|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ale pisząc już całkiem poważnie to liczę, że do Krakowa w zimie trafi Bernard Mendy z Odense
) Ten piłkarz ma jeszcze kilka dobrych sezonów grania przed sobą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
z tego co wymieniłeś brałbym tylko Dudu. Do tego Makowie, Etien Velikonja i Maxime Lestienne.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
proponuj Jarosława Fojuta. Ostoja lidera ekstraklasy. A takze mysle ze mozna by bylo wyciagnac Pawłowskiego z Zagłębia , Traore z Lechi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
Lewy obrońca, prawy stoper i lewoskrzydłowy. Te pozycje są najgorzej obsadzone.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
, Jovanovic to dla mnie prawy obrońca, Czekaj - niedoświadczony i kontuzjowany. Zostaje Chavez, który grał ostatnio na lewym stoperze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
ale dobra... małymi kroczkami. tak jest Jaliens...wiadomo, źle idzie w Wiśle temu prawemu stoperowi. Czekaj, gdyby był zdrowy to by grał jako podstawowy prawy stoper (wygryzł Jaliensa i w ostatnim meczu nie grał mimo że już się wyleczył bo trener woli dmuchać na zimne...) Chavez... ten prawy stoper ostatnio musiał z konieczności grać na lewym stoperze, ponieważ kontuzjowany był jedyny w naszym składzie lewy stoper Bunoza. Jovanovic owszem w Wiśle gra jako prawy obrońca... ale w przypadku plagi kontuzji jaką ostatnio mogliśmy zaobserwować musiał grać jako prawy stoper... łatwiej nie potrafię... mam nadzieje że teraz zrozumiałeś. dalej uważasz że bardziej przydałby się prawy stoper... bardziej niż lewy |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Brać go, przy tym wzroście zmieści się w kostium Smoka Wawelskiego. |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ja tam ciągle jestem za Delevem. Nie wiem co się tam z nim dzieje ostatnio ale w poprzednim okienku było o nim głośno i z tego co widziałem to dobry
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wisła ma naprawdę szansę na dobre mecze w Lidze Europejskiej. Standard Liège jest absolutnie w zasięgu Wisły. Ale wiadomo potrzebne są dwa, trzy solidne wzmocnienia. Trzeba się z tym też liczyć, że ktoś może odejść w zimie.
W tej chwili najwięcej problemów jest w obronie. Co widać po ostatnich meczach. Ale nie ma takiej znów dużej tragedii. Na lewej obronie z powodzeniem może grać Núñez, Bunoza powinien częściej wychodzić w pierwszym składzie, bardzo dobrym graczem to nigdy nie będzie ale ma potencjał na solidnego rzemieślnika. A Jovanović na prawej obronie to piłkarz na lata. Moim zdaniem w tej chwili w Wiśle potrzebny jest najbardziej solidny środkowy obrońca, którzy będzie zmiennikiem Chaveza i Czekaja. A z Jaliensem trzeba się w zimie pożegnać i zastąpić go piłkarzem z dużym międzynarodowym doświadczeniem. Nie ma tu co żałować grosza. Trzeba się też rozglądać za lewym obrońcą. Ale jak napisałem wyżej myślę, że na tej pozycji z powodzeniem może grać Núñez. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Na puchary chciałbym widzieć to tak:
Bramka: Pareiko (pewniak na ten sezon, na przyszły koniecznie przedłużyć kontrakt, aby rywalizował z równorzędnym ~10 lat młodszym bramkarzem - postarać się ściągnąć już teraz!) Prawa obrona: Jovanović (ofensywny prawy obrońca, bardzo dobrze rokuje na przyszłość, jasny punkt naszej defensywy) Środek obrony: Czekaj (warto go ogrywać, nie jest gorszy od pozostałych środkowych obrońców, a co najważniejsze ma największą szansę na rozwój piłkarski, do tego jest WYCHOWANKIEM, należy mu się poważna szansa!) i TRANSFER (doświadczony, ale nie za stary partner dla Czekaja, przy którym nabywał doświadczenia jak niegdyś Marcelo przy Głowackim) Lewa obrona: Nunez (dajmy mu szansę na tej pozycji, mimo wszystko ściągnijmy również dobrego lewego obrońcę) Defensywny pomocnik: Wilk (mimo, że zdarzają mu się błędy jego gra dużo nam daje, poprawi mankamenty i będziemy mieli drugiego Sobola) Środkowy pomocnik: TRANSFER (kreatywny środkowy pomocnik, mający zadania defensywne i ofensywne) Ofensywny pomocnik: Garguła (jeżeli następna runda ma wyglądać jak jego dwa ostatnie mecze to jest idealny zawodnik na tej pozycji, jednak musi grać regularnie) Prawy skrzydłowy: Małecki (musi jednak widzieć kolegów!) Napastnik: Biton Lewy skrzydłowy: Melikson (jego szybkość, dynamikę i inteligencję będzie najlepiej wykorzystać na lewym skrzydle; płynna wymienność pozycji z Gargułą) Do tego silna ławka: NOWY BRAMKARZ Iliev (na ostatnie 30 minut jest idealny na skrzydło), Boguski (są małe sygnały, że może powrócić do wysokiej dyspozycji, wtedy może być naszym dżokerem) Genkov (wymiennie z Bitonem, w zależności od przeciwnika) Bunoza (jako rezerwowy stoper) Chrapek (tak, ten wypożyczony Chrapek, na ławce musi się znaleźć miejsce dla perspektywicznego gracza) Jirsak (mimo niestabilnej formy to zawodnik, który potrafi zagrać dokładną prostopadłą piłkę, dośrodkować, uderzyć z dystansu) Sobolewski (serce zespołu) No i wypożyczyć Bruda... |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Moglibyśmy wyciągnąc tego piłkarza kopnoł troszkę piłki w poważnych klubach europejskich został jednym z ostatnich wartosciowych piłkarzy ze Politechniki a że grają w 2 lidze to cene można zbic do skali przyzwoitosci http://www.transfermarkt.de/de/laszl...ler_33622.html
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Złota zasada, każdego trenera jest taka, że musi mieć dwóch równorzędnych piłkarzy na każdą pozycję. Trochę się powtarzam ale dla porządku pozwolę sobie napisać jeszcze parę zdań na temat wiślackiej obrony.
Prawa Obrona: Marko Jovanović (23 l.) – zawodnik na lata ma długi kontrakt. Jeśli się rozwinie i okrzepnie to będzie z niego duży pożytek. A w perspektywie można będzie na nim zarobić. Michael Lamey (32 l.) – To był przyzwoity transfer. Lamey jest solidnym zawodnikiem ale najlepsze lata ma już za sobą. Dlatego trzeba już teraz szukać prawego obrońcy. Najlepiej dołączyć do zespołu jakiegoś juniora niech się ogrywa. Środek Obrony Osman Chávez (27 l.) – ma długi kontrakt. Można uznać, że przez trzy najbliższe lata będzie ostoją krakowskiego zespołu. Michał Czekaj (19 l.) – naturalny zmiennik Chaveza i nadzieje Wisły. Jak się rozwinie w przyszłości. Oto zagadka Kew Jaliens (33 l.) – wiadomo nie spełnia oczekiwań. W zimie powinien odejść a na jego miejsce powinien przyjść solidny stoper o dużych umiejętnościach i dużym doświadczeniu. == Júnior Díaz (28 l.) – no jaki jest Diaz to wszyscy wiedzą. Ale razem z Chavezem póki co mogą pełnić rolę dwójki stoperów. Inna sprawa, że i na tej pozycji przydałoby się jakieś wzmocnienie. Gordan Bunoza (23 l.) – Gordan mam wrażenie jest w Wiśle trochę niedocenianym zawodnikiem. Jak trochę okrzepnie to będzie z niego pożytek. Lewa Obrona: Gervasio Núñez (23.l) – Tak jak już wyżej było napisane. Na lewej obronie z powodzeniem może grać Núñez. Bo właściwie dlaczego nie? Ma do tego absolutnie wszystkie predyspozycje. Dragan Palić (28.l.) – Miał być gwiazdą a jest rozczarowaniem. Ale też może pełnić rolę solidnego zmiennika. Inna sprawa, że warto zacząć się rozglądać za solidnym lewym obrońcą. Bo coś mi mówi w kościach, że Palić długo już w Krakowie nie zagrzeje miejsca. Oczywiście na wypożyczeniu są jeszcze Mateusz Kowalski i Łukasz Burliga. Tak więc w zimie Wisła powinna sprowadzić środkowego obrońcę, który zastąpi Jaliensa a także lewego obrońcę, który będzie mógł zastąpić Palića albo Núñez. Można też pomyśleć o tym aby do pierwszego składu na stałe dołączyć jakiegoś juniora na pozycji prawego obrońcy. Powód: .
Ostatnio edytowane przez emilkowalski : 16.12.2011 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Wzmocien bym poszukał za Kirma,Jirsaka i Jaliensa. Kierunek poszukiwań ? Rezerwy jakiegoś mocnego klubu np.Bayernu Monachium.Oczywiście gracze max 23 letni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.12.2011 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przygotujcie sie na atomowe finansowe uderzenie Cupiala.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/daan-...ler_30553.html
http://www.transfermarkt.co.uk/en/lu...ler_73623.html Dwa transfery, które mogłyby załatwić nasze problemu w obronie, i Czekaj miał by od kogo się uczyć, i nie trzeba by było ściągać DP bo Nunez dalej by tam grał, a na LO był by zawodnik z prawdziwego zdarzenia. Więcej transferów nam nie potrzeba. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Gdyby to ode mnie zależało to ja bym zrobił takie transfery:
Kupić: Adam Danch (Górnik) (24 l.) http://www.transfermarkt.de/de/adam-...ler_48337.html Bernard Mendy (Odense) (30 l.) http://www.transfermarkt.de/de/berna...eler_3707.html Sprzedać: Kew Jaliens (33 l.) http://www.transfermarkt.de/de/kew-j...eler_4560.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|