|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Byłem przeciwny zwolnieniu Maaskanta. Jestem za pozostawieniem Moskala na tym stanowisku co najmniej do końca sezonu 2011/12, a nawet 12/13 (zwolnienie go po sezonie 11/12 miałoby sens tylko w razie jakiejś - odpukać - wyjątkowej kompromitacji). Roszady trenerskie nie są lekarstwem na słabości naszego klubu!!!
Trio Smuda - Frankowski - Szymkowiak jest bez sensu. Moskalowi należy dobrać młodego asystenta, może być z zagranicy. Gościa bez dorobku, ale z dużymi ambicjami i równie dużymi możliwościami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy to tylko moja opinia, ale poza zmianami o których piszecie uważam, że też od momentu kontuzji Jaliensa, Nasza obrona też gra lepiej (czytaj, generał nie kieruje). Gdyby jeszcze Lamey'a zamienić na dłużej to mogłoby być już całkiem całkiem. Mam osobiście nadzieje, że Kaziu dalej będzie sobie dobrze radził.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wreszcie Wisla zaczyna przypominac Wisle. Znow sie chce ogladac mecze. Nie wiem czy to zasluga Moskala, ale wiem jedno, zwolnienie Maaskanta na pewno tej druzynie nie zaszkodzilo. Cos jednak bylo nie tak w komunikacji na drodze trener - zawodnicy, cos bylo nie tak z atmosfera w druzynie. Bo teraz widac, ze ta gra zaczyna ich cieszyc, graja do przodu, efektownie, na 1-2 kontakty, na pewno zawodnikom pasuje to bardziej niz defensywne trzymanie sie tylow. Caly czas nie moge odzalowac meczu z Apoelem. Jak to spotkanie wygladaloby gdyby pojechac tam i... zagrac w pilke.
Dwa mecze to za malo aby wyrokowac o przyszlosci Moskala. Choc przyznam, ze jak na poczatku bylem sceptycznie nastawiony do dawaniu mu dluzszej szansy to te dwa ostatnie mecze (i juz 2 polowa z Gornikiem) kaza mi sie zastanowic czy moze rzeczywiscie nie powinien on prowadzic Wisly do konca sezonu. To byla zupelnie inna Wisla niz to co ogladalismy w ostatnich meczach za Maaskanta. Zreszta potwierdzaja to eksperci. Wreszcie ktos zauwazyl, ze Diaz to nie jest boczny obronca, ze Chavez z Jaliensem to nie jest duet nie do przejscia, Gargula zaczyna grac. Pytanie dlaczego nie widzial tego Maaskant majac ich na treningu na co dzien? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja bym z tego tria wyrzucił tylko Smudę. Frankowski jako trener napastników - dla mnie bomba...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Trzeba liczyc na totalna komromitacje Smudy w okresie styczen - lipiec. wtedy wymwiac nazwisko Smuda to bedzie wstyd, a co dopiero go zatrudniac.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wczoraj momentami zastanawialem sie co w nich wstapilo(pilkarzy) i gdzie to "coś" bylo jak go nie było. Ofensywnie, szybko, kombinacyjnie grajaca DRUZYNA Wisly. Dopiero 3 mecz ale kiedy mysmy ostatnio zagrali 2 dobre mecze jeden po drugim?.
W obronie nadal momentami niepewnie ale, i tak lepiej niz wczesniej. Trener zdecydowanie zasluguje na szanse do końca sezonu. Co do Smudy - oby to byly spekulacje, mam nadzieje, ze Cupial bedzie sie trzymal zasady, ze klub nie chce miec nic wspolnego z korupcja. Druzyna potrzebuje wzmocnien, ciekawy jestem czy Moskal wogole o nie poprosi... zostal rzucony na bardzo gleboka wode w dosc dramatycznym momencie, z trenerka mu idzie a co bedzie z innymi sprawami zobaczymy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wiesz co to jest zasada domniemanej niewinności?
Wymyślili ja po to żeby nie ferowac nad kimś wyroków zanim teego nie udowodnisz. Nieważne kto ta osobą jest. Na dzień dzisiejszy Smuda jest jak jego dres Bakoma. Stary, niemodny, obciachowy ale zawsze czysty.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.12.2011 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ale ze tamten mecz byl przechandlowany wiadomo tak? Smuda wzial za niego premie, tak? Uczciwosc nakazywala by zwrocic. Nie mowiac juz o tym, ze trener nie wie, ze mecz kupiony/sprzedany. Lobodzinski tez wyroku nie ma a go wypierd..lono.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Premie wziol z tytułu zajetego miejsca w lidze. Może oddać ale nie musi, ktoś wogole o to poprosił?
A dlaczego miał to wiedzieć? Skoro zamieszani piłkarze zeznali że niewiedzial to pewnie tak było. Lobodzonski sprzedał mecz, tak zeznali koledzy z drużyny, nawet nie szedł w zaparte. U smudy cała drużyna w hotelu jest nawalona a on i tak dowiaduje się ostatni. PS. Nie czytaj tyle Weszło, tzn możesz tylko nie lykaj wszystkiego co tam pisze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale tak na serio czy ktoś wierzy w to że po kompromitacji na Euro, Smuda przyjdzie do nas pracować? Ja już wolę Wiślaka z krwi i kości, czyli Kazia Moskala, bo nie wierzę w umiejętności trenerskie Pana Smudy...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Smuda ma uprawnienia na prowadzenie drużyn w ekstraklasie, ale chyba wszedł w posiadanie ich cokolwiek w dziwnych okolicznościach (brak matury). Mam nadzieję że mu je cofną i będzie po problemie.
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dla wszystkich sympatyków Kazia.
Stopka do podpisu: ![]() Tapeta na pulpit: ![]() 1600x900px http://i42.tinypic.com/f2xa8.jpg 1400x788px http://i39.tinypic.com/20u51k2.jpg 1200x720px http://i42.tinypic.com/2z5m5n5.jpg Dodajmy mu jeszcze więcej wsparcia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Gramy bardziej do przodu, piłka co chwilę nie wraca do obrony, więc nie mają okazji, by coś zepsuć tam z tyłu, choć wczoraj im się udało i tak |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Jeszcze żeby tylko Kaziu lepiej reagował na to co na boisku, wczoraj za KIrma to kogokolwiek z trybun wpuśić to lepiej by zagrał i Lamey to samo oczywiście musiał się poślizgnąć przy bramce. Kazek zobaczy że Lamey i Kiro ława i będzie pięknie
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No tak, szczególnie, że ta dwójka grała w ostatnich dwóch meczach pełne 180 minut. Jak nic to jest własnie tajemnica naszego sukcesu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
hmm
wczoraj domagałem sie zmiany Kirma hmm pewnie tak od 40 minuty. Ale trener go nie ściągnął,wiec trzeba sie zastanowić czemu ? Czy chłop jest ślepy czy moze to my jesteśmy ślepi ? Jedyny który za niego mógł wejść był Ivica.(no w sumie jeszce Maor przytyłem Melikson, na upartego) ale zarówno II jak i MM sa piłkarzami którzy w defensywie spisują się dośc słabo. Może dlatego grał Kiro dłużej ze nieźle broni,asekuruje, bo kilka razy w obronie był i wybijał(mimo iż w swoim stylu, czyli dokłądnie tam gdzie nie trzeba wybić) piłki. Ch** z tym ze ofensywnie psuł wszystko co można było zepsuć, ale Kadriego który wszedł na jego stronę jakoś tam krył. Może dlatego on grał tak długo? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Pewnie Ivica nie grał bo był oszczędzany na Widzew.
A w puszczanie Maora po takiej długiej przerwie na 45 minut mogłoby być ryzykowne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przede wszystkim widać większe zaangażowanie zawodników, do akcji ofensywnych podłącza się większa ilość naszych piłkarzy, to nawet osoba słabo-widząca zauważy. Poprawę widać też w grze bez piłki. Mam nadzieję , że to nie jest efekt tzw. "nowej miotły" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Początkowo nie byłem pewny czy Kaziu sobie poradzi, ale teraz widze ze byłem w ogromnym błędzie. Kazika trzeba wysłać na zrobienie tej licencji i zostawic go na dłuzej jako trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeciez Malecki tak naprawde gral tylko wczoraj, a Maor wszedl na ost 10 min wiec co to za gadanie, ze zmiana jest dzieki nim. Ludzie ja wiem, ze Maaskant byl mily, pochodzil z kolebki pilkarskich trenerow, mlody i medialnie swietny, ale juz nie zaklinajcie rzeczywistosci! Tez go szanowalem jako czlowieka, ale ewidentnie cos miedzy nim, a druzyna nie dzialalo. Wystarczyla drobna zmiana zeby obraz zespolu sie odmienil. Moze to kwestia atmosfery, moze komunikacji, moze jakis konfliktow. Cos trzeba bylo zmienic.
Naprawde nigdzie nie jest napisane, ze kazdy trener musi dostac bite 2-3 lata stabilizacji, bo wtedy beda dopiero wyniki. Czasem ktos po prostu nie pasuje i tyle (a na dodatek jego dotychczasowa kariera trenerska nie swiadczyla o tym, ze moze byc lepiej), nie ma co robic wielkiej filozofii z tego tytulu. Nie mowie, ze Moskal ma zostac. Nie wiem czy wystarczy mu doswiadczenia aby przygotowac druzynie w zimie, pozniej w lecie. Ale warto mu sie przygladnac, bo ja osobiscie jestem zmiana bardzo zaskoczony. I tak jak pisal przedmowca juz z Gornikiem to bylo widac. Wynik byl jaki byl, ale przynajmniej chcialo im sie biegac, atakowac, mieli jakis pomysl i zaciecie na gre. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nesta , a pomyślałeś jak Maaskant musiał w....... Bogusława?
Ze ten przegonił go z miejsca , wiedzać ze zapłaci frycowe. Mógł go zostawić do konca rundy i pózniej podziękować za współprace. Naprawde musiało go nosić na niego od bardzo dawna az wkoncu eksplodował, pewnie sam był zdziwiony ze jest taki kiepski. Ciekawe czy to prawda ze nie konsultował tej decyzjii z Bogdanem i Stanem, jakoś mi się niechce wierzyć ze Stan sie dowiedział 5 min wczesniej, jeśli by tak było to mając cohonez powinien wyjść z Robertem. No a co miał mu powiedzieć, ze juz od dawna nad tym rozważali? Że było ustawione ultimatum , ze decyzja była nie odwołalna? Ciekawe jak to naprawde wyglądało. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeśli Robert bierze kasę do końca kontraktu, która zresztą bezsprzecznie mu się należy, powinien teraz zostać w ramach tej kasy, asystentem Moskala. Tak do czerwca. Kaziu miałby łatwiej a i Robert nauczyłby się czegoś nowego.
Na przyszłośc powinna Wisła tak konstruować trenerskie kontrakty, by w momencie zmiany na asystenta, dotychczasowy pierwszy trener, "awansował" na asystenta swojego byłego asystenta. Bo teraz Maaskant bierze kasę za drapanie się po jajach, a Kaziu został sam. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Analizując to jak większość z was-jeszcze pół roku temu- wysławiała pod niebiosa Maaskanta a jak na niego teraz pluje, wystarczy, żeby Kaziu parę razy się potknął, zarobił np dwie, trzy porażki z rzędu i wszyscy zaczną po nim jechać i żądać jego dymisji. Ot taka prawidłowość tego forum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Takie pytanie do ogółu:
A odnosi się to hasło również do p Cupiała, który chyba jako jedyny może Kazika "ruszyć" ? PS. Dobra robota z banerem i tapetą ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
No niestety my kibicujemy Wisle Krakow wiec mamy wymagania ponizej pewnej sredniej sie po prostu nie schodzi i jakis poziom musi byc utrzymany pol roku temu Robert trzymal poziom to sie go na rekach nosilo tak wiec teraz bedziemy nosic Moskala a jak za pol roku wjebie z takimi tuzami naszej ligi jak w tym roku wjebal Maaskant to tez bedzie mial przejebane ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Heh dokładnie. Trener Wisły Kraków musi się z tym liczyć ze jeśli zaliczy kompromitujące wtopy to pożegnamy go bez żalu. Nazwa Wisła Kraków zobowiązuje!
Mówi się ze im wyżej wyjdziesz to zwiększym hukiem spadniesz. Możesz sobie być trenerem srednim, cieszyć sie z piłki. Nikt nie zauważy kiedy objołeś druzynę a kiedy cie wyjebali. Ale możesz tyż być ryzykantem głodnym sukcesów. Podejmując prace w Wiśle możesz być pewny że staniesz się kimś , bedziesz na ustach całej piłkarskiej polski. Jednak jak się pogubisz to cię zgnoją, przegonią i szybko zapomną. Decyzja należy do ciebie. Kto wie może jestes drugim Fergusonem, człowiekiem we własciwym miejscu o właściwym czasie...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.12.2011 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
„ Szanse Moskala na pozostanie pierwszym trenerem rosną"
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...581,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
lepiej w I lidze z Kaziem, niż w ekstraklasie z jakimś "przebierańcem" ...dobra to tylko taka przenośnia, ale coś w tym jest....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|