domin_czyzyny napisał(a):

Markus z całym szacunkiem, to właśnie ONI (ja nie jestem członkiem SKWK) mają moralne prawo wypowiadać się w imieniu Kibiców Wisły, a nie S.S.A., nie TWSD, nie inne organizacje, czy poszczególni kibice tutaj czy gdzie indziej.
To Oni skupiają i organizują życie największej grupy Kibiców Wisły Kraków, to w Ich szeregach jest najwięcej najbardziej zaangażowanych kibiców, którzy poświęcają swój czas na organizacje dopingu czy akcje społeczne.
To Oni mają prawo, a nawet obowiązek napisać oświadczenie, które będzie potwierdzeniem woli Kibiców po meczu w środę. A przypomnę Ci, że Kibice krzyczeli: MOSKAL KAZIMIERZ, NIE RUSZ KAZIKA, BO ZGINIESZ !!
Całkowicie nie rozumiem Twojego postu. Po co atakować SKWK za słuszne akcje. I w sprawie Św... (nie pisze dalej bo podobno za jego nazwisko jest Ban ;-) i Moskala ? Gdyby tego nie zrobili można by mieć do nich pretensje o zaniechanie.
Markus więcej dystansu życzę do SKWK i do wszystkiego innego. Mówię Ci to z perspektywy zwykłego kibica, który nie stoi po żadnej ze stron wewnętrznej barykady.
|
CH.
Cytat:
Jak nie każdy kibic podziela zdanie SKWK to zbierzcie się, przyjdzcie na walne zgromadzenie, oddajcie swoje głosy i wybierzcie nowego prezesa i nową władzę.
SKWK wydając jakieś oświadczenie nie wejdzie na forum i spyta anonimowego gościa z internetu "ej, spodoba Ci się oświadczenie bo nie wiemy czy mamy je napisać"
Chcecie zmian w SKWK to zapiszcie się do Stowarzyszenia, przyjscie na walne zgromadzenie przy wyborze nowych włądz w SKWK i po kłopociie. Markus ma wiele nowych pomysłów, więc oddajcie na niego głos.
Choćbyście się rozpisali na 20 stron to podejścia SKWK do pewnych spraw nie zmienicie. Od tego są walne zgromadzenia SKWK gdzie każdy face to face omawia różne tematy. Pamiętam sytuację choćby ze stadionem. SKWK złe, SKWK nie pilnuje stadionu.. SKWK zorganizowało akcję przyjścia i podyskutowania. Może 2 osoby się zgłosiły. Sytuacja z Frankowskim. Ależ pociski na forum szły w stronę SKWK. Nikogo na spotkaniu nie było. Kozaki sie rozmyły w necie.
SKWK ma pełne prawo wypowiadać się w imieniu wszystkich kibiców, bo to Stowarzyszenie Kibiców jak każde inne i każde z nich ingeruje w sprawy czysto sportowe. A to co jest na stronie Stowarzyszenia zależne jest do tego na kogo oddadzą głosy zrzeszeni kibice. Chcąc coś zmienić najlepiej się zapisać do SKWK, podać swoją kandydaturę i liczyć na głosy przychylnych.
Klub gdzie kibic nie ma nic do powiedzenia jest klubem nijakim. Taka Odra Wodzisław..albo gorzej.
|
Problem jest w czymś zupełnie innym.Nikt nie kwestionuje tego czy SKWK miało prawo wydac takie oświadczenie (nie wchodząc w to czy jest słuszne czy nie) - odpowiedź jest jasna - tak.Pytanie jednak brzmi czy miało prawo wydac to oświadczenie w imieniu nie swoim a kibiców Wisły - i tu odpowiedź jest również jasna - nie.Nie każdy kibic Wisły co oczywiste jest członkiem SKWK i nie każdy musi się z tym oświadczeniem zgadzac.Ja uważam, że jeżeli mamy na oku prawdziwego fachowca to należy go zatrudnic.To jest jednak decyzja, którą powinien podjąc Stanisław...
Kocur:
Cytat:
ps. Ciekawe jakie atuty mają zwolennicy Smudy - ani nie zagraniczny, ani nie nazywa się Francesco ... ani tym bardziej nie ma umiejętności
Czyżby działała stara polska maksyma wyborcza "nie głosuję za ale głosuje przeciw" ?
|
Dobre

Powiedzmy sobie jasno zwolenników zatrudnienia Smudy w Wiśle trudniej spotkac niż tych, którzy w wyborach głosowali na Polską Partię Pracy Sierpień 80 - to jest margines, polityczny plankton.Zresztą nie bójmy się słów cytując klasyka - Smuda nie jest trenerem a magikiem - to zasadnicza różnica.
arti:
Cytat:
Obyś mógł to powtórzyć w maju. Bo jeśli nie to... przytoczę z pamięci fragment wywiadu ze Smudą z wczorajszej PN.
PN: Czy wie Pan co Pan będzie robił po ME?
FS: Wiem czego na pewno nie będę robił nawet gdybyśmy doszli do strefy medalowej. Proszę mnie nie ciągnąć więcej za język w tej sprawie...
|
Wypluj jak najszybciej albo odpukaj w niemalowane
qchar90:
Cytat:
ja jestem ciekaw co bedzie sie dzialo jak Moskal zaliczy kilka wpadek
co wtedy bedzie sie dzialo?
oczywiscie nie zycze mu tego
ale u nas od bohatera do zera krotka droga, kilka wpadek i jestes zerem
|
To akurat oczywiste - wystarczy zaglądnąc kilka(naście) stron wstecz - po meczu z Polonią