|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wisielak napisał
Gdyby by miał taki talent o jakim opowiadasz to przynajmniej wygryzłby Jovanicia z ławki rezerwowych.Zresztą nic na razie ciekawego nie pokazał nawet w ME! mit o jego talencie krąży już od dłuższego czasu . Tak naprawde poza meczem z Jagą gdzie zastapil Pawelka nigdy nie dostal prawdziwej szansy gry. Szczęsny tez błakał sie na wypozyczeniach w 3 lidze angielskiej i gdy na niego postawili okazało sie ,że warto bylo. U nas młody zawodnik jest za mlody na gre w pierwszej druzynie a gdy trzyma się go w rezerwach do 25 roku zycia mówi się o nim nie spełniony talent. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
taa Boguskiego wypożyczyć....
to kto nam zostanie do grania ? nie wiem czy Wy to zauważyliście ale po zejsciu Bogusia w meczu z Twente a wejsciu Małego gra sie skonczyla.... Boguski wraca do formy, Garguła to samo, więc najwyzsza pora wrócic do ustawienia 4-4-2. i Ludzie my potrzebujemy stopera i lewego obronce, a nie zadnych tam skrzydlowych czy napastników.![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|||
|
concedi
Cytat:
Wizard Cytat:
Cytat:
Bez odbioru... -------------------------------------------------------------- Zeby byla jasnosc; Brozka za darmo czy za grosze oczywiscie warto wziasc. Ale transfer + 500.000 tys. euro, lub wypozyczenie (na warunkach takich ze pozniejsze ewentualne wykupienie bedzie zbyt drogie, patrz Biton czy Nunez) to glupstwo. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Na ataku przecież może grać jeszcze Boguski, Iliev czy nawet Małecki...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem bardziej od Pawła Brożka potrzebne są wzmocnienia formacji obronnej. Chavez jesienią to nie to samo co wiosną zeszłego sezonu. Mimo to wierzę, że podczas obozów się ogarnie i wiosną zobaczymy starego dobrego Osmana
Pozycja drugiego środkowego obrońcy wymaga wzmocnienia. Wiem wiem mamy Czekaja co bardzo cieszy ale brak mu doświadczenia (myślę o starciu ze Standardem. Na ligę powinno wystarczyć). Jaliens to jest totalna porażka i trzeba się go pozbyć jak najszybciej. To co wyrabiał w Londynie... Horror. Mam nadzieję, że nasi szperacze i Stan staną na wysokości zadania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Dostał cały mecz , w którym wypadł słabo(z Lubinkami)... Zobacz przykład Pawłowskiego,który w młodym wieku dostał szanse i ją wykorzystał nie jeden mecz Lechii wybronił. Wg. mnie Stan to widzi , że Kurto nie spełnia wymagań i probuje znalezc mlodego,perspektywicznego bramkarza,ale....Kurto powinien dostac jeszcze szanse ![]() ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak, dlatego ze pozostali kandydaci byli jeszcze słabsi. A w tym roku pokaxujemy podobna klasę lub nawet trochę gorsza..,przyjeżdża średniaków i nas leje..
Tyle, ze Legia i Slask nie tracą tak punktów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Kurto, to może sprawdziłaby się opcja z wypożyczeniem? Zamiast kisić się jako 3ci bramkarz niech się chłopak ogrywa i zdobywa doświadczenie w 1 albo 2 lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
1. Śląsk Wrocław31:13 2. Legia Warszawa 29:10 3. Polonia Warszawa19:15 4. Ruch Chorzów26:18 5. Lech Poznań29:12 6. Wisła Kraków 16:13
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 22:52.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" argument jest tylko jeden: wolę aby w Wiśle grali SAMI Polacy a najlepiej SAMI wychowankowie, nawet kosztem upragnionego przez ciebie mistrzostwa, sukcesów osiąganych za wszelką cenę przez NAJEMNIKÓW dla których Wisła nie znaczy nic.
Ostatnio edytowane przez concedi : 27.12.2011 o godz. 22:53.
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
http://wislalive.pl/news/pawel_broze..._nie_chce-206/
Szkoda, że tak uważają u nas (o ile to prawda). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
News
Paweł Brożek: Wisła niestety mnie nie chce http://wislalive.pl/news/pawel_broze..._nie_chce-206/ ![]() Paweł bardzo chciałby znów pojawić się na Reymonta, zagrać dla trójkolorowych fanów w szczególnym dla siebie miejscu, lecz jego powrót do Krakowa jest na tą chwilę blokowany. "Podobno istnieje obawa, że miałbym zły wpływ na atmosferę w szatni, co ... pozostawię bez komentarza".To jest chyba jakiś żart!!! Jaliens może grać,Diaz ofiara to samo ale Paweł charakterny gość nie może,legenda tego klubu WTF gdzie jest ta normalność,którą obiecywał pan Basałaj?Polaków w składzie mało ale lepiej szrot brać cyt ,,Paweł Brożek 6 razy w barwach Białej Gwiazdy zdobywał MP. Wśród polskich piłkarzy uznawany jest wraz z bratem bliźniakiem Piotrem za kogoś "kto za Wisłę dałby się pokroić".''
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 23:41.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pamiętasz mecz z... Limanovią? Nie mógł grac ani Biton, ani Genkow. I co? Raziliśmy nieskutecznością, paradoksalnie Lamey nas uratował (ten walkower potraktuję z przymrużeniem oka). Wiemy jak jest ze skutecznością Boguskiego w ataku, a Iliev z Małeckim od zawsze grają u nas na skrzydle i nie widzę ich jako typowych napastników. Tym bardziej sam Iliev pisał, że zdecydowanie woli na boku pomocy.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komuś w tym klubie bije na głowę,
Wisła Kraków U-19 Wisła Kraków
Indywidualne
Biton złapie kontuzje i co wtedy a mały i melikson też nie są z żelaza
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 23:17.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Masz odpowiedz na nurtujące cię pytanie! Z pojawieniem sie Basałaja i S.V zamkneliśmy rozdział pt "bach bach Karabach" . Zaufajcie sternikom , Wiśle dajmy szanse być ponownie wielką ! Na litość Boską kur..a nie cofajmy sie w rozwoju!!!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.12.2011 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak faktycznie to Brożek jest winny porażki z Karabachem
To Brożek nie strzelił karnego w Sosnowcu (Żurawski)To on strzelał w poprzeczki i słupki byle nie do siatki(Kirm) To nasz niezawodny bramkarz Brożek nie wiedział kiedy wychodzić z bramki(Jovanic) To wina Brożka bo on układa taktykę na mecz (Kasperczak Henryk) A jego największą winą był jego gol na 3-1,lepiej by było gdybyśmy dostali z 4-0 albo 5-0 Zapomniałeś oskarżyć go o kilka mistrzostw Polski i 86 bramek,które te mistrzostwa dawały Aha zapomniałbym,nasz poprzedni sezon i mistrzostwo Paweł miał chyba w pierwszym sezonie tyle goli co Biton teraz,więc Mistrzostwo 2010/2011 to też wina Brożka
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 23:33.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o aspekt piłkarski!. Problemem tej drużyny był brak ducha walki. Zasiedzenie, ciepłe posadki i brak jakiejkolwiek chęci osiągnięcia czegoś wiecej niż gra w Wiśle Kraków.
Byli tak wypaleni ze wszystko mieli w dupie!
A gdzie ja zwalam coś konkretnie na Brożka? Przeczytaj jeszcza raz dokładnie albo nawet dwa razy...może wtedy zrozumiesz.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.12.2011 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale dlaczego zwalasz cały ten szrot na Pawła,przypomnij sobie kogo się pozbyliśmy Dawidowski-geniusz,chyba z 5 lat i 0 goli Pawełek-bramkarska legenda Wisły,90% jego bronienia kończyło się fatalnie,tylko czasem wybijał się na wyższy poziom Jop- i wszystko jasne i cała masa innych graczy o,których już na szczęście zapomniałem Dla szrotu miejsce jest ale dla gracza,który dawał klubowi mistrzostwo miejsca nie ma?! ![]() I ten powód,ja rozumiem jakby Wisła nie miała kasy ale że atmosferę popsuje to skandal i czekam na wyjaśnienie tej sprawy przez pana Basałaja
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 23:43.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mówiłem, ze na Brozka nie ma szans... Ale myślałem, ze będzie chodzić o kasę a nie o to, ze go nie bedą chcieli...
Jeśli to prawda to myśle, ze Basalaj powinien powiedzieć czyja to decyzja...oraz ja wytlaczyc. A jak Brożek walnie 8 bramek w krótkim sezonie to wtedy bedą płacze |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Paweł poza boiskiem to jest inteligenty, dojrzały facet, któremu zależy na dobru Wisły. Już wielokrotnie pisałem że Wisła powinna stać pierwsza w kolejce po piłkarza który spędził tu naście lat i strzelił masę goli, grał mecze na prochach ryzykował zdrowie. Jego powrót jest tym bardziej wskazany że drużyna ma problem z utożsamianiem się z barwami/kibicami itp.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2011 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Darioka nie rozumiem, zastanawiam sie czego on chce. kogo zamiast Pawła i Arka ? Jeśli my ich nie weźmiemy to zrobi to J. W. I będzie miał mistrza, a nasi byli piłkarze bedą stad wyjeżdżać w roli zwycięzców i mówić kibicom dziękuje za ciepłe przyjęcie na R22.
A my będziemy grać darmowym szrotem z zagranicy oraz odpadami z Polski... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Proponuję się z tym przespać i zawitać rano ponownie, z głową pełną ciekawych pomysłów!
No nie dziwię się ze ty mnie nie rozumiesz. Ciebie interesuje J.W i jego warszawska dupodajka a mnie interesuje Wisła.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.12.2011 o godz. 23:58.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście że nie z każdej ale takie potraktowanie piłkarza,który zrobił wiele dla klubu to wstyd i hańba !!! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dariokowi proponuje rowniez sen. Moze jest Ci nawet bardziej potrzebny niz mi, bo Twoje słowa bardziej maja dyskredytowac rozmówce niż służyć wymianie merytorycznych poglądów. Może po odpoczynku przyjdzie Ci ochota na merytoryczna rozmowę.
Mnie guzik obchodzi Polonia, skupiam sie ma Wiśle. Może i grać w II lidze, byle piłkarze którzy w niej grają byli tego godni. I Paweł Brożek jak i Arkadiusz Głowacki są tego godni i nawet mogą dać Wiśle dużo także pod względem sportowym. Nie są to jak piszesz jacyś Jacek i Placek. Tak, uważam ze powinni sie wytłumaczyć SKWK, jeśli to co piszą w mediach jest prawda, ze Wisła lekka ręka odpuszka Pawła Brozka.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.12.2011 o godz. 00:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, że odpuszczamy Brożka w taki sposób, to jest to skandal porównywalny ze sprzedażą biletów w internecie. Powiem bardzo delikatnie panie Basałaj - dość! Miej resztkę honoru i podaj się do dymisji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
To może SKWK powierzmy trenowanie, zatrudnianie, zarabianie i zarządzanie Klubem. Matko dajcie już spokój, nie chcą go to nie, Ktoś za Klub odpowiada, ktoś jest Jego Właścicielem i To oni decydują. Chce iść do Polonii Niech idzie, Wojciechowski chce Wisły BIS to niech ją robi. Na jeden sezon może wystarczy na kolejny w końcu kasy Mu braknie. Ja rozumiem że najlepiej młodzi do 21 roku życia, Polacy najlepiej pochodzący z Krakowa i to z Bronowic i jeszcze żeby mieli tatuaż gwiazdy na plecach. To nie FM tu się nie da pewnych rzeczy zrobić wymyślić albo gotowych z netu ściągnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Online |
||
Było już kilku którzy wracali robiąc wcześniej dla klubu więcej niż pożal się Boże Brożek i... a) szanowne SKWK zablokowało transfer - uznając wybitnego piłkarza za sprzedawczyka, tudzież szmatę! b) za przeproszeniem po powrocie najebali dla Wisły tyle co niemowle przez noc w pampersa... bramka z Widzewem w PP, z której tak czy siak gówno wynikło! Jebać po Frankowskim, że zostawił nas jak szmaciarz w najtrudniejszym okresie było łatwo. Mam więc rozumieć, że Brożinhio Brothers poszli w przysłowiowy "piździec" gdy klub w glorii i chwale zajmował 1 miejsce w tabeli T-Mobile Ekstraklasy z przewagą 20 pkt nad v-ce liderem po rundzie jesiennej?! Czy naprawdę niektórzy na tym forum mają na tyle krótką pamięć, że w głowie im siedzi tylko i wyłącznie bramka na 1:0 z Legią w Krakowie, gdzie ograliśmy "wojskowych" 4:0?!
![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 28.12.2011 o godz. 00:26.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie rozumiesz problemu tu nie chodzi o to czy chcą czy nie chcą Pawła w Wiśle,tylko sposób w jaki go potraktowali! Zamiast powiedzieć że w obecnej chwili nie są zainteresowani albo ich nie stać to powiedzieli że zepsułby atmosferę w klubie !!! To jest absolutnie niezrozumiałe
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 28.12.2011 o godz. 00:26.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|