The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 10:01
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Tzn na co zwracac uwage ?

Wykanczanie akcji
Przyspieszenie-szybkosc
Błyskotliwosc
Drybling i gra bez piłki

Dobrze na to patrzec,bo tak samo jest ze skrzydłowymi,co z tego ze gosc ma szybkosc 17 ,blyskotliwosc 17 ,a dosrodkowania i podania 7 czy 8... zabiega sie a zadnej asysty Ci nie zrobi.

on sie pyta o ulubione zagrania

i nie do konca sie zgodze z tym co piszesz, owszem mozna wybrzydzac jak sie ma dobry klub i kase na transfery a jak sie nie ma to trzeba rozwazac, ktore atrybuty sa wazniejsze ... i tak jak w FM11 gralem z napadziorem, ktory pelnil role lisa pola karnego (po ang. poacher) to nie potrzebowalem podan, wazne zeby mial wysokie przyspieszenie, wtedy to i jego kumple nie dogonia to i podawac nie bedzie mial komu ...
tak samo np, jak ktos chce grac defensywnym napastnikiem to tez musi patrzec na odbior

no i trzeba pamietac ze razem z wykonczeniem trzeba patrzec na takie atrybuty jak technika (co z tego ze duze wykonecznie jak w pilke nie trafi...), decyzje (...albo zamiast strzelac to bedzie chcial podac albo zacznie lobowac), opanowanie (...albo wogole zamiast plasowanego strzalu uderzy na pale wprost w bramkarza)
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.12.2011, 11:47
I gra bez piłki, dla mnie to jest jedno z najważniejszych atrybutów u ofensywnych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.12.2011, 13:52
nie wiem czy to blad gry jak do mnie nie chce nawet przejsc Dudu Paraiba czy Ivan Bandalowski
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Stary 03.12.2011, 15:35
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy to blad gry jak do mnie nie chce nawet przejsc Dudu Paraiba czy Ivan Bandalowski
ja w pierwszym sezonie sprowadzialem Bandalovskiego bez problemu
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 03.12.2011, 16:03
Mateo kovacic i Joel Valencia 2 gówniarze a jakie staty
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.12.2011, 16:58
2 sezon, już we wrześniu mam spokój z pucharami i może to lepiej.
W ostatnim dniu okienka do CSKA odszedł Małecki, bo ruscy wpłacili wymaganą kwotę. Zaniedbałem kontrakt Małego i teraz mam za swoje. Na szczęście mam dobrych zmienników za niego i raczej nie będę odczuwał różnicy w grze.
Za namową empiego sprowadziłem Bezusa i Kalitvintseva, młodzi i obiecujący, tylko nie wiem za bardzo jak ich ustawić.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 03.12.2011, 21:03
ma ktoś u was Dzalamidze? bo wydałęm na niego 2 bańki ojro i gra słabo, jest wart teraz 600 tyś i nie widzi mi sie go oddawać w takiej promocji bo dalej ma tylko 21 lat, ale sie pluje że chce odejść albo grać i jak gra to gra kiche.

Mateo Kovacic kozak mega ale od 2 lat nie chce do mnie przejść, dalej gra w Dinamie i odprawiłęm ich 12-4 w dwumeczu 1/16 LE może to da mu do myślenia bo jest mi chłopak potrzebny sprzedałem Maora
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Pietrek1991
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 03.12.2011, 21:04
Witam! Mam pytanie odnośnie dodatków, czy jest możliwość dodania ich podczas rozpoczętej już rozgrywki? Jestem w połowie 2 sezonu i nie na rękę będzie mi rozpoczynanie gry od nowa. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
eMpi!
Member

Od: 04.2008

Stary 03.12.2011, 21:12
@xanti1906

Ja najczęściej gram takim ustawieniem:

Rola Bezusa to środkowy napastnik, a Kalitvintseva cofnięty rozgrywający funkcja wsparcie.

Kalitvintsev w mojej taktyce robi tzw czarną robotę asekuruje wysuniętego rozgrywającego ale jak trzeba to też umie znaleźć się w odpowiednim czasie w polu karnym rywala

P.S screen jest stary ponieważ zakończyłem tę karierę

@Saimoz
Ja wiem jak to się kręci bo gram jeszcze od czasów CMa. Chodzi o to, że te wartości nie działają poprawnie już od kilku lat (czyt. nie wzrastają proporcjonalnie do osiągnięć). Pamiętajmy, że ta opinia była wysnuta odnośnie opłacalności inwestycji w najnowszą wersje. Ja mam poczucie wyrzucenia stówy w błoto.
Ostatnio edytowane przez eMpi! : 03.12.2011 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 03.12.2011, 21:27
neq. napisał(a):Wyświetl post
ma ktoś u was Dzalamidze? bo wydałęm na niego 2 bańki ojro i gra słabo, jest wart teraz 600 tyś i nie widzi mi sie go oddawać w takiej promocji bo dalej ma tylko 21 lat, ale sie pluje że chce odejść albo grać i jak gra to gra kiche.

Mateo Kovacic kozak mega ale od 2 lat nie chce do mnie przejść, dalej gra w Dinamie i odprawiłęm ich 12-4 w dwumeczu 1/16 LE może to da mu do myślenia bo jest mi chłopak potrzebny sprzedałem Maora

Ja mam Dzalamidze, ale dałam za niego tylko 375 tys. Po roku wart tyle samo. Też gra słabo ale nie tragicznie - 7 bramek w 25 meczach.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.12.2011, 21:57
A ja bym go nigdy nie kupił za żadne pieniądze. Lepiej stawiać na Meliksona w pierwszych sezonach a później już kogoś się znajdzie młodego za niego.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 03.12.2011, 22:07
Jeszcze jedno:

poszukuję lewego obrońcy. Nie super młody talent na przyszłość, tylko grajek na teraz. Ma być bardzo solidny. Cena bez większego znaczenia, byle by chciał przyjść.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 03.12.2011, 22:14
miał ktoś Michaela Platiniego z CSKA Sofia?
jak ktos zaczyna gre od poczatku to mozna dac kontrakt w miare ukształtowanemu zawodniku o wdzięcznym nazwisku
Abdul-Wahab Abu Al-Hail
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 03.12.2011, 22:19
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno:

poszukuję lewego obrońcy. Nie super młody talent na przyszłość, tylko grajek na teraz. Ma być bardzo solidny. Cena bez większego znaczenia, byle by chciał przyjść.
Dudu Paraiba?Jose Casado
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Od: 05.2009

Stary 03.12.2011, 22:32
Jeszcze jedno:

Który sezon? Spróbuj: Emmanuel Mbola
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 03.12.2011, 22:48
Rudi5555 napisał(a):Wyświetl post
Który sezon? Spróbuj: Emmanuel Mbola
przed 3. sezonem
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.12.2011, 22:59
miał ktoś Michaela Platiniego z CSKA Sofia?
jak ktos zaczyna gre od poczatku to mozna dac kontrakt w miare ukształtowanemu zawodniku o wdzięcznym nazwisku
Abdul-Wahab Abu Al-Hail
U mnie ten zawodnik poszedl do Jagi i jest tam najlepszym pilkarzem...
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.12.2011, 01:27
Ja polecam ściągnąć Bressan- bardzo dobry środkowy pomocnik, kosztował mnie 1.3 mln E w pierwszym sezonie. Na bramkę można próbować Plamen Iliev .
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 04.12.2011, 02:24
Tego Abdula nie ma u mnie w grze.
Mógłby ktoś screena z jego umiejętnościami wrzucić?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 04.12.2011, 05:03
Jeszcze jedno:

Dudu z Widzewa. Na 2 sezony Ci wystarczy. Drogi nie powinien być no chyba, że bardzo dobrze gra to wtedy jego wartość może być większa ja go wykupiłem z Widzewa w drugim sezonie za 375 tys. euro na 48 rat po dwóch sezonach sprzedałem za 1.3 mln. euro więc nawet zarobiłem.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 04.12.2011, 12:36
Dudu jest już za granicą. Ale rozwiązałam sprawę tak, że kupuję Michała Szóstkę, a na ten sezon wypożyczam albo właśnie Dudu albo Marcosa Alonso
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 04.12.2011, 20:55
Michał Szostko druga połowa 3 sezonu na skutek kontuzji Dudki i Affula czy jakoś tak wskoczył do składu i chyba już w niz zostanie, bardzo perspektywiczny zawodnik tylko musi grać żeby się rozwijać, dużo macie klubów filialnych ? Ja mam Pogoń i Dynamo Mińsk
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Baba25
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 05.12.2011, 18:09
Hej, ja z kolei mam inny problem... W pierwszym sezonie gry Polska ze Smudą na czele wygrała Euro2012. Nie wiem jak to się stało, właściwie to nie interesowałem się ME grając Wisła i o sukcesie Polski dowiedziałem się już po fakcie (finał zwycięstwo po karnych z Niemcami).
Zaznaczam, że gram "tradycyjnie" nie szperałem w edytorze ani nie kombinowałem z save'ami.

Od tego zwycięstwa w kadzre Smudy pojawia się sporo "szaraków" o nieziemskich parametrach. Szkoda, że nie da się ich kupić, ale zastanawia mnie skąd się oni biorą skoro gram na dużej bazie danych z piłkarzami z najwyższych lig wszystkich kontynentów i z włączonymi 16 ligami. Wiecie może, dlaczego w kadrze pojawiaja sie "szaraki" skoro liczba piłkarzy dostępnych w grze umożliwia chyba powoływanie normalnych zawodników do Polski?

W ogóle od Euro2012 bacznie śledze poczynania naszej kadry i troche denerwuje mnie ten nierealizm, bo golą prawie wszystkich . Jest to tym bardziej wkurzające, że chciałbym zostać trenerem kadry a dobre wyniki Smudy dają mu niezachwianą pozycję. Teraz mam 2014 rok i Polska jest na 4 miejscu w rankingu światowym (za Hiszpanią, Anglią i Argentyną ). Nie powiem - trochę to psuje przyjemność grania, bo nie za dobrze świadczy to o realizmie oddanym w tej grze ;P
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.12.2011, 18:35
Baba25 napisał(a):Wyświetl post
Hej, ja z kolei mam inny problem... W pierwszym sezonie gry Polska ze Smudą na czele wygrała Euro2012. Nie wiem jak to się stało, właściwie to nie interesowałem się ME grając Wisła i o sukcesie Polski dowiedziałem się już po fakcie (finał zwycięstwo po karnych z Niemcami).
Zaznaczam, że gram "tradycyjnie" nie szperałem w edytorze ani nie kombinowałem z save'ami.

Od tego zwycięstwa w kadzre Smudy pojawia się sporo "szaraków" o nieziemskich parametrach. Szkoda, że nie da się ich kupić, ale zastanawia mnie skąd się oni biorą skoro gram na dużej bazie danych z piłkarzami z najwyższych lig wszystkich kontynentów i z włączonymi 16 ligami. Wiecie może, dlaczego w kadrze pojawiaja sie "szaraki" skoro liczba piłkarzy dostępnych w grze umożliwia chyba powoływanie normalnych zawodników do Polski?

W ogóle od Euro2012 bacznie śledze poczynania naszej kadry i troche denerwuje mnie ten nierealizm, bo golą prawie wszystkich . Jest to tym bardziej wkurzające, że chciałbym zostać trenerem kadry a dobre wyniki Smudy dają mu niezachwianą pozycję. Teraz mam 2014 rok i Polska jest na 4 miejscu w rankingu światowym (za Hiszpanią, Anglią i Argentyną ). Nie powiem - trochę to psuje przyjemność grania, bo nie za dobrze świadczy to o realizmie oddanym w tej grze ;P
U mnie do 2016 roku Polska poleciała na 120 miejsce w rankingu UEFA, na Euro nie wyszlismy z grupy, Smude wywalili, przyszedł Skorża i teraz w 2018 roku na MS awansowali do fazy pucharowej (Kolumbia, Zimbabwe, Rosja) w 1/8 gładka porażka z Anglia 4-1

więc zupelnie odmiennie niz u Ciebie - jakiś przypadek...
no i jeszcze moze byc jedno wytlumaczenie - jak masz pirata to czasami takie kwiatki lubia sie pojawiac - ukryte zabezpieczenie przeciwko piratom, tak cos gdzies czytalem na angielskim forum FM

ps.
Tez tak macie ze juniorzy zwolnieni z bundesligi bez problemu przychodza do Was? co roku mialem 4-5 z czego zawsze przynajmniej 1 zostawał zawodnikiem pierwszego składu... takiego D. Steggmanna (newgen z VFB) sprzedałem za 15 mln euro do Malagi, co sezon 30-40 bramek.
Ostatnio edytowane przez Orson : 05.12.2011 o godz. 18:38.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.12.2011, 18:56
ja po 5 sezonie w Wiśle(4MP, 2x1/8 LM, 1x 1/8 LE, 1x 1/16 LE, 3x SPP) zdecydowałem się nie przedłużac umowy, i zostałem z posadą selekcjonera "Słoni"( Finał PNA, aktualnie 1/4 PNA) po 6miechach na bezroboci zgłosiło się po mnie Watford, ale po 1. meczu dostalem oferte z Ipswich w Premier League(3 remisy, 2porażki, 1 wygrana) i otrzymałem ofertę z Chelsea, to nie sposób było jej nie przyjąć i teraz zostanę w Chelsea najdłużej jak będę mógł.

Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 05.12.2011, 19:07
Baba25 napisał(a):Wyświetl post
W kadrze Niemiec zawsze grają szaraki, ale że w Polsce to faktycznie dziwne...
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.12.2011, 22:18
Mauret napisał(a):Wyświetl post
W kadrze Niemiec zawsze grają szaraki, ale że w Polsce to faktycznie dziwne...
sciagnij plik fake.lnc z cmrev to nie bedziesz mial szarakow w kadrze Niemiec
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 05.12.2011, 22:28
to mi sie ladny kwiatek trafił przegladam ranking najbogatszych klubów patrzę patrzę i na adrugim miejscu plasuje się ......Wawel Kraków z budżetem 707 mln euro
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.12.2011, 20:09
to mi sie ladny kwiatek trafił przegladam ranking najbogatszych klubów patrzę patrzę i na adrugim miejscu plasuje się ......Wawel Kraków z budżetem 707 mln euro
haha zrób proszę zdjęcie jeśli możesz

Pierwszy sezon Sówkami. Oj walka była, na miejsce premiowane bezpośrednim awansem wyszedłem w przedostatniej kolejce

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 06.12.2011, 21:31
http://zapodaj.net/images/5fabe891499e.png

Sanogo po 4 sezeonie. Ogólnie 4x MP, 2x PP, 4x awans do LM w tym raz 1/8 a teraz 1/4 i przegrana z Realem 1:8 w dwumeczu

Jeżeli link nie działa to najedźcie myszką na pasek adresu i kliknijcie enter.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów