The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2012, 10:53
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Widzisz każdy normalny człowiek
Widzisz Arapaho, roznimy sie diametralnie w rozumieniu dzisiejszego swiata. Ty i inni prawicowi poplecznicy Jarka widzicie swiat przez klamstwa, placz i niesprawiedliwosc, a ja widze swiat jako szanse i mozliwosci.

Kazdego z nas boli, gdy widzimy chore dzieci lub gdy ktos nie ma co wlozyc do garnka. To sa prawidlowe odruchy i wszyscy musimy robic tak, aby bylo tego jak najmniej. Tylko wszystko zalezy od tego jak to robimy:

1. Ty chcialbys dac kazdemu "rybe", aby szybko zabic jego zlosc i niemoc
2. Ja daje wedke, aby sam mogl zlowic rybe i cieszyc sie z dobrego ktore przynosi.

Tak samo jak ja, dziala Unia. Daja kase na nasza onfrastrukture, bo wiedza ze jestesmy w tym obszarze strasznie zapoznieni. Dzieki lepszej infrastrukturze, bedziemy bogatszym spoleczenstwem, poniewaz bedzie wiecej pracy. Zdrowe spoleczenstwo w sensie socjalnym (gdy wiekszosc ma prace), samo naprawi inne bledy i zlikwiduje zapoznienia (czyt. zbyduje szpitale itd). Unia jest bodzcem do dzialania.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.01.2012, 10:57
Jak najbardziej UE dotowała szkoły i szpitale. Było wiele programów z których skorzystały szpitale przy remontach (głównie dotyczyło to ogrzewania z programów środowiskowych oraz informatyzacji/cyfryzacji). Podobnie wiele szkół w tym m.in. wyższych dostało grube miliony na inwestycje, a część z tych inwestycji dobiega już końca (w Warszawie).

A to, że nie dają kasy na leczenie to już inna broszka. Choć w pewnym sensie dają jednak pieniądze na leczenie. W MSWiA na Wołoskiej standard leczenia na pewno się poprawił przez to, że powstał nowy łącznik i nie trzeba stać w korkach do specjalisty.

Żeby nie było tak pięknie to jakby policzyć to ile zyskujemy z UE (transfery pieniężne), a ile tam wkładamy to nie wygląda to już tak różowo, choć na tą chwilę nie jesteśmy na pewno w plecy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.01.2012 o godz. 11:02.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.01.2012, 12:05
Szpen napisał(a):Wyświetl post
2. Ja daje wedke, aby sam mogl zlowic rybe i cieszyc sie z dobrego ktore przynosi.

Tak samo jak ja, dziala Unia. Daja kase na nasza onfrastrukture, bo wiedza ze jestesmy w tym obszarze strasznie zapoznieni.
Unia nie daje, tylko ZWRACA.

Zdecydujesz się na coś?

Twoim zdaniem pożyczka to wędka? Bo moim zdaniem ryba jak nic i to w dodatku droga i strasznie niesmaczna. Sadzisz sloganami jak PRLowski propagandzista nawet tego nie zauważając . Nie mówiąc już o ego wyrosłym jak zdziczały chrzan. Ty chcesz dać wędkę? Wyjaśnij może konkretniej co ma być tą wędką.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak najbardziej UE dotowała szkoły i szpitale. Było wiele programów z których skorzystały szpitale przy remontach (głównie dotyczyło to ogrzewania z programów środowiskowych oraz informatyzacji/cyfryzacji). Podobnie wiele szkół w tym m.in. wyższych dostało grube miliony na inwestycje, a część z tych inwestycji dobiega już końca (w Warszawie).

A to, że nie dają kasy na leczenie to już inna broszka. Choć w pewnym sensie dają jednak pieniądze na leczenie. W MSWiA na Wołoskiej standard leczenia na pewno się poprawił przez to, że powstał nowy łącznik i nie trzeba stać w korkach do specjalisty.

Żeby nie było tak pięknie to jakby policzyć to ile zyskujemy z UE (transfery pieniężne), a ile tam wkładamy to nie wygląda to już tak różowo, choć na tą chwilę nie jesteśmy na pewno w plecy.
No i dokładnie jak w pięknych latach dziewięćdziesiątych, Unia oddała kase na remonty, obywatele sie dorzucili, a Tusk skomercjalizował czyli piękne wyremontowane państwowe placówki oddał prywatnemu właścicielowi, oddłużył żeby nowy właściciel miał spokojną głowę i wszyscy zadowoleni . A jak któryś samorząd nie chce komercjalizować to niech sam spłaca długi, rudy oddłuża tylko prywatne.

Co do tego czy jesteśmy w plecy. Czy od 2003 czyli przez 8 lat ktoś policzył ile zyskujemy? Bo jeżeli mniej niż 10% to co to za interes? Za 10% tracimy możliwość decydowania na co wydać pozostałe 90%, mało tego mamy narzucone jak wydawać. A prostaki jeszcze sieją propagandę że unia nas uratowała. Kilometr drogi wybudują i jest tablica ze to dzięki Unii.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.01.2012 o godz. 17:26.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 05.01.2012, 12:49
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ad rem:

1. OFE. Zrobili dokładnie to samo co Tusk. Dlaczego w związku z tym uważasz że ich sytucja ma być w tym kontekście gorsza niż sytucja Polski?
2. Bank Centralny. "Niezależność" została zlikwidowana w tym samym sensie w jakim Merkel do spóły z Sarkozym "zlikwidowali" niezależność CBE czy banków: Grecji, Włoch, Hiszpani czy Polski.
3. Kurs walutowy przy spłacie kredytów. O ile mnie pamięć nie myli to dokładnie takie samo rozwiązanie proponował niedawno rząd polski. Zabrakło mu jednak jaj żeby przełamać wtedy opór lobby finansowego. Jak widać Orban jest znacznie twardszy.
4. VAT. Podniesiony z poziomu 25% (o ile się orientuję juz wówczas najwyższego w UE).
odziedziczonego po komuchach a więc niewiele więcej niż przez Donka. Najważniejsze jednak jest to że na tyle na ile znam sytuację węgierską to bardzo duża cześć przedsiebiorców jest spod działania VAT w ogóle wyłączona. Nie znam badań porównawczych ale myślę że można spokojnie założyć że wielkość obciążenia (nie mylić ze stawką!) z tytułu VAT jest dla gospodarki węgierskiej znacznie niższa niż w większości krajów UE. Dodam że KE poparła zaproponowane przez Orbana podwyższenie stawki VAT.
5. Podatki. Znów brak analiz porównawczych ale sądzę że jeśli weźmiemy pod uwagę wyłączenie podatkowe i niższą stawke podatku CIT to okaże sie że skala obciążeń podatkowych na Węgrzech nie jest wyższa niż Polsce.
6. Rezerwy. To teraz odnieś proszę te rezerwy do: ilości ludność, GDP etc i zobaczysz kto jest w tym sensie lepiej zabezpieczony: Polska czy Węgry?
Myślałem, że będzie co odpisywać, a w sumie to tylko takie szturchanie.

1. Czy to samo? Ja widzę jednak różnicę między całkowitym włączeniem środków z OFE do budżetu (zmniejszeniem deficytu, która zaczął wzrastać za pierwszej kadencji Orbana, a później socjaliści już doprawili jak to mają w zwyczaju), a przerzuceniem większej niż dotychczas części środków na obligacje państwowe. Pierwsi mogą tym dysponować od ręki, a drudzy mają te środki znacznie mniejsze, a do tego w pewnym sensie zamrożone.
2. Oczywiście Polska i Węgry jako kraje gdzie występuje waluta euro są zależne od EBC Tłumaczenie takie, że jak inni mogą to i Orban może pachnie dla mnie przedszkolem. Żeby mi nikt zaraz nie wyskoczył, że jak Iran może zablokować cieśninę Ormus i spowodować kryzys paliwowy na świecie to Polska może zająć Bornholm i przy okazji dorwać się do Nord Streamu, który omija go od południa.
3. Nic takiego nie było. Zlikwidowano tylko spready, a pomysł PJN powielający rozwiązanie Orbana nawet Pawlak skwitował krótko: śmiechem.
4. Co do VAT-u nie chce mi się spierać, ale VAT 25%, który został uchwalony w 2009 roku miały już wtedy kraje skandynawskie, a obecnie wprowadzony VAT 27% został zakwestionowany przez KE, ale stwierdzono, że nie ma zapisów, które mogłyby w tym przypadku zastosować karę za złamanie górnego limitu 25%.
5. Porównanie podatków do Polski nie było moim zamiarem. Pisałem wyłącznie o tym jakie działania podjął Orban i jakie ewentualnie jeszcze może podjąć. Akurat w przypadku "liniówki" Orbana to spowodowała ona zwiększenie środków w budżecie z tego źródła, gdyż płaska stawka 16% przez zlikwidowanie większości ulg spowodowała, że ludzie o niskich i średnich dochodach płacili relatywnie więcej niż kiedyś. Wklejałem gdzieś węgierski artykuł na ten temat z analizą porównawczą, ale nie mogę znaleźć. Jeśli komuś chciałoby się zrobić taką analizę porównawczą to chętnie bym ją przeczytał.
6. Rezerwy dewizowe to sprawa prosta, a zarazem śliska. Kluczem do ich ustalenia jest tak jak wspomniałeś GDP, ale kolejnym czynnikiem warunkującym ich wysokość jest sytuacja gospodarcza.
https://www.cia.gov/library/publicat.../2188rank.html

Widać to jak na dłoni gdzie w latach 2007-2011 nastąpiło gwałtowne pogorszenie tej sytuacji w stosunku wysokości rezerw do długu zagranicznego. Wartość liczbowa w tym sensie ma tylko znaczenie papierowe.

7. Spread ma znaczenie, ale wszakże nie chodzi w tym przypadku już o samą wartość (konkretną) jaką Narodowy Bank Węgier będzie płacił za wykup obligacji, ale o tendencję, która powoduję, że Węgrzy się z roku na rok bardziej zapętlają. Rok temu mówiło się tylko o wysokim deficycie i rosnącym długu zagranicznym, a w tej chwili istnieje realne ryzyko niewypłacalności Węgier. To nie są już przelewki.

Szukając swoich wcześniejszych postów znalazłem piękny cytat Buźka, który już jakiś czas temu zdezerterował z forum po wielkiej wygranej u buka

Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego na Węgrzech ludzie nie dyskutują o kryzysie, polityce etc.? Odpowiedź jest prosta Węgrzy już wybrali i na razie Fidesz spełnia pokładane w nim nadzieje. Reformy w kraju zaczął od likwidacji części urzędów centralnych, przeprowadził reformę podatkową(i pod tym pojęciem nie kryje się podwyżka VAT-u) oraz wzmocnił rolę samorządów(nie poprzez zrzucenie na nich kłopotliwych spraw, ale przez zwiększenie udziałów w niektórych podatkach).
Po roku obraz jak na wojnie. Fidesz się zapętlił w tym co robi. Podwyższył podatek VAT. Zrobił cięcia w samorządach co widać po remontach na drogach, czy basenach termalnych. Kto jeździ co roku ten słyszy i widzi, że regiony zostały bez kasy. Także Panie Buziek jeśli Pan słyszy, pora się obudzić
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.01.2012 o godz. 12:55.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.01.2012, 12:54
Widzisz Arapaho, roznimy sie diametralnie w rozumieniu dzisiejszego swiata. Ty i inni prawicowi poplecznicy Jarka widzicie swiat przez klamstwa, placz i niesprawiedliwosc, a ja widze swiat jako szanse i mozliwosci.

Kazdego z nas boli, gdy widzimy chore dzieci lub gdy ktos nie ma co wlozyc do garnka. To sa prawidlowe odruchy i wszyscy musimy robic tak, aby bylo tego jak najmniej. Tylko wszystko zalezy od tego jak to robimy:

Tak samo jak ja, dziala Unia. Daja kase na nasza onfrastrukture, bo wiedza ze jestesmy w tym obszarze strasznie zapoznieni. Dzieki lepszej infrastrukturze, bedziemy bogatszym spoleczenstwem, poniewaz bedzie wiecej pracy. Zdrowe spoleczenstwo w sensie socjalnym (gdy wiekszosc ma prace), samo naprawi inne bledy i zlikwiduje zapoznienia (czyt. zbyduje szpitale itd). Unia jest bodzcem do dzialania.

Moment,moment.
ad.1.Odpowiadasz jakbym napisał że chcę kazdemu dać mieszkanie i telewizor.Ludzie płacą po 30-40-50 lat składki ZUS a potem słyszą od premiera czy misnistra że muszą czekać na zabieg pół roku a za lekrstwa muszą zapłacić kilka tyś.Łaskę ktoś im/nam robi?o czym ty piszesz ? o jakich kłamstwach?gdzie je podałem ? jak rasowy mediota oczywiście muisz w to wszystko mieszać Jarka...
A ja pisze o rzezczach podstawowych : jeżeli premier mówi nie ma na leczenie, nie ma na lekarstwa, nie ma na szkoły a jest 3 mld na metro, ileś tam mld na drogi (w tym idiotyczne np. ile wydał Majcher na drogę przy Plazie która prowadzi do nikąd), jest kasa na nowa samochody dla urzędników i premie dla nich i na wiele,wiele innych spraw mogę ksiązkę napisać o tym . To jak mówię to jest idiotyzm w czystej postaci bo nie w tej kolejności się gospodaruje kasą
ad.2.Gdzie i komu dajesz wędkę? czytam Twoje posty i nie widzę gdzie ty czy rząd daje ludziom możliwości rozwoju...mogę tu napisac elaborat na temat utrudnień które są dla młodych ludzi i dla przedsiebiorców i to od lat. Jedyne drgniecie w tej sprawie widzialem za rządów PIS- szału nie było ale zmiany się pojawiły- jak na 18 m-cy to przyzwoite. Chcesz to porusz temat podatków, sądownictwa, zatrudniania i rozwoju młodzieży , urzedów,biurokracji,korupcji itp walczę z tym g...nem 10 lat w rzeczywistości a nie w świecie TVN-ów czy TVP

PROSZĘ WYTŁUMACZ MI JAK DZIEKI LEPSZEJ INFRASTRUKTURZE JESTEŚMY BOGATSI ? ROZUMIEM JAKBYSMY BYLI ZNACZĄCYM EKSPORTEREM TOWARÓW DO UE. Ale jesteśmy głównie importerem więc głównie wydajemy kasę. W jaki sposób będzie więcej pracy? Dla ciebie , dla mnie? Że bedę u klienta 15 min wcześniej, że bedę nad morzem w wakacje 1h wcześniej (obecnie 2h później). chyba ze piszesz o komforcie , o poziomie życia a to jednak co innego .Można teoretycznie mieć na kredyt Lamborghini Diablo , mieszkać na 5 pietrze bloku na osiedlu, nie mieć na dentystę ale za to raz w roku szurnać się do Międzyzdrojów albo Juraty i zaszpanować.O to chodzi?

emj10 napisał:
Cytat:

UE dotowała głównie remonty budynków przecież wiesz że nie o tym pisze. Kolejka do specjalisty nie jest krótsza w związku z tym że łacznik powstaje prosze cie lekarz zacząl szybciej ludzi obsługiwać? czy się rozdwoił?NIech daja kasę na szkolenia polskich lekarzy zagranicą, niech daja na nowoczesny sprzet, niech dotują lekarstwa, niech dotują stypendia studentów polskich zagranicą (owszem czasem UE coś daje na to i jest to może 0,0001% tego co jest na drogi) , buduja laboratoria na uczelniach bo studenci znają (przez jakiś czas ZZZ ) 200 wzorów a praktycznie nie umieją prawie nic etc.etc.Biłbym tu pokłony UE.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 05.01.2012, 13:02
Moment,moment.
UE dotowała głównie remonty budynków przecież wiesz że nie o tym pisze. Kolejka do specjalisty nie jest krótsza w związku z tym że łacznik powstaje prosze cie lekarz zacząl szybciej ludzi obsługiwać? czy się rozdwoił?NIech daja kasę na szkolenia polskich lekarzy zagranicą, niech daja na nowoczesny sprzet, niech dotują lekarstwa, niech dotują stypendia studentów polskich zagranicą (owszem czasem UE coś daje na to i jest to może 0,0001% tego co jest na drogi) , buduja laboratoria na uczelniach bo studenci znają (przez jakiś czas ZZZ ) 200 wzorów a praktycznie nie umieją prawie nic etc.etc.Biłbym tu pokłony UE.
Proszę, nie ironizujmy. Akurat w tym przypadku - łącznik MSWiA doświadczam tego co 3 miesiące, że ta inwestycja jest na rękę pacjentom. Jeżdżę co 3 miesiące z dziadkiem do lekarza parkinsonowego, który przyjmował wcześniej w starej części MSWiA, albo w innych szpitalach. Było znacznie więcej zachodu, a człowiek musiał się naganiać jak głupi, aby dostać się na wizytę. Teraz jak zrobili łącznik to jest cud miód malina. Nie ma problemy żeby wejść z dziadkiem do szpitala, bo nie ma schodów, a jest taki labirynt dla wózków - idzie powoli, ale bez problemu, a do tego jest winda pod sam gabinet i łazienka tuż obok. Wizyta regularnie co 3 miesiące bez żadnego stresu. Nie ma plusów dla pacjentów? Ja widzę same plusy mając w pamięci jak to wyglądało parę ładnych lat temu.

Co do lekarzy to ja przez ostatnie kilka miesięcy byłem więcej razy niż przez całe życie także nie musisz mi opowiadać jak jest naprawdę. Służba zdrowia jest niedoinwestowana to fakt, ale są nadzieje na lepsze. Przepisałem się do nowej przychodni w centrum Warszawy, świeżo po remoncie. W grudniu 4 razy zapisywałem się z dnia na dzień na wizytę. Badania robiłem następnego dnia. Łącznie w 10 dni zrobiłem co chciałem, a w przypadku gdybym robił to przez szpital, czy przez starą przychodnie to na morfologię czekałbym kilka dni.

Za dużo tej socjalnej roszczeniowości widzę u Ciebie. Ja wolałbym gdyby Polacy nie musieli prosić o dotowanie leków, czy szkolenia, a sami mieli tą pensję w granicach 1000-1200 euro każdy i mogliby na to gwizdać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.01.2012 o godz. 13:07.
Arapaho
Senior Member

Stary 05.01.2012, 13:10
Proszę, nie ironizujmy. Akurat w tym przypadku - łącznik MSWiA doświadczam tego co 3 miesiące, że ta inwestycja jest na rękę pacjentom. Jeżdżę co 3 miesiące z dziadkiem do lekarza parkinsonowego, który przyjmował wcześniej w starej części MSWiA, albo w innych szpitalach. Było znacznie więcej zachodu, a człowiek musiał się naganiać jak głupi, aby dostać się na wizytę. Teraz jak zrobili łącznik to jest cud miód malina. Nie ma problemy żeby wejść z dziadkiem do szpitala, bo nie ma schodów, a jest taki labirynt dla wózków - idzie powoli, ale bez problemu, a do tego jest winda pod sam gabinet i łazienka tuż obok. Wizyta regularnie co 3 miesiące bez żadnego stresu. Nie ma plusów dla pacjentów? Ja widzę same plusy mając w pamięci jak to wyglądało parę ładnych lat temu.
Zrobienie w szpitalu ładnej elewacji też jest na rękę pacjentom ale zwracam honor mimo ze Twój dziadek na wizyte musi się umawiać z pewnie 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem i pewnie odsiedzieć z 1-2 h w poczekalni (przynajniej ja tak siedze jak byłem ostatnio),i nawet nie pytam czy mu przepisują najlepsze leki i zabiegi to przynajmniej komfortowo może dojść do gabinetu . Same plusy-rzeczywiście .
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 05.01.2012, 13:15
Zrobienie w szpitalu ładnej elewacji też jest na rękę pacjentom ale zwracam honor mimo ze Twój dziadek na wizyte musi się umawiać z pewnie 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem i pewnie odsiedzieć z 1-2 h w poczekalni (przynajniej ja tak siedze jak byłem ostatnio),i nawet nie pytam czy mu przepisują najlepsze leki i zabiegi to przynajmniej komfortowo może dojść do gabinetu . Same plusy-rzeczywiście .
Nic nie siedzi. Umawiamy się na daną godzinę danego dnia na koniec każdej wizyty. Co do leków to też nie ma problemów, bo od 20 lat był leczony zawsze najnowszymi specyfikami (głównie z USA). Problemem od jakiegoś czasu są natomiast inne schorzenia przez co trzeba się konsultować z lekarzami innych specjalności, a to powoduje częstsze wizyty.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2012, 14:58
ostrzelano samochód Jarosława Kaczyńskiego
http://wiadomosci.wp.pl/title,Ktos-s...daf7&_ticrsn=5
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2012 o godz. 15:17.
Arapaho
Senior Member

Stary 05.01.2012, 15:24
Nic nie siedzi. Umawiamy się na daną godzinę danego dnia na koniec każdej wizyty. Co do leków to też nie ma problemów, bo od 20 lat był leczony zawsze najnowszymi specyfikami (głównie z USA). Problemem od jakiegoś czasu są natomiast inne schorzenia przez co trzeba się konsultować z lekarzami innych specjalności, a to powoduje częstsze wizyty.
No to uwierz mi że rzadko kto ma najnowsze specyfiki z USA i nie stoi w kolejkach chyba że chodzi prywatnie płacąc kupe kasy , albo ma kontakty.
Mój znajomy ok rok temu zachorował na białaczkę, poza traumą którą była sama w sobie choroba, przeżyl szok idąc do poradni onkologicznej . Terminy 3-4 miesiace jak pisałem, w kolejce niektórzy niedożywali swojego terminu. Czujesz czy nie? Wiesz czemu on jeszcze żyje ? Bo okazało sie że ktoś z rodziny pracuje w szpitalu i wkręcił go na listę znacznie wczesniej a wujek załatwił mu leki testowe ze Stanów. Ojciec na zbieg z okiem czekał 6 miesiecy ,a na drugie oko musiał czekać kolejne 12 miesięcy (czyli w sumie 18 miesięcy) bo w 1 roku ci refundują tylko jeden zabieg .Zaczynam rozumieć Twój opór w niektórych kwestiach - po prostu jak się ma dobrze to ma się problem z oglądem rzezczywistosci
emj10
Senior Member

Stary 05.01.2012, 16:00
Czym innym jest jednak choroba przewlekła, która tak jak w przypadku mojego dziadka ciągnie się już ponad 20 lat i niemal od samego początku był pod opieką dobrych specjalistów, zamawiane były leki testowe z USA, które czasem kosztowały miesięcznie pół emerytury, albo i więcej, a czym innym ciężka choroba, która potrafi zdrowego człowieka w kilka tygodni doprowadzić do grobu. Uwierz mi, że przechodziłem przez podobne sytuacje. Babcia po wylewie aż do śmierci leżała 4 lata w domu w łóżku. Owszem była opieka z zewnątrz, dodatkowo opłacane pielęgniarki, ale generalnie to rodzina zajmowała się nią przez ten okres i trzeba to było jakoś przeżyć. Miałem przed świętami pogrzeb. Jeszcze młody chłopak przed 50-tką z rakiem. W Polsce już nikt nie mógł mu pomóc, więc ostatni rok też spędził w domu i opiekowała się nim rodzina, chociaż już z nim nie było kontaktu. Była jeszcze szansa na wyjazd do Chin na operację, ale nawet jeśliby się udała to spowodowałaby jedynie sztuczne przedłużenie nie życia, a wegetacji o kilka lat. Miałem też przypadek w najbliższej rodzinie, że konieczna była operacja z dnia na dzień. Oczywiście bez znajomości i innych spraw przeciętny zjadacz chleba nie miałby szans na operację z dnia na dzień, ale też nie przedstawiałbym tego jako jakiegoś wyjątkowego przykładu. Leczenie po zawale, wszczepienie bajpasów, czy rozrusznika to nie są rzeczy niedostępne dla zwykłego Kowalskiego. Owszem czasem jest tak jak mój wujek miał ostatnio mieć w grudniu operację na żylaki i cudownie spadł z listy na marzec, bo miał mniejsze znajomości niż osoba, która wskoczyła na jego miejsce, ale nie jest powiedziane, że polska służba zdrowia to tylko umieralnia. Mamy naprawdę dobrych fachowców w niektórych dziedzinach. Jest świetny Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc na Płockiej w W-wie, ale niestety niedofinansowany - byłem wczoraj rano. Mamy dobre szpitale gdzie operują chorych na serce np. Anin, Spartańska, czy Zabrze, ale specjalistów najwyższej klasy brakuje. Miałem ostatnio też nagły przypadek nie z rodziny, a od znajomych. Operacja kręgosłupa z dnia na dzień. O żadnych znajomościach nie można było tu mówić, bo ich nie mieliśmy, ale tak się zdarzyło, że akurat chirurg od kręgosłupa przyjmował dodatkowo w prywatnej klinice i zwolniło się miejsce na oddziale i normalnie nieodpłatnie doszło po kilku dniach do operacji.

Jak widać nie mam żadnej premium opieki medycznej. Z rodziny nikt nie korzysta z prywatnej służby zdrowia (nie licząc stomatologa), więc nie odbiegam za bardzo od normy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.01.2012 o godz. 16:05.
Arapaho
Senior Member

Stary 05.01.2012, 16:12
Nasza rozmowa zaczyna wygladać jak ostatni program Pośpieszalskiego. Rodzina Elbanowskich mówi że zebrali opinie ludzi z 600 szkół w całej Polsce z których wynika że jest tragedia z przystosowaniem szkół dla 6 latków a obok siedząca posłanka PO p.Trzebiatowska puka się w głowę twierdząc że jest nauczycielką w liceum że u niej w Swinoujściu w szkołach jest wspaniale i o co wogóle chodzi tym świrom obok
emj10
Senior Member

Stary 05.01.2012, 16:51
Poniekąd tak jest tylko nie wiem kto jest bliżej pozycji państwa Elbanowskich, a kto bliżej posłanki PO. Tak jak już wspomniałem ostatnio mam bardzo często styczność z polską służbą zdrowia i widzę poprawę jeśli chodzi o to co gwarantują mi opłacane przeze mnie składki zdrowotne. Czas oczekiwania na wizytę to już pochodna wielu czynników. Na wizytę u chirurga w szpitalu w Wołominie ze skierowania od lekarza rodzinnego miałem czekać 2 tyg. a poszedłem do innej przychodni w Warszawie i dostałem wizytę u chirurga od ręki. Później nie było problemu umówić się na wizytę do lekarza od chorób wewnętrznych, od którego dostałem z kolei skierowanie na kilka bezpłatnych badań. Kolejną wizytę mam na poniedziałek i też nie sądzę, aby były jakieś problemy. Oczywiście sytuacja wygląda inaczej na wsi i w mniejszych miastach, gdyż występuje tam problem z brakiem odpowiednich specjalistów w regionie i często trzeba jechać przez pół polski żeby dostać się do specjalisty np. parkinsonowego, o którym pisałem. Na całą Polskę jest kilku-kilkunastu specjalistów w tej dziedzinie. Tak samo przy okazji wspomnianej przeze mnie operacji kręgosłupa u znajomego dowiedzieliśmy się, że na całą Warszawę jest zaledwie kilku bardzo dobrej klasy chirurgów od tych spraw i każdy robi operacje w kilku miejscach w jednym dniu.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2012, 11:04
Kneblowanie ust, niekontrolowanych przez Tuska mediów, przy pomocy KRRiT:
Cytat:
Ojciec Rydzyk bez koncesji

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nie widzi TV Trwam w naziemnej telewizji cyfrowej. Przez to toruńska stacja może wypaść z kablówek - czytamy w "Rzeczpospolitej".

KRRiT odrzuciła wniosek fundacji ojca Rydzyka o koncesję na miejsce telewizji Trwam na multipleksach cyfrowej telewizji naziemnej. Uprawnia ona do nadawania programów w technologii cyfrowej. Od 1 sierpnia 2013 roku telewizja cyfrowa zastąpi w pełni tradycyjną analogową. Brak tej koncesji spowoduje, że telewizja Trwam nie będzie dostępna między innymi w kablówkach.

Rzeczniczka Rady Katarzyna Twardowska tłumaczy, że przy podejmowaniu decyzji dotyczącej przyznania koncesji brane pod uwagę było kryterium zapewnienia widzom różnorodnej oferty programowej. Dodaje, że ważnym kryterium było również zapewnienie powodzenia finansowego przedsięwzięcia, jakim jest uruchomienie nadawania przez wszystkie podmioty, które otrzymały koncesję.

Jednocześnie KRRiT nie udziela „Rz" informacji o szczegółowych powodach odmowy wydania koncesji TV Trwam. Wśród dziennikarzy zatrudnionych w warszawskiej centrali stacji nieoficjalnie mówi się, że decyzja KRRiT ma charakter polityczny i należało się jej spodziewać.
Więcej w "Rzeczpospolitej".
Miała być 2 Irlandia a jest 2 Białoruś .Kryzys nie dotyka tylko Tuska i jego pomagierów, którzy pławią się w luksusie w bizantyjskim stylu. Za pieniądze podatników wozi do swojej córki buhaja. Figurantka Sportu Mucha rozdaje w Sejmie bilety na Euro2012. Trwa horror w służbie zdrowia. Tusk kopie sobie spokojnie piłeczkę.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 12:29
Nie ma się co dziwić. TV Trwam i radio Maryja to dzisiaj odpowiednik RWE. Dlatego nomenklatura robi wszystko żeby ludzie nie mogli słuchać i oglądać. Wszystkie inne media mają propagandowy kaganiec. Dzisiaj całe szczęście jest internet dlatego cudak już chciał wprowadzać Chiński model.

Dla wszystkich którzy radio Rydzyka znają tylko z opisów TVN i G... polecam znaleść dowolnego dnia przed północą i posłuchać do pierwszej. Każdemu normalnemu powinno otworzyć to oczy. Wczoraj na przykład dowiedziałem sie co ustalili eksperci parlamentarnego zespołu Macierewicza. I uważam że smoleńska ściema długo nie potrwa.
Hej Nasz TS !!
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.01.2012, 12:30
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj na przykład dowiedziałem sie co ustalili eksperci parlamentarnego zespołu Macierewicza. I uważam że smoleńska ściema długo nie potrwa.
Co ustalili?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 12:57
Że po komendzie odchodzimy, samolot zaczął się wznosić, ale na 27 metrach miały miejsce dwa wstrząsy zarejestrowane przez czarną skrzynkę i po kilku sekundach już na wysokości 15 m przestał działać komputer pokładowy. To wynika z danych odczytanych z naszej skrzynki którą najpierw mieliśmy u siebie a później spowrotem oddaliśmy. Podobno zaczynają sie z całego świata zgłaszać eksperci oferując swoją pomoc w dalszej analizie parametrów zapisanych przez skrzynkę. Ostatnio z Łotwy i Australii. Mam wrażenie że cuda musi być przy korycie do końca zycia bo inaczej skończy za kratami.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.01.2012, 13:01
Nie ma się co dziwić. TV Trwam i radio Maryja to dzisiaj odpowiednik RWE. Dlatego nomenklatura robi wszystko żeby ludzie nie mogli słuchać i oglądać. Wszystkie inne media mają propagandowy kaganiec. Dzisiaj całe szczęście jest internet dlatego cudak już chciał wprowadzać Chiński model.

Dla wszystkich którzy radio Rydzyka znają tylko z opisów TVN i G... polecam znaleść dowolnego dnia przed północą i posłuchać do pierwszej. Każdemu normalnemu powinno otworzyć to oczy. Wczoraj na przykład dowiedziałem sie co ustalili eksperci parlamentarnego zespołu Macierewicza. I uważam że smoleńska ściema długo nie potrwa.
Jasne Radio Maryja to RWE
Rydzyk to duchowy przywódca narodu
Kaczyński to mąż stanu
Rocznica Stanu Wojennego można porównać do obecnej sytuacji w UE
Bandyci rozpierdalajacy Warszawe i lejacy sie z policja to współcześni patrioci
Staruch to wiezien polityczny ,ktorego można porównać do robotników z Radomia
itp. itd.

Radio Maryja to nie żadne niezależne media, tylko tuba propagandowa PISu. Do tych "politycznych" programów są zapraszani ludzie tylko z jednego środowiska, o tych samych poglądach i tylko z PISu (ew. ktoś od Ziobry) i udają ,że prowadzą polemikę ,a tak naprawde jest to notoryczny atak na PO . Być może TVN jest stronniczy ,ale przynajmniej do studia są zapraszani posłowie z różnych partii ,więc przynajmniej jest jakiś spór,kazdy ma prawo powiedziec kilka zdan w danej kwestii. W Radio Maryja nie ma żadnego pluralizmu , nieraz sie ktoś dodzwoni ,kto ma inne zdanie to ojciec prowadzący wyłącza natychmiast jego głos ,żeby nie padły jakieś niewygodne słowa.
Tak sie składa ,że słuchałem wczoraj kawałek tego programu w którym się produkował Macierewicz i dodzwonił się jakiś dziadek , który mówił ,że 3 osoby przeżyły wypadek samolotu ,że gdzieś to podobno pokazywali w telewizji(?!) , i że potem było słychać strzały, potem coś mówił o konwencji chicagowskiej ,już pomijam fakt że sie za bardzo w tym nie orientował . W odpowiedzi ani Macierewicz ani ojczulo prowadzący ani słowem się nie zająkneli ,że nie ma żadnych informacji ,że trzy osoby przeżyły , że było słychać jakieś strzały ,tylko dalej w ten deseń toczyli debate o jakimś filmiku pt."Minuta i 10 sekund" czy coś takiego .
Jeśli zaprzaństwem jest nie ustalenie dokładnie powodów tego wypadku, to niezłym kurestwem jest budowanie sobie poparcia ,na jakiś wymysłach ,spiskach ,dobijaniu ludzi itp. To dopiero trzeba być śmieciem ,żeby to robić i za to brać poselskie pieniadze. Oczywiście w tle Macierewicz swoją nieudolność i nieprofesjonalizm przy likwidacji WSI ,wytlumaczył oczywiście tym ,że jest to zemsta establishmentu
Ostatnio edytowane przez AS82 : 06.01.2012 o godz. 13:06.
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.01.2012, 13:10
Jak często słuchasz RM?
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 13:41
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jasne Radio Maryja to RWE
Rydzyk to duchowy przywódca narodu
Kaczyński to mąż stanu
Rocznica Stanu Wojennego można porównać do obecnej sytuacji w UE
Bandyci rozpierdalajacy Warszawe i lejacy sie z policja to współcześni patrioci
Staruch to wiezien polityczny ,ktorego można porównać do robotników z Radomia
itp. itd. [...]

O czym Ty pitolisz. Zrozum że PO PSL SLD i Palikot to jedna banda podzielona zeby takim jak Ty sie wydawało że reprezentują różna opcje. To jest NOCNA ZMIANA a TVN jest jej tubą propagandową.

Rydzyk radio założył 20 lat temu kiedy o PiSie nikt jeszcze nie słyszał. Od poczatku nomenklatura robiła wszystko zeby radio upadło. Ale to nie takie proste.

A co do strzałów. Głuchy jesteś, filmu nie oglądałeś, czy udajesz debila?. Co tam robili ruscy miedzy płonącymi jeszcze szczątkami samolotu? Zresztą o czym ja z tobą gadam. Jak masz klapy na oczach to nic nie dostrzeżesz.

Jeśli mówisz o wymysłach to nic nie pobije pancernej brzozy, a to akurat dziwnym trafem nie wzbudza Twoich podejrzeń. Tatusia miałeś w milicji? Bo inaczej ciężko wytłumaczyć Twoją zabetonowaną postawę.

Wrzuć sobie kaczkę do awatara .
Hej Nasz TS !!
Keczup
Member

Od: 01.2012

Stary 06.01.2012, 13:57
Oczywiście w tle Macierewicz swoją nieudolność i nieprofesjonalizm przy likwidacji WSI ,wytlumaczył oczywiście tym ,że jest to zemsta establishmentu

Słuzby działają i one nigdy mu nie wybaczą ze 20 lat temu chciał odsowietyzować je w Polsce.
emj10
Senior Member

Stary 06.01.2012, 14:05
A ja myślałem, że uwalił w tym kraju lustrację wraz z JKM raz na dobre? Jakieś 1,5 roku temu pisałem o tym w tym temacie jak ktoś będzie chciał szukać.

Nigdy nie miałem zastrzeżeń co do intencji działań Macierewicza, czy Kamińskiego, ale ich skuteczność (uwalona lustracja, fatalnie przeprowadzona likwidacja WSI i teraz nie wiadomo co z komisją ds. Smoleńska na która płacą obywatele) była zwykle na żenującym poziomie. Oczywiście Drozd wyskoczy z Nocną Zmiana, choć ze 3 razy mu tłumaczyłem, żeby poza jednym filmem poczytał na ten temat (nawet podawałem tytuły), że to jest przyczyna takiego, a nie innego stanu rzeczy, że te sprawy nie wyszły. Ja tak jednak nie uważam, bo były w tym dwudziestoleciu momenty kiedy prawica jakby chciała to mogła zrobić czystkę na miarę Orbana, zdelegalizować partię postkomunistyczną, wykreślić z życia publicznego byłych PZPR-owców na czele z Urbanem, Kwaśniewskim i Millerem, ale o politykach PiS-u (Jasiński, Karski, Kryże) oraz PO (Olechowski) nie zapominając. Niech Macierewicz skupi się na porywaniu tłumów na spotkania kół GP, bo na tym się zna, a nie na kolejnych "reformach". Ostatnio przeczytałem śmieszny tekst na salonie, z którego wynikało, że Macierewicz nadawałby się na przywódcę w PiS. Niby strasznie, niby śmiesznie, ale ja przy swojej całej niechęci dla tej partii nie życzę im takiego losu.

Ostatnio byłem na pewnym wyjściu gdzie Sasin z Hoffmanem brylowali i muszę przyznać, że ten drugi zaczyna wyrastać na naprawdę sprytnego polityka w kuluarach. Gadkę ma też niezłą, wiek jak najbardziej odpowiedni, więc jeśli nie zacznie dryfować innym nurtem i pozbędzie się innych potencjalnych rozłamowców z pomocą Lipińskiego to za kilka lat może przetrącić Kaczyńskiego z fotela prezesa. Nie będzie mu łatwo, ale siłę przebicia ma zdecydowanie większą niż Kamiński, którego nie widzę jako lidera partii, gdyż to typowy zawodnik na urzędasa, a nie na rasowego polityka.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.01.2012 o godz. 14:23.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 14:47
A ja myślałem, że uwalił w tym kraju lustrację wraz z JKM raz na dobre? Jakieś 1,5 roku temu pisałem o tym w tym temacie jak ktoś będzie chciał szukać.
Jakżesz mógłbyś myśleć inaczej. To nie Bolek, Tusk, Pawlak i reszta Nocnej Zmiany. Tylko Antek Macierewicz który UBków w sejmie i innych instytucjach chciał ujawnić. Jest winny ze nie zostali ujawnieni. Bo Nocna zmiana chciałaby zeby UBków po ujawnieniu przeprosić bo przecież mogli do Polaków strzelać, a tylko lali pałami.

Jak Antoni przy likwidacji WSI był skuteczny to znów był "nieprofesionalny". Proszę Cie już się nie gimnastykuj.

A Kaczyńskiego i jego fotel nie powinien Cię w ogóle interesować. Co to kogo teraz obchodzi? Nie masz ważniejszych spraw na głowie? Tylko kto i kiedy będzie prezesem PiS? Przecież pisu już od kilku lat miało nie być. A ciągle fotel prezesa jest dla polskojęzycznych mediów tematem nr. 1.

ps. emj10. Nie trzeba oglądać całej Nocnej Zmiany. Wystarczy usłyszeć "Panowie ale to jest gangsterski chwyt"===>"Premierem będzie Pawlak"====>"To policzmy głosy". Jak ktoś potrafi używać istoty szarej wnioski wyciągnie. I całe dwadzieścia lat "wolnej" Polski zrobi sie przejrzystsze.

ps.1 Co niby mam poczytać? Komusze broszurki propagandowe? Mogli UBków pogonić Czesi, Węgrzy, Słowacy itd. Tylko u nas chłopaki mieli obrońców. I ja mam sobie wyrabiać zdanie na podstawie opinii tych obrońców? Wybacz ale nie skorzystam.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.01.2012 o godz. 15:41.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 06.01.2012, 15:14
Mam propozycje dla Macierewicza .Niech sporządzi wniosek na piśmie ,w którym poda przebieg katastrofy/zamachu ,niech napisze ,czy samolot uderzył o brzozę czy nie uderzył ,czy samolot został unieruchomiony na wysokości 15 metrów czy nie był , niech napisze czy ten czy tamten przyrząd przestał działac , niech napisze czy Rosjanie wyprodukowali mgłe, czy wybuchła bomba czy strzelali Ruscy .Kto przeżył, i potem został dobity . Niech to wszystko napisze na piśmie i uda się do Prokuratury i Sądu . Jak nie wierzy polskiemu Wymiarowi Sprawiedliwości niech uda sie z tym wnioskiem do Strasbourga czy Hagi ,do USA. Kaczyński zamiast robić cyrki pod krzyżem , i "miesięcznice" pod Pałac Prezydencki ,niech sie uda do Sądu z takim wnioskiem.
Niestety ani Macierewicz ani Kaczyński tego nie zrobi bo nie maja ANI JEDNEGO DOWODU na te wszystkie bzdury . Zaręczam ci ,gdyby rzeczywiście tak było ,że gdyby na jaw wyszły jakieś nagrania ,dowody ,dokumenty z których wynikałoby ,że to był zamach lub celowe działanie to Polacy by wyszli na ulice i zapewniam cie ,że wyszliby na ulice nawet ci co nie lubili Kaczyńskiego , i żądali by prawdy bez wzgledu na to czy sa za PISem ,PO czy nawet SLD czy za Palikotem .Gdyby były dowody ,że ktoś zabił prezydenta to byłyby rozróby w całym kraju a Tuska by wywieźli na taczkach.
Co do Rydzyka ,to kiedyś Kaczyński nazwał go "agentem rosji z nadajnikami na Uralu" Teraz mają sztamę ,bo Rydzyk wie ,że z PISem będzie miał kase na odwierty ,a Kościół w Polsce bedzie miał dalej wszystko za darmo . Tak to niestety jest ,że Kościół trwa 2000 lat ,nie za wspaniałym wstawienictwem Bozi, tylko dlatego ,że zawsze sie mieszali w polityke,intrygi ,wojny.Stawali po tej stronie ,która dawała im władze i kase. W realiach 2011 roku wygląda to tak ,że Rydzyk i Kosciol stawia na PIS bo mu sie to najbardziej oplaca
Wracając do Macierewicza ,to Nocną Zmiana , możesz tłumaczyć wszystko nawet to ,że kiedyś pomówił kilku Ministrów Spraw Zagranicznych ,że sa agentami , to że od sposóbu działania przy WSI odciał sie L.Kaczyński, możesz też tłumaczyć że Skarb Państwa zaplacili kilkaset tysiecy zlotych odszkodowania za brednie Macierewicza.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 15:32
Jak byś wczoraj słuchał do końca to byś wiedział że materiały z badań profesorów z USA Antoni wysyłał już prokuraturze dwókrotnie. Tyle ze prokuraturę mamy niezależną i efektów zadnych to nie przyniosło. Ale dowody empiryczne są i nie zginą. A do instytucji międzynarodowych może się zwracać polski rząd, albo sejm. Żeby mogło to wywołać reakcję, ale spokojnie...

To co w końcu? Jest Rydzyk tubą propagandową PiS czy nie jest. Bo co wpis to inna bajka. Zapomniałeś jeszcze ze Rydzyk i Kaczyński odpowiadają za hiszpańską inkwizycję i zagładę żydów.

Co to znaczy będzie miał kasę na odwierty? A dlaczego bez PiSu ma nie mieć? Co to za dyskrtminacja? Przecież odnawialne źródła energii są dotowane i przez Polskę i przez UE. Rydzyk nie może dostać dotacji bo nazywa się Rydzyk i mówi prawdę o cudaku?

A kiedy skarb państwa wypłacał odszkodowania? Daty by mnie interesowały. Lech Kaczyński, tak sie odciął od raportu ze go poublikował.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.01.2012 o godz. 15:36.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 06.01.2012, 15:50
Jak byś wczoraj słuchał do końca to byś wiedział że materiały z badań profesorów z USA Antoni wysyłał już prokuraturze dwókrotnie. Tyle ze prokuraturę mamy niezależną i efektów zadnych to nie przyniosło. Ale dowody empiryczne są i nie zginą.

To co w końcu? Jest Rydzyk tubą propagandową PiS czy nie jest. Bo co wpis to inna bajka. Zapomniałeś jeszcze ze Rydzyk i Kaczyński odpowiadają za hiszpańską inkwizycję i zagładę żydów.

Co to znaczy będzie miał kasę na odwierty? A dlaczego bez PiSu ma nie mieć? Co to za dyskrtminacja? Przecież odnawialne źródła energii są dotowane i przez Polskę i przez UE. Rydzyk nie może dostać dotacji bo nazywa się Rydzyk i mówi prawdę o cudaku?

A kiedy skarb państwa wypłacał odszkodowania? Daty by mnie interesowały. Lech Kaczyński, tak sie odciął od raportu ze go poublikował.
Człowieku pisze Ci ,że gdyby były jakieś dowody to reakcja mediów polskich i zagranicznych byłaby inna ,non stop by o tym informawali , Polacy by masowo protestowali , rózne organizacje ochrony praw obywatelskich by biły na alarm . Niestety nie ma nic ,dowody sa na poziomie takim ,że mozna by to porównać do wypadku samochodowego , w którym BMW jechało 120 km/h na godzine ,na zakręcie ,na oblodzonej drodze,przypieprzyło w drzewo ,wszyscy zginęli i przyszedłby Macierewicz i zaczął się zastawiać ,że coś jest nie tak bo było mało płynu do spryskiwania szyb,albo znalazlby na tylnym siedzeniu dziure po papierosie a kierowca przeciez nie palil ! To se tego typu dowody z jakimi Macierewicz od poltora roku jeżdzi po Polsce , i sie kompromituje ,ale jak widać można znaleźć ludzi w ktorzy w to wierzą i jeszcze za to brać poselskie pieniadze.
Oczywiście ,że Rydzyk jest tubą pisowską i w 1 i 2 poście to napisałem , tylko z 10 lat temu Kaczyński widać miał inny interes polityczny ,teraz żyją w symbiozie
Z tego co wiem to L.Kaczyński nie opublikował 2giej cześci raportu Macierewicza ,a po wpisaniu do Googli pierwsze z brzegu które mi wsykoczyło:
8 gru 11, 17:18
PAP
MON ma przeprosić znanego dziennikarza Edwarda Mikołajczyka za podanie jego nazwiska w raporcie z weryfikacji Wojskowych Służb Informacyjnych; ma też zapłacić mu 30 tys. zł zadośćuczynienia - orzekł Sąd Okręgowy w Warszawie.

Sąd nieprawomocnie uwzględnił pozew Mikołajczyka o ochronę dóbr osobistych. Na mocy wyroku resort ma przeprosić go w "Rzeczypospolitej" i "Gazecie Wyborczej", zapłacić mu 30 tys. zł zadośćuczynienia i zwrócić 7 tys. zł kosztów procesu. To kolejna osoba, która wygrała proces z MON w takiej sprawie.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 16:21
Co ty bredzisz. Jakie media? TVN który pół godziny po katastrofie trąbił ze to wina pilotów? Nie ośmieszaj się. Jakie instytucje bedą sie wtrącać skoro rząd Polski nie widzi problemu. Oczywiście wiadomo dlaczego nie widzi. Bo matematyczne obliczenia" doowody" wskazują ze raport Millera to jakaś bajeczka. Oczywiście można twierdzić że 2+2=5 i się przy tym upierać, nawet co berdziej ograniczonym można to wmówić, wystarczy odpowiednio przeszkolony ałtorytet. Jednakże praw fizyki i regół matematycznych zmienić się nie da. Choćby się zeszło 1000 ałtorytetów i każdy zjadłby 1000 kotletów i każdy nie wiem jak się wytężał to nie poradzą, prawda zwycięży.

A kto był szefem MON w 2011? Czy nie ten sam który wysłał Prezydenta na lotnisko którego wcześniej nie sprawdził? Pewnie tak samo bronił raportu w sądzie.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2012, 16:24
Niestety ani Macierewicz ani Kaczyński tego nie zrobi bo nie maja ANI JEDNEGO DOWODU na te wszystkie bzdury .
to czemu nie chcą oddac wraku i czarnych skrzynek ? przecież śledztwo zakończyło sie rok temu.Naszych patomorfologów nie dopuszczono do sekcji zwłok . Gdzie jest 40 ton wraku?
http://www.fakt.pl/Gdzie-zniknelo-po...y,94136,1.html

Dziwne też że żaden kraj nie chce opublikowac zdjęc satelitarnych z miejsca katastrofy z 10 kwietnia skoro to był zwykły wypadek gdzie pijany generał wymusił lądowanie...
Przecież w kosmosie fruwa co najmniej kilkadziesiąt satelitów od wojskowych po "meteo"...
co najmniej 1/4 z nich powinna mieć zapisy z miejsca tragedii...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2012 o godz. 16:53.
AS82
Banita

Stary 06.01.2012, 17:00
Co ty bredzisz. Jakie media? TVN który pół godziny po katastrofie trąbił ze to wina pilotów?

A kto był szefem MON w 2011? Czy nie ten sam który wysłał Prezydenta na lotnisko którego wcześniej nie sprawdził? Pewnie tak samo bronił raportu w sądzie.
Już to kiedyś pisałem ,że dla PISu nie ma żadnego znaczenia wyjaśnienie tej sprawy i miała być ona tylko narzędziem do walki z Tuskiem i Komorowskim ,obarczenia ich bezpośrednią winą i przejęciem władzy w Polsce.Po trupach do celu.Dowodem na to jest choćby to,że dla Ciebie bardziej odpowiedzialny za tą katastrofę jest "szef MON który wyslal Prezydenta na lotnisko którego wcześniej nie sprawdził" niż piloci ,którzy siedzieli bezposrednioi za sterami i zdecydowali się na karygodne lądowanie w warunkach w których nic nie widzieli ze względu na mgłe(no ale cóż skoro TVN powiedział ,że piloci są winni to też jest to jakiś argument ,żeby mieć inne zdanie)
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2012, 17:12
Już to kiedyś pisałem ,że dla PISu nie ma żadnego znaczenia wyjaśnienie tej sprawy i miała być ona tylko narzędziem do walki z Tuskiem i Komorowskim ,obarczenia ich bezpośrednią winą i przejęciem władzy w Polsce.Po trupach do celu.Dowodem na to jest choćby to,że dla Ciebie bardziej odpowiedzialny za tą katastrofę jest "szef MON który wyslal Prezydenta na lotnisko którego wcześniej nie sprawdził" niż piloci ,którzy siedzieli bezposrednioi za sterami i zdecydowali się na karygodne lądowanie w warunkach w których nic nie widzieli ze względu na mgłe(no ale cóż skoro TVN powiedział ,że piloci są winni to też jest to jakiś argument ,żeby mieć inne zdanie)

A świstak siedzi ....

Bez odbioru.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów