The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 15:03
Ja widzę różnicę w grze za Maaskanta i Moskala.
Piłkarze nie boją się ryzykować. Zauważcie jak piłkę wyprowadzali środkowi obrońcy w meczu z Odense nie było grania na alibi na boki obrony tylko starali się grać z pewnym ryzykiem do Nuneza, Wilka oraz Garguły. Tego za Maaskanta nie było, wtedy obrońcy nie grali bezpośrednio do pomocników tylko kopali wszerz piłkę lub do Pareiki przez co rywal zdążył się ustawić w obronie przez co było nam trudniej potem atakować.
Druga sprawa to pressing, rzadko graliśmy za Maaskanta tak wysoko jak w czwartek i to nam wychodziło.
Myślę, że powrót Małego w pewnym sensie też dał dużo zespołowi pod względem psychicznym. Widząc zaangażowanie u Patryka, mam nadzieję starają się mu dorównać.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2011, 15:07
pod wodzą Moskala drużyna odzyskała przede wszytskim świeżośc,szybkośc,przyśpieszenie to i wszytsko wychodzi na boisku.Nagle w ciągu dwóch tygodni Garguła przypomniał sobie jak kiedyś grał przed 4 laty w Bełchatowie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2011, 15:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz dobrze że kibice powinni 'się trzymać' - niezależnie skąd i dokąd.Chyba że myślisz że Holendry to jakaś pedalsko-pedofilska grupa.
Tak nie jest - to że ich psiarnia jest chujowa to nie znaczy że mamy pochwalać naszą.
Co Ci zawinił holenderski kibol że podniecasz się?Kilka miesięcy i naszych tak potraktują( u nas w stolicy)
W Holandii potraktowali naszych rodaków jak bydło i miało to podtekst narodowościowy. Z anglikami nie śmieliby tak postąpić. W kraju pedalstwa i eutanazji () nakręcono nagonkę przeciw polakom do tego stopnia, że padały już hasła polityczne o pozbyciu się pracujących tam rodaków.
Nie jest też to zwykła nadgorliwość psiarni, ale decyzje miejscowych burmistrzów - psy same z siebie nie mogły zabronić kibicom wejścia do miasta.

Dlatego popieram akcję Legii. Nie można udawać że to deszcz pada gdy na nas jawnie i bezczelnie plują.

A mentalność policji jest wszędzie taka sama - jak tylko poczują przyzwolenie (najlepiej z góry) to zaczyna się pałowanie i gazowanie. To nie jest tak, że oni są oddzielnym bytem - pozwalali sobie, bo już na starcie nasi kibice dostali łatkę wschodniego bydła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2011 o godz. 23:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.12.2011, 15:21
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Czyli summa summarum mamy to samo zdanie. Kaziu cudotwórcą nie jest wielkiej genialnej taktyki nie wymyśli. Ale jeśli zagramy równo do końca roku to będzie wkład Moskala.
Na to wygląda, chciałem się ładnie różnić, ale tu ...się nie da, nie tym razem .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.12.2011, 23:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To nie jest też to zwykła nadgorliwość psiarni, ale decyzje miejscowych burmistrzów - psy same z siebie nie mogły zabronić kibicom wejścia do miasta.
Oczywiście że tak - szczególnie że tam policja ogólnie to zupełnie inny poziom niż u nas.
Tyle że co to ma wspólnego z holenderskimi kibicami?
Nie brnij bo Twoje myślenie jest w stylu np warszawska policja najebała naszych więc niech nasza najebie kiboli z Warszawy jak do Krakowa przyjadą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2011, 23:47
Nie brnij bo Twoje myślenie jest w stylu np warszawska policja najebała naszych więc niech nasza najebie kiboli z Warszawy jak do Krakowa przyjadą.
Bardziej w stylu: "jeżeli chcecie być szanowani, to sami nas również szanujcie". Do ich kibiców nic nie mam, ale muszą być jakieś ofiary. Niech się cieszą, że im nie zafundowali takiej ścieżki zdrowia jak naszym.
Pijanej holenderskiej hołocie mówimy głośne nie ;-)
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2011 o godz. 23:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.12.2011, 23:49
CH. napisał(a):Wyświetl post
Bilety na mecz z Twente już od 15 zł
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._juz_od_15_zl/

Basałaj posrany ze mu stadion pustkami bedzie swiecił ze takie promocje?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.12.2011, 00:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Basałaj posrany ze mu stadion pustkami bedzie swiecił ze takie promocje?
Grunt mu się pod nogami pali. Usłyszał teksty "Basałaj wypi*rdalaj" to próbuje coś zrobić pod publiczkę. Ale niech nie myśli że jednorazowa akcja coś da.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.12.2011, 09:31
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Grunt mu się pod nogami pali. Usłyszał teksty "Basałaj wypi*rdalaj" to próbuje coś zrobić pod publiczkę. Ale niech nie myśli że jednorazowa akcja coś da.
i @Wojtas

Nie rozumiem Was. Bilety są za drogie to narzekacie. Klub obniżył ceny, to też się nie podoba.

Basałaj popełnia wiele błędów, ale czysta przyzwoitość nakazywałaby, żeby jednak słuszne posunięcia doceniać.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 04.12.2011, 09:49
snyrting napisał(a):Wyświetl post
i @Wojtas

Nie rozumiem Was. Bilety są za drogie to narzekacie. Klub obniżył ceny, to też się nie podoba.

Basałaj popełnia wiele błędów, ale czysta przyzwoitość nakazywałaby, żeby jednak słuszne posunięcia doceniać.
Za ogólne podejście do kibiców należy się ch.uj w dupę, kotwica w plecy i krzyż na drogę.
O pewnych postępowaniach Basałaja pewnie pojęcia nie masz, a chcesz go tutaj doceniać.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 04.12.2011, 09:56
Jot napisał(a):Wyświetl post
O pewnych postępowaniach Basałaja pewnie pojęcia nie masz, a chcesz go tutaj doceniać.

A tak z ciekawości, Ty masz? Czy tylko ogrywasz tutaj kumatego, bo przeczytałeś kilka postów na forum?

Jeżeli każde działanie Basałaja, niezależnie czy słuszne czy nie, krytykujecie, to tracicie wiarygodność w oczach innych, mniej obeznanych z sytuacją kibiców.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 04.12.2011, 10:12
snyrting napisał(a):Wyświetl post
A tak z ciekawości, Ty masz? Czy tylko ogrywasz tutaj kumatego, bo przeczytałeś kilka postów na forum?
Jeżeli każde działanie Basałaja, niezależnie czy słuszne czy nie, krytykujecie, to tracicie wiarygodność w oczach innych, mniej obeznanych z sytuacją kibiców.
Ja nie czerpie wiadomości z forum.
Forum to również nie miejsce do wywlekania takich spraw. Basałaj pewnie wie za co pociski poszły w jego stronę, wie też, że nieładnie czasami sobie pogrywa. A jak nie wie to jego problem. Jak ty nie wiesz to idź na mecz i się dowiedz. Jeśli nie jesteś ignorantem to będziesz wiedział.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.12.2011, 09:03
http://mistrzowie.org/369409 jest sposób
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.12.2011, 21:38
SønderjyskE - Odense BK 0-4 (0-2)

0-1 Bashkim Kadrii (20.)
0-2 Peter Utaka (37.)
0-3 Bashkim Kadrii (50.)
0-4 Bashkim Kadrii (57.)

Wszyscy po bilety na Twente http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._juz_od_15_zl/

musi być komplet a stadion ma być zrównany z ziemią od dopingu.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.12.2011, 23:30
Fulham właśnie pokonało u siebie Liverpool. Jak myślicie jakie szanse ma tam Odense na choćby remis?

Zagrajmy fajny mecz z Twente o punkty w rankingu i trochę kasy z UEFA, ale nie podniecajmy się tym 1% szans na awans.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.12.2011, 23:37
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Fulham właśnie pokonało u siebie Liverpool. Jak myślicie jakie szanse ma tam Odense na choćby remis?

.
Szanse są minimalne ,tak jak niewielkie są byśmy ograli Holendrów - wiem że to dla nich mecz zdecydowanie o nic ale nie położą się, szczególnie że pewnie sporo zmienników właśnie w tym meczu będzie miało coś do udowodnienia trenerowi.

Tak więc jak by to połączyć to X2 w Londynie i 1 w Krakowie to właśnie jakiś 1 procent ale nie ma co na to tak patrzyć
Postarajmy się zrobić swoje czyli stoczyć równorzędny pojedynek nie tylko do 60 minuty(tak jak było w Holandii i Anglii)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.12.2011, 00:11
Szanse są minimalne ,tak jak niewielkie są byśmy ograli Holendrów - wiem że to dla nich mecz zdecydowanie o nic ale nie położą się, szczególnie że pewnie sporo zmienników właśnie w tym meczu będzie miało coś do udowodnienia trenerowi.

Tak więc jak by to połączyć to X2 w Londynie i 1 w Krakowie to właśnie jakiś 1 procent ale nie ma co na to tak patrzyć
Postarajmy się zrobić swoje czyli stoczyć równorzędny pojedynek nie tylko do 60 minuty(tak jak było w Holandii i Anglii)

Ja nierobie sobie jednak nadzieji.Nie ma co pompowac juz i tak slabo nadmuchanego balona.

Jak posiejesz,tyle zbierzesz -jak to mówia.Jakbysmy wygrali u siebie z Odense to byc moze wystarczylo by tylko wygracz Twente ,na nikogo sie nie ogladajac.Ale to tylko gdybanie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.12.2011, 00:14
Ja nie czerpie wiadomości z forum.
Forum to również nie miejsce do wywlekania takich spraw. Basałaj pewnie wie za co pociski poszły w jego stronę, wie też, że nieładnie czasami sobie pogrywa. A jak nie wie to jego problem. Jak ty nie wiesz to idź na mecz i się dowiedz. Jeśli nie jesteś ignorantem to będziesz wiedział.
Noo, retoryka wprost śladami przedstawicieli pewnego stowarzyszenia - "ty nie wiesz, a ja wiem ale nie powiem bo to nie miejsce"
Tak może każdy napisać - czy coś wie czy nie wie - żeby za mądrego uchodzić ... przez chwilkę.
"Tajemnicę" tu trzymasz (
Cytat:
Forum to również nie miejsce do wywlekania takich spraw
) bo nie bardzo masz co napisać, a poklikać miło
Basałaj jak każdy - czasem zrobi dobrze, czasem zrobi źle - i tylko dureń może twierdzić, że nawet jak dobrze to i tak źle ...
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.12.2011, 08:16
No niestety, szanse na awans są tylko matematyczne w praktyce możemy o tym zapomnieć, jednak tak jak pisze Oldpara, wygrajmy dla siebie i dla własnego rankingu bo napewno nam to nie zginie w przyszłości a może tylko pomóc
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.12.2011, 09:43
Moim zdaniem ważniejszym meczem jest ten z Polonią. Wygrana daje nam dalsze szanse na Mistrzostwo, remis poważnie nas oddala od tego celu, a porażka praktycznie przesądza o eliminacji (Disco Polo odjeżdża razem z Legią i Śląskiem).
Wygrana z Twente jest jak najbardziej potrzebna - i chodzi mi przede wszystkim o pkt do rankingu, ale nie jest konieczna.
W awans niestety nie wierzę, Odense mimo ostatniej wygranej w lidze z Fulham sobie nie poradzi...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 07.12.2011, 17:13
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Noo, retoryka wprost śladami przedstawicieli pewnego stowarzyszenia - "ty nie wiesz, a ja wiem ale nie powiem bo to nie miejsce"
Tak może każdy napisać - czy coś wie czy nie wie - żeby za mądrego uchodzić ... przez chwilkę.
"Tajemnicę" tu trzymasz
() bo nie bardzo masz co napisać, a poklikać miło
Basałaj jak każdy - czasem zrobi dobrze, czasem zrobi źle - i tylko dureń może twierdzić, że nawet jak dobrze to i tak źle ...
Ja wiem, że jesteś jednym z tych, co udają szydercę tutaj pisząc, gówno wiedzą, dupska nigdzie nie ruszą a wszystkie rozumy pozjadali. Goń się więc leszczu i nie zawracaj mi dupy. Podyskutujmy na żywo, zobaczymy czy też będziesz taki cwany.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.12.2011, 18:27
http://sport.interia.pl/raport/wisla...c-uefa,1731904

Holendrzy boją się przyjazdu do Krakowa i proszą o interwencje UEFY...
Powód: literówka :)
Ostatnio edytowane przez bocian23 : 08.12.2011 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.12.2011, 19:52
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/wisla...c-uefa,1731904

Holendrzy boją się przyjazdu do Krakowa i proszą o interwencje UEFY...
Niech sie boja, bardzo dobrze - jakos sie Naszymi kibicami nie przejmowano jak polecieli do Holandii na mecz
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.12.2011, 21:28
Kilka moich, piknikowych rozmyślań na koniec fazy grupowej:

1) Jeśli Holendrzy (policja) traktowali naszych jak śmieci - to niech teraz nie zgrywają "skrzywdzonych baranków. Jeszcze nie przyjechali, a już próbują naszym zarzucić chuligańskie ekscesy. Do bani z takim zachowaniem :-(

2) Trochę się lżej na sercu robi człowiekowi, kiedy pogromca (w el LM) Wisły okazał się również pogromcą kilku innych, bogatszych i silniejszych kadrowo klubów. Awans APOEL-u, "wypad z baru" dla Porto - ciekawa ta tegoroczna CL.

3) Już wolę walkę Wisełki w EL (bo to akurat MAMY), niż żeby opisywali nas w taki sposób, jak D. Zagrzeb po ostatniej kolejce. W dodatku przegrana to nie wszystko - jeszcze się ciągnie smród z podejrzeniem o ustawienie meczu u bukmacherów. Ajax zażądał śledztwa (Ajax officially requested an inquiry to UEFA), a na stronie B. Kassiesa oficjalnie kpią z piłkarzy (zdjęcia i fotomontaż):

http://kassiesa.nl/uefa/forum2/viewt...2368&start=300
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 12.12.2011, 00:12
No trochę cicho w tym wątku, a mecz z Twente już praktycznie pojutrze. W obliczu kolejnych kontuzji (Paljic), to chyba trener Moskal zafunduje nam takie ustawienie: Pareiko - Jovanovic,Bunoza,Diaz,Nunez - Jirsak,Wilk- Melikson,Iliev,Małecki- Biton/Genkov.

Jest tylko 3 nominalnych obrońców, a więc raczej na 90% uzupełni ich Nunez. Można by zamienić pozycjami Bunozę i Marco, ale Gordan jest lewonożny i nigdy chyba na prawej obronie nie grał, a więc tak będzie bezpieczniej...
W pomocy w wyniku przesunięcia Nuneza raczej z musu zagra Jirsak, gdyż Garguła chyba za mało daje w obronie. Ja myślę, że jednak warto by było zagrać tak: Wilk,Jirsak,Garguła i przesunąć Meliksona na skrzydło za Małeckiego bo ten spowalnia za bardzo grę i nie jest w jakiejś super formie (zawsze może wejść później...)
Co do ataku to sam nie wiem. Biton jakby lepiej prezentuje się w pucharach niż w lidze i strzela te bramki (bardziej mu zależy?), za to Genkov lepiej walczy, współpracuje z zespołem no i jakby zaczął wracać do formy.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.12.2011, 09:19
Ja wiem, że jesteś jednym z tych, co udają szydercę tutaj pisząc, gówno wiedzą, dupska nigdzie nie ruszą a wszystkie rozumy pozjadali. Goń się więc leszczu i nie zawracaj mi dupy. Podyskutujmy na żywo, zobaczymy czy też będziesz taki cwany.
Dyskutować trzeba mieć z kim, a ty jeśli czymś ruszasz to na pewno dupskiem bo głową nie .
No jeszcze palce przy klikaniu - klikaj zdrów

Kaziu Moskal ma nad czym myśleć - obrona u nas marnie gra, a teraz jeszcze połowa nieczynna.
Szanse na awans właściwie w kategoriach cudu trzeba by rozpatrywać - nasza wygrana pod dużym znakiem zapytania nie wspominając o choćby remisie Odense.
Może tym razem cud się zdarzy, tak na wyrównanie paskudnych losowań w LM w poprzednich latach.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.12.2011, 09:55
Mecz zapewne o pietruszkę, ale trzeba zakończyć go zwycięstwem, gdyż zapewne Twente da odpocząć kluczowym zawodnikiom.
Wisla gra o prestiż i o podbudowanie morali.

Musi być 3 pkt. Wtedy z każdym rywalem wygralibyśmy, ale gdyby patrzeć na dwumecz to z każdym po pupie.

Fulham 4;1 0:1
Twente 4;1 xx
Odense 1:2 3:1
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.12.2011, 10:19
Po tym co widzielismy w 6 kolejce LM wszystko sie moze wydarzyc
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.12.2011 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.12.2011, 10:26
skeba napisał(a):Wyświetl post
Mecz zapewne o pietruszkę, ale trzeba zakończyć go zwycięstwem, gdyż zapewne Twente da odpocząć kluczowym zawodnikiom.
Wisla gra o prestiż i o podbudowanie morali.

Musi być 3 pkt. Wtedy z każdym rywalem wygralibyśmy, ale gdyby patrzeć na dwumecz to z każdym po pupie.

Fulham 4;1 0:1
Twente 4;1 xx
Odense 1:2 3:1
Skeba nie powiedziałbym że mecz toczyć się będzie o pietruszke przynajmniej z naszej strony, wysokim rankingiem nie grzeszymy więc zwycięstwo nawet nad rezerwowym składem Twente (oby taki właśnie wyszedł) tak czy siak jest dla nas bezcenne niezależnie od tego czy wyjdziemy z grupy czy nie
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.12.2011, 11:00
Cytat:
Dla ekipy Twente był to jedenasty z rzędu ligowy mecz bez przegranej oraz osiemnasty z kolei mecz bez porażki we wszystkich rozgrywkach.
I jak tu być optymistą ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów