The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 16:12
Żadnego ćwierćfinału nie czuć. Droga jest bardzo wyboista i daleka. Standard Liege, jak ktoś mądrze wcześniej wspomniał, w ostatnich sezonach prezentował się co najmniej solidnie. Niektórzy nie doceniają potencjału ligi belgijskiej, a fakty są takie, że z grup powychodziły 3 zespoły i wszystkie z pierwszych miejsc, z czego Liege i Anderlecht nie przegrały żadnego meczu, a Brugge w zaledwie jednym okazało się gorsze i wygrało grupę z Bragą - finalistą tych rozgrywek z minionego sezonu.

Kolejny nasz rywal, to właśnie albo wspomniane Brugge, albo Hanover, który wyszedł z grupy razem z Liege (istnieje więc pewne prawdopodobieństwo, że dojdzie do powtórki z fazy grupowej), no a wcześniej wyeliminował Sevillę, wygrywając z nią u siebie i remisując na wyjeździe. W Bundeslidze w tym sezonie wiedzie im się przeciętnie, aktualnie są na 8.miejscu, ale nie znaczy to, że należy ich w jakikolwiek sposób lekceważyć.

Nie zmienia to wszystko faktu, że trzeba wierzyć w awans, bo jest on możliwy, ale wymaga on wzmocnień, braku kontuzji kluczowych graczy i świetnego okresu przygotowawczego. W innym razie może się skończyć na wielkim huku tego balonika, który sami zaczynacie pompować, zupełnie niepotrzebnie, bo już (przy pomocy szczęścia) dokonaliśmy największego sukcesu od 2002/03, gdy klękały przed nami Schalke i Parma. Teraz nadarza się szansa na przeskoczenie tego poziomu, ale chłodna głowa to podstawa.

Nie będę ukrywał, że marzy mi się mecz 1/8 finału w Hanowerze. Raz, że duży ładny stadion; dwa, że stosunkowo blisko.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 16.12.2011 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.12.2011, 16:16
Cytat:
Cupiał musi wykupić Bitona i Nuneza
A co ma wykupienie Bitona i Nuneza do szans w lutowym meczu ze Standardem?
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.12.2011, 16:19
Wiecie co mnie najbardziej smieszy w tym temacie? Wypowiedzi co drugiego fachowca:

" taaaa, mamy szansę, ogromna szansę, losowanie szczęśliwe, tylko niepotrzebnie pompujecie balonik".

A co to jest innego, jak nie pompowanie balonika? buhahah
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.12.2011, 16:20
bodzioginter napisał(a):Wyświetl post
A jak juz ogolimy standard i hannover to co potem?
Wylaczymy Play-Station i pojdziemy spac.

Cytat:
Nie będę ukrywał, że marzy mi się ten ćwierćfinał w Hanowerze
Cwiercfinal w Hannoverze to moze i bedzie tylko nie wiem jaki maja w tym interes kibice Wisly. Ze Standardem gramy 1/16 potem 1/8. Do cwercfinalu sa 2 wygrane dwumecze. Moze skupmy sie narazie na Belgach.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.12.2011, 16:26
Na papierze takie drużyny jak Liege sa w naszym zasięgu. Tak samo wydawało się przed spotkaniami z APOELEM. Dlatego ja po prostu poczekam i zobacze co przeciwko nim zaprezentujemy
..
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.12.2011, 16:28
Ja pier/dolę my to mamy potencjał wyobraźni i tupetu. Jeszcze Liege nie padł z naszej gromowładnej ręki, choć drży już na kolanach błagając łaski ,a niektórzy już "ciekawe co po Hannoverze?". Dobre.... Przecież ci Belgowie to nie żadne ogóry... Wisła w tym dwumeczu ,u siebie jak i u nich, musi grać bardzo uważnie, solidnie ,szybko i z rozmachem. Momentami jesteśmy w stanie połączyć powyższe cztery elementy. Kluczem będzie skuteczność. Nadarzy się jedna /dwie sytuacje i trzeba to wykorzystać. Oni się tam pewnie mylić nie będą.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 16.12.2011, 16:35
nie wiem jak dla was ale dla mnie porownywanie sytuacji naszych rywali w 1/16 i ewentualnie w 1/8 finalu teraz nie ma zbyt wielkiego sensu bo do meczu zostalo jeszcze 2 miesiace a w tym czasie forma st. liege moze sie diametralnie zmienic i na prawde to nic nie wiadomo kto w jakiej formie bedzie ale wierze w dobre transfery i dobrze przepracowany okres przygotowawczy naszych pilkarzy i oczywiscie w awans
Ps. dzisiaj podobaly mi sie slowa wawrzyniaka ze liga powinna ruszac juz od stycznia i wtedy na pewno bylibysmy w lepszym rytmie meczowym niz na starcie w lutym ale i tak wierze w awans
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2011, 16:36
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Wylaczymy Play-Station i pojdziemy spac.

Cwiercfinal w Hannoverze to moze i bedzie tylko nie wiem jaki maja w tym interes kibice Wisly. Ze Standardem gramy 1/16 potem 1/8. Do cwercfinalu sa 2 wygrane dwumecze. Moze skupmy sie narazie na Belgach.
Ach, sory, rozpędziłem się i oczywiście miałem na myśli następny dwumecz.
Odpowiedz cytując
robsondinio
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 16.12.2011, 16:42
Witam

Nie da się ukryć że los był bardzo łaskawy a standard jest najsłabszym zespołem z belgijskich które były do wylosowania. Jednakże trzeba zachować zdrowy rozsądek i docenić rywala który bądz co badz wygrał grupe tracąc tylko jedną bramkę!nie poniósł porażki.

Zespoły z ligi Belgijskiej postrzegam jako ubogiego krewnego drużyn z ligi Holenderskiej.Organizacja gry na dobrym europejskim poziomie, technika też niczego sobie i odpowiednia materiał z którego mozna zrobić dobry zespół należy się szacunek temu zaspołowi ale nie ma czego się bać.

Jest to zespół do przejscia ale tylko wtedy gdy Wisła spełni kilka warunków:
-Wszyscy zdrowi
-jasna sytuacja z trenerem
-Indywidualności w takich meczach są bezcenni także mam nadzieje ze Małecki i Melikson zgraja tak jak potrafią
-Licze na to że nie zobacze już wiecej na boisku holenderskich trampkarzy
- najważniejsza rzecz bez której zaden polski klub nie ma szans na arenie miedzynarodowej serce i walka dla barw klubowych oraz organizacja kontrataku który trzeba trenować do upadłego na zgrupowaniach.
-Acha i bym zapomniał mam głęboką nadzieje żę moskal czy kto by to nie był trenerem, nie zrobi to co bakero z Lechem na wyjeździe gdy grali z bragą chcąc bronic za wszelką cene zaliczki.To było by sportowe harakiri.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2011, 17:09
Najgorsze co to lekceważenie rywala.Zdziwiłem się gdy na stronie głównej napisane jest że po meczach ze Standard jedziemy do Hannoweru lub Brugii,jakby to była oczywistość że przejdziemy tego rywala,a jeszcze niedawno baliśmy się Odense.Tymczasem tacy rzemieślnicy z Belgii grający z sercem i zaangażowaniem mogą się okazać dużo trudniejszym rywalem niż np Menchestery z Anglii traktujące LE jako kare i wystawiające do składu piąty garnitur aby jak najmniej przemęczyć się przed Premier Leagu i przygotowywaać się w spokoju do przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2011, 17:15
Niesamowite losowanie. Los oddał nam z nawiązką to, co w różnych okolicznościach zabrał Wiśle w poprzednich latach.

Trzeba zdawać sobie sprawę, że taki mimo wszystko łatwy (bo teoretycznie już "słabszych" rywali nie da się wylosować) układ gier zapewne nie trafi nam się już nigdy na podobnym poziomie rozgrywek. Może raz na 50 lat, albo i dłużej . Dlatego stoimy przed wielką, jednorazową szansą dojścia w LE nieprawdopodobnie wysoko.

Dlatego Cupial, "mając jaja", jeśli jeszcze choć trochę zależy mu emocjonalnie, tak również czysto po ludzku na niezwykłych osiągnięciach Wisły, powinien zrobić absolutnie wszystko, co tylko można by potężnie wzmocnić ten zespół i zagrać o "pełną pulę". Bo jeśli tego nie zrobimy i zmarnujemy nieprawdopodobną okazję stworzoną przez los, będziemy do końca życia bardzo żałować.

Nigdy poważne i liczne wzmocnienia nie były bardziej zasadne niż dziś. Dlatego apel do samej "góry": Dajmy Valcksowi środki na wykorzystanie tej szansy! .
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.12.2011, 17:19
Ta, Valckx zobaczy pieniądze, jak świnia niebo.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.12.2011, 17:25
Markus napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite losowanie. Los oddał nam z nawiązką to, co w różnych okolicznościach zabrał Wiśle w poprzednich latach.

Trzeba zdawać sobie sprawę, że taki mimo wszystko łatwy (bo teoretycznie już "słabszych" rywali nie da się wylosować) układ gier zapewne nie trafi nam się już nigdy na podobnym poziomie rozgrywek. Może raz na 50 lat, albo i dłużej . Dlatego stoimy przed wielką, jednorazową szansą dojścia w LE nieprawdopodobnie wysoko.

Dlatego Cupial, "mając jaja", jeśli jeszcze choć trochę zależy mu emocjonalnie, tak również czysto po ludzku na niezwykłych osiągnięciach Wisły, powinien zrobić absolutnie wszystko, co tylko można by potężnie wzmocnić ten zespół i zagrać o "pełną pulę". Bo jeśli tego nie zrobimy i zmarnujemy nieprawdopodobną okazję stworzoną przez los, będziemy do końca życia bardzo żałować.

Nigdy poważne i liczne wzmocnienia nie były bardziej zasadne niż dziś. Dlatego apel do samej "góry": Dajmy Valcksowi środki na wykorzystanie tej szansy! .
O "pełną pulę"? O Bukareszt?

To nie jest w stylu Cupiała , takie roztropne ruchy!!! On teraz pewnie myśli kogo mogę sprzedać, w końcu jesteśmy silni skoro awansowaliśmy. Komu komu bo idę domu!!! Melikson pierwszy... Jego menedżer lata jak sęp za ofertami...
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.12.2011, 17:25
Gratyfikacje finansowe, jakie UEFA wypłaci Wiśle:

640 tys. euro - za awans do fazy grupowej Ligi Europy
360 tys. euro - za rozegranie sześciu spotkań w fazie grupowej
(6 razy 60 tys. euro za każdy mecz) 140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z FC Fulham
140 tys. euro - za wyjazdowe zwycięstwo z Odense BK
140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z Twente Enschede
200 tys. euro - za awans do 1/16 finału

Dodatkowo krakowianie otrzymali 2,1 mln za udział w eliminacjach Ligi Mistrzów. W sumie mistrzowie Polski zainkasowali 3,7 mln euro!
Powód: onet.pl
Ostatnio edytowane przez mc-money : 16.12.2011 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.12.2011, 17:26
Z Apoelem wcale zle nie gralismy - w Belgii nie bedzie +40 i to juz jest jakis plus. Ale w tej fazie nie ma słabych druzyn wiec trzeba grac na 100%. Przeciwnik w Naszym zasiegu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:27
mc-money napisał(a):Wyświetl post
Gratyfikacje finansowe, jakie UEFA wypłaci Wiśle:

640 tys. euro - za awans do fazy grupowej Ligi Europy
360 tys. euro - za rozegranie sześciu spotkań w fazie grupowej
(6 razy 60 tys. euro za każdy mecz) 140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z FC Fulham
140 tys. euro - za wyjazdowe zwycięstwo z Odense BK
140 tys. euro - za domowe zwycięstwo z Twente Enschede
200 tys. euro - za awans do 1/16 finału

Dodatkowo krakowianie otrzymali 2,1 mln za udział w eliminacjach Ligi Mistrzów. W sumie mistrzowie Polski zainkasowali 3,7 mln euro!
A nie 2,1 mln Euro?Gdybyśmy Wisła awansowała do grupy dostała by 5 mln Euro.Łącznie za samą Cl wówczas Wisła zainkasowała by ponad 7 mln euro.

Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 16.12.2011, 17:28
Nie popadajmy w skrajnosci....Wylosowalismy St. Liege no i fajnie, bo to jeden ze slabszych zespolow ktore mogly nam sie trafic, ale mocniejszy od nas i tyle moze wystarczy.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.12.2011, 17:31
Przepraszam, jednak wp.pl
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

Tak. 2,1 mln euro
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.12.2011, 17:33
Ja tylko mam nadzieję, że UW zrobią jakaś oprawę z przekreślonym Che. Nie lubię lewackiej swołoczy. Wielbienie czerwonych morderców - blee.
Samo miasto Liege nawet fajne więc chętnie sobie przypomnę tamtejsze bary.
Sportowo do przejścia. Oczywiście bez zbędnej napinki bo jednak reprezentujemy polisz ekstraklasę czyli trzeci świat.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.12.2011, 17:36
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ta, Valckx zobaczy pieniądze, jak świnia niebo.
Cupiał osiągnął więcej niż Ty więc kalkulować potrafi dużo lepiej niż nasi netowi narzekacze, a ta metafora wybitnie nędzna jest .

Z punktu widzenia bossa ...jest interes do zrobienia, bo wiosną może nam sie narodzić drużyna, na którą czekamy od czasów pierwszego podejścia w Wiśle Kasperczaka .
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2011, 17:43
Ciekawa lektura
http://www.transfermarkt.co.uk/en/st...rein_3057.html
Zespół ten w ostatnim oknie transferowym sprzedał zawodników za ponad ... 25 mln euro !!

Ich najlepszy zawodnik
Mohamed Tchité został kupiony roktemu za bagatela ponad 3,5 mln euro!

Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:44
milosz napisał(a):Wyświetl post
Cupiał osiągnął więcej niż Ty więc kalkulować potrafi dużo lepiej niż nasi netowi narzekacze, a ta metafora wybitnie nędzna jest .

Z punktu widzenia bossa ...jest interes do zrobienia, bo wiosną może nam sie narodzić drużyna, na którą czekamy od czasów pierwszego podejścia w Wiśle Kasperczaka .
No to co, że osiągnął więcej niż ja?Osiągnął też więcej niz Balcerowicz,a czy to oznacza, że lepiej się zna na ekonomii?Gdyby kalkulował trochę lepiej i np nie sprzedawał Kosowskiego ,Uche LM to byłby nasz standard a nie niedoścignione marzenie.Już teraz pojawiają się głosy Valckx`a, że mamy bardzo silny skład na MP- a jak myślisz to realna ocena sytuacji kadrowej, czy kurtuazyjne robienie dobrej miny do złej gry?. Nie mozna też zapominać o tym, że w lecie konczą się kontrakty 8 kopaczy! Więc daruj sobie te pretensjonalne zdania.
Po prostu nauczony jestem doświadczeniem, że Cupiał zachowuję się nie racjonalnie i w najlepszym możliwym momencie na wzmocnienia sępi kasy WYGENEROWANEJ przez klub - nie tej z TF czy własnej.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.12.2011 o godz. 17:47.

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2011, 17:47
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa lektura
http://www.transfermarkt.co.uk/en/st...rein_3057.html
Zespół ten w ostatnim oknie transferowym sprzedał zawodników za ponad ... 25 mln euro !!

Ich najlepszy zawodnik
Mohamed Tchité został kupiony roktemu za bagatela ponad 3,5 mln euro!

Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro
Może nasi działacze otrzymując teraz te 3,7 miliona ojro i wezmą pod uwagę fakt że bez tych pieniędzy i tak by coś tam musieli kupić. To może chociaż połowę tej kwoty przeznaczą na wzmocnienia obrony i znalezienia drugiego Meliksona lub chociaż Ilieva.

Chciałbym żeby te transfery wyeliminowały słabe punkty. Bez tego sukcesu w europie nie będzie (Oczywiście większego, bo sukces już został osiągnięty, ale trzeba chociaż raz pójść za ciosem, bo gdy się nie prubuje, sukcesu się nie osiąga.) We środe nasi walczyli do końca i to się opłaciło
Odpowiedz cytując
MariuszM127
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 16.12.2011, 17:48
http://www.weszlo.com/news/8861-Valc...zeba_wzmocnien

No cóż, z takim podejściem nie widzę szans w tym dwumeczu...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:48
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Może nasi działacze otrzymując teraz te 3,7 miliona ojro i wezmą pod uwagę fakt że bez tych pieniędzy i tak by coś tam musieli kupić. To może chociaż połowę tej kwoty przeznaczą na wzmocnienia obrony i znalezienia drugiego Meliksona lub chociaż Ilieva.
Crash, odpowiedz sobie na pytanie, ile pieniędzy zostało reinwestowane po sprzedaniu Głowackiego, Marcelo, Baszczyńskiego Brożków.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:53
A odpowiedz sobie na pytanie ile Pan Cupiał wyłożył kasy na Wisłę od 1999 roku i ile zdobył z nią tytułów MP, a w raz nim ile dał Nam radości. Jakoś bardziej wierzę w rozsądek naszego bossa niż netowych facho(f)ców od wiecznego narzekania.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.12.2011, 17:58
anthony09 napisał(a):Wyświetl post

[/SIZE][/B]Klub ten jest dopiero na początku tworzenia swojej historii dlatego nie zdziwiłbym się gdyby teraz zakupili zawodników ze dwóch za 4-5 mln euro
czytam czytam i za cholere nie wiem jak mam rozumieć to co napisałeś?

I nie wiem jak w ogole można pisać że klub SL jest w Naszym zasięgu ? Każda losowana dziś (no może prócz (L)) drużyna jest zespołem od Nas lepszym. Awansowaliśmy z trudnej grupy cudem, bo przeciwnicy wyłożyli lachę na niektóre spotkania i kombinowali.
Ale w dwumeczu już nikt se jaj robił nie będzie. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą a my podejdziemy z zębem. Bo jeśli My podejdziemy Liege z myślą że jakoś to będzie, to dostaniemy gładkie 3-0 i będzie po ptokach.
Ciekawe też jak będzie prezentowała się kadra w Lutym, piłkarze ktorym koncza sie umowy z czerwcu już w zimie mogą odlecieć do innego klubu, a zarejestrować nowych to można 2 czy 3, ale nie więcej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2011, 18:01
milosz napisał(a):Wyświetl post
A odpowiedz sobie na pytanie ile Pan Cupiał wyłożył kasy na Wisłę od 1999 roku i ile zdobył z nią tytułów MP, a w raz nim ile dał Nam radości. Jakoś bardziej wierzę w rozsądek naszego bossa niż netowych facho(f)ców od wiecznego narzekania.
Cupiał to nie jest studia bez dna i jego sponsorowanie też kiedyś musi się skończyć o ile się już jakiś czas temu nie skończyło, a teraz jesteśmy już samofinansującym się zespołem, a Cupiał kupuje jedynie reklamę Tele-Foniki za 5 mln złotych.
Weszliśmy w etap gdzie jakikolwiek remis można wziąć w ciemno, a o wygraną należy się modlić, bo chociaż Standard Liege nie jest jakimś Atletico itp. ale tutaj należy zadać pytanie czy my mamy jakikolwiek powód/zawodników aby myśleć pozytywnie
Nasza wygrana z Standardem Liege może być równie taką sensacją jak Legi ze Spartakiem ale naszczęście nie takie sensację w futbolu się zdarzały ale gdy czytam że mamy 55% szans na zwycięstwo to boli mnie głowa od tego jaki poziom intelektualny ma tworzący taki artykuł dziennikarz ;]

do szprotson:
Jeżeli nie zrozumiałeś to zapewne napisałem zbyt zawile ale postaram się rozjaśnić, iż Standard nie odnosił wcześniej jakiś większych sukcesów w Europie bodajże, dopiero 2 lata temu dostał się do Ćwierćfinału LE, teraz chcą zapewne postawić kolejny kroczek na przód i kolejny ćwierćfinał nie zdziwiłby ich zbytnio.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 16.12.2011 o godz. 18:08.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
.. Może i uda Nam sie wyeliminowac takiego przeciwnika, ale wtedy jak Oni nas zlekceważą .
Czyli powrót starej bajki naszych netowych gęgaczy ... że jak Wisła wygrywa to tylko fartem albo jak ją rywal zlekceważy ....hahahaha co za żenada .
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.12.2011 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.12.2011, 18:04
warto dodać że w tamtym sezonie bronił u nich Blazic, ten Blazic co miał iść do nas
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów