The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 10:53
Nie wiem czy było o tym ale wlasnie słyszalem na Orange Sport, ze Holendrzy maja zainwestowac w Bronowicach pieniadze na baze treningowa dla młodych wislackich pilkarzy i zagrac z Nimi mecz wlasnie dzieki temu, ze Nasz klub dał im Nasz stadion jako baze treningowa na Euro.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.12.2011, 11:02
"W Krakowie mamy też liznąć trochę "piłki na żywo". Drużyny są zobowiązane przeprowadzić co najmniej jeden trening otwarty dla publiczności. Ma też dojść do towarzyskiego meczu drużyny Holandii z zespołem "Białej Gwiazdy" "
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2011, 12:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy było o tym ale wlasnie słyszalem na Orange Sport, ze Holendrzy maja zainwestowac w Bronowicach pieniadze na baze treningowa dla młodych wislackich pilkarzy i zagrac z Nimi mecz wlasnie dzieki temu, ze Nasz klub dał im Nasz stadion jako baze treningowa na Euro.
Holendrzy mają zrobić "biedniejszego orlika" przy SP93 przy ulicy Szlachtowskiego. Będzie to tylko boisko piłkarskie podobne wymiarem do orlikowego.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.12.2011, 13:17
Poza krajem zachwycają się naszym stadionem,niestety w porównaniu do obiektu hutnika
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...is-a-DUMP.html
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.12.2011, 14:46
Tak, luksusowe gabinety do odnowy biologicznej. Ciekawe gdzie oni to widzieli, bo chyba nie u nas na obiekcie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.12.2011, 14:54
pewnie widzieli to oczami wyobraźni po 6 polskim piwie ;-) ...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 05.12.2011, 17:05
Podobno - podkreślam, podobno - Wisła płaci TS-owi za wynajem boiska treningowego 70 tys miesięcznie.
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy infrastruktury treningowej...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.12.2011, 17:10
willow napisał(a):Wyświetl post
Podobno - podkreślam, podobno - Wisła płaci TS-owi za wynajem boiska treningowego 70 tys miesięcznie.
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy
infrastruktury treningowej...

A jeśli to prawda to pozostaje się cieszyć że Towarzystwo Sportowe coś zarabia na tym

/

Od początku jasne.. po prostu śmiesznie zabrzmiało a jeśli chcemy być poprawni to S.A. płaci TS-owi.

Ja tam wole żeby TS się wzbogacał.. a jakieś tam boisko mogą przy okazji wybudować, jedno nie wyklucza drugiego.
Ostatnio edytowane przez CH. : 05.12.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 05.12.2011, 17:13
CH. napisał(a):Wyświetl post

PS: Jeśli to prawda to pozostaje się cieszyć że Towarzystwo Sportowe coś zarabia na tym
Czy coś jest dla Ciebie niezrozumiałe?
Mogę jaśniej.
Wisła Kraków S.A. (klub piłkarski) płaci Towarzystwu Sportowemu Wisła za wynajem boiska 70 tys.
Policz sobie, ile zostałoby klubowi w kieszeni, gdybyśmy mieli własną infrastrukturę.
Paniał teraz?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.12.2011, 18:26
willow rozumiem, że jesteś zły, że pieniądze idą w "obce" ręce a nie na "własną" infrastrukturę ?
Uważam że oddanie śladowej ilości kasy z budżetu Wisły S.A. na konto TS Wisła nie uszczupli tego ~40 milionowego budżetu . Natomiast może pomóc zawodnikom TS Wisła. Klub piłkarski i tak wybuduje wcześniej bazę treningową i 70 ty/m-c tego nie powstrzyma.

pozdro
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.12.2011, 18:48
nikt raczej nie ma pretensji że Wisła S.A przelewa te 70 tyś Towarzystwu Sportowemu, no ale za 5 lat takiego czynszu z tego co się zorientowałem można wybudować pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią wraz z oświetleniem i pełną infrastrukturą, boisko z naturalną trawą pewnie jeszcze taniej. Dzięki temu można by zacząć tworzyć jakieś zalążki ośrodka treningowego z prawdziwego zdarzenia. Przecież Wisła nie potrzebuje 12 boisk, wystarczyło by na dobrą sprawę 2-3, po prostu jakoś zagospodarować te chaszcze wokół boiska lekkoatletycznego.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.12.2011, 12:07
Przecież w przyszłym roku i tak muszą powstać te boiska, więc nie rozumiem Waszych problemów.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2011, 12:11
powie mi ktoś co z tymi telebimami?tak ma zostać już(chodzi mi o te boczne dziury)
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 06.12.2011, 12:53
dziury znikną jak znajdzie się sponsor na nazwę stadionu bo to miejsca przewidziane do zagospodarowania przez niego czyli ja dzień dzisiejszy nie znikną bo nikt nie chce się reklamować naszym klockiem
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.12.2011, 13:26
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Przecież w przyszłym roku i tak muszą powstać te boiska, więc nie rozumiem Waszych problemów.
pewny jesteś? a imho to mogą nawet boisko wynająć od kogoś i je podać (jest chyba taka możliwość)
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 06.12.2011, 13:52
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...est-szkolenie/

Pewnie będzie można to wynająć... tylko, że przy tej ilości boisk - w Krakowie nie ma czego wynająć, a nawet jeżeli to koszty wynajmu byłyby zdecydowanie za duże.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.12.2011, 14:19
nie byłbym taki pewny, na jakimś zadupiu nie będzie tak drogo
a zresztą, ktoś tu podał informację, że Wisła płaci 70k/m-c za boisko treningowe TSowi...
mnie nic nie zdziwi
Odpowiedz cytując
PawelOzg
Member

Stary 06.12.2011, 14:30
Hello. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś plany zrobienia elewacji na naszym stadionie? Czy będzie tak już zawsze straszył?
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.12.2011, 14:47
To taki styl!
^^
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
PawelOzg
Member

Stary 06.12.2011, 14:52
Ale ja pytam poważnie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.12.2011, 14:59
W najbliższych dwóch latach żadne.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.12.2011, 15:03
willow napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, a wszystko na to wskazuje, to nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że do tej pory nie mamy infrastruktury treningowej...
Jest to możliwe dzięki temu że do sprawy podchodzimy czysto biznesowo. Jak najmniejszym kosztem czegoś używać jak najmniej inwestować i tak się bujać z roku na rok. Czemu jak najmniejszym kosztem? Już tłumaczę.

TS od SA dostaje dajmy nawet te 70 000 zł. No to policzmy na wolnym rynku jak by to mogło wyglądać.

70 000/ 30 (dni w miesiącu uśredniając) / 11 (średnio tyle godzin dziennie takie boisko mogło by być wynajmowane komercyjnie) daje nam 212 zł za godzinę wynajęcia boiska.

Czyli normalna cena godziny wynajęcia boiska w mieście.

A tak to by trzeba było zapłacić za wybudowanie, szarpnąć się, a po co? Takie jest niestety podejście w klubie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.12.2011, 15:07
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jest to możliwe dzięki temu że do sprawy podchodzimy czysto biznesowo. Jak najmniejszym kosztem czegoś używać jak najmniej inwestować i tak się bujać z roku na rok. Czemu jak najmniejszym kosztem? Już tłumaczę.

TS od SA dostaje dajmy nawet te 70 000 zł. No to policzmy na wolnym rynku jak by to mogło wyglądać.

70 000/ 30 (dni w miesiącu uśredniając) / 11 (średnio tyle godzin dziennie takie boisko mogło by być wynajmowane komercyjnie) daje nam 212 zł za godzinę wynajęcia boiska.

Czyli normalna cena godziny wynajęcia boiska w mieście.

A tak to by trzeba było zapłacić za wybudowanie, szarpnąć się, a po co? Takie jest niestety podejście w klubie.
Chcesz boisko trawiaste użytkować codziennie przez 11 godzin?
Wątpie aby płacili taki "abonament" gdyż bardziej by im się opłacało wówczas odnowić boisko z bieżnią na terenach TF. Zwróciłoby im się to gdzieś w przeciągu roku
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 06.12.2011 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.12.2011, 15:13
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Chcesz boisko trawiaste użytkować codziennie przez 11 godzin? Wątpie aby płacili taki "abonament" gdyż bardziej by im się obłacało wówczas odnowić boisko z bieżnią na terenach TF. Zwróciłoby im się gdzieś w przeciągu roku
Też wątpię aby tyle płacili. Ale jeśli już płacą to pokazuję że to nie jest jakaś ogromna kwota i jak to może być liczone.

Co do tego że trawa by nie wytrzymałą, pełna zgoda. Jednak piszę że są to warunki bardzo specyficzne gdzie użytkownik takiej trawy potrzebuje i dlatego ona tam jest a nie została zastąpiona nawierzchnią sztuczną.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 06.12.2011, 15:37
PawelOzg napisał(a):Wyświetl post
Hello. Czy orientuje się ktoś czy są jakieś plany zrobienia elewacji na naszym stadionie? Czy będzie tak już zawsze straszył?
Wejście VIP na trybunę jest otynkowane i bardzo ładnie wygląda
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.12.2011, 15:44
A nie wiecie ile skyboxów i miejsc na trybunie Vip zostało sprzedane? Na zdjęciach z ostatniego meczu widać, że na trybunie Vip jest bardzo mało osób. Piłkarze dalej korzystaj z szatni na południowej?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.12.2011, 19:27
Przed ostatnim meczem wychodzili z zachodniej. Sesja do kalendarza zrobiona była w szatni i z tego co widać to wyglądała na używaną pomimo sesyjnego wystroju. Wygląda więc na to że korzystają z zachodniej Ale nic nie wiadomo na pewno jak zawsze
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.12.2011, 19:42
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Też wątpię aby tyle płacili.
Ale tyle płacą. Uciąłem sobie na ten temat pogawędkę z pracownikiem naszego klubu.

I nie chodzi mi broń Boże o to, że - jak napisał gero - pieniądze idą w "obce ręce". W moim sercu jest cały TS, nie tylko piłka nożna.
Chodzi mi o czystą ekonomiczną logikę. Przecież za te pieniądze, które wydaliśmy na - fatalne zresztą - boisko treningowe, można by było zbudować 2-3...
Wszystko w tym naszym klubie działa na zasadzie "jakoś to będzie"...
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.12.2011, 20:16
RLY napisał(a):Wyświetl post
Poza krajem zachwycają się naszym stadionem,niestety w porównaniu do obiektu hutnika
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...is-a-DUMP.html
Nie wrzucaj tego i nie nabijaj im ogladalnosci... jeba** szuja ten dziennikarz jak i caly sun. Wkleil zdjecia zaraz po tym jak sie zaczal remont prysznicow i szatni, a pisze ze to obecny stan i ze stadion nie zostal wyremontowany od lat 70-tych. Caly artykul to jedna wielka glupota, napisalem do niego z ciekawosci.. no ale to 2gi fakt, szukaja sensacji. Akurat pod wieloma wzgledami Hutnik jako calosc jest bardzo dobry, maja tam ComCom Zone ktora pewnie bedzie dostepna na ich wylacznosc, albo wiekszosc- hala, silownia, basen, sauna... duzo zielonych terenow do biegania, no i daleko od centrum wiec mozna w spokoju sie przygotowywac... wyremontowac szatnie i boisko (tylko nowa murawe dac 1 msc przed) i po problemie - sprawy groszowe biorac pod uwage ile caly wyjazd ich bedzie kosztowac.

taka druga pi*** z tego pismaka jak i ta szuja z wybiorczej..
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.12.2011, 22:49
jak byłem na meczu z Górnikiem to nie sprzedawali biletów na sektor B z tego co widziałem to na meczu z Widzewem sektor B też pusty. Jaki jest powód takiej decyzji?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów