The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2011, 12:58
zgadzam się z westersyl-em, Brożek by nam się przydał - doświadczony, do tego Wiślak - a mamy aktualnie
linie pomocy taką, jakiej nie mieliśmy za "Jego czasów" (poza jedną runda z Kosą). Strzelałby bramkę za bramką.
Oczywiście, warto kogoś młodego też szukać, ale czy ktoś taki jest ?

Co do Arka, to uważam, że przydałby się nam jak Legi - Żewłakow - czyli bardzo. Przy nim Czekaj mógłby zbierać szlify.

Uważam, że Brożek to jednak s-f i jeśli wróci do Polski to jedynie do Polonii :(, ale Arek jest do załatwienia.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.12.2011, 13:34
Ja również widziałbym Pawła znowu w Wisełce,o jego możliwościach nie trzeba nikogo przekonywać bo to piłkarz na polskie warunki ponad przeciętny,myślę że jego niepowodzenie w trabzonie to fakt że to nie jest miejsce dla niego zarówno piłkarsko jak i specyfika samego kraju, ja od początku widziałem go w Bundeslidze

Kiedyś akcje Błaszczykowski-Brożek to był postrach ligi teraz Melikson-Brożek mogło by być równie niebezpiecznie
Ale to tylko spekulacje,raczej trabzon go nie wypożyczy a za darmo na pewno nie odda
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.12.2011 o godz. 13:39.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2011, 13:35
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się z westersyl-em, Brożek by nam się przydał - doświadczony, do tego Wiślak - a mamy aktualnie
linie pomocy taką, jakiej nie mieliśmy za "Jego czasów" (poza jedną runda z Kosą). Strzelałby bramkę za bramką.
Oczywiście, warto kogoś młodego też szukać, ale czy ktoś taki jest ?

Co do Arka, to uważam, że przydałby się nam jak Legi - Żewłakow - czyli bardzo. Przy nim Czekaj mógłby zbierać szlify.

Uważam, że Brożek to jednak s-f i jeśli wróci do Polski to jedynie do Polonii :(, ale Arek jest do załatwienia.
Gdzieś ty się kolego chował jak ciebie nie było?
Nie po to żeśmy czyścili kadrę zeby teraz powielać błędy.

Już zamiast Głowackiego 100-kroć wolał bym Wasilewskiego. Bo za zasługi to można wręczyć kwiaty lub karnet R22 a nie dawać wakat każdemu emerytowanemu piłkarzowi Wisły
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.12.2011, 13:52
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Już zamiast Głowackiego 100-kroć wolał bym Wasilewskiego. Bo za zasługi to można wręczyć kwiaty lub karnet R22 a nie dawać wakat każdemu emerytowanemu piłkarzowi Wisły
A czemu nie Głowacki?
W dodatku Głowacki do wzięcia za darmo, Wasilewskiego trzeba zapłacić pewnie nie mało.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.12.2011, 13:57
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Głowacki jest podstawowym obrońcom wicemistrza Turcji, gra prawie w każdym meczu i grał w LM.
O jakim braniu za zasługi ty piszesz Znasz lepszego POLSKIEGO obrońce od Głowackiego Gdyby był do wzięcia za darmo to ja jestem jak najbardziej za!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.12.2011, 14:03
Głowacki gra w podstawowej jedenastce Trabzonu tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie ma innych zdrowych obrońców na tą pozycję. Nawet trener powiedział, że Głowackiemu zdarza się najwięcej błędów i o ile w lidze radzi sobie jeszcze przyzwoicie, tak na poziomie europejskich pucharów jest to cień zawodnika
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 14:16
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Głowacki gra w podstawowej jedenastce Trabzonu tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie ma innych zdrowych obrońców na tą pozycję. Nawet trener powiedział, że Głowackiemu zdarza się najwięcej błędów i o ile w lidze radzi sobie jeszcze przyzwoicie, tak na poziomie europejskich pucharów jest to cień zawodnika
Nasi stoperzy sobie nawet w lidze nie radzili, więc postęp jest. Poza tym swoim doświadczeniem mógłby być mentorem dla Czekaja.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.12.2011, 14:19

czyli idealnie będzie pasował do naszej obrony
Ostatnio edytowane przez Luu... : 27.12.2011 o godz. 14:31.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2011, 14:23
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie Głowacki?
W dodatku Głowacki do wzięcia za darmo, Wasilewskiego trzeba zapłacić pewnie nie mało.
Że jest za darmo nie oznacza automatycznego farta na loterii. Utrzymać go musisz, zajmuje miejsce w kadrze.

Wręcz przeciwnie, co tanie to hu...owe

Niech sie cieszy ze wogóle zagrał w tych pucharach
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.12.2011 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.12.2011, 14:28
Dariook kolego, jeśli mamy tak rozmawiać.
Wasilewski niewiele mniej wiekowy, trzeba dużo zapłacić. Głowacki wiekowy, ale cały czas podstawowy obrońca - może u nas pograć rok, dwa. Jeśli będzie do wzięcia za darmo - do tego Polak, mający autorytet - może pomóc młodszym piłkarzom.

Wietrzenie składu, to tak - ale trzeba pamiętać, że jedynym skutkiem tego wietrzenia: po sprzedaży Brożków, Głowackiego, Marcelo, wcześniej Błaszcza, Dudki i odejściu Kosy było zjechanie poziomem do przeciętniaków ligi.
Oczywiście, że super byłoby ściągać najlepszych młodych piłkarzy polskich, mających równo pod kopułą - ale nie zawsze się da.

Lepszego napastnika niż Brożek nie zakontraktujemy, ale to i tak SF bo nie wyciągniemy go z Trabzonu, jedynie jest w stanie to zrobić J.W., bo mu Turcy kasę są winni.

Masz swoje zdanie, a ja swoje - uważam, że o Arka warto walczyć bo jest tego wart i są szanse.
O Pawła jeśli chciałby wracać do PL to także warto się postarać, ale szans nie ma.
Oprócz tego powinno się też rozglądać za młodszym polskimi piłkarzami, bo dwa powyżej wymienieni nawet jakby przyszli nie będą stanowili w dalszej przyszłości o piłkarskiej sile Wisły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.12.2011 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.12.2011, 14:31
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Życzył bym jeszcze sobie aby Wisla nie zmarnowała talentu Kurto. Kolejny serial z poszukiwaniem bramkarza na lata byłby równie emocjujący jak M jak miłośc.
Gdyby by miał taki talent o jakim opowiadasz to przynajmniej wygryzłby Jovanicia z ławki rezerwowych.Zresztą nic na razie ciekawego nie pokazał nawet w ME! mit o jego talencie krąży już od dłuższego czasu .

Można jeszcze pomyśleć o Sobocie i Celebanie (kończy mu sie kontrakt w czerwcu ). Chociaż teraz ciężko ich wyciągnąć ze Sląska. O ! zapomniałbym o Matuszczyku .
Ostatnio edytowane przez Wisielak : 27.12.2011 o godz. 14:33.
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2011, 14:38
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wietrzenie składu, to tak - ale trzeba pamiętać, że jedynym skutkiem tego wietrzenia: po sprzedaży Brożków, Głowackiego, Marcelo, wcześniej Błaszcza, Dudki i odejściu Kosy było zjechanie poziomem do przeciętniaków ligi.

.
O ile mi wiadomo to chyba zdobyliśmy Mistrzostwo Polski
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.12.2011, 14:44
Może warto pomyslec o Matuszczyku. Polak, młody, perspektywiczny
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.12.2011, 15:27
Standard Liege, ma nadzieje, że piłkarze i wladze nie zmarnują otwartej ścieżki do ćwierćfinalu LE i nie tylko się nie osłabią, a jeszcze wzmocnią. Ja pragnę zapytać wladze naszego klubu, czy uważają podobnie ? Bo przed Wisłą otworzyła się ścieżka do ćwierćfinałów LE, nie mniejsza niż przed Liege. Zawsze mieliśmy zamknięty przejazd do dalszej części pucharów, zespołami typu Real czy Barcelona lub jak teraz Legia - Porto lub M.City. Tym razem, po cudzie nad niemądrą Wisłą, realne szanse na ćwierćfinał są. Nie są to szanse pewne, ale 50/50 % to już coś, o ile Wisła to zrozumie i zmądrzeje.

Ja rozumiem zew krwi, ale wyłącznie sensowny. Osobiście szansę dałbym Czekajowi, jako wychowankowi Wisły, który udowodnił na boisku, że na nią zasłużyl, nie tylko wiekiem, ale i sensem piłkarskich umiejętności oraz warunków fizycznych. Może nie natychmiast, ale systematycznie w każdej rundzie. Nie znam nikogo innego z dostępnych Polakow dla Wisły, spełniającego bardziej od niego, warunki na otrzymanie szansy gry w Wiśle. Bądżmy poważni, bo bylejakość, także w wydaniu polskich nabytków na silę, nie zapełni R22. R22 zapełnią wylącznie wyniki. Mam więc nadzieję, że Wisłę zimą wzmocnią jedynie pilkarze robiący różnicę na boiskach tak polskich, jak i europejskich. Wolę 2 lub 3 piłkarzy pokroju Meliksona, niż 6 uzupełniaczy (grę w Legi robiło 2 Serbów ).

Ważne będzie przygotowanie zespołu do krótkiej rundy, zwłaszcza fizyczne. Zespól od pierwszego do ostatniego meczu tej rundy, musi być zdolny grać na maksymalnych obrotach, bez odpoczynku. Wisłę czeka gra co 3 dni, przynajmniej do połowy rundy. Aby wykorzystać otwartą jak nigdy dotąd, scieżkę do ćwierfinału LE, dogonić z sukcesem uciekającego mistrza oraz radzić sobie w PP - kadra musi być i szeroka i zdolna osiągnąć chociaż dwa z trzech stojących przed Wisłą zadań.

Liczę, że Cupiał, Basałaj i Valckx podołają presji, jaka na Wiśle spoczywa i potraktują Wisłę wreszcie poważnie, a nie jak dotąd zawsze, czyli niepoważnie lub nie do końca należycie, a żarty typu, skaczemy od skrajności w skrajność i teraz zamieniamy zagraniczny szrot piłkarski na rodzimy, dla poprawy humoru frustratom kibicowskim, odłożą głęboko do piwnic przy R22. Nawet trener Moskal da radę, jeśli dostanie piłkarzy z prawdziwego zdarzenia, nieważne jakiej narodowości.
Ostatnio edytowane przez kot : 27.12.2011 o godz. 15:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 27.12.2011, 15:33
nie wiem jak patrząc na gre Jaliensa można jeszcze wybrzydzać co do powrotu Głowy!
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 16:09
haldir_sgn napisał(a):Wyświetl post
nie wiem jak patrząc na gre Jaliensa można jeszcze wybrzydzać co do powrotu Głowy!
Ba, Chavez, Bunoza i Diaz to też nie piłkarze, którzy byliby lepsi od Głowackiego. Gdybyśmy teraz mieli parę stoperów na takim poziomie jak dawna para Głowacki - Marcelo to sądzę, że byśmy w tabeli byli przed Śląskiem.

Jeżeli przyszłaby oferta na minimum 350 tysięcy euro za Chaveza to sprzedać bez wahania, wtedy zwracają nam się pieniądze wydane na jego transfer. Kirma jeżeli się pojawi oferta też sprzedać. To nie jest skrzydłowy na Wisłę. Ewentualnie można go wypróbować w środku pomocy. Podobno kiedyś tam grał. Ma wydolność, ma strzał z dystansu, może spodoba mu się nowe miejsce na boisku. Na skrzydle brakuje mu dynamiki.

Wypożyczyć Bruda np. do GKS Bełchatów.
Powrót z wypożyczenia Chrapka. Można go wypróbować.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.12.2011, 16:46
Ja myślę, że Głowacki i Brożkowie są możliwi nawet teraz na wypożyczenie, gdyż na pewno rezygnują z Głowy za pół roku (onet.pl), a Paweł wiemy jak sytuacja wygląda. To by były niesamowite wzmocnienia i nie trzeba powtarzać jak prawdziwi Wiślacy to są.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 16:50
Lewski Sofia chce wypożyczyć Genkova. Może zaproponować im Boguskiego? Potrzebuje ogrania po kontuzji.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.12.2011, 17:27
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lewski Sofia chce wypożyczyć Genkova. Może zaproponować im Boguskiego? Potrzebuje ogrania po kontuzji.
Źródło?

Poza tym to mój typ na post roku
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Od: 06.2011

Stary 27.12.2011, 17:33
Dziwi mnie to, że nasi skauci nie interesują się piłkarzami z Afryki. Np. kluby z krajów skandynawskich sprowadzają młodych graczy z tego kontynentu, a potem sprzedają za 2 - 3 mln. euro. W styczniu rozpoczyna się Puchar Narodów Afryki więc wypadałoby aby ktoś z naszego skautingu się tam wybrał. Kalu Uche jest doskonałym przykładem, że da się znaleźć dobrych piłkarzy
Ostatnio edytowane przez Str@żak : 27.12.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.12.2011, 17:36
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Źródło?

Poza tym to mój typ na post roku
Skoro chcą Cwetana bez formy to czemu nie Boguskiego, który ostatnią udaną rundę miał dwa lata temu? ; )
Źródło: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...a_Genkowa.html
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.12.2011, 17:44
Dean
Cytat:
Ja myślę, że Głowacki i Brożkowie są możliwi nawet teraz na wypożyczenie, gdyż na pewno rezygnują z Głowy za pół roku (onet.pl), a Paweł wiemy jak sytuacja wygląda. To by były niesamowite wzmocnienia i nie trzeba powtarzać jak prawdziwi Wiślacy to są.
Jesli Brozek i Glowacki to niesamowite wzmocnienia, to jakim wzmocnieniem bylo sprowadzenie przez Legie Ljuboji i Zewlakowa? My mamy konkurowac w tej lidze z Legia czy tez z Ruchem?
I... co ma wislackosc do transferow? Wislackosc danego zawodnika to ja mam w dupie. Licza sie umiejetnosci a nie mityczna wislackosc. Wole po stokroc najemnikow troszczacych sie tylko o kase, ale umiejacych grac, niz "swoich" kopiacych sie po czole. (przemyslenia ogolne).
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.12.2011, 17:49
za takie .......****e powinien być BAN dożywotnio.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.12.2011, 18:08
To jakiś prowokator chyba Bo ciężko brać go na poważnie, może z 2 strony Błoń
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.12.2011, 18:13
ale dobrze mówi jeśli chodzi o Brożków, oni już swoje tu zagrali, z rundy na rundę było gorzej, Stan w idealnym momencie ich sprzedał, Pawła obecnie nie stać na więcej niż 5 bramek w rundzie grając gdziekolwiek

Piotrek wcale nie rozwiąże naszych problemów na lewej stronie... ani obrony, ani tym bardziej ataku

natomiast Głowackiego bym widział, bo np z Czekajem, czy też Diazem lub Bunozą mógłby wyglądać ciekawie
wątpię, czy będzie jakaś większa kolejka po Arka, jeśli tylko będziemy chcieli i damy mu kontrakt rzędu 200k euro postawię każdą kasę, że będzie nasz
Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 27.12.2011, 18:27
Wy tu dyskutujecie o Głowackim, a nam potrzebny jest lewy obrońca! Na ŚO nie jest jeszcze tragicznie bo mamy Chaveza, Czekaja i Bunozę, od biedy Diaza i Jovanovicia (o Jaliensie strach wspominać)
Nie wiadomo co z tym Bajerano, ale gorszym od Paljicia, czy Diaza być nie może.
Na Standard potrzebujemy LO i ŚN bo Boguskiego musimy wypożyczyć.
Odpowiedz cytując
dido
Member

Od: 08.2005

Stary 27.12.2011, 18:34
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
natomiast Głowackiego bym widział, bo np z Czekajem, czy też Diazem lub Bunozą mógłby wyglądać ciekawie
wątpię, czy będzie jakaś większa kolejka po Arka, jeśli tylko będziemy chcieli i damy mu kontrakt rzędu 200k euro postawię każdą kasę, że będzie nasz
Faktycznie - wreszcie będzie ktoś, kto regularnie zapewni nam jakiegoś samobója albo sprokuruje karnego.

edit: bo ''cytat' się gdzieś zgubił
WISŁAZWE
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 27.12.2011 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.12.2011, 19:48
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ale dobrze mówi jeśli chodzi o Brożków, oni już swoje tu zagrali, z rundy na rundę było gorzej, Stan w idealnym momencie ich sprzedał, Pawła obecnie nie stać na więcej niż 5 bramek w rundzie grając gdziekolwiek

Piotrek wcale nie rozwiąże naszych problemów na lewej stronie... ani obrony, ani tym bardziej ataku

Jakoś jestem dziwnie spokojny, że Paweł z marszu wkomponował by się do drużyny, strzelając minimum 10-15 bramek w sezonie - czyli stary dobry Paweł
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.12.2011, 19:53
Ludzie, chcielibyście transferów na poziomie Barcelony lub Realu Madryt do drużyny Mistrza Polski. Obniżcie swoje wymagania, bo i tak to co zrobił Valckx to wielki sukces. Na Reymonta zjechali bardzo dobrzy zawodnicy z całej Europy i tylko pech w postaci posranego APOEL-u stanął na przeszkodzie sukcesu w postaci awansu do LM. Jest 1/16 Ligi Europy i patrząc na losowanie to realny jest ćwierćfinał tych rozgrywek, a potem to już krok do finału w Bukareszcie. Superpuchar Europy czeka...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Str@żak
Member

Stary 27.12.2011, 20:03
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Napastnik? Po co nam nowy? Jest Biton, jest Genkov, a gramy tylko jednym. Zdecydowanie większy problem mamy w obronie i osobiście wolałbym jednak środkowego obrońcę niż napastnika.
Wystarczy jakaś kontuzja i zacznie się problem. Tym bardziej, że gramy w T-ME, LE, PP a Biton i Genkow jeszcze "ocierają się" o reprezentacje. Więc ryzyko kontuzji jest duże. Każdy dobry klub powinien mieć szeroką i wyrównaną kadrę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów