The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2011, 22:51
filemon napisał(a):Wyświetl post
Zawsze myślałem, że gra na obronie, a nie w bramce.

i dobrze myślałeś Ale myślę też, że wiesz o kogo chodzi..
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.11.2011, 23:10
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
i dobrze myślałeś Ale myślę też, że wiesz o kogo chodzi..
I ja wiem, że Ty wiesz, że ja wiem. (...hm, troche to groteskowo brzmi)
However, wolę mylenie Jovanovicia z Jovaniciem, zakladajac ze to niewyspanie niż niektóre okazy z "Perejko", "Bogucki" czy kiedyś "Ćwieląg" na czele
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2011, 23:35
raczej pośpiech, chociaż rzeczywiście wygląda to jak pewien brak szacunku dla reprezentujących BG piłkarzy...

Wracając do szkolenia - Basałaj nie ma aż takiej mocy sprawczej jak Niemiecki Związek Piłki Nożnej i uzależniony jest od dostępnych pieniędzy. W ogóle zrzucanie odpowiedzialności na konkretne osoby wydaje mi się w Wiśle trudne, bo klub nie funkcjonuje przejrzyście i jasno.

Ale wytwarzanie presji społecznej na budowę paru boisk i zorganizowanie szkolenia pod okiem przyzwoitych i zaangażowanych fachowców jest pozytywne.
I oby to wyszło !
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.11.2011, 08:39
Jakub Swierczok w Wiśle?. Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Polonię Bytom rocznym zakazem transferowym - informuje "SportSlaski.pl". Surowa kara została wymierzona w związku z zaległościami finansowymi pierwszoligowca.

Wyprzedaż w Polonii Bytom bedzie więć sprzedaż Swierczoka bedzie.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 30.11.2011 o godz. 08:41.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2011, 11:26
Jeśli jest to prawda, to mam nadzieję, że Staszek będzie umiał zbić cenę jaką chce Polonia. Teraz Oni są pod ścianą, więc może się udać.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 30.11.2011, 14:24
Bracia Makowie mogą dołączyć do Wisły. Oby to była prawda.

Za 250 tys złotych brać !!!
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 30.11.2011 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.11.2011, 14:40
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post

Za 250 tys euro brać !!!
Bracia mają w swoich obecnych kontraktach z klubem z Radzionkowa klauzule, które pozwalają im odejść za niespełna 250 tysięcy złotych każdy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.11.2011, 14:43
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post

Za 250 tys euro brać !!!
Oni byli juz kiedys u Nas na testach prawda? Szkoda, ze nie zostali wtedy zatrudnieni - ale sa teraz inni ludzie w Wisle wiec jak tylko bedzie taka okazja to mam nadzieje, ze Stan skorzysta
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.11.2011, 14:52
Śmieszne pieniądze, jasne że brać. Lepiej za dwóch (prawdopodobnie związanych emocjonalnie z Wisłą) zapłacić pół miliona złotych niż za Świerczoka dwa miliony złotych, który emocjonalnie do Wisły to drugi biegun.
Zresztą jeden z Maków, Mateusz jest pomocnikiem ofensywnym i strzelił 8 goli, a Świerczok bez karnych 10 więc różnica niewielka.
Odpowiedz cytując
winiarex
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 30.11.2011, 15:42
mam nadziej ze w przerwie zimowej dolaczy do nas Blaszczykowski to by bylo z porzytkiem dla niego i dla klubu
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.11.2011, 15:42
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jest to prawda, to mam nadzieję, że Staszek będzie umiał zbić cenę jaką chce Polonia. Teraz Oni są pod ścianą, więc może się udać.

To nie ma znaczenia czy są pod ścianą czy nie, bo inne kluby (Kaiserslautern itp.) dadzą i tak więcej od nas. Nie jesteśmy jedyni w kolejce po Świerczoka
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.11.2011, 15:57
winiarex napisał(a):Wyświetl post
mam nadziej ze w przerwie zimowej dolaczy do nas Blaszczykowski to by bylo z porzytkiem dla niego i dla klubu
do nas nie trafi na 99.99 % dostał propozycję nowego kontraktu w BVB i prawdopodobnie konflikt który rzekomo był to jego już nie ma oraz wraca do składu...

PS. Tak na marginesie "pożytku"
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.11.2011, 18:57
ja mam wrazenie ze po krytyce jaka sie przetoczyla na temat tego ze Wisla zatrudnila samych starych,zgranych dziadów, to teraz nastepuje (narazie medialne) zmiana polityki na zatrudnianie samych 18,19 latkow glownie z nizszych lig. Tylko oby nie przynioslo to znow oplakanych skutkow w druga strone..
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.11.2011, 19:01
masz kolego racje po sezonie będzie znowu lament naściągali szrotu....

Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.11.2011, 19:06
Niech sciagna 3 mlodych i ich umiejetnie wprowadzaja do druzyny,mamy doswiadczonych graczy i taka mieszanka z mlodywmi wilkami moze fajnie wygladac.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.11.2011, 19:13
winiarex napisał(a):Wyświetl post
Prędzej diabła zobaczysz niż Kube w Wiśle.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 30.11.2011, 21:11
Dajcie spokój z Błaszczykowskim. On nie przyjdzie do Wisły. Po pierwsze trzeba mieć pieniądze żeby zapłacić za wypożyczenie a po drugie wartość kontraktu.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 30.11.2011, 21:28
Myślę, że Świerczok nie jest na tyle głupi, żeby iść do Kaiseslautern i skończyć jak Klich w Wolsburgu, albo jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.11.2011, 21:34
Klich ma z kim rywalizować, więc pamiętajcie. Natomiast taki świerczok jak pójdzie do niemiec to napewno nie zagra odrazu, znając tamten system szkolenia, wyślą go do 3 a później do 2 bundesligi i po 3 latach będzie poziomem jaki teraz oferuje Lewandowski
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 30.11.2011, 21:40
Śmiem wątpić jednak, czy było by to dla niego najlepsze rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.11.2011, 21:40
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Świerczok nie jest na tyle głupi, żeby iść do Kaiseslautern i skończyć jak Klich w Wolsburgu, albo jeszcze gorzej.
A jakie ma szanse, ze nie skonczy jak Kowalczyk czy Kwiek w Wisle?
Jak nie uda mu sie od razu przebic do podstawowego skladu, a o to bedzie mial trudno, to jest po zawodniku.
Nie mamy ani dobrych trenerow mlodziezy, ani boisk. Jak on sie tu rozwinie?
Odpowiedz cytując
jism
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 30.11.2011, 22:15
Świerczoka widziałem kilka razy na żywo; porównanie do Lewandowskiego jest barwne i krzepiące, choć jeśli chodzi o typ piłkarza, to, zachowując wszelkie proporcje, bliżej mu do takiego Piecha z Ruchu - szybki, zwinny, skoczny, b. energiczny; bardziej bazuje na szybkości niż technice, nie jest tak sprawny w grze kombinacyjnej. Ale ma jedną cechę, która w lepszym zespole, z lepszymi partnerami i przy założeniu, że będzie nad sobą pracował, może być cenna dla Wisły: nie boi się podejmować szybkich decyzji w polu karnym. Piłka przy nodze, pół metra miejsca - strzał. Takich bramek strzelił w tym sezonie sporo. Przy najbardziej optymistycznym scenariuszu (zakładając, że trafi do Wisły), może siłą rozpędu wskoczyć do pierwszego składu. Nie ukrywajmy, że takiej młodzieńczej energii brakuje w Wiśle bodaj odkąd sprzedano Błaszczykowskiego. Ostatnia sprawa - pieniądze - 2 mln zł za Świerczoka to naprawdę sporo, chyba mimo wszystko za dużo.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 30.11.2011, 22:18
Czyli na razie slychac o Makach, Świerczoku, Skorupskim, Kozioł na testach. 2 napastnikow, 1 pomocnik i 2 bramkarzy(w tych przypadkach byly jakies konkrety). Z czego najbardziej potrzebujemy w tej chwili pomocnika. Przy tym wszystkich rozważaniach zapomina się o jednym, a mianowicie gdzie jestesmy najslabsi? W obronie a jedyne co przewinelo sie przez media to Dudu ale jego chce 3/4 ligi i jakis Izraelczyk. Martwi to, ze nie pojawia sie wiecej kandydatur obroncow. Druga sprawa to, ze u nas zawsze żądza skrajnosci, po zachlysnieciu sie wiekowymi obcokrajowcami teraz bedzie etap mlodych polskich talentow, w mojej opinii nie tedy droga trzeba to wywazyc. Mlodzi do ogrywania sie - rezerwa. Doswiadzceni do 11stki(nie koniecznie starzy).
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.11.2011, 23:07
borys napisał(a):Wyświetl post
. Z czego najbardziej potrzebujemy w tej chwili pomocnika.
Najbardziej potrzebujemy obronców :/
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.11.2011, 23:09
Nasz żałosny bilans bramkowy wskazuje na co innego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.11.2011, 23:18
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nasz żałosny bilans bramkowy wskazuje na co innego.
kolega wyżej trafił w sedno

w ilości straconych bramek jesteśmy na 5 miejscu , co byłoby ok gdybyśmy tylko strzelali bramki jak na zawołanie

w ilości strzelonych jesteśmy na 9 miejscu, to katastrofa

za czasów TF tak marny dorobek ( dokładnie taki sam 15-12 ) mieliśmy w rundzie wiosennej sezonu 06/07... naszą obecną pozycję (5) trzeba więc uznac za duży sukces..

wiosną przebolejemy jakos z obroną , choc dobrego lewego obrońcy powinniśmy juz szukac od roku..

potrzeba jakości w ofensywie , kilku zawodników pokazało w tej rundzie że nie pociągną gry Wisły Kraków (głównie Kirm , Garguła ) i trzeba ich wymienić jeśli nie na lepszych to chociaz bardziej perspektywnycznych zawodników głodnych gry .
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.11.2011, 23:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
potrzeba jakości w ofensywie , kilku zawodników pokazało w tej rundzie że nie pociągną gry Wisły Kraków (głównie Kirm , Garguła ) i trzeba ich wymienić jeśli nie na lepszych to chociaz bardziej perspektywnycznych zawodników głodnych gry .
Nie to to oczywiste. Już dawno w Wiśle powinno być tak, że albo jesteś dobry (Sobol, Wilk, Melikson, Małecki itp) albo jesteś młody i perspektwiczny. Dla innych miejsca nie powinno być. Taki Jirsak powinien z Wisłą pozegnać sie już 3 lata temu, a on tu doczłapie do końca kontraktu grając jeden dobry mecz na rudnę, a reszta średnio albo słabo. To już lepiej żeby "średnio" grali 19-20 latkowie z których coś kiedyś może będzie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 01.12.2011, 09:03
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej potrzebujemy obronców :/
Pisalem w sensie, ze z z tych nazwisk przypisanych do pozycji pojawiajacych sie w prasie(mlodzi Polacy) to pomocnik jest najbardziej potrzebny, a ogolnie to oczywiscie obroncy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2011, 10:10
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html heh gość nie zna chyba polskich realiów

ale mam pomysł, podpierdzielmy im tego Mousse Gueye, któremu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 01.12.2011, 11:49
Apropos Nakoulmy:

"Przypomnijmy, że Nakoulma podpisał w Zabrzu 3-letni kontrakt, który będzie obowiązywał, jeśli do końca sezonu Górnik przeleje na konto Bogdanki 200 tysięcy euro. Co potem? - Pół roku, to w piłce mnóstwo czasu, ale powiem tak - na dziś nie wyobrażam sobie, byśmy go oddali za mniej niż 2,5 mln euro. Tyle jest wart - uważa prezes Górnika."

Mysle ze nawet za mniej niz 25 mln Euro sie nie oplaca... co za ludzie!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów