The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2011, 23:58
Po tym co zobaczylem na Slasku-mozna powiedziec ze jest material na dobrą druzyne.Potrzeba solidnego wykonawce ,ale byle to nie byl Polak.Slabo mi jak slysze o Fornaliku ,a moze odrazu Fornalku he?,czy Nawałce.

To musi byc autorytet z twardą ręka i Hard Workiem inaczej nic z tego nie bedzie.Niech Valckx szuka .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2011, 00:22
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale to potrzeba grajków, którzy potrafiliby wygrywać 1 na 1, trzeba ich wyszkolić albo sprowadzić. Jeśli dziś spośród Wiślaków minąć kogoś zwodem potrafi Mały, Maor i Iliev plus może Jovanovic (ale to obrońca) to o czym my mówimy. Jak nauczyć w wieku 26-27-3. lat tej sztuki Sobola, Kirma, Genkova itd.
Mieliśmy pakę gdzie umieli to zrobić Kosa, Uche, Żuraw, Szymek, Kuźba, Franek to była inna gra.
Mamy trzech - będziemy mieli 5, będzie inna gra, będziemy mieli 8 - zjemy wszystkich w PL na drugie śniadanie, a i będzie można pomarzyć o czymś (grupa LM, 1/16-1/8 LE) w Europie. Proste.
Ja myślę że Maor, Małecki, Iliev w formie do tego z trenerem który będzie potrafił to poukładać, z trenerem który będzie trzymał ich w rydzach to nawet z tym składem możemy grać fajną piłkę. Mam nadzieję że Kaziu dotrzyma słowa i Wisła naprawdę będzie grała efektownie a zarazem efektywnie. Tych trzech zawodników których wymieniłeś + pomysł na grę dany przez trenera może dać fajny efekty nawet z tej drużyny.
To jest oczywiste że jeśli będziemy mieli 5 czy 8 zawodników pokroju Maora czy choćby Małego czy Ilieva zrobi mega różnice ale nie oszukujmy się...nie stać nas na trenera to tym bardziej na tego typu piłkarzy. Trzeba budować na tym co już mamy ale pod jednym warunkiem...nie można oddać Maora czy choćby Małego narazie a w każdym okienku niech chociaż przyjdzie 1 tego typu pilkarz a będzie dobrze nawet ( mam nadzieję ) z Kaziem.
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.11.2011, 03:20
Jak to Nas nie stać? Trzeba konsekwentnie szukać
Akurat Maor zarabia mniej niż taki bezproduktywny i niewiele wnoszący do gry zespołu Garguła(przy całej sympatii do niego). Podobnie jest z trenerami , wielu jest dobrych trenerów ,które zarabiają porównywalne stawki do stawek trenereskich w TME tylko umówimy się - nie są to trenerzy z bardzo mocnymi klubami w CV i o bardzo nośnym nazwisku np taki Gonczarenko
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2011, 08:15
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1754,ti...wiadomosc.html

Wszystko pięknie tylko nie ten Smuda...:/
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.12.2011, 08:57
Jeszcze niech dokoptuja Pana Sławka i gra muzyka.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2011, 08:58
kipers napisał(a):Wyświetl post

wszytsko zależy od wyników jakie będzie miał Kaziu wiosną.Natomiast Szymka jak Franka można zatrudnic jako asystentów Moskala albo skautów.

Smuda znając życie zarżnie drużyne na zimowym obozie i zamiast MP będzie 5 miejsce
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.12.2011 o godz. 09:07.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.12.2011, 09:01
Chrzanić wyniki.
99,9% zalet Kazia to to że jest Wiślakiem.

Jak czytam o Smudzie czy innych wynalazkach to mam od razu cały dzień spieprzony.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.12.2011, 09:34
Po wczorajszym meczu, ja bym dał Kaziowi szansę do końca sezonu.
To dziwne, ale nagle obrona zaczęła nie popełniać błędów, Pareiko broni jak w poprzednim sezonie, Garguła wreszcie zagrał jak z przed kontuzji. Był bliski wspaniałej asysty w pierwszej połowie, tylko Biton nie wykorzystał...
Być może z Moskala będzie dobry trener.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 02.12.2011 o godz. 09:44.
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2011, 09:45
Dokładnie tak, Kazik to Wiślak całym sercem i wiadomo że będzie wiedział co dla kibiców znaczą takie świętości jak derby czy stadion przy Reymonta, jak widać pomysłem na zmianę gry i metodami aby je wprowadzić nie odstaje od większości polskich treneiro a wiec z całego serca życzę zarządowi rozsądku i odwagi do postawienia na niego a panu Kaziowi Mistrzostwa Polski i coraz wiekszej ilości porównań do Wiślackiego Guardioli.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2011, 10:17
kipers napisał(a):Wyświetl post

Jesli to prawda ze Smudą, to znaczy, że Cupiał stracil kontakt z rzeczywistością.
Wiadome to było już od dawna. Ostatnio potwierdziło to emocjonalne zwolneinie Maaskanta, ale cały czas miałem nadzieję, że pewnych granic absurdu się nie przekracza
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.12.2011, 10:56
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Po wczorajszym meczu, ja bym dał Kaziowi szansę do końca sezonu.
To dziwne, ale nagle obrona zaczęła nie popełniać błędów, Pareiko broni jak w poprzednim sezonie, Garguła wreszcie zagrał jak z przed kontuzji. Był bliski wspaniałej asysty w pierwszej połowie, tylko Biton nie wykorzystał...
Być może z Moskala będzie dobry trener.

Rozwiązanie zagadki z pogrubienia -----> brak Jaliensa? Uważam, że od momentu Jego kontuzji obrona gra o wiele lepiej. Jeszcze tylko z Lameyem coś zrobić trzeba.....
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2011, 11:02
Lepiej, żeby Kazek został - po co mamy szukać kogoś na siłe?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2011, 11:05
Nie chcemy zatrudniać piłkarzy mających nieciekawą przeszłość, a weźmiemy trenera za którym ciągnie się korupcyjny smród jeszcze z czasów jego pracy w Zagłębiu?

Albo kogoś poniosła fantazja, albo Cupiał wyżej ceni przyjaźń z Dyzmą nad dobre imię klubu.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2011, 11:26
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązanie zagadki z pogrubienia -----> brak Jaliensa? Uważam, że od momentu Jego kontuzji obrona gra o wiele lepiej. Jeszcze tylko z Lameyem coś zrobić trzeba.....
Kto mówi, ze obrona nie popełnia błedów?
Wczorajszymi błędami mozna byłoby obdzielic kilka meczów. Na szczęście Duńczycy nie potrafili ich wykorzystać, ale każde dośrodkowanie, każda wrzutka w pole karne ze stałego fragmentu czy z gry powodowały palpitację.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

shrek023
Member

Od: 08.2010

Stary 02.12.2011, 15:41
Moim zdaniem Moskal powinien zostać do końca sezonu i dać mu szanse.
krakow2009
Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2011, 15:44
shrek023 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Moskal powinien zostać do końca sezonu i dać mu szanse.
Dokładnie !! 1906% poparcia dla Kazia Moskala
OZ89
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 05.12.2011, 10:10. Nie Smudzie
Pewnie wszyscy z Nas słyszeli pogłoski o powrocie F. Smudy na stanowisko trenera Wisły.
Jestem tym faktem zaniepokojony.
Mam nadzieje że do tego niedojdzie nigdy.

Nie Smudzie
Nie Smudźmy się
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.12.2011, 10:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wczorajszymi błędami mozna byłoby obdzielic kilka meczów. Na szczęście Duńczycy nie potrafili ich wykorzystać, ale każde dośrodkowanie, każda wrzutka w pole karne ze stałego fragmentu czy z gry powodowały palpitację.

A napisałem, że nie popełnia? Uważam, że jest o wiele lepiej niż z Jaliensem i o tym pisałem...
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 05.12.2011, 18:10
a Probierz? wczoraj ze swoim Arisem rozbił Panathinaikos 3:1
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.12.2011, 18:13
Niech rozbije jeszcze tak z 10 razy.
raz na czas kazdemu sie uda drybling, przytrafi fajna parada bramkarska, strzeli ladnego gola czy jako trener wygra z wyzej notowanym rywalem.
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.12.2011, 08:26
OZ89 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie wszyscy z Nas słyszeli pogłoski o powrocie F. Smudy na stanowisko trenera Wisły.
Jestem tym faktem zaniepokojony.
Mam nadzieje że do tego niedojdzie nigdy.

Nie Smudzie
Nie Smudźmy się
W Lidze + extra w niedziele był poruszony temat i panowie mówili że po Euro Smuda trenerem Wisełki a jego asystentami Franek i Szymkowiak, nie mam pojecia skąd takie info uzyskali i czy jest w tym choć gram prawdy
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.12.2011, 10:01
Po co zatrudniać nowego trenera z kolejnym kontraktem rzędu 300-400 tys. ojrasów ? Skoro do końca maja/czerwca musimy bulić Maaskantowi, skoro rozstaniemy się z Q, to może lepiej pieniądze przeznaczone na ich kontrakty (jakieś 600 tys euro rocznie) przeznaczyć na zakontraktowanie jakiegoś wolnego zawodnika o uznanej renomie ? Podejrzewam, że większy byłby z tego pożytek niż z zatrudniania Frania - Franiowi po przygodzie z kadrą PZPN, jako jedyne miejsce zatrudnienia wskazałbym Konwiktorską...... Wszędzie indziej już był, a niestety w jego przypadku stara zasada winiarska się nie sprawdza - swoje apogeum osiągnął w drugiej połowie lat 90-tych i w przeciwieństwie do francuskich win - im starszy tym gorszy.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 10:39
Nie ma sensu na siłę zmieniać trenera ,bo Moskal może śmiało poprowadzić drużynę do końca sezonu a może nawet
dłużej ,jeżeli się sprawdzi.
Co do Smudy ,to uważam go za jednego z najlepszych trenerów klubowych w Polsce i wierzę także ,że dobrze przygotuje reprezentację do ME ,co zaowocuje przedłużeniem kontraktu ,co rozwiąże kwestię przyjścia ,lub nie do naszego klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 17:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chavez i Paljic nie potrafią grać w powietrzu, Serboniemiec nie jest w ogóle obrońcą i udowadnia to w każdym meczu, a Chavez najlepiej kasuje kontry, wbrew masie potrafi być szybki, zgodnie z masą ciężko go przepchnąć. Lamey i Diaz grają za to w powietrzu całkiem nieźle.
W ogóle wydaje mi się, że Lamey jest najbardziej niedocenianym ostatnio naszym piłkarzem. Nie żeby był cudem ale gra poprawnie: pokazuje się do podania, wychodzi do przodu, zakłada pressing na połowie przeciwnika, potrafi przeciąć dośrodkowanie, sfauluje kiedy trzeba - całkiem niezły pilkarz. Motoryką nie powala ale technicznie i taktycznie jest naprawdę dobry.
Aby centry przeciwnika nie siały popłochu potrzebne jest chyba coś więcej niż dwóch (na czterech) grających głową obrońców i bramkarz świetny na linii.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.12.2011, 17:19
Nie od dzisiaj wiadomo, że Smuda jest kumplem Cupiała i Cupiał ma do niego słabość. Smuda będzie wracał do Wisły do końca życia. Niestety pogłoski o jego zatrudnieniu uważam za bardzo prawdopodobne
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.12.2011, 17:41
Smuda to po prostu głąb, ale jako trener klubowy zazwyczaj się sprawdzał. Szczególnie takie rozwiązanie miałoby sens, gdyby pozostał Valckx, bo model ze Smudą jako trenerem ma szansę się sprawdzić, jeśli Smuda zajmie się trenowaniem, a sprowadzanie zawodników do klubu będzie leżało w gestii osoby, która się na tym zna. Smuda zupełnie nie nadaje się do roli selekcjonera, czy do roli menedżera w stylu angielskim, niemniej jednak jego trenerka nie raz i nie dwa przynosiła niezłe efekty.

Generalnie ja z oceną jego pracy z kadrą poczekam do końca EURO 2012, bowiem Smuda dostając piłkarzy na miesiąc jest w stanie zrobić z nich drużynę, poskładać całość do kupy, jako swego rodzaju strażak sprawdził się m.in. w Zagłębiu, kiedy drużyna po niecałym miesiącu została przez niego wyciągnięta z zupełnego dołka do niezłego poziomu gry. Jest jednak też taka możliwość, że (jak słusznie zauważył Łobodziński w wywiadzie dla Weszło!) Smuda ich zajedzie i gówno z tego będzie.

Chociaż (dla kibica smudowej reprezentacji) optymizm może płynąć stąd, że Smuda jako trener zawsze stawiał na szybkość, a nie na kondycję i siłę, to było coś, co go różniło m.in. z Lenczykiem, bowiem Orest zawsze śmiał się z takiego podejścia Franka, sam stawiając nade wszystko siłę i kondycję, dbając jednak również przy tym o odpowiedni poziom szybkości.

Smuda teraz jest wyśmiewany, ale nie mam pewności, czy po EURO 2012 będzie tak samo. W sumie jakby nie było stawia na piłkarsko najlepszych (wybrane przez niego grono 15-16 piłkarzy), dlatego raczej nie ma zagrożenia, że braknie zawodników absolutnie kluczowych w powołaniach na turniej (jak było u Janasa czy Engela), potencjał w tej drużynie jest wyższy, niż naród sądzi, a tak jak wspominałem, Smuda zawsze był dobry w codziennej pracy, stąd po kilku tygodniach pracy z tymi piłkarzami efekt może być różny.

Dlaczego o tym piszę? Bowiem ocena jego pracy z kadrą na pewno będzie miała również spory wpływ na ocenę ewentualnej decyzji o zatrudnieniu go w Krakowie.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.12.2011, 18:58
wystarczy ze Franiowi przed Euro wypadnie z powodu kontuzji Lewandowski i Blaszczykowski i Franiu lezy
ten czlowiek ma 13-14 zawodnikow, ciagle nimi gra
zamiast dac szanse na skrzydle Grosickiemu, to stawia na tego jezdzca bez glowy Slawomira Peszko
wogule nie sprawdza zmiennikow, jedynie daje szanse Brozkowi, tylko Brozio nie gra w Turcji, siedzi na lawce
ja mam nadzieje ze Smuda odpadnie z Euro po 3 meczach i juz nigdzie nie znajdzie pracy

Sprzemek
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 06.12.2011, 19:17
J a bym dal szanse Moskalowi pod jednym warunkiem!!!!!
Nigdy wiecej w skladzie Wiselki lebiody Boguskiego i Lamagi Kirma.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.12.2011, 20:27
Sprzemek napisał(a):Wyświetl post
J a bym dal szanse Moskalowi pod jednym warunkiem!!!!!
Nigdy wiecej w skladzie Wiselki lebiody Boguskiego i Lamagi Kirma.
Dobrze ,tylko Ty nie decydujesz i co najwyzej mozesz to napisac sobie w internecie.Sam jesteś lebioda,jak tak mówisz o Boguskim....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 06.12.2011 o godz. 20:33.
Bednarz=Landryna=......
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.12.2011, 20:29
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
wystarczy ze Franiowi przed Euro wypadnie z powodu kontuzji Lewandowski i Blaszczykowski i Franiu lezy
ten czlowiek ma 13-14 zawodnikow, ciagle nimi gra
zamiast dac szanse na skrzydle Grosickiemu, to stawia na tego jezdzca bez glowy Slawomira Peszko
wogule nie sprawdza zmiennikow, jedynie daje szanse Brozkowi, tylko Brozio nie gra w Turcji, siedzi na lawce
ja mam nadzieje ze Smuda odpadnie z Euro po 3 meczach i juz nigdzie nie znajdzie pracy
A ja będę kibicował reprezentacji (bądz jeśli się okaże że nie wylosuję biletów "sympatyzował" z nią) podczas euro, obojętnie jaka ona będzie. I Smudzie też z kadrą życzę jak najlepiej jaki by nie był. Nie chciałbym go w Wiśle ale nie będzie to taki wielki dramat. Jak już było wyżej pisane z klubami radził sobie całkiem nieźle...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów