The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2011, 15:12
Jeśli to okaże się prawdą to będzie to kolejna żenująca zagrywka Basałaja, skierowana jedynie na zamknięcie ust krytykom i ewentualny ukłon w stronę kibiców mniej zaznajomionych z tematem.

Czemu u nas wszystko musi stać na głowie i nie można zorganizować i wybudować od podstaw czegoś tak niezbędnego dla klubu piłkarskiego jak Akademia Szkoleniowa?

Przecież to będzie jawna kpina i sku********** .
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.12.2011, 15:17
Panowie, zeby nie bylo to jakies sa tajne informacje, ja nie mieszkam nawet w KRK. Takie 1+1=...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.12.2011, 15:19
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
Chlopie, wez Ty sie zastanow co Ty piszesz. Skorza i inni za to nam wygrali LM....co nie?
No ale jezeli przegrana z APOEL to kompromitacja Maaskanta, to zajrzyj w tabele LM i zobacz ktore miejsce zajal ten smieszny APOEL i kogo mil w grupie, albo skoncz swoje madrosci.
Oczywiście że nie wygrali dlatego zarówno ich jak i Maaskanta długo wspominać nie będziemy.

Jak bys czytał ze zrozumieniem oszczędzil byś sobie kompromitacji.
APOL był drużyna do ogrania niestety taktyka obrana w meczu rewanżowym z góry była skazana na porażkę.
Zalecam ci brać z umiarem wyniki cypryjczykow i nie jarac się sukcesami drużyn które nam dojebal...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.12.2011, 15:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że nie wygrali dlatego zarówno ich jak i Maaskanta długo wspominać nie będziemy.

APOL był drużyna do ogrania niestety taktyka obrana w meczu rewanżowym z góry była skazana na porażkę.
Zalecam ci brać z umiarem wyniki cypryjczykow i nie jarac się sukcesami drużyn które nam dojebal...
Chłopie jesteś synem/kolegą "niezatapialnego" ? Boś się przyssał do tego Maasaknta i jeżdzisz po nim jak po burej suce.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2011, 15:26
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Czemu u nas wszystko musi stać na głowie i nie można zorganizować i wybudować od podstaw czegoś tak niezbędnego dla klubu piłkarskiego jak Akademia Szkoleniowa?

Szkółka to inwestowanie długoterminowe, które zacznie się zwracać po minimum 10 latach funkcjonowania. Cupiał jak wiadomo od wielu lat chce LM "na już", a efekty takiej polityki wszyscy widzą od kilku sezonów (ściąganie szrotu zagranicznego). Poza tym dla "wszechmogącego" rozpoczęcie budowy szkółki byłoby przyznaniem się do pomyłki, a on przecież jest nieomylny
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.12.2011, 16:25
właśnie , niestety Acima ma racje, takie myślenie prowadzi do nikąd, a gdyby Cupiał zainwestował w akademie odrazu jak tylko wszedł do Wisły......?
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.12.2011, 16:58
Przykre, ale Basalaj, Valckx i kolejni trenerzy to pacynki - wszystkim steruje Cupiał a wlasciwie jego samopoczucie dnia. Tak sie nie da budowac.
Dal nam tyle mistrzostw. Wiele radosci. Wlasciwie wyciagnal z niebytu(sportowo), ale... w pol drogi przerwal i stanelismy w miejscu! Teraz juz jestesmy tylko w grupie czolowych polskich zespolow, nie przewodzimy(w niczym innym nie bijemy na glowe), a najgorsze ze nadal stoimy, wiec juz nas dogonili a bez zmian ale takich prawdziwych przegonia...
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2011, 17:07
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Chlopie Ty sie kompromitujesz, bo twierdzisz ze Maaskant nam "przejebal" LM- jak to ujales, a prawda jest taka, ze gdybysmy przeszli APOEL to bylby cud, bo poprostu jestesmy od nich o wiele slabsi, a Ty tworzysz jakies bajki, ze przez trenera przegralismy.
Przez trenara w pucharach to przegralismy z Totenhamem (Skorza) bo oni byli jak najbardziej do ogrania, Levatywa juz nie wspomne.
Prawda jest taka, ze Holender zrobil w pucharach duzo wiecej niz jego poprzednicy razem wzieci.
A Ty zaklinasz rzeczywistosc i robisz z niego kogos przez kogo nie mamy fazy grupowej LM.

Poczytalem troszke Twoich innych postow i skwituje to tak:
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.12.2011, 17:23
przem napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiemy, że jeżeli jesteś drugim Fergussonem, to zajmujesz 11 miejsce, potem 2, potem znowu 11, dość szczęślwie wygrywasz Puchar krajowy, potem wprawdzie PZP (no ale to nie na miarę ligi polskiej) i, obejmując drużynę w 1986, mistrzostwo wygrywasz w 1993. A w 1986 przejmowałeś drużynę, która sezon wcześniej była 4 w lidze, co było wielkim rozczarowaniem. No i później - ku jeszcze większemu rozczarowaniu - znowu w tej lidze zawodziła i była zagrożona spadkiem. Czyli - dostajesz CZAS. Tego czasu nie dostał w Wiśle nikt, może poza Skorżą po porażce z Levadią, ale to i tak chyba za mało (choć w momencie zwolnienia go styl był fatalny, drużyna grała kichę, ale przewodziła tabeli). Zaznaczam, że byłem wtedy za zwolnieniem Skorży (być może też dlatego teraz byłem przeciwko zwolnieniu Maaskanta, przynajmniej przed zimą, bo pamiętałem, że niewiele dobrego to przyniosło).
Ciężko zapamiętać, że SAF przechodząc do Manchesteru był wielkim trenem? Z ostatnich lat, tylko AVB nawiązał odrobinę do tego kim był Fergie w czasach, kiedy trenował Aberdeen. I właśnie - czas można dawać, ale Manciniemu, Fergusonowi, Hiddinkowi albo Capello. Nie może być tak, że przyjdzie czarodziej z Holandii, Hiszpanii, Francji czy Niemiec, który jeszcze niczego nie osiągnął i z urzędu dostanie 2 lata na zbudowanie drużyny, a 3 rok na pierwsze sukcesy. Nie w Wiśle, nie w Legii, nie w PSG, ani nie w Milanie.

Co do Akademii - a co by było takiego złego w odkupieniu od Szymków, Franków i Kowalików A21? Po co budować coś od nowa, skoro można wykorzystać to, że ktoś inny przygotował już fundamenty...
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 07.12.2011 o godz. 17:27.
.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.12.2011, 18:23
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie chodzą słuchy, ze obiecaną akademią Basałaja będzie wchłonięcie tej akademii Szymkowiaka ze Skotnik, co będzie wielką komedią. Po pierwsze dlatego, że oni już kiedyś chcieli wejść do Wisły i dostali odmowę. Po drugie wyniki tej akademii po kilku latach działalności są raczej średnie. A po trzecie, zajebista zmiana akademia na balonie w Skotnikach. Podejrzewam, że 99% kibiców miało na myśli coś innego słysząc akademia.

Od Smudy jedyne co nasz może uratować, to sukces na Euro.
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to okaże się prawdą to będzie to kolejna żenująca zagrywka Basałaja, skierowana jedynie na zamknięcie ust krytykom i ewentualny ukłon w stronę kibiców mniej zaznajomionych z tematem.

Osobiście mam troszke dość. ile razy to już słyszałem. I nawet nie chodzi o akademię tylko o błoto. Tony błota. Na co dzień dostaje to w każdym kanale tv traktującym o sporcie + multum stron w necie. Wisła to dno, zero profesjonalizmu, fuszera, wałki no i Levadia. i w....ia mnie to silnie. Ale tak sobie tłumacze, że to frustracja różnych legijno-pyro ludków ( że o sąsiadach przez wstręt nie wspomnę ), ale rozsądek nie przyjmuje. Wszyscy oni, wliczając swoich dziennikarzy, redaktorów, celebrytów, itp, są zbyt zajęci masturbacją myśląc o swej zajebistości ( jak cześć ludzi tutaj ). Więc skat ten syf? Ano ....a stąd!
gdzie jest inne tego typu zgrupowanie schizofreników!! Nigdzie .Wszyscy kochają Wisłę, ale nie ma opcji żeby było dobrze.

Jest sponsor który wyciągnął klub z dupy i seryjnie zdobywa mp i co by o nim nie mówić klub to nie zabawka, nie zastanawia się czy nie przejąć Lechii bo ma lepszy stadion? Jest. I co? I debil! Powinien w ....uj wypierdalać a na jego miejsce szejki. Oni by naprawdę kochali klub.

Jest stadion na pół Krakowa o który darliśmy się "Chcemy stadionu" i o którym wielu i to nie tylko w Polsce mogłoby pomarzyć?(choćby Fulham) Jest. I co? Elewacja jest chujowa.

Jest Prezes który nie dorabia się na Wiśle, bo miał fuchę przed, chyba lepszą od Laty. Poza tym jako jeden z nielicznych w lidze ma wykształcenie w tym kierunku. Zawalczył i powoli buduje piony których w klubie wcześniej nie było. Jest. I co? Wy.......ić. Mielcarski byłby zajebisty bo leci co tydzień w tv.

Jest drużyna, może nie taka jak parę lat temu, ale jest? Wygrała mp w zeszłym roku? Weszła do le w tym w dobrym stylu? ma szanse na wyjście z grupy? Wszystko jest. Ale ..... Mało polaków, przepłacone kontrakty, a legia to ma wychowanków, a Korona to walczy a Lech... a nie Lech to nie, ale taka Polonia to Panieeee.

Ludzie opamiętajcie się jeszcze nie ma akademii szymka a już płacz. A może ktoś to przemyślał i sprawdził choćby ten gość z Holandii który miał wszystko obczaić i może doszedł do wniosku że robią tam dobrą robotę z dzieciakami i transfer ich na nasze łono to dwa trzy lata do przodu? Przecież za rok po otworzeniu akademii zaczniecie pisać że winą Basałaja jest brak wychowanków w składzie.

PS> Wiem wulgarne słowa, możecie banować ale nie dałem rady inaczej.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.12.2011, 18:45
Ależ za przeproszeniem pier ... niczysz .

Trochę nieudolnie próbujesz wykazać, że w Wiśle wszyscy na wszystko narzekają. Tylko twoje argumenty są troszkę nieprzystające do tego co komentujesz. Nikt się słowem nie zająknął na temat stadionu. Osobiście mi to powiewa czy jest brzydki czy nie, mógłby być lepszy i bardziej funkcjonalny ale jest. Co prawda jest przykładem fuszerki, ale jednak jest.

Jest Prezes, który wieloma swoimi działaniami udowadnia, że jego wiedza albo wyobrażenia nie przystają do rzeczywistości. A to zapomni o karnetowcach, a to chlapnie coś w wywiadzie, a to dziwi się że mu ludzie na stadion nie przychodzą, a to w końcu w sposób żenujący żeruje na legendach tego klubu takich jak choćby ostatnio Kmiecik. Nie wiem co jest wymowniejszym podsumowaniem indolencji Basałaja - system sprzedaży internetowej czy brak możliwości płacenia kartą.

Komentarze na temat drużyny sobie odpuszczę bo nie interesuje mnie większość z tych kopaczy i aspekt sportowy z nimi związany.

Przechodząc jednak do meritum i tematu Akademii Piłkarskiej to powiem Ci, że jeśli tak się to ma skończyć to jest kolejną drogą na skróty. A co widać już po tych kilkunastu latach panowania Cupiała drogi na skróty nie ma.

Nie ma i nie będzie! Ale Basałaj najwyraźniej tego nie zauważa. Ewentualne przejęcie Akademii Piłkarskiej 21 im. Henryka Reymana i włączenie jej w struktury organizacyjne Wisły S.A. to jakaś patologia. Taka szkółka u nas powinna być zbudowana od podstaw razem z infrastrukturą, powinno się ustalić program szkoleniowy na lata i wdrażać go konsekwentnie od początku a nie w zależności od tego jak wiatr zawieje.

Co więcej szkolenie powinno być bezpośrednio podporządkowane od pewnego etapu temu aby jak najwięcej dzieciaków mogło odnaleźć się później w realiach piłki dorosłej w wykonaniu Wisły Kraków. Czy Ty myślisz że te dzieciaki, które kopią tam dla przyjemności i od kilku lat pracują według konkretnego programu nagle będą przestawiane na jakąś wizję, którą wprowadzałby nasz klub? Nie, to będzie jedynie wypełnienie wymogów licencyjnych i ordynarne zakrywanie naszej nagości i słabości listkiem figowym zerwanym z cudzego drzewa.

To Ty zapamiętaj raz na zawsze. Nie ma drogi na skróty. Ale Basałaj zdaje się takimi pierdołami się nie przejmuje.
Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Greeg : 07.12.2011 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.12.2011, 19:38
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Osobiście mam troszke dość. ile razy to już słyszałem. I nawet nie chodzi o akademię tylko o błoto. Tony błota. Na co dzień dostaje to w każdym kanale tv traktującym o sporcie + multum stron w necie. Wisła to dno, zero profesjonalizmu, fuszera, wałki no i Levadia. i w....ia mnie to silnie. Ale tak sobie tłumacze, że to frustracja różnych legijno-pyro ludków ( że o sąsiadach przez wstręt nie wspomnę ), ale rozsądek nie przyjmuje. Wszyscy oni, wliczając swoich dziennikarzy, redaktorów, celebrytów, itp, są zbyt zajęci masturbacją myśląc o swej zajebistości ( jak cześć ludzi tutaj ). Więc skat ten syf? Ano ....a stąd!
gdzie jest inne tego typu zgrupowanie schizofreników!! Nigdzie .Wszyscy kochają Wisłę, ale nie ma opcji żeby było dobrze.

Jest sponsor który wyciągnął klub z dupy i seryjnie zdobywa mp i co by o nim nie mówić klub to nie zabawka, nie zastanawia się czy nie przejąć Lechii bo ma lepszy stadion? Jest. I co? I debil! Powinien w ....uj wypierdalać a na jego miejsce szejki. Oni by naprawdę kochali klub.

Jest stadion na pół Krakowa o który darliśmy się "Chcemy stadionu" i o którym wielu i to nie tylko w Polsce mogłoby pomarzyć?(choćby Fulham) Jest. I co? Elewacja jest chujowa.

Jest Prezes który nie dorabia się na Wiśle, bo miał fuchę przed, chyba lepszą od Laty. Poza tym jako jeden z nielicznych w lidze ma wykształcenie w tym kierunku. Zawalczył i powoli buduje piony których w klubie wcześniej nie było. Jest. I co? Wy.......ić. Mielcarski byłby zajebisty bo leci co tydzień w tv.

Jest drużyna, może nie taka jak parę lat temu, ale jest? Wygrała mp w zeszłym roku? Weszła do le w tym w dobrym stylu? ma szanse na wyjście z grupy? Wszystko jest. Ale ..... Mało polaków, przepłacone kontrakty, a legia to ma wychowanków, a Korona to walczy a Lech... a nie Lech to nie, ale taka Polonia to Panieeee.

Ludzie opamiętajcie się jeszcze nie ma akademii szymka a już płacz. A może ktoś to przemyślał i sprawdził choćby ten gość z Holandii który miał wszystko obczaić i może doszedł do wniosku że robią tam dobrą robotę z dzieciakami i transfer ich na nasze łono to dwa trzy lata do przodu? Przecież za rok po otworzeniu akademii zaczniecie pisać że winą Basałaja jest brak wychowanków w składzie.

Czekam do końca rundy z tekstem, który skieruję do kibiców Wisły, a którego meritum, mniej więcej zawarte jest w Twoim tekście. Też, tak jak Ty nie wytrzymałem już od tej kibicowskiej, wiecznej krytyki destrukcyjnej klubu i wstrzymałem się od dyskusji z tutejszymi frustratami od bezmyślnej destrukcji, ale powiem tylko tyle -

czego Wam kibice potrzeba, żeby zapełnić R22 na każdym meczu

1.W 11 lat Cupiała aż 8 mistrzostw, jak to podsumował Basałaj.
2.Jedyny w Polsce stadion z trybunami zadaszonymi nie tylko od wewnątrz, ale i całkowicie zabudowanymi od zewnątrz stadionu.
3.Prezes klubu z dyrektorem sportowym z prawdziwego zdarzenia.
4.Koordynator Bazy Szkoleniowej i Akademii Piłkarskiej

Czy może jednak, aby wypełnić R22 na przykładowym meczu pucharowym z Holendrami lub o mistrzostwo z Polonią, potrzebujecie realiów rodem z Waszego, destrukcyjnego Frustrolandu :

1.Cupiał odchodzi z Wisły na życzenie jej wiecznie niezadowolonych kibiców
2.Kibice Wisły niezadowoleni z urody swojego stadionu, zdradzają go na rzecz ładniejszych w/g ich gustu.
3.Na wniosek kibiców, Wisła znowu nie ma prezesa i dyrektora sportowego klubu.
4.Zrezygnowano z koordynatora bazy i akademii pilkarskiej z powodów osobistych, niezadowolonych z jego obecności kibiców.

zaprawdę, śmieszni jesteście i będziecie - kibice Wisły, na coraz bardziej bezwstydnie, pustym stadionie przy R22,zwłaszcza na meczach pucharowych lub o mistrzowską stawkę. Myślę, że tak rozwydrzonych bachorów stadionowych, nie ma żaden klub na świecie. Krytyka owszem, ale konstruktywna a nie destrukcyjna, natomiast obecność na stadionie obowiązkowa, niezależnie od tej krytyki, a wręcz konieczna, dla poprawy spraw na Wiśle.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.12.2011 o godz. 21:40.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.12.2011, 19:49

Brawo, Brawo, Brawo.
Duże słowa uznania za ten tekst.
Co prawda nie zniechęci to wiecznych flustratów, ale pokazuje promyk nadziei.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.12.2011, 19:58
Popieram w 100% Tarana.
Można zjechać Basałaja czy Cupiałą za pewne kwestii ale to najazdy na nich za każdą rzecz, którą robią jest żałosne.
Kot
Do tego dodam to, ze mamy najlepszych zawodników w Polsce co jest wstanie przyznać nawet legionista Kowalczyk. Kwestai jest tylko tego aby przygotować się na następną rundę i jeśli wróci atut własnego stadionu to 14 mistrzostwo jest jak najbardziej możliwe.

Co do akademii Szymka to jeśli tam wykonali jaką kol wiek prace z której korzyść będzie mogła Wisła to dlaczego z tego nie skorzystać ? Czy jest jakiś racjonały powód oprócz tego, że prawdopodobnie nie ma tam drugiego Messiego ?
Gdyby nie Basałaja to jakie kol wiek dywagacje na temat bazy pewnie by tu nie istniały także w tej kwestii najeżdżacie na nie właściwego człowieka.

W ogóle te reakcje u nas kibiców są patologiczne, wszyscy domagają się Polaków a jak mieliśmy w ataku takiego Brożka dwukrotnego króla strzelców tej ligi to kur*** leciały na niego ze wszystkich stron.

Zium Zium jak to w końcu jest, Maaskant wystawiał kolegów, a Moskal ? Też pewnie zaprzyjaźnił się z Jaliensem i Lameyem bo obaj u niego grali, Jaliens jedynie wypadł z powodu kontuzji.

BTW: Szacunek również dla Moskala że nie uległ głosowi trybun bo odstawienie teraz Lameya czy Jaliensa mogłoby wprowadzić zły klimat do zespołu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.12.2011 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2011, 20:07
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Nie może być tak, że przyjdzie czarodziej z Holandii, Hiszpanii, Francji czy Niemiec, który jeszcze niczego nie osiągnął i z urzędu dostanie 2 lata na zbudowanie drużyny, a 3 rok na pierwsze sukcesy. Nie w Wiśle, nie w Legii, nie w PSG, ani nie w Milanie.
...
Petrescu 8 i pół miesiąca dostał kredytu zaufania i go zwolniono.O 2 latach w Wiśle bez sukcesu to można tylko pomarzyc.Wyjątkiem jest Licka który wygrał lige ale go wylano...

Jeśli Kaziu obroni MP to nie sądze że zatrudnią dyzme czy jakiegoś innego trenera.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.12.2011, 20:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Petrescu 8 i pół miesiąca dostał kredytu zaufania i go zwolniono.O 2 latach w Wiśle bez sukcesu to można tylko pomarzyc.Wyjątkiem jest Licka który wygrał lige ale go wylano...

Jeśli Kaziu obroni MP to nie sądze że zatrudnią dyzme czy jakiegoś innego trenera.
Z tego co wiem, Moskal nie ma papierów, aby samodzielnie prowadzić Wisłę. Jako asystent Maaskanta zwolnionego w trakcie rundy, może poprowadzić klub najwyżej do końca rundy lub ostatecznie do końca sezonu, jeśli PZPN zgodzi się wydać mu takie pozwolenie.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.12.2011 o godz. 21:02.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2011, 20:41
Też tego nie rozumiem wiecznego nawalania na każdy aspekt działania klubu.
Sprzedaż internetowa - no sorry ,dopiero co niedawno miasto "łaskawie" oddało obiekt do użytku ,który i tak nie jest jeszcze w pełni funkcjonalny a wy już chcecie obiekt w pełni zinformatyzowany , pretensje sobie miejcie do czerwonego Jacka M. i jego ferajny z ZIKiT'u
szkolenie młodzieży i brak Polaków- "wina Basałaja" , pal licho ,że cykl szkolenia zawodnika trwa ok 10lat a prezesem jest o wiele krócej a zdolnych Polaków w polskiej lidze jak na lekarstwo a jak są to w chorych cenach

... i tak można długo wymieniać

W zasadzie wielu z tutaj obecnych niewiele się różni od tych "ekspertów" z C+ , PS'u i innych mediów ,którzy za wiele na aspektach zarządzania klubem się nie znają.

Rozumiem ,że można krytykować ,ale niech to będzie konstruktywne a nie krytykowanie dla krytykowania , ujadanie dla ujadanie...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.12.2011, 20:49

K...a, 4 miesiące mu to zajęło?

Nie chce niczego z góry zakładać, a już w szczególności tego, że w sprawie szkolenia młodzieży za kadencji Basałaja nie poszliśmy ani pół kroku do przodu, ale jak na razie tak to właśnie wygląda.

Twój post do mnie nie trafia, bo nie jest też do mnie skierowany. Ilekroć krytykuje Zarzad albo Cupiała, to robię to z jakiegoś określonego powodu. Nie czerpię satysfakcji z wytykania, że piłkarze Wisły w zimie trenują na korytarzu czy z tego, że na jedynej płycie treningowej rosną grzyby.
Udawanie, że problemu nie ma nie spowoduje, że on zniknie.

Już kiedyś pisałem, że największą wadą "pokolenia Cupiała" nie jest jego przyzwyczajenie do sukcesów i nadmierne wymagania a skłonność do popadania w samozadowolenie i uznawanie, że bezwzględna dominacja w Ekstraklasie, to jest coś co nam się po prostu należy.
Innymi słowy, Ty widzisz 11 Mistrzostw Polski a ja raczej dostrzegam 11 zmarnowanych szans na dostanie się do LM, z których nikt nie wyciągnął wniosków.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.12.2011, 21:03
snyrting napisał(a):Wyświetl post

Już kiedyś pisałem, że największą wadą "pokolenia Cupiała" nie jest jego przyzwyczajenie do sukcesów i nadmierne wymagania a skłonność do popadania w samozadowolenie i uznawanie, że bezwzględna dominacja w Ekstraklasie, to jest coś co nam się po prostu należy.
Innymi słowy, Ty widzisz 11 Mistrzostw Polski a ja raczej dostrzegam 11 zmarnowanych szans na dostanie się do LM, z których nikt nie wyciągnął wniosków.

Otóz to.

Tez dołaczam sie do głosu -Cupiałowi nalezy sie za to wszytsko wielki szacunek ,ale z drugiej strony przez tyle lat tyle spraw zostalo zmarnowanych ze mozna powiedziec,ze jestesmy miedzy miedzy mlotem i kowadlem.

Mozna widzec 11 Mistrzostw Polski ,albo 11 niewykorzystanych szans na Lige Mistrzow.

Cupial powielał za czesto te same bledy ,ktore polegaly na wyprzedazy najlepszych i zastapieniu ich tanszymi a chcial ciagle tego samego awansu do LM.Jak widac przez tyle lat nie wyciagnal wniskow i to sa do niego najwieksze zarzuty.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 08.12.2011, 08:19
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Otóz to.

Mozna widzec 11 Mistrzostw Polski ,albo 11 niewykorzystanych szans na Lige Mistrzow.
11 prób i kazda zmarnowana... do tego jeden sezon na wysokim poziomie w pucharach...tutaj wszystkie wywody sa zbedne
, po tylu latach zarzadzania rzekomo profesjonalnie klubem nie dorobilismy sie niczego !!! no moze poza kilkoma przyzwoitymi pilkarzami...bo poziom naszej ligi obrazuja nasze dotychczasowe dokonania w Europie...epziod goni epizod...
Wisla z ogromnym potencjalem i historią bardzo zle zarzadzana...tyle
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.12.2011, 10:55
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Jak Ty to policzyłeś?

Odpowiednio 8 i 7 jak już.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.12.2011, 11:05
Dodać raz Real i dwa razy Barcelonę to mamy 8 i 4.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2011, 11:08
w 1999 roku pomimo zdobycia MP nie graliśmy o lige mistrzów bo byliśmy na rok wykluczeni przez UEFA

7 razy walczyliśmy o lige mistrzów za czasów Bogusia Cupiała
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.12.2011 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 08.12.2011, 12:20
7 razy walczyliśmy o LM jako nieudane próby nie można zaliczyć meczów z:
-Barceloną 2001/2002
-Realem Madryt 2004/2005
-Barceloną 2008/2009

Czyli nieudanych prób mieliśmy 4:
-Anderlecht 2003/2004 - nasza wina
-Panathinakos 2005/2006 - sędzia
-Levadia 2009/2010 - totalne dno
-Apoel 2011/2012 - nasza wina

Z Panathinakosem było jak pamiętamy więc wychodzi że sprawę spartoliliśmy 3 razy w międzyczasie grając w 1/8 PUEFA i 2 razy w grupie LE

@snyrting: Ty widzisz 11 ja widzę 3 przeczytaj jeszcze raz powoli post kolegi bo chyba jednak jest skierowany do Ciebie Tarann

Mieszkam w Poznaniu aktualnie i co roku słyszę durne teksty że Wisła się skończyła że to już po Wiśle i co nic? Ja rozumiem zazdrość u kuchenek część ludzi zamiast cieszyć się ze swojego mistrzostwa w pierwszym odruchu zaczęła dzwonić do mnie (po czym zdemolowali rynek podczas fety).

Ale ludzie My mamy się dołączać do wiecznego lamentu? Czasy naszej hegemonii się skończył koniec!!! Nie wrócą obudźcie się. Cupiał już nie inwestuje góry kasy klub ma sam się finansować czy to nie jest profesjonalizm?

Co roku gramy o mistrza ale:
-Jak wygramy mistrza: co tam mistrzostwo buraczanej ligi chcemy puchary!
-Jak awansujemy do LE: co tam buraczana grupa LE ligi chcemy LM!

Zakładam że:
-Jak awansujemy do LM: co tam buraczana gra w grupie chcemy LM na wiosnę!

I tak dalej i tak dalej.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.12.2011, 12:42
Chociaż raz awansowac do tej LM to bede wspominać 5 lat heh
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.12.2011, 12:52
Boguski dorzuca kolejny "kamor" do ogródka Maaskanta... Wydaję się, że Robert jednak nie był tak lubiany, jak wyglądało.

Odetchnąłeś chyba po zmianie trenera. Kazimierz Moskal wreszcie daje Ci szansę na grę, Ty odwdzięczyłeś mu się zwycięskim golem dającym wygraną ze Śląskiem.
No tak, wcześniej nie mogłem liczyć w wielu wypadkach nawet na meczową 18-stkę, no ale teraz jest inaczej i ja tylko się z tego cieszę.

Czy Twoim zdaniem rotowanie składem, czyli coś, co trener Moskal wprowadził w życie, jest - szczególnie dla Was, czyli graczy z przednich formacji - dobre i użyteczne?
Myślę, że tak, ponieważ każdy wie, że jest potrzebny, każdy na treningach daje z siebie wszystko. Nie tak jak wcześniej, nawet jeśli się walczyło, ciężko pracowało, to poprzedni trener raczej nie brał tego pod uwagę, a teraz naprawdę rzetelną, ciężką pracą można przekonać trenera i grać.

źródło: http://wislalive.pl/news/rafal_bogus...t_inaczej-135/
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.12.2011, 13:07
kot napisał(a):Wyświetl post
Czekam do końca rundy z tekstem, który skieruję do kibiców Wisły, a którego meritum, mniej więcej zawarte jest w Twoim tekście. Też, tak jak Ty nie wytrzymałem już od tej kibicowskiej, wiecznej krytyki destrukcyjnej klubu i wstrzymałem się od dyskusji z tutejszymi frustratami od bezmyślnej destrukcji, ale powiem tylko tyle -

czego Wam kibice potrzeba, żeby zapełnić R22 na każdym meczu

1.W 11 lat Cupiała aż 8 mistrzostw, jak to podsumował Basałaj.
2.Jedyny w Polsce stadion z trybunami zadaszonymi nie tylko od wewnątrz, ale i całkowicie zabudowanymi od zewnątrz stadionu.
3.Prezes klubu z dyrektorem sportowym z prawdziwego zdarzenia.
4.Koordynator Bazy Szkoleniowej i Akademii Piłkarskiej

Czy może jednak, aby wypełnić R22 na przykładowym meczu pucharowym z Holendrami lub o mistrzostwo z Polonią, potrzebujecie realiów rodem z Waszego, destrukcyjnego Frustrolandu :

1.Cupiał odchodzi z Wisły na życzenie jej wiecznie niezadowolonych kibiców
2.Kibice Wisły niezadowoleni z urody swojego stadionu, zdradzają go na rzecz ładniejszych w/g ich gustu.
3.Na wniosek kibiców, Wisła znowu nie ma prezesa i dyrektora sportowego klubu.
4.Zrezygnowano z koordynatora bazy i akademii pilkarskiej z powodów osobistych, niezadowolonych z jego obecności kibiców.

zaprawdę, śmieszni jesteście i będziecie - kibice Wisły, na coraz bardziej bezwstydnie, pustym stadionie przy R22,zwłaszcza na meczach pucharowych lub o mistrzowską stawkę. Myślę, że tak rozwydrzonych bachorów stadionowych, nie ma żaden klub na świecie. Krytyka owszem, ale konstruktywna a nie destrukcyjna, natomiast obecność na stadionie obowiązkowa, niezależnie od tej krytyki, a wręcz konieczna, dla poprawy spraw na Wiśle.
Nikt tutaj nie pisze,że Cupiał jest taki i owaki, bo podejrzewam, że większością rzeczy on się w ogóle nie zajmuje, bo ma od tego ludzi.

Chciałem tylko nadmienić, że w tzw. expose Basałaja główny punktem było wybudowanie akademii piłkarskiej z prawdziwego (!) zdarzenia. Mijają dwa lata i być może okaże się, że w sprawie akademii zrobiono tyle co nic i dla zamydlenia oczu dołączy się do ludzi, którzy już kiedyś sami się zgłaszali i ich akademia bynajmniej nie jest i nie ma warunków na bycie akademią z prawdziwego zdarzenia. Ja nie uważam, że winny temu jest Cupiał. Tylko ktoś ładnie nakreślił do mediów swoje plany, a póki co średnio je realizuje.

A obarczanie ZIKiT za brak sprzedaży online zakrawa na kpinę. Sprawdźcie sobie od kiedy na swoich stadionach grają Lechia i Śląsk i jakie mają dostępne kanały sprzedaży biletów. Argument o późnym terminie oddaniu drugiej prostej jest raczej słaby, bo w przypadku sprzedaży online nowy sektor to po prostu nowa sala. Nie wymaga wielkich zmian w systemie. Ciekawe kto jest winny temu, że wciąż nie ma terminali płatniczych.

A wracając do tematu trenera Moskala. Uważam, że powinien dostać szansę do końca sezonu i wtedy przekonamy się czy mamy trenera na miarę Wisły, czy nie. W innym wypadku będzie z nim jak z niektórymi piłkarzami, którzy mają po 22,23 lata i wciąż są talentami, a tak naprawdę nikt nigdy nie sprawdził ich w spotkaniach ligowych.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
.

Zium Zium jak to w końcu jest, Maaskant wystawiał kolegów, a Moskal ? Też pewnie zaprzyjaźnił się z Jaliensem i Lameyem bo obaj u niego grali, Jaliens jedynie wypadł z powodu kontuzji.

Na Twoje pytanie odpowiedział Boguski i parę dni wcześniej Iliev.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 08.12.2011 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.12.2011, 13:56
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Boguski dorzuca kolejny "kamor" do ogródka Maaskanta... Wydaję się, że Robert jednak nie był tak lubiany, jak wyglądało.

Odetchnąłeś chyba po zmianie trenera. Kazimierz Moskal wreszcie daje Ci szansę na grę, Ty odwdzięczyłeś mu się zwycięskim golem dającym wygraną ze Śląskiem.
No tak, wcześniej nie mogłem liczyć w wielu wypadkach nawet na meczową 18-stkę, no ale teraz jest inaczej i ja tylko się z tego cieszę.
Akurat to jak dla mnie nie kamyczek do ogródka Maaskanta tylko jego spory plus. Boguski jest przeraźliwie słaby i na meczową osiemnastkę nie zasługiwał ani nie zasługuje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2011, 14:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Akurat to jak dla mnie nie kamyczek do ogródka Maaskanta tylko jego spory plus. Boguski jest przeraźliwie słaby i na meczową osiemnastkę nie zasługiwał ani nie zasługuje.
Rafał jest jaki jest, piłka mu odskakuje, podatny na kontuzje ...ale i tak robi więcej niż Kirm.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.12.2011, 15:36
snyrting napisał(a):Wyświetl post
K...a, 4 miesiące mu to zajęło?

Nie chce niczego z góry zakładać, a już w szczególności tego, że w sprawie szkolenia młodzieży za kadencji Basałaja nie poszliśmy ani pół kroku do przodu, ale jak na razie tak to właśnie wygląda.

Twój post do mnie nie trafia, bo nie jest też do mnie skierowany. Ilekroć krytykuje Zarzad albo Cupiała, to robię to z jakiegoś określonego powodu. Nie czerpię satysfakcji z wytykania, że piłkarze Wisły w zimie trenują na korytarzu czy z tego, że na jedynej płycie treningowej rosną grzyby.
Udawanie, że problemu nie ma nie spowoduje, że on zniknie.

4 miesiące to jest nic żeby przeprowadzić profesjonalny raport na temat jakiegoś zagadnienia długofalowego, zwłaszcza jeśli dotyczy planowania czegokolwiek gdzie główną rolę będzie odgrywał czynnik ludzki. I to nie jest jakaś wiedza tajemna. A takie zadanie dostał polski holender (nie pamiętam nazwiska ) a fakt że ktoś nad tym pracuje to dla mnie olbrzymi krok do przodu.

Co do płyty czy korytarza zgoda, ale dla mnie krytykować za to Basałaja będzie można po upływie czasu kiedy może to zmienić ( zapewnić nowe lepsze warunki ), bądź gdy to się powtórzy i czyjeś zaniedbanie nie zostanie ukarane a wnioski nie zostaną wyciągnięte ( nieszczęsne grzyby )

Resztę postu nie bardzo rozumiem. Piszesz słusznie o pokoleniu Cupiała i jego zbiorowym ego a później piszesz o lm w kontekście że mieliśmy na nią realną szansę i nam się należała a ktoś pokpił sprawę czyt. Cupiał. To ja ci powiem że nie było na lm szans ani kiedy mieliśmy drużynę bo nie spełnialiśmy innych kryteriów takich jak stadion zaplecze. A teraz gdy mamy zaplecze nie mamy aż tak wybitnej drużyny. Wszystko na co możemy liczyć to zwykły fart, albo ciągłe ogromne i nieadekwatne do naszej ligi nakłady. I nie piszę o zakupach za dwa trzy miliony eurasów. Tak czy siak wymagać od Cupiała wtedy budowy stadionu z własnej kieszeni albo teraz finansowego kolosa który i tak rozmyje się w ligowej szarzyźnie to głupota i po prostu ignorancja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów