|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jesli tak to Valckx niech zakasa rekawy . Brozki nakresliłby by ponownie Jaliensom i innym wynalazkom czym jest Wisla dla pilkarzy w niej grajacym i ze derbow sie nie przegrywa. Paru pilkarzy nie dokonca mam wraznienie ciagle sobie z tego zdaje sprawe. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
22.11.2009 Prosze, nie twórzmy legend. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja bym był nawet za powrotem Pawła, jakby była taka możliwość, ale nie przesadzajmy w drugą stronę i nie róbmy z nich herosów. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65044,10...o_wzmocni.html Nie wiem czy to było ale wątek Clebera w Zawiszy nawet ciekawy .Może w miejsce Lameya przywrócić Clebera zwłaszcza że jest moda na powroty można spóbować choćby na jeden sezon. Bynajmniej byłoby konkretne i sprawdzone wzmocnienie w linii obrony a kontrakt byłby zapewne mniejszy niż Lameya
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W drugi dzień Świat widziałem mecz FC Brugge-Waregem,z udziałem w tym drugim zespole Siwakowa(nie wiedziałem wcześniej,że tam wylądował).Jest coś dziwnego w tym piłkarzu.Niby ma duże możliwości,ale tak jak w Wiśle wydaje się,że mu się po prostu nie chce.Sam nie wiem,jak w sumie wypada jego porównanie do Nuneza.Kariery to on jednak nie zrobi z takim podejściem do zawodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 Maldini miał 40 jak zakończył kariere więc jeśli Cleber mimo swojego wieku prezentuje równą formę mógłby być w szerokiej kadrze. Choćby tylko z nastawieniem na grę w ekstraklasie z opcją do końca sezonu.Zresztą lepiej było by zobaczyć znów Clebera w miejsce Lameya ewentualnie Jaliensa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo wszytsko pierwsze skojarzenie z Sivakovem?Lechia i gol z polowy boiska ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Gość ostatni profesjonalny mecz zagrał ponad rok temu.Potem był skautem, menadżerem i nagle ma wrócić ![]() Daj spokój.Cleber jak dla mnie, przydał by się do sztabu szkoleniowego, np jako drugi trener ale chyba obraził się na Wisłę. Swoją drogą ten koleś co go Cleber tak zachwalał - Diago , co go niby Anderlecht kupił - nie kupił a wypożyczył i już zrezygnował.Diago wrócił do Brazylii.Ciekaw jestem jak się jego losy potoczą. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Strąk w Zawiszy
http://www.90minut.pl/news/177/news1...w-Zawiszy.html kiedyś jak równy z równym grał na Estadio Olimpico przeciwko Lazio... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Cóż Żuraw też się szybko postarzał, nie każdy jest Frankiem czy Sobolem co dobijają pod czterdziestkę, a zasuwają jak młodziki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() Czy tak wygląda zawodowy piłkarz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niedzielan nie jest juz napastniikiem Cracovii - strasznie długo sobie tam pograł
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
(cyferki z FM-a to nie pokrycie) |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przede wszystkim gość z charakterem i zasadami. Mnie ta wiadomość cieszy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Polecam wywiad z "Kosą"
Kazimierz Moskal wypowiadał się ostatnio na łamach prasy, że byli zawodnicy Wisły – m.in. Paweł Brożek, Marcin Baszczyński, Kamil Kosowski ciągle mogliby być dla jego drużyny wzmocnieniem… Bardzo mi miło, że Kazek wypowiedział się w ten sposób. Natomiast jest on chyba jedną z nielicznych osób, które widziałyby mnie w Wiśle. Nie chciałbym mówić więcej na ten temat, ale na pewno w tej kwestii trener jest w mniejszości i przede wszystkim nie jest osobą, która będzie mogła o tym decydować. Cieszę się jednak, że Kaziu ma takie zdanie o mnie. Granie w koszulce Wisły to wielki zaszczyt, ale oczywiście nie dla wszystkich. A takich piłkarzy, dla których nie jest to zaszczytem, niestety jest w tym klubie coraz więcej. Czy uważa Pan że pozostawienie Kazimierza Moskala na stanowisku trenera to była dobra decyzja zarządu Wisły? To jest pierwsza trafna decyzja władz Wisły od bardzo długiego czasu. To naprawdę jedna z nielicznych dobrych decyzji w tym klubie. Kazek jest właściwą osobą na tym stanowisku. Bardzo się cieszę, że dostał szansę od zarządu. W czasach, gdy graliśmy razem w jednej drużynie, był bardzo solidnym zawodnikiem. Porównałbym go do Radosława Sobolewskiego, który teraz pełni podobną rolę w zespole. Bardzo podobała mi się wypowiedź Kazka, że „Wisła ma grać nie tylko skutecznie, ale też ładnie”. Tak zawsze było i dobrze, że trener o tym mówi. Nie jest powiedziane, że teraz wszystko będzie pięknie i kolorowo, ale na pewno Kazimierz Moskal zasłużył na swoją szansę. Czy to prawda, że przymierza się Pan do napisania książki razem z Mirosławem Szymkowiakiem? To był tylko żart… Kilkanaście lat temu „Szymek”, jeszcze w Widzewie, prowadził z kolegami zeszyt ze złotymi myślami Franka Smudy. To właśnie o ten pamiętnik mi chodziło, ale powiedziałem to z przymrużeniem oka. Wraca Pan czasem myślami do świetnych meczów Wisły w europejskich pucharach, kiedy eliminowaliście Parmę czy Schalke? Jestem człowiekiem, który nie żyje przeszłością. Staram się raczej patrzeć w przyszłość. Cieszę się, że kibice wspominają jeszcze te spotkania. Pamiętne czasy, fajny zespół, ale tego się już nie wróci. Jestem chyba jeszcze zbyt młody, żeby siadać przed telewizorem, włączać kasetę i wspominać stare mecze. Choć może byłyby one dobrym materiałem szkoleniowym dla ludzi, którzy teraz zaczynają grać w Wiśle i nie znają jej historii. Niektórzy nie wiedzą czym ten klub i ta drużyna były kiedyś dla poszczególnych zawodników. Nie żałuje Pan czasem, że nie został Pan w Wiśle po tych meczach Pucharu UEFA i nie spróbował powalczyć o Ligę Mistrzów? Odszedł Pan wtedy do Kaiserslautern… Niczego nie żałuję, ale gdybym mógł cofnąć czas i że tak powiem - mieć ten rozum, który teraz mam, to na pewno zostałbym w Wiśle. Nie poszedłbym do średniaka ligi niemieckiej, pozostałbym w Krakowie lub odszedłbym do drużyny, która rzeczywiście chciała walczyć o najwyższe cele na zachodzie. Natomiast nie żałuję, że zdecydowałem się w swojej karierze na zagraniczny wyjazd. Jeśli polscy zawodnicy mają okazję, żeby wyjechać zagranicę, zagrać na większych stadionach i zobaczyć trochę innego świata, to trzeba z tego skorzystać. W Bundeslidze mamy trzech Polaków, którzy zdobyli mistrzostwo kraju i wykorzystali swoje szanse link do całego wywiadu: http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kamil zmądrzał na stare lata
Całkiem ciekawy wywiad. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z niektórymi sprawami trzeba się zgodzić z Kamilem, fajnie jakby wrócił do Wisly, nawet już nie jako piłkarz, bo widać że mu zależy na Wiśle. A w ogóle to bardzo ciekawy wywiad, chociaż nie znałem tej strony. Może dodam do ulubionych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
kto wie co obecnie robi Wojciech Ł ?
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Fragment wywaidu z weszło na temat Wojtka:
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
.![]()
Wszystko o Wiśle w jednym miejscu: http://www.sport-informer.pl/topic/p...a_wisla_krakow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |