The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2011, 13:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Może Basałaj z Valckxem pójdą po rozum do głowy?!
Liczę tylko na Valck'a bo ten pierwszy Pan, to nosi głowę w chmurach, a to czy ma rozum to już kwestia na inną dyskusję.

Zobaczymy, czy Patryk zapracuje na danie mu jeszcze jednej szansy, tzn. Moskal mu ją na pewno da, chodzi mi bardziej o osoby decyzyjne w naszym klubie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2011, 14:16
Mam nadzieje, że Patryk mówi o grze do końca życia na darmo albo za przysłowiowe "pampersy". Bo inaczej to wygląda jak sie okaże jego miłość jest podobna do tej Wieszczyckiego do ŁKS-u, czyli "mogę pracować nawet za darmo o ile sowita wypłata jest na koncie na czas". Znaczy, że mogę grać w Wiśle nawet i 10 lat jeżeli dostane tyle ile będe chciał.

Ja już nie wierze w te wielkie obietnice piłkarzy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.11.2011, 14:21
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo bardzo polecam wywiad z Patrykiem Małeckim:

http://wislalive.pl/news/patryk_male...im_zyciem-102/
Brawo Patryk - bardzo inteligentne odpowiedzi majace pokrycie w rzeczywistosci. A ten tekst to sobie gdzies zapisze

"Wydaję mi się, że trener nie czuł atmosfery. Można przegrać mecz z Podbeskidziem, z Górnikiem Zabrze, choć - jak podkreślam - Wiśle nie wypada przegrywać z takimi drużynami, a już mecz z Cracovią to jest w ogóle świętość. "
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.11.2011, 14:39
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że Patryk mówi o grze do końca życia na darmo albo za przysłowiowe "pampersy". Bo inaczej to wygląda jak sie okaże jego miłość jest podobna do tej Wieszczyckiego do ŁKS-u, czyli "mogę pracować nawet za darmo o ile sowita wypłata jest na koncie na czas". Znaczy, że mogę grać w Wiśle nawet i 10 lat jeżeli dostane tyle ile będe chciał.

Ja już nie wierze w te wielkie obietnice piłkarzy.
Patryk już w którymś z wywiadów powiedziałi, że nie dogadali się co do kontraktu ( na pewno chodzi o pieniadze ), jesli sie nie dogadają to odejdzie .. więc za pampersy on nie będzie grał, bo zerwali rozmowy co do nowego kontraktu ( wywiad był live, więc nie był przekręcony )

jak będzie to się okaże ..
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.11.2011, 15:05
Bez przesady z tym do końca życia. Ja bym Patryka zostawił w klubie bo się chłopak stara. Ale dla mnie niedopuszczalne jest, że on dalej twierdzi, że jest w stanie nie wyjść na mecz jeśli w jego odczuciu trener nie będzie z nim fair. Co to w ogóle ma znaczyć? Przyjdzie trener, posadzi go na ławce bo będą lepsi i potem on mu odmówi gry bo w odczuciu Patryka on jest the best.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2011, 16:00
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Trener tego nie czuł, bo nie pochodzi z Polski, nie zna tego klimatu, ale zobaczył jak to jest, przegrać mecz i na drugi dzień nie pracować już w klubie.

Cudnie zakończył.
nie zakończył, bo 6 stron tego wywiadu tam masz
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.11.2011, 16:02
Co do Patryka i jego gry w Wiśle- nie zapominajcie, że gra w piłkę to jego praca. Widać, że chłopakowi zależy, że Wisła nie jest mu obojętna.
Niby dlaczego on ma zarabiać mniej niż te Jaliensy czy inne Kirmy? Niech walczy chłopak o swoje, jednocześnie nie zapominając o tym, że Wisła to nie Basałaj czy Valckx.

Nie wiem dlaczego u nas tak jest, że "nasi" zarabiają zawsze mniej (jak wcześniej Brożkowie), niż najemnicy zza granicy... Podobno chcemy Polaków, ale za nich czy im nie chcemy [godziwie] płacić...

Niech sprzedadzą Kirminho, a przedłużenie kontraktu z Małym to powinien być priorytet transferowy.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.11.2011, 19:22
"Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że nie możemy się doczekać meczu rewanżowego. Wtedy pokażemy Cracovii, jak się gra w piłkę.."
Oj Patryk nie może być inaczej!
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 29.11.2011, 20:02
Dlatego też ten tatuaż. Z tego co słyszeliśmy, masz teraz nowy. Jaki i gdzie?

Mam nowy (śmiech). Jest to legenda Wisły, Henryk Reyman. Od zawszę chciałem mieć tatuaż z jego podobizną. Sporo o nim czytałem i wiem, że był to człowiek z charakterem, który - tak jak ja - nienawidził przegrywać. Strzelał dużo bramek dla Wisły, został legendą. Ktoś mi kiedyś powiedział, że mamy coś ze sobą wspólnego „Mój Reyman” znajduje się na barku.

Widział ktoś ten tatuaż?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.11.2011, 20:15
Trzeba czekac do jakiegos wygranego meczu, na pewno Patryk zdejmie koszulke heheh
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.11.2011, 21:03
Z tematu o pucharach :

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Boguś akurat juz raczej sporo nie pogra,wroca Maor ,Mały,Kirm nie bedzie chory i cała runde dalej bedzie grzał ławe.
Guła na szczescie tez.
W mojej opinii Boguś właśnie teraz może się odbudować. W meczu ze Śląskiem zaczął przypominać zawodnika z przed kontuzji, czyli: ruchliwość, gra kombinacyjna, podłączanie się jako drugi rozgrywający oraz niezwykła inteligencja boiskowa. Moskal potrzebuje piłkarzy właśnie w takim typie. Mimo, że w ostatnim meczu były tylko przebłyski (które ostatecznie zostały przesłonięte przez błędy), wierzę że ten zawodnik się odbuduje, gdyż przed kontuzją uważałem go za najlepszego polskiego piłkarza. Dodatkowo mając Ilieva, Meliksona, Małeckiego (który umie rozegrać jak w końcu podniesie głowę) Wisła wykazuje duży potencjał do gry ładnej dla oka gry kombinacyjnej.

Ceterum censeo Amicem esse delendam.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.11.2011, 22:46
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Z tematu o pucharach :

W mojej opinii Boguś właśnie teraz może się odbudować. W meczu ze Śląskiem zaczął przypominać zawodnika z przed kontuzji, czyli: ruchliwość, gra kombinacyjna, podłączanie się jako drugi rozgrywający oraz niezwykła inteligencja boiskowa. Moskal potrzebuje piłkarzy właśnie w takim typie. Mimo, że w ostatnim meczu były tylko przebłyski (które ostatecznie zostały przesłonięte przez błędy), wierzę że ten zawodnik się odbuduje, gdyż przed kontuzją uważałem go za najlepszego polskiego piłkarza. Dodatkowo mając Ilieva, Meliksona, Małeckiego (który umie rozegrać jak w końcu podniesie głowę) Wisła wykazuje duży potencjał do gry ładnej dla oka gry kombinacyjnej.

W szczególności, że do Danii nie pojedzie ze względu na kontuzję.
Daj Panie Boże, żeby przepracował cały okres przygotowawczy i na wiosnę grał bez kontuzji, bo naprawdę szkoda gościa..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.11.2011, 23:31
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
W szczególności, że do Danii nie pojedzie ze względu na kontuzję.
Daj Panie Boże, żeby przepracował cały okres przygotowawczy i na wiosnę grał bez kontuzji, bo naprawdę szkoda gościa..
pokaz mi gdzie pisze na oficjalnej że jest kontuzjowany

to chyba normalne ze kadra meczowa wynosi 18 zawodników + ew 1 na wypadek jakiś kontuzji

Boguski co prawda wygląda chyba najlepiej , od pamiętnego meczu z Legią , jednak to co martwi to jego ciągłe upadki , przewracania się . Dobrze zauważyło to weszlo , że w stykowych sytuacjach zawsze musi zaryć dupą/ kolanami o ziemię . Nie ma co się dziwić ze tak często łapią go kontuzje .

Nie mniej jednak w tym spotkaniu podobał mi się chociazby o niebo bardziej niz Garguła w dotychczasowych wystepach . Widać było tak z 30% dobrego starego Boguskiego . To już coś .

Inna sprawa że mając do dyspozycji na 4 ofensywne pozycje 8 zawodników rzeczywiście cięzko może mieć z wejciem na ławke , a co dopiero do składu .
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.11.2011, 23:42
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Co do Patryka i jego gry w Wiśle- nie zapominajcie, że gra w piłkę to jego praca. Widać, że chłopakowi zależy, że Wisła nie jest mu obojętna.
Niby dlaczego on ma zarabiać mniej niż te Jaliensy czy inne Kirmy? Niech walczy chłopak o swoje, jednocześnie nie zapominając o tym, że Wisła to nie Basałaj czy Valckx.

Nie wiem dlaczego u nas tak jest, że "nasi" zarabiają zawsze mniej (jak wcześniej Brożkowie), niż najemnicy zza granicy... Podobno chcemy Polaków, ale za nich czy im nie chcemy [godziwie] płacić...

Niech sprzedadzą Kirminho, a przedłużenie kontraktu z Małym to powinien być priorytet transferowy.
Tak powinno być, a jak jest to widać przy każdym okienku transferowym. Jest news że przyjdzie murzyn, co strzelił 70 bramek w Kambodży to jest sik po nogach, dać mu trylion złotych i kontrakt na 70 lat.

Przychodzi kontuzjowany emeryt z Homolandii to samo. Napiszą że idzie chińczyk będzie tak samo, zaczną liczyć ile koszulek w chinach będą mogli sprzedać, dać mu dwa tryliony złotych.

Jest młody Polak, związany z Wisłą, mocno specyficznie, mocno emocjonalnie, na pewno nie obojętnie podchodzący do swojej pracy, niech zapierdala za "czapkę gruszek", stuli pysk i się słucha naszych nowych "wielkich piłkarzy" i równie wielkich "kibiców". A jak nie pasuje to go ożenić na zachód, wschód, obojętne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.11.2011, 23:46
Rafał i tak juz gra o niebo lepiej niz jak wchodzil zaraz po kontuzjii.Powiedzial bym ze grac nawet dobrze,gdybym nie pamietal ,tego starego Boguskiego.To byl kawał piłkarza.J***ny Borysiuk.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 30.11.2011, 01:48
A Patryk nie ma przypadkiem kontraktu do 2014?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2011, 01:53
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A Patryk nie ma przypadkiem kontraktu do 2014?
ma.
[10 znaków]
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2011, 02:00
"Szlachetna Paczka" - dla tych co nie zaglądają na oficjalną.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...go_potrzebuja/

Osman w stroju Św. Mikołaja genialnie wygląda.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.11.2011, 04:39
Lysy napisał(a):Wyświetl post
"Szlachetna Paczka" - dla tych co nie zaglądają na oficjalną.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...go_potrzebuja/

Osman w stroju Św. Mikołaja genialnie wygląda.
Ewidentnie Osman minął się z powołaniem! Ale gość potrafi nawijać..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 30.11.2011, 10:05
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady z tym do końca życia. Ja bym Patryka zostawił w klubie bo się chłopak stara. Ale dla mnie niedopuszczalne jest, że on dalej twierdzi, że jest w stanie nie wyjść na mecz jeśli w jego odczuciu trener nie będzie z nim fair. Co to w ogóle ma znaczyć? Przyjdzie trener, posadzi go na ławce bo będą lepsi i potem on mu odmówi gry bo w odczuciu Patryka on jest the best.
Chodziło o to, że Kasperczak z nim nie rozmawiał. Nie podał powodów swojej decyzji, swoich "fochów", tylko przestał go "zauważać".
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.12.2011, 15:59
Pytanie z innej beczki.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Danii//55475/

Wie ktoś może jak sie nazywa producent tych słuchawek Meliksona ?

Dzięki Lupo!
Ostatnio edytowane przez hide : 01.12.2011 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 01.12.2011, 16:01
To są słuchawki Monster Beats by Dr. Dre.
http://www.beatsbydre.com/
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.12.2011, 16:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Rafał i tak juz gra o niebo lepiej niz jak wchodzil zaraz po kontuzjii.Powiedzial bym ze grac nawet dobrze,gdybym nie pamietal ,tego starego Boguskiego.To byl kawał piłkarza.J***ny Borysiuk.
No, Boguś powinien się zrewanżować w ten sam sposób borysiukowi.
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 01.12.2011 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.12.2011, 19:57
Mały chyba z nami zostanie do konca kariery
Szacunek dla niego za ten tatuaż. Wszyscy przeciwnicy Małego puknijcie się w czoło!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.12.2011, 20:07
Dla Małego najlepiej u nas.
W końcu ze wszystkimi( no prawie ) dogada sie po polskiemu
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.12.2011, 21:05
Zmieniając temat z Małego na Wilka - gość mi zaimponował. Przelał krew za Wisłę !
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.12.2011, 21:29
jest jakas fota tatuażu Małego? jestem bardzo ciekaw jak wygląda
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 01.12.2011, 21:34
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Zmieniając temat z Małego na Wilka - gość mi zaimponował. Przelał krew za Wisłę !
I to nie pierwszy raz! W meczu ze Śląskiem też z tego co pamiętam miał twarz we krwi.
Mówiłem to już kilka razy, ale z Czarka będą ludzie.
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2011, 21:37
Czarek, Mały, Guła - brawo i oby tak dalej. Cieszę się, iż Polacy decydują o obliczu zespołu w tak ważnym meczu i pokazują, że za Białą Gwiazdę na boisku zawsze powinno się walczyć do upadłego .
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.12.2011, 21:42
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
jest jakas fota tatuażu Małego? jestem bardzo ciekaw jak wygląda
http://library.kiwix.org:4216/I/REYMAN.JPG
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna