|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
za www.wpolityce.pl
"Jak wiadomo refleksyjny nastrój osłabia koncentracje. A to dla tych, którzy nie mówią na co dzień prawdy, bywa zgubne. Wszystko wskazuje, że dotknęło to unijnego komisarza do spraw budżetu Janusza Lewandowskiego, polityka Platformy Obywatelskiej, który w piątek 2 grudnia odwiedził Lublin. Spotkał się m.in. z uczniami liceum, który przed laty sam ukończył. I jak donosi "Dziennik Wschodni", w miłej atmosferze szczerze powiedział o procencie prawdziwości w ostatniej kampanii PO obiecującej 300 miliardów z Unii Europejskiej: Uczniowie pytali m.in. o przyszłość strefy euro i 300 mld zł unijnych dotacji, obiecywanych w ostatniej kampanii wyborczej PO. – Brałem udział w tych nieco durnych klipach, ale to była kampania – skomentował Lewandowski. – Nie oznacza to jednak, że obiecanych pieniędzy nie ma. O ile wspólnota się nie rozleci, to możemy zdobyć nawet większe środki. Spotkanie z licealistami zorganizowano w ramach programu "Back to School”, w ramach którego polscy urzędnicy UE odwiedzają swoje szkoły i zachęcają uczniów m.in. do działania w instytucjach europejskich. Po czymś takim na pewno młodzież będzie się do instytucji europejskich garnęła. Jak widać, można tam pożyć, a gospodarowanie prawdą jest oszczędne. Co mówił w tym spocie, już wtedy budzącym kontrowersje ze względu na zarzut złamania przysięgi neutralności komisarza unijnego Lewandowski? Chodzi o miliardy, nawet o 300 miliardów złotych. Dzięki tym pieniądzom możemy zmniejszyć bezrobocie wśród młodzieży nawet o połowę - obiecywał. Zachęcał też do głosowania na "mocną drużynę PO", która ma to gwarantować. Oficjalna strona Platformy Obywatelskiej przed wyborami obiecywała: Stawką tych wyborów jest 300 miliardów złotych Nie tylko wywalczymy kolejny siedmioletni budżet Unii Europejskiej, ale wywalczymy w nim dla Polski jeszcze więcej niż w tym budżecie. To jest rzecz kluczowa, to rzecz która zdecyduje o cywilizacyjnych szansach rozwoju do końca dekady zapewnia Radosław Sikorski. Nie ma drużyny, nie ma ekipy, nie ma partii politycznej w Polsce lepiej do tego zadania przygotowanej. dodaje Jacek Protasiewicz. (...) Jak zaznaczył Jacek Protasiewicz, do tego zadania PO przygotowywała się od dawna. - To nie jest przypadek, że Janusz Lewandowski w komisji jest tam, gdzie jest i to nie przypadek, że Jerzy Buzek objął prestiżową, jedną z trzech najważniejszych funkcji w UE - powiedział. Jacek Protasiewicz podkreślił jak ważne są te wybory i jak ważny jest w nich udział. Cytując Janusza Lewandowskiego powiedział - złych polityków wybierają również dobrzy ludzie, którzy w dniu wyborów pozostają w domach. (...) Jeśli wybierzecie nas, to dokończymy modernizację Polski i dla tej modernizacji wynegocjujemy z Unii Europejskiej co najmniej 300 mld złotych - obiecał Sikorski." ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W cyklu " Aby żyło się lepiej. Wszystkim" oprócz zapowiedzi benzyny za ....8 zł. i to już niebawem, nieśmiale przeciekająca prawda o "Zielonej Wyspie":
Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 06.12.2011 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zniesienie refundacji na leki od nowego roku to taka cicha eutanazja dla wielu rencistów i emerytów.Już teraz lakarstwa są bardzo drogie i wielu nie stac na ich wykupienie.
http://www.zachod.pl/2011/12/leki-be...ze-protestuja/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.12.2011 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
http://biznes.onet.pl/nowak-mozna-za...,1,prasa-detal
Błyskotliwy Nowak ukuł nowy termin w drogownictwie. Tzw przejezdność . Bo my przecież będziemy mieli "ałtostrady na ełro" tylko że będzie problem z przejezdnością. Co te k.... robiły przez cztery lata? że a4 będzie nieprzejezdna. Dwa miesiące temu Nowak o tym nie wiedział? Czy poczekał do wyborów? SIWY jak tam zakład? Kto jest wydymany frajer? Niestety wydymanych jest więcej nie tylko frajerzy.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
pomijając drobne fakty że np. Francja płaci 20% mniej niż Polska mimo transportu 2000 km dalej to po prostu nóż się w kieszeni otwiera ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niech te 20 % więcej za gaz pokryją wyborcy obecnej i poprzedniej koalicji rządowej która nam te "promocje" zafundowała,ja na nich nie głosowałem
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2011 o godz. 10:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Akurat to sprawka ministra Jasińskiego z jeszcze wcześniejszego rządu, który przyciśnięty do muru podpisał coś czego nawet nie przeczytał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez kogo przyciśnięty? Teraz jest lepiej bo nikogo nie trzeba przyciskać. Zdradzio zrzeknie się wszystkiego z promiennym uśmiechem. Co podpisał Pawlak w 2007 ? Skoro to sprawka Jasińskiego?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
)? Po raz pierwszy spotykam się z taką opinią i jest to dla mnie spore zaskoczenie. Ciekaw jestem przesłanek.PS: o raport w sprawie dróg (podobno miał być gotowy tuż przed wyborami) nawet nie pytam ... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisałem już na ten temat gdzieś pod koniec poprzedniego roku w kontekście sporu z UE ws. umowy gazowej renegocjowanej przez Pawlaka. Opieram swą wiedzę na blogu Szcześniaka: http://szczesniak.pl/1603, a także na artykułach m.in. w Naszym Dzienniku, który raczej nie wspiera obecnego rządu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. O ile się nie mylę to artykuł odnosi sie nie do negocjowanej z Gazpromem umowy wieloletniej (która ustala ceny gazu i którą podpisał Pawlak z błogosławieństwem Donia) ale do umowy z RosUkrEnergo a więc umowy krótkookresowej która miała pokryć chwilowy deficyt gazu (piszę z głowy że chodziło o około 3 mld m3). O ile mnie pamięć nie myli to umowa ta została wypowiedziana przez Ukraińców (nawet nie Rosjan) już kilka lat temu i twierdzenie że z powodu tej umowy płacimy obecnie wyższe ceny gazu jest jakimś kompletnym nonsensem. 2. Gdybyś zechciał zapoznać się bardziej z tematem to dowiedziałbyś się że już od jakiegoś czasu w publicystyce na ten temat pojawiają się wobec Pawlaka zarzuty że w imię poprawy sprzedaży produktów rolnych na rynek wschodni (co przecież jest w interesie jego elektoratu) podpisał (z błgosławieństwem Donia) bardzo niekorzystną umowę handlową na dostawy gazu. Umowa była by jeszcze gorsza gdyby nie akcja PiS w Sejmie poprzedniej kadencji (o ile pamiętasz: interpelacja JK i w skutek tego późniejsze skrócenie czasu obowiązywania umowy z Gazpomem). 3. Zacytowany przez Ciebie artykuł jest typową wrzutą którą Pawlak i jego ludzie puścili do mediów (jak widać nie załapała sie na to nawet GW) żeby "pokazać" że Pawlak nie jest taki zły bo PiS też podpisywał z Rosjanami umowy gazowe. Przecież gdyby były jakiekolwiek podstawy do odpowiedzialności to obecnie rządzący posadziliby by Jasińkiego już z dziesięć razy rozpętując przy tym propagandę o wyprzedaży Polski Rosjanom przez PiS. Bardzo się dziwię że ktoś myślący może powoływać sie na takie bzdury.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.12.2011 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do punktów 2 i 3 ustosunkuję w bliżej nieokreślonej przyszłości, choć poruszanie tematu naczelnego SE, który jednak wygrał pewien zakład "sportowy" to stąpanie po naprawdę grząskim gruncie, choć mogłoby być ciekawie
![]() Sprężam się. Umowa z RosUkrEnergo wymogła na PGNiG/Jasińskim wpisanie do umowy z Gazpromem realnej podwyżki 10% (chodzi o widełki 10% w jedną, albo w drugą stronę) w listopadzie 2006, co później nie zostało odkręcone przez ani Grada, ani Pawlaka (ten też ma sporo za uszami, ale to temat na inny esej), a teraz kopię kruszy o to PGNiG, który zapewne bezskutecznie będzie prowadził arbitraż z Gazpromem. W skrócie: 1. Jasiński wyraził zgodę na podpisanie umowy z RosUkrEnergo. 2. Jasiński renegocjował umowę z Gazpromem, która skutkowała podwyżką 10%, choć intencją było dostosowanie ceny do warunków rynkowych przez wprowadzenie widełek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. "Umowa z RosUkrEnergo wymogła na PGNiG/Jasińskim wpisanie do umowy z Gazpromem realnej podwyżki 10%". Prosiłbym o jakiś link potwierdzający tę tezę. Ja takiej wiedzy nie mam. 3. "Jasiński wyraził zgodę na podpisanie umowy z RosUkrEnergo." To zdanie jest prawdziwe. Ale w jaki sposób ma z niego wynikać teza że: obecna cena gazu którą płacimy Gazpromowi to "sprawka ministra Jasińskiego z jeszcze wcześniejszego rządu, który przyciśnięty do muru podpisał coś czego nawet nie przeczytał" zupełnie nie rozumiem (patrz punkt 1 mojego wcześniejszego postu). No chyba że chodzi o to aby logika tego wywodu pokrywała się z obowiązującą w mediach wykładnią zgodnie z którą za obecny kryzys odpowiada rząd JK (bo już nawet nie Marcinkiewicza). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze opracowanie polityki energetycznej Polski z tamtego okresu zrobili Niemcy z SWP: http://www.swp-berlin.org/fileadmin/...S13_lng_ks.pdf Dalej nie mam czasu szukać, ale pewnie jakby prześledzić dokumenty na stronach PGNiG, czy Ministerstwa Gosparki to byśmy znaleźli to samo. No chyba, że ND, czy minister Woźniak nie są już wiarygodni ![]() I żeby nie było do Pawlaka mam dużo pretensji, ale głównie chodzi tu o warunki podpisania kontraktu z Rosją (m.in. uniezależnienie sieci przesyłowej od jakiegokolwiek państwa o co postulowała UE, a także brak wynegocjowania powrotu do stawek obniżonych o 10% względem roku 2006), a nie o czas, ani o ilość gazu jakie w nim zostały zapisane, bo tak jak sobie przypominam na podstawie raportu, który analizowałem jakiś rok temu w tym temacie zapewnienie dostaw do 2037 roku z Rosji przez gazociąg jamalski było dobrym ruchem w kontekście wybudowania gazociągu północnego przez Rosję i Niemcy, możliwości zakręcenia gazociągu jamalskiego w dowolnej chwili i stanu zaawansowania budowy gazoportu oraz osiągnięcia zdolności przeładunkowej 5 mld m3 dopiero ok. roku 2020, a po rozbudowie ok. 2025 ilości 7,5 mld m3.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.12.2011 o godz. 00:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://warszawskagazeta.nowyekran.pl...rocesy-wracaja
Modelowym przykładem takiego procesu może być sprawa Daniela Kloca, skatowanego przez policjanta w cywilu Andrzeja Czajkę. Daniel Kloc w trybie przyspieszonym został skazany na karę trzech miesięcy pozbawienia wolności oraz zapłatę 300 zł odszkodowania policjantowi, który kopał go w głowę. Taki wyrok wydała Sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie – Iwona Konopka. Oczywiście sędzia nie uznała za stosowne zapoznać się z nagraniami z miejskiego monitoringu. Sporządziła za to uzasadnienie swego orzeczenia, którego lektura kojarzyć się może chyba tylko z uzasadnieniami orzeczeń stalinowskich sądów, ewentualnie tymi z czasów rządów generała Jaruzelskiego i jego towarzyszy z WRONu. W uzasadnieniu sędzina stwierdziła, że przy Danielu Klocu nie znaleziono żadnych niebezpiecznych narzędzi, ale fakt, że 11 listopada przejechał on w „zorganizowanej grupie” wiele kilometrów do Warszawy, wskazuje, że jechał z zamiarem ataku na policjanta. A jego „agresja” polegała na „odepchnięciu ręki” funkcjonariusza policji. Wyprowadziła stąd wniosek, że pokrzywdzonym nie jest skatowany Kloc, tylko policjant w cywilu, który katował. Pani sędzia, powołując się na wykonywanie przez „funkcjonariusza Czajkę” „obowiązków służbowych” nie wyjaśniła, od kiedy należy do nich obezwładnienie gazem i kopanie w głowę bezbronnego człowieka, ani od kiedy zupełnie naturalny odruch zatrzymania ręki, które uderza, jest „agresją” i „atakiem”. ------------------------------- Sam byłem ofiarą takiego sfingowanego procesu tyle,że wtedy w przypadku przegranej nie groziło mi więzienie ani grzywna ale sprawa jak się okazało była przegrana przed jej rozpoczęciem hehe nawet nie sprawdzono mnie z dowodu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Skandal!!
Skoro wszystkie Stowarzyszenia popierają uczestników Marszu Niepodległości, to pasowałoby zrobić jakąs akcje typu "pravda za Urosa" w Serbii, wyrok mniejszy 30krotnie, ale sam fakt do jakiej paranoi doszło w tej sytuacji, nie pozwala mi przestać myśleć o tym, w jakim po.......onym kraju żyjemy.. Ja również miałem taką sytuację w sądzie, gdzie pies pod przysięgą zeznawał przeciwko mnie, opowiadając wymyślone historie..Inna sprawa, jeszcze bardziej pogrążająca sprawiedliwość tego systemu, że zeznawał to samo na 30 różnych sprawach..Nie muszę chyba mówić komu dała wiarę, tępa pani sędzina.. PS. Murzyński .... do dupy tej policyjnej ....ie!! Jednej i drugiej ![]()
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 09.12.2011 o godz. 11:04.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest to demokratyczne "państwo prawa" w Polsce rządzonej przez PO i Geniusza Kaszub Donalda Tuska, członka UE, kraju swobód obywatelskich, wolnych mediów, niezawisłych sądów itp. itd.
Różni sie to coś od poletka tow. Putina czy Łukaszenki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
|
My mieliśmy mieć sukcesy w polityce z Rosją a ma ją znów....no kto?
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 09.12.2011 o godz. 11:43.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest najlepszy cytat z newsa piętro wyżej:
Cytat:
Coś tak zniknęli z tego forum miłośnicy rudego i jego POlityki. jeszcze tak niedawno było ich pełno. Wyśmiewali wszystkich i wszystko dookoła co nie było zgodne z linią partii Słońca Peru i jego "światłych" europejskich gwardzistów. Plątaja się tylko jakieś niedobitki. Pewnie Dziadek Mróz nie przyniósł juz tylu prezentów jak dawniej, a przeciez miało się żyć lepeij. I to wszystkim . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ciekawe czy car Putin poradzi sobie z co raz większymi protestami ? Hmmm... myśle że generałowie dawnego KGB co go wybrali 12 lat temu ,teraz wymienią Władimira na ....kogos innego,oczywiście bezgranicznie im oddanego.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
www.youtube.com/watch?v=xaZASlOPadE
wyborca JKMa w momencie ogłaszania wyników wyborów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do skasowania
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.12.2011 o godz. 04:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Ponieważ byłem ostatnio dość zajęty przepraszam że odpisuję tak późno. I oczywiście w świetle przytoczonych przez Ciebie cytatów powtórzę swoje pytanie:
"Jasiński wyraził zgodę na podpisanie umowy z RosUkrEnergo." To zdanie jest prawdziwe. Ale w jaki sposób ma z niego wynikać teza że: obecna cena gazu którą płacimy Gazpromowi to "sprawka ministra Jasińskiego z jeszcze wcześniejszego rządu, który przyciśnięty do muru podpisał coś czego nawet nie przeczytał" zupełnie nie rozumiem. Przeciż nkt nie zaprzecza że wskutek błędów (?) LSD (...który powstał w wyniku podpisanego przez rząd SLD aneksu do kontraktu jamalskiego w 2003 roku. Powstała wówczas tzw. dziura Pola w krajowym bilansie gazowym spowodowała, że prawie co roku Polska była wystawiona na szantaż Gazpromu. SLD, podpisując w 2003 r. aneks do umowy jamalskiej przy jednoczesnym storpedowaniu projektu Baltic Pipe, którego realizacja miała zapewnić odbiór od 2004 r. blisko 3 mld m sześc. gazu z Norwegii gazociągiem na dnie Morza Bałtyckiego, zrobiło miejsce dla rosyjskiego pośrednikaw 2006) rządzący wówczas PiS zmuszony był podpisać umowę która prawdopodobnie skutkowała zwiekszeniem ceny gazu (funkcjonujące "na rynku" 10% to szacunki bardzo wątpliwej jakości "eksperta") dla obowiązującego wówczas kontraktu. Zupełnie nie rozumiem jednak jak można twierdzić że cena ustalona w nowej umowie negocjowanej przez Pawlaka (kilka lat później) ma być "sprawką ministra Jasińskiego"? Przecież to tak jak byś twierdził że wypowiedź Sikorskiego zachecająca Niemcy do dominacji w Europie to sprawka śp. prezydenta Kaczyńskiego bo podpisał przecież TL. Nonsen.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.12.2011 o godz. 04:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudno nie powiązać tej podwyżki cen z renegocjowaną umową z Rosją w sprawie gazu z rurociągu jamalskiego pod koniec 2006 roku. Do podwyżki przyznają się przecież nawet ministrowie Woźniak i Naimski co było już wrzucone we wcześniejszych fragmentach. Na przyciśnięcie do muru udzieliłem już odpowiedzi.
Wydaje mi się, że temat się już wyczerpał, a ja wystarczająco nakreśliłem rolę Jasińskiego i s-ki w tym niekorzystnym dla Polski stanie rzeczy. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiedy Pawlak podpisywał nową umowę dziury w dostawach już nie było i mógł straszyć gazoportem, który przypomnę w 2012 miał hulać. A zaakceptował cenę za cały gaz taką jak Jasiński za jego niewielką część. Dlaczego? To też sprawka Jasińskiego? Siedział pod stołem i gryzł Pawlaka w kostkę? Zwalanie odpowiedzialności pod byle pretekstami na poprzedników to stara szkoła, PO też cały czas naprawia po PiSie. Miałem tylko wrażenie że używający mózgu nie dają się łapać na takie plewy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No wybacz ale akurat tego nie wykazałeś. Rozmawialiśmy o negocjacji dwóch różnych kontraktów i z żadnego z załączonych przez Ciebie linków nie wynika że negocjacje Jasińskiego miały wpływ na negocjacje Pawlaka. Wydaje się być wręcz czymś oczywistym że Pawlak negocjował w sytuacji znacznie bardziej korzystnej niż Jasiński (brak deficytu gazowego, perspektywa gazoportu, spadek rynkowej ceny gazu, "ocieplenie" w stosunkach z Rosją, itp.) i wynegocjował warunki znacznie gorsze niż Jasiński. Dodam że aż roi się od spekulacji że zrobił to świadomie po to aby poprawić warunki eksportu produktów żywnościowych do Rosji (co jest w interesie jego elektoratu). W tym kontekście twierdzenie że to: "sprawka ministra Jasińskiego z jeszcze wcześniejszego rządu, który przyciśnięty do muru podpisał coś czego nawet nie przeczytał" trudno ocenić inaczej niż manipulację. Trudno jest mi też traktować w inny sposób opinię że: "Do podwyżki przyznają się przecież nawet ministrowie Woźniak i Naimski co było już wrzucone we wcześniejszych fragmentach". Obaj panowie przyznają się do podwyżki z roku 2006/2007. Wiązanie ich w tym kontekście z obecnymi podwyżkami wynikającymi z "negocjacji Pawlakowych" to czysta manipulacja (której zresztą dopuszcza się na swoim blogu przyciśnięty do ściany Pawlak) i bardzo się dziwię że ktoś w miarę ogarnięty może łapać się na takie schopenhaueryzmy.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.12.2011 o godz. 15:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aby żyło się lepiej. Wszystkim. cd:
Cytat:
|