The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2011, 20:43
Dobra jestem opóźniony ( w managerze bo gram 11) szukam jakiś tanich i dobrych zawodników, którzy dobrze rokują na przyszłość tak ze 2-3 pomocnik zastępca Maora, skrzydłowy i napastnik ?

Gram o LM z Olympiakosem, pierwszy mecz w plecy w Pireusie 1-0..
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Stary 29.11.2011, 08:00
eMpi! napisał(a):Wyświetl post
Jaroo1
Szału nie ma. Odwieczny problem odnośnie FM nadal się powiela mianowicie: grasz np. Wisłą dochodzisz do momentu, że masz $ jak lodu na Antarktydzie, a i tak nikogo nie ściągniesz. Jedyny plus w takiej sytuacji jest taki, że możesz dodać ligę co dla ludzi posiadających słabszy sprzęt jest bezcenne. Tym mnie urzekli.
Alou Diarra, Kevin Gameiro, Rafael Van der Vaart, David Ospina, Matthew (tak chyba ma na imie) Bodmer, od nowego sezonu Alex Song przychodzi

da sie ...
Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 29.11.2011, 11:44
Albo po iluś sezonach jak już się do emerytury zbliżają albo w edytorze grzebałeś
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.11.2011, 12:28
mi nawet Kuszczak nie chce do Wisły przejść ,wynegcjowalem tez transfer 17 bramkarza z Juve ale nici z kontraktu,
poleci mi ktos jakiegos bramkarza który przejdzie do Wisły?
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 29.11.2011, 13:04
mam problem, a mianowicie wyskakuje mi takie cos not well-formed invalid token at line 1 of views-v1-opposition-tactic-views.xml !!! Po tym zmienia sie grafika w grze na duzo gorsza! Co z tym zrobic, help
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.11.2011, 13:06
Luis Guilherme!
bardzo dobry bramkarz

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.11.2011, 14:32
rafi2323 napisał(a):Wyświetl post
mam problem, a mianowicie wyskakuje mi takie cos not well-formed invalid token at line 1 of views-v1-opposition-tactic-views.xml !!! Po tym zmienia sie grafika w grze na duzo gorsza! Co z tym zrobic, help
Wyłączenie i włączenie gry nic nie daje?
Odpowiedz cytując
Jacha
Member

Od: 08.2010

Stary 29.11.2011, 18:54
@Chrissman : Ariel Harush z Beitaru. Ściągnąłem za 100 tys.euro a sprzedałem za 3 miliony po 2 sezonach.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.11.2011, 18:58
Kuszczak bez problemu przychodzi do Wisły w drugim sezonie, nawet z kasą niezbyt wymagający, bo tylko 7k euro/tydzień, co można jeszcze spokojnie negocjować.
neq. - też ściągnąłem Nangisa, ale miałem teraz sporą przerwę w FM i nie zdążyłem jeszcze zobaczyć jak gra acz mam nadzieję, że ta spora kasa się zwróci, bo w tym wieku już ma wyborne statystyki.
Odpowiedz cytując
eMpi!
Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2011, 21:28
@Saimoz
Zbyt skrótowo się wyraziłem chodzi mi tylko o to, że skoro masz spory budżet, skoro dochodzisz do 1/8 LM to coś w świecie realnym znaczy i kij mi z tych milionów w budżecie skoro zawodnicy choćby z ligi Ukraińskiej będący w rezerwach (!) swoich drużyn nie chcą podjąć negocjacji.
Rok w rok ta sama sytuacja od drugiego sezonu jestem hegemonem w rodzimej lidze to zawodników gwarantujących jakość w Europie ze świecą szukać i cóż z tego, że stać mnie na grajka nawet za 10 mln euro skoro taki 19 latek nawet w stronę Kraju nad Wisłą popatrzeć nie chce.

Z czystym sercem mogę polecić: Roman Bezus (do wyjęcia za ok. 3mln) goalmachine! i Vladyslav Kalitvintsev król środka pola.
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 30.11.2011, 18:47
Mauret napisał(a):Wyświetl post
Albo po iluś sezonach jak już się do emerytury zbliżają albo w edytorze grzebałeś
a wlasnie, ze nie ... Gameiro z tego co pamietam to mial 26 lat, Ospina cos kolo 25 ...

co prawda Van Der Vaart i Bodmer przyszli powyzej 30 lat

Alex Song poklocil sie z trenerem w Arsenalu i chcial odejsc

@Empi, przy transferach wchodzi w gre reputacja nie tylko klubu, ktory prowadzisz ale tez i twoja, reputacja ligi jak i nawet czasem warunki w jakich przyjdzie trenowac grajkowi
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 30.11.2011, 19:26
tacy mi się newgeni objawili:

Stjepan Bilaver
Louis Okwara
Martin Skoda

Sprawdźcie sobie, czy ich macie. Polecam
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Od: 05.2009

Stary 30.11.2011, 19:31
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
tacy mi się newgeni objawili:

Stjepan Bilaver
Louis Okwara
Martin Skoda

Sprawdźcie sobie, czy ich macie. Polecam
Newgeni jak sama nazwa wskazuje tworzą się i są wyłącznie w Twojej grze.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Rudi5555 : 30.11.2011 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 30.11.2011, 19:37
Rudi5555 napisał(a):Wyświetl post
Newgeni jak sama nazwa wskazuje tworzą się i są wyłącznie w Twojej grze.
A nie jest przypadkiem tak, że jest ich pewien zasób i po prostu pojawiają się losowo w grze? Wtedy mogliby się "powtarzać"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.11.2011, 19:42
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
A nie jest przypadkiem tak, że jest ich pewien zasób i po prostu pojawiają się losowo w grze? Wtedy mogliby się "powtarzać"
Nie.
10znakow
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 30.11.2011, 20:30
Gra Wisłą w tej edycji nie ma sensu. Czwarty sezon z rzędu awans do LM bez żadnych problemów. Trzy mistrzostwa również zdobyty bezproblemowo. W zeszłej rundzie LM 1/8 i odpadłem przez przypadek bo zamiast podstawowego bramkarza (Słowika) wstawiłem (Pareiko), który nie miał ogrania.

Jeżeli chodzi o transfery to jest w czym wybierać. Praktycznie wszyscy perspektywiczni zawodnicy zgadzają się przechodzić do Wisły. Mam dwóch zawodników z kadry Włoch u-19, do tego z Brazylii, Francji, Holandii. Do tego oczywiście cały czas obserwuje rynek afrykański stamtąd też mam kilka gwiazd. Mam 16 scoutów, którzy obserwują cały świat.

Baza treningowa i obiekty młodzieżowe cały czas są rozbudowywane. System szkolenia młodzieży na poziomie wyjątkowym. Nawet newgeni jakoś w miarę wyglądają ale jak na razie nikt nie ma szans na grę z młodych. Czekaj gra w podstawie ale to z sentymentu. Do tego cały czas gra Mały na prawym skrzydle, Krychowiak jak pomocnik. Jako rezerwowy wchodzi czasem Kupisz. Do tego kupiłem Wojciecha Markowskiego z Warty Poznań. Jako sezon początkowy ma 2011/2012 więc może to newgen ale profile ma bardzo dobrze więc jest rezerwowym prawym obrońcą.

Kasy na koncie ponad 80 milinów euro ale to dzięki przejęciu klubu przez jakiegoś bogatego angola. Ciekawostką jest to, że od tego sezonu (2014/2015) Melikson i Kirm są u mnie w rezerwach. Niestety nikt nie chce kupić nawet za 500 tysięcy euro a mieli bardzo dobry poprzedni sezon. Nie wiem dlaczego nikt ich nie chce.

Smuda poszedł na emeryturę i chciała mnie repra ale stwierdziłem, że nie będę pracował dla dziadów z PZPNu. Czekam aż Chojniczanka pojawi się w I lidze to tam pójdę pracować ale osobiście nie polecam granią Wisłą. Fajnie się wygrywa ale na dłuższą metę jest dosyć nudne.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 30.11.2011, 20:39
noo to albo masz wyjątkowy fart przez przejęcie klubu albo grzebiesz w edytorze non stop
bo ja gram 3 sezon i nie ma mowy o 16 scoutach i wyjątkowej bazie udało mi się raz doprosić o rozbudowe bazy treningowej i młodzieżowych obiektów, liczba scoutów to tylko 6 i większość takich mega talentów jednak mnie olewa, udało mi się tylko kilku wyciągnąć zdobyłem raz mistrza i raz 2 miejsce, odpadłem w 1/8 LM i 1/8 LE mając dużo mocniejszy skład niż rok wcześniej w LM ale może to wszystko przez to że u mnie zamiast bogatego właściciela Cupiał się wycofał i prezesem został Jarosz ;d i trochę mi chcą przykręcać kurek wychodzi na to że ja mam fajniej bo realityczniej
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 30.11.2011, 20:58
Nie używam edytora. Gra jest po prostu od kilku lat tendencyjna. Wielu zawodników ściągam za darmo z powodu kończącego się im kontraktu. Miałem szczęście, że ten Anglik przejął Wisłę od Cupiała i wpłacił na konto 66 milinów euro. Screeny gdzieś tutaj są na poprzednich stronach.

Dla przykładu tutaj zawodnik, który gra za Meliksona. Ściągnięty za darmo z wolnego kontraktu - http://zapodaj.net/images/2cc520f26a71.png
Gra na pozycji ofensywnego pomocnika i jest rozgrywającym. Maor nawet nie jest drugim zawodnikiem na tą pozycję bo mam drugiego młodego holendra.

Jeżeli screen nie działa to najedź na pasek adresu i kliknij enter.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 30.11.2011, 22:16
no to Ci się dobrze wszystko ułożyło, mi nikt z młodzieżówki Brazyli nie chce przyjść, ale i tak mi się dobrze gra

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 01.12.2011, 12:04
Balazs Toth z bodajze Videotonu.
Defensywny pomocnik lat 29. Polaczenie Thomasa Gravesena z Royem Keane. Oczywiscie w skali polskiej ligi.
Niesamowity gosc, nie ma dla niego straconych pilek.

http://www.f-group.hu/index.php?lang...id=toth_balazs
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 01.12.2011 o godz. 12:06.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.12.2011, 13:28
jakie napastnik powinien miec preferencje tzn np. plasowany strzał?
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 02.12.2011, 14:01
ja mam pytanie jak to jest z wyszukiwaniem piłkarzy i zakrytymi atrybutami, od czego to zależy które i ile tych atrybutów ma zakryte liczby bo nigdy się nie zastanawiałem nad tym i jeszcze jedno jak wy ustawiacie sccouting znaczy jakie polecenia dajecie scoutom czy ogolnie jakis kontynet czy dany kraj czy dowolnych piłkarzy mają szukać czy określacie cechy ? jak to jest u was?

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2011, 15:27
Zależy jakich piłkarzy potrzebuję. Chcę młodych - to mają mi szukać zawodników załóżmy do lat 19. Chcę mieć typowego snajpera - wykańczanie akcji, opanowanie, grę głową.
A od czego zależy jakie i ile atrybutów zakrytych jest - nie umiem Ci odpowiedzieć.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.12.2011, 17:30
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
jakie napastnik powinien miec preferencje tzn np. plasowany strzał?
Tzn na co zwracac uwage ?

Wykanczanie akcji
Przyspieszenie-szybkosc
Błyskotliwosc
Drybling i gra bez piłki

Dobrze na to patrzec,bo tak samo jest ze skrzydłowymi,co z tego ze gosc ma szybkosc 17 ,blyskotliwosc 17 ,a dosrodkowania i podania 7 czy 8... zabiega sie a zadnej asysty Ci nie zrobi.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 02.12.2011, 17:50
neq. napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanie jak to jest z wyszukiwaniem piłkarzy i zakrytymi atrybutami, od czego to zależy które i ile tych atrybutów ma zakryte liczby bo nigdy się nie zastanawiałem nad tym i jeszcze jedno jak wy ustawiacie sccouting znaczy jakie polecenia dajecie scoutom czy ogolnie jakis kontynet czy dany kraj czy dowolnych piłkarzy mają szukać czy określacie cechy ? jak to jest u was?
Wpływ na to ma Twoja wiedza na temat danego kontynenty czy regionu. Wiadomo im lepszy scout i jego wiedza na temat danego regionu to możesz się spodziewać, że zobaczysz wszystkie atrybuty. Ale jeżeli jakiś scout nie ukaże wszystkich atrybutów to wyślij innego.

Ja mam w Wiśle 19 scoutów. Obserwuje całą Afrykę tj. Afryka Północna, Zachodnia itd. Do tego poszczególne kraje z Afryki - te czołowe kraje. Do tego Ameryką Południową i osobno Brazylię. No i czasem kogoś po Europie wysyłam. Ogólnie nie określam żadnych cech tylko wysyłam go z pełną dowolnością wyboru.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.12.2011, 18:18
Gram sobie Unią Tarnów od 3 ligi, i chce ich do Ekstraklasy wprowadzić, jestem pierwszy w tabeli po rundzie jesiennej, co zobaczycie niżej, bilans 15/1/0. Remis 0:0 z drugim Przebojem Wolbrom, z którym walcze o awans. W PP odpadłem w 3 rundzie, a teraz w sparingu przegrałem 1:2 z pierwszoligowym Piastem Gliwice. Teraz czeka mnie sparing z Wisełką i Polonią Bytom.

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 02.12.2011, 19:22
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wpływ na to ma Twoja wiedza na temat danego kontynenty czy regionu. Wiadomo im lepszy scout i jego wiedza na temat danego regionu to możesz się spodziewać, że zobaczysz wszystkie atrybuty. Ale jeżeli jakiś scout nie ukaże wszystkich atrybutów to wyślij innego.

Ja mam w Wiśle 19 scoutów. Obserwuje całą Afrykę tj. Afryka Północna, Zachodnia itd. Do tego poszczególne kraje z Afryki - te czołowe kraje. Do tego Ameryką Południową i osobno Brazylię. No i czasem kogoś po Europie wysyłam. Ogólnie nie określam żadnych cech tylko wysyłam go z pełną dowolnością wyboru.
skąd ty masz tylu scoutów już mniejsza o to że ja mogę max 8, ale chodzi mi o to że mam 5 bo wiecej nie ma kogo zatrudić bo sami z oceną pot i um na poziomie 10-11

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 02.12.2011, 19:39
Cały czas nękałem zarząd o nowych scoutów. Może nowy właściciel klubu, który wpłacił dużo kasy też miał na to jakiś wpływ.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 02.12.2011, 19:54
ale chodzi mi o to skąd bierzesz scoutów którzy się nadają a nie maja dramatycznie słabe staty

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 02.12.2011, 20:42
Po prostu biorę tych najlepszych z tych, którzy się zgadzają do mnie przejść. Po jakimś czasie staty im rosną jeśli mają dobre PA. Ze scoutów, których mam a są od początku gry mam obecnie : Kłosa, Bednarza, Czyżniewskiego, Kapkę, Kuźbę, Klejndinsta, Valckxa (wrócił do mnie po tym jak w pierwszym sezonie nie chciał przedłużyć kontraktu), Romeo Jozak. Reszty nie chce mi się weryfikować.

Z piłkarzy scoutem jest u mnie Iliev staty 14/13.

edit.

Mam 16 scoutów na 17 możliwych co prawda paru mógłbym zwolnić ale trzymam ich bo i tak mam 90 milinów euro na koncie.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 02.12.2011 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów