The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2011, 18:37
Kaziu jak przegra, wiem że serce go boli jak kazdego prawdziwego wiślaka. Przegra 3 lub 4 mecze, będzie chciał zajebać wszystkich wokóŁ, w domu też. Tak jak ja. Dlatego mniej boli porazka "przy swoim" niż kolejny dzień pracy i nastepna zwykła porażka przy obcej przybłędzie. Dla mnie Kazek może zostać nawet bez wyników na 5 lat.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.11.2011, 18:58
Ja również uważam że Kazik powinien dostać czas na próbę zbudowania własnej drużyny bo jest nasz i będzie tak samo się wkur**** jak my i tak samo go będzie boleć nie będzie nigdy przechodzenia koło meczu bo Wisła ma być Wisłą. Nie ma co rozmawiać póki co o alternatywach. Zobaczymy co będzie za 3mecze.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2011, 21:52
Kolejny zagraniczny trener to znowu kolejny wagon zagranicznych przeciętnych w dużej części piłkarzy i tak w kółko.Moskal myśle gwarantuje wprowadzenie do drużyny kilku wychowanków i pewnie większą ilośc Polaków w pierwszej 11-ce.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.11.2011 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.11.2011, 22:25
W tym artykule co był w Lidze+Extra co sie wypowiadał Stan o transferach byla mowa o Kaziu wlasnie i niewykluczone, ze moze sie zdarzyc, ze bedzie On do konca sezonu 1 trenerem - wszystko zalezy od wynikow.
Odpowiedz cytując
Thaboreth
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 28.11.2011, 06:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W tym artykule co był w Lidze+Extra co sie wypowiadał Stan o transferach byla mowa o Kaziu wlasnie i niewykluczone, ze moze sie zdarzyc, ze bedzie On do konca sezonu 1 trenerem - wszystko zalezy od wynikow.
Ja widzę to tak dają Kazkowi wolną rękę do końca sezonu, awansuje do pucharów to zostanie, nie to po Euro Smuda jako trener. No chyba że Probierz już przestanie być trenerem w Arisie.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.11.2011, 12:02
Śmieszy mnie to, że połowa użytkowników po meczu z Zabrzem krytykowała pana Moskala, a teraz nagle eureka po meczu ze Śląskiem - tylko ciekawe jak długo.

Jak najdłużej dla Kazika!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.11.2011, 12:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A ja się uprę że nie zależy to od wyników tylko od frekwencji i sprzedaży karnetów na kolejną rundę.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.11.2011, 16:58
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie od lat trenerami Wisły są obcokrajowcy. Z tego co ja pamiętam to jedyny "obcy" trener który się u nas nie sprawdził to Okuka. Drugi poza Robertem obcokrajowiec to Petrescu (chcesz coś tu dodać?). I fakt faktem Maask się w ogóle nie sprawdził Mistrzostwo i awans do LE ? Faktycznie żenujące osiągnięcie. Od razu zaznaczam że od czasu odpadnięcia z Apoelem się zagubił i powinien wylecieć.

Co do tych przepłacanych obcokrajowców to wkur... mnie to, że u nas trzeba popadać ze skrajności w skrajność. Ja się pytam który Polak na 100% byłby lepszy od Meliksona, Genkova, Bitona, Marcelo, Clebera, Ilieva, Pareiki ? Z tego co wiem to te niewypały mają kontrakty maks do końca sezonu co z perspektywy naszych super udanych polaków Łobo, Dawidowski, Guła pokazuję że Stan chyba lepiej biznes prowadzi niż poprzednicy. Bo koleś się nie sprawdza adios.
Zapomniałeś jeszcze o Karelu Pecze - był taki trener w Wiśle przez jeden sezon - 92/93, który z Wisłą zajął 10 miejsce w lidze. Słynny mecz Z legią 0:6 to miał miejsce wówczas.

W dalekiej przeszłości znalazłoby się paru trenerów zagranicznych, a przed wojną chyba nawet tylko zagraniczniacy prowadzili Wisłe.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.11.2011, 19:26
Orientuje sie ktos wogole jak wyglada sytuacja z prowadzeniem druzyny w lidze i europejskich pucharach, bo z tego co wiem to Kazek niema licencji Uefa Pro czy cos takiego?
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 28.11.2011, 20:35
dostał tymczasową zgodę od PZPN-u i Ekstraklasy.
zresztą jak by trzeba było to może zrobić duet z Kulawikiem czy Kmiecikiem bo Oni mają licencje UEFA PRO
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2011, 21:17
Kazek wynalazek!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2011, 21:36
Moskal już odmienił tą drużynę. Do tego bardzo podobała mi się jego wypowiedź pomeczowa, z której biła duża pewność siebie - widać, ze wie co robi i to się udziela drużynie i należy tu odróżnić pewność siebie od zadufania
jakie prezentował Maaskant.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.12.2011, 21:46
Nie podobał mi się, początek Moskala gdzie przesadził w meczu z Górnikiem z rotacjami w składzie i na pozycjach
Natomiast teraz wszystko zaczyna fajnie to wyglądać. Przede wszystkim podoba mi się ta jego naturalna radość po meczach, między innymi to jak podchodził do piłkarzy i z osoba każdemu przybijał "piątki", gratulował itp.
Oby piłkarze grali tak do końca rudny.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.12.2011, 21:48
dobra robota Moskala, jednak tak od 70 min na usta cisnęły się słowa "kiedy wreszcie ta zmiana?". Lameya, czy Kirma mógł zdjąć zdecydowanie wcześniej.
Odpowiedz cytując
888
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2011, 21:56
Gercu napisał(a):Wyświetl post
dobra robota Moskala, jednak tak od 70 min na usta cisnęły się słowa "kiedy wreszcie ta zmiana?". Lameya, czy Kirma mógł zdjąć zdecydowanie wcześniej.
My możemy tu sobie tylko dywagować. Kazek wie jak jest w drużynie i należy mu zaufać!
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.12.2011, 22:45
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Kazek wynalazek!
Ładniejsze "Kazimierz Odnowiciel"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2011, 23:38
Kazek wywal do Mlodej Kirma ,uchnij go komu sie da (ale kto by go chcial) i bedzie ok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 02.12.2011, 00:12
@ Westersyl - a miał grać jak Maskaant? Miał pokazać, że był tylko asystentem przytakującym za każdym razem?
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.12.2011, 02:32
Kazek! NIE dla porażek! - taki powinien być transparent na Widzewie..

ps do Ultrasów: halo Ultrasi, jak skopiujecie mój pomysł to chociaż wspomnijcie na gnieździe o tym ok?
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.12.2011, 03:14
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Kazek! NIE dla porażek! - taki powinien być transparent na Widzewie..

ps do Ultrasów: halo Ultrasi, jak skopiujecie mój pomysł to chociaż wspomnijcie na gnieździe o tym ok?
.....
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2011, 03:27
Napewno wszystkich nas miło zaskakuje ale czy przekona do siebie wlodarzy to niewiadomo.
Niby wszystko jak za Maaskanta a jednak różnice widać gołym okiem.
Gramy więcej z pierwszej piłki, częściej wchodzą boczni obrońcy przez co stwarzamy przewagę.
Mecz się przyjemniej ogląda, jest tempo i przedewszystkim stwarzamy sytuacje.
Większe szanowanie piłki przekłada się na nieco irytujące cofanie akcji, ale dzięki temu nie tracimy głupich piłek.
Na ile to zasługa Kazka a na ile dnia, przekonamy się wkrótce.
Napewno zrobił więcej w kilka tygodni niż Maaskanta w rok.

Im lepiej to będzie wyglądać tym bardziej dobije Maaskanta. Góra pewnie ma satysfakcję ze pogonili Roberta,
zreszta jak większość chyba nas. Pozyjemy, zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.12.2011, 04:34
Przede wszystkim co widać na pierwszy rzut oka, taka duża zmiana to, że w końcu istnieje u nas pressing na połowie przeciwnika. Kiedy się da cała formacja stara się podejść pod przeciwnika odebrać piłkę i z tego biorą się możliwości "ukłucia" przeciwnika. Jeszcze kilka tygodni temu tego elementu za bardzo nie było widać w naszej grze a i "ukłuwanie" przeciwnika polegało na zasadzie: ty do mnie ja do ciebie - czyli "szachy znaczone" jak to zostało napisane na jednym z forów.

Taki oczywisty (też wymagający) element jak dobry pressing, ale jak wiele zmienia w grze całego zespołu, ile możliwości otwiera.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 02.12.2011 o godz. 04:39.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2011, 04:40
Pamiętam, że kiedy Maaskant przychodził do Wisły, prasa rozpisywała się na temat tego, jak zmienił podejście do treningów w klubie (piłkarze przychodzili do klubu rano na wspólne śniadanie, a wychodzili dopiero po popołudniowym treningu). Czy wie ktoś, czy ta praktyka jest dalej stosowana, czy Moskal wrócił do dawnego schematu treningów?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2011, 07:09
Tak się integrowali że się porobilo. Musieli mu dać na drugie Kaziu ;-)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.12.2011, 08:08
No ze zmianami to sie powinien nastepnym razem pospieszyc - zostalo mu cos zlego z Maaskanta
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2011, 09:04
pod wodzą Kazia drużyna odzyskała świeżośc i szybkośc.Szczególnie widac to po Gargule który zagrał najlepszy mecz od 3 lat jak jest w Wiśle
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.12.2011, 09:18
Przede wszystkim Wisła zaczęła grać piłką. Gramy z pierwszej piłki bardzo często, piłkarze wychodzą na pozycje, są w miarę dokładne podania. Pojawił się również pressing i agresywny odbiór piłki. Poprawa na taki krótki okres czasu jest naprawdę ogromna. Moim zdaniem nie ma co szukać trenera z zza granicy. Taki trener na nowo musiałby poznać drużynę , miasto, zwyczaje co zajęłoby trochę czasu. Dać szansę Kazkowi
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2011, 09:19
Szkoda tylko, że trzeba było tych 3 lat w przypadku Garguły. Z innej bajki - po raz pierwszy od dłuższego czasu podobała mi się gra Małeckiego ( więcej przemyślanych zagrań ) - czyżby ręka nowego trenera ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.12.2011, 09:23
Nie snujcie dziwnych teorii. Moskal ułożył drużyny i da się ją oglądać. Do tego nie sprawiają wrażenia ajkby nigdy ze sobą nie grali. Bo za Maaskanta czasami nie wiedzieli co i jak zagrać. Zmiana jest in plus i to gigantyczna. Przypadkowości nie ma za wiele, kontry widać dopracowane, rozegranie z pierwszej piłki nie szwankuje,akcje ładne dla oka i skuteczne. Babole zdarzają się w obronie, no ale nie ma tam kim grać więc i tak jest nieżle.

Gdyby Moskal nie był wiecznym drugim trenerem, tylko jakimś facetem co mówi wyłącznie po angielsku, to przy takim przeskoku jakościowym w grze zespołu, media i wy moi drodzy nosilibyście faceta na rękach. A, ze to nasz Kazek to cudu nie ma ani szału. Jimenez by pasował o tak, gdyby takiej zmiany dokonał, ale Kazek. Nasz i ogarnia, e ciężko to chyba co niektórym przełknąć dlatego wypisują dyrdymały.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.12.2011, 09:37
Zmiany na plus odkąd jest Moskal:
- drużyna gra dużo więcej czasu pressingiem , a nie stoi tylko na własnej połowie i czeka co się stanie.
- piłkarze wyglądają jakby lepiej fizycznie, nie wiem czy to jest kwestia treningów czy zmiany mentalności (graja na wiekszej ku*wie i bardziej im sie chce)
- próbujemy grać pilka ,szybko z klepy,pare akcji w meczu z Odense było super ,ale trzeba też momentami uwazac zeby nie przesadzic,szczegolnie z wyprowadzaniem pilki z pod wlasnej bramki i graniem na jeden kontakt we wlasnym polu karnym co jest przesada
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów