|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z bylą gwiazdą Standardu
http://www.weszlo.com/news/8903-Lege...mowie_z_Weszlo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
zapominasz jakim składem graliśmy i z jakim nastawieniem(żeby sobie krzywdy przed Apoelem nie zrobić, to gramy na pół gwizdka i meczymy 1:0) Realna siła druzyny widoczna była tylko w Poznaniu z Amiką Wronki.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
O tym akurat mowa była przed tymi spotkaniami i to nie uczestnicy forum o tym mówili, ale sztab szkoleniowy |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
czemu mielibysmy odpuscic LE w tym sezonie skoro juz jestesmy w 1/16 i na dodatek dostalismy w miare latwego przeciwnika btw dalej uwazam, ze nie musimy niczego odpuszczac. mamy dosc szeroka kadre a i 1 mecz na 3 dni to nie jest az tak wiele. no nie przesadzajmy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
dostaliśmy przeciwnika który w przeciwieństwie do wielkich potentatów nas nie zlekceważy , boisko pokaże czy to losowanie było dla nas dobre , oczywiście że rywal nie wyprzedza nas o lata świetle i gdzies tam jest w zasięgu , ale mówienie o nim łatwy to gruba przesada.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tydzien mija od tego stanu euforii
![]() Na głownej Borek opowiada o swoim stanie ekstazy Ja mam jakby to bylo przed chwila,i co wiecej mam wrazenie ze to odczucie w momencie kulminacjii radosci zapamietam do konca zycia ![]() jak przestrzelony ostatni karny Jose Ignacio i ta radosc po Saragossie aj ja chce deja-vu z tego codzienie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
ale dalej nie rozumiem tej gadki o odpuszczaniu LE w tym momencie i walczeniu o puchary za rok. przeciez na LM mamy iluzoryczne szanse. a czemu mielibysmy odpuscic LE w tym roku na rzecz LE w przyszlym roku. nie rozumiem tego typu rozumowania. dla mnie to bez sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ludzie, co roku liczymy punkty które nam przybyły lub ubyły w rankingu klubowym po to by mieć we wcześniejszych rundach lepsze losowania. Wszystko po to by jak najdalej zajść w pucharach. A jak już jesteśmy tak daleko jak już dawno nie byliśmy to ktoś mówi o tym by odpuścić puchary bo liga ważniejsza żeby za pół roku znowu do pucharów się zakwalifikować. Gdybym miał wybierać pomiędzy np. półfinałem LE w tym roku (wiem, wiem - marzenia) a mistrzostwem i iluzoryczną szansą zakwalifikowania się w przyszłym roku do fazy grupowej LM to wybrałbym to pierwsze.
Za to Cupiał płaci Basałajowi, Vacxsowi i innym by ci przygotowali zespół do walki na kilku frontach. Skoro chcemy być drużyną europejskiego formatu to musimy mieć na tyle szeroką ławkę by sobie z tym poradzić. Ostatnio czytałem gdzieś wywiad na temat Standardu i padło stwierdzenie, że Standard ma zbyt szeroką kadrę bo ma w niej obecnie 38 graczy i pewnie będą chcieli ją zredukować do 28. To są europejskie standardy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
najgorsze co może się zdarzyć , to podążanie śladem Lecha z zeszłego sezonu , 5 miejsce ( bodajże ) w lidze , brak pucharów pomimo naprawdę dobrego rankingu klubowego i sukces klubu przekuty w finansową zapaść absolutnym minimum jest kwalifikacja do pucharów na przyszły sezon . Oczywiście możemy to także zrobić poprzez dobrą grę w LE , ale coś mi się wydaje że łatwiej jest zająć 3 miejsce w lidze niż wygrac LE w przyszłym roku Nie ma mowy o jakimś odpuszczaniu , gramy na całego w każdym meczu , mając tak szeroką kadrę ( bez kontuzji ) jesteśmy w stanie wygrać w każdym meczu w naszej lidze ( mając najsilniejszych rywali u siebie - pod warunkiem że R22 znowu stanie się twierdzą...) |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nalezy co roku grac w pucharach. Co z tego ze Amikorz nachapal rok temu duzo punktow do rankingu skoro w tym sezonie nie gra w Europie a przeciez licza sie punkty z ostatnich 5 sezonow wiec te 20 pkt to tak naprawde co roku 10.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
mnie też krew zalewa jak słysze w tym momencie o odpuszczaniu LE. za rok znowu trafimy na jakis karabach i po zabawie. nie widze powodu czemu pare meczy w LE miałoby niby negatywnie wplynac na nasze wyniki w ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez fqqs : 22.12.2011 o godz. 09:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Pozatym nasza kadra raczej nie należy do wąskich, a jest chyba najszersza w całej t-mobile nie tylko ilościowo co jakościowo. Jeżeli ktoś wpada na tak durny pomysł odpuszczenia pucharów niech lepiej pier*olnie się w głowę. U nas dalej traktuję się granie co 3 dni jako coś niemożliwego, a na zachodzie to standard. Mnie się to bardzo podoba bo tylko poprzez taką częstotliwość gry zespół nauczy się zapier**lać.
My od lata zagraliśmy już chyba tyle meczów co przez cały poprzedni sezon! Mówię o mechach oficjalnych.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 22.12.2011 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to wszytsko prawda że nie mozna odpuszczac LE pod żadnym pozorem, ale trzeba też pamiętac że prawdziwe pieniądze zarabia klub na LM a wiadomo że futbol to biznes.Więc i w ekstraklasie trzeba sie przyłożyc żeby powalczyc o mistrza 2012.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wiadomo, ze mistrz rownie wazny co LE. nikt nie mowi o odpuszczaniu ekstraklasy.
jak zlapiemy forme to powinnismy wygrywac wszystko w ekstraklasie i powalczyc w LE. nie wiem w jaki sposob niby 2 mecze (a moze 4) w LE mialby cokolwiek zmienic jesli chodzi o walke w ekstraklasie? to juz chyba nawet emeryci by byli w stanie zagrac 2 mecze w tygodniu na rownym poziomie. nei ma co robić zadnych planow w stylu odpuszczanie czegos itd. tylko po prostu grać swoje i traktowac kazdy mecz powaznie i na 100%, swoją drogą sprawa LE moze sie juz rozwiazac po pierwszym meczu w lutym (jeśli nie bedzie koniecznych transferow - srodek obrony)
Ostatnio edytowane przez fqqs : 22.12.2011 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Zrozumcie, że ten kto pierwszy dostanie się do LM odskoczy od reszty na parę długości, zwłąszcza teraz z tymi wszystkimi stadionami i przyszłą modą na piłkę w Polsce.Jak chcecie, to tasujcie się pod LE. Ja zdecydowanie wolę MP i mrzonki o LM. To, że Amica czy my, chujowo gramy po meczu LE to fakt a nie domysły.Po prostu te 10 pkt to pokłosie LE.A będzie coraż cięzej, bo Wisła w ten rundzie praktycznie każdy mecz będzie grała co 3 dni.Zobaczymy co wielcy eksperci powiedzą pod koniec sezonu ahaha.Będziecie mieć swoją LE. P.S Fajnie, żę gramy dalej, tylko szkoda, że odbyło się to takim kosztem.Uważam, że priotytetem powinna być ekstraklasa a LE powinna być "na deser"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 22.12.2011 o godz. 12:25.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Ten kto awansuje do LM odskoczy od reszty? To popatrz na taką Petrzalkę, która wylądowała w II lidze słowackiej albo Żyline, która zaraz po rundzie jesiennej w LM zrobiła wyprzedaż swoich najlepszych piłkarzy. Ja LE traktuję jako przestrzeń do pokazania się naszych najlepszych piłkarzy w Europie, a to sprawi, że będziemy mogli ich sprzedawać za 5-7 mln euro tak jak Kuchenki moga teraz bez problemu opchnąć za taką sumkę Rudnieva. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
totalne brednie , pokaz mi kraj gdzie zespół odskoczył od stawki na kilka długości po awansie do LM , wcześniej będąc jednym z kilku czołowych klubów w swoim kraju . A fakt że mamy teraz duże stadiony sprawia że liga się wyrównuje , a odskoczenie któregość z zespołów jest tym mniej prawdopodobne . Inna sprawa gdyby to miało miejsce 10 lat temu . przykład Rumunii jest tutaj znamienny , dwa kluby nabiły punktów w rankingu dobrą grą w puefa , w LM pograła Steua , później drużyna Petrescu , teraz z kolei Otelul , nikt nie zachował monopolu , a co więcej drużyny po swoich sukcesach zaczeły dołować na razie wszystko zmierza na dobrej drodze , aby utrzymując poziom zdobyczy punktowych jak w tym i poprzednim sezonie , za 2-4 lata mieć możliwość wystawienie 2 drużyn w el . LM , a idąc dalej , mieć gwarantowane z urzędu jedno miejsce w LM . Wtedy zobaczymy walkę o mistrzostwo w na 200% .
logiczne że bez dobrej gry w lidze można zostac bez pucharów , ale jesli nadarza się szansa ugrać świetny wynik w europie to nie można zmarnować takiej szansy , druga taka może się nie powtórzyc przez długi czas ( i jak widzimy czekaliśmy na to 8 lat ) , mistrzostwo możemy mieć co roku |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mimo wszystko mysle że ciężko będzie utrzymać poziom na którym przez ostatnie dwa lata nasze drużyny grały w pucharach, zarówno Lech w ostatnim sezonie jak i Legia w tym awansowały do fazy grupowej przy OGROMNEJ dawce szczęścia, tylko my awansowaliśmy do LE poprzez niepowodzenie w eliminacjach LM. Natomiast biorąc pod uwage fakt że już niedługo drużyny zaczną grę od 2 rundy LE wątpię by w 4 rundzie eliminacji którakolwiek z nich wygrała i awansowała tylko i wyłącznie dzięki własnym wysokim umiejętnościom. Pozostaje liczyć jedynia na mistrza kraju któemu jeśli nie uda sie awansować do LM niech odpadnie chociaż w ostaniej rundzie żeby od razu trafił do fazy grupowej LE.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Swoją drogą amica może zarobić za sprzedaż Lewandowskiego i Rudneva mniej więcej tyle ile moglibyśmy zarobić za awans do LM i co, odskoczy od innych drużyn w lidze? Prawda jest taka, że same pieniądze nie spowodują, że klub wskoczy na poziom wyżej, a przynajmniej pieniądze takiego rzędu - co tu dużo mówić kilkanaście milionów euro to aktualnie w europejskim futbolu są grosze. Co innego gdy klub kupuje jakiś szejk i wkłada miliard E to już są spore pieniądze
Nie ma takich pieniędzy, których klubowe zarządy nie są w stanie przepierdzielić więc same pieniądze nie są najważniejsze, trzeba je jeszcze umieć mądrze wydawać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
@milansport
W polskim futbolu to wcale nie sa grosze a praktycznie roczny budzet!! Dlatego potrzebny jest prezes, ktory bedzie wiedzial co z nimi zrobic i dyr. sportowy ktory wie co robi. Oczywiscie ze nie kazda inwestycja sie uda (szkolka - dlugi plan; transfery - w wiekszosci krotkoplanowe), ale taki naklad "pieniedzy z nikad" (poniewaz zadna polska druzyna raczej nie ma ich w budzecie) moze zdzialac cuda! Potrzebny jest tylko ktos kto bedzie potrafil je pomnozyc! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
od kiedy sa w sprzedazy bilety na ten mecz ?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za to są bliscy pozyskania lepszych
http://sssl.wislalive.pl/ ![]() Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No tam widać że coś się dzieje. Przymiarki, wypożyczenia....
A w Wiśle jak to w Wiśle, zero konkretów a czas ucieka . Argumentu że mamy zajebisty sklad to ja nie kupuje, jeśli to straszak na Liege to tym bardziej . Za pół roku wypada pół składu z Bitonem na czele...jednak skoro wszyscy tacy zajebisci to zapewne dostaną nowe umowy i problem z głowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
niedoszły legionista Maor Buzaglo, a obecnie gracz Standardu nie zagra prawdopodobnie do końca sezonu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mozliwe, ze mecz ze Standardem zostanie przełozony - tak sugeruja belgijskie media. W dniu meczu ma byc okolo -25 stopni a jak jest powyzej -20 to UEFA moze zmienic date rozegrania meczu. Media naklaniaja do tego Standard, ktory jeszcze nie zgłosił do UEF-y o przełozenie terminu spotkania. Ciekawe czy posluchaja mediow i sie zdecydują na taki krok bo maja taka mozliwosc
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.02.2012 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i teraz wszyscy wracamy pamięcią do spotkania z Lazio....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|