The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2011, 17:53
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chciałbym, aby w tej kwestii Cupiał choć raz zachował się w pełni profesjonalnie i zatrudnił w Wiśle znanego fachowca z nazwiskiem i jakimś dorobkiem, wraz z całym jego zagranicznym sztabem (czyli z asystentem, pracującym na zachodzie fizjologiem itd, a nie na zasadzie dodawania go do będących aktualnie w klubie szkoleniowców typu Moskala, Kulawika i Bahra.
Tak i cały ten zagraniczny sztab naściąga swoich rodaków i będziesz miał kolejne zatrzęsienie drogiego emerytowanego szrotu. Chyba nie o to chodzi?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.12.2011, 18:01
Rinah jest fanem emerytowanych czarnoskórych holendrów

Nam potrzeba nie trenera a tresera do tego naszego cyrku stranierosów. Najlepiej żeby władał tak 15 językami, miał świetny PR i młodzież "rozumiejąca" nowoczesny futbol będzie szczęśliwa

A na poważnie - wolałbym trenera bardziej na dorobku, głodnego wilka niż zblazowanego trenera z wielkim nazwiskiem. Dla takiego Petrescu Wisła to szansa, dla takiego Benhakera Wisła byłaby sanatorium. Tak jak Jaliens a Melikson. Melikson gra bo ma nadzieję że dzięki dobrej grze trafi do lepszej ligi, Jaliens zna już te lepsze ligi... i dogrywa u nas ostatki.

Oczywiści może być Hidding, ale mówimy o naszej półce. Wtedy mimo wszystko zawsze będzie ktoś mniej znany u nas.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.12.2011, 19:25
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Tak i cały ten zagraniczny sztab naściąga swoich rodaków i będziesz miał kolejne zatrzęsienie drogiego emerytowanego szrotu. Chyba nie o to chodzi?
A kto Ci to powiedział?

Zagraniczny trener wraz ze sztabem przyszedłby po to, by wreszcie u nas było normalnie. By nauczyć czegoś istotnego obecnych zawodników, usprawnić system szkolenia, podnieść jakość drużyny, gry, zapełnić stadion, a nie po to, by ściągać tu szrot.

Szokujące jest to forum. Właśnie się tu dowiaduję, że im lepszy i bardziej "sprawdzony" trener, tym gorzej, tym więcej szrotu. Byleby tylko został Moskal. Rany boskie...

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Rinah jest fanem emerytowanych czarnoskórych holendrów
Nie. Rinah jest fanem dobrych trenerów i wartościowych zawodników. Profesjonalnego klubu i rozwiązań, zdrowej kadry i nowoczesnego systemu szkolenia, a nie forowania rodaków o wątpliwych kompetencjach i umiejętnościah.

Wiem, że dla Ciebie to nienormalne. Trudno. Współczuję.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 10.12.2011 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 10.12.2011, 19:50

Nie. Rinah jest fanem dobrych trenerów i wartościowych zawodników. Profesjonalnego klubu i rozwiązań, zdrowej kadry i nowoczesnego systemu szkolenia.
Rinach jesteś ideolog gawędziarz. W dodatku przeświadczony że jako jedyny poznałeś prawdę. Inni błądzą

Każdy jest fanem profesjonalnych piłkarzy, klubu, szkolenia itd. Tylko kasy nie mamy i jakoś tak wychodzi że mamy szrot. Zamiast dobrego obrońce mamy Jaliensa czy Lamey.

Ty - gawędziarz powiedz lepiej jak bez kasy zrobić taką Barcelonę albo MC? Jak podasz odpowiedź - to od razu opatentuj - pół Europy kupi od ciebie licencje.

Różnica jest tak że jak nasze szroty mają się kopać po głowach - to ja wolę Polaków. Ty wolisz płacić holenderskim powolnym murzynom. Wiec nie rób z siebie mądrzejszego niż jesteś. Bo daleko nam do profesjonalizmu do czasu kiedy będziemy kupować takie zagraniczne szroty jakie obecnie kupujemy. Upss kasy nie mamy, zapomniałem.

Bo jak kiedyś pisałem - albo mamy profesjonalny klub (a to kosztuje grube miliony euro) i wtedy dla mnie jest OK albo wole klub bez zadęcia ale z Polakami w składzie.

A u nas sprzedajemy kit łosiom takim jak ty - cieszysz się bo zobaczysz paru murzynów i myślisz że mamy gwiazdy jak w Arsenalu

Nic z tego. Daleko nam do profesjonalizmu. I twoje wymądrzanie tego nie zmieni.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.12.2011, 20:23
Ogryzek,
Lubiłem czytać Twoje posty, ale ostatnimi czasy zaczynasz przeginać. Nie wiem, może masz złu okres, ale czytanie Ciebie zaczyna przypominać drogę przez mękę.
Jaka Barcelona, jaki MC? Po co takie przykłady skoro wiadomo, że nigdy się nie zbliżymy do tych klubów?
Może podaj przykłady klubów o zbliżonym do nas budżecie, które awansowały do LM?
Poza tym cały czas jedziesz na Lamey`u i Jaliensie a przypomnę Ci, że mieliśmy i mamy obcokrajowców, którzy są na prawdę świetni jak na nasze warunki.
Kalu Uche?
Marcelo?
Paulista?
Melikson?
Jovanovic?
Mijajlovic?
Genkov?
Iliev?

Jeszcze pary by się znalazło...
To tylko w Wiśle. A w innych klubach?
Rudnevs, Stilic, Arboleda?
Jez?
Ljuboja?
Traore?
A myślisz, że taki Saidi by się u nas nie sprawdził?

Można ściągać obcokrajowców, ale dobrych. Ogarnij się Stary...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Stary 10.12.2011, 20:43
Rinach jesteś ideolog gawędziarz. W dodatku przeświadczony że jako jedyny poznałeś prawdę. Inni błądzą

Każdy jest fanem profesjonalnych piłkarzy, klubu, szkolenia itd. Tylko kasy nie mamy i jakoś tak wychodzi że mamy szrot. Zamiast dobrego obrońce mamy Jaliensa czy Lamey.

Ty - gawędziarz powiedz lepiej jak bez kasy zrobić taką Barcelonę albo MC? Jak podasz odpowiedź - to od razu opatentuj - pół Europy kupi od ciebie licencje.

Różnica jest tak że jak nasze szroty mają się kopać po głowach - to ja wolę Polaków. Ty wolisz płacić holenderskim powolnym murzynom. Wiec nie rób z siebie mądrzejszego niż jesteś. Bo daleko nam do profesjonalizmu do czasu kiedy będziemy kupować takie zagraniczne szroty jakie obecnie kupujemy. Upss kasy nie mamy, zapomniałem.

Bo jak kiedyś pisałem - albo mamy profesjonalny klub (a to kosztuje grube miliony euro) i wtedy dla mnie jest OK albo wole klub bez zadęcia ale z Polakami w składzie.

A u nas sprzedajemy kit łosiom takim jak ty - cieszysz się bo zobaczysz paru murzynów i myślisz że mamy gwiazdy jak w Arsenalu

Nic z tego. Daleko nam do profesjonalizmu. I twoje wymądrzanie tego nie zmieni.
Żałosny tekst. Ja się nie wymądrzam ani nie mówię nic nowego, co wymaga opatentowania. Mówię o rozwiązaniach, które od dawna obowiązują z powodzeniem w całym cywilizowanym świecie. To Ty masz problem z liczbą obcokrajowców, a nie ja, czy czołowe kluby bogatych i biedniejszych lig. To dla Ciebie każdy obcokrajowiec musi być ociężałym, emerytowanym Murzynem, a nie dla mnie, ani nie dla każdego normalnego klubu, trenera, dyrektora sportowego i prezesa. To Ty cały czas na siłe próbujesz zrównywać zagraniczny rynek piłkarski do polskiego szrotu, byy opowiadać brednie, że lepsze polskie dziadostwo niż polowanie na wymienionych przez Willowa zawodników, których wcale nie jest tak mało. I którzy wcale nie są nieosiągalni finansowo dla polskich klubów. Oby było ich w naszej lidze i w Wiśle jak najwięcej, kosztem ustępujących im polskich zawodników.

Nie stać nas przede wszystkim na przepłaconych i słabych młodych polskich kopaczy czy trenerów, którzy znów poprowadzą Wisłę do nowych Lewadii i Karabachów.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 10.12.2011 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 10.12.2011, 22:06
Żałosny tekst.
Nie stać nas przede wszystkim na przepłaconych i słabych młodych polskich kopaczy czy trenerów,
Żałosny tekst

Mówmy o faktach.
W Wiśle jedynym przepłacanym Polakiem jest Garguła. Inni albo są słabi/młodzi i biorą grosze, albo jak Wilk/Małecki/Sobolewski zarabiają w swoim koszyku adekwatnie do umiejetności (ale nie najwiecej w zespole). Na ten moment mamy dużo więcej przepłaconych stranierosów którzy jak Jaliens czy Lamey nie powinni zarabiać nawet połowy w stosunku do tego co dają drużynie. Nikt nie wypomina zarobków Meliksona czy Pareiko.

Jak będą panie mądralo takie cuda na kiju o których piszesz nie będzie problemu. Na ten moment nie słabi Polacy są problemem, których jest mało i w większości zarabiają grosze (Czekaj, Brud) ale przepłacone stranierosy. Gdzie ten profesjonalizm ja się pytam?

Jak na razie to twoje teksty są na poziomie tuby propagandowej Basałaja. Nic więcej.

Jeśli nas nie stać na młodych Polaków to tym bardziej nas nie stać na nic nie dających stranierosów jak Jaliens a zarabiajacych każdy 20 razy więcej niż Brud czy Czekaj.

willow napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek,
Lubiłem czytać Twoje posty, ale ostatnimi czasy zaczynasz przeginać. Nie wiem, może masz złu okres, ale czytanie Ciebie zaczyna przypominać drogę przez mękę.
Jaka Barcelona, jaki MC? Po co takie przykłady skoro wiadomo, że nigdy się nie zbliżymy do tych klubów?
Może podaj przykłady klubów o zbliżonym do nas budżecie, które awansowały do LM?
Poza tym cały czas jedziesz na Lamey`u i Jaliensie a przypomnę Ci, że mieliśmy i mamy obcokrajowców, którzy są na prawdę świetni jak na nasze warunki.
Kalu Uche?
Marcelo?
Paulista?
Melikson?
Jovanovic?
Mijajlovic?
Genkov?
Iliev?

Jeszcze pary by się znalazło...
To tylko w Wiśle. A w innych klubach?
Rudnevs, Stilic, Arboleda?
Jez?
Ljuboja?
Traore?
A myślisz, że taki Saidi by się u nas nie sprawdził?

Można ściągać obcokrajowców, ale dobrych. Ogarnij się Stary...
Wybacz willow - ale nie czytaj jak cię boli

Chyba nie bardzo wiesz o czym piszę. Mnie nie przeszkadzają dobrzy obcorajowcy którzy są lepsi od rodzimych piłkarzy.

Mnie przeszkadza słaby zagraniczny szrot zarabiający krocie - po czym czytam takiego Rinaha który jak kataryna powtarza - każdy Polak słaby, każdy Polak przepłacony, każdy Polak zły - (jak GW za przeproszeniem). Mimo że w naszym wypadku (Wisły) góra połowa obcokrajowców (góra) jest lepsza od rodzimych kopaczy. Do tego wbrew propagandzie Rinaha nie Polacy zarabiają najwięcej w Wiśle. Tym bardziej młodzi jak Czekaj.

O tym piszę.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.12.2011 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2011, 22:29
Wybacz willow - ale nie czytaj jak cię boli

Chyba nie bardzo wiesz o czym piszę. Mnie nie przeszkadzają dobrzy obcorajowcy którzy są lepsi od rodzimych piłkarzy.

Mnie przeszkadza słaby zagraniczny szrot zarabiający krocie - po czym czytam takiego Rinaha który jak kataryna powtarza - każdy Polak słaby, każdy Polak przepłacony, każdy Polak zły - (jak GW za przeproszeniem). Mimo że w naszym wypadku (Wisły) góra połowa obcokrajowców (góra) jest lepsza od rodzimych kopaczy. Do tego wbrew propagandzie Rinaha nie Polacy zarabiają najwięcej w Wiśle. Tym bardziej młodzi jak Czekaj.

O tym piszę.
Ogryzek, wybacz, ale nie czytaj jak Cie boli.
Rinah pisze cały czas, że
Cytat:
jest fanem dobrych trenerów i wartościowych zawodników. Profesjonalnego klubu i rozwiązań, zdrowej kadry i nowoczesnego systemu szkolenia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2011, 23:01

Mnie przeszkadza słaby zagraniczny szrot zarabiający krocie

A Polski szrot zarabiający krocie Ci odpowiada?

Po każdej ligowej kolejce robię sobie 2-3 dni wolnego od forum, bo i tak, mimo zmieniających się nicków treść jest zawsze taka sama:
- po zwycięstwie, szał radości i noszenie na rękach piłkarzy i trenera
- po porażce, wołanie o rewolucje w klubie.

Czy Wam się to naprawdę nie nudzi?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.12.2011, 23:43
Bo to wszystko - z małymi wyjątkami - transfery za darmo, albo gdzies po omacku trafione, jak ślepej kurze ziarno Nie ma co oczekiwać cudów.
Wyciagajmy za dobre pieniądze tych obcokrajowców to i lista się wydłuży,
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.12.2011 o godz. 23:46.
..
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 10.12.2011, 23:44
Kalu Uche?
Marcelo?
Paulista?
Melikson?
Jovanovic?
Mijajlovic?
Genkov?
Iliev?
Kalu Uche - Ok , gwiazda
Marcelo - Ok, gwiazda
Paulista - Solidny zmiennik, nic nadzwyczajnego
Melikson - Ok, gwiazda
Jovanovic - 2 dobre mecze w sezonie, troche mało by nazwać go świetnym transferem
Mijajlovic - Może 3 mecze dobre w całej karierze w Wiśle, troche mało. Może nosić buty za Stolarczykiem.
Genkov - Raczysz żartować, w czym on jest lepszy od Franka, Żurawia czy chociażby Brożka?
Iliev - Dużo wiatru, niewiele korzyści, ale może się nauczy celnie dośrodkowywać , czy strzeli bramkę w lidze. Jak na razie typ zawodnika "wpuść wariata, niech sobie polata" choć technikę ma rewelacyjną

Raptem 3 dobre transfery i jeden rokujący. Trochę mało.

Teraz pasowałoby sporządzić drugą listę, zawodników, którzy zasilili nasz klub lecz się nie sprawdzili. Może się tego podejmiesz drogi Willowie ?
Zaczynając od Sunday Ibrahim i Kelechi Iheanacho, a kończąc na Lameyu Ciekawi mnie o ile dłuższa by była od tej którą sporządziłeś
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.12.2011, 23:54
Odwalcie się o d tego KAZKA!!!
Sytuacja jest taka, że przy perspektywicznych transferach zrobimy jakiegoś konkretnego sztycha za 2-3 lata.
Przy tym co jest i co chodzi na rynku transferowym trzeba się skupić na jakiejś strategii a nie akcyjnym kupowaniem grajków pod konkretne rozgrywki.
I nawet jakbyście Guardiolę tu sprowadzili to więcej pary z klientów takich jak Lamey, Garguła czy cała reszta nie wyciśnie.

Jakie nazwiska chodzą na rynku?
Sadlok przepłacony przez Wojciechowskiego - Ruch zrobił złoty interes. To co C+ lansuje na gwiazdy to zmiłujcie się naprawdę. Jakie kompetencje w ocenie potencjału ma Węgrzyn, który nikogo nie trenował
Jakie kompetencje w ocenie ma Mielcarski, który gdyby nie C+ byłby w jakimś ....a niebycie?
Gówniarzom odbija palma i chcą zarabiać Bóg wie ile. Kosa zapierdala sto razy lepiej niż cała banda tak zwanych talentów.
Honor i oddanie wychowuje się na swojej piersi - tylko Wisła jest po mastektomii i nawet nie ma żadnego zaplecza - póki tego nie będzie to będzie taka pyta jak teraz.
Wolę poczekać rok na kolejnego Błaszczykowskiego niż na siłę kupować wyżelowanych i opalonych chamów za ciężkie pieniądze, którzy od czarnego różnią się tylko kolorem skóry bo mentalność jest taka sama.
Zarobić byle się nie narobić.

Od Kazka WARA!!!
Przynajmniej jest gwarantem jakiegoś mentalnego podejścia.
Czytałem tu dyrdymały, że niby Kazek ma się "otrenować" w niższych ligach. Kur.wa Wy nie macie za grosz szacunku do faceta!!!!
Wolę takiego Kazka, bo wie co to jest Wisła a nie jakiegoś kolejnego farbowanego, który jedzie tylko po kasę do Myślenic.

Basałaj gdzie masz ....a tą akademię? Będziesz się Frankowskim i Kowalikiem wysłużał? To zawiąż jakąś współpracę przynajmniej !!! Ludzi co kot napłakał na stadionie.
Drogo jak wielki H z wyjątkiem tego Twente na otarcie łez.
Gdzie mamy stać autami jak na mecz 30 000 ludzi przyjdzie?
Jak masz nas zamiar drogi Basałaju rozwieść do domów po meczu
Cena za Skyboxy to kompromitacja!!!!! Kogo chcesz tam widzieć człowieku? Mafię czy prawdziwy biznes?
Wiesz czym się biznes różni od mafii? Że biznes pamięta jak mu rękę podasz, a mafia Ci tą rękę za pare lat od.......i toporem. Co to jest za kasa za Skyboxy

Kolejna prosta sprawa - dlaczego kolesie sprzedający bilety w strefie mają minę jakbym był jakimś ....a złodziejem? Niech tam same dziewczyny sprzedają - przynajmniej się uśmiechają - nie chodzi już o urodę. Kolesie z Wiślackiego Świata niech się uczą podejścia do klienta od Pani z Fanatyka w hali TS'u. Królewięta zakichane - wielcy panowie z rękami w kieszeniach.

Kazek jest dla mnie jednym z jaśniejszych punktów w całej tej w/w sytuacji.
Mam już dość patrzenia jak nasi grają jak cipy!!! Polonia gra ostro to my też grajmy. Trałka w.......ił się w nogi - nie odpuszczaj walcz bark w bark. Jak facet, wojownik a nie jak ciota.

Ale żółci wylałem...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.12.2011, 01:32
Don Donson :O
1. Wara od Kazka - racja absolutna. Moskala wypuszczono na pole minowe. Wy (ci, co domagają się wyników i stylu, a zarazem widzą wielki potencjał w drużynie) naprawdę myśleliście, że zmiana trenera spowoduje cudowną przemianę? Dzisiaj narzekacie na Kazka, wkrótce będziecie narzekać na kolejnego trenera, bo znowu, jak myślę, niewiele się zmieni.
2. Kreowanie gwiazd przez Canal plus to kolejna sprawa, na którą warto zwrócić uwagę.
3. Sprawy organizacyjne - nie mam co dodać. Kamyczek do ogródka pana Basałaja.
Od siebie chciałbym jeszcze:
Gervasio Nunez - co ten gość sobą w ogóle reprezentuje? Ktoś napisał już wcześniej, że odnosi wrażenie, jakoby ten pan wybierał mecze warte zaangażowania. Mam identyczny pogląd.
Dudu Biton - czyżby taka sama wybiórczość?
Piszecie o młodych Polakach. Jestem zwolennikiem zdrowego balansu w naszej jedenastce. Chciałbym, by naszych rodaków było przynajmniej 6 - zawsze to lepiej wygląda. Szkoda tylko, że taki podział nie odzwierciedla w ogóle tego, co jest w głowach piłkarzy. Trza szukać chłopaków, którzy nie są tak zdemoralizowani przez pieniądze albo też takich, którzy naprawdę chcą iść dalej.
Na szczęście ta runda już się kończy. Może uda się dokonać jakichś zmian w składzie i będzie lepiej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.12.2011, 01:47
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Kolejna prosta sprawa - dlaczego kolesie sprzedający bilety w strefie mają minę jakbym był jakimś ....a złodziejem? Niech tam same dziewczyny sprzedają - przynajmniej się uśmiechają - nie chodzi już o urodę.
ciepły jakiś jesteś że chcesz żeby sie chłopaki do ciebie uśmiechały
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.12.2011, 08:59
wygladajacyzzachmury napisał(a):Wyświetl post
ciepły jakiś jesteś że chcesz żeby sie chłopaki do ciebie uśmiechały
Niestety analfabetyzm wtórny zbiera żniwo co widać na załączonym wyżej cytacie.
Gdzie ja NAPISAŁEM, że mam żal, że kolesie się nie uśmiechają? NAPISAŁEM, że patrzą na mnie jak na jakiegoś złodzieja a nie jak na klienta. Już ludzie w Biedronce mają lepsze wyrazy twarzy niż te bidoczki zza kas...zresztą. To jest akurat najmniej istotne w moim poście.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.12.2011, 09:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek, wybacz, ale nie czytaj jak Cie boli.
Rinah pisze cały czas, że
Równocześnie Rinah pisze - że nie ma znaczenia skad są piłkarze i trenerzy - ale dodaje - byle nie byli to Polacy!
(W podtekście - bo to takie gówno)

A to już ma dla mnie antypolski wymiar. To jest tak samo jakby ktoś napisał - nie chcę murzynów w Wiśle. Od razu zostanie określony rasistą - a tutaj? Poklask wśród innych.

Powiem szczerze nie wiele znam takich miejsc gdzie z taką pgardą pisze się o Polakach jak to forum. Nie chodzi o jednego czy drugiego piłkarzyne. Tu pisze się przez duży kwantyfikator. Wszyscy/Każdy.

Chyba powoli czas opuśczać to forum. Po każdej wizycie tutaj czuję się śmieciem jako Polak i żałuje że nie urodziłem się w Hondurasie/Kostaryce/Słowenii/Izraeulu itd. Grunt żeby nie być "śmieciem" Polakiem. Wszyscy są wspaniali tylko Polacy - leniwi, gnuśni, pyskaci, przepłacani i tak w koło.

No ale co się dziwić. Przeciez jako naród postkolonialny gardzimy sobą. 180 lat zaborów + 40 lat PRL - nikt nie chce byc Polakiem bo to niewolnik, nieudacznik, biedak, frajer itd.... Chyba racje ma Ziemkiewicz w tym co pisze.

snyrting napisał(a):Wyświetl post
A Polski szrot zarabiający krocie Ci odpowiada?

Po każdej ligowej kolejce robię sobie 2-3 dni wolnego od forum, bo i tak, mimo zmieniających się nicków treść jest zawsze taka sama:
- po zwycięstwie, szał radości i noszenie na rękach piłkarzy i trenera
- po porażce, wołanie o rewolucje w klubie.

Czy Wam się to naprawdę nie nudzi?
Przeszkadzają, przeszkadzają - tylko ja nie jestem tak jednostronny.
Nie pisze wszyscy Poalcy są źli albo wszsycy obcokrajowcy są dobrzy.

Pisze o konkretnych piłkarzach np. Garguła słaby i przepłacony tak samo jak Jaliens czy Lamey. Melikson czy Wilk dobrzy piłkarze.
(Jakbyś łaskawie czytał to co wcześniej napisałem to nie pisałbyś takich bzdur)

Dla Rinaha sprawa jest prosta - jesteś polskim piłkarzem - jesteś przepłacony, leniwy i słaby! Bez znaczenia kim jesteś! Z urzędu jesteś zerem.

Nie widzisz różnicy?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.12.2011 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.12.2011, 10:59
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Kalu Uche - Ok , gwiazda
Marcelo - Ok, gwiazda
Paulista - Solidny zmiennik, nic nadzwyczajnego
Melikson - Ok, gwiazda
Jovanovic - 2 dobre mecze w sezonie, troche mało by nazwać go świetnym transferem
Mijajlovic - Może 3 mecze dobre w całej karierze w Wiśle, troche mało. Może nosić buty za Stolarczykiem.
Genkov - Raczysz żartować, w czym on jest lepszy od Franka, Żurawia czy chociażby Brożka?
Iliev - Dużo wiatru, niewiele korzyści, ale może się nauczy celnie dośrodkowywać , czy strzeli bramkę w lidze. Jak na razie typ zawodnika "wpuść wariata, niech sobie polata" choć technikę ma rewelacyjną

Raptem 3 dobre transfery i jeden rokujący. Trochę mało.

Teraz pasowałoby sporządzić drugą listę, zawodników, którzy zasilili nasz klub lecz się nie sprawdzili. Może się tego podejmiesz drogi Willowie ?
Zaczynając od Sunday Ibrahim i Kelechi Iheanacho, a kończąc na Lameyu Ciekawi mnie o ile dłuższa by była od tej którą sporządziłeś
Oczywiście, że można sporządzić listę zagranicznych niewypałów i to długą listę.
Ale można i też Polaków - mieliśmy swoich Paszulewiczów, Dawidowskich, Łobodzińskich, Kowalskich...

Nie o to chodzi - chodzi o to, żeby nie wpadać w skrajności i generalizację. Co to znaczy "zagraniczny szrot"?
Melikson czy Iliev to też zagraniczny szrot?

Ani nie osiągniemy sukcesu opierając Wisłe na samych Polakach, jak sugerują niektórzy, ani na cienkich cudzoziemcach.
Sukces będzie wtedy, jeśli będziemy mieli piłkarzy dobrych jakościowo. A czy połowa będzie z zagranicy, to mnie to już na prawdę nie interesuje.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.12.2011, 11:41
Gdy pisałem tuż po pierwszy zwycięstwie Kazia, że narazie jest Zbawicielem głównie dlatego, że nie jest Maaskantem to równie szybko zostanie sprowadzony na ziemię to połowa Forum była oburzona.Oczywiście nad wyraz szybko okazało się, że moje słowa się sprawdziły, ale umówmy się, że dla żadnego logicznie myślącego człowieka obserwującego to co się dzieje na tym Forum nie było to trudne do przewidzenia.
W kontekście obcokrajowców napiszę to co mówię konsekwentnie cały czas.Pomysł ściągania dobrych, doświadczonych zagranicznych zawodników (oczywiście w odpowiednich proporcjach) jest jak najbardziej trafiony.Od tego zaczynali Turcy, Cypryjczycy czy Rosjanie.Gdzie oni są teraz a gdzie my?... Problem w tym, że my ściągamy w większości zagraniczny szrot (uwaga ta dotyczy nie tylko Wisły, ale całej polskiej ligi) i dziwimy się dlaczego on nie gra.Powinniśmy sprowadzac regularnie zawodników takich jak Ljuboja czy Jaliens.Wymieniam Jaliensa nie bez powodu, gdyż to jest po prostu wypadek przy pracy jeden na 100 przykładów.To jest jednak kierunek gwarantujący jakosc.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.12.2011, 14:51
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Niestety analfabetyzm wtórny zbiera żniwo co widać na załączonym wyżej cytacie.
Gdzie ja NAPISAŁEM, że mam żal, że kolesie się nie uśmiechają? NAPISAŁEM, że patrzą na mnie jak na jakiegoś złodzieja a nie jak na klienta. Już ludzie w Biedronce mają lepsze wyrazy twarzy niż te bidoczki zza kas...zresztą. To jest akurat najmniej istotne w moim poście.
To niestety typowe w Polsce i też mnie to wkurza . Ludzie w sklepach mają miny jakby tam byli za karę, a podając towar robili łaskę klientowi. Sam mam na czarnej liście 1 aptekę, dwa spożywczaki i jeden kiosk ruchu, do których nie chodzę, że względu na niemiłych sprzedawców (może się boją łysego wielkiego gościa, nieważne ) Wolę się przejść kawałek dalej i zobaczyć uśmiechniętą panią, niż kupować u buraków. Na Wiśle to oczywiście nie przejdzie Aczkolwiek rozumiem co czujesz.

P.S
Mimo wszystko pomyliłeś temat, takie uwagi to chyba w temacie o marketingu powinieneś pisać.

Nie o to chodzi - chodzi o to, żeby nie wpadać w skrajności i generalizację. Co to znaczy "zagraniczny szrot"?
Melikson czy Iliev to też zagraniczny szrot?
.
Oczywiście, że się z tym zgadzam. Nie można przesadzać czy to w jedną, czy to w drugą stronę.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.12.2011, 15:58
A, czy to ważne, kto gra w naszej Wiśle?
Każda ze stron może wytoczyć ciężkie argumenty, tylko na przykładzie naszego klubu.
Niestety, w rzeczywistości klubów takich jak Wisła istnieje zawsze wielkie ryzyko transferowe. Niewiele kasy na wzmocnienia bardzo nas ogranicza,a późniejsze błędy urastają do wielbłądów.
To oczywiste że zawsze znajdą się przepłacani stranieri czy polscy nieudacznicy zerujący na kontrakcie.

Wydaje mi się ze wyjściem z takiej sytuacji mogły by być kontrakty motywacyjne tzn, im więcej grasz i pomagasz drużynie tym więcej zarabiasz.
Piłkarze byli, by, wtedy wynagradzani adekwatnie od bieżącej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2011, 17:50
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Wydaje mi się ze wyjściem z takiej sytuacji mogły by być kontrakty motywacyjne tzn, im więcej grasz i pomagasz drużynie tym więcej zarabiasz.
Piłkarze byli, by, wtedy wynagradzani adekwatnie od bieżącej dyspozycji.
Nie do zrealizowania w sytuacji, gdy to my zabiegamy o nich, a nie oni o możliwość zagrania w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Stary 11.12.2011, 21:16
Ogryzek napisał(a):
Mówmy o faktach.
Fakty są takie, że żadna drużyna oparta na Polakach nie znaczy nic istotnego w Europie i nie liczy się w świecie. Żaden porządny profesjonalny i mocny klub nie opiera się głównie na naszych zawodnikach. To nie przypadek, tylko obraz ich piłkarskiego wyszkolenia, wartości i jakości.

Wszystkie drużyny, osiągające obecnie cokolwiek w Europie oparte są na zawodnikach nie z Polski, tylko na patrząc z naszej perspektywy, na obcokrajowcach.

Nawet jeśli drużynom opartym o polskich piłkarzy uda się cokolwiek osiągnąć na arenie międzynarodowj, to jak pokazuje historia danej drużynie tylko raz na ok. 15 lat. Bo tyle czasu mniej więcej upłynęło w Legii od jej ostatniego europejskiego sukcesu. My w Europie też zaistnieliśmy pozytywnie tylko raz w ciągu ostatnich dekad bazując na krajowym składzie. Lech podobnie – na 20 ostatnich lat, raz pokazał się dobrze w Europie. Drużyna zbudowana na polskich zawodnikach nie jest zdolna do powielania sukcesu, nawet jeśli jakimś cudem raz na kilkadziesiąt lat go osiągnie. To katastrofalny wynik.

Ogryzek napisał(a):
W Wiśle jedynym przepłacanym Polakiem jest Garguła.
Bo Valcks zrobił porządek i albo ich pousuwał, albo przestał przepłacać za podobny produkt. W ciągu roku sprowadził do klubu, oczywiście mimo nieuchronnych nieudanych ruchów, które zawsze będą się zdarzać obojętnie jaką politykę się prowadzi, znacznie więcej naprawdę wartościowych obcokrajowców niż jego poprzednicy wartościowych „młodych Polaków” na przestrzeni lat.

Ogryzek napisał(a):
słabi Polacy nie są problemem, których jest mało i w większości zarabiają grosze (Czekaj, Brud)
Słabi Polacy są problemem, bo nic klubowi nie dają, pobierając za to kasę i prowadzać potem drużynę do klęsk typu Levadi i Karabahcu. W przeciwieństwie do Ciebie o poziomie Twoich postów i uwag nie będę się wypowiadał. A Lamey niestety, ale dał klubowi znacznie więcej niż przepłacony Garguła, Łobo, Dawidowski, Kaczorowski itd., czy „młodzi” Brud, Kowalski, Nawotczyński, Kuzera, Rado etc.

Ogryzek napisał(a):
każdy Polak słaby
A nie jest tak, że niemal każdy Polak grający w naszej lidze jest bardzo słabym piłkarzem, nic nie znaczącym w Europie? Obudź się i zobacz w jakim świecie żyjesz i jak wspaniałą jakościowo polską ligę oglądasz. I nie myl sportu z polityką – tu nie o patriotyzm i kosmopolityzm chodzi.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 11.12.2011 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.12.2011, 21:42
Słabi Polacy są problemem, bo nic klubowi nie dają, pobierając za to kasę i prowadzać potem drużynę do klęsk typu Levadi i Karabahcu. W przeciwieństwie do Ciebie o poziomie Twoich postów i uwag nie będę się wypowiadał. A Lamey niestety, ale dał klubowi znacznie więcej niż przepłacony Garguła, Łobo, Dawidowski, Kaczorowski itd., czy „młodzi” Brud, Kowalski, Nawotczyński, Kuzera, Rado etc.
Mówimy o chwili obecnej w Wiśle a nie o cudach na kiju których na razie nikt nie widział

1. Słabi młodzi Polacy (Burligi, Czekaje, Brudy, Nalepy, Kowalskie itd) itd łącznie nie zarabiają tyle co 1 Lamey. Powtarzam jeden Nie kituj gościu. Lamey zarabia tyle co 10-15 takich gości.
2. Przepłacany jest Garguła. I to sporo.
3. Valcx zrobił porządek z kim? Brożkami na których zarobił? Jedynie Łobo z powodu afery korupcyjnej sam się wyautował. Ciekawe czy tyle co za nich weźmie za Jaliensa?
4. Nam daleko do średniaka europejskiego - co mnie martwi czy Borussia z 3 Polakami w składzie jest czy nie jest oparta na Polakach? Nie nasz świat.

Problemem są słabi piłkarze w naszej kadrze a zarabiający krocie. (Bez względu na narodowość). Do czasu kiedy nie będziemy mieć piłkarzy których cena jest powyżej 1 mln euro (umownie) to miejsce na Czekaje i inne będzie. Bo ci zagraniczni piłkarze klasy Jaliensa czy Lameya nie są lepsi od Czekajów, za to obłędnie drodzy w utrzymaniu w stosunku do tego co dają. Obudź się. Nie widzisz tego?

My w większośći nie sprowadzamy piłkarzy jak Melikson czy Iliev co do których nikt nie ma zastrzeżeń. Sprowadzamy drogi w utrzymaniu szrot jak Lamey czy Jaliens. A to jest poziom umiejętności takich Nykieli, Czekaji, Pietrasiaków i innych. Do tego dużo tańszych. Obudź się. Nie widzisz tego?

Widzę że nie rozumiesz (zakładam nie chcesz zrozumieć). Jak będziemy sprowadzac takich obcokrajowców jak Melikson gdzie nie ma takiej jakości piłkarskiej w Polsce - nikt nie będzie płakał. Ale poza takimi piłkarzami sprowadzamy bardzo drogich w utrzymaniu Lamaeyów. A może jednak warto zamiast dać kontrakt 1 Lameyowi - dać kontakt 15 młodym Polakom? Pewnie 10 nic nie da klubowi, ale kilku pozostałych może coś da? Takie są realia cenowe i zarobkowe w Wiśle.

Jak będą przychodzili piłkarze jak Marcelo czy Melikson - będę szczęśliwy. Na razie Czekaj może spokojnie grać w Wiśle. Od drogiego Jaliensa nie jest gorszy! Nie znaczy ze lepszy. Ale kierując sie ekonomią - na pewno tańszy!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.12.2011 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.12.2011, 21:45
Jeśli wierzyć mediom, najbliższy tydzień rozstrzygnie kwestię Kazia, bądź nowego trenera.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,10...asciciela.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.12.2011, 21:46
4. Nam daleko do średniaka europejskiego - co mnie martwi czy Borussia z 3 Polakami w składzie jest czy nie jest oparta na Polakach? Nie nasz świat.
Twoja demagogia już dawno przekroczyła granice śmieszności, więc wszelka dyskusja straciła sens. Miałem Cię totalnie olać, ale powyższe zdanie mnie roz.......iło. Czy Ty wiesz w ogóle o czym piszesz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.12.2011 o godz. 22:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.12.2011, 21:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twoja demagogia już dawno przekroczyła granice śmieszności, więc wszelka dyskusja straciła sens. Miałem Cię totalnie olać, ale powyższe zdanie mnie roz.......iło. Czy Ty wiesz w ogóle o czym piszesz?
Panie Niesiołowski chyba mielismy już nie rozmawiac? Zapomniałeś?

Jeśli już - to przesiąkłem kałem demagogi od ciebie o nieomylny.

wolfy - szanuj się i nie rób z siebie pachoła. Ja ciebie omijam jak smierdzące gówno. Dodaj mnie do ignorowanych a nie zaczepaij beszczelnie cytując. Nie mamy sobie nic do powiedzenia.

BTW
Żyć nie możesz bez mojej osoby?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.12.2011 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 11.12.2011, 21:59
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wierzyć mediom, najbliższy tydzień rozstrzygnie kwestię Kazia, bądź nowego trenera.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,10...asciciela.html

Zaczyna się karuzela?:/
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 11.12.2011, 22:07
Nie chcę być złym prorokiem, ale mecz z Twente w LE może zdecydować o losie trenera.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.12.2011, 22:08
Ja to bym się nie zdziwił jak by wszystko już dawno było ustawione. Wszystkie informacje okażą się gowno warte.

Jak mówi klasyk filmów akcji: Jest za spokojnie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.12.2011 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.12.2011, 23:20

Nie. Rinah jest fanem dobrych trenerów i wartościowych zawodników. Profesjonalnego klubu i rozwiązań, zdrowej kadry i nowoczesnego systemu szkolenia, a nie forowania rodaków o wątpliwych kompetencjach i umiejętnościah.
Z tego co mi wiadomo zdrowa kadra, to oparta na wychowankach a nie zagranicznym szrocie. Już ktoś wymieniał ilu zawodników z zagranicy naprawdę pomogło Wiśle. Można na palcach jednej ręki policzyć. Trzeba koniecznie odejść od chorego modelu jaki teraz przerabiamy. Szkółka leży, scauting w niższych ligach też, o szkoleniu młodzieży nie wspomnę. Myślę, że od tego powinno się zacząć budowę PROFESJONALNEGO klubu. W Polsce też są talenty, trzeba je ściągać i odpowiednio szkolić by mogły się rozwinąć. Do tego powinniśmy dodać kilku obcokrajowców klasy Meliksona czy Ilieva. Ściąganie takich zawodników jak Paljić czy Lamey powinno być karane. Podobno nie mamy pieniędzy a na takie wynalazki idzie gruuba kasa. Dobry zagraniczny trener ok, ale ściąganie emerytowanych rodaków stanowcze nie. Już to przerabiamy, gówno z tego wyszło i perspektyw na poprawę w obecnej strategii nie widzę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów