli w pozostałych musimy nadrobić 7), gramy z Koroną (na wyjeździe zawsze ciężko nam szło), gramy Legią, Lechem, słabiutkim ŁKS, słabą Cracovią- wszystkie te mecze trzeba wygrać! Na wyjeździe gramy z Górnikiem, Lechią, Podbeskidziem, Jagiellonią, Ruchem, Bełchatowem- nie są to też łatwe mecze, ale mecze w których zagramy na 100% to się uda.

Ślask gra na wyjeździe z Lechią, Podbeskidziem, Polonią, Lechem, Widzewem no i z nami. U siebie ma Legię. Ma gdzie stracić punkty poza tym jego gra z nami wyglądała do jednej bramki... nie wiem jak oni te mecze wygrywają.

Mamy najtrudniejszych przeciwników u siebie i liczę, że ich rozjedziemy

Polonia ma dodatni bilans nad nami. Legia ma na razie też. Do Polonii mamy więc 5 punktów a do Legii 7. Legię trzeba pokonać u nas 3:0 i wtedy strata do legii będzie tylko 3 punkty (zakładam że tak będzie).
Legia na wyjeździe gra ze Śląskiem i tyle. Ogólnie jest już po 2 meczach z Lechem.

Wydaje mi się, że jednak największe szanse na tytuł ma Legia, Śląsk wydaje mi się że odpadnie bo z nami się strasznie cieńko prezentowali, potem my i Lech (ze wskazaniem na nas bo gramy z nimi u siebie), Polonia nie wygra bo jest słabsza kadrowo

Jedno jest pewne my musimy wygrać wszystko czyli zdobyć 36 punktów co jest realne ponieważ potęgi mamy u siebie (dodatkowy atut że oni w tych meczach potracą. Tak więc głowa do góry.

Przyjąłbym postawę bezpieczną w tym okienku. Delev (bo wydaje się, że jest lekiem na nasze zło, obserwowaliśmy go itp., kosztuje zapewne nie tak wiele), do tego lewy obrońca i stoper ale to muszą być strzały w dziesiątkę a nie jakieś Diazy i inne cholery.

Najwążniejsze zadanie dla Moskala i Valcxa to strworzyć obronę nie do przejścia. Prawą mamy dobrą, Chavez ujdzie, Nunez na lewej jak dla mnie dobry ale wtedy problem z pomocą. Potrzeba 2 zawodników - Clebera z początków w Wiśle i dobrego lewego obrońcę (Dudu Paraiba nie będzie moim zdaniem lepszy od Nuneza da tylko pole manewru). No chyba że uznamy że Chavez Diaz wystarczą na tę rundę.

działąj Staszek! i obyś został w Wiśle z 5 lat jeszcze!

Jedno jest pewne chodzi o tylko 3 zawodników i Staszek musi zdążyć na pierwszy obóz. A potem już tylko zgrywać optymalny skład, bo to musi być maszyna nie do zatarcia.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2012 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.01.2012, 07:53
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Właśnie teraz jest taka okazja bo przecież nie wierzę, że nie mamy tych 4 mln Euro jakie zarobiliśmy w pucharach. Jeżeli będziemy mieć szansę nawet na skromniejszą ligę europejską to nie będzie tak źle. Legia pokazała że i z eliminacji można się dostać do grupy LE. Bo mistrzem zostanie niestety pewnie Legia.
U siebie gramy ze Śląskiem (zakładam że tu strata się zmniejszy o 3 pt, czyli w pozostałych musimy nadrobić 7), gramy z Koroną (na wyjeździe zawsze ciężko nam szło), gramy Legią, Lechem, słabiutkim ŁKSem, słabą Cracovią- wszystkie te mecze trzeba wygrać! Na wyjeżdzie gramy z Gornikiem, Lechią, Podbeskidziem, Jagielloniom, Ruchem, Bełchatowem- nie są to też łatwe mecze, ale mecze w których zagramy na 100% to się uda.

Ślask gra na wyjeździe z Lechią, podbeskidziem, polonią lechem widzewem no i znami. U siebie ma Legię. Ma gdzie stracić punkty poza tym jego gra z nami wyglądała do jednej bramki... nie wiem jak oni te mecze wygrywają.

Mamy najtrudniejszych przeciwników u siebie i liczę, że ich rozjedziemy

Polonia ma dodatni bilans nad nami. Legia ma narazie też. Do Polonii mamy więc 5 punktów a do Legii 7. Legię trzeba pokonać u nas 3:0 i wtedy strata do legii będzie tylko 3 punkty (zakładam że tak będzie).
Legia na wyjeździe gra ze Śląskiem i tyle. Ogólnie jest już po 2 meczach z Lechem.

Wydaje mi się, że jednak największe szanse na tytuł ma Legia, Śląsk wydaje mi się że odpadnie bo z nami się strasznie cieńko prezentowali, potem my i Lech (ze wskazaniem na nas bo gramy z nimi u siebie), Polonia nie wygra bo jest cieńka
Śląsk spokojnie wygra z nami, jeśli Leńczyk pójdzie po rozum do głowy i nie zechce ponownie udowodnić, że jego drużyna potrafi grać otwarty futbol i prowadzić grę. W Krakowie powrót do "zwycięskiej" taktyki i WIsła na "musiku", która nie potrafi grać ataku pozycyjnego, wystarczą do osiągnięcia zadowalającego rezultatu.

Mimo wszystko pewnie MP będzie Śląsk, bo może ta drużyna nie ma takich wzlotów, jak Legia, to i upadki są mniej spektakularne. Poza tym przy 2-3 rozsądnych i wartościowych wzmocnieniach, Śląsk pewnie zyska jeszcze na wartości. Nie muszę chyba przypominać, że mimo liderowania w tabeli, nikt z przeciwników nie spina się na Śląsk tak, jak na Legię czy Wisłę, co też nie jest ułatwieniem dla konkurentów.

My powinniśmy skupić się na wywalczeniu miejsca w pucharach, co wcale nie jest takie oczywiste i pewne.

Co do Polonii, jeśli Wojciechowski wytrzyma tym razem ciśnienie i mądrze wyda pieniądze, na pewno nie będzie gorzej niż jesienią, a może być tylko lepiej. Zresztą pewnie to z nimi będziemy walczyć o miejsce w pucharach, szczególnie jeśli Lech sprzeda Stilica i Rudniewa.

Szanse w Pucharze Polski zostaną szybko zweryfikowane, zobaczymy tylko z jakim rezultatem.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2012, 08:04
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Śląsk spokojnie wygra z nami, jeśli Leńczyk pójdzie po rozum do głowy i nie zechce ponownie udowodnić, że jego drużyna potrafi grać otwarty futbol i prowadzić grę. W Krakowie powrót do "zwycięskiej" taktyki i WIsła na "musiku", która nie potrafi grać ataku pozycyjnego, wystarczą do osiągnięcia zadowalającego rezultatu.

Mimo wszystko pewnie MP będzie Śląsk, bo może ta drużyna nie ma takich wzlotów, jak Legia, to i upadki są mniej spektakularne. Poza tym przy 2-3 rozsądnych i wartościowych wzmocnieniach, Śląsk pewnie zyska jeszcze na wartości. Nie muszę chyba przypominać, że mimo liderowania w tabeli, nikt z przeciwników nie spina się na Śląsk tak, jak na Legię czy Wisłę, co też nie jest ułatwieniem dla konkurentów.

My powinniśmy skupić się na wywalczeniu miejsca w pucharach, co wcale nie jest takie oczywiste i pewne.

Co do Polonii, jeśli Wojciechowski wytrzyma tym razem ciśnienie i mądrze wyda pieniądze, na pewno nie będzie gorzej niż jesienią, a może być tylko lepiej. Zresztą pewnie to z nimi będziemy walczyć o miejsce w pucharach, szczególnie jeśli Lech sprzeda Stilica i Rudniewa.

Szanse w Pucharze Polski zostaną szybko zweryfikowane, zobaczymy tylko z jakim rezultatem.
Tak czy inaczej zakup Deleva (akurat mi się ten pomysł bardzo podoba bo to chyba skrzydłowy o jakiego nam chodzi, do tego młodziutki) za porządne pieniążki (maks. 1mln euro) to by było optimum. A pozostałe 2 trasnfery mogą być, może ich nie być, mogą być za kasę, za darmo byle to byli piłkarze jakich chcemy, czyli stoper nie do przejścia umiejący kierować obroną i dobry młody lewy obrońca (nie jestem przekonany do Dudu z Widzewa bo jednak nie jest twardy jak skała ale może się mylę, z drogiej strony jest szybki, nie kontuzjogenny, dość dobre warunki fizyczne, grał w Litexie gdzie parę meczów rozegrał no i w ofensywie nieoceniony- no i ogólnie to nigdy nasz lewy obrońca nie był na poziomie wyższym od niego więc nie było by co narzekać, o dziwo jak teraz patrzę to mnie krew zalewa że przepędziłem stąd Wawrzyniaka- dla mnie lepszy- twardszy).
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2012 o godz. 08:10.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.01.2012, 09:55
Cytat:
Według bułgarskiej gazety "7 dni sport", Wisła Kraków złożyła CSKA Sofia ofertę za Spasa Delewa. Ma ona opiewać na 800 tysięcy euro. To, czy 22-letni napastnik trafi pod Wawel, ma się wyjaśnić w przyszłym tygodniu.

Delew od długiego czasu znajduje się w orbicie zainteresowań Wisły. Przy Reymonta rozważano jego transfer już rok i pół roku temu. Teraz "Biała Gwiazda' miała za niego zaoferować CSKA 800 tysięcy euro. Do nogcjacji pomiędzy klubami ma dojść w przyszłym tygodniu.

Piłkarzem interesuje się także Suwon Bluewings, który ponoć jest skłonny wyłożyć za zawodnika (2,3 miliona euro). Konkretna oferta jednak do Sofii jeszcze nie dotarła.

Delew ostatnio nie wykluczył przenosin do Azji. - Zawsze mówiłem, że jestem gotów przystać na ofertę, która zadowoli mnie i klub. Korea Południowa to dobre miejsce do grania, ale wszystko zależy od władz mojego klubu - powiedział. Gazeta sugeruje jednak, że woli trafić do Polski, bo grając w Ekstraklasie łatwiej jest wpaść w oko wysłannikom silnych europejskich klubów.

CSKA Sofia raczej będzie zmuszona sprzedać swojego czołowego napastnika. Problemy finansowe w bułgarskim klubie są coraz większe, a przychody uzyskane z transferu mogą częściowo uratować sytuację. Na odejście musi jednak zgodzić się także sam piłkarz, a nie tak dawno odrzucił oferty z tureckiego Mersin Idman Yurdu i rosyjskiej Wołgi Niżny Nowogród.

Poprzedni sezon był bardzo udany dla Delewa. W 26 meczach ligi bułgarskiej zdobył 13 goli, do czego dorzucił dwa trafienia w europejskich pucharach. Po pierwszej rundzie obecnych rozgrywek ma na koncie tylko trzy bramki.
zaczyna się...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.01.2012, 11:52
Teza że ktoś już na pewno będzie niestety mistrzem, albo że ktoś na pewno wygra, albo przegra to całkowity nonsens, a pokazuje on jedynie ... portret psychologiczny konkretnego nieszczęśnika, niby-kibica, który najwyraźniej znajduje kompensacje własnego marazmu życiowego w defetyźmie kibicowskim, ot taka metoda na samoistne stawianie siebie do pionu.
A jak będzie tego akurat nie wie nikt, a to że Śląsk ma duże szanse na MP2012, a Wisła małe (może nawet bardzo małe, ale nie mniejsze niż …na wyjście z grupy LE), nie oznacza że sezon sie już skończył. Cel główny Wisły to europejskie puchary bo szlachectwo zobowiązuje, a czy uda się zdobyć coś więcej niż miejsce na pudle (o które lekko nie będzie bo Polonia, czy Amica też są konkurencją), zobaczymy na koniec sezonu, a jak ktoś z założenia nie wierzy w Wisłę to sugeruję aby sie tu nie produkował.

Wisła zaś aby mieć sukces nie musi wszystkiego wygrać w lidze, ale niezbędny jest sprzyjający zbieg okoliczności, czyli nasze gromadzenie punktów i remisy bądź porażki konkurentów, jednak mnie przypomina się bardziej przegrany sezon Smudy i Kasperczaka i … narodziny najlepszej drużyny ostatniej dekady. Szczęście lub pech nie zależy od nas, ale zbudowanie dobrej i perspektywicznej drużyny już tak i to obok europejskich pucharów powinien być nasz cel główny.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.01.2012 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.01.2012, 12:02
Niby wszyscy trąbia o Delevie, ale kilka dni temu Zbymak tutaj pisał, aby o nim zapomnieć... Myśle jednak, ze to ogrzewanie kotlety są.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.01.2012, 12:03
Proud napisał(a):Wyświetl post
Jakby był ideałem to grałby razem z Messim w ataku Barcelony.
Ja nie napisałem, że jest ideałem. Jednak na pewno jest więcej wart niż za Niego daliśmy. To chciałem ukazać.
Ludzie zejdźcie na ziemię.
Nie ma co się oszukiwać, że gdyby był to materiał na piłkarza wysokich lotów to Wisła by go nie sprowadziła, bo zgłosiłby się ktoś z mocniejszej ligi. Nie ujmuję Meliksonowi i się cieszę, że trafił do Wisły, bo dał nową jakość ale trzeba przyznać, że talenty i bardzo dobrzy piłkarze to do polskiej ligi nie trafiają, bo nie jesteśmy jeszcze konkurencyjni.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2012, 12:27
Moim zdaniem nam jest potrzebnych 14-16 porządnych piłkarzy, a nie 22 dziadowskich.
Dlatego ciesze się iż kończą się kontrakty zawodnikom słabym.
Ja bym wykupił Bitona i zakupił Deleva oraz przedłużył kontrakt z Pareiko i Sobolewskim. Do tego wyciągnąć jakichś solidnych starszych obrońców za darmo (takich Żewłakowów co roku jest paru do wzięcia) i mamy dobry zespół.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.01.2012, 12:33
Prezes85, z tymi solidnymi starszymi obrońcami to może być tak samo jak z Żewłakiem albo tak samo jak z Kew, który na papierze lepiej od Żewłaka wyglądał
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2012, 14:13
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Prezes85, z tymi solidnymi starszymi obrońcami to może być tak samo jak z Żewłakiem albo tak samo jak z Kew, który na papierze lepiej od Żewłaka wyglądał
nie trzeba podpisywać kontraktu na 2 lata, można na rok
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.01.2012, 14:53
Jestem zdania, że nie powinniśmy wykupywać Bitona, bo nas po prostu na taki transfer nie stać. Powinno się niezwłocznie przedłużyć kontrakty z Pareiko i Sobolem. Jeżeli naprawdę są prowadzone rozmowy w sprawie Deleva, to musimy go mieć. I w tym okienku jest dwóch wartościowy napastników, którzy nie przedłużyli kontraktów i są do wzięcia za darmo - Krisztian Nemeth i król strzelców ligi fińskiej Timo Furuholm (którym rzekomo interesują się ci po drugiej stronie błoń)
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 08.01.2012 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 08.01.2012, 15:35
Jeśli, jeżeli ... Biton będzie u nas za 1,5 melona a odejdzie za 3 melony ...to co dalej nas nie stać na dobry interes, pytanie retoryczne, bo i tak decyzje podejmie Pan Cupiał, a nie żaden "dobrze poinformowany" użytkownik tego portalu. I tak tę kalkulację potencjalnego zysku i ryzyka straty przeprowadzi boss i śmieszą mnie ci co już na 100 % teraz wszystko wiedzą .
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.01.2012, 17:49
W ciągu pół roku taki spadek ceny za jedną z wybijających się postaci w bułgarskim futbolu. Dla mnie rzecz prosta żadnej oferty z naszej strony nie ma - Bułgarzy negocjują z Koreańczykami od i cała historia z rzekomymi przenosinami pod Wawel.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2012, 18:49
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Jestem zdania, że nie powinniśmy wykupywać Bitona, bo nas po prostu na taki transfer nie stać. Powinno się niezwłocznie przedłużyć kontrakty z Pareiko i Sobolem.
O ile co do Pareiki się zgadzam, bo bramkarze faktycznie mogą długo pograć i to na wysokim poziomie. To nie rozumiem po co przedłużać kontrakt z Sobolewskim ? Akurat defensywni pomocnicy nie są towarem bardzo drogim Co nie zmienia faktu, że jest to odpowiedzialna pozycja i potrzeba tu kogoś kto ma dużo sił, dobrze się ustawia jest szybki i ma czysty odbiór piłki. Ja tego u Sobolewskiego przestałem zauważac. Jak dla mnie on często pozoruje grę obronną i jest bezradny wobec szybkich środkowych pomocników którzy go łatwo potrafią wymanewrować. Poza tym potrzeba kogos kto gra bardziej nowocześnie i jest zawsze pod grą, potrafi niekonwencjonalnie rozegrac.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.01.2012 o godz. 18:53.
..
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2012, 19:24
Jak tam forumowi jasnowidze: Zbymak i maciOs, donoszą coś o transferach do klubu?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.01.2012, 19:31
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak tam forumowi jasnowidze: Zbymak i maciOs, donoszą coś o transferach do klubu?
Z tego co wyczytałem to transfery mają być pod koniec stycznia to news z ich forum
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.01.2012, 22:13
Ja bym proponował spokojnie czekać na rozwój wypadków. A to dlatego, że transferami zajmuje się Stan Valckx. Nie daje to nam co prawda gwarancji niezawodnych transferów, ale przynajmniej już wiemy, czego się można spodziewać - patrząc na poprzednią zimę.

Po pierwsze: większość transferów Stan robi po cichu. Wyjątkiem był tylko nieudany epizod ze Świerczokiem, a to pewnie dlatego, że w Polsce trudniej coś utrzymać w tajemnicy.
Po drugie: z większością transferów w zimie Stan zwleka, ponieważ dla lepszych grajków (a tych przecież chcemy) Wisła nie jest na pewno klubem pierwszego wyboru. Chodzi też o zbicie ceny i wyszukanie prawdziwych okazji.

Dlatego Delew początkowo na taką okazję wyglądał, ale im więcej o nim piszą, tym bardziej transfer wydaje się nierealny. Przede wszystkim - skoro Koreańczycy chcą dać za niego 2,2 mln, to dlaczego Bułgarzy mieliby go sprzedać za 800 tys.? Z resztą zawodnik pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą, a więc do Azji. Wbrew pozorom Korea może być atrakcyjniejsza piłkarsko od Polski.

Ja więc spodziewam się - zgodnie z zapowiedziami Stana - 2, góra 3 transferów, najprawdopodobniej "last minute". Prawdopodobnie jednym z nich będzie boczny obrońca.

Panowie b. i m. - to jest ostatnie ostrzeżenie. Za chwilę będzie obustronny ban za zaśmiecanie wątku pyskówkami. Od tego macie pw.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.01.2012 o godz. 22:54.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.01.2012, 23:29
flamengista, ciężko się z Tobą zgodzić.
Niby logiczne, że idzie tam gdzie więcej płacą, ale żeby w wieku 22 lat i to do Korei? Jakie ma perspektywy na późniejszy transfer do lepszego klubu stamtąd? I rozumiem, że japońska liga może być lepsza od naszej, ale koreańska? I to biorąc poprawkę na to, że ta oferta z koreańskiej w ogóle jest, podobnie jest z naszą propozycją.
Z resztą się zgadzam, styczeń zaczęliśmy spokojnie, poprzednie okienko i zapowiedzi Valckxa każą nam oczekiwać transferów, ale nie rewolucji. Może nie last minute, ale raczej później, niż szybciej.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.01.2012, 23:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja bym proponował spokojnie czekać na rozwój wypadków. A to dlatego, że transferami zajmuje się Stan Valckx. Nie daje to nam co prawda gwarancji niezawodnych transferów, ale przynajmniej już wiemy, czego się można spodziewać - patrząc na poprzednią zimę.

Po pierwsze: większość transferów Stan robi po cichu. Wyjątkiem był tylko nieudany epizod ze Świerczokiem, a to pewnie dlatego, że w Polsce trudniej coś utrzymać w tajemnicy.
Po drugie: z większością transferów w zimie Stan zwleka, ponieważ dla lepszych grajków (a tych przecież chcemy) Wisła nie jest na pewno klubem pierwszego wyboru. Chodzi też o zbicie ceny i wyszukanie prawdziwych okazji.

Dlatego Delew początkowo na taką okazję wyglądał, ale im więcej o nim piszą, tym bardziej transfer wydaje się nierealny. Przede wszystkim - skoro Koreańczycy chcą dać za niego 2,2 mln, to dlaczego Bułgarzy mieliby go sprzedać za 800 tys.? Z resztą zawodnik pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą, a więc do Azji. Wbrew pozorom Korea może być atrakcyjniejsza piłkarsko od Polski.

Ja więc spodziewam się - zgodnie z zapowiedziami Stana - 2, góra 3 transferów, najprawdopodobniej "last minute". Prawdopodobnie jednym z nich będzie boczny obrońca.

Panowie b. i m. - to jest ostatnie ostrzeżenie. Za chwilę będzie obustronny ban za zaśmiecanie wątku pyskówkami. Od tego macie pw.
Nic dodać,nic ująć.No może tylko to, że gdy pojawia się jakieś nazwisko w mediach to na 90% jest spalony.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.01.2012, 00:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Owszem system polityki informacyjnej nt transferów Wisły jest bardzo szczelny ,ale tylko z polskiej strony o czym zupełnie zapominasz. Informacje nt transferu i negocjacji choćby Meliksona nie wypłynęły przecież ze strony polskiej i polskich mediów ,ale izraelskich podobnie jest teraz z Bułgarami. Gdzieś było opisywane ,że zawodnik nie jest zbytnio skłonny do przenosin do Korei z prostego powodu - jest to trudne miejsce do wypromowania się do zachodnioeuropejskich klubów , w tym wypadku Wisła ma istotną przewagę - już przecież odrzucił dwie oferty - z Turcji i z Rosji. A jeden z naszych skautów jest od kilku miesięcy non stop widziany na meczach CSKA i to ten sam odpowiedzialny za obserwację Maora. I nie celuje w zawodników "last minute" tylko takich gdzie zainteresowane są również inne ale dużo mocniejsze zespoły przez co rywalizację o zawodnika często przegrywamy
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.01.2012, 12:07
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
ale po co ta wieczna ironia?

na temat:
jeśli chodzi o Deleva to w wieku 22 lat do korei gdzie inne jest prawoie wszystko to trochę wariactwo i chyba Spas musiałby być szalony aby taką opcję wykorzystać zwłaszcza, że Wisełka zagra ze Standardem w PE gdzie zasiądzie pewnie sporo Skautów i obserwatorów
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2012, 12:41
Cytat:
"I've always sold, but always stay here. Told me that there is interest in me. Faced with such an offer that meets my interests and CSKA will leave, "said Delev.

http://livesport.bg/Spas-Delev--Vina...-TSSKA---51612

Delev powiedział coś w stylu: Ciągle mnie sprzedają, a ja zawsze zostaję tutaj. Jeśli nadejdzie dobra oferta która zadowoli mnie i klub wtedy odejdę.
Delev wspomina, że dostał sygnał od managera, że jest jakieś zainteresowanie. Generalnie ponownie jest temat o tym, że chce zostać mistrzem Bułgarii itp.
Zapytali go też o skandal dopingowy w drużynie CSKA. ( nie wiem kto brał w tym udział)

Delev to jest typ piłkarz który pasowałby do Wisły między innymi z tego względu że jest to typ takiego zawodnika walczącego, jak robi pressing to nie truchtem tylko sprintem.

Cytat:
TRANSFERY. Bułgarskie media informują o poważnym zainteresowaniu Wisły Kraków napastnikiem CSKA Sofia, Spasem Delewem. Doniesienia te dementuje jednak dyrektor sportowy "Białej Gwiazdy", Stan Valckx.
Dziennik Polski
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2012 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.01.2012, 13:49
Jeśli Wisła chce kupić Delewa to znaczy że Bitona nie wykupimy.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 09.01.2012, 14:57
Jeśli ktoś tak pisze znaczy nic nie wie i nic nie rozumie, bo to zawodnicy na różne pozycje. Delew ewentualnie byłby na pozycje Kirma w systemie 4-3-3, a Biton to środkowy napastnik, konkurent dla Genkowa.

Z dyskusją na temat Bitona należy poczekać, do końca rundy wiosennej.

I generalnie cierpliwość z wszystkimi ostatecznymi tezami jest moim zdaniem tu wskazana.

Jedyne co na dziś wiadomo, to że Stan zapowiedział że może będą 2 transfery (choć Ja uważam za niezbędne w tym okienku 3).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.01.2012, 15:19
tak,btw, ni z dupy ni z pietruchy wyskoczę.

Koziołek któego testowaliśmy z Sącza jedzie na testy do Lubinków.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.01.2012, 15:29
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
flamengista, ciężko się z Tobą zgodzić.
Niby logiczne, że idzie tam gdzie więcej płacą, ale żeby w wieku 22 lat i to do Korei? Jakie ma perspektywy na późniejszy transfer do lepszego klubu stamtąd? I rozumiem, że japońska liga może być lepsza od naszej, ale koreańska? I to biorąc poprawkę na to, że ta oferta z koreańskiej w ogóle jest, podobnie jest z naszą propozycją.
Z resztą się zgadzam, styczeń zaczęliśmy spokojnie, poprzednie okienko i zapowiedzi Valckxa każą nam oczekiwać transferów, ale nie rewolucji. Może nie last minute, ale raczej później, niż szybciej.
Nie każdy jest takim idealistą jak Ty
generalnie piłkarz w 90% pójdzie tam gdzie mu zapłacą więcej
a po co miałby się ruszać z Korei? może równie dobrze grać tam za wielką kasę z 10 lat i zarobić więcej niż u nas w 50...

Mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku Meliksona, Stanowi uda się nakłonić Cupiała to wyłożenia nawet tych 800 tysięcy za Deleva.
Naprawdę warto, to znakomity piłkarz, który może grać praktycznie na każdej pozycji z przodu. Bułgar, powinien się szybko zaaklimatyzować jak Genkow.
I fajnie też, że nasi widzą konieczność wzmocnienia przodu.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 09.01.2012 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.01.2012, 16:04
Cytat:
Le gardien polonais, qui n'a jamais concurrencé Köteles pour le poste de gardien titulaire, souhaite disputer l'Euro dans son pays et n'est donc pas opposé à un transfert. Le Wisla Cracovie serait une option.
http://sport.be.msn.com/fr/jupilerpr...icle_ID=557122
W Belgii skrobnęli coś że Wisła jest opcją dla Sandomierskiego.

Jeśli temat istnieje to pewne jest, że Wisła nie będzie bawić się w wypożyczenia, zresztą Racingowi Genk też to za bardzo nie na rękę bo potrzebują kasy na innego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2012 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów