The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2011, 09:55
Byłem przeciwny zwolnieniu Maaskanta. Jestem za pozostawieniem Moskala na tym stanowisku co najmniej do końca sezonu 2011/12, a nawet 12/13 (zwolnienie go po sezonie 11/12 miałoby sens tylko w razie jakiejś - odpukać - wyjątkowej kompromitacji). Roszady trenerskie nie są lekarstwem na słabości naszego klubu!!!
Trio Smuda - Frankowski - Szymkowiak jest bez sensu. Moskalowi należy dobrać młodego asystenta, może być z zagranicy. Gościa bez dorobku, ale z dużymi ambicjami i równie dużymi możliwościami.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.12.2011, 10:44
Ja nie wiem czy to tylko moja opinia, ale poza zmianami o których piszecie uważam, że też od momentu kontuzji Jaliensa, Nasza obrona też gra lepiej (czytaj, generał nie kieruje). Gdyby jeszcze Lamey'a zamienić na dłużej to mogłoby być już całkiem całkiem. Mam osobiście nadzieje, że Kaziu dalej będzie sobie dobrze radził.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2011, 10:52
Wreszcie Wisla zaczyna przypominac Wisle. Znow sie chce ogladac mecze. Nie wiem czy to zasluga Moskala, ale wiem jedno, zwolnienie Maaskanta na pewno tej druzynie nie zaszkodzilo. Cos jednak bylo nie tak w komunikacji na drodze trener - zawodnicy, cos bylo nie tak z atmosfera w druzynie. Bo teraz widac, ze ta gra zaczyna ich cieszyc, graja do przodu, efektownie, na 1-2 kontakty, na pewno zawodnikom pasuje to bardziej niz defensywne trzymanie sie tylow. Caly czas nie moge odzalowac meczu z Apoelem. Jak to spotkanie wygladaloby gdyby pojechac tam i... zagrac w pilke.

Dwa mecze to za malo aby wyrokowac o przyszlosci Moskala. Choc przyznam, ze jak na poczatku bylem sceptycznie nastawiony do dawaniu mu dluzszej szansy to te dwa ostatnie mecze (i juz 2 polowa z Gornikiem) kaza mi sie zastanowic czy moze rzeczywiscie nie powinien on prowadzic Wisly do konca sezonu. To byla zupelnie inna Wisla niz to co ogladalismy w ostatnich meczach za Maaskanta. Zreszta potwierdzaja to eksperci.

Wreszcie ktos zauwazyl, ze Diaz to nie jest boczny obronca, ze Chavez z Jaliensem to nie jest duet nie do przejscia, Gargula zaczyna grac. Pytanie dlaczego nie widzial tego Maaskant majac ich na treningu na co dzien?
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2011, 11:08
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Trio Smuda - Frankowski - Szymkowiak jest bez sensu. Moskalowi należy dobrać młodego asystenta, może być z zagranicy. Gościa bez dorobku, ale z dużymi ambicjami i równie dużymi możliwościami.
Ja bym z tego tria wyrzucił tylko Smudę. Frankowski jako trener napastników - dla mnie bomba...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 02.12.2011, 11:11
Trzeba liczyc na totalna komromitacje Smudy w okresie styczen - lipiec. wtedy wymwiac nazwisko Smuda to bedzie wstyd, a co dopiero go zatrudniac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 02.12.2011, 11:22
Wczoraj momentami zastanawialem sie co w nich wstapilo(pilkarzy) i gdzie to "coś" bylo jak go nie było. Ofensywnie, szybko, kombinacyjnie grajaca DRUZYNA Wisly. Dopiero 3 mecz ale kiedy mysmy ostatnio zagrali 2 dobre mecze jeden po drugim?.
W obronie nadal momentami niepewnie ale, i tak lepiej niz wczesniej.

Trener zdecydowanie zasluguje na szanse do końca sezonu. Co do Smudy - oby to byly spekulacje, mam nadzieje, ze Cupial bedzie sie trzymal zasady, ze klub nie chce miec nic wspolnego z korupcja.

Druzyna potrzebuje wzmocnien, ciekawy jestem czy Moskal wogole o nie poprosi... zostal rzucony na bardzo gleboka wode w dosc dramatycznym momencie, z trenerka mu idzie a co bedzie z innymi sprawami zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.12.2011, 11:29
Wiesz co to jest zasada domniemanej niewinności?
Wymyślili ja po to żeby nie ferowac nad kimś wyroków zanim teego nie udowodnisz.

Nieważne kto ta osobą jest.
Na dzień dzisiejszy Smuda jest jak jego dres Bakoma. Stary, niemodny, obciachowy ale zawsze czysty.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.12.2011 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 02.12.2011, 12:00
Ale ze tamten mecz byl przechandlowany wiadomo tak? Smuda wzial za niego premie, tak? Uczciwosc nakazywala by zwrocic. Nie mowiac juz o tym, ze trener nie wie, ze mecz kupiony/sprzedany. Lobodzinski tez wyroku nie ma a go wypierd..lono.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2011, 12:12
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie ktos zauwazyl, ze Diaz to nie jest boczny obronca, ze Chavez z Jaliensem to nie jest duet nie do przejscia, Gargula zaczyna grac. Pytanie dlaczego nie widzial tego Maaskant majac ich na treningu na co dzien?
Moze na treningach patrzyl w swoje odbicie w lusterku
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2011, 12:12
Premie wziol z tytułu zajetego miejsca w lidze. Może oddać ale nie musi, ktoś wogole o to poprosił?
A dlaczego miał to wiedzieć? Skoro zamieszani piłkarze zeznali że niewiedzial to pewnie tak było.
Lobodzonski sprzedał mecz, tak zeznali koledzy z drużyny, nawet nie szedł w zaparte.

U smudy cała drużyna w hotelu jest nawalona a on i tak dowiaduje się ostatni.

PS. Nie czytaj tyle Weszło, tzn możesz tylko nie lykaj wszystkiego co tam pisze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2011, 12:23
ale tak na serio czy ktoś wierzy w to że po kompromitacji na Euro, Smuda przyjdzie do nas pracować? Ja już wolę Wiślaka z krwi i kości, czyli Kazia Moskala, bo nie wierzę w umiejętności trenerskie Pana Smudy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.12.2011, 12:36
Smuda ma uprawnienia na prowadzenie drużyn w ekstraklasie, ale chyba wszedł w posiadanie ich cokolwiek w dziwnych okolicznościach (brak matury). Mam nadzieję że mu je cofną i będzie po problemie.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Kajto
Member

Od: 02.2009

Stary 02.12.2011, 12:54
Dla wszystkich sympatyków Kazia.

Stopka do podpisu:

Tapeta na pulpit:

1600x900px http://i42.tinypic.com/f2xa8.jpg
1400x788px http://i39.tinypic.com/20u51k2.jpg
1200x720px http://i42.tinypic.com/2z5m5n5.jpg

Dodajmy mu jeszcze więcej wsparcia!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.12.2011, 13:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie snujcie dziwnych teorii. Moskal ułożył drużyny i da się ją oglądać. Do tego nie sprawiają wrażenia ajkby nigdy ze sobą nie grali. Bo za Maaskanta czasami nie wiedzieli co i jak zagrać. Zmiana jest in plus i to gigantyczna. Przypadkowości nie ma za wiele, kontry widać dopracowane, rozegranie z pierwszej piłki nie szwankuje,akcje ładne dla oka i skuteczne. Babole zdarzają się w obronie, no ale nie ma tam kim grać więc i tak jest nieżle.

Gdyby Moskal nie był wiecznym drugim trenerem, tylko jakimś facetem co mówi wyłącznie po angielsku, to przy takim przeskoku jakościowym w grze zespołu, media i wy moi drodzy nosilibyście faceta na rękach. A, ze to nasz Kazek to cudu nie ma ani szału. Jimenez by pasował o tak, gdyby takiej zmiany dokonał, ale Kazek. Nasz i ogarnia, e ciężko to chyba co niektórym przełknąć dlatego wypisują dyrdymały.
Panie jakie bzdury pleciesz, doszedł Małecki i Melikson to zaczęliśmy grać ot cała filozofia.
Gramy bardziej do przodu, piłka co chwilę nie wraca do obrony, więc nie mają okazji, by coś zepsuć tam z tyłu, choć wczoraj im się udało i tak
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.12.2011, 13:57
Jeszcze żeby tylko Kaziu lepiej reagował na to co na boisku, wczoraj za KIrma to kogokolwiek z trybun wpuśić to lepiej by zagrał i Lamey to samo oczywiście musiał się poślizgnąć przy bramce. Kazek zobaczy że Lamey i Kiro ława i będzie pięknie
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.12.2011, 14:05
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Panie jakie bzdury pleciesz, doszedł Małecki i Melikson to zaczęliśmy grać ot cała filozofia.
Gramy bardziej do przodu, piłka co chwilę nie wraca do obrony, więc nie mają okazji, by coś zepsuć tam z tyłu, choć wczoraj im się udało i tak
No tak, szczególnie, że ta dwójka grała w ostatnich dwóch meczach pełne 180 minut. Jak nic to jest własnie tajemnica naszego sukcesu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.12.2011, 14:05
hmm
wczoraj domagałem sie zmiany Kirma hmm pewnie tak od 40 minuty. Ale trener go nie ściągnął,wiec trzeba sie zastanowić czemu ? Czy chłop jest ślepy czy moze to my jesteśmy ślepi ?
Jedyny który za niego mógł wejść był Ivica.(no w sumie jeszce Maor przytyłem Melikson, na upartego) ale zarówno II jak i MM sa piłkarzami którzy w defensywie spisują się dośc słabo. Może dlatego grał Kiro dłużej ze nieźle broni,asekuruje, bo kilka razy w obronie był i wybijał(mimo iż w swoim stylu, czyli dokłądnie tam gdzie nie trzeba wybić) piłki. Ch** z tym ze ofensywnie psuł wszystko co można było zepsuć, ale Kadriego który wszedł na jego stronę jakoś tam krył. Może dlatego on grał tak długo?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 02.12.2011, 14:14
Pewnie Ivica nie grał bo był oszczędzany na Widzew.
A w puszczanie Maora po takiej długiej przerwie na 45 minut mogłoby być ryzykowne.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.12.2011, 15:19
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Zaczątki dobrej gry i zmiany in plus w ofensywie było już widać w meczu z Górnikiem. W meczu ze Śląskiem wyglądało to bardzo obiecująco, pomimo, że do 76 min. nie grał MAŁECKI. Więc zrewiduj swoje poglądy bo jak na razie strzelasz kulą w płot.
Przede wszystkim widać większe zaangażowanie zawodników, do akcji ofensywnych podłącza się większa ilość naszych piłkarzy, to nawet osoba słabo-widząca zauważy. Poprawę widać też w grze bez piłki. Mam nadzieję , że to nie jest efekt tzw. "nowej miotły"
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.12.2011, 15:28
Początkowo nie byłem pewny czy Kaziu sobie poradzi, ale teraz widze ze byłem w ogromnym błędzie. Kazika trzeba wysłać na zrobienie tej licencji i zostawic go na dłuzej jako trenera.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.12.2011, 15:30
Przeciez Malecki tak naprawde gral tylko wczoraj, a Maor wszedl na ost 10 min wiec co to za gadanie, ze zmiana jest dzieki nim. Ludzie ja wiem, ze Maaskant byl mily, pochodzil z kolebki pilkarskich trenerow, mlody i medialnie swietny, ale juz nie zaklinajcie rzeczywistosci! Tez go szanowalem jako czlowieka, ale ewidentnie cos miedzy nim, a druzyna nie dzialalo. Wystarczyla drobna zmiana zeby obraz zespolu sie odmienil. Moze to kwestia atmosfery, moze komunikacji, moze jakis konfliktow. Cos trzeba bylo zmienic.
Naprawde nigdzie nie jest napisane, ze kazdy trener musi dostac bite 2-3 lata stabilizacji, bo wtedy beda dopiero wyniki. Czasem ktos po prostu nie pasuje i tyle (a na dodatek jego dotychczasowa kariera trenerska nie swiadczyla o tym, ze moze byc lepiej), nie ma co robic wielkiej filozofii z tego tytulu.

Nie mowie, ze Moskal ma zostac. Nie wiem czy wystarczy mu doswiadczenia aby przygotowac druzynie w zimie, pozniej w lecie. Ale warto mu sie przygladnac, bo ja osobiscie jestem zmiana bardzo zaskoczony.
I tak jak pisal przedmowca juz z Gornikiem to bylo widac. Wynik byl jaki byl, ale przynajmniej chcialo im sie biegac, atakowac, mieli jakis pomysl i zaciecie na gre.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2011, 18:00
Nesta , a pomyślałeś jak Maaskant musiał w....... Bogusława?
Ze ten przegonił go z miejsca , wiedzać ze zapłaci frycowe. Mógł go zostawić do konca rundy i pózniej podziękować za współprace. Naprawde musiało go nosić na niego od bardzo dawna az wkoncu eksplodował, pewnie sam był zdziwiony ze jest taki kiepski.

Ciekawe czy to prawda ze nie konsultował tej decyzjii z Bogdanem i Stanem, jakoś mi się niechce wierzyć ze Stan sie dowiedział 5 min wczesniej, jeśli by tak było to mając cohonez powinien wyjść z Robertem.
No a co miał mu powiedzieć, ze juz od dawna nad tym rozważali? Że było ustawione ultimatum , ze decyzja była nie odwołalna?
Ciekawe jak to naprawde wyglądało.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.12.2011, 18:36
Jeśli Robert bierze kasę do końca kontraktu, która zresztą bezsprzecznie mu się należy, powinien teraz zostać w ramach tej kasy, asystentem Moskala. Tak do czerwca. Kaziu miałby łatwiej a i Robert nauczyłby się czegoś nowego.

Na przyszłośc powinna Wisła tak konstruować trenerskie kontrakty, by w momencie zmiany na asystenta, dotychczasowy pierwszy trener, "awansował" na asystenta swojego byłego asystenta. Bo teraz Maaskant bierze kasę za drapanie się po jajach, a Kaziu został sam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.12.2011, 18:45
Analizując to jak większość z was-jeszcze pół roku temu- wysławiała pod niebiosa Maaskanta a jak na niego teraz pluje, wystarczy, żeby Kaziu parę razy się potknął, zarobił np dwie, trzy porażki z rzędu i wszyscy zaczną po nim jechać i żądać jego dymisji. Ot taka prawidłowość tego forum
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.12.2011, 19:06
Kajto napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich sympatyków Kazia.

Stopka do podpisu:
Takie pytanie do ogółu:
A odnosi się to hasło również do p Cupiała, który chyba jako jedyny może Kazika "ruszyć" ?
PS. Dobra robota z banerem i tapetą
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.12.2011, 19:09
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Analizując to jak większość z was-jeszcze pół roku temu- wysławiała pod niebiosa Maaskanta a jak na niego teraz pluje, wystarczy, żeby Kaziu parę razy się potknął, zarobił np dwie, trzy porażki z rzędu i wszyscy zaczną po nim jechać i żądać jego dymisji. Ot taka prawidłowość tego forum

No niestety my kibicujemy Wisle Krakow wiec mamy wymagania ponizej pewnej sredniej sie po prostu nie schodzi
i jakis poziom musi byc utrzymany pol roku temu Robert trzymal poziom to sie go na rekach nosilo tak wiec teraz bedziemy nosic Moskala a jak za pol roku wjebie z takimi tuzami naszej ligi jak w tym roku wjebal Maaskant to tez bedzie mial przejebane
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2011, 19:40
Heh dokładnie. Trener Wisły Kraków musi się z tym liczyć ze jeśli zaliczy kompromitujące wtopy to pożegnamy go bez żalu. Nazwa Wisła Kraków zobowiązuje!

Mówi się ze im wyżej wyjdziesz to zwiększym hukiem spadniesz. Możesz sobie być trenerem srednim, cieszyć sie z piłki. Nikt nie zauważy kiedy objołeś druzynę a kiedy cie wyjebali.
Ale możesz tyż być ryzykantem głodnym sukcesów.
Podejmując prace w Wiśle możesz być pewny że staniesz się kimś , bedziesz na ustach całej piłkarskiej polski. Jednak jak się pogubisz to cię zgnoją, przegonią i szybko zapomną.
Decyzja należy do ciebie. Kto wie może jestes drugim Fergusonem, człowiekiem we własciwym miejscu o właściwym czasie...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.12.2011 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
Malaki
Member

Od: 11.2011

Stary 03.12.2011, 17:39
„ Szanse Moskala na pozostanie pierwszym trenerem rosną"

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...581,1,727.html
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.12.2011, 20:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie do ogółu:
A odnosi się to hasło również do p Cupiała, który chyba jako jedyny może Kazika "ruszyć" ?
PS. Dobra robota z banerem i tapetą
oczywiście Tofik, jak ruszy Kazika, to zostanie pogoniony....
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.12.2011, 20:19
lepiej w I lidze z Kaziem, niż w ekstraklasie z jakimś "przebierańcem" ...dobra to tylko taka przenośnia, ale coś w tym jest....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów