The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2012, 14:13
elliot_ness temat Maków jest aktualny Wisła jeszcze nie zaprzeczyła ani nie potwierdziła tak samo GKS tym bardziej Radzionków definitywnego transferu Maków.Aczkolwiek jeśli będzie transfer last minute to zapewne Wisła przebije oferte GKSu dorzucając Ruchowi kogoś z szerokiej kadry. Nawet jeśli Makowie by zawitali do Wisły w tym okienku to na pocieszenie Bełchatów będzie faworytem który dostanie ofertę wypożyczenia nowych Brożków
Odpowiedz cytując
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 02.01.2012, 15:39
Fajnie, że chłopaki chcą w przyszłości grać właśnie u nas bo na pewno są to ciekawi zawodnicy i należy ich bacznie obserwować ;] jeśli będą grali w meczach ekstraklasy to sami będziemy mogli się im przyjrzeć. Martwi mnie tylko jedno, jaką cenę zaproponuje GKS za nich, aczkolwiek z nimi raczej problemów nigdy nie było jeśli chodzi o transfery - może z wyjątkiem Boguskiego [o ile się nie mylę]
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2012, 16:00
westersyl Już widzę jak kluby ekstraklasy stoją w kolejce do tego aby ogrywać nam zawodników, na których nigdy nie zarobią ani grosza

Wielu piłkarzy Wisły grało na tej zasadzie w zespołach ekstraklasy aby wymienic :Brożkowie, Kwiek ,Jop , Boguski,Małecki Mączyński Burliga. ŁKS czy Górnik Z. w obecnej sytuacji wystawial by ich pewnie z marszu w pierwszym składzie. A co do Bełchatowa nie ma pewnosci że będa regularnie grywać . Po prostu zapłacimy za nich więcej w przyszłosci a to z punktu widzenia biznesowego nie jest mądre.Przypomnę tylko ,że Bełchatów "bardzo poszedl nam na ręke w sprawie Garguły"My w ten sposób ogrywamy Bitona Nuneza wcześniej Cikosa Alvareza czy Sivakowa.
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 02.01.2012 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2012, 16:00
Hmm, panowie, nie orientujecie się może, czy legalnym jest płacenie klubowi za wyszkolenie danego zawodnika ? Dajmy na to zawodnik X idzie do klubu Y z klubu Z na wypożyczenie, z dopiskiem do umowy, że klub Z w przypadku rozegrania przez zawodnika X określonej liczby meczów w klubie Y i w jakimś tam przedziale czasowym wypłaca temu klubowi honorarium za wyszkolenie ?

Wydaje mi się to nieco abstrakcyjne, chociaż, kto wie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.01.2012, 17:19
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Hmm, panowie, nie orientujecie się może, czy legalnym jest płacenie klubowi za wyszkolenie danego zawodnika ? Dajmy na to zawodnik X idzie do klubu Y z klubu Z na wypożyczenie, z dopiskiem do umowy, że klub Z w przypadku rozegrania przez zawodnika X określonej liczby meczów w klubie Y i w jakimś tam przedziale czasowym wypłaca temu klubowi honorarium za wyszkolenie ?

Wydaje mi się to nieco abstrakcyjne, chociaż, kto wie.
Klauzule w kontraktach mogą być przeróżne i były większe wydziwianki w zapisach niż dodatkowa kwota za ilość rozegranych meczy. To nawet wydaje się być normalne
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.01.2012, 17:42
Nie wierzę w to, że Makowie trafią kiedykolwiek to Wisły. W przypadku gdy rzeczywiście okażą się na tyle dobrzy to Bełchatów zażąda za nich pieniędzy, których nigdy nie zapłacimy (kierunek zagranica lub Wojciechowski). Jeśli naprawdę chcieli grać u nas to dali ciała bo mogli przyjść do Wisły i zostać wypożyczeni do któregoś z klubów Ekstraklasy. Moim zdaniem na 90% przekreślili swoje szanse na karierę w Wiśle.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
iamChris
Member

Od: 05.2011

Stary 02.01.2012, 18:31
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę w to, że Makowie trafią kiedykolwiek to Wisły. W przypadku gdy rzeczywiście okażą się na tyle dobrzy to Bełchatów zażąda za nich pieniędzy, których nigdy nie zapłacimy (kierunek zagranica lub Wojciechowski). Jeśli naprawdę chcieli grać u nas to dali ciała bo mogli przyjść do Wisły i zostać wypożyczeni do któregoś z klubów Ekstraklasy. Moim zdaniem na 90% przekreślili swoje szanse na karierę w Wiśle.
mogli podpisać w umowie klauzurę że jeżeli Wisła się po nich zgłosi będą mogli odejść za odpowiednią kasę i klub nie będzie robił im problemów
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.01.2012, 18:33
iamChris napisał(a):Wyświetl post
mogli podpisać w umowie klauzurę że jeżeli Wisła się po nich zgłosi będą mogli odejść za odpowiednią kasę i klub nie będzie robił im problemów
Tak, oczywiście. Ale czy tak zrobili....
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.01.2012, 19:01
iamChris napisał(a):Wyświetl post
Tak oczywiście bo Bełchatów jest organizacją charytatywną i podpisze z braciami umowę, że jak się sprawdzą to za darmochę pójdą do Wisły. Myślcie trochę.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.01.2012, 19:09
Nie płaczmy... jakby Wisła ich chciała to by była mega zdeterminowana i pozyskała ich... ale czekali za długo, to wybrali GKS proste
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.01.2012, 20:36
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tak oczywiście bo Bełchatów jest organizacją charytatywną i podpisze z braciami umowę, że jak się sprawdzą to za darmochę pójdą do Wisły. Myślcie trochę.
Ty mysl troche. Nie napisal, ze "za darmoche" pojda do Wisly tylko, ze za "odpowiednia kase". A ta odpowiednia to na pewno taka, ktora pewnie bylaby kilkakrotnie wieksza niz ta za jaka ich do Belchatowa sciagnieto.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.01.2012, 20:47
River napisał(a):Wyświetl post
Ty mysl troche. Nie napisal, ze "za darmoche" pojda do Wisly tylko, ze za "odpowiednia kase". A ta odpowiednia to na pewno taka, ktora pewnie bylaby kilkakrotnie wieksza niz ta za jaka ich do Belchatowa sciagnieto.
I kilkukrotnie większa niż ta jaką nasz prezes czy kto tam o tym decyduje byłby w stanie za nich dać.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2012, 21:06
Interesującą kwestią jest to gdzie zagra ten Boliwijczyk ( Marvin Bejarano), który oficjalnie przyznał się, że wyjeżdża do polski na badania medyczne co potwierdził prezez/dyreketor sportowy tego klubu.

Mając na uwadze, że to naprawdę dobry piłkarz, 10 krotny reprezentant Boliwii, piłkarz wicelidera i jeden z lepszych obrońców w tamtej lidze uważam że przyjdzie do klubu zaliczanego do czołówki w naszej ekstraklasie.

Układając klocki w taki sposób, że Lech nie ma kasy, a w Legii na lewej obronie gra Wawrzyniak do tego Wojciechowski szuka w Izarelu i Belgii to zostają mi dwie opcje: Wisła Kraków oraz Śląsk Wrocław, który przetarł już ten szlak ściągając napastnika Diaza do swojego zespołu.

Liczę jednak, że ten zawodnik zawita na R22 bo w mojej opinii to ON może wybijać się w naszej lidze na swoje pozycji tak jak robi to Melikson.
Na stornie justin. tv są kawałki meczów klubów, w których grał - IMO naprawdę świetny piłkarz.

edit:wiedziałem, że Boliwijczyk
Powód: Boliwijczyk
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2012 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.01.2012, 21:14
No to co z tymi zakupami młodych Polaków w tym okienku?
No bo kto, no bo skąd?
Świerczok, Maki - nie. Niemłody Piech zapewne też nie, więc kto?
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2012, 21:18
jaki Kolumbijczyk
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2012, 21:20
arti napisał(a):Wyświetl post
No to co z tymi zakupami młodych Polaków w tym okienku?
No bo kto, no bo skąd?
Świerczok, Maki - nie. Niemłody Piech zapewne też nie, więc kto?
Oby nikt. Wszyscy oni są słabi i obecnie niepotrzebni. Lepiej przeznaczyć pieniądze na bardziej ogranego i lepszego reprezentanta Kolumbi, a latem na wykup Bitona.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.01.2012, 21:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Interesującą kwestią jest to gdzie zagra ten Kolumbijczyk, .
z tego co mi wiadomo Boliwijczyk choć i to i to Ameryka Południowa
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.01.2012, 21:27
Markus napisał(a):Wyświetl post
Oby nikt. Wszyscy oni są słabi i obecnie niepotrzebni. Lepiej przeznaczyć pieniądze na bardziej ogranego i lepszego reprezentanta Kolumbi, a latem na wykup Bitona.
Dziś nie mamy paruset tys euro na porządnego trenera, a w lecie będziemy mieć 1,6m na Bitona? Już to widzę, zwłaszcza że b.prawdopodobny brak MP będzie oznaczał znacząco niższą wypłatę od C+.
Ten lewy obrońca to Boliwijczyk, a nie Kolumbijczyk.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.01.2012, 21:32
Narazie cisza przed burzą. Ja myślę ze przyjdzie ten Boliwijczyk i jakiś napastnik tylko kto? Piech? Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2012, 21:54
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Nie płaczmy... jakby Wisła ich chciała to by była mega zdeterminowana i pozyskała ich... ale czekali za długo, to wybrali GKS proste
Fajnie gdyby tak było - bo generalnie ostatnio jeśli chodzi o polskich grajków to przegrywamy o dziwo z wszystkimi.

Też mam nadzieję, że nikt. Może to straszne, ale tak jest, nasi w tym momencie to przepłacone i niewiele potrafiące dziady Martwi mnie tylko liczba obcokrajowców w kadrze w takim sensie, że zabraknie dla nich miejsca. Raczej nikogo się nie pozbędziemy. Raczej bo wydaje mi się, że klub robi ostre podchody pod wypożyczenie Milana Jovanicia (co moim zdaniem by mu się przydało, bo powinien trochę pograć) i dodać do kadry jakiegoś polskiego GK, mówiło się o Skorupskim, który oczywiście okazał się za drogi, więc teraz próbowany jest Kozioł z Sandecji - próbowany raczej na zasadzie obywatelstwa, bo szczerze to orientuje się co nieco na temat jego umiejętności i szczerze to jakieś furory nie robi, wręcz przeciwnie jest przeciętny, co mnie martwi potrafi czasem puścić potężną szmatę (coś jak Pawełek, obroni dwie setki, by potem puścić piłkę pod brzuchem).

Klub ewidentnie nie zamierza wykupić Dudu Bitona i w sumie ciężko się dziwić patrząc na nasze ruchy transferowe. Wg mnie cena w granicach miliona euro to cena adekwatna do umiejętności i nie oszukujmy się, ten piłkarz jest młody i za parę lat będzie wart dużo więcej - pytanie tylko, czy Cupiał zechce wyłożyć kasę, jak dla mnie pewniejszej inwestycji nie będzie, nie dość, że piłkarz jest dobry, to jeszcze sprawdzony już u nas, odchodzą wszelkie aklimatyzację itd. Jednak podchody pod Piecha mnie bardzo martwią. Nie będzie przesadą jeśli powiem, że jest to piłkarz klasę gorszy niż Dudu. Solidny ligowiec, który ambicją i zaangażowaniem można być znaczącą postacią w lidze, nie prezentując naprawdę wielkich umiejętności.

Ściąganie kogoś z wypożyczenia do raczej bezsens, bo nikt z wypożyczonych nie prezentuje poziomu by grzać nawet ławę - w dalszej perspektywie liczę oczywiście na Chrapka - jednak nie teraz. Skrzydła i środek za mocno obsadzony.

Przydałby się Polak do obrony, jednak ciężko będzie o to, gdyż kadra ma problem z znalezieniem choć jednego przyzwoitego stopera, a co dopiero znaleźć takiego w lidze. Mimo wszystko liczę na powrót Arka Głowackiego. Co jak co, ale może on odegrać znaczącą rolę u nas, jak Żewłakow w Legii. Nieco uspokoić grę, rozegrać. On w przeciwieństwie do Brożków i Baszcza nie jest spalony u Cupiała.

Sam ciekaw jestem co zrobi Staszek, ale jedno jest pewne - wielkiego pola manewru w finansach, czy też w doborze Polaków nie ma, łatwo nie będzie i spodziewajmy się raczej takich piłkarzy jak ten Boliwijczyk, który na filmikach wygląda ciekawie, jest dość tani i publicznie raczej mało znany niż większych wydatków.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.01.2012, 22:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Interesującą kwestią jest to gdzie zagra ten Boliwijczyk ( Marvin Bejarano), który oficjalnie przyznał się, że wyjeżdża do polski na badania medyczne co potwierdził prezez/dyreketor sportowy tego klubu.

Mając na uwadze, że to naprawdę dobry piłkarz, 10 krotny reprezentant Boliwii, piłkarz wicelidera i jeden z lepszych obrońców w tamtej lidze uważam że przyjdzie do klubu zaliczanego do czołówki w naszej ekstraklasie.

Układając klocki w taki sposób, że Lech nie ma kasy, a w Legii na lewej obronie gra Wawrzyniak do tego Wojciechowski szuka w Izarelu i Belgii to zostają mi dwie opcje: Wisła Kraków oraz Śląsk Wrocław, który przetarł już ten szlak ściągając napastnika Diaza do swojego zespołu.

Liczę jednak, że ten zawodnik zawita na R22 bo w mojej opinii to ON może wybijać się w naszej lidze na swoje pozycji tak jak robi to Melikson.
Na stornie justin. tv są kawałki meczów klubów, w których grał - IMO naprawdę świetny piłkarz.

edit:wiedziałem, że Boliwijczyk
Gdzie przeczytałeś o tym, że oficjalnie potwierdza o wyjeździe na testy do Polski?
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.01.2012, 22:41
Też mam takie nadzieje. Mentalność młodych polskich "gwiazd/talentów" pozostawia zazwyczaj wiele do życzenia. Do tego ceny z księżyca.

Zakup perspektywicznych, dobrze/b. dobrze wyszkolonych technicznie i szukających gry - takich piłkarzy obecnie potrzeba w Wiśle.

Jeżeli chcemy z czasem grać ładnie na "jeden kontakt" to nie ma innej drogi.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2012, 23:37
Mam tylko nadzieje , że ten Boliwijczyk nie będzie dobrze grał tylko 6 000m n.p.m.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.01.2012, 01:23
Tak czy owak transfery powinny być dokonane przed rozpoczęciem pierwszego zgrupowania. Dwa lub trzy i to jakościowe, a ten Boliwijczyk mieści się prawdopodobnie w tej kategorii. I na takie transfery czekam.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2012, 01:32
mam nadzieję, że ten Boliwijczyk w ogóle będzie grał w polskiej lidze.

nie jak Gimenez.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.01.2012, 03:32
^^ nie zdziwię się jeśli Bejarano wyląduje w Ruchu albo w Cracovii ...
A to dlaczego? Agencją zawodnika należy do Greka ,który oferował tym klubom już Bozovica i Nikolica(byli na testach) z węgierskiej ligii a ich m.in. interesy reprezentuje.

A to co mówią boliwijskie media nt samego transferu. Tłumaczenie z hiszpańskiego na angielski

Cytat:
The game pretty sure Marvin Bejarano Polish football will leave a void in the left side of the East, which also confirmed the continuity of Luis Alberto Gutierrez, who completed his contract and has not yet decided whether to renew. The captain knows the lane as left-handed, so if he stays, coach Carlos Ramacciotti not have trouble filling the place. In addition, the leadership hopes on the continuity of Juan Carlos Arce and Joselito Vaca and the arrival of others.

"I have my visa to travel to Poland, I just hope the call of the representative," said Bejarano, who arrived to reinforce East since mid-year.

But Bejarano, the leadership will make every effort to follow Gutierrez, though Captain expressed his intention to play abroad. Like Arce, who also ended his contract.

On new hires, East is in talks with representatives of Pablo Vazquez and Nicolas Raimondi.
Albo wersja II - przychodzi do Wisły a transfer Diaza w poprzedniej rundzie był ratowaniem sytuacji po tym jak Boliwijczyk nie załatwił na czas spraw związanych z wizą
Ostatnio edytowane przez allon : 03.01.2012 o godz. 03:37.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2012, 06:31
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję, że ten Boliwijczyk w ogóle będzie grał w polskiej lidze.

nie jak Gimenez.
Kto to jest Gimenez ?
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.01.2012, 08:42
Jimenez vel Gimenez - ostatnio widziany koło Mińska, podobno wciąż do nas idzie, może dojdzie przed końcem kariery
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2012, 09:10
Cytat:
nie zdziwię się jeśli Bejarano wyląduje w Ruchu albo w Cracovii ...
A ja bym się zdziwił i to bardzo bo jest to zbyt dobry piłkarz aby tam grać... zwłaszcza, że w obu klubach bieda...
Wiadomo, że liga Boliwijska jest trochę dzika taktycznie ale gość ma duże możliwości motoryczne, techniczne - potrafi prowadzić piłkę na szybkości czy przerzucić piłkę na drugą stronę słabsza nogą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.01.2012 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.01.2012, 09:37
Czy zatem choć przez chwilę
w pana głowie nie pojawiła
się myśl, by jako młody
chłopak poprowadzić polski
klub do niedostępnej już od
tylu lat Ligi Mistrzów?

- Nie, miałem większe ambicje
takie jak zapewnienie
utrzymania drużynie w
Bundeslidze.

dzięki Ci Panie Boże i SKWK za ocalenie, widać koleś ma jeszcze lepszy staf niż mateusz typowo polskie klich
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów