|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
PlacekTSW przyjacielu Pareiko jak i duet najsłabszych obrońców J&L powinni dawno odejść.Jakby nie było cała trójka zawaliła w ostatnim meczu o życie z APOELEM .Estończykowi brawa za mecz z Twente i za asystę ale tym występem powinien pożegnać się z Wisłą ewentualnie przywitać z ławką rezerwowych.Jova to może być w obronie w miejsce Lameya.Ale nie mówiłem że chce w bramce Jovanica tylko np Kelemana bo Mucha ze swoją klubową przeszłością miałby tak samo jak ostatnio Świerczok u kibiców nagonkę.A i na bank jestem przekonany że wiosną nie wychwalałem Pareiki znajdź mi posta w którym wiosną wychwalałem Estończyka a będziesz dobry
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mogła by być szansa go teraz wyciągnąć.
http://www.transfermarkt.de/en/andre...ler_74306.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Węgięrska liga jest słaba, chociaż warto scoutować tamtejszy rynek, przykład Rudnev, ale jednak brazylijczyków nam nie potrzeba, lepiej kogoś z narodowością która jest już w Wiśle, jeden Brazylijczyk to nie to.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nooo dajcie nam jakiegoś Kostarykanina, żeby Diaz nie czuł się samotny.
Hmm.. Może to przez to grał tak słabo ?Brakowało mu wsparcia ![]() Powód: fw
Ostatnio edytowane przez Piotson : 28.12.2011 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
Po za tym oczywiscie jestes pewien ze Cywka był piłkarzem w A-klasie, a nie np. w Mistrzostwach Polski juniorów czyli najwazniejszej batalii chłopców z Gwarka. No ale jak pisałem, mozna wszelkie niesnaski wyjaśnic. Będziesz na turnieju ?
Do tego ten Banik jeszcze...co to w ogole jest Banik ? Przyszedł Bozok z Ruzemberoka i kopie sie teraz po czole. Przyszedł do Cracovii Masaryk i nie miał szansy liznąć pierwszego składu a na Słowacji bramki bije. Przyszedł Jarabica to sie z niego śmiali. Vidliski wypominał nie będe. No ale Jeż niby coś tam gra, niby. Kto jeszcze sie sprawdził, bo tych co byli odpadami było więcej...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.12.2011 o godz. 12:01.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Banik ma dobrą markę z czeskiej lidze. Kilku bardzo znanych piłkarzy niegdyś grało w Baniku. Mistrz tej ligi grał w tym sezonie LM, a kiedy grał tam mistrz Polski? W dodatku skład mają oparty na piłkarzach rodzimych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd jedno dobre zagranie Boguskiego w duecie z Garguła nie czyni z niego bohatera narodowego pod Wawelem. Awans jest zasługą całego zespołu.Mogę sie mylić ale Kirm ma chyba lepszy bilans asyst i bramek niż Boguski po kontuzji.Co do formy Boguskiego to trochu minie czasu zanim powróci do dawnej formy.Aczkolwiek podejrzewam że jeśli V i Moskal zdecydują się wzmocnić w najbliższym okienku ofensywę nie tylko Bitonem to Boguskiemu może być ciężko.Ale biorąc pod uwagę że Wisła gra na 2 frontach to może sie przebije do meczowej 11stki .Co do meczu z Twente to w miejsce Holendrów wstawić Serba i Bunoze który pokazał że z defensywą nie jest tak źle i będzie większy pożytek z tej dwójki niż z J&L.Holendrów można byłoby się pozbyć puki jeszcze można na nich zarobić.Najbliższy czas pokaże co zdecyduje Moskal i jak poukłada zespół według własnego uznania komu da szanse i kogo sie pozbędzie.Szkoda tylko że Cleber zakończył kariere
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 28.12.2011 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
chodzi mi o to ze nasza liga jest specyficzna, to ze ktos gra dobrze po za nią, nie świadczy o tym że bedzie grał dobrze w niej.A takich przykładów jest jeden za drugim, co okienko. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Boguski: Europuchary - 65 minut, 0/0 Ekstraklasa - 269 minut, 1/1 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 167 minut Kirm: Europuchary - 576 minut, 2/0 Ekstraklasa - 1001 minut, 2/3 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 225 minut Słuszna uwaga. Dlatego właśnie każdy transfer to ryzyko większe lub mniejsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kacpaw91 ale statystycznie jeśli używamy statystyk to Kirm pod jednym względem przebija Boguskiego tym względem są przebiegane minuty i liczba rozegranych spotkań .A skoro byłby słabszy od Boguskiego to raczej by się nie łapał do wyjściowej 11 albo meczowej 18tki jak kto woli.Poza tym weź pod uwagę Kirm to skrzydłowy a Boguski to zarówno skrzydłowy jak i napastnik w razie potrzeby. Więc możliwe że Boguski ma lepszy bilans ale tylko dlatego że kilka razy swego czasu grał w ataku w porównaniu z Kirmem który gra zazwyczaj na skrzydle.Aczkolwiek bardziej prawdpodobne że Kirm raczej będzie jeszcze ważnym ogniwem i podstawowym skrzydłowym niż Boguski któremu przydałoby się wypożyczenie. Miejmy nadzieje że dwójka wróci do formy jak najszybciej
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 28.12.2011 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Co ty pieprzysz?
Kirm grał bo Maaskant wolał na niego stawiać niż zaufać Boguskiemu, czego nie bał się Moskal. To że grał tyle nie świadczy o jego zajebistości, bo grał pytę od początku sezonu. Kiedy ten Boguski grał w ataku? Rafał inteligencją bije Kirma na głowę, wie jak się zachować na boisku. Dobrze przepracuje w zimie i może być naszym wzmocnieniem na wiosnę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Boguski to cofnięty/napastnik wbiegający w drugie tempo, Kirm to skrzydłowy.Ten głupi Kirm załatwił na MP.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakby nie Andraża to byśmy tego trofeum nie zdobyli ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dajcie spokój Kirma nie ma co porownywac teraz do nikogo w tej buraczanej lidze ,nawet Sernas majac takie okazje jak Kirm by goli nastrzelal.
Oprocz w miare dobrej motoryki Kirm nic nie wnosi do drużyny ,psuje gre poprostu... Boguski odwrotnie... Heh Żurawski też nam załatwił parę mistrzostw ,co nic nie zmienilo gdy grał piach wyjebano go i tyle .podobnie powinno sie zrobic z Kirmem ... |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naszym problemem jest brak rezerw.
Gdzie kontuzjowani mają wracać do formy? Gdzie ma się objawić jakiś talent? Gdzie mają grać Ci, którzy nie łapią się do jedenastki? To są bardzo ważne aspekty. Popatrzcie na dawną Wisłę. Mieliśmy rezerwy, z których wielu piłkarzy potem zasilało pierwszą drużynę. Wtedy ktoś młody przebijał się do pierwszej drużyny. Byłem zwolennikiem powstania Młodej Ekstraklasy. Teraz wiem, że ten projekt ma pewne mankamenty. Byłby idealny, gdyby grali tam tylko zawodnicy do 18 roku życia, a ich mecze regularnie byłyby transmitowane gdzieś. Ten projekt można i trzeba poprawić. Jak jest w Holandii i Włoszech? Pytam bo nie wiem jak tam to dokładnie wygląda. Młoda Ekstraklasa nie jest żadnym zapleczem. 2. liga to nie jest złe miejsce do tego, aby nasi pozostawali w rytmie meczowym. To także pewne korzyści dla siatki skautingowej. Mamy przegląd drużyn z naszego regionu grających 2/3 klasy niżej. To też mniejsze ryzyko dla młodego zawodnika, który do nas przychodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Moim zdaniem jego efektywność jest porównywalna w tej rundzie z wyżej zaprezentowanymi. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Małecki: Europuchary - 540 minut, 3/1 Ekstraklasa - 564 minuty, 0/0 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 276 minut Dla porównania jeden z najbardziej krytykowanych naszych obrońców Lamey: Europuchary - 880 minut, 1/1 Ekstraklasa - 839 minut, 1/0 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 573 minut Albo jeszcze kilka ciekawostek (nasi dwaj ofensywni pomocnicy) Garguła: Europuchary - 345 minut, 1/2 Ekstraklasa - 641 minut, 0/1 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 247 minut Melikson Europuchary - 715 minut, 3/2 Ekstraklasa - 524 minuty, 0/0 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 248 minut Albo nasz rezerwowy napastnik Genkov Europuchary - 640 minut, 1/1 Ekstraklasa - 357 minuty, 2/1 Współczynnik gola lub asysty: 1 na 199 minut
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 28.12.2011 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
@kacpaw91
To ja jeszcze poproszę Bitona. ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Obiło mi się o uszy, że ponoć Piech ma przyjść, ktoś może na ten temat powiedzieć więcej?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member