|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ale podobno ma jakiś zapis, że Śląsk może ten kontrakt automatycznie przedłużyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przecież Celeban to bardzo przeciętny piłkarz... Ma rundę życia i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
tak BUNOZA
|
|
|
|
Guest
|
|
Jest chciwy na kasę (pewnie możemy mu dać trochę więcej) czy woli powalczyć/zdobyć MP 2012? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zasugerowałem się tym, że... z Nalepą tworzyli parę stoperów. Mój błąd. Sorry ^^ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale Celeban jest przechujowy
no chyba ze chcemy budować drużynę na 8-10 plac która może jakimś cudem zakwalifikuje się do pucharów. To wtedy Tak dla Celebana, Nawałki czy kogo tam chcecie. "Dla mnie jeden z najlepszych obrońców w naszej lidze, do tego bramkostrzelny,w miarę młody, no i Polak co też dla wielu ma olbrzymie znaczenie... czego chcieć więcej?" To jest dobre, 85 rocznik w miare młody.hehe. W .... w miare młody, jakby był dobry w tym wieku grałby za granicą. A jego ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Widzę, że z rozpaczy niektórzy zaczynają odjeżdżać?. Niech coś zrobią żeby wzmocnić ten skład ale żeby Celeban?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
hahah, nie moge, Nakoulma zagrał 2 dobre mecze i 3/4 forum chciało go zakontraktować, Celeban - kluczowy obrońca lidera ekstraklasy już się nie nadaje. Dobrze, że Czarek Wilk został zakontrakowany szybko i sprawnie bo pewnie jak by spekulowano o tym pół roku przed transferem to Wilk by dostał na tym forum opinie łamagi, a szefostwo klubu byłoby zbesztane za kupowanie szrotu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wilkowi nie mozna odmowic ambicji.
Chlopak biega za dwoch, walczy, nie poddaje sie, daje siebie wszystko ale jednak to nie jest poziom Radka Sobolewskiego, niestety Czarek ma problemy z gra do przodu, nawet kiedys chyba Maaskant wspominal ze pracuje z nim na treningach nad tym elementem. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hahah, no nie wiem co brałeś, ale musi dobrze kopać. Widać, że wyznajesz teorie, co z zagranicy to lepsze bo nie polskie. Dzięki, że uświadomiłeś mi, że Wilk to ligowy średniak. Teraz tylko nadzieja w Moskalu aż go w końcu odstawi od gry i może przestaniemy tracić tyle bramek.. Jirsak czeka w gotowości @mitmichael Łał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wracając do tematu Celebana, to i tak u nas nie zagra, bo pewnie dostanie dobre oferty z zagranicy, a jeśli będzie chciał zostać w Polsce to nie sądzę, że będzie chciał odejść ze Śląska, który jest wyżej w tabeli (no chyba, że ich miniemy ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
hmm
pierwsze co mi przyszło na myśl to 1 badz 2 bramki gdy C.W dostaje piłke przy naszej 16nastece i źle zagrywa do boku z czego dostajemy bramę porównanie obroncy bocznego do def. pomocnika tez jest bez sensu. No ale skoro taki Celeban mocny, to czemu w ostatnim spotkaniu ŁKS jechał z nimi jak z frajerami i tylko przez indolencję strzelecką nie wygrał tego spotkania? Jak w meczu z Wisła zaprezentował sie Celeban? Skoro "ktoś" widziałby go w Naszej druzynie to znaczy ze był lepszy niż Lamey oraz to że nasz lewy pomocnik w tym meczu nie istniał?A czy na tej stronie niezłego meczu nie rozegrał Ivica na społke z ...Rafałem Boguskim ? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...__Boguski.html Celeban to jest ten obok którego piłke posyła...nasz słaby pomocnik obrońca Paljic. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Siłą Sląska nie są pojedyńczy zawodnicy tylko kolektyw i wyrównana kadra. Tam jak wypada 3 zawodników pierwszego składu - wchodzi trójka bez zmniejszania wartości zespołu.
Niestety z tego nie można wnosić, że pojedyńczo każdy z zawdoników jest bardzo wartościowy - niestety Śląsk to jest zwarta drużyna 18 średniaków - którzy grają zespołowo. Jedynymi wyróżniającymi się zawodnikiami są oczywiście Mila i Kaźmierczak, no i ponad przeciętność wykraczają bramkarze - ze wskazaniem jednak na Gikiewicza (który był przecież brany pod uwagę przez Wisłe, jakieś 2 lata temu). Reszta to zwykli rzemieślnicy i średniacy, również Celeban, którego obserwuję od zeszłej rundy - w pucharach grał słabo, w lidze w części meczów grał na przyzowitym poziomie, ale w niektórych niestety prezentował się słabo. Celeban de facto to przy dobrzej grze najwyżej półka Lameya, ale z drugiej strony jego zarobki w Śląsku to max 1/3 zarobków Lameya w WIśle. Przed Śląskiem zaczyna się dosyć poważna sytuacja, gdyz zawodnicy byli zatrudniani na niespecjalnie wysokich kontraktach, i Śląsk mógł sobie pozwolić na dosyć szeroką kadrę zespołu. Kontrakty się powoli kończą i nowe trzeba podpisywać już nie z zawodnikami beniaminka, ale wicemistrzami Polski i mistrzami jesieni. Poziom kontraktów w Śląsku nie osiągnął nawet dla Mili 200 tys. euro, aby zatrzymać zawodników Śląsk będzie musiał im zaoferować więcej niż mają dotychczas, a mityczna galeria handlowa napędzająca poziom budżetu Śląska nie powstanie, wiec pozostaje liczyć na zwiększenie budżetu dzięki wpływom od kibiców..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Rano w radiu słyszałem, ze Gornik Zabrze wystawił wszystkich pilkarzy na liste transferową - moze by sie skupic na paru pilkarzach? Pierwsze co sie niesie na usta to Skorupski
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Z tego co mi się wydaje na grze w europejskich pucharach i klauzuli za Uche zarobiliśmy ponad 5 mln euro! Któraś z gazet napisała że jest to największa kwota jaką Wisła zarobiła za grę w Europie od czasów przejęcia klubu przez Cupiała. Gdyby pan Cupiał chociaż połowę wyłożył na transfery i sprowadził najlepszych piłkarzy ekstraklasy oczywiście oprócz piłkarzy Legii i Lecha. Z innych klubów też mogło by być trudno ale warto spróbować. moje kandydatury to: Małkowski i Traore z Lechii, Modelski z Bełchatowa, Skorupski i Nakoulma z Górnika, Kupisz z Jagielloni, Dudu z Widzewa, Zieńczuk Jankowski i Piech z Ruchu, Jodłowiec z Poloni oraz Celeban Mila Każmierczak i Sobota. Oczywiście nie ściągnęlibyśmy ic wszystkich ale jest to lista piłkarzy wyróżniających się w lidze. Gdyby paru z tych piłkarzy do nas przyszło moglibyśmy jeszcze wygrać ligę i pobawić się nieżle w LM czego sobie i wszystkim kibicom Wisły życzę. WIELKA WISŁA KRAKÓW DUMĄ POLSKI!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Arboleda podobno odchodzi z Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mowisz w formie ciekawostki?. Bo chyba nie w kontekscie wzmocnienia?.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |