The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2011, 13:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja ogolnie odnosze wrażenie ze kazde zachowanie BB to własnie taka gierka.
Większość jego wypowiedzi jest własnie taka zeby w danym momencie kibica uspokoić.
Niedługo pewnoe wypłyną nowe nazwiska nowych niedoszłych trenerów, nowych niedoszłych transferów i tak do marca gdzie zaczniemy pewnie z taką samą kadrą.
Po klęsce z Vitorią, bodajże.

http://ekstraklasa.s24.pl/cupial-chce-wzmocnic-wisle,s4316/]

Cytat:
Właściciel Wisły Bogusław Cupiał polecił dyrektorowi sportowemu Grzegorzowi Mielcarskiemu ściągnięcie kilku klasowych piłkarzy w przerwie zimowej.
http://wislakrakow.com/www/showartic...&pp=10&page=10

Cytat:
Jacob Burns to ostatni zawodnik jaki w zimowym okienku transferowym wzmocnił drużynę Wisły.
Jako pierwszy do drużyny Wisły w tym okienku transferowym trafił Paweł Kaczorowski.
Od początku przygotowań z wiślakami trenował Norbert Varga.
Długo na sfinalizowanie swojego transferu czekał Mariusz Pawełek
itd. itp.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.12.2011, 13:51
No cóż obawiam się że praca w Wiśle może powodować pomieszanie zmysłów .......Co to ma być wywiad tajne służby zęby zachowywać tajemnice. Była by to informacja pozytywnie wpływająca na wizerunek klubu .
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2011, 14:06
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Poziom godny europejskich pucharow? Myślę że wszyscy z pierwszej listy+ Rybus (2007 r. MKS Szamotuły), Borysiuk ( 2007 r. UKS Biała Podlaska), Rafał Wolski (2007 r. Jastrząb Głowaczów).
Chyba raczysz żartować. Wolski reprezentuje poziom europejskich pucharów ? Na razie popisał się jedną kiwką, po której forumowi fachowcy zaczęli robić z niego drugiego Maradonnę. Jedna kiwka roztrząsana przez kilka stron przez zwolenników "młodych Polaków" w Wiśle. Specjalnie oglądnąłem sobie grę Wolskiego i Żyro w meczu z przedostatnim zespołem ekstraklasy i obaj byli w ogóle nie byli zauważalni w tym spotkaniu. W przypadku Wolskiego w innych też nie. No ale wiadomo jedna kiwka w meczu rozgrzewa umysły.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.12.2011, 14:45
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chyba raczysz żartować. Wolski reprezentuje poziom europejskich pucharów ? Na razie popisał się jedną kiwką, po której forumowi fachowcy zaczęli robić z niego drugiego Maradonnę. Jedna kiwka roztrząsana przez kilka stron przez zwolenników "młodych Polaków" w Wiśle. Specjalnie oglądnąłem sobie grę Wolskiego i Żyro w meczu z przedostatnim zespołem ekstraklasy i obaj byli w ogóle nie byli zauważalni w tym spotkaniu. W przypadku Wolskiego w innych też nie. No ale wiadomo jedna kiwka w meczu rozgrzewa umysły.
Rownie dobrze mozna napisać

Co nasze międzynarodowe gwiazdy pokazały w meczu z (wtedy) ostatnią drużyną ekstraklasy (parchatymi)? Śmiem wierdzić nic więcej, albo wręcz mniej.

Jeśli oceniac piłkarza to mimo wszystko lepiej przez pryzmat rundy a nie pojedyńczego meczu. Dotyczy to zarówno Wolskiego i Żyry jak i Jaliensa z Meliskonem.
Jeden słabszy mecz Maora nie przesłoni jego świetnej gry, to nasza gwiazda. Tak jak jeden nawet najlepszy mecz Kewa nie przesłoni mizerii jaką gra cały czas w Wisle. To nasza V kolumna.

To samo proponuje z Wolskim. Nie jeden mecz a całą rundę. Dodam że jako 18 latek nie grał znowu az tak duzo. To chłopak na dorobku.

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A wedlug Valckx-a szukamy tylko nikt o tym nie wie i nikt o tym nie bedzie wiedział

- Rok temu założyliśmy sobie długofalową strategię. Mamy ośmiu skautów, którzy pracują w Polsce. Efektem ich pracy jest podpisanie umów z kilkoma młodymi polskimi zawodnikami, o czym mało kto wie. Większość myśli, że pozyskujemy tylko zagranicznych piłkarzy, a wcale tak nie jest. Mamy filozofię krótko i długoterminową. Jeśli już mowa o transferach, to w styczniu nie oczekujemy ich zbyt wielu. Może przyjdzie do nas jeden lub dwóch piłkarzy. Wydaje mi się, że mamy zawodników i trenera, z którymi możemy wygrać mistrzostwo. W dalszym ciągu wierzę, że ta drużyna może odnieść sukces - powiedział Holender.
Wyraźnie pisałem - do I zespołu.

Na razie pewnie ci młodzi trafiają do juniorów albo ME. No chyba że o czymś nie wiem i w 18 meczowej pojawiają się jacyś nowi młodzi polscy kopacze?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.12.2011 o godz. 14:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2011, 14:50
BB miałem na myśli Basałaja oczywiście.

w tym wywiadzie ze Skorża mozna dowiedzieć sie dlaczego nie mamy akademii...

mam pytanie, kto teraz jest drugim trenerem?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.12.2011, 15:03
Powiem Wam w tajemnicy ogromnej - BB podobno ostatnio oglądał młode dziewczyny z Polski, bo jedynych piłkarzy podkradła mu Legia i Amica a reszta pseudopiłkarzy, znając swoją marność i bezszansowość w klubie znienawidzonego hegemona i mistrza Polski,wybiera pozostałe kluby, licząc, że będzie im dane przetrwać na rynku pracy. Myślę tak jak Wy, że ani prezes ani dyrektor "kontrwywiadu" Wisły, nie nadają sie do tej pracy. Jak inni magowie i wróżki forumowe szepcą - jest możliwe, że dyrektor pracuje na rzecz obcego wywiadu zagranicznego, nie tylko z Holandii, a prezes puszcza oko do wszystkich dziewczyn z polskich klubów. Tak więc czeka nas albo kolejne mistrzostwo i wielu z nas tego nie przeżyje, że Cupiał nadal będzie nas gnębił piłkarzami zagranicznymi za dużą kasę, albo dziewczyny polskie zrobią swoje, osłabiając czujność zagranicznych zaciągów i wreszcie damy dupy poza podium, co może w przyszłości bez wyników, spowoduje upragnione odejście naszego ciemiężyciela wraz z BB i SV. No a wtedy żyć nie umierać. Czeka nas Raj, a nasz cichociemny ZK rozpocznie ekspansje transferową na calą Polskę. Transfery będą najdrozsze ze wszystkich w kolejnych ligach, gdzie będziemy kupować pilkarzy i grać w tych ligach, mając stadion z nich wszystkich największy. Corocznie będziemy wygrywać kolejne ligi od utęsknionej II aż po IV i osiągniemy szczyty pucharowe, pokomując z IV ligi - mistrza Polski np. z Warszawy, co dla nas konspiratorów Wiślackich, będzie ukonorowaniem naszych działań i marzeń, a co dopiero, jak raz na 10 lat pokonamy Pasy .

Tak mniej więcej odbieram to Wasze nieustające malkontenctwo, czytając tutaj teorie spiskowe ośmiolatków, zażarcie dyskutujących z 60-ciolatkami na tych samych falach SF. Zamiast wypełnić stadion, to trujecie atmosfere wokól Wisly w eterze, bo nie podoba Wam się dosłownie wszystko. Od właściciela klubu i jego pracowników, aż po stadion. Może dajcie sobie spokój z Wisłą, dla jej i własnego zdrowia ? No bo trochę pokory i szacunku do Wisły by się Wam przydało i może zaczęlibyście wtedy współdziałać na jej rzecz konstruktywnie - kibicując na stadionie i wypisując konstruktywne przemyślenia o Wiśle w eterze, nawet krytyczne, ale konstruktywne a nie błazeńskie i tym samym destrukcyjne, bo potem media podłapują ten Wasz lament i bełkot i świadomie lub nie, wykorzystują przeciwko marce Wisły, że Cupiał już , tuż , tuż a BB itd itp...................
Ostatnio edytowane przez kot : 11.12.2011 o godz. 15:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.12.2011, 15:05

A już miałem nadzieje że to nowe linki :( Patrze data 2005 i dyrektor sportowy mielcarz coś mi nie pasuje
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.12.2011, 16:02
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że bracia Mak wybrali Bełchatów. Że niby chcą więcej grać, a w Wiśle nie będą mieli okazji? Absurd. Może to i dobrze, pójdą do GKS zagrają średnią rundę, sponsor odejdzie od tego klubiku a oni znowu wylądują w pierwszej lidze. Widać chłopaki w ogóle nie potrafią przeanalizować swojej sytuacji..
Suarey napisał(a):Wyświetl post
To zdanie "Kluczowe znaczenie miały jednak nie finanse, a aspekt sportowy. Uzdolnieni zawodnicy za wszelką cenę chcieli odejść do klubu, w którym będą mieli szanse na regularne występy. O te łatwiej będzie im w Bełchatowie niż w klubie z Reymonta" świadczy o priorytetach młodych zawodników w Polsce grać w podrzędnym klubiku czy walczyć o miejsce w pierwszej 11 w aktualnym mistrzu polski. Jak takie jest podejście to nie mam pytań.
Nie potrafia przeanalizowac swoja sytuacje? WTF? Jeden z nich to typowy playmaker, myslisz ze mialby realne szanse na gre w pierwszej jedenastce w Wisle (sa Melikson, Gargula, Jirsak)? Chociaz Belchatow gra troche innym systemem bez prawdziwego playmakera, kto tam w srodku gra? Baran, Zbozien, Sawala lub dawny prawy obronca Fonfara. Wedlug mnie, bardzo dobra decyzja i dobry klub dla mlodych zawodnikow by zbierac doswiadczenia!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.12.2011, 17:35
Jedną kiwką powiadasz? Trzeba być chyba ślepym żeby nie dostrzec potencjału w tym piłkarzu...
http://www.youtube.com/watch?feature...v=M4WXrzy5WKk#!
Jak tak myślą włodarze naszego klubu jak Ty to nic dziwnego że musimy się męczyć ogladaniem Jirsaka, Kirma czy Jaliensa, ważne że nie ma "młodych Polaków". Gdyby piłkarz z filmiku miał na nazwisko Wolskić pewnie podskakiwałbys z radości, A tak? Przeca to słabeusz, z jedna kiwką, gdzie mu tam do Kirma.
Odpowiedz cytując
olek94
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 11.12.2011, 19:14
Urugwaj 3.5 mln ludności
W RPA zajęli 4 miejsce
ich gwiazdy to Suarez,Forlan,Cavani,Caceres i kilku innych
Polska 40 mln ludnosci
nasze ,,gwiazdy'' których nie można porównywać z urugwajskimi:Błaszczykowski,Lewandowski

Przypomnę jeszcze,że u nas PIŁKA to narodowy sport i piłkę kopie każdy niezależnie od wieku.

Jaki wniosek ?

Talenty w Polsce są ale nie sa wykorzystywane i odpowiednio szkolone

TYLE W TEMACIE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 11.12.2011, 19:32
olek94 napisał(a):Wyświetl post
Urugwaj 3.5 mln ludności
W RPA zajęli 4 miejsce
Polska 40 mln ludnosci
nasze ,,gwiazdy'' których nie można porównywać z urugwajskimi:Błaszczykowski,Lewandowski

Przypomnę jeszcze,że u nas PIŁKA to narodowy sport i piłkę kopie każdy niezależnie od wieku.

Jaki wniosek ?

TYLE W TEMACIE
No cóż, akurat nic odkrywczego nie napisałeś.
Orliki stoją puste, w klubach do szkolenia młodzieży zatrudnia się (o ile w ogóle) wuefistów albo ludzi pokroju Chemicza, skauting wśród młodzieży praktycznie nie istnieje.
Właściciele klubów nie chcą inwestować w akademię bo się boją, że będzie to darmowy supermarket dla wielkich zachodnich klubów.
Piłka nożna w Polsce od lat nie osiągnęła żadnego sukcesu, a taki sukces to magnez dla dzieciaków.
Wystarczy jako przykład podać Małysza - ilu młodych zdolnych skoczków pociągnął za sobą, ile wymusił zmian w infrastrukturze narciarskiej w Polsce...
Sytuacja jest patowa, nie ma też optymistycznych prognoz na przyszłość.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.12.2011, 19:53
olek94 napisał(a):Wyświetl post
Urugwaj 3.5 mln ludności
W RPA zajęli 4 miejsce
Polska 40 mln ludnosci

Jaki wniosek ?

TYLE W TEMACIE
Może i tak, ale jednak trzeba dodać że urugwajczycy nigdy bardzo dobrze technicznie nie byli wyszkoleni nie byli, walczą, są ambitni, zawzięci. Wszędzie są te talenty, ale to szczęście w 50% decyduje o tym jak jest przyszłość takiego piłkarza, nie oszukujmy się wielu dawnych i sławnych piłkarzy ma synów którzy grają gdzieś tam amatorsko.Co do wisły to jednak i tak brak stawiania na młodzież, za Cupiała to my nikogo nie wychodowaliśmy, było tak że obserwowaliśmy rynek polski i szukaliśmy, teraz za polskiego dobrego piłkarza trzeba płacić, m.in stąd ich tak mało w Wiśle. Za takiego przeciętnego Kowalskiego trzeba płacić 500 tys euro, a to jednak sporo.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.12.2011, 19:58
Włodarze Wisły muszą odpowiedzieć sobie na bardzo ważne pytanie w tym okienku. Czy jest z ich strony chęć budowania silnego klubu czy też nie ma takiej woli. Można również te pytanie sformułować inaczej czy w sejfie znajdą się pieniądze na solidne transfery.
Mamy w swoich szeregach piłkarza pod każdym względem genialnego, zadajmy sobie teraz pytanie czy jest sens go trzymać w w klubie gdzie obok siebie ma piłkarzy odbiegających klasą od niego w tak znacznym stopniu. Różnica pod względem umiejętności pomiędzy Maorem, a innymi jest tak jaskrawa, że jaskrawszej już chyba być nie może.

Dlatego zastanówmy się czy warto go tu trzymać jeśli nie ma w klubie ambicji budowania klubu na LM ? Jeśli nie ma takiej woli to Maora należy jak najszybciej wytransferować do lepszego klubu. Dlaczego ten pośpiech ? Maor ma już swoje lata ale nadal jest to jest piłkarz na którym można zarobić bardzo dobre pieniądze, można je przeznaczyć w późniejszym okresie chociażby na budowę bazy treningowej, a jestem przekonany że przy sprzyjających okolicznościach mógłby do nas wpłynąć % od następnego transferu. Maor to nie jest piłkarz na topowe kluby typu Real, Chelsea itp, ale IMO jest to piłkarz na półkę niżej czyli kluby typu Tottenham, Atletico, Napoli.
Jeśli sami nie chcemy zrobić kroku do przodu, pozwólmy zrobic go Maorowi. Dwumecz z APOELem pokazał, że geniusz jednego piłkarza nie jest wystarczający na przejście eliminacji CL. Tutaj trzeba drużny.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2011, 19:58
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Jedną kiwką powiadasz? Trzeba być chyba ślepym żeby nie dostrzec potencjału w tym piłkarzu...
Jak narazie to nie osiągnał nic, swoją grą nie rzuca na kolana aby o nim wogóle pisać poza tym, że ...jest młody. Za dużo było w Polsce przez ostatnie dziesięciolecia specjalistów i pismaków, którzy przy okazji prosto kopnietej piłki przez kolejna "gwiazdę" ogłaszali narodziny fenomenalnego grajka z....ogromnym potencjałem. Potem ci z potencjałem oczywiście gdzies przepadali.
Nie powielaj więc tego samego błędu co oni. Bo oni robili to dla propagandy i kasy od ich menadżerów.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.12.2011, 20:47
BobBudowniczy napisał(a):
Poziom godny europejskich pucharow? Myślę że wszyscy z pierwszej listy+ Rybus (2007 r. MKS Szamotuły), Borysiuk ( 2007 r. UKS Biała Podlaska), Rafał Wolski (2007 r. Jastrząb Głowaczów).
W Ekstraklasie na kilkuset graczy gra około 150 obcokrajowców. I teraz odwracając pytanie :
- z setek zagranicznych piłkarzy którzy przewinęli się w ostatnich 3 latach przez naszą ligę : "Ilu z nich jest naprawdę uznanymi, dobrymi piłkarzami, cenionymi w Europie? Ilu zrobiło lub zrobi kariery? Ilu prezentuje poziom godny europejskich pucharów". Marcelo? Ljuboja? Rudnevs? Stilić? I jeszcze jedno - jeżeli obcokrajowcy są tacy dobrzy, to dlaczego zagraniczne kluby nie chcą ich pozyskiwać? Sprawdź sobie ostatnie transfery z naszej ligi, Marcelo jest tu "anomalią".
I teraz sobie sam odpowiedz :
Ale co Ty właściwie porównujesz? Maksymalnie 4-5 młodych Polaków prezentujących jako taki poziom, z różnych powodów obecnie nieosiągalnych dla Wisły (od finansowych, aż po klubowe tj. przykładowo gra w Legii) do setek zawodników w Europie i na całym świecie górujących jakością i wyszkoleniem nad całą naszą ligą na obojętnie jakich pozycjach? Nawet jeśli z tych setek piłkarzy o jakości znacznie przewyższającą naszą ligę dostępny dla Wisły będzie tylko niewielki procent, to i tak znacznie lepszy wynik. Na tej grupie da się zbudować mocną drużynę, a nie na nieosiągalnych lub za słabych piłkarzach. Nie ta skala mój drogi. Naprawdę dobrych młodych Polaków obecnie dostępnych dla Wisły i przynajmniej porównywalnych do obcokrajowców typu Meliskona, Marcelo, Arboledy, Ilieva, Rudnieva, Stilica w naszej lidze po prostu nie ma.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.12.2011, 11:51
http://www.90minut.pl/news/176/news1...h-w-Wisle.html

Gdzie oni biorą takie wynalazki? W Polsce jest świetny młody bramkarz Pawłowski, ale lepiej stawiać na zagraniczny odrzut. Z czwartej ligi Szwedzkiej.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.12.2011 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2011, 12:07
Widać że nasz skauting szuka naprawdę głęboko! Pełne uznanie
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.12.2011, 12:11
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Gdzie oni biorą takie wynalazki? W Polsce jest świetny młody bramkarz Pawłowski, ale lepiej stawiać na zagraniczny odrzut. Z czwartej ligi Szwedzkiej.
juz dawno mowilem, ze w naszej wiezy Babel brakuje kogos ze Skandynawii - brawo
a tak na serio to przeciez nie wiadomo czy nie jest lepszy niz ten Pawlowski
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2011, 12:28
niestety jak nie ma pieniędzy na transfery to trzeba testować "byle co"
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.12.2011, 12:40
Najlepiej jechać po wszystkim, no ale takie obyczaje tu panują. A gość wygląda na ciekawego, ma za sobą występy w reprezentacjach młodzieżowych Szwecji do lat 16, 17 i 19. Po za tym to tylko testy, będzie słaby to go odeślą.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2011, 13:16
Lekkie niezadowolenie na forum ... pewnie jak będą chcieli podpisywać z nim kontrakt będzie "gorąco" tutaj a gość może nie być taki zły. Po pierwsze jego matka jest Polką , ojciec ma pochodzenie polsko-rosyjskie a On sam zna nasz język więc jest bardziej Polakiem niż Szwedem albo Rosjaninem . Po drugie jest dosyć młody i ma bardzo dobre warunki . Jednak najważniejsze jest i tak czy coś potrafi a to oceni nasz trener bramkarzy i może zaczekajmy z atakami na Jego opinię . Chciałbym tylko zaznaczyć ,że ten gość jest najwyżej kandydatem na bramkarza nr 3 w naszym zespole . Wiadomo Kurto albo odejdzie ale zostanie nr 2 - innej możliwości nie ma , Jovanić pewnie odejdzie , tacy bramkarze jak Skorupski czy Pawłowski powinni być kandydatami na nr 2 i rywalizować o miejsce z Sergiejem o ile przedłuży kontrakt a w kadrze również potrzebujemy trzeciego bramkarza który zadowoli się występami w ME a w razie kontuzji będzie gotowy do gry i nie zawiedzie . Mamy Koconia ale on na razie niewiele meczów rozegrał nawet w ME i bardzo mało miał treningów z pierwszym zespołem a do tego słabe ma warunki fizyczne jak na bramkarza ( chyba że oficjalna kłamie) i może w klubie uznali że nie rokuje na klasowego bramkarza w przyszłości dlatego postanowili się porozglądać za kimś innym i stąd pewnie ten zawodnik od dzisiaj na testach ( a jest tylko rok starszy od Koconia i już miał styczność z seniorską piłką w przeciwieństwie do Janka a i występy w szwedzkiej młodzieżówce są - być może będą i w Polskiej). Tak więc radziłbym wstrzymać się z narzekaniem a po drugie to tylko ewentualne uzupełnienie kadry pierwszego zespołu no i z Polską ma dużo wspólnego... więc nie nazywałbym Go zagranicznym szrotem.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.12.2011 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.12.2011, 13:31
Szok, młody bramkarz na testach z występami w juniorskich reprezentacjach Szwecji... Lament na forum.... Czego Wy chcecie wszyscy? Lechia ma Nam oddać bramkarza, bo kibice się przyjaźnią?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.12.2011, 13:34
Jak narazie to nie osiągnał nic, swoją grą nie rzuca na kolana aby o nim wogóle pisać poza tym, że ...jest młody.
Jeśli tak uważasz to myślę że nie mamy o czym dyskutować. Nie wiem jak się potoczy jego kariera, ale jeżeli tylko nie uderzy mu sodówa to może dojść dalej niż nam się wydaje. Wolałbym mieć w składzie jednego Wolskiego niż Ilieva z Jirsakiem do spóły. Szczególnie że Wolski przyszedł do Legii za drobne i drobne zarabia, w odróznieniu od tych dwóch Panów.

Rinah napisał(a):Wyświetl post
Rinah Ale co Ty właściwie porównujesz? Maksymalnie 4-5 młodych Polaków prezentujących jako taki poziom, z różnych powodów obecnie nieosiągalnych dla Wisły (od finansowych, aż po klubowe tj. przykładowo gra w Legii) do setek zawodników w Europie i na całym świecie górujących jakością i wyszkoleniem nad całą naszą ligą na obojętnie jakich pozycjach? Nawet jeśli z tych setek piłkarzy o jakości znacznie przewyższającą naszą ligę dostępny dla Wisły będzie tylko niewielki procent, to i tak znacznie lepszy wynik. Na tej grupie da się zbudować mocną drużynę, a nie na nieosiągalnych lub za słabych piłkarzach. Nie ta skala mój drogi. Naprawdę dobrych młodych Polaków obecnie dostępnych dla Wisły i przynajmniej porównywalnych do obcokrajowców typu Meliskona, Marcelo, Arboledy, Ilieva, Rudnieva, Stilica w naszej lidze po prostu nie ma.
Po pierwsze - nie kłócę się z faktem, że na całym świecie są setki piłkarzy górujących jakością i wyszkoleniem nad całą naszą ligą. Problem jest jeden - dlaczego mimo ich powszechności do naszej ligi trafiają tylko pojedynczy tacy piłkarze? Kasa misiu kasa. Większość tych piłkarzy nawet nie chce zerknąć w kierunku naszej ligi - nie stać nas ani na ich zarobki ani na ich zakup. Wymienieni przez Ciebie gracze to wyjątki z setek miernot przewalających się przez naszą ligę.

Po drugie - skoro tak prosto jest zbudować mocną druzynę w oparciu o tych piłkarzy, to dlaczego jak dotychczas żadnemu klubowi w Polsce nie udało się stworzyć takiego zespołu? Najbliżej Twojego ideału jest obecnie nasza Wisła - jeżeli satysfakcjonuje Cię jej gra to wypada tylko współczuć.

I po trzecie - wypisałem Ci listę polskich piłkarzy o podobnym lub wyższym poziomie do tych wymienionych przez Ciebie, ktorzy byli dostępni dla Wisły finansowo (przyszli za darmo lub za drobne z niższych lig) w ostatnich 3 latach.To zadaje kłam Twojemu twierdzeniu że takich piłkarzy nie ma - oni są, tylko dziwnym trafem trafiają wszędzie tylko nie do Wisły. To że nie widzisz na tą chwilę takich piłkarzy, nie oznacza że ich nie ma - 3 lata temu tez pewnie ich nie widziałeś, 1 ligowi Lewandowski, Peszko czy Mierzejewski byli za słabi ,tak jak teraz w Twoim mniemaniu tacy bracia Makowie, Świerczok czy Adrian Błąd.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.12.2011, 13:41
art napisał(a):Wyświetl post
Szok, młody bramkarz na testach z występami w juniorskich reprezentacjach Szwecji... Lament na forum.... Czego Wy chcecie wszyscy? Lechia ma Nam oddać bramkarza, bo kibice się przyjaźnią?

Też nie rozumiem tego narzekania- chłopak z polskimi korzeniami przyjechał na testy, mlody, z wystepami w szwedzkich mlodzieżówkach. Przecież nie bierzemy go w ciemno. Po testach zobaczymy co dalej. Primel to fachowiec, ktory go na pewno nalezycie oceni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.12.2011, 13:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
niestety jak nie ma pieniędzy na transfery to trzeba testować "byle co"
"byle co" bo nie widziales jego filmiku na youtube?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.12.2011, 13:58
pikey napisał(a):Wyświetl post
Też nie rozumiem tego narzekania- chłopak z polskimi korzeniami przyjechał na testy, mlody, z wystepami w szwedzkich mlodzieżówkach. Przecież nie bierzemy go w ciemno. Po testach zobaczymy co dalej. Primel to fachowiec, ktory go na pewno nalezycie oceni.
Gdy przychodził Lamey, większość użytkowników tego forum podniecała się, że taki świetny gracz przychodzi. Nie rozumieli, że w ostatnim roku w Leicester grał tylko w czterech meczach przez cały rok, a wcześniej też nie było lepiej. Gdy zaczął grać gorzej niż Jop, to okazało się, że przejrzeli na oczy. Widać, że niektórzy nigdy nie uczą się na błędach.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.12.2011, 14:00
Gdy przychodził Lamey, większość użytkowników tego forum podniecała się, że taki świetny gracz przychodzi. Nie rozumieli, że w ostatnim roku w Leicester grał tylko w czterech meczach przez cały rok, a wcześniej też nie było lepiej. Gdy zaczął grać gorzej niż Jop, to okazało się, że przejrzeli na oczy. Widać, że niektórzy nigdy nie uczą się na błędach.

Akurat się uczą u Nas w klubie, teraz wzieli na testy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.12.2011, 14:06
pikey napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem rozczarowanie, bo bramkarz ma dobrze bronić, a nie być młody, czy z polskimi korzeniami. To żadna rekomendacja. Potrzebujemy kogoś przynajmniej równie dobrego jak Pareiko, a nie kolejnego zawodnika do wycierania ławki rezerwowych. Dobrze, że obecnie jest tylko testowany - oby testy pokazały, czy naprawdę zasługuje na naszą uwagę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.12.2011, 14:07
Ja nie mogę, co za forum.
Ledwie się runda skończyła, a już tego tematu nie da się czytać.

"Lamey gorszy od Jopa", młody, zdolny bramkarz na testach to "odrzut", "wynalazek" i "byle co".

Ludzie czy wy naprawdę nie widzicie co piszecie?
Może warto się czasem ugryźć w język albo raczej w palec zanim się wklepie takie rewelacje...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.12.2011, 14:12

<brawo>...albo.. nie.
Cytuję oficjalną:
Cytat:
W ostatnim czasie był wypożyczony z Djurgardens IF do Sollentuna United FK.
Hmmm, wiec jednak jest zawodnikiem z Ekstraklasy Szwedzkiej, tylko po prostu ogrywa się w 4 lidze. Skoro Valckx wziął go na testy, to chyba w nim coś widzi. Resztę zweryfikuje boisko treningowe i Primel. Za testy płacimy niewiele, albo wcale, a skoro go wzięli to może coś w nim jest.
Poza tym Pawłowski, widziałeś jak gra na przedpolu? Zobacz sobie, w naszej lidze to nic nie kosztuje,a w pucharach będzie znowu dramat i liczenie na to, że może niczego nie zaj***ie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów