The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2011, 11:09. [17 kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa, 9 grudnia, piątek 20:30
Witam, za nami już prawie cała 16 kolejka TM Ekstraklasy, przypomnę tylko, że w tej kolejce Wisła wygrała u siebie z Widzewem Łódź 1-0.
Wynik za pewne lepszy niż gra naszego zespołu, był to trzeci mecz w lidze pod dowództwem Kazimierza Moskala - bilans jego spotkań to dwa zwycięstwa Wisły i jedna porażka.

Przed nami ostatnia kolejka w tym roku, dla nas najważniejsze spotkanie będzie w piątek o 20:30. Ale o tym za chwilę, poniżej przedstawiam Wam plan 17 kolejki TM Ekstraklasy:

9 grudnia, piątek:

18:00 Podbeskidzie Bielsko-Biała - GKS Bełchatów
20:30 Wisła Kraków - Polonia Warszawa

10 grudnia, sobota:

13:30 Ruch Chorzów - Korona Kielce
15:45 Widzew Łódź - Górnik Zabrze
18:00 Legia Warszawa - Cracovia

11 grudnia, niedziela:

14:30 Łódzki KS - Śląsk Wrocław
17:00 Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok

12 grudnia, poniedziałek:

18:30 Lech Poznań - Zagłębie Lubin

Jak już wspomniałem, najbardziej oczywiście interesuje nas spotkanie piątkowe, w którym to Biała Gwiazda zagra z Polonią Warszawa o miejsce w pierwszej trójce.

Do tej pory Polonia w 16 meczach zgromadziła 28 oczek i o jedno oczko wyprzedza ekipę aktualnego Mistrza Polski.

Jest to mecz rozgrywany awansem z wiosny, w pierwszej rundzie Wisła na Konwiktorskiej zremisowała 1-1, a bramkę dla Białej Gwiazdy zdobył Dudu Biton. Zresztą w tamtym okresie tylko on regularnie wpisywał się na listę strzelców.

Czy w tym meczu będzie mógł wystąpić już Michał Czekaj, czy kontuzja Osmana Chaveza jest poważna ?
Na jakie roszady w składzie zdecyduje się trener Moskal, czy zobaczymy od pierwszej minuty na boisku powracającego po kontuzji Maora Meliksona ?

Na kogo postawi w ataku Genkov vs. Biton - widać że między nimi jest rywalizacja o miejsce w pierwszej 11, Biton strzelił gola z Odense, a zastępujący go Genkov w meczu z Widzewem zapewnił nam 3 punkty, więc na pewno żaden z nich tanio skóry nie sprzeda walcząc o wyjściowy skład.

Wychodzi na to, że linię obrony Moskal zaczyna ustalać od wpisania na stoperze - Juniora Diaza, który rozegrał w niedzielę dobre zawody.

Po pauzie za kartki wraca Nunez, czy dla niego znajdzie się miejsce w wyjściowej 11?

Jest to dla nas bardzo ważne spotkanie, jeżeli zgarniemy komplet punktów przerwę zimową przezimujemy na pudle!

Zapraszam do dyskusji na temat ostatniego ligowego spotkania z udziałem Białej Gwiazdy!
Odpowiedz cytując
davids
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.12.2011, 11:57
Ja uwazam ze Nuneza zabrakło wczoraj i mam nadzieje ze wroci i Melikson sie pojawi chociasz na druga polowe lub na odwrot by sie nie zmeczyl

Ps
. Sa juz bilety w sprzedazy ?
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.12.2011, 12:10
davids napisał(a):Wyświetl post
Ja uwazam ze Nuneza zabrakło wczoraj i mam nadzieje ze wroci i Melikson sie pojawi chociasz na druga polowe lub na odwrot by sie nie zmeczyl

Ps
. Sa juz bilety w sprzedazy ?
Są od dzisiaj ...
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.12.2011, 12:57
Ciekawe czy Melikson zagra od początku i czy w ogóle wejdzie na boisko. Mam nadzieję że po Odense pierwsze koty i już będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.12.2011, 14:48
Ciekawe czemu wczoraj go nie puscił tylko Gargułe, ktory tak sie napracował z Odense. No nic, Kazik dobrze sie spisuje, rotacja składem wychodzi Naszym zawodnikom na dobre i wierze, ze zakonczymy ta runde zwyciestwem. Polonia to dobra druzyna ale gramy u Siebie a tutaj juz punktow gubic nie mozemy
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.12.2011, 21:15
Spodziewam się przewagi Polonii, która obecnie prezentuje się lepiej. Widzew pokazał, że niewiele trzeba aby zamknąć Wiślaków na ich własnej połowie. Nawet niezbyt agresywny pressing skutkuje wybiciami na oślep, szczególnie w końcówce taka typowa obrona Częstochowy stała się wiślackim standardem. Ciągłe rotacje w obronie sprawiają, że w każdym spotkaniu kilkukrotnie kotłuje się pod bramką Pareiki bo wszyscy z linii defensywnej popełniają przynajmniej 1 poważny błąd na mecz. Tylko od klasy rywala zależy czy skorzystają z prezentów czy nie. Z Cracovią i Widzewem obstawiałem 1:0 lub 0:1, kto pierwszy strzeli ten wygra. Z Polonią, która jest lepszym zespołem od Pasów czy Widzewa, może być podobnie choć jestem skłonny zaryzykować, że padną aż dwa gole. Tym razem chyba to my będziemy gonić wynik i skończy się 1:1 lub 0:2. Tym bardziej, że Polonia nam ostatnio nie leży.

Będzie to mecz prawdy. Takie podsumowanie jesieni. Wynik da nam odpowiedź o co będziemy walczyć na wiosnę. Wygrana dawałaby nadzieje na MP. Porażka może sprawić, że przezimujemy na 6. miejscu z 10. pkt straty czyli raczej pozamiatane.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.12.2011 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 05.12.2011, 21:32
Oby do zwycięstwa poprowadził nas serbski Łobodziński.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 05.12.2011, 21:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czemu wczoraj go nie puscił tylko Gargułe, ktory tak sie napracował z Odense. No nic, Kazik dobrze sie spisuje, rotacja składem wychodzi Naszym zawodnikom na dobre i wierze, ze zakonczymy ta runde zwyciestwem. Polonia to dobra druzyna ale gramy u Siebie a tutaj juz punktow gubic nie mozemy
Napisałem, to w poprzednim temacie meczowym, jakie jest moje zdanie na ten temat.
Uważam, że Moskal słusznie zrobił, że wpuścił Gargułę a nie Meliksona, Widzew preferował wczoraj agresywny styl gry, co mogło być niedobre dla powracającego Maora, który ledwo wyleczył się z poprzedniej kontuzji.

Piotson napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że dopóki mu starczy sił to będzie ciągnął naszą grę z przodu tak jak z Widzewem, tylko żeby celniej strzelał

Kluczem do zwycięstwa, może być zatrzymanie Edgara Caniego - który ostatnio strzela jak na zawołanie!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.12.2011 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.12.2011, 21:48
Mecz o pudło przez najbliższe 2-3 miesiące.

Nie można tego spieprzyć zwłaszcza z "byłymi" koleżankami popaprańców zza miedzy.
Jestem pewien że Kazik zna wartość takich meczy, nie wiem czemu ale nie boję się o wynik - nieważne czy wymęczone 1:0 czy łomot 4:0 jakiego dawno nie widzieliśmy w Krakowie.

Po prostu 3 punkty i Święta.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.12.2011, 08:21
Dokładnie, mecz z gatunku za 6 pkt, zwycięstwo niezbędne nieważne w jakim stylu
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.12.2011, 09:45
Do spółki z izraelskim Szymkowiakiem i bułgarskim Kelechi Temple Omeonu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.12.2011, 11:17
W tym meczu Wisła musi zagrać tak jak z Odense ,czyli dużo biegać i walczyć .Tylko wtedy jest szansa na zwyciestwo .Jeśli zagramy tak ostatnio z Widzewem ,to marnie to bedzie wygladac,tymbardziej ze Polonia gra ostatnio duzo lepiej. Mam nadzieje ,że w srodku zagra Melikson , bo ustawienei Boguskiego w srodku przez Moskala ,bylo strzalem w stope. Drugie pytanie ,to kto obok Diaza na srodku obrony Jovanovic czy Bunoza?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 11:44
Na pewno Polonia będzie wyczekiwać na ataki Wisły na swojej połowie i po przejęciu piłki przeprowadzać szybkie kontrataki.Wisła musi niestety zagrać nie lubiany przez siebie atak pozycyjny.
Wszystko będzie OK jeśli atak będzie rozgrywany szybko i potrafimy ich "rozklepać",ale jeśli gra będzie wolna w poprzek boiska ,to może być bicie głową w mur.
Mam nadzieję ,że zagramy z pełnym zaangażowaniem i na koniec rundy zanotujemy zwycięstwo.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.12.2011, 12:04
Przy odrobinie szczescie Wisla moze nawet wskoczyc na 3 miejsce w tabeli oczywiscie jak wygra. Nie wyobrazam sobie porazki na R22 , ostatnio z nimi u siebie przegralismy. 3 pkt i koniec kropka , ciekawe czy Melikson zagra od 1 minuty , I hope so.
Powód: kro(b)pka
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 06.12.2011 o godz. 12:05.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.12.2011, 12:40
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Przy odrobinie szczescie Wisla moze nawet wskoczyc na 3 miejsce w tabeli oczywiscie jak wygra. Nie wyobrazam sobie porazki na R22 , ostatnio z nimi u siebie przegralismy. 3 pkt i koniec kropka , ciekawe czy Melikson zagra od 1 minuty , I hope so.

Jeśli wygramy to na bank będziemy na 3 miejscu

Liczę na dłuższy występ Meliksona.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.12.2011, 13:28
Boję się tego meczu, bo Polonia to takie ulepszone Podbeskidzie, bardzo mocne w stałych fragmentach gry, grają bardzo siłowo, a naszym stoperom takie granie nie leżało. Jedyna nadzieja w tym, że Diaz i Jovanović podejmą walkę z Canim w powietrzu. Polonia dramatycznie słaba na wyjazdach, trzeba to wykorzystać... oni słabo grają z kontry. Mają za to solidniejszą obronę, atak kiepski.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.12.2011, 14:45
Na szczęście pauzuje za kartki Bruno - a dla nich to jakby nie patrzeć 40 % wartości zespołu - facet to jednak motor napędowy Polonii - wystarczy popatrzeć jak grali, kiedy nie było Bruno........
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.12.2011, 14:51
Ostatniej porażki nie można brac za bardzo do siebie, bo mieliśmy pewnego mistrza i z drużynami z Warszawy zagraliśmy na co najwyżej 50%.
Co nie zmienia faktu że porażka była, i to nie może się powtórzyć. Nie ma Bruno, jedyny którego się obawiam to ten Cani, ale może z Lechią to chwilowy wystrzał formy ?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.12.2011, 15:45
Przy odrobinie szczescie Wisla moze nawet wskoczyc na 3 miejsce w tabeli oczywiscie jak wygra.
Teraz:
1. Śląsk 34
2. Legia 32
3. Polonia 28
4. Wisła 27
5. Ruch 26
Po co ta odrobina szczescia? Jak wygramy to wskoczymy na trzecie przecież niezależnie od innych wyników
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.12.2011, 15:55
troche boje sie o obrone w koncu Polonia to nie Widzew ciekawe na kogo postawi Kaziu Jovanovic z Diazemu czy moze Bunoza Diaz
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 06.12.2011, 17:44
moce napisał(a):Wyświetl post
troche boje sie o obrone w koncu Polonia to nie Widzew ciekawe na kogo postawi Kaziu Jovanovic z Diazemu czy moze Bunoza Diaz
dwóch lewonożnych chyba nie zagra, więc raczej Jovanovic z Diazem (albo Bunozą )
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 06.12.2011, 18:01
Skoro większość meczów grało dwóch prawonożnych to czemu nie mogliby zagrać teraz dwaj lewonożni.
Chociaż i tak uważam, że lepszy Jovanović od Bunozy.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.12.2011, 18:02
moce napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego tak boicie się J.W. Construction. Zagłębie z nimi wygrało 1:0, a jakie ono jest "mocne" przekonaliśmy się po jego ostatnich potyczkach ze Śląskiem (1:5) i Legią (0:4). Ich wygrana 3:1 na PGE Arena też nie powala na kolana, bo Lechia tak prowadzona przez Rafcia Ulatowskiego będzie miała problem z utrzymaniem. Jestem przekonany, że 3pkt zgarniemy My, pytanie tylko w jakim stylu. Jeśli nasz potencjał ofensywny będzie się opierał na chaotycznym Małeckim i egoistycznie grającym Ilievie to wygrana nie będzie przekonywująca. Natomiast jeśli zobaczymy w wyjściowej "11" Maora i zagra jak sprzed kontuzji to DyskoPolo skończy na R22 tak jak we Wrocławiu ze Śląskiem.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 06.12.2011, 18:03
Skoro większość meczów grało dwóch prawonożnych to czemu nie mogliby zagrać teraz dwaj lewonożni.
I wtedy nam właśnie nie szło
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Azory
Junior Member

Stary 06.12.2011, 18:34
Kluczem do zwycięstwa będzie skuteczność. Wisła ostatnio stwarza sytuacje, ale brakuje im takiej bezwzględnej egzekucji Jeśli chłopaki się skupią i będą wyrachowani pod bramką przeciwnika to 3pkt=3miejsce uda im się zdobyć jestem o tym przekonany. Szkoda, że nie będę mógł na żywo oglądnąć na R22:( pocieszam się myślą, że już 14 na Twente będę, a to też mecz o baaardzo wiele dla naszej WISEŁKI:]
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.12.2011, 20:42
Chociaż i tak uważam, że lepszy Jovanović od Bunozy.
Pewnie, że lepszy. Nie rozumiem, po co kombinować z Bunozą?
Lamey - Jovanovic - Diaz - Paljic.

Szału nie ma, ale to jedyne sensowne, na chwile obecną, zestawienie defensywy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.12.2011, 20:58
willow napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że lepszy. Nie rozumiem, po co kombinować z Bunozą?
Lamey - Jovanovic - Diaz - Paljic.

Szału nie ma, ale to jedyne sensowne, na chwile obecną, zestawienie defensywy.
A jak się sprawa ma z Czekajem? Myślę, że jak Michał będzie na 100% gotowy to raczej zagra od pierwszej minuty, tworząc parę stoperów z Juniorem.

Maciek Skorża odkrył dla Diaza nową pozycję w meczu z Barceloną, a Kazek z tego korzysta i póki co wychodzi nam to na dobre.
Odpowiedz cytując
Azory
Junior Member

Stary 06.12.2011, 21:18
Gdzieś czytałem, że Moskal raczej nie będzie ryzykował z Czekajem bo kontuzje mięśnia łatwo mogą się pogłębić jeśli nie są wyleczone do końca w 100%, więc nie wiadomo czy załapie się do osiemnastki nawet...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.12.2011, 21:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Boję się tego meczu, bo Polonia to takie ulepszone Podbeskidzie, bardzo mocne w stałych fragmentach gry, grają bardzo siłowo, a naszym stoperom takie granie nie leżało. Jedyna nadzieja w tym, że Diaz i Jovanović podejmą walkę z Canim w powietrzu. Polonia dramatycznie słaba na wyjazdach, trzeba to wykorzystać... oni słabo grają z kontry. Mają za to solidniejszą obronę, atak kiepski.
Jeśli Polonia to ulepszone Podbeskidzie to my jesteśmy z naszą grą co najwyżej ulepszony Widzew Z całym szacunkiem ale w tej rundzie nie pokazaliśmy właściwie nic żeby patrzeć z góry na zespół który ma mimo wszystko punkt więcej od nas. Gramy w kratkę i strzelamy przeciętnie 1 gola na mecz. Na szczęście nie gra przepłacany Jaliens więc przynajmniej nie tracimy bramek.

Mecz będzie ciężki i mam nadzieję zwycięski. Jak wygramy będziemy mogli spokojnie czekać na rundę wiosenną, remis lub przegrana to spory problem.

Walka trwa!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.12.2011, 23:42
jedno pytanie co do składu , kto zagra za Boguskiego . Wystawianie go w tej chwili zbyt osłabia drużynę . Chciało by się zobaczyc Meliksona od początku . Być może jednak zagra Garguła , zaś Melikson będzie szykowany na Twente . Kazik ma kilka orzechów do zgryzienia , ale na razie rotacja w składzie wygląda b. fajnie , oby tak dalej .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów