|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kaziu jak przegra, wiem że serce go boli jak kazdego prawdziwego wiślaka. Przegra 3 lub 4 mecze, będzie chciał zajebać wszystkich wokóŁ, w domu też. Tak jak ja. Dlatego mniej boli porazka "przy swoim" niż kolejny dzień pracy i nastepna zwykła porażka przy obcej przybłędzie. Dla mnie Kazek może zostać nawet bez wyników na 5 lat.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja również uważam że Kazik powinien dostać czas na próbę zbudowania własnej drużyny bo jest nasz i będzie tak samo się wkur**** jak my i tak samo go będzie boleć nie będzie nigdy przechodzenia koło meczu bo Wisła ma być Wisłą. Nie ma co rozmawiać póki co o alternatywach. Zobaczymy co będzie za 3mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kolejny zagraniczny trener to znowu kolejny wagon zagranicznych przeciętnych w dużej części piłkarzy i tak w kółko.Moskal myśle gwarantuje wprowadzenie do drużyny kilku wychowanków i pewnie większą ilośc Polaków w pierwszej 11-ce.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.11.2011 o godz. 22:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W tym artykule co był w Lidze+Extra co sie wypowiadał Stan o transferach byla mowa o Kaziu wlasnie i niewykluczone, ze moze sie zdarzyc, ze bedzie On do konca sezonu 1 trenerem - wszystko zalezy od wynikow.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ja widzę to tak dają Kazkowi wolną rękę do końca sezonu, awansuje do pucharów to zostanie, nie to po Euro Smuda jako trener. No chyba że Probierz już przestanie być trenerem w Arisie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Śmieszy mnie to, że połowa użytkowników po meczu z Zabrzem krytykowała pana Moskala, a teraz nagle eureka po meczu ze Śląskiem - tylko ciekawe jak długo.
Jak najdłużej dla Kazika!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A ja się uprę że nie zależy to od wyników tylko od frekwencji i sprzedaży karnetów na kolejną rundę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
W dalekiej przeszłości znalazłoby się paru trenerów zagranicznych, a przed wojną chyba nawet tylko zagraniczniacy prowadzili Wisłe. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos wogole jak wyglada sytuacja z prowadzeniem druzyny w lidze i europejskich pucharach, bo z tego co wiem to Kazek niema licencji Uefa Pro czy cos takiego?
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
dostał tymczasową zgodę od PZPN-u i Ekstraklasy.
zresztą jak by trzeba było to może zrobić duet z Kulawikiem czy Kmiecikiem bo Oni mają licencje UEFA PRO ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kazek wynalazek!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Moskal już odmienił tą drużynę. Do tego bardzo podobała mi się jego wypowiedź pomeczowa, z której biła duża pewność siebie - widać, ze wie co robi i to się udziela drużynie i należy tu odróżnić pewność siebie od zadufania
jakie prezentował Maaskant. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie podobał mi się, początek Moskala gdzie przesadził w meczu z Górnikiem z rotacjami w składzie i na pozycjach
Natomiast teraz wszystko zaczyna fajnie to wyglądać. Przede wszystkim podoba mi się ta jego naturalna radość po meczach, między innymi to jak podchodził do piłkarzy i z osoba każdemu przybijał "piątki", gratulował itp. Oby piłkarze grali tak do końca rudny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobra robota Moskala, jednak tak od 70 min na usta cisnęły się słowa "kiedy wreszcie ta zmiana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
My możemy tu sobie tylko dywagować. Kazek wie jak jest w drużynie i należy mu zaufać!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kazek wywal do Mlodej Kirma ,uchnij go komu sie da (ale kto by go chcial) i bedzie ok.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
@ Westersyl - a miał grać jak Maskaant? Miał pokazać, że był tylko asystentem przytakującym za każdym razem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kazek! NIE dla porażek! - taki powinien być transparent na Widzewie..
ps do Ultrasów: halo Ultrasi, jak skopiujecie mój pomysł to chociaż wspomnijcie na gnieździe o tym ok? ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napewno wszystkich nas miło zaskakuje ale czy przekona do siebie wlodarzy to niewiadomo.
Niby wszystko jak za Maaskanta a jednak różnice widać gołym okiem. Gramy więcej z pierwszej piłki, częściej wchodzą boczni obrońcy przez co stwarzamy przewagę. Mecz się przyjemniej ogląda, jest tempo i przedewszystkim stwarzamy sytuacje. Większe szanowanie piłki przekłada się na nieco irytujące cofanie akcji, ale dzięki temu nie tracimy głupich piłek. Na ile to zasługa Kazka a na ile dnia, przekonamy się wkrótce. Napewno zrobił więcej w kilka tygodni niż Maaskanta w rok. Im lepiej to będzie wyglądać tym bardziej dobije Maaskanta. Góra pewnie ma satysfakcję ze pogonili Roberta, zreszta jak większość chyba nas. Pozyjemy, zobaczymy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim co widać na pierwszy rzut oka, taka duża zmiana to, że w końcu istnieje u nas pressing na połowie przeciwnika. Kiedy się da cała formacja stara się podejść pod przeciwnika odebrać piłkę i z tego biorą się możliwości "ukłucia" przeciwnika. Jeszcze kilka tygodni temu tego elementu za bardzo nie było widać w naszej grze a i "ukłuwanie" przeciwnika polegało na zasadzie: ty do mnie ja do ciebie - czyli "szachy znaczone" jak to zostało napisane na jednym z forów.
Taki oczywisty (też wymagający) element jak dobry pressing, ale jak wiele zmienia w grze całego zespołu, ile możliwości otwiera. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 02.12.2011 o godz. 04:39.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pamiętam, że kiedy Maaskant przychodził do Wisły, prasa rozpisywała się na temat tego, jak zmienił podejście do treningów w klubie (piłkarze przychodzili do klubu rano na wspólne śniadanie, a wychodzili dopiero po popołudniowym treningu). Czy wie ktoś, czy ta praktyka jest dalej stosowana, czy Moskal wrócił do dawnego schematu treningów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak się integrowali że się porobilo. Musieli mu dać na drugie Kaziu ;-)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No ze zmianami to sie powinien nastepnym razem pospieszyc - zostalo mu cos zlego z Maaskanta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pod wodzą Kazia drużyna odzyskała świeżośc i szybkośc.Szczególnie widac to po Gargule który zagrał najlepszy mecz od 3 lat jak jest w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przede wszystkim Wisła zaczęła grać piłką. Gramy z pierwszej piłki bardzo często, piłkarze wychodzą na pozycje, są w miarę dokładne podania. Pojawił się również pressing i agresywny odbiór piłki. Poprawa na taki krótki okres czasu jest naprawdę ogromna. Moim zdaniem nie ma co szukać trenera z zza granicy. Taki trener na nowo musiałby poznać drużynę , miasto, zwyczaje co zajęłoby trochę czasu. Dać szansę Kazkowi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że trzeba było tych 3 lat w przypadku Garguły. Z innej bajki - po raz pierwszy od dłuższego czasu podobała mi się gra Małeckiego ( więcej przemyślanych zagrań ) - czyżby ręka nowego trenera ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie snujcie dziwnych teorii. Moskal ułożył drużyny i da się ją oglądać. Do tego nie sprawiają wrażenia ajkby nigdy ze sobą nie grali. Bo za Maaskanta czasami nie wiedzieli co i jak zagrać. Zmiana jest in plus i to gigantyczna. Przypadkowości nie ma za wiele, kontry widać dopracowane, rozegranie z pierwszej piłki nie szwankuje,akcje ładne dla oka i skuteczne. Babole zdarzają się w obronie, no ale nie ma tam kim grać więc i tak jest nieżle.
Gdyby Moskal nie był wiecznym drugim trenerem, tylko jakimś facetem co mówi wyłącznie po angielsku, to przy takim przeskoku jakościowym w grze zespołu, media i wy moi drodzy nosilibyście faceta na rękach. A, ze to nasz Kazek to cudu nie ma ani szału. Jimenez by pasował o tak, gdyby takiej zmiany dokonał, ale Kazek. Nasz i ogarnia, e ciężko to chyba co niektórym przełknąć dlatego wypisują dyrdymały. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zmiany na plus odkąd jest Moskal:
- drużyna gra dużo więcej czasu pressingiem , a nie stoi tylko na własnej połowie i czeka co się stanie. - piłkarze wyglądają jakby lepiej fizycznie, nie wiem czy to jest kwestia treningów czy zmiany mentalności (graja na wiekszej ku*wie i bardziej im sie chce) - próbujemy grać pilka ,szybko z klepy,pare akcji w meczu z Odense było super ,ale trzeba też momentami uwazac zeby nie przesadzic,szczegolnie z wyprowadzaniem pilki z pod wlasnej bramki i graniem na jeden kontakt we wlasnym polu karnym co jest przesada |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|