The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2011, 20:56
Dobra co do Paljica i i klubowej przeszłości Boguskiego przyznaje pomyliłem się .TOMEK 11 mówisz o sobie oczywiście
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.12.2011, 22:02
JOSE 841, mówisz o wyprzedaniu Pareiko, a chciałbyś mieć na bramce gorszego Jovanica(takiego Pawełka strasznie niepewnego) albo gorszego Kurto?

A jestem na bank przekonany, że wiosna wychwalałeś Pareike po niebiosa.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 27.12.2011, 22:20
PlacekTSW przyjacielu Pareiko jak i duet najsłabszych obrońców J&L powinni dawno odejść.Jakby nie było cała trójka zawaliła w ostatnim meczu o życie z APOELEM .Estończykowi brawa za mecz z Twente i za asystę ale tym występem powinien pożegnać się z Wisłą ewentualnie przywitać z ławką rezerwowych.Jova to może być w obronie w miejsce Lameya.Ale nie mówiłem że chce w bramce Jovanica tylko np Kelemana bo Mucha ze swoją klubową przeszłością miałby tak samo jak ostatnio Świerczok u kibiców nagonkę.A i na bank jestem przekonany że wiosną nie wychwalałem Pareiki znajdź mi posta w którym wiosną wychwalałem Estończyka a będziesz dobry
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.12.2011, 22:55
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Dobra co do Paljica i i klubowej przeszłości Boguskiego przyznaje pomyliłem się .TOMEK 11 mówisz o sobie oczywiście
Pomyliłeś się? Czy nie wiesz o czym mówisz? Kirm zachowywał się tak jak mu na to pozwolił Maaskant. W tamtym roku kiedy trzeba było walczyć o plac Kirm był w gazie i kilka meczów zagrał na zadowalającym poziomie. Od tego czasu grał co raz słabej a Robert cały czas wystawiał go do składu. Więc wydawało mu sie ze gra dobrze, bo inaczej sobie jego żenującej postawy wytłumaczyć nie potrafię. Jeżeli Moskal posadzi go na jakiś czas może Andraż oprzytomnieje. Natomiast Boguski inteligencją boiskową bije Kirma na głowę i kiedy po długiej przerwie nabierze czucia piłki i pewności w grze będzie naszym najlepszym grajkiem. Założymy się? Czy to nie dzięki Boguskiemu Garguła miał szansę strzelić bramkę z Twente?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.12.2011, 22:58
Co nam Pareiko zawalił? W dupach się wam poprzewracało.
Po za tą bramką, gdyby nie Sergiey to byśmy po pierwszej połowie byli już bez szans na awans.
Lamey, czym on wam zawinił?
Przez to, że jest Holendrem przestajecie go oceniać pozytywnie.
A ta runda w wykonaniu Lameya nie była taka zła. Nie jest to obrońca na przyszłość, ale zdecydowanie wolę Lameya na prawej niż Diaza i Paljicia na lewej obronie.
Kelemen? Przecież on przeciętny jest, a i tani pewnie nie będzie.
Jaką miałby nagonkę Mucha? To, że grał w Legii nie znaczy, że chodził w szaliku antywiślackim.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.12.2011, 23:08
Pareiko kilka sytuacji spieprzył ale to dlatego ze poczuł się zbyt pewnie, Apoel, Odense. Ale od Kelemena to jest trzy razy lepszy. Lamey jest za gruby ale dobrze gra głową i dla Jovanovica stanowi realną konkurencję, która miejmy nadzieję zaowocuje zwyżką formy jednego i drugiego.

Na lewą może wróci Brożek? Bo jak w kadrze widzę Wawrzyniaka to mnie szlag trafia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 27.12.2011, 23:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Udajesz debila teraz ?
1.Cywka był na testach w Wiśle, nie wiem jak ci to udowodnic zdjecia mam Ci pokazac?
2.Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma bo kluby maja pomiedzy sobą umowę. Ale zapewne to wiesz w koncu piszesz zejestes starszy.
3.Testy były niedługo po tym jak Cywka wygrał mistrzostwo.
4.Piszesz ze taki :młokos: nie miałby szans z Błaszczykowskim i Gołosiem,a do tego argumentujesz to A-klasa? Tylko skąd ta A-klasa? No ale po 1. Gołos nie był naszym podstawowym zawodnikiem a Kuba rowniez przyszedł z dupy ligi.Jakby Cywka był dobry to by go podpisali. 2 tygodnie pozniej podpisał kontrakt z Wigan.Ale u Nas sie nie spodobał. Nie wiem czy wiesz ale w Wiśle nie tylko patrzy sie na aspekt piłkarski.
5.Piszesz ze jesteś starszy to czemu w swoim panelu nie zaznaczyłes wieku ?

6.Z racji ze to jest forum, mam nadzieje ze wszyscy koledzy wyzej w koncu wiślacy udzielajacy sie na wiślackim forum, bede obecni na najblizszym turnieju gdzie mozna wypic piwko i wyjaśnij niesnaski. Będziecie ?
"Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma" - to mnie rozbawiło najbardziej!

Jeżeli nie ma dla ciebie różnicy pomiędzy klubem Ekstraklasy, a klubem A - klasy to resztę zostawię bez komentarza, szkoda mojego czasu (Gwoli ścisłości - w ostatnim sezonie gdy grał Cywka Gwarek awansował z A - klasy o szczebel wyżej)
Zwracasz mi uwagę, a sam nawet nie masz pojęcia o tym że grał w A - klasie. Porażka.
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 27.12.2011 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 03:31
Mogła by być szansa go teraz wyciągnąć.
http://www.transfermarkt.de/en/andre...ler_74306.html
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.12.2011, 09:47
Węgięrska liga jest słaba, chociaż warto scoutować tamtejszy rynek, przykład Rudnev, ale jednak brazylijczyków nam nie potrzeba, lepiej kogoś z narodowością która jest już w Wiśle, jeden Brazylijczyk to nie to.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 28.12.2011, 09:49
Nooo dajcie nam jakiegoś Kostarykanina, żeby Diaz nie czuł się samotny.

Hmm.. Może to przez to grał tak słabo ?
Brakowało mu wsparcia
Powód: fw
Ostatnio edytowane przez Piotson : 28.12.2011 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.12.2011, 11:43
Str@żak napisał(a):Wyświetl post
"Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma" - to mnie rozbawiło najbardziej!

Jeżeli nie ma dla ciebie różnicy pomiędzy klubem Ekstraklasy, a klubem A - klasy to resztę zostawię bez komentarza, szkoda mojego czasu (Gwoli ścisłości - w ostatnim sezonie gdy grał Cywka Gwarek awansował z A - klasy o szczebel wyżej)
Zwracasz mi uwagę, a sam nawet nie masz pojęcia o tym że grał w A - klasie. Porażka.
no i widzisz. Dla mnie duzej roznicy nie ma bo mysle o tym skad pochodzi Cywka.
Po za tym oczywiscie jestes pewien ze Cywka był piłkarzem w A-klasie, a nie np. w Mistrzostwach Polski juniorów czyli najwazniejszej batalii chłopców z Gwarka.

No ale jak pisałem, mozna wszelkie niesnaski wyjaśnic. Będziesz na turnieju ?

stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Owszem miał ojca kierownika w Stali Sanok, ale co z tego. Widziałem go na każdym mecz u siebie przez kilka sezonów, w Pucharze Polski też, zawsze pokazywał wysoką klasę. To że ojciec pracował w mało znaczącym klubie nie oznacza że ot tak kupiła sobie go Polonia Warszawa czy później Banik
Bagatelizujesz. Wszystko ma znaczenie, akurat znam dosc dobrze klimat tejże ligi.w PT jest chłopak co grac w piłke nie potrafi a tata jest v-ce prezesem i go pcha na siłe. W kazdym mniejszym klubie cos takiego jest, czasem jednak piłkarz okazuje sie ze ma talent jak np. Sadlok a czasem go nie ma.W tej Polonii o ile pamietam szansy nie dostał, gdyby był dobry to by dostał jak pokazuje przykład Gliwy chociażby co nie ?
Do tego ten Banik jeszcze...co to w ogole jest Banik ? Przyszedł Bozok z Ruzemberoka i kopie sie teraz po czole. Przyszedł do Cracovii Masaryk i nie miał szansy liznąć pierwszego składu a na Słowacji bramki bije. Przyszedł Jarabica to sie z niego śmiali. Vidliski wypominał nie będe. No ale Jeż niby coś tam gra, niby. Kto jeszcze sie sprawdził, bo tych co byli odpadami było więcej...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.12.2011 o godz. 12:01.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.12.2011, 12:37
Do tego ten Banik jeszcze...co to w ogole jest Banik ? Przyszedł Bozok z Ruzemberoka i kopie sie teraz po czole. Przyszedł do Cracovii Masaryk i nie miał szansy liznąć pierwszego składu a na Słowacji bramki bije. Przyszedł Jarabica to sie z niego śmiali. Vidliski wypominał nie będe. No ale Jeż niby coś tam gra, niby. Kto jeszcze sie sprawdził, bo tych co byli odpadami było więcej...
Zestawiasz słowacką ligę z czeskim Banikiem? W jakim celu?
Banik ma dobrą markę z czeskiej lidze. Kilku bardzo znanych piłkarzy niegdyś grało w Baniku. Mistrz tej ligi grał w tym sezonie LM, a kiedy grał tam mistrz Polski? W dodatku skład mają oparty na piłkarzach rodzimych.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.12.2011, 14:00
Drozd jedno dobre zagranie Boguskiego w duecie z Garguła nie czyni z niego bohatera narodowego pod Wawelem. Awans jest zasługą całego zespołu.Mogę sie mylić ale Kirm ma chyba lepszy bilans asyst i bramek niż Boguski po kontuzji.Co do formy Boguskiego to trochu minie czasu zanim powróci do dawnej formy.Aczkolwiek podejrzewam że jeśli V i Moskal zdecydują się wzmocnić w najbliższym okienku ofensywę nie tylko Bitonem to Boguskiemu może być ciężko.Ale biorąc pod uwagę że Wisła gra na 2 frontach to może sie przebije do meczowej 11stki .Co do meczu z Twente to w miejsce Holendrów wstawić Serba i Bunoze który pokazał że z defensywą nie jest tak źle i będzie większy pożytek z tej dwójki niż z J&L.Holendrów można byłoby się pozbyć puki jeszcze można na nich zarobić.Najbliższy czas pokaże co zdecyduje Moskal i jak poukłada zespół według własnego uznania komu da szanse i kogo sie pozbędzie.Szkoda tylko że Cleber zakończył kariere
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 28.12.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 14:20
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Zestawiasz słowacką ligę z czeskim Banikiem? W jakim celu?
Banik ma dobrą markę z czeskiej lidze. Kilku bardzo znanych piłkarzy niegdyś grało w Baniku. Mistrz tej ligi grał w tym sezonie LM, a kiedy grał tam mistrz Polski? W dodatku skład mają oparty na piłkarzach rodzimych.
oj zapędziłem sie
chodzi mi o to ze nasza liga jest specyficzna, to ze ktos gra dobrze po za nią, nie świadczy o tym że bedzie grał dobrze w niej.A takich przykładów jest jeden za drugim, co okienko.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.12.2011, 14:27
Drozd jedno dobre zagranie Boguskiego w duecie z Garguła nie czyni z niego bohatera narodowego pod Wawelem. Awans jest zasługą całego zespołu.Mogę sie mylić ale Kirm ma chyba lepszy bilans asyst i bramek niż Boguski po kontuzji.Co do formy Boguskiego to trochu minie czasu zanim powróci do dawnej formy.
Boguski grał prawie 5 razy rzadziej od Kirma. Jest po ciężkich kontuzjach, które zabrały mu ponad dwa lata kariery sportowej. No i ten Boguski jeżeli już używamy statystyk statystycznie wypada lepiej od Kirma, który poważniejszej kontuzji (odpukać) nie miał. Miejmy nadzieję, że wróci do formy szybko.

Boguski:
Europuchary - 65 minut, 0/0
Ekstraklasa - 269 minut, 1/1
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 167 minut

Kirm:
Europuchary - 576 minut, 2/0
Ekstraklasa - 1001 minut, 2/3
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 225 minut

oj zapędziłem sie
chodzi mi o to ze nasza liga jest specyficzna, to ze ktos gra dobrze po za nią, nie świadczy o tym że bedzie grał dobrze w niej.A takich przykładów jest jeden za drugim, co okienko.
Słuszna uwaga. Dlatego właśnie każdy transfer to ryzyko większe lub mniejsze.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.12.2011, 15:03
kacpaw91 ale statystycznie jeśli używamy statystyk to Kirm pod jednym względem przebija Boguskiego tym względem są przebiegane minuty i liczba rozegranych spotkań .A skoro byłby słabszy od Boguskiego to raczej by się nie łapał do wyjściowej 11 albo meczowej 18tki jak kto woli.Poza tym weź pod uwagę Kirm to skrzydłowy a Boguski to zarówno skrzydłowy jak i napastnik w razie potrzeby. Więc możliwe że Boguski ma lepszy bilans ale tylko dlatego że kilka razy swego czasu grał w ataku w porównaniu z Kirmem który gra zazwyczaj na skrzydle.Aczkolwiek bardziej prawdpodobne że Kirm raczej będzie jeszcze ważnym ogniwem i podstawowym skrzydłowym niż Boguski któremu przydałoby się wypożyczenie. Miejmy nadzieje że dwójka wróci do formy jak najszybciej
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 28.12.2011 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 28.12.2011, 15:13
Co ty pieprzysz?
Kirm grał bo Maaskant wolał na niego stawiać niż zaufać Boguskiemu, czego nie bał się Moskal. To że grał tyle nie świadczy o jego zajebistości, bo grał pytę od początku sezonu.
Kiedy ten Boguski grał w ataku? Rafał inteligencją bije Kirma na głowę, wie jak się zachować na boisku.
Dobrze przepracuje w zimie i może być naszym wzmocnieniem na wiosnę.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.12.2011, 16:12
Boguski to cofnięty/napastnik wbiegający w drugie tempo, Kirm to skrzydłowy.Ten głupi Kirm załatwił na MP.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 16:14
syryls napisał(a):Wyświetl post
Boguski to cofnięty/napastnik wbiegający w drugie tempo, Kirm to skrzydłowy.Ten głupi Kirm załatwił na MP.
Czyli co ? Ukradł ?
Jakby nie Andraża to byśmy tego trofeum nie zdobyli ?

Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 28.12.2011, 16:15
Dajcie spokój Kirma nie ma co porownywac teraz do nikogo w tej buraczanej lidze ,nawet Sernas majac takie okazje jak Kirm by goli nastrzelal.
Oprocz w miare dobrej motoryki Kirm nic nie wnosi do drużyny ,psuje gre poprostu...

Boguski odwrotnie...

Heh Żurawski też nam załatwił parę mistrzostw ,co nic nie zmienilo gdy grał piach wyjebano go i tyle .podobnie powinno sie zrobic z Kirmem ...
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 28.12.2011, 16:26
syryls napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny argument, co z tego, że jakiś czas temu strzelał gole jak teraz na pustą by nie trafił? Liczy się to co tu i teraz więc Kirm do wyjebania.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.12.2011, 17:26
Naszym problemem jest brak rezerw.

Gdzie kontuzjowani mają wracać do formy?
Gdzie ma się objawić jakiś talent?
Gdzie mają grać Ci, którzy nie łapią się do jedenastki?

To są bardzo ważne aspekty. Popatrzcie na dawną Wisłę. Mieliśmy rezerwy, z których wielu piłkarzy potem zasilało pierwszą drużynę. Wtedy ktoś młody przebijał się do pierwszej drużyny. Byłem zwolennikiem powstania Młodej Ekstraklasy. Teraz wiem, że ten projekt ma pewne mankamenty. Byłby idealny, gdyby grali tam tylko zawodnicy do 18 roku życia, a ich mecze regularnie byłyby transmitowane gdzieś. Ten projekt można i trzeba poprawić. Jak jest w Holandii i Włoszech? Pytam bo nie wiem jak tam to dokładnie wygląda.

Młoda Ekstraklasa nie jest żadnym zapleczem. 2. liga to nie jest złe miejsce do tego, aby nasi pozostawali w rytmie meczowym. To także pewne korzyści dla siatki skautingowej. Mamy przegląd drużyn z naszego regionu grających 2/3 klasy niżej. To też mniejsze ryzyko dla młodego zawodnika, który do nas przychodzi.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.12.2011, 17:29
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Boguski grał prawie 5 razy rzadziej od Kirma. Jest po ciężkich kontuzjach, które zabrały mu ponad dwa lata kariery sportowej. No i ten Boguski jeżeli już używamy statystyk statystycznie wypada lepiej od Kirma, który poważniejszej kontuzji (odpukać) nie miał. Miejmy nadzieję, że wróci do formy szybko.

Boguski:
Europuchary - 65 minut, 0/0
Ekstraklasa - 269 minut, 1/1
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 167 minut

Kirm:
Europuchary - 576 minut, 2/0
Ekstraklasa - 1001 minut, 2/3
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 225 minut

Słuszna uwaga. Dlatego właśnie każdy transfer to ryzyko większe lub mniejsze.
Abstrahując od tej polemiki nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia proszę o prezentację statystyk Małeckiego.
Moim zdaniem jego efektywność jest porównywalna w tej rundzie z wyżej zaprezentowanymi.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.12.2011, 17:42
lazy napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od tej polemiki nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia proszę o prezentację statystyk Małeckiego.
Moim zdaniem jego efektywność jest porównywalna w tej rundzie z wyżej zaprezentowanymi.
Proszę bardzo : )

Małecki:
Europuchary - 540 minut, 3/1
Ekstraklasa - 564 minuty, 0/0
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 276 minut

Dla porównania jeden z najbardziej krytykowanych naszych obrońców

Lamey:
Europuchary - 880 minut, 1/1
Ekstraklasa - 839 minut, 1/0
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 573 minut

Albo jeszcze kilka ciekawostek (nasi dwaj ofensywni pomocnicy)

Garguła:
Europuchary - 345 minut, 1/2
Ekstraklasa - 641 minut, 0/1
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 247 minut

Melikson
Europuchary - 715 minut, 3/2
Ekstraklasa - 524 minuty, 0/0
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 248 minut

Albo nasz rezerwowy napastnik

Genkov
Europuchary - 640 minut, 1/1
Ekstraklasa - 357 minuty, 2/1
Współczynnik gola lub asysty: 1 na 199 minut
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 28.12.2011 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.12.2011, 17:57
DrozdHolendrów można byłoby się pozbyć puki jeszcze można na nich zarobić.
ty na prawdę jesteś po.......ony
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.12.2011, 18:12
@kacpaw91
To ja jeszcze poproszę Bitona.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.12.2011, 18:53
Fiti napisał(a):Wyświetl post
@kacpaw91
To ja jeszcze poproszę Bitona.
Europuchary - 463 minuty, 3/2
Ekstraklasa - 1254 minuty, 9/0
Współczynik gola lub asysty: 1 na 123 minuty

Czyli Boguski wygląda na to, że ma drugi wynik, a Genkov trzeci.
Odpowiedz cytując
chimpanze
Member

Od: 12.2009

Stary 28.12.2011, 20:23
Obiło mi się o uszy, że ponoć Piech ma przyjść, ktoś może na ten temat powiedzieć więcej?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 20:24
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
ty na prawdę jesteś po.......ony
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.12.2011, 20:35
chimpanze napisał(a):Wyświetl post
Obiło mi się o uszy, że ponoć Piech ma przyjść, ktoś może na ten temat powiedzieć więcej?
Informacja podana przez Fakt.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów